Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:20 uur

Docu over coronacrisis in Erasmusziekenhuis geselecteerd voor buitenlandse filmfestivals

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 04:56

De documentaire ‘I am not a hero’ van Pablo Crutzen, Robin Smit en Stijn Deconinck is geselecteerd voor het Londense Raindance Film Festival en voor het Vancouver International Film Festival (VIFF), meldde productiebedrijf Maïs Gaté aan LN24. De documentaire werd gefilmd in het Brusselse Erasmusziekenhuis tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kersenpitkussen vat vlam in Sint-Erasmusziekenhuis (18/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer is dinsdagavond moeten uitrukken naar het Sint-Erasmusziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout.
  [naar artikel]
 2. Erasmusziekenhuis maakt van snorkelmaskers beademingsapparaten (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Erasmusziekenhuis in Brussel krijgt maandag de eerste prototypekleppen om snorkelmaskers van Decathlon te monteren op kleine ademhalingstoestellen. Die moeten patiënten helpen die besmet zijn met het coronavirus en matige ademhalingshulp nodig hebben.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe filmfestivals in Antwerpen? Eentje ervan ruikt wel heel erg naar oplichting (29/07/2019 - De Morgen)
  Krijgt Antwerpen volgend jaar niet één, maar twee nieuwe filmfestivals? Zo lijkt het alvast op de website van Antwerp International Film Festival Belgium. Maar alles ruikt naar oplichting. Schering en inslag in de filmfestivalwereld.
  [naar artikel]
 4. Trump kiest oliebaas en vriend van Poetin als minister van Buitenlandse Zaken (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  President-elect Donald J. Trump heeft Rex W. Tillerson, CEO van oliemaatschappij Exxon Mobil, geselecteerd als minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 5. Mijn vader, de dictator (11/04/2019 - De Morgen)
  DOCU Terzake docu: De zoon van Mobutu Vrijdag 21/7, 20u10, Canvas
  [naar artikel]
 6. Zo'n 20.000 Belgen zitten nog vast in buitenland door coronacrisis: 3 Vlamingen vertellen hun verhaal (29/03/2020 - VRT NWS)
  Er zitten nog altijd zo'n 20.000 Belgen vast in het buitenland door de wereldwijde coronacrisis. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR). Buitenlandse Zaken zoekt voor iedereen een oplossing, maar vraagt geduld te hebben. Onze redactie kreeg heel wat verhalen van Belgen in het buitenland. "We moeten hier écht weg", is de algemene teneur. Drie Belgen vertellen wat ze meemaken.
  [naar artikel]
 7. De Bruyne en Kompany, maar ook Vandoorne, worden gevolgd voor Amazon-docu (09/11/2017 - Sporza)
  Manchester City is het onderwerp van een nieuwe documentaire van Amazon, dat ook een docu gaat maken over het seizoen van McLaren in de Formule 1.
  [naar artikel]
 8. "Trump kiest CEO Exxon Mobil en vriend van Poetin als minister van Buitenlandse Zaken" (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  President-elect Donald J. Trump heeft maandag Rex W. Tillerson, CEO van oliemaatschappij Exxon Mobil, geselecteerd als minister van Buitenlandse
  [naar artikel]
 9. Trump kiest CEO Exxon Mobil en vriend van Poetin als minister van Buitenlandse Zaken (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  President-elect Donald J. Trump heeft Rex W. Tillerson, CEO van oliemaatschappij Exxon Mobil, geselecteerd als minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 10. Fans niet te spreken over zaalkeuze Antwerp-docu: “Nummer 13...serieus?!” (13/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Kinepolis Antwerpen krijgt de wind van voren omdat het de Antwerp-docu ‘Take us home’ in zaal 13 vertoont...het oude stamnummer van aartsrivaal Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 11. Bekijk hier de trailer van de nieuwe docu over Oasis (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  'Supersonic', een nieuwe documentaire over Oasis, gaat in de herfst in première. De docu brengt de hele carrière van de band, van hun debuut in
  [naar artikel]
 12. Filmfestivals Cinema Novo en Open Doek fuseren (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Terzake docu: Exodus - Our journey continues (04/01/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van donderdag 4 januari.
  [naar artikel]
 14. Terzake docu: Robo sapiens - werk (06/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van vrijdag 6 april.
  [naar artikel]
 15. Terzake docu: Robo sapiens - liefde (09/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van maandag 9 april.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 400.000 kijkers op YouTube voor eerste docu over Vestiville (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Exact een maand heeft het geduurd vooraleer er een documentaire klaar is over Vestiville, het urban festival in Lommel dat op de allerlaatste minuut werd afgelast. Op minder dan 24 uur zagen al ruim 400.000 mensen de Franstalige docu op YouTube.
  [naar artikel]
 17. 'Girl' genomineerd voor Franse filmprijzen (23/01/2019 - De Tijd)
  12:41 De film 'Girl' van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is geselecteerd voor de Césars in de categorie beste buitenlandse film.
  [naar artikel]
 18. Terzake docu: De stille beving (02/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van maandag 2 april.
  [naar artikel]
 19. Terzake docu: de westerlingen - Libanon (01/11/2017 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van woensdag 1 november.
  [naar artikel]
 20. Man negen maanden na overlijden geselecteerd voor enquête: “Je zou er om lachen als het niet zo pijnlijk was” (30/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een brief deelt de Nationale Bank aan Gelenaar Marcel Leysen mee dat hij geselecteerd is voor een telefonische bevraging. Eén probleem: de man is op dat moment al negen maanden dood.
  [naar artikel]
 21. Amanda Knox in nieuwe tv-docu over Italiaanse seksmoord: "De hele wereld wist met wie ik ooit seks had" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start Netflix met een nieuwe true crime-docu, ditmaal over de gruwelijke moord op de Britse uitwisselingsstudente Meredith Kercher (21)
  [naar artikel]
 22. Dit najaar nieuwe docu over Sven Nys en zijn zoon Thibau op Eén (28/09/2017 - Sporza)
  De programmamakers van Eén volgen Sven Nys en zoon Thibau al een tijdje op de voet. De opnames worden gebundeld in een docu die later dit jaar wordt uitgezonden.
  [naar artikel]
 23. Twee Belgische producties in de prijzen op FIPA in Biarritz (28/01/2018 - Metro)
  Twee Belgische producties zijn zaterdag in de prijzen gevallen op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. Het gaat om de documentaire “Enfants du hasard” van Thierry Michel en Pascal Colson en de korte documentaire “Heimat” van Sam Peeters. “Enfants du hasard” won de juryprijs van de Europese jongeren. De jury beschreef de film als “ontroerend, aangrijpend en zorgzaam”, zo meldt Films de la Passerelle, de Luikse productiemaatschappij van de film. De cineasten volgden gedurende een schooljaar de dagelijkse beslommeringen van (migranten)kinderen in de dorpsschool van Cheratte nabij Luik, in de schaduw van de oude steenkoolmijnen. De regisseurs volgden zoektocht naar de zin van het leven, hun twijfels, hun hoop en visie op de toekomst. “Heimat” op zijn beurt won een prijs in de sectie “New Talent”. “In tijden van rechtspopulisme schetst Peeters in zijn documentaire een ironische karikatuur van het leven in de Vlaamse buitenwijken, die de huidige Europese tijdsgeest weergeeft”, zo luidt het in de aankondiging. De docu, die in 2016 in première ging op het Film Fest Gent, had op verschillende buitenlandse filmfestivals een opgemerkte passage. bron: Belga
  [naar artikel]
 24. Hoe de politieke partijen omgingen met de coronacrisis, van januari tot nu: een overzicht (07/04/2020 - Knack)
  Elke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis?
  [naar artikel]
 25. Zo gingen de politieke partijen om met de coronacrisis, van januari tot nu (07/04/2020 - Knack)
  Elke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis? Een overzicht.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe true crime-docu over Amanda Knox laat kijker beslissen: schuldig of niet aan seksmoord? (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start Netflix met een nieuwe true crime-docu, ditmaal over de gruwelijke moord op de Britse uitwisselingsstudente Meredith Kercher (21)
  [naar artikel]
 27. Dertien Belgen geselecteerd voor WK baanwielrennen in Pruszków (18/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bondscoach Peter Pieters heeft maandag dertien renners geselecteerd voor het komende WK baanwielrennen, dat van 27 februari tot 3 maart plaatsvindt in het Poolse Pruszków.
  [naar artikel]
 28. Terzake docu: Starbucks unfiltered (22/04/2019 - VRT NWS)
  Starbucks, de koffiegigant, is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In 2018 waren er al 28.000 Starbucksbars in 67 landen en er komen elke dag bij. "Terzake docu" werpt een onthullende blik achter de schermen van deze multinational.
  [naar artikel]
 29. De docu leeft! (28/03/2019 - De Morgen)
  CINEMA. Tien jaar geleden liepen er vier documentaires in de Belgische bioscopen, dit jaar meer dan vijfentwintig. Hoe dat komt? Docu's zijn niet langer belerend, maar wel doorleefd. En ook in België loopt er veel non-fictietalent rond, gesteund door een overheid die de juiste keuzes maakt.
  [naar artikel]
 30. Gestrande buitenlandse studenten in Gent krijgen voedselpakketen en financiële steun  (09/04/2020 - VRT NWS)
  Buitenlandse studenten in Gent kunnen steun krijgen om rond te komen als ze door de coronacrisis niet naar huis kunnen. Het geld is er vooral voor niet-Europese studenten die langere tijd in Gent studeren of doctoreren. Er zijn ook voedselpakketten voor de meest kwetsbare studenten.
  [naar artikel]
 31. Antwerp Port House geselecteerd voor Mipim Awards (13/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes zijn vier Belgische vastgoedprojecten geselecteerd voor een award. Het Antwerpse Havenhuis is een van de genomineerden. De uitreiking vindt donderdagavond plaats. Alles samen zijn 44 projecten uit 23 landen weerhouden, van de 227 ingediende dossiers.
  [naar artikel]
 32. De Tweede Wereldoorlog in het klein (11/04/2019 - De Morgen)
  In de veelvuldig bekroonde Amerikaanse docu Marwencol speelt een man, bij wijze van therapie, met Barbie- en G.I. Joe-poppen scènes na uit het Ardennenoffensief tijdens WO II, in een zelfgebouwd Belgisch miniatuurstadje. Deze docu, die eerder dit jaar al gelauwerd werd op Docville in Leuven, gaat vanaf september op tournee langs Vlaamse bioscopen en culturele centra.
  [naar artikel]
 33. Canvas houdt dit voorjaar vast aan mix van actua, docu en fictie (10/01/2017 - De Redactie)
  Ook dit voorjaar kiest Canvas voor een vast stramien: het actua-uur start om 20 uur, gevolgd door docu of fictie om de avond af te sluiten met sportduiding of humor. Vaste waarden worden aangevuld met nieuwe programma's en vervolgreeksen.
  [naar artikel]
 34. Straffe docu of ontspannende film? Dit mag u niet missen op tv vanavond (11/07/2017 - De Morgen)
  Na een druilerige dinsdag verbreedt u nog graag uw blik op de wereld met een straffe docu? Of liever gewoon languit gaan bij een goede film? De Morgen gidst je door het aanbod. Toch liever wat anders? Raadpleeg hier de volledige tv-gids.
  [naar artikel]
 35. Vlaamse korte animatiefilm "Camouflage" geselecteerd in Cannes (12/04/2017 - De Redactie)
  De korte animatiefilm van Imge Özbilge uit Antwerpen is geselecteerd voor het Cinéfondation programma van het Internationaal Filmfestival van Cannes. Daarnaast is nog een Belgische kortfilm genomineerd.
  [naar artikel]
 36. ‘Studio Tarara’ en nog niet vertoonde VRT-reeks zijn geselecteerd voor tv-festival in Cannes (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Studio Tarara’ is geselecteerd voor Canneseries, een festival dat uitsluitend nieuwe series vertoont en doorgaat van 5 tot 10 april. De niet...
  [naar artikel]
 37. ‘Studio Tarara’ en niet eerder vertoonde VRT-reeks zijn geselecteerd voor tv-festival in Cannes (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Studio Tarara’ is geselecteerd voor Canneseries, een festival dat uitsluitend nieuwe series vertoont en doorgaat van 5 tot 10 april. De niet...
  [naar artikel]
 38. Eerste dramareeks van Bruno Wyndaele geselecteerd voor Cannes Drama Creative Forum in april (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Een Goed Jaar’, de dramareeks die Bruno Wyndaele samen met producer Dries Phlypo voorbereidt voor VTM, is geselecteerd voor het tweede Cannes...
  [naar artikel]
 39. 'Home' van Fien Troch geselecteerd in Toronto (11/08/2016 - De Tijd)
  17:42 'Home', de vierde speelfilm van de Vlaamse regisseuse Fien Troch, is geselecteerd voor het Toronto Internationaal Film Festival.
  [naar artikel]
 40. N-VA wil dat overheid betalingstermijnen aanpast tijdens coronacrisis (20/03/2020 - Express)
  Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) roept de brede publieke sector op te helpen bij de economische relance na de coronacrisis.... The post N-VA wil dat overheid betalingstermijnen aanpast tijdens coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken (25/03/2020 - Express)
  De coronacrisis brengt de Europese luchtvaartmaatschappijen veel schade toe. Om de financiële kater wat te verlichten, eisen ze nu een... The post Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Open Vld stelt voorzittersverkiezingen uit ‘wegens coronacrisis’ (19/03/2020 - Express)
  Als gevolg van de coronacrisis, stellen de Vlaamse liberalen de interne verkiezingen met twee maanden uit. Na een digitale stemming... The post Open Vld stelt voorzittersverkiezingen uit ‘wegens coronacrisis’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. ‘Le Jeune Ahmed’ van broers Dardenne geselecteerd voor European Film Awards (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn er 46 langspeelfilms geselecteerd voor de jaarlijkse European Film Awards (EFA). In die selectie zijn onder andere de Belgische film...
  [naar artikel]
 44. ‘Studio Tarara’ geselecteerd voor tv-festival in Cannes (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Studio Tarara is geselecteerd voor Canneseries, een festival dat uitsluitend nieuwe series vertoont en doorgaat van 5 tot 10 april. Canneseries wil...
  [naar artikel]
 45. Lotus waarschuwt voor impact coronacrisis (03/04/2020 - De Tijd)
  08:40 Zelfs het bedrijf met de meest indrukwekkende staat van dienst van de Brusselse beurs, is niet immuun voor de perfecte storm die de coronacrisis is.
  [naar artikel]
 46. Hoe de coronacrisis de inzet van de regeringsformatie verdubbelt (13/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis reset een hele samenleving. Maar op welke manier gaan we ze heropstarten? Wie nu aan de macht komt, zet de bakens uit voor vele jaren.
  [naar artikel]
 47. Brandje in ziekenhuis door oververhit kersenpitkussen (18/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer is dinsdagavond moeten uitrukken naar het Sint-Erasmusziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout.
  [naar artikel]
 48. Hanne en Stijn Desmet geselecteerd voor WK shorttrack in Sofia (18/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hanne en Stijn Desmet zijn geselecteerd voor de wereldkampioenschappen shorttrack, die van 8 tot en met 10 maart in de Bulgaarse hoofdstad Sofia worden gehouden. Bondscoach Pieter Gysel koos het tweetal op grond van hun prestaties tijdens de wereldbekerwedstrijden en het EK.
  [naar artikel]
 49. Demir stelt richtlijnen op voor natuurwandelingen tijdens coronacrisis (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in volle coronacrisis even de gedachten wil verzetten in de natuur kan dat, maar ook daar moeten mensen afstand houden van anderen en keren ze...
  [naar artikel]
 50. Een vaderschapsonderzoek, hoe werkt dat juist? (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Albert II trok in mei dit jaar in alle discretie naar het Brusselse Erasmusziekenhuis om er DNA te laten afnemen. Met het staal dat hij daar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.