Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:30 uur

4 op 10 jongeren liggen wakker door geldzorgen

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 03:14

Vier op tien jongeren liggen wel eens wakker door geldzorgen, dat blijkt uit onderzoek van de federatie van de financiële sector Febelfin. Jongeren blijken bovendien niet veel over geld te weten, en dat zorgt op termijn voor problemen. De jongeren die geldzaken haten, blijken ook vaker geldproblemen te hebben.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jongeren liggen wél wakker van de verkiezingen (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Te vaak wordt gezegd dat jongeren geen interesse hebben in politiek. Onterecht, zo blijkt. 29 september verzamelen 300 jongeren in de Academiezaal in Sint-Truiden om de lokale politici op de rooster te leggen. Geen vage beloftes of droge blabla, maar pittige discussies en concrete standpunten. Let’s debattle.
  [naar artikel]
 2. Hier liggen onze jongeren wakker van (15/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Onderwijs dat je beter voorbereidt op een loopbaan. Te dure psychische hulp. De nu al desastreuze gevolgen van de opwarming van het klimaat. Dat zijn de drie grootste kopzorgen van kinderen en jongeren, zo blijkt uit een interviewreeks van de Vlaamse Jeugdraad. Of: braken jongeren zich vroeger nog het hoofd over abstracte concepten als wereldvrede, dan gaan ze nu de praktische toer op.
  [naar artikel]
 3. Jongeren liggen niet meer wakker van auto en rijbewijs (06/04/2019 - De Morgen)
  Volgens onderzoek kopen jongeren minder vaak een eigen auto. Ook in België is die daling voelbaar. 'Ecologie is meer dan een mindset, het is een noodzaak.'
  [naar artikel]
 4. “Partijpolitiek boeit onze jongeren niet” (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  DiepenbeekEen kwart van de jongeren geeft zelf aan minder geïnteresseerd te zijn in politiek. Maar uit het onderzoek blijkt wel dat er een groot engagement is en dat jongeren wel degelijk wakker liggen van maatschappe-lijke thema’s. “Het gebrek aan politieke interesse, is vooral een signaal dat de manier waarop vandaag aan politiek gedaan wordt, hen niet meer aanspreekt”, zegt UCLL-studentencoach Peter Meylaerts.
  [naar artikel]
 5. Liggen jongeren wakker van democratie, klimaat, sociale gelijkheid? "We willen zeker inspraak"  (26/09/2018 - VRT NWS)
  Zijn jongeren vandaag nog met maatschappelijke thema’s voor de toekomst bezig? De voorbije weken hebben jongeren uit een tiental scholen daarover in de klas gediscussieerd. Een massadebat in de openlucht in Antwerpen is het hoogtepunt, met verrassende twistpunten. Na de middag leggen de gespreksleiders de conclusies voor aan de Antwerpse lijsttrekkers. En ook al zijn de meeste deelnemende jongeren nog niet stemgerechtigd, ze willen duidelijk wel hun stem laten horen. 
  [naar artikel]
 6. Groot-Brittannië na brexit: Niets om over wakker te liggen (05/09/2016 - Knack)
  Liggen de Britten nog wakker van de brexit, waarover veel schrikbeelden de ronde deden? Eigenlijk niet, ziet correspondent in Londen Lia Van Bekhoven. 'Tegen de tijd dat een zomer van verregende barbecues plaatsmaakte voor een hittegolf, was het zelfvertrouwen terug.'
  [naar artikel]
 7. Jongerenhulplijn Awel ziet contacten via telefoon en chat stijgen (02/03/2018 - Knack)
  Jongeren liggen nog steeds het vaakst wakker van hun relatie met hun ouders. Andere topthema's zijn verliefdheid en vriendschap.
  [naar artikel]
 8. Liggen de Limburgers wakker van België-Engeland? (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Morgen spelen de Rode Duivels de troostfinale op het WK voetbal. Met de Engelsen als tegenstander is het zeker nog een mooie affiche. En België kon nooit eerder derde worden op een wereldkampioenschap. Toch blijft de vraag, liggen de Limburgse fans nog wakker van deze wedstrijd? Of is de ontgoocheling over de gemiste finale te groot?
  [naar artikel]
 9. “Wij mogen toch meepraten?”: VBO reikt jongeren de hand via ‘futurathon’ (25/03/2019 - De Morgen)
  Waar liggen de jongeren van vandaag wakker van? Met een ‘futurathon’, waarbij 25 jonge denkers 25 uur lang in debat gingen, stak werkgeversorganisatie VBO dit weekend de hand uit naar de jeugd om mee hun visie op de toekomst uit te stippelen. Fase 1 in het denkproces: het ideale wereldbeeld. Drie jonge denkers geven hun eigen ‘aanzet tot’.
  [naar artikel]
 10. Marokkaanse koning 20 jaar aan de macht: wat vinden Vlaamse jongeren met Marokkaanse roots van Mohammed VI? (30/07/2019 - VRT NWS)
  De Marokkaanse koning Mohammed VI zit vandaag precies 20 jaar op de troon. Mohammed voert een progressief beleid, maar er is ook kritiek op de blijvende armoede en corruptie in het land. Ons Instagramkanaal voor jongeren @nws.nws.nws wilde van Vlaamse jongeren met Marokkaanse roots weten wat zij vinden van de koning. Deze jongeren liggen niet zo erg wakker van wat hij doet. Ze beseffen wel dat hij in Marokko zelf erg populair is, maar ook dat hij kritiek op hem of zijn beleid in de kiem smoort.
  [naar artikel]
 11. “Wij liggen elke avond en ochtend bibberend in ons bed door barst in de weg” (11/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Frank Sacré en zijn gezin liggen wakker van een scheur in de straat voor hun deur. De scheur is een gevolg van een verzakking en ligt aan de basis van lawaaihinder en trillingen wanneer zware trucks door de Naamsesteenweg denderen.
  [naar artikel]
 12. Neem deel aan onze politieke jongerenenquête: waar liggen jongeren wakker van? (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hogeschool UCLL onderzoekt samen met onze krant naar aanleiding van de komende lokale verkiezingen hoe jongeren vandaag tegenover politiek en maatschappelijke problemen staan. Voor het eerst worden duizend 16- tot 24-jarigen via een enquête bevraagd over wat zij belangrijk vinden in hun stad of gemeente. ‘Peilsnel’ wil de politieke partijen inspireren en het debat over jongerenthema’s aanzwengelen.
  [naar artikel]
 13. Jonger dan dertig en toch al zorgen over de oude dag (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltZelfs jongeren die nog niet eens een job hebben, zitten al in met hun oude dag. Meer dan de helft vreest dat ze die niet zonder geldzorgen zullen doorkomen. Het hoeft dan ook niet verbazen dat werk maken van een beter pensioen één van hun voornaamste vragen is aan de regering. “Als hun ouders zich zorgen maken, nemen jongeren die over”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 14. Meisjes uit Mortsel die oproepen tot spijbelen zijn niet alleen: “Steeds meer jongeren liggen wakker van het milieu” (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Mortselse meisjes deden zaterdag in uw krant een oproep aan alle scholieren om iedere donderdag te spijbelen en in Brussel te gaan betogen voor het klimaat. Maar ook andere jongeren startten eerder al initiatieven op voor onze planeet. “We hebben hen hard nodig”, vindt pedagoge Marijke Bisschop.
  [naar artikel]
 15. Belg ligt nauwelijks wakker van privacybescherming (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgen lijken nauwelijks wakker te liggen van de Europese privacywetgeving, die in mei in werking trad. Dat blijkt uit een enquête van...
  [naar artikel]
 16. Maus: "Mensen moeten wél wakker liggen van Football Leaks" (03/12/2016 - De Redactie)
  Dat topvoetballers zoals Cristiano Ronaldo miljoenen doorsluizen naar belastingparadijzen is dan wellicht wel juridisch sluitend, ethisch kunnen er wel degelijk vragen bij gesteld worden. "Mensen moeten hier wakker van liggen", vindt professor fiscaal recht Michel Maus.
  [naar artikel]
 17. Werkgevers liggen vooral wakker van vorming, flexibiliteit en schaarste (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische werkgevers liggen anno 2017 vooral wakker van vorming, flexibiliteit en de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een
  [naar artikel]
 18. Trump gaat belastingaangifte niet vrijgeven, want “zijn kiezers liggen daar niet van wakker” (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn belastingaangifte niet openbaar maken, omdat zijn kiezers er niet van wakker liggen. Dat zei zijn adviseur Kellyanne Conway aan ABC News.
  [naar artikel]
 19. Trump gaat belastingaangifte niet vrijgeven, want “zijn kiezers liggen daar niet van wakker” (23/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn belastingaangifte niet openbaar maken, omdat zijn kiezers er niet van wakker liggen. Dat zei zijn adviseur Kellyanne Conway aan ABC News.
  [naar artikel]
 20. Hiervan ligt onze jeugd wakker (14/09/2017 - De Morgen)
  Wat baart de Vlaamse jeugd zorgen? Voor een project van de Vlaamse Jeugdraad gingen deze zomer 50 jongeren in gesprek met 800 andere jongeren tussen 12 en 25 jaar. De hete hangijzers? Onderwijs, klimaatopwarming en - vooral - mentaal welzijn. Vijf jongeren getuigen over wat hen bezighoudt.
  [naar artikel]
 21. Hiervan ligt onze jeugd wakker (09/04/2019 - De Morgen)
  Wat baart de Vlaamse jeugd zorgen? Voor een project van de Vlaamse Jeugdraad gingen deze zomer 50 jongeren in gesprek met 800 andere jongeren tussen 12 en 25 jaar. De hete hangijzers? Onderwijs, klimaatopwarming en - vooral - mentaal welzijn. Vijf jongeren getuigen over wat hen bezighoudt.
  [naar artikel]
 22. Kinderen liggen wakker van horrorberichten op sociale media (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Onder leerlingen in het basisonderwijs doen horrorberichtjes de ronde en ze leiden tot slapeloze nachten. Vaak gaat het om kettingmails, waarbij jongeren worden bedreigd als ze het bericht niet doorsturen. Kenniscentrum Mediawijs doet een oproep aan ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan.
  [naar artikel]
 23. Kinderen liggen wakker van horrorberichten op sociale media (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTOnder leerlingen in het basisonderwijs doen horrorberichtjes de ronde en ze leiden tot slapeloze nachten. Vaak gaat het om kettingmails, waarbij jongeren worden bedreigd als ze het bericht niet doorsturen. Kenniscentrum Mediawijs doet een oproep aan ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan.
  [naar artikel]
 24. Michel: 'Davos ligt niet wakker van lopende zaken' (23/01/2019 - De Tijd)
  22:34 Op het Wereld Economisch Forum in Davos liggen de buitenlandse investeerders niet wakker van de Belgische regeringscrisis, stelden de Belgische toppolitici vast.
  [naar artikel]
 25. Staat verkoopt pensioenfonds chemie door geldzorgen (15/06/2018 - De Tijd)
  01:00 Een pensioenfonds van 222 miljoen euro, beheerd door de Federale Pensioendienst, heeft problemen met kapitaalbuffers.
  [naar artikel]
 26. Moeten we wakker liggen van de tanende populariteit van de studierichting Nederlands? (02/03/2019 - De Morgen)
  Een voor- en tegenstander gaan in duel over een hot issue. Deze week: steeds minder jongeren willen Nederlands gaan studeren. Is dat een drama? Docent Nederlands en De Morgen-huisdichter Stijn De Paepe kruist de degens met Peter Lievens, vicerector internationaal beleid van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 27. Kundabuffi (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kudabuffi betekent 'de wakker maker' en in die voorstelling vertelde de verteller dat hij vroeger een dromer was maar door het reizen wakker is geworden. Maar niet ‘wakker’ zoals iedereen ‘s morgens wakker wordt. Nee, echt ‘wakker’ worden, je ogen open doen, echt naar de wereld en de mensen kijken. Wie nog niet wakker is, kijkt alleen naar de buitenkant van de wereld en de mensen. De leerlingen leerden van de verteller dat alles, ook de aarde, breekbaar is. De aarde is niet van ons, wij zijn van de aarde. Hij zei ook dat wie later de kans krijgt om te reizen, die zeker moet grijpen.
  [naar artikel]
 28. Bewoners liggen er niet wakker van dat straat werd vernoemd naar collaborateur (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Puurs gaan er stemmen op om de Cyriel Verschaevestraat, naar de collaborerende priester-dichter, een andere naam te geven. De Cyriel Verschaevelaan in Zoersel ligt er niet echt van wakker.
  [naar artikel]
 29. Waarom ligt niemand wakker van de Europese verkiezingen? (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  We trekken zondag niet alleen naar de stembus voor een nieuw Vlaams en federaal parlement, maar het zijn zondag ook Europese verkiezingen. Waarom ligt haast niemand wakker van deze verkiezingen? Is Europa geen ver-van-ons-bed-show? De man in de straat lijkt nauwelijks wakker te liggen van de Europese verkiezingen zondag. TVL vroeg het aan Ivo Belet, Hilde Vautmans en Frieda Brepoels.
  [naar artikel]
 30. Slechts één joodse journalist verslaat Aalst Carnaval: “In Israël liggen ze hier niet wakker van” (18/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Internationale media zullen zondag Aalst Carnaval onder een vergrootglas leggen. De belangrijkste vraag: zal er weer worden gespot met de joden? Opvallend is dat slechts één buitenlandse joodse journalist naar Aalst komt. “In Israël liggen ze hier niet wakker van. Buitenlandse joden daarentegen...”
  [naar artikel]
 31. Slechts één joodse journalist volgt Aalst Carnaval: “In Israël liggen ze hier niet wakker van” (18/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Internationale media zullen zondag Aalst Carnaval onder een vergrootglas leggen. De belangrijkste vraag: zal er weer worden gespot met de joden? Opvallend is dat slechts één buitenlandse joodse journalist naar Aalst komt. “In Israël liggen ze hier niet wakker van. Buitenlandse joden daarentegen...”
  [naar artikel]
 32. Niet alleen smartphone houdt Vlaamse jongeren wakker (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaamse jongeren zijn over het algemeen gezond en vrij tevreden met hun leven. Ze roken minder, eten gezonder en hebben minder overgewicht dan 4...
  [naar artikel]
 33. Londen geteisterd door geweldsgolf onder jongeren (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dood van een 17-jarig meisje en die van een jongen van 16, begin deze week, hebben de Britse hoofdstad wakker geschud uit de illusie dat het een...
  [naar artikel]
 34. Beleggers liggen niet wakker van Italië (05/03/2018 - De Tijd)
  09:48 Opluchting over de Duitse regering én zorgen over het Amerikaanse handelsbeleid wegen zwaarder door dan een zoveelste politieke patstelling in Rome.
  [naar artikel]
 35. Staat verkoopt pensioenfonds chemie door geldzorgen (15/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid heeft een pensioenportefeuille waarin zo'n 222 miljoen euro zit, te koop gezet. Uit een brief die minister van Pensioenen Daniel...
  [naar artikel]
 36. Villa Basta daagt jongeren uit om hun creativiteit scherp te houden (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Villa Basta daagt via een online platform jongeren uit om creatief te zijn. Dagelijks verzamelt de jeugdorganisatie instructievideo's waar creatievelingen iets in elkaar timmeren of aan de slag gaan in de keuken. Alle workshops in het jeugdcultuurcentrum liggen door de coronacrisis stil. Maar via het onlineplatform genaamd 'De Voorraadkast' wil Villa Basta jongeren op afstand inspireren.
  [naar artikel]
 37. “Sommige jongeren die nu op intensieve liggen, waren betrokken bij lockdownparty’s” (26/03/2020 - Metro)
  Enkele jongeren die betrokken waren bij de beruchte lockdownparty’s van twee weken geleden, liggen nu op intensieve zorgen. Dat vertelde Marc Van Ranst in ‘De Afspraak’. Herinnert u zich vrijdag 13 maart nog? Op die dag werden de strenge maatregelen tegen het coronavirus in ons land aangekondigd, maar ze zouden pas ingaan vanaf middernacht. Heel wat mensen maakten van die resterende tijd gebruik om nog eens goed door te zakken in cafés. Afschrikwekkend Jammer genoeg stellen we nu vast dat een aantal van die jongeren intussen besmet zijn en intensieve zorg nodig hebben. “Bij de jongeren die nu in de intensieve bedden liggen en kunstmatig beademd worden, zijn er een aantal bij die zeer nabij betrokken waren bij de lockdownparty’s. Dat mag geweten worden en een beetje afschrikwekkend zijn. Dit is geen computerspel. Hier gaan mensen echt dood”, legde viroloog Marc Van Ranst woensdagavond uit in ‘De Afspraak’. Jongeren bereiken Van Ranst benadrukt dat het belangrijk is om jongeren met de neus op de feiten te drukken. “We bereiken sommige groepen nog onvoldoende met onze communicatie, zoals de jongeren”, besluit hij. “Van de jongeren die op intensieve liggen en beademd worden, zijn er een aantal bij die betrokken waren bij lockdown parties. Dat mag ook wel geweten worden en dat mag ook een beetje afschrikwekkend zijn. Dit is geen spel.” @vanranstmarc in #deafspraak pic.twitter.com/nxNpzZ9uTt — De Afspraak (@deafspraaktv) March 25, 2020 Lees ook: BREAKING. 42 nieuwe doden wegens coronavirus, 605 mensen op intensieve zorgen Het bericht “Sommige jongeren die nu op intensieve liggen, waren betrokken bij lockdownparty’s” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Jongeren met hersenletsel laat men vaak links liggen (13/04/2019 - De Morgen)
  Naar schatting zouden jaarlijks 11.000 jongeren een hersenletsel oplopen in België. Toch worden jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vaak genegeerd. Dries De Smedt (32) was een van hen.
  [naar artikel]
 39. Engelsen liggen wakker van baby’s (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 40. N-VA: 'Van amnestie liggen we niet wakker' (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Lunch Garden ontkent geldzorgen (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Financiële markten liggen niet wakker van crisis (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. “Beleggers liggen niet wakker van politieke crisis” (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 44. “Natuurlijk liggen wij ook wakker van het klimaat” (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HOUTHALEN-HELCHTEREN“Jongeren met een migratieachtergrond die in sociaal zwakkere situaties zitten, vinden een klimaatmars maar niets.” Dat zegt Illias Marraha van Muslinked, een netwerkorganisatie van jonge moslims. “Nonsens”, reageren 25 Houthalense TSO-studenten met Turkse en Marokkaanse roots. Zij spijbelen vandaag om mee te protesteren op de vierde editie van de klimaatmars in Brussel. “We waren er de eerste keren inderdaad niet, maar de klimaatkwestie ligt ons wel degelijk na aan het hart.”
  [naar artikel]
 45. Nieuwe trend: Antwerpse jongeren inhaleren lachgas tot ze flauwvallen (27/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer Antwerpse jongeren gebruiken slagroompatronen om lachgas te inhaleren. Ze komen zo in een tijdelijke roes terecht. In Antwerpse straten liggen alsmaar vaker van die patronen, en jongeren pochen ermee in video’s op Snapchat.
  [naar artikel]
 46. Waarom er in Limburg "niemand wakker ligt van het Zwarte Pietendebat" (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de intocht van de Sint in Nederland tot rellen leidde en de politie verschillende heetgebakerde pro-Zwarte Pietdemonstranten oppakte, lijkt er in Limburg amper iemand wakker te liggen van het hele debat. Dat de Sint in Hasselt zijn roetpieten alweer verving door traditionele, zwarte knechten, passeerde zelfs geruisloos. “Jammer, want Sinterklaas zou een feest voor álle kinderen moeten zijn”, vindt antropologe en Zwarte Pietenexperte Bambi Ceuppens.
  [naar artikel]
 47. Waar ligt de Limburger wakker van? Radio 2 zocht het deze week uit (29/09/2018 - VRT NWS)
  Van de intussen meer dan 7.300 voorstellen op jijkiest.be komen er zo'n 700 uit Limburg. Waar de mensen daar van wakker liggen? Radio 2 Limburg zocht het deze week uit vanuit hun pop-upstudio in Hasselt.
  [naar artikel]
 48. Man wordt ’s nachts wakker door gekras van onverwachte gasten (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Toen een man uit de Amerikaanse staat Alaska zaterdagnacht wakker werd door gekras aan de voordeur, vreesde hij dat er een inbreker aan het werk was. Na enige tijd had hij de moed verzameld om stiekem door de ruit te kijken. En toen kon hij zijn ogen niet geloven.
  [naar artikel]
 49. Een jaar lang slapen, om wakker te worden op 9/11 (19/09/2018 - De Morgen)
  In Ottessa Moshfeghs nieuwe roman weigert een jonge vrouw nog langer wakker te zijn in het navelstaarderige New York van 2000. Dus gaat ze slapen, tot 9/11 haar wakker maakt.
  [naar artikel]
 50. BIVV: 1 op de 3 Belgen paste gedrag aan door aanslagen (09/01/2017 - De Redactie)
  Het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid doet voortaan ook onderzoek naar het algemene onveiligheidsgevoel in ons land. Daaruit blijkt dat de Belgen vooral wakker liggen van woninginbraken en terreur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.