Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:35 uur

Amerikaans gerecht opent onderzoek naar boek van John Bolton

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 00:02

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zoals verwacht een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de vraag of de voormalige nationale veiligheidsadviseur van president Trump, John Bolton, geheime informatie openbaarde toen hij deze zomer een boek publiceerde over zijn tijd in het Witte Huis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Impeachment Trump – Democraten dringen aan op getuigenis van Bolton na rapport (27/01/2020 - Metro)
  In het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump hebben de aanklagers opnieuw geëist om de voormalig nationale veiligheidsadviseur John Bolton op te roepen als getuige. Aanleiding is de publicatie van fragmenten van een boek van Bolton in de krant The New York Times. Volgens Bolton heeft Trump hem in augustus 2019 gezegd dat hij alle militaire hulp aan Oekraïne wilde stopzetten totdat het land een onderzoek zou instellen naar de activiteiten van zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter. Bolton gaat daarmee in tegen de verdediging van Trump. Die zegt dat het stopzetten van de hulp en het verzoek om een onderzoek te starten naar Biden losstaan van elkaar. De president reageerde in de nacht van zondag op maandag op Twitter. “Ik heb John Bolton NOOIT verteld dat het stopzetten van de hulp gelinkt was aan mijn verzoek om een onderzoek in te stellen naar Democraten. Als John Bolton dit zegt, dan is het alleen maar om het boek te verkopen.” Het aanklagersteam in het impeachmentproces, zeven Democratische congresleden, noemt de tekst in The New York Times “explosief” en dringt er bij de Republikeinen op aan om Bolton op te roepen als getuige. “Met het proces in de Senaat moet de volledige waarheid onderzocht worden en Bolton heeft essentiële informatie om daaraan bij te dragen”, klinkt het in verklaring. Bolton liet eerder al weten bereid te zijn om in de Senaat te getuigen. Het boek van Bolton, “The Room Where It Happened”, verschijnt in maart. Hij stapte in september vorig jaar op na onenigheid met Trump. Om getuigen om te roepen is een eenvoudige meerderheid in de Senaat vereist. Daar hebben de Republikeinen van Trump 53 van de 100 zetels. Maar niewszender CNN meldde uit drie bronnen bij de Grand Old Party te hebben vernomen dat de partijleiding na de Bolton-bom minder zeker is die meerderheid te halen. Bron: Belga   Het bericht Impeachment Trump – Democraten dringen aan op getuigenis van Bolton na rapport verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Amerikaans gerecht viseert Tesla en Musk (18/09/2018 - De Tijd)
  19:08 Het gerecht opent een onderzoek naar Tesla naar aanleiding van de uitspraken van CEO Elon Musk over zijn plannen om de autobouwer te privatiseren.
  [naar artikel]
 3. Donald Trump ontslaat nationaal veiligheidsadviseur John Bolton (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump heeft zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen. Dat meldt de Amerikaanse president op Twitter.
  [naar artikel]
 4. Impeachment: waarom de eventuele getuigenis van John Bolton zo belangrijk is (23/01/2020 - Knack)
  De Republikeinen maken plannen voor het geval er getuigen worden toegelaten in het impeachmentproces van Donald Trump in de Senaat. Dat zou namelijk betekenen dat voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton wordt opgeroepen. Wat heeft Trump te vrezen als Bolton getuigt?
  [naar artikel]
 5. Terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië: Trumps nationale veiligheidsadviseur moet gemoederen sussen in Israël (06/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans nationaal veiligheidsadviseur John Bolton is onderweg naar Israël om er de gemoederen te bedaren. Bolton zal met Israëlisch premier...
  [naar artikel]
 6. Komt oud-veiligheidsadviseur John Bolton alsnog getuigen tegen Amerikaanse president Trump? (28/01/2020 - VRT NWS)
  Komt John Bolton, de voormalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, alsnog getuigen op het afzettingsproces tegen de president? De Democraten dringen daarop aan, nu de krant The New York Times uitpakte met fragmenten uit het manuscript van Boltons binnenkort te verschijnen boek. Volgens de krant schrijft Bolton dat Trump hem persoonlijk vertelde dat hij Amerikaanse hulp aan Oekraïne zou inhouden zolang Oekraïne geen corruptieonderzoek zou starten naar Trumps politieke rivaal Joe Biden en zijn zoon Hunter.
  [naar artikel]
 7. Trump: ‘Als ik naar Bolton geluisterd had zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten’ (29/01/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn woede tegen zijn voormalige veiligheidsadviseur John Bolton gekoeld op Twitter. “Als ik naar hem geluisterd had, zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten”, klonk het onder meer. De uithaal komt er nadat de ‘New York Times’ enkele fragmenten publiceerde over een aanstaand boek van Bolton. En daarin wordt Trump niet van zijn mooiste kant beschreven.
  [naar artikel]
 8. Oud-adviseur Bolton mag boek zonder weglating van vertrouwelijke info niet publiceren (29/01/2020 - Metro)
  Het Witte Huis vindt dat oud-nationaal veiligheidsadviseur John Bolton in zijn boek geen vertrouwelijke informatie mag publiceren. De Nationale Veiligheidsraad zegt in een vandaag door het NBC News afgedrukte brief aan zijn advocaat dat veel geheime informatie in het boek lijkt te staan. Daarom zou publicatie een gevaar kunnen zijn voor de staatsveiligheid. De veiligheidsraad van het Witte Huis schrijft aan de advocaat van Bolton dat “het manuscript niet gepubliceerd of op andere wijze vrijgegeven” mag worden als daar nog geheime informatie in staat. Sommige informatie in de tekst zou zelfs als “TOP SECRET”, “zeer geheim” in hoofdletters geschreven, gelden. Bolton schrijft in het nog niet gepubliceerde ‘The Room Where It Happened: A White House Memoir’ over zijn tijd in het Witte Huis als topadviseur van president Donald Trump dat die laatste hem in augustus 2019 persoonlijk vertelde dat er een verband is tussen het bevriezen van militaire hulp aan Oekraïne en zijn wens dat Kiev een onderzoek zou aankondigen naar Joe Biden, een politieke rivaal. Bron: Belga   Het bericht Oud-adviseur Bolton mag boek zonder weglating van vertrouwelijke info niet publiceren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Republikeinse senatoren steken de koppen bijeen (28/01/2020 - Metro)
  Nadat de verdediging van de Amerikaanse president Donald Trump haar pleidooi in het afzettingsproces heeft afgerond, zullen naar verwachting de Republikeinse senatoren bijeenkomen, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld. De senatoren zouden achter gesloten deuren vergaderen, in het bijzonder om te overleggen over het al of niet aanvaarden van getuigen op het proces. Terwijl de druk op het horen van getuigen is gestegen na de bom die voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton heeft laten ontploffen, is er sowieso een stemming daaromtrent. Volgens Bolton heeft Trump wel degelijk Oekraïne militaire hulp onthouden, zolang er geen onderzoek kwam naar zijn Democratische rivaal Joe Biden. Overigens heeft John Kelly, die achttien maanden stafchef op het Witte Huis is geweest, vandaag volgens nieuwszender CNN en het NBC News gezegd de havik Bolton te geloven. “Indien John Bolton dat zegt in het boek, dan geloof ik hem”, zo citeerde CNN de vroegere stafchef. “John is een eerlijke gast, hij is een integer man en heeft een geweldig karakter, we zullen zien wat er gebeurt”, tekende het NBC News op. bron: Belga Het bericht Republikeinse senatoren steken de koppen bijeen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Toprepublikein Bolton geeft Democraten extra munitie in afzettingsproces (27/01/2020 - De Tijd)
  17:43 De voormalige Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton heeft met zijn nieuwe boek een bommetje gedropt in de VS. President Donald Trump heeft Oekraïne wel onder druk gezet om zijn rivaal Joe Biden ...
  [naar artikel]
 11. Amerikaans gerecht opent onderzoek naar Uber (05/05/2017 - De Tijd)
  06:56 Het ministerie van Justitie bekijkt of het geplaagde technologiebedrijf de wet heeft overtreden met software om lokale overheden om de tuin te leiden.
  [naar artikel]
 12. Impeachment Trump: Democraten dringen aan op getuigenis van veiligheidsadviseur (27/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump hebben de aanklagers opnieuw geëist om de voormalig nationale veiligheidsadviseur John Bolton op te roepen als getuige. Aanleiding is de publicatie van fragmenten van een boek van Bolton in de krant ‘The New York times’.
  [naar artikel]
 13. Oud-adviseur in boek: ‘Trump koppelde hulp Oekraïne aan onderzoek Biden’ (27/01/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump wilde alle militaire hulp aan Oekraïne stopzetten totdat het land een onderzoek zou instellen naar de activiteiten van Joe en Hunter Biden in Oekraïne. Dat schrijft voormalig veiligheidsadviseur van Trump John Bolton in een rapport, volgens de krant The New York Times.
  [naar artikel]
 14. John Bolton wil getuigen in impeachmentproces tegen Donald Trump (06/01/2020 - Knack)
  De voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton is bereid te getuigen in het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump indien hij daarvoor een dagvaarding van de Senaat krijgt, zo hebben meerdere Amerikaanse media maandag een verklaring van Bolton geciteerd.
  [naar artikel]
 15. Impeachment Trump – “Trump wilde hulp aan Oekraïne stoppen tot onderzoek” (27/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse president Trump wilde alle militaire hulp aan Oekraïne stopzetten totdat het land een onderzoek zou instellen naar de activiteiten van Joe en Hunter Biden in Oekraïne. Dat schrijft voormalig veiligheidsadviseur van Trump John Bolton in een rapport, volgens de krant The New York Times. De verklaring van Bolton gaat in tegen de verdediging van Trump die zegt dat het stopzetten van de hulp en het verzoek om een onderzoek te starten naar Biden losstaan van elkaar. Bolton stapte in september vorig jaar op na onenigheid met Trump. De militaire hulp aan Oekraïne werd enige tijd stilgelegd door de VS. Uiteindelijk besloot Trump onder politieke druk van het Huis van Afgevaardigden de materialen toch weer te gaan leveren. De Democraten gebruiken het rapport van Bolton om hun roep om getuigen en nieuw bewijs in het afzettingsproces toe te staan kracht bij te zetten. “Er kan nu geen twijfel meer over bestaan dat Bolton de verdediging van de president direct tegenspreekt. Daarom moeten we getuigen toelaten in het proces”, aldus de aanklagers in een verklaring. “Er is geen goede reden om te wachten tot het boek is gepubliceerd als zijn informatie zo belangrijk is.” Bron: Belga   Het bericht Impeachment Trump – “Trump wilde hulp aan Oekraïne stoppen tot onderzoek” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Noord-Korea en China boos: Amerikaans veiligheidsadviseur Bolton is "oorlogsmaniak" (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton is een "oorlogsmaniak" die zo snel mogelijk moet opstappen. Dat zei het Noord-Koreaanse ministerie...
  [naar artikel]
 17. Noord-Korea: Amerikaans veiligheidsadviseur Bolton is "oorlogsmaniak" (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton is een "oorlogsmaniak" die zo snel mogelijk moet opstappen. Dat zei het Noord-Koreaanse ministerie...
  [naar artikel]
 18. Explosief boek John Bolton veroorzaakt commotie op proces Trump: dit zijn onthullingen die erin staan (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is momenteel hét gespreksonderwerp op het afzettingsproces van de Amerikaanse president Donald Trump: het boek van zijn voormalig nationaal...
  [naar artikel]
 19. Trump ontslaat veiligheidsadviseur John Bolton (10/09/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton de laan uit gestuurd. Dat meldt de president dinsdag op Twitter.
  [naar artikel]
 20. Antwerps gerecht volledig doorgelicht na moord op Julie Van Espen (11/06/2019 - De Morgen)
  De Hoge Raad voor Justitie opent een bijzonder onderzoek naar het Antwerps gerecht. Dat komt er na mogelijke fouten die het gerecht heeft gemaakt in de behandeling van het dossier van Steve B., de moordenaar van Julie Van Espen. In dat onderzoek zal de werking van het Antwerps gerecht volledig worden doorgelicht. Dat meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 21. Slecht nieuws voor Trump: steeds meer Republikeinen willen dat John Bolton komt getuigen (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinen in de Amerikaanse Senaat komen onder steeds grotere druk te staan om oud-veiligheidsadviseur John Bolton te laten getuigen. Die...
  [naar artikel]
 22. Gerecht start onderzoek naar Schild & Vrienden (06/09/2018 - De Tijd)
  09:53 Het gerecht opent een onderzoek naar de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden. Dat heeft De Tijd uit goed bron vernomen. De beslissing is genomen na overleg tussen het federaal parket en het pa...
  [naar artikel]
 23. VS-veiligheidsadviseur Bolton spreekt Netanyahu over Iran (20/08/2018 - Knack)
  Nationaal veiligheidsadviseur John Bolton had het met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Israël over het raketprogramma en de nucleaire ambities van Iran. Bolton had het over een 'kernwapenprogramma', in weerwil van de bevindingen van het Internationaal Atoomagentschap, dat het bestaan van een dergelijk programma niet bevestigt.
  [naar artikel]
 24. VS-veiligheidsadviseur John Bolton legt schuld voor tankeraanvallen in de Golf bij Iran (29/05/2019 - VRT NWS)
  Tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten heeft Bolton Iran verweten dat het achter de aanvallen op tankschepen vlakbij de Perzische Golf zit. Bolton maakt ook melding van een andere aanval op de Saudische havenstad Yanbu aan de Rode Zee. 
  [naar artikel]
 25. Trump: “Als ik naar Bolton geluisterd had zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten” (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn woede tegen zijn voormalige veiligheidsadviseur John Bolton gekoeld op Twitter. "Als ik naar hem...
  [naar artikel]
 26. Russisch gerecht opent onderzoek naar witwaspraktijken bij organisatie van Navalny (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische gerecht heeft een onderzoek geopend tegen een organisatie van oppositielid Alexeï Navalny. Dat melden de gerechtelijke speurders. Op...
  [naar artikel]
 27. Ex-veiligheidsadviseur Bolton wil getuigen in impeachmentonderzoek (06/01/2020 - De Morgen)
  De voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton is bereid te getuigen in het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump indien hij daarvoor een dagvaarding van de Senaat krijgt, zo hebben meerdere Amerikaanse media vandaag een verklaring van Bolton geciteerd.
  [naar artikel]
 28. Wat betekent het vertrek van 'opperhavik' John Bolton voor het buitenlandbeleid van Trump? (14/09/2019 - Knack)
  Voor de derde keer verliest de regering-Trump zijn nationale veiligheidsadviseur. Betekent het ontslag van de oorlogszuchtige John Bolton een koerswijziging voor het Witte Huis?
  [naar artikel]
 29. Trump stuurt nationaal veiligheidsadviseur John Bolton de laan uit (10/09/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton de laan uit gestuurd. Dat meldt de president zelf op Twitter.
  [naar artikel]
 30. Trump stuurt nationaal veiligheidsadviseur Bolton de laan uit (10/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton de laan uit gestuurd. Dat meldt de president vandaag op Twitter. “Ik heb gisterenavond John Bolton ervan op de hoogte gebracht dat zijn diensten niet langer nodig zijn op het Witte Huis”, aldus Trump. “Ik was het erg oneens met veel van zijn suggesties, net als anderen in de regering, en daarom heb ik John om zijn ontslag gevraagd, wat deze ochtend aan mij is bezorgd.” Bolton zelf spreekt de versie van Trump over zijn ontslag tegen. “Ik bood aan om gisterenavond ontslag te nemen en president Trump zei: ‘we praten er morgen over’ “, aldus Bolton op Twitter. De Amerikaanse president kondigt nog aan volgende week een nieuwe nationale veiligheidsadviseur te zullen benoemen. Bolton staat bekend vanwege zijn harde standpunten tegenover Iran, Rusland en Noord-Korea. bron: Belga Het bericht Trump stuurt nationaal veiligheidsadviseur Bolton de laan uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Gerecht opent onderzoek naar medewerker ex-kanselier Kurz in Ibizagate-schandaal (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse gerecht voert een onderzoek naar een medewerker van voormalig kanselier Sebastian Kurz. Hij wordt ervan verdacht documenten te...
  [naar artikel]
 32. Franse gerecht opent onderzoek naar tragere iPhones van Apple (08/01/2018 - VRT NWS)
  Het Franse gerecht is een onderzoek begonnen tegen technologiegigant Apple. Het onderzoek volgt op een klacht van een consumentenorganisatie. Apple wordt ervan verdacht de levensduur van zijn iPhones bewust te beperken om zo de consumenten ertoe aan te zetten een nieuwer model te kopen.
  [naar artikel]
 33. Donald Trump ontslaat nationaal veiligheidsadviseur John Bolton (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump heeft zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen. Dat meldt de Amerikaanse president op Twitter.
  [naar artikel]
 34. Vijf dagen voor verkiezingen: Oostenrijks gerecht opent onderzoek naar verduistering bij radicaal-rechtse FPÖ (25/09/2019 - VRT NWS)
  Het gerecht in Oostenrijk opent een onderzoek naar verduistering bij de radicaal-rechtse FPÖ. Volgens Oostenrijkse media wordt onderzocht of de voormalige vicekanselier en partijleider Heinz-Christian Strache geld van de partij heeft gebruikt voor persoonlijke uitgaven. Strache nam eerder al ontslag na het Ibizagate-schandaal, dat ook de regering deed vallen. Nu komt de partij opnieuw in nauwe schoentjes aan de vooravond van de vervroegde parlementsverkiezingen.
  [naar artikel]
 35. John Bolton waarschuwt Iran om VS ‘niet als zwak te beschouwen’ (23/06/2019 - De Morgen)
  Iran doet er goed aan ‘de Amerikaanse voorzichtigheid en discretie niet als zwakheid te beschouwen’. Dat heeft John Bolton, de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zondag gezegd tijdens een persconferentie in Jeruzalem, in het gezelschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
  [naar artikel]
 36. John Bolton waarschuwt Iran om VS ‘niet als zwak te aanzien’ (23/06/2019 - De Morgen)
  Iran doet er goed aan ‘de Amerikaanse voorzichtigheid en discretie niet voor zwakheid te aanzien’. Dat heeft John Bolton, de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zondag gezegd tijdens een persconferentie in Jeruzalem, in het gezelschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
  [naar artikel]
 37. VS waarschuwen Internationaal Strafhof: doe geen onderzoek naar oorlogsmisdrijven in Afghanistan (10/09/2018 - De Morgen)
  De Verenigde Staten openen de aanval op het Internationaal Strafhof (ICC). In een fel getoonzette toespraak heeft Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton gedreigd met strafmaatregelen tegen de rechters en aanklagers van het in Den Haag gevestigde hof, indien zij een onderzoek openen naar oorlogsmisdrijven in Afghanistan. Zo’n onderzoek kan zich immers ook uitstrekken tot Amerikaanse militairen.
  [naar artikel]
 38. Brussels gerecht zoekt getuigen van moord op foorkramer in Haren (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse gerecht heeft een opsporingsbericht verstuurd in het onderzoek naar de moord op Harenaar John Huygens. Die man werd op 22 december...
  [naar artikel]
 39. Erdogan maakt brandhout van Amerikaanse uitspraken over bescherming Koerdische rebellen (09/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  ankaraDe Turkse president Erdogan heeft dinsdag zwaar uitgehaald naar VS-veiligheidsadviseur John Bolton. Bolton had de terugtrekking van de VS-troepen uit Syrië afhankelijk gemaakt van garanties voor de Koerdische YPG-militie.
  [naar artikel]
 40. Trump ontslaat Nationale Veiligheidsadviseur en havik John Bolton (10/09/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen. Dat heeft hij zonet aangekondigd op Twitter. "Ik was het grondig met hem oneens", zegt de president.
  [naar artikel]
 41. Trump zal ex-veiligheidsadviseur Bolton beletten om te getuigen op impeachment-proces (12/01/2020 - De Morgen)
  John Bolton, de voormalige veiligheidsadviseur van Donald Trump, zal belet worden om te getuigen tijdens het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president. Dat zei Trump zelf in een interview. Bolton verklaarde enkele dagen geleden nog dat hij bereid was te getuigen indien hij een dagvaarding ontving.
  [naar artikel]
 42. Antwerps gerecht wordt volledig doorgelicht na moord op Julie Van Espen (11/06/2019 - De Morgen)
  De Hoge Raad voor Justitie opent een bijzonder onderzoek naar het Antwerps gerecht. Dat komt er na mogelijke fouten die het gerecht heeft gemaakt in de behandeling van het dossier van Steve B., de moordenaar van Julie Van Espen. In dat onderzoek zal de werking van het Antwerps gerecht volledig worden doorgelicht. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door de Hoge Raad voor Justitie (HRJ).
  [naar artikel]
 43. Antwerpse gerecht wordt volledig doorgelicht na moord op Julie Van Espen (11/06/2019 - De Morgen)
  De Hoge Raad voor Justitie opent een bijzonder onderzoek naar het Antwerpse gerecht. Dat komt er na mogelijke fouten die het gerecht heeft gemaakt in de behandeling van het dossier van Steve B., de moordenaar van Julie Van Espen. In dat onderzoek zal de werking van het Antwerpse gerecht volledig worden doorgelicht. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door de Hoge Raad voor Justitie (HRJ).
  [naar artikel]
 44. 'Amerikaans ministerie van Justitie opent strafrechtelijk onderzoek naar eigen Rusland-onderzoek' (25/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de manier waarop het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 is gelanceerd. Dat schrijft de New York Times op basis van twee bronnen dichtbij het dossier.
  [naar artikel]
 45. Turkije opent onderzoek naar vliegtuigcrash (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het vliegtuigongeval dat zich gisteren in Istanbul voordeed. Volgens de Turkse staatszender TRT...
  [naar artikel]
 46. Gaat ook voormalig veiligheidsadviseur John Bolton getuigen tegen Trump? (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doen naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, willen...
  [naar artikel]
 47. 26 vrouwen verdrinken op zee, Italiaanse justitie opent onderzoek (05/11/2017 - VRT NWS)
  In Italië zijn de lichamen van 26 vrouwen aan land gebracht. Ze verdronken in de Middellandse Zee tijdens de overtocht van Libië naar Europa. Omdat er voor het eerst enkel vrouwen op de vluchtelingenboot zaten, opent het Italiaanse gerecht een onderzoek. Mogelijk werden de slachtoffers voor de prostitutie gesmokkeld.
  [naar artikel]
 48. Gerecht opent onderzoek naar dood burgemeester Anzegem (48) (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het parket opent een onderzoek naar de dood van Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem die woensdagavond overleed in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. Allicht zal onderzocht worden of de dood van Van Marcke het resultaat is van een medische fout.
  [naar artikel]
 49. Duits gerecht opent onderzoek naar mogelijke Turkse spionage (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale parket van Duitsland heeft een onderzoek tegen onbekenden geopend naar de mogelijke bespionering door Turkije van aanhangers van
  [naar artikel]
 50. Gerecht opent onderzoek naar dood burgemeester Anzegem (48) na chirurgische ingreep (22/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het parket opent een onderzoek naar de dood van Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem die woensdagavond overleed in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. Allicht zal onderzocht worden of de dood van Van Marcke het resultaat is van een medische fout.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.