Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
02:23 uur

“Douches en kantines zijn bron van besmetting”, maar Ben Weyts ziet probleem niet

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 03:14

Matchke spelen, gezellig samen douchen en dan zingend de kantine in: in Lanaken heeft dat minstens 15 coronabesmettingen opgeleverd na de match VC Kesselt-Rivo Riemst. “Niet het sporten op zich is het probleem”, zeggen virologen. “Wel de douches en de kantine achteraf. Dat moet veel strikter opgevolgd worden.” Minister Ben Weyts ziet geen probleem. “Het zou pas opmerkelijk zijn als er geen besmettingen waren.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weyts verwerpt kritiek op beveiliging snelwegparkings: "Europese buitengrenzen zijn bron van probleem" (04/09/2018 - De Morgen)
  Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verwerpt de kritiek van enkele burgemeesters op de beveiliging van snelwegparkings langs de E40. Die klagen dat zowel Weyts als federaal minister van Binnenlandse Zaken Jambon te weinig doen. Maar Weyts zegt dat hij "al het mogelijke" doet en wijst op vier miljoen euro investeringen. "De bron van het probleem is dat de Europese buitengrens dicht moet", klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Weyts verwerpt kritiek op beveiliging snelwegparkings (04/09/2018 - Metro)
  Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verwerpt de kritiek van enkele burgemeesters op de beveiliging van snelwegparkings langs de E40. Die klagen dat zowel Weyts als federaal minister van Binnenlandse Zaken Jambon te weinig doen. Maar Weyts zegt dat hij “al het mogelijke” doet en wijst op vier miljoen euro investeringen. “De bron van het probleem is dat de Europese buitengrens dicht moet”, klinkt het. Maandag was er overleg tussen de Vlaams-Brabantse burgemeesters en de kabinetten van Jambon en Weyts na enkele incidenten op snelwegparkings met transmigranten. Een overleg dat weinig heeft opgebracht, vinden ze. In De Standaard spreekt burgemeester van Rotselaar Dirk Claes (CD&V) over “veel beloftes, weinig concreets”. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp.a), omschrijft de vergadering als “teleurstellend” en “pijnlijk”. Maar Weyts zegt dat hij al vier miljoen euro heeft vrijgemaakt. “Op de E40 schakelen we private bewakingsagenten in, we zetten grote hekkens en camera’s”, klinkt het. “Het kan die transmigranten weinig schelen of ze gefilmd worden. We moeten zo snel mogelijk kunnen ingrijpen.” Vandaag moeten de private firma’s bij problemen nog steeds de federale politie contacteren. Wanneer die ter plaatse komt is het vaak te laat. “Wat is het alternatief? Dat we overal permanent politieagenten plaatsen? Dat kan niet.” Weyts ziet de Europese buitengrenzen als bron van het probleem. “We moeten de kraan dicht draaien. En heel wat van die burgemeesters hebben hun hand op het kraantje”, vindt Weyts. Die ziet politieke motieven in de kritiek. “Wie zijn voordeur laat open staan, moet niet klagen als er vreemden in de slaapkamer zijn. Ik snap de bezorgdheid van die burgemeesters, maar het zou beter zijn moesten ze helpen de voordeur te sluiten.” bron: Belga Het bericht Weyts verwerpt kritiek op beveiliging snelwegparkings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Hoe (on)gezond zijn de Vlaamse kantines? 'Twee keer frieten per week is écht te veel' (09/04/2019 - Knack)
  Veel Vlamingen doen er alles aan om zo gezond mogelijk te eten, maar die trend lijkt nog niet echt doorgedrongen in grootkeukens. In kantines over heel Vlaanderen worden te veel vlees en zoete desserts opgediend en te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een enquête van Knack bij scholen, bedrijven en woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 4. Knack onderzoekt: Hoe (on)gezond zijn de Vlaamse kantines? 'Twee keer frieten per week is écht te veel' (10/04/2019 - Knack)
  Veel Vlamingen doen er alles aan om zo gezond mogelijk te eten, maar die trend lijkt nog niet echt doorgedrongen in grootkeukens. In kantines over heel Vlaanderen worden te veel vlees en zoete desserts opgediend en te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een enquête van Knack bij scholen, bedrijven en woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 5. ‘Nieuwe aanpak zwerfkatten Weyts verergert het probleem’ (18/07/2017 - De Standaard)
  Een aantal organisaties en dierenasielen die zwerfkatten opvangen is niet te spreken over het nieuwe beleid van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts. ‘De verantwoordelijkheid bij de nieuwe eigenaars leggen en toelaten dat katten bij geregistreerde particulieren toch een nestje per jaar kunnen hebben zal het probleem alleen maar verergeren’, klinkt het in een protestbrief.
  [naar artikel]
 6. Zo wil Weyts sluipverkeer aanpakken (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sluipverkeer verbieden, dat kan Weyts niet, maar hij wil het probleem wel aanpakken. Zo bekijkt hij of de Antwerpse en Brusselse ring verbreed...
  [naar artikel]
 7. Na lood in waterleiding nu legionella in douches van politiekazerne in Etterbeek gevonden (22/08/2019 - VRT NWS)
  In één van de kazernes van de federale politie in Etterbeek is legionella gevonden in de douches. Het complex met zo’n 40 douches is meteen gesloten. Niemand raakte voorlopig besmet. Het gaat over de politiekazerne waar ook het giftige lood in de waterleidingen zat. Bij verder onderzoek zijn er sporen van legionella aangetroffen.
  [naar artikel]
 8. Loodsen zitten samen met minister Weyts (12/04/2019 - De Morgen)
  De loodsen die aangesloten zijn bij de socialistische vakbond ACOD, hebben hun acties voorlopig opgeschort. Ze hebben een gesprek met minister Weyts (N-VA), maar het ziet er niet goed uit.
  [naar artikel]
 9. Weyts geen fan van voorstel (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is niet voor zo'n algemene snelheidsverlaging op verkeersknooppunten, hij ziet meer in variabele
  [naar artikel]
 10. Philippe Gilbert becommentarieert zijn vijf Monumenten in woord en beeld: “De legendarische douches in Roubaix, dat was de kers op de taart” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vreugdeschreeuw op de wielerbaan van Roubaix. Glunderend in de iconische douches achteraf. Haa, dat waren nog eens tijden. Eén jaar na zijn...
  [naar artikel]
 11. Weyts verwerpt kritiek op beveiliging snelwegparkings: "Europese buitengrenzen zijn bron van probleem" (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verwerpt de kritiek van enkele burgemeesters op de beveiliging van snelwegparkings langs de E40....
  [naar artikel]
 12. Prijzen in kantines Europees parlement met 25 procent gestegen, Europese ambtenaren kwaad (13/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Europese ambtenaren en medewerkers zijn kwaad omdat de prijzen in de kantines van het Europees Parlement sinds begin deze maand gestegen zijn. Dat...
  [naar artikel]
 13. Gatz ziet probleem met strafrecht bij zoektocht van NTGent naar Syriëstrijders (14/03/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) ziet een probleem met het strafrecht bij de zoektocht van NTGent naar Syriëstrijders voor een theatervoorstelling over het Lam Gods. “Het is denkbaar dat in het concept van het NTGent Syriëstrijders worden ingezet – in zoverre er niet wordt aangezet tot haat -, maar in de praktijk is het onmogelijk”, zegt Gatz in een reactie aan Belga. Het laatste Nieuws meldde vandaag dat NTGent op zoek is naar teruggekeerde Syriëstrijders voor een theatervoorstelling over het Lam Gods. Volgens regisseur Milo Rau zijn ze een moderne versie van de kruisvaarders. De minister wijst erop dat Syriëstrijders bij hun terugkeer meteen aangehouden worden en door de politie ondervraagd worden. “Ik weet dus niet of de oproep van het gezelschap realistisch is”, aldus Gatz. bron: Belga Het bericht Gatz ziet probleem met strafrecht bij zoektocht van NTGent naar Syriëstrijders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Ben Weyts niet te spreken over luchtverkeersleiders: “Je ziek melden én je dikke wedde behouden? Wansmakelijk” (23/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Wansmakelijk.” Zo noemt minister Ben Weyts (N-VA) het gedrag van de lucht­verkeersleiders van Skeyes, die het vliegverkeer boven ons land gijzelen. Hij herhaalt zijn oproep om militairen in te zetten én hij wil hen evenveel betalen. “Dat is wettelijk géén probleem.”
  [naar artikel]
 15. Hilde Claes ziet probleem niet: “Ik heb de wet gevolgd” (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a) ligt onder vuur omdat het bedrijfje van de partner van haar kabinetschef een opdracht kreeg van de stad. Coalitiepartner CD&V is daar niet blij mee. Claes zelf ziet het probleem niet. “Ik heb de wet gevolgd”, zegt ze.
  [naar artikel]
 16. “Verbod onverdoofd slachten is uitstekende zaak. Spijtig dat De Backer dit anders ziet” (29/03/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is niet zo opgezet met een aantal uitspraken die Open Vld-staatssecretaris Philippe De Backer in een interview met Joods Actueel over het verbod op onverdoofd slachten. In het interview zegt De Backer onder meer: “Wat betreft het debat over ritueel slachten, dat is vanuit N-VA kant hard gepusht. Die moesten dat per se binnenhalen. Maar die wet is er nu en moet je dus respecteren. Maar we moeten wel kijken welke oplossingen we de Joodse gemeenschap kunnen aanbieden, bijvoorbeeld door aan de noden tegemoet te komen via de import van vlees.” Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft bedenkingen bij die uitlatingen van De Backer. “Ik vind het verbod op onverdoofd slachten een uitstekende realisatie van deze regering. Ik vind het spijtig dat Philippe De Backer dat anders ziet”, zegt Weyts in een reactie aan Belga. Volgens de N-VA-minister is bij het verbod ook maximaal rekening gehouden met de gevoeligheden binnen de verschillende religieuze gemeenschappen. “Dirk Lips (voorzitter van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn, red.) is aangeduid om ook met hen blijvend in dialoog te gaan”, klinkt het. “Maar anderzijds gaan we echt de import van vlees niet subsidiëren”, besluit Weyts. bron: Belga Het bericht “Verbod onverdoofd slachten is uitstekende zaak. Spijtig dat De Backer dit anders ziet” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Twintigjarige alweer veroordeeld voor inbraken in kleedkamers en kantines: “Hij zorgt eigenhandig voor piek in Brugse misdaad” (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse strafrechter heeft een 20-jarige Bruggeling veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf voor een reeks inbraken en diefstallen. Dave R. maakte vooral van kleedkamers en kantines van voetbalclubs zijn werkterrein. In een kleiner dossier kreeg hij eind januari al zeven maanden cel. Het openbaar ministerie had in totaal 50 maanden effectieve gevangenisstraf geëist.
  [naar artikel]
 18. PARIJS-ROUBAIX KORT. Sagan krijgt naamkaartje in douches Roubaix - Van Aert rekent op vijf Nederlanders (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Vélodrome in Roubaix, waar zondag ook de 117e editie van Parijs-Roubaix naar goede gewoonte weer aankomt, zijn de douches gepersonaliseerd....
  [naar artikel]
 19. Bart Staes (Groen): “Al midden mei wist het FAVV van de besmetting” (08/08/2017 - Express)
  De fipronilcrisis woedt nu vooral rond het FAVV. Volgens Europees parlementslid Bart Staes (Groen) was het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen), al in mei op de hoogte van de besmetting met Fipronil. Dat wordt door het FAVV ontkend. “Niemand in België wist dat er zich een probleem zou stellen.” FAVV-baas Herman Diricks verdedigde zich gisteren met hand en tand en stelde de bevoegde ministers gerust. Dinsdag lanceert Groen-Europarlementslid Bart Staes een nieuwe aanval: “Al midden mei wist het FAVV van de besmetting op basis van een onderzoek.”Dat is ferm in tegenspraak met wat het FAVV altijd zelf stelde: zij waren pas op 29 juli helemaal op de hoogte van het probleem. Staes baseert zich op documenten van de Europese Commissie, waarin sprake is van midden mei als eerste vaststelling van de besmetting. Die gebeurde door een privébedrijf, niet door het agentschap. Vanmorgen reageert de woordvoerster van het FAVV nu wel erg stelling. “Midden mei wist niemand in België dat er zich een probleem zou stellen met fipronil“, zegt woordvoerster Katrien Stragier. “Op 15 mei neemt het bedrijf dat staal in het kader van een eigen interne controle. Uit die analyse blijkt dat er mogelijk een probleem is van fipronil.” Morgen moet FAVV uitleg geven Het bedrijf brengt het FAVV op de hoogte. Maar dat staal volstond niet voor het FAVV om alarm te slaan. Want de waarden zijn niet problematisch, blijkt uit testen van het FAVV zelf, op dat moment: “In onze analyses zijn niet dezelfde waarden vastgesteld, als diegene die op het document vermeld staan. Daarin zijn geen gevaarlijke waarden aangetroffen. Op basis daarvan hebben wij ons onderzoek verdergezet”. Pas later komt het FAVV dan toch in actie: “Op 2 juni hebben we een melding binnengekregen dat er een probleem was met een lot eieren dat is geblokkeerd en niet in de handel is gekomen.” Of daarmee nu de kous af is, moet blijken. Want in het rapport staat wel zwart op wit dat er al op 15 mei een probleem gesignaleerd werd. Morgen moet het FAVV samen met de ministers uitleg komen geven in de Kamer. Daar zal ongetwijfeld de wankele communicatie van het agentschap ook aan bod komen. The post Bart Staes (Groen): “Al midden mei wist het FAVV van de besmetting” appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 20. Onderzoek gezondheid gevangenen: “Onder meer in kantines werd al ingegrepen” (28/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) heeft al een reeks bijsturingen gedaan naar aanleiding van het onderzoek naar de gezondheid van de gevangenen. Onder meer in de kantines werd al geprobeerd het leven binnen de vier muren gezonder te maken. Dat zegt de minister in een reactie op een artikel in onze woensdagkrant.
  [naar artikel]
 21. Weyts: ‘Brussels voorstel geluidsnormen louter tactisch spel’ (16/02/2017 - De Standaard)
  Het ziet er niet naar uit dat het voorstel van de Brusselse regering de impasse rond de geluidsnormen kan doorbreken, laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) weten.
  [naar artikel]
 22. 7.600 kinderen zonder boeken op school: onderwijsminister Ben Weyts belooft het probleem aan te pakken (17/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij het begin van het schooljaar zat een kleine twee procent van de scholieren in de klas zonder schoolboeken, omdat ze die niet konden betalen. Geëxtrapoleerd naar het hele middelbare onderwijs komt dat neer op zo’n 7.600 kinderen. “We gaan aan tafel met de scholen, maar ook met de uitgeverijen om dit aan te pakken”, zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 23. Twee nieuwe meldingen van legionella in Gentse kanaalzone (20/05/2019 - Metro)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt vandaag twee nieuwe gevallen van legionella in de Gentse kanaalzone. Dat brengt het totale aantal patiënten op 23. Over de exacte bron van de besmetting is er nog geen uitsluitsel, al is het aantal mogelijkheden beperkt tot twee bedrijven. In totaal zijn in zeventien bedrijven analyses uitgevoerd. Over de nieuwe meldingen is niet veel geweten, maar het zou niet gaan om patiënten in kritieke toestand. Ook is het niet duidelijk of ze in Evergem wonen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid geeft geen details over de besmette mensen uit privacyoverwegingen, maar zegt dat het niet uitgesloten is dat de betrokken patiënten elders wonen en de besmetting kunnen hebben opgelopen indien ze in de getroffen regio hebben verbleven. Op 10 mei sprak het Agentschap Zorg en Gezondheid voor het eerst over een legionellabesmetting in de regio. Het aantal slachtoffers is intussen opgelopen tot 23. Het Agentschap geeft vandaag aan dat het mogelijk is dat dat aantal nog verder toeneemt. Ook betekenen de nieuwe gevallen niet noodzakelijk dat de bron van de besmetting nog steeds actief is. De bacterie heeft een incubatietijd van negentien dagen. Inspecteurs van het Agentschap Zorg en Gezondheid hebben wel nog steeds geen uitsluitsel over de exacte bron van de besmetting. Zeventien bedrijven met koeltorens in het Gentse havengebied zijn onderzocht en hoge waarden van dezelfde legionellavariant zijn aangetroffen op twee locaties. Er komen bijkomende inspecties en analyses. bron: Belga Het bericht Twee nieuwe meldingen van legionella in Gentse kanaalzone verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Tommelein ziet geen probleem in extra Vlaamse minister: "Negen ministers met twee voor ons is juiste verdeling” (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik denk niet dat het aantal ministers in de Vlaamse regering een groot probleem is. Wettelijk gezien mogen er elf ministers zijn, maar ga er van...
  [naar artikel]
 25. Weyts wil file verminderen aan 16 afritten (28/01/2018 - Metro)
  De Vlaamse regering gaat dit jaar nog zestien nieuwe snelwegafritten aanpakken. Dat heeft minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aangekondigd. Het gaat dan om afritten waar er vaak file staat. Ruim twee jaar geleden werden er al elf afritten aangepakt, bij zeven van die afritten is het fileprobleem opgelost of verminderd. Maar op twee afritten nam de file zelfs toe. Het probleem daar wordt opnieuw onderzocht. Dat staat te lezen in De Zondag. “Een afrit mag geen flessenhals zijn. Waar het niet snel genoeg gaat, moeten we slim ingrijpen.” Dat zei minister Ben Weyts in 2015 toen hij ‘slimme maatregelen’ aankondigde om snelwegafritten minder filegevoelig te maken. Volgens De Zondag blijkt uit een evaluatie van elf ingrepen dat het fileprobleem op vijf snelwegafritten is opgelost en dat het op twee plaatsen is gemilderd. Maar op twee afritten is het probleem sindsdien nog toegenomen. “In het geval van de afrit Beernem op de E40 staat zelfs bijna dubbel zoveel file als voor de ingreep”, zo staat te lezen in De Zondag. Volgens minister Weyts komt er bijkomend onderzoek. “In zeven van die elf gevallen heeft dat geleid tot een vermindering van de file. We gaan op datzelfde spoor door. De komende jaren pakken we nog zestien van die afritten aan, om te zorgen dat er minder file is. Concreet gaan we er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een betere lichtenregeling is of een rotonde komt. Dat er dus een betere doorstroming is van het verkeer”, zo heeft minister Weyts gezegd aan Het Nieuws van VTM. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Bron van legionellabesmettingen in en rond Evergem gevonden (maar blijft voorlopig geheim) (29/05/2019 - VRT NWS)
  De bron van de legionellabesmettingen in en rond Evergem is gevonden. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid gemeld op een persconferentie over de legionella-uitbraak. "Het parket heeft intussen een strafrechterlijk onderzoek gestart en de onderzoeksrechter heeft ons gevraagd om het geheim van het onderzoek te respecteren. Daarom gaan we de naam van het bedrijf dat de besmetting heeft veroorzaakt niet bekendmaken", zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De voorbije weken zijn 32 mensen besmet geraakt met legionella. Twee van hen zijn overleden aan de gevolgen van de besmetting.
  [naar artikel]
 27. VAD: “Limiet op 0 is veiliger en gemakkelijker” (04/12/2017 - Metro)
  Een nultolerantie voor alcohol in het verkeer is veiliger en gemakkelijker om na te leven. Dat zegt Marijs Geirnaert van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen (VAD). Minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de limiet op 0,5 promille alcohol houden. Het was de Oost-Vlaamse gouverneur, Jan Briers, die afgelopen weekend voor een nultolerantie in het verkeer pleitte. Maar volgens minister Weyts los je daarmee het probleem niet op. Hij merkte vandaag in De Ochtend op Radio 1 op dat 65 procent van de mensen die positief blazen, zelfs boven de 0,8 promille uitkomen. “Er zijn een aantal argumenten om toch naar 0 te gaan”, zegt Geirnaert. “Het is sowieso het veiligste en het is ook veel makkelijker om niet te drinken dan om een beetje te drinken. Het probleem is dat je jezelf overschat. Dat is de invloed van alcohol op de hersenen: bewuste keuzes maken wordt moeilijker. Een nultolerantie is veel duidelijker.” Geirnaert merkt op dat heel veel dronken bestuurders niet bestraft worden. “De pakkans is zeer laag.” De beslissing om naar een nultolerantie over te schakelen, is een politieke afweging, besluit ze. “Maar vanuit oogpunt van gezondheid en veiligheid zou het beter zijn.” bron: Belga
  [naar artikel]
 28. “Nieuwe aanpak zwerfkatten verergert het probleem” (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een aantal organisaties en dierenasielen die zwerfkatten opvangen is niet te spreken over het nieuwe beleid van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts. “De verantwoordelijkheid bij de nieuwe eigenaars leggen en toelaten dat katten bij geregistreerde particulieren toch een nestje per jaar kunnen hebben zal het probleem alleen maar verergeren”, aldus een protestbrief waartoe vzw Zwerfkat in Leuven het initiatief nam.
  [naar artikel]
 29. Geen sprake van ebola-besmetting in ziekenhuis Rotterdam (08/08/2019 - Metro)
  De patiënt in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is niet besmet met ebola. Dat laat de veiligheidsregio weten. Eerder op de avond waren de hulpdiensten massaal uitgerukt naar het ziekenhuis, maar het blijkt om een loos alarm te gaan. “In het Maasstad Ziekenhuis is vanavond een patiënt binnengekomen waarbij een verdenking van ebola-besmetting ontstond. Zojuist is bevestigd dat er geen sprake is van ebola”, klinkt het in een mededeling van de veiligheidsregio kort na middernacht. Op beelden was te zien dat de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis was afgesloten. Bron: Belga   Het bericht Geen sprake van ebola-besmetting in ziekenhuis Rotterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Bron salmonella-besmetting West-Vlaamse scholen nog altijd niet gevonden (01/06/2018 - VRT NWS)
  Het is nog altijd onduidelijk wat de salmonellabesmetting veroorzaakt heeft in 44 scholen in West-Vlaanderen. Meer dan 400 kinderen werden de voorbije weken ziek. Bij 313 kinderen is bevestigd dat het om salmonella ging. De besmetting kwam zeker niet van een van de werknemers van de traiteur die maaltijden had geleverd aan de scholen.
  [naar artikel]
 31. CD&V niet te spreken over onderwijsplannen Weyts (04/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  CD&V vindt het “not done” dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een werkgroep heeft opgericht over de dalende kwaliteit van het onderwijs zonder daarover te overleggen met het parlement. Vlaams Parlementslid Brecht Warnez zegt dat Weyts’ idee wel op steun kan rekenen, maar de manier waarop niet.
  [naar artikel]
 32. Bron legionellabesmetting is bekend, maar blijft geheim (29/05/2019 - De Tijd)
  17:37 Het onderzoek naar de legionellabesmetting in de Gentse kanaalzone leidt naar één bedrijf. Dat wordt nu permanent opgevolgd, maar zou geen bron van besmetting meer zijn.
  [naar artikel]
 33. CD&V-burgemeesters trekken aan alarmbel: dorpskernen slibben dicht (23/11/2017 - VRT NWS)
  Een tiental CD&V-burgemeesters zijn het vele sluipverkeer in hun gemeente meer dan beu. Ze wijzen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) met de vinger. Dat schrijft de krant De Morgen vandaag. De burgemeesters hebben een open brief aan minister Weyts geschreven om het probleem aan te klagen.
  [naar artikel]
 34. Weyts stelt Airbnb in gebreke (08/05/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) is het beu dat Airbnb weigert om adressen te geven van panden die via het onlineplatform verhuurd worden. “Zo kunnen wij niet controleren of ze bijvoorbeeld brandveilig zijn.” Daarom zal hij Airbnb in gebreke stellen, zo staat dinsdag in Het Nieuwsblad. Met de ingebrekestelling neemt Weyts het voortouw in Europa. “We geven Airbnb de kans om uit de grijze zone te treden. Doen ze dat niet, dan is dit de eerste stap naar een proces”, zegt de minister. Het agentschap Toerisme Vlaanderen straft Airbnb-panden die zich niet aan de regels houden. bron: Belga Het bericht Weyts stelt Airbnb in gebreke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Minister Weyts wil dolfinaria op termijn zien verdwijnen: "Kunnen we dit behouden, enkel voor ons plezier?" (24/03/2019 - VRT NWS)
  Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil op termijn geen dolfijnen in gevangenschap meer in Vlaanderen. Dat zegt hij in "De zevende dag". Op dit moment is er nog één dolfinarium in ons land, maar dat ziet Weyts in de toekomst dus het liefst verdwijnen. "In de natuur zwemmen dolfijnen 60 kilometer per dag. Moeten we dit dan blijven tolereren, puur voor ons plezier?"
  [naar artikel]
 36. Twee verdachten opgepakt voor filmpjes in douches HoGent (12/03/2018 - Metro)
  Er zijn twee verdachten opgepakt in de zaak van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op het voyeuristisch forum. Dat werd uit goede bron vernomen en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de arrestaties. De politie van Gent had verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. Maandagmorgen werd er nog ingelogd op het forum met het account van de verdachte en werden verschillende video’s verwijderd. bron: Belga Het bericht Twee verdachten opgepakt voor filmpjes in douches HoGent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Ben Weyts over schorsing Rusland: “Juiste beslissing” (09/12/2019 - Metro)
  “Dit is de juiste beslissing”, zo reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar te weren van belangrijke internationale sportevenementen. “Het blijft niet bij woorden: er volgen nu ook daden”, verklaart Weyts. “Hopelijk gaan we nu eindelijk een rechte lijn bewandelen. Je kan niet elk individueel dopinggeval veroordelen, maar ondertussen blijven toelaten dat bepaalde landen met geprepareerde sporters de kluit belazeren. Zo breng je de hele sportwereld in diskrediet.” Bron: Belga   Het bericht Ben Weyts over schorsing Rusland: “Juiste beslissing” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Ben Weyts over schorsing Rusland: “Juiste beslissing” (09/12/2019 - Metro)
  “Dit is de juiste beslissing”, zo reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar te weren van belangrijke internationale sportevenementen. “Het blijft niet bij woorden: er volgen nu ook daden”, verklaart Weyts. “Hopelijk gaan we nu eindelijk een rechte lijn bewandelen. Je kan niet elk individueel dopinggeval veroordelen, maar ondertussen blijven toelaten dat bepaalde landen met geprepareerde sporters de kluit belazeren. Zo breng je de hele sportwereld in diskrediet.” bron: Belga Het bericht Ben Weyts over schorsing Rusland: “Juiste beslissing” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. KSK Meeuwen bespaart op waterfactuur (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voetbalclub KSK Meeuwen krijgt een extra toelage van 2500 euro voor het installeren van waterbesparende douches. “Het kraanwerk wordt vervangen en de leidingen gespoeld. Daarnaast krijgen de douches een acryl-flex plaat om vochtproblemen te voorkomen”, zegt schepen Kurt Plessers. De totale kostprijs bedraagt 7500 euro.
  [naar artikel]
 40. Er is iets vreemds aan de hand met de douches in het olympisch dorp (17/08/2016 - De Morgen)
  De Olympische Spelen hadden misschien beter een andere loodgieter onder de arm genomen. Nadat al enkele traphallen en flats van atleten onder water liepen, is nu een nieuw filmpje opgedoken over de ... minder conventionele manier waarop de douches werken in het olympisch dorp.
  [naar artikel]
 41. Weyts geeft boete aan Airbnb (11/08/2018 - Metro)
  Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) legt verhuurplatform Airbnb een boete op, omdat het weigert gegevens van Vlaamse verhuurders over te maken aan de inspectiediensten. De hoogte van de boete wordt begin volgende week bepaald, maar kan maximaal 25.000 euro bedragen. “Het is een eerste stap, want als Airbnb niet toegeeft, laten we het hier niet bij”, zegt Weyts zaterdag in De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De inspectiediensten hebben de gegevens van Vlaamse Airbnb-verhuurders ­nodig om bijvoorbeeld te kunnen controleren op brandveiligheid. Weyts stelde het Amerikaanse internetbedrijf daarvoor enkele maanden geleden in ge­breke. “De enige reactie van het bedrijf was van hun ­advocaat, die trachtte aan te voeren dat het daartoe niet verplicht was.” Weyts beklemtoont dat de verplichtingen die Vlaanderen oplegt aan hotels en andere toeristische bedrijven, ook gelden voor verhuurders op Airbnb. bron: Belga Het bericht Weyts geeft boete aan Airbnb verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Minister Weyts en CD&V zien geen enkele reden om maximumsnelheid te verhogen (18/05/2017 - Knack)
  Mobiliteitsminister Bellot wil op sommige plaatsen de maximumsnelheid optrekken naar 130 kilometer per uur. Zijn Vlaamse collega Ben Weyts laat geen spaander heel van het voorstel, en ook CD&V ziet geen heil in zo'n maatregel.
  [naar artikel]
 43. Nog meer besmettingen met legionella in regio Evergem (13/05/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen weekend zijn opnieuw mensen uit de regio Evergem afgevoerd naar het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Al zeker 15 mensen liepen intussen een besmetting op. Enkelen zijn er erg aan toe en verblijven op intensieve zorg. De besmetting kwam vorige week aan het licht, enkele mensen meldden zich pas dit weekend met symptomen. Waar de besmetting vandaan komt, is nog altijd niet duidelijk. Het Agentschap Zorg en Gezondheid nam stalen in de Gentse haven.
  [naar artikel]
 44. Ben Weyts (N-VA): "Ik betreur dat Bellot rijbewijs met punten niet wil invoeren" (02/05/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobliteit Ben Weyts (N-VA) betreurt dat zijn federale collega François Bellot (MR) het rijbewijs met punten niet invoert. Bellot baseert zich op een studie van het instituut voor verkeersveiligheid VIAS, maar Weyts vindt dat het Bellot ontbreekt aan politieke moed.
  [naar artikel]
 45. Turkse recordinternational kritiek door besmetting: “Hij heeft hoge koorts en eet bijna niks meer” (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet er slecht uit voor Rustu Reçber. De Turkse recordinternational ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Z’n vrouw Isil ziet haar man...
  [naar artikel]
 46. Bron legionella-besmetting gevonden en zo goed als zeker niet meer actief (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De koeltoren die volgens laboresultaten hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk is voor de legionella-besmetting in de Gentse kanaalzone, is zo goed als zeker gedesinfecteerd. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid op een persconferentie. De naam van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitbating wordt - hoewel dat eerder was aangekondigd - niet bekendgemaakt. Aan de legionella-uitbraak stierven twee mensen, 32 werden er ziek.
  [naar artikel]
 47. "Probleem bij gemeenten" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit (N-VA) Ben Weyts zegt dat het probleem bij de gemeenten ligt. Zij moeten de borden van 70 kilometer per uur
  [naar artikel]
 48. Clerfayt: “Weyts zegt dat politiek van Francken en Jambon onvoldoende is” (16/11/2018 - Metro)
  Na een eerdere waarschuwing van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt De Lijn dreigt er officieel mee om de halte Noordstation af te schaffen. Voor Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt, wiens politieagenten patrouilleren rond het Noordstation, is dit een bevestiging van de mislukte politiek van N-VA-ministers Jan Jambon en Theo Francken. “De politie is al drie tot vier keer per dag aanwezig in en rond het Noordstation. Maar omdat er geen oplossing is voor de aanwezigheid van deze migranten, beperkt de politie zich tot de ordehandhaving en zaken als dronkenschap of diefstal. Al zijn die feiten vaak niet veroorzaakt door migranten”, stelt burgemeester Clerfayt. Het terrein waarop de bushaltes zich bevinden wordt gehuurd door De Lijn en wordt beschouwd als privéterrein. De politie van Schaarbeek patrouilleert er, maar “het is niet onze taak om er permanent te bewaken. Ze kunnen het als privéterrein perfect afsluiten”, zegt Clerfayt. Door de koude verplaatst het probleem zich van het Maximiliaanpark naar de haltes van De Lijn, die beter beschermd zijn voor die koude. Voor de burgervader van Schaarbeek is het geen lokaal gebonden probleem. “Dit is het gevolg van de politiek van Francken en Jambon die ze in Vlaanderen gaan halen en hier afzetten”, waarmee Clerfayt doelt op de snelwegparkings. “Minister Weyts heeft gelijk, want het is schandalig dat de ministers Jambon en Francken deze mensen zonder oplossing laten. Daarmee zegt hij dat de politiek die ze voeren onvoldoende en problemen creëert in Brussel.” bron: Belga Het bericht Clerfayt: “Weyts zegt dat politiek van Francken en Jambon onvoldoende is” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Asielzoekers: opgesloten, maar niet beschermd tegen corona (27/03/2020 - Knack)
  In covid-19-tijden moet iedereen zich maximaal isoleren en social distancing in acht nemen om besmetting te voorkomen. Maar bewoners van gesloten centra voor asielzoekers kunnen alleen maar bang afwachten tot een mogelijke besmetting toeslaat. Terwijl de uitzettingen stilliggen, worden ze - zonder wettelijke basis - in een beperkte ruimte vastgehouden in groepen van twintig. Zichtbare hygiënemaatr...
  [naar artikel]
 50. En niet alleen voor Ben Weyts: waarom een chique auto nog altijd het ultieme statussymbool is (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hij zou met een Toyota kunnen rijden, maar geef Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) maar een BMW onder de billen. Een auto met enige “standing” alsjeblieft, want een minister kan zich toch niet verplaatsen in een rammelbak? Weyts’ uitspraken in het parlement lokken felle reacties uit, maar ze tonen ook hoe een chique auto voor veel mensen nog steeds het ultieme statussymbool is. Al staat een generatie jongeren klaar om koning auto van zijn troon te stoten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.