Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:21 uur

KV Mechelen wil gearresteerde hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx buitenwerken

Gazet van Antwerpen

15/09/2020 - 21:20

KV Mechelen wil het bestuursmandaat van zijn gearresteerde voorzitter Dieter Penninckx beëindigen. Dat maakte het dinsdagavond bekend. “De raad van bestuur onderzoekt de mogelijkheden om de aandelen van Dieter Penninckx van de NV te laten verwerven door de club, de actuele aandeelhouders en de supporters”, klinkt het.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onzekerheid troef bij KV Mechelen: mede-hoofdaandeelhouder Penninckx spreekt spelers toe (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mede-hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Dieter Penninckx heeft de spelers deze ochtend voor hun training toegesproken. In de spelersgroep heerste...
  [naar artikel]
 2. Penninckx bedankt Kavé-supporters (03/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Net voor de aftrap van het duel tussen KV Mechelen en Racing Genk sprak hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx de KV-supporters toe. De Genkse fans probeerden de toespraak van Penninckx te verstoren, maar het uithangbord van Kavé liet zich niet uit zijn lood slaan.
  [naar artikel]
 3. Piet den Boer in beeld als voorzitter KV Mechelen (04/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen is volop aan het reorganiseren na de klap die operatie Propere Handen de club toebracht. Op impuls van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx neemt een directiecomité van vier man de dagelijkse leiding waar.
  [naar artikel]
 4. Dieter Penninckx gelooft in ‘zijn’ Malinwa: “Ik ben wel wat gewend op het vlak van crisismanagement” (20/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Operatie ‘Propere Handen’ heeft KV Mechelen getroffen in het diepste van zijn ziel. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx is de man die de club door de storm moet zien te loodsen. De topman van FNG trad vorige week uit de schaduw om de spelers, supporters, sponsors en medewerkers van de club gerust te stellen. Hij nodigde ook Gazet van Antwerpen uit voor een exclusief interview. “Ik geloof oprecht dat we van voetbal een propere sport kunnen maken.”
  [naar artikel]
 5. Euforie bij KV Mechelen en sterke man Dieter Penninckx: “Als het winnen van een derde beker” (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Euforie bij Dieter Penninckx (44), de sterke man van KV Mechelen. Het BAS ­besliste dat Malinwa komend seizoen in 1A speelt. “We willen deze...
  [naar artikel]
 6. KV Mechelen wil extra-sportieve storm achter zich laten: "Met een gerust gemoed aan competitie beginnen” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.” Dieter Penninckx stond deze middag de pers te woord. De hoofdaandeelhouder van KV Mechelen kan de...
  [naar artikel]
 7. Nieuwe tribune en jeugdcomplex: Malinwa onthult nu ook officieel vijfjarenplan 'KVM 2025' (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx en algemeen directeur Frank Lagast van KV Mechelen deden hun plannen vorige maand al uit de doeken in een...
  [naar artikel]
 8. KV Mechelen-topmannen Olivier Somers en Stefaan Vanroy verlaten club en Belgisch voetbal na omkoopschandaal (01/07/2019 - De Morgen)
  Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy zetten een stap opzij bij KV Mechelen en verlaten het Belgische voetbal. Dat hebben de ‘Kakkers’ zopas bekend gemaakt via hun website. De club komt daarmee grotendeels in handen van Dieter Penninckx, de andere hoofdaandeelhouder. Hij verwierf twee jaar geleden samen met Somers de meerderheid van de clubaandelen.
  [naar artikel]
 9. KV Mechelen verwelkomt hoofdaandeelhouder terug op club na operatie Propere Handen (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen verwelkomt Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van de club, terug. Somers zat drie weken in de gevangenis nadat hij door de politie opgepakt werd in operatie Propere Handen. Eén van de voorwaarden voor zijn vrijlating was dat hij tot 31 januari geen contact mocht hebben met de club, maar die voorwaarden liepen vandaag af. “Somers zal meehelpen verder te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg”, klinkt het op de website van de club.
  [naar artikel]
 10. Zaak-Verrips lijkt te gaan uitdraaien op een nieuw juridisch gevecht voor KV Mechelen (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen sukkelt van de ene juridische oorlog in de andere. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx verklaarde vorige week vrijdag nog het hoofdstuk ‘Propere Handen’ te willen afsluiten, maar wordt nu opnieuw in een juridisch moddergevecht gesleurd door zijn eigen (ex?)-doelman Michael Verrips.
  [naar artikel]
 11. Football Talk. Olivier Somers keert na schandaal terug bij KVM - Lambrecht “meer dan ooit bereid mee te werken” aan overname Lokeren (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, is vanaf vandaag terug aanwezig op de club. Somers mocht tijdelijk...
  [naar artikel]
 12. Football Talk. Olivier Somers keert na voetbalschandaal terug bij KVM - Lambrecht “meer dan ooit bereid mee te werken” aan overname Lokeren (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, is vanaf vandaag terug aanwezig op de club. Somers mocht tijdelijk...
  [naar artikel]
 13. KVM-eigenaar Dieter Penninckx na uitspraak BAS: “We willen als club de pagina omslaan” (19/07/2019 - Metro)
  KV Mechelen wil de stormachtige periode na het matchfixingschandaal afsluiten en volgend seizoen met een gerust gemoed aantreden in 1A. Dat heeft eigenaar Dieter Penninckx vandaag gezegd op een persconferentie. De club plant voorlopig dan ook geen verdere juridische stappen. “Wij willen niet de partij zijn die de storm verder aanwakkert”, aldus Penninckx. De club legt zich neer bij de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), dat had beslist dat KV Mechelen volgend seizoen geen Europees voetbal en bekervoetbal mag spelen. De Europese voetbalbond UEFA bevestigde gisteravond dat KV Mechelen niet zal starten in de poulefase van de Europa League. “We hadden kunnen gaan pleiten bij UEFA, maar dan had de storm zich verder kunnen gaan verspreiden over het Belgisch voetbal”, legde Penninckx uit. “Daarom hebben we dit besluit genomen.” “Dat betekent niet dat we de uitspraak van het BAS – dat we als club schuldig zouden zijn aan matchfixing – kunnen aanvaarden”, benadrukte de hoofdaandeelhouder wel. “We leggen ons wel neer bij het feit dat we geen Europees voetbal gaan spelen.” Penninckx wenst AA Gent, dat het Europees ticket van KV Mechelen overneemt, alle succes. “Wij kijken nu naar het volgende seizoen.” Morgen speelt KV Mechelen de Supercup tegen landskampioen RC Genk. Coach Wouter Vrancken kon moeilijk voorspellen of zijn ploeg klaar is voor die match. “We zijn mentaal pas aan onze voorbereiding begonnen na de uitspraak van het BAS dat we in 1A zouden starten, tien dagen geleden. Op dat moment is er een grote last van de schouders van de spelers gevallen.” bron: Belga Het bericht KVM-eigenaar Dieter Penninckx na uitspraak BAS: “We willen als club de pagina omslaan” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. KV Mechelen neemt vrede met verbod op Europees voetbal, maar beraadt zich over verdere stappen (19/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen Wouter Vrancken schoof daags voor de Supercup aan voor de traditionele persbabbel. Ook sterke man Dieter Penninckx tekende present. Na een woelige periode van negen maanden hoopt de hoofdaandeelhouder de pagina om te slaan. “We willen met een gerust gemoed de competitie aanvatten.”
  [naar artikel]
 15. KV Mechelen reageert verbouwereerd op voorgestelde straffen: “We zijn onschuldig, degradatie is niet eens mogelijk” (23/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen gaat in geen geval akkoord met de voorgestelde straffen in het matchfixingdossier, dat deel uitmaakt van Propere Handen. Het bondsparket vraagt dat KVM naar 1B zakt en met puntenaftrek aan het komende seizoen begint. Maar dat is volgens de club niet eens mogelijk. “Dat hebben verschillende advocaten ons bevestigd”, aldus hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx in het communiqué van de club.
  [naar artikel]
 16. Nieuw directiecomité KV Mechelen maakt komaf met verleden: “Een bladzijde omdraaien doe je niet alleen voor de microfoon” (15/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen heeft het verleden losgelaten, mét een herschikt directiecomité. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx zit voortaan de raad van bestuur voor. Bestuurslid Frank Lagast werd de nieuwe algemeen directeur. Hoog tijd om de twee topmannen samen te brengen om de toekomstplannen van Malinwa uit de doeken te doen. “Een speler van Veljkovic loopt nóóit meer rond Achter de Kazerne”, klinkt het klaar en duidelijk.
  [naar artikel]
 17. Sterke man Dieter Penninckx blikt terug op woelig jaar van KV: “Veel dieptepunten, maar het kantelt” (30/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.” De slogan op een van de muren van het AFAS Stadion vat het jaar 2018 van KV Mechelen in één quote samen. Malinwa degradeerde, veerde recht met een periodetitel en een halve finale in de beker, maar kwam ook in het oog van de storm terecht toen Operatie Propere Handen losbarstte. Sterke man Dieter Penninckx kijkt in een monoloog terug op een bewogen jaar.
  [naar artikel]
 18. Wat Mechelse advocaten opperden, is nu ook gebeurd: UEFA legt de bal in het kamp van het BAS (16/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese voetbalbond laat KV Mechelen deelnemen aan de groepsfase van de Europa League, tenzij het BAS er alsnog anders over beslist. Dat is de voorlopige conclusie die de UEFA nam over de Belgische bekerwinnaar. “De UEFA is ons gevolgd”, reageert clubadvocaat Thomas Declerck. “Maar in theorie blijft alles mogelijk.” Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx reageert voorzichtig tevreden.
  [naar artikel]
 19. Brantano-baas krijgt KV Mechelen volledig in handen (01/07/2019 - De Tijd)
  22:52 De ondernemer Dieter Penninckx wordt de enige eigenaar van KV Mechelen. Hij koopt zijn compagnon Olivier Somers uit na diens rol in het omkoopschandaal rond de club.
  [naar artikel]
 20. KV Mechelen presenteert twee vervangers voor Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy nog niet opgevolgd (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft zijn directiecomité, dat instaat voor de dagelijkse leiding, uitgebreid met twee directeuren. Gert Van Dyck en Frank Lagast voegen zich bij Hans Van der biesen, Luc Leemans en Dieter Penninckx. Van Dyck en Lagast nemen de positie van ex-grootaandeelhouder Olivier Somers in, die onlangs al zijn aandelen verkocht aan Penninckx.
  [naar artikel]
 21. Zakenduo koopt KV Mechelen voor prikje (17/01/2018 - De Tijd)
  07:57 De Vlaamse ondernemers Olivier Somers en Dieter Penninckx leggen samen 4 miljoen euro op tafel voor 70 procent in het nieuwe bedrijf boven de voetbalclub KV Mechelen.
  [naar artikel]
 22. Opnieuw koopt een Vlaams ondernemer een voetbalclub. Wat zien daar toch in? (18/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Eersteklasser KV Mechelen is in nieuwe handen. Vooral in die van de Vlaamse ondernemers Somers-Penninckx, die allebei 2 miljoen euro investeerden in Malinwa en daarmee 71 procent van de aandelen verwierven. ­Dieter Penninckx is de sterke man achter Brantano. Zijn investering is puur persoonlijk, “als supporter”, zegt hij. Experts Ludwig Verduyn en Wim Lagae betwijfelen dat. “Het moet altijd opbrengen.”
  [naar artikel]
 23. KV Mechelen-coach Wouter Vrancken blijft sereen: "Geen spatje onrust bij mijn spelers" (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de KBVB degradatie en puntenaftrek had bevolen wegens matchfixing schermde KV Mechelen-aandeelhouder Dieter Penninckx met het artikel B1711 uit het bondsreglement.
  [naar artikel]
 24. Sterke man Penninckx en algemeen directeur Lagast doen toekomstplannen Malinwa uit de doeken: “Budget optrekken naar 20 miljoen” (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Tijd om een nieuw hoofdstuk te beginnen.” De woorden van Dieter Penninckx (45) na de uitspraak van het BAS worden nu ook omgezet in daden. De...
  [naar artikel]
 25. KVM-eigenaar Dieter Penninckx na uitspraak BAS: “We willen als club de pagina omslaan” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen wil de stormachtige periode na het matchfixingschandaal afsluiten en volgend seizoen met een gerust gemoed aantreden in 1A. Dat heeft...
  [naar artikel]
 26. Sterke man ‘met propere handen’ treedt uit schaduw bij KV Mechelen (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “We zullen doorgaan”. Net als vijftien jaar geleden is dat de boodschap die KV Mechelen uitdraagt naar de supporters en de buitenwereld. Op een samenkomst georganiseerd door de supporters trad sterke man Dieter Penninckx gisteren voor het eerst uit de schaduw om de bezorgde KV-fans opnieuw gerust te stellen. “KV Mechelen is als club niet in verdenking gesteld. Vandaag niet, en ook morgen niet.”
  [naar artikel]
 27. Gerecht onderzoekt fraude bij voetbalclub Moeskroen (25/04/2018 - De Tijd)
  01:02 De ondernemers Dieter Penninckx en Olivier Somers zetten het grof geschut in om hun club KV Mechelen in eerste klasse te houden. Ze dienen een strafklacht voor fraude in tegen de ‘makelaarsclub’ Moesk...
  [naar artikel]
 28. Na het feest: hoofdaandeelhouders KV Mechelen blikken terug op ongeziene promotiejacht (17/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Eén jaar en een week na de degradatie vierde KV Mechelen zijn rentree naar 1A. Sportieve revanche voor wat vorig seizoen grandioos misliep. Hoofdaandeelhouders Dieter Penninckx (44) en Olivier Somers (47) kunnen hun geluk niet op, ook al blijft het wachten op de resultaten van het bondsonderzoek naar matchfixing. “Deze promotie geeft ons de kracht om door te gaan”, aldus de sterke mannen van de kersverse 1B-kampioen.
  [naar artikel]
 29. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen neemt oude functie terug op na zaak rond matchfixing (31/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zoals verwacht heeft KV Mechelen donderdag opnieuw hoofdaandeelhouder Olivier Somers bij de club verwelkomd. Somers was aangehouden in de zaak-Operatie Propere Handen.
  [naar artikel]
 30. Dieter Penninckx wordt CEO van R&S Retail (02/12/2016 - De Tijd)
  19:33 Aandeelhouders van het modeconcern moeten nog hun fiat geven.
  [naar artikel]
 31. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen en vriendin spelersmakelaar mogen gevangenis verlaten (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf van de zeven verdachten van het grote voetbalschandaal moeten in de cel blijven. Marija Bogojevska, de vriendin van spelersmakelaar Veljkovic, mocht naar huis met een enkelband. Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist.
  [naar artikel]
 32. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen en vriendin spelersmakelaar mogen gevangenis verlaten (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vijf van de zeven verdachten van het grote voetbalschandaal moeten in de cel blijven. Marija Bogojevska, de vriendin van spelersmakelaar Veljkovic, mocht naar huis met een enkelband. Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist.
  [naar artikel]
 33. Vrancken blijft coach van KV Mechelen (15/11/2019 - Metro)
  De opvolger van Felice Mazzu bij KRC Genk zal zeker niet Wouter Vrancken worden. Vrancken werd de afgelopen dagen genoemd als kandidaat bij de Limburgers, maar blijft coach bij KV Mechelen. Dat heeft Malinwa vandaag bevestigd. Na het ontslag van Mazzu circuleerde de naam van Vrancken als nieuwe Genkse T1. Het bestuur van de regerende kampioen bevestigde ook dat het aan Vrancken dacht om de ploeg weer op het juiste spoor te brengen. KVM meldt nu dat club en trainer tot een akkoord gekomen zijn en Vrancken zelf liet weten dat hij blijft. “Kandidaat op de longlist, shortlist of welke lijst dan ook, het was het signaal om met onze coach rond de tafel te gaan zitten. Nu klinken we met hem op een samenwerking die kadert in ons langetermijnplan”, geeft hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx meer uitleg. “Wouter heeft geweldig werk verricht. Kampioen in 1B, bekerwinnaar en de gedeelde derde plaats na de heenronde in 1A, je moet het maar doen. Daarnaast is hij zeer loyaal tegenover de club. Hij was de eerste om ongeacht 1B of 1A bij KV Mechelen zijn contract te verlengen. We gaan in het kader van onze langetermijnvisie absoluut verder met Wouter.” bron: Belga Het bericht Vrancken blijft coach van KV Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. ‘KVM 2025’: Malinwa stelt nieuw beleidsplan voor de toekomst officieel voor (08/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Een bladzijde omdraaien doe je niet alleen voor de microfoon.” Zo kopte onlangs een dubbelinterview met Dieter Penninckx en Frank Lagast in uw krant. Toen spraken ze al eens kort over het ‘plan 2025’ en dat heeft KV Mechelen nu ook officieel voorgesteld.
  [naar artikel]
 35. Telenet blijft hoofdsponsor van KV Mechelen na degradatie (30/03/2018 - Metro)
  KV Mechelen zal ook in 1B kunnen rekenen op de steun van hoofdsponsor Telenet. Beide partijen blijven elkaar trouw, zo is vandaag bekendgemaakt. “We hebben een mooie partnership en dynamiek opgebouwd met KV Mechelen en zetten onze samenwerking voort op hetzelfde elan. Onze ‘buur’ kan rekenen op onze steun, in goede én in kwade dagen”, zegt Manu Leroy, director Sports van het telecombedrijf. Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen samen met Dieter Penninckx, noemt de beslissing om verder te blijven samenwerken “heel motiverend”. “De degradatie is uiteraard een zware dobber, maar dankzij onze sterke fanbasis en trouwe partners, met Telenet op kop, kunnen we met een positieve ingesteldheid aan het volgende hoofdstuk beginnen.” Mechelen kondigde al eerder de contractverlenging van trainer Dennis van Wijk aan. Komend seizoen, het eerste in tweede afdeling na elf jaar hoogste klasse, hoopt Mechelen in een vernieuwd stadion te kunnen afwerken. De afbraakwerken van de huidige hoofdtribune, die dateert van 1952, starten de komende weken. “Door sterk te blijven investeren in KV Mechelen, hopen we dat de club onverminderd zijn activiteiten kan blijven uitbouwen”, legt Manu Leroy uit. “De investering in de nieuwe hoofdtribune, die ongetwijfeld een extra dimensie zal geven aan de voetbalwedstrijden, hoort daar ook bij.” bron: Belga Het bericht Telenet blijft hoofdsponsor van KV Mechelen na degradatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Hoofdaandeelhouder KVM: “Veljkovic is meester-manipulator die iedereen in zijn web verstrikt” (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn slotpleidooi in de matchfixingzaak heeft de advocaat van Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, de volledige schuld op...
  [naar artikel]
 37. Hoofdaandeelhouder, financieel en sportief directeur KV Mechelen meegenomen voor verhoor (10/10/2018 - Metro)
  Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, heeft bevestigd dat drie mensen betrokken bij de club zijn meegenomen voor verhoor, vermoedelijk naar Leuven. Het gaat om Olivier Somers (hoofdaandeelhouder), Thierry Steemans (financieel directeur) en Stefaan Vanroy (sportief directeur). Het parket nam ook administratie van spelers en ex-spelers gelinkt aan de verdachte makelaars mee. Timmermans (foto) heeft voorts geen informatie van hen of van het parket gekregen, zegt hij. bron: Belga Het bericht Hoofdaandeelhouder, financieel en sportief directeur KV Mechelen meegenomen voor verhoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. KV Mechelen voert gedragscode voor voetbalmakelaars in (16/10/2019 - Metro)
  Elke spelersmakelaar die zaken wenst te doen met KV Mechelen, moet een gedragscode ondertekenen waarin hij of zij verklaart correct te werken. Malinwa neemt in het charter ook een maximumcommissie op. “We zijn transparant over onze voorwaarden. Als een makelaar daar niet in wil meegaan, dan werken we niet samen”, legt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx vandaag uit. KV Mechelen werd afgelopen zomer door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) schuldig bevonden aan matchfixing in een schandaal rond makelaar Dejan Veljkovic. Malinwa wil naar eigen zeggen breken met dat gitzwarte verleden. “Wij kijken vooruit, maar als het verleden één ding heeft duidelijk gemaakt, dan wel dat de voetbalwereld transparanter moet worden”, aldus Penninckx. Wie als makelaar actief wil zijn bij transfers van de ‘Kakkers’ moet daarom voortaan een gedragscode ondertekenen. Het document lijkt sterk op het ‘know your agent’-contract dat competitieleider Club Brugge sinds januari voorlegt aan tussenpersonen. “Makelaars moeten in dat charter aangeven dat ze geregistreerd zijn, de regelgeving volgen en fiscaal in orde zijn”, licht Frank Lagast, kersvers algemeen directeur Achter de Kazerne, toe. KVM wil nog een stapje verder gaan en stelt ook duidelijke voorwaarden omtrent de commissies van spelersmakelaars. Eerder voerde KV Mechelen een ethische code voor haar bestuurders en medewerkers in. Ook intern bouwt Malinwa een extra controlefunctie in. De sportieve cel onder leiding van Dennis Henderickx en Tom Caluwé zal voortaan de transferonderhandelingen voeren. Pas nadien tekent het vierkoppige directiecomité de contracten. “Zo hebben steeds meerdere bestuurders zicht op een transfer. Dit alles met als doel de transparantie te verhogen”, klinkt het. bron: Belga Het bericht KV Mechelen voert gedragscode voor voetbalmakelaars in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. 'Brantano is diamant met flink wat stof op' (15/09/2016 - De Tijd)
  09:32 Retailondernemer Dieter Penninckx brengt de schoenenverdeler onder in zijn Nederlandse holding en investeert 50 miljoen in een grondige opfrisbeurt.
  [naar artikel]
 40. Mechelse modegroep achter Brantano doet Scandinavische megaovername (05/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De beursgenoteerde modegroep FNG, gevestigd in Mechelen en moederbedrijf van onder meer Brantano, CKS en Miss Etam, koopt de Zweedse onlineretailer Ellos Group, actief in kleding en decoratie. Voor FNG is het de grootste overname ooit, zegt CEO Dieter Penninckx (44), en de keuze voor Scandinavië is niet toevallig: “Er speelt eenzelfde dynamiek, met bekende lokale spelers.”
  [naar artikel]
 41. Modehuis FNG benoemt nieuwe voorzitter én CFO (16/12/2019 - De Tijd)
  20:03 Kledingretailer FNG herschikt zijn raad van bestuur en management. Dat staat los van recente analistenkritiek na de overname van het Zweedse Ellos, claimt CEO Dieter Penninckx.
  [naar artikel]
 42. Dieter Penninckx: ‘Ik blijf altijd een ambitieuze arend' (17/03/2018 - De Tijd)
  07:00 Met zijn modegroep FNG hield hij de voorbije jaren een verschroeiend groeitempo aan. Toch voelt hij zich geen CEO van een groot bedrijf. Ontbijt met De Tijd.
  [naar artikel]
 43. 'We zullen mooie Europese overnamekansen grijpen' (19/09/2016 - De Tijd)
  15:49 Brantano-eigenaar Dieter Penninckx wil binnenkort modewinkels hebben buiten België en Nederland. Duitsland, Frankrijk en Spanje staan hoog op zijn lijstje.
  [naar artikel]
 44. Brantano vernieuwt nog eens 30 winkels (05/12/2016 - De Tijd)
  16:33 'De vernieuwde Brantano-winkels boeken 20 tot 25 procent meer omzet dan de oude', zegt CEO Dieter Penninckx.
  [naar artikel]
 45. CEO Brantano-moeder: 'Schulden dit jaar omlaag' (01/05/2018 - De Tijd)
  14:32 De Belgische modegroep FNG wil zijn schuldenlast dit jaar verlagen. 'Maar niet drastisch, want we blijven investeren in verdere groei', zegt CEO Dieter Penninckx.
  [naar artikel]
 46. KV Mechelen stelt fans gerust: “Onze toekomst is verzekerd” (12/10/2018 - Metro)
  KV Mechelen heeft vandaag op zijn site gemeld dat het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal, waarin Malinwa een van de spilfiguren is, voorlopig geen invloed heeft op de toekomst van de club. “De werking van de club, A-kern, vrouwen, G-team tot de hele jeugdacademie en alle grote projecten die in de steigers staan zoals de stadionverbouwing, blijven gegarandeerd. Ook alle wedstrijden gaan gewoon door”, klinkt het. “Eerst en vooral hebben we nogmaals bevestigd gekregen dat KVM niet is betrokken bij of op de hoogte is van illegale praktijken”, verklaart voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. “We hebben het volste vertrouwen in het onderzoek. De uitmatch tegen Tubeke werd net zoals de andere wedstrijden in 1B door de Pro League uitgesteld naar begin november. Onze volgende matchen staan we weer aan de aftrap. Zo loopt de ticketverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk op 21 oktober door.” Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx laat weten dat ook operationeel alles kan blijven draaien. “Ook projecten zoals de stadionvernieuwing gaan verder. De club heeft voldoende sterke aandeelhouders en financiële slagkracht om de aangegane projecten en engagementen te voltooien. De toekomst van KV Mechelen is verzekerd.” De naam van KV Mechelen duikt op in het onderzoek naar matchfixing. In een poging Malinwa vorig seizoen alsnog in eerste klasse te houden, zou spelersmakelaar Dejan Veljkovic samen met vier KV Mechelen-bestuursleden geprobeerd hebben het resultaat van twee duels te beïnvloeden. bron: Belga Het bericht KV Mechelen stelt fans gerust: “Onze toekomst is verzekerd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Kledinggroep FNG boekt meer omzet en winst (24/09/2018 - De Tijd)
  10:01 FNG, de holding boven de winkelketens CKS, Fred & Ginger of nog Brantano en Miss Etam, kan voor het eerste halfjaar uitpakken met een hogere omzet en ook winst. Volgens CEO Dieter Penninckx komt dit d...
  [naar artikel]
 48. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen: “Ik ga er nog altijd van uit dat het gaat om makelaars die zich interessant wilden maken” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoogspanning Achter de Kazerne vanavond met de komst van Union in de halve finale van de cup, in een seizoen waarin KV Mechelen nog veel te winnen...
  [naar artikel]
 49. 'Rutte beloond voor heldere economische keuzes' (16/03/2017 - De Tijd)
  10:00 Ondernemer Dieter Penninckx, die met kledingketen FNG een belangrijke Nederlandse tak heeft, is tevreden over de zege van Rutte. 'Nederland maakte heldere economische keuzes en dat is de verdienste va...
  [naar artikel]
 50. FNG: 'Brantano staat weer op de kaart' (06/09/2019 - De Tijd)
  07:21 FNG, het modebedrijf opgericht door Dieter Penninckx, groeit op alle fronten. 'Brantano staat weer op de kaart', klinkt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.