Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:50 uur

Knack lanceert 'Het Klimaatalarm' met manifest en podcastreeks

Knack

16/09/2020 - 05:08

Knack lanceert vanaf vandaag 'Het Klimaatalarm', een manifest en een podcastreeks van en met Dirk Draulans en Jean-Pascal van Ypersele, waarbij het belangrijkste vraagstuk van onze tijd weer in het centrum van de aandacht staat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Labour-leider Jeremy Corbyn lanceert 'manifest van hoop' (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste Britse oppositiepartij, Labour, heeft zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd onder de naam 'manifest van hoop'. Labour-leider Jeremy...
  [naar artikel]
 2. Knack op de Boekenbeurs: 'The Circle van Dave Eggers was een heel amusant tussendoortje ' (03/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Joost Devriesere, medewerker van Knack.be en Knack Focus.
  [naar artikel]
 3. Knack op de Boekenbeurs: 'Murakami heeft de humor van een dronken oom' (02/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Jelle Dehaen, medewerker bij Knack.
  [naar artikel]
 4. Knack op de Boekenbeurs: 'Toen wist ik: ooit word ik ook schrijfster' (08/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Katrijn Van Bouwel, columniste voor Knack Weekend.
  [naar artikel]
 5. Fel manifest 'tegen nieuw antisemitisme' in Frankrijk (22/04/2018 - Knack)
  Driehonderd grote namen hebben een manifest ondertekend 'tegen het nieuwe antisemitisme' in Frankrijk, het gevolg van 'de islamistische radicalisering.' Ze hekelen 'de mediatieke stilte' en een 'stille etnische zuivering' in sommige wijken. Het manifest staat zondag in de krant Le Parisien.
  [naar artikel]
 6. Knack op de Boekenbeurs: 'Ik las De Beauvoir nog voor ik wist dat het De Beauvoir was' (04/11/2016 - Knack)
  Tijdens de Boekenbeurs praten journalisten van Knack, Knack Weekend en Knack Focus elke dag over hun favoriete boeken op Knack.be. Vandaag: Anke Wauters, medewerker van Knack Focus.
  [naar artikel]
 7. De stand van het land #3: Klimaat (08/05/2019 - VRT NWS)
  Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet. Aflevering drie van onze podcastreeks: vandaag het klimaatdebat
  [naar artikel]
 8. De Stemwijzer van Knack: 'Waarom hebben ze dit niet gerealiseerd terwijl ze in de regering zaten?' (29/04/2019 - Knack)
  Knack.be lanceert de Stemwijzer. Die geeft u geen stemadvies, maar is een gids bij driehonderd voorstellen van de politieke partijen, verdeeld over tien thema's. We lichten er vijf opmerkelijke voorstellen uit en leggen ze voor aan experts.
  [naar artikel]
 9. De stand van het land #5: Veiligheid en Justitie (10/05/2019 - VRT NWS)
  Dit is "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen. In zeven hoofdstukken maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet.  Veiligheid en justitie zijn de onderwerpen vandaag in onze podcastreeks
  [naar artikel]
 10. Herbeluister de zevendelige podcastreeks "De stand van het land" (13/05/2019 - VRT NWS)
  In "De stand van het land", een podcastreeks naar aanleiding van de komende verkiezingen, maken Gunter Joosen en Jan Holderbeke de balans op van het regeringswerk, en peilen ze naar hoe het verder moet.  In 7 afleveringen nemen Gunter en Jan samen met experten en opiniemakers telkens een ander thema onder loep.
  [naar artikel]
 11. Origineel olympisch manifest breekt record voor sportmemorabilia op veiling in New York (19/12/2019 - Express)
  De stichtende visie van Pierre de Coubertin brengt 8,8 miljoen dollar op. Het originele olympisch manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, heeft woensdag op een veiling in New York 8,8 miljoen dollar opgebracht. Veilinghuis Sotheby’s schatte de opbrengst eerder op zo’n anderhalf miljoen dollar. Het manifest is een speech waarin de Franse aristocraat […] The post Origineel olympisch manifest breekt record voor sportmemorabilia op veiling in New York appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. De Australiër die zijn aanslag in Nieuw-Zeeland livestreamde en manifest van 73 pagina’s postte als verklaring (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die zichzelf op Twitter uitgeeft voor de 28-jarige Brenton Tarrant uit Australië, heeft een manifest van 73 bladzijden gepost om de aanslag...
  [naar artikel]
 13. Knack.be vraagt surfers hun 'manieren te houden' (05/04/2019 - De Morgen)
  Knack.be voert een nultolerantie in tegen ongepaste reacties op zijn website. Wie uit de bocht gaat op Knack.be wordt onmiddellijk gebannen, zonder waarschuwing en zonder uitleg. Die lezers zullen niet meer kunnen reageren op artikels of op de internetfora van Knack.
  [naar artikel]
 14. Origineel olympisch manifest uit 1892 onder de hamer (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het originele manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, gaat woensdag 18 december onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's in...
  [naar artikel]
 15. Premier Nieuw-Zeeland kreeg manifest terrorist negen minuten voor bloedbad begon (17/03/2019 - Knack)
  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft bevestigd dat ze negen minuten voor het bloedbad in Christchurch begon een e-mail had ontvangen van dader Breton Tarrant met daarin diens manifest. 'De e-mail bevatte zijn manifest, maar geen details over de aanslagen of over hun locatie in Nieuw-Zeeland', verklaarde ze.
  [naar artikel]
 16. Olympisch manifest uit 1892 onder de hamer (14/12/2019 - VRT NWS)
  Het originele manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, gaat woensdag 18 december onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's in New York. Het 127 jaar oude document zal naar verwachting 900.000 euro opleveren.
  [naar artikel]
 17. Zuckerberg breekt lans voor "mondiale gemeenschap" in opmerkelijk manifest (17/02/2017 - De Redactie)
  Hij wil geen president van de VS worden, maar toch leest het als een state of the union: het manifest dat de Facebookbaas heeft verspreid en waarin hij zijn ambities voor de mensheid uit de doeken doet.
  [naar artikel]
 18. De Clercq schrijft nieuw liberaal manifest (13/04/2019 - De Morgen)
  Open Vld organiseert eind volgend jaar een driedaags ideologisch congres. Dat zal vertrekken vanuit een nieuw liberaal manifest van de hand van Mathias De Clercq. Hij wil komaf maken met enkele oude breuklijnen.
  [naar artikel]
 19. Voorpublicatie Jonathan Safran Foer: 'Ofwel laten we sommige eetgewoontes los, ofwel de planeet' (29/08/2019 - Knack)
  Jonathan Safran Foer, de auteur van 'Dieren eten' schreef met 'Het klimaat zijn wij' een urgent manifest over klimaatverandering en wat je als individu kunt doen om een ecologische ramp te voorkomen. Knack biedt u een voorpublicatie aan.
  [naar artikel]
 20. Klimaatopwarming of niet, we vliegen meer dan ooit (05/07/2019 - De Morgen)
  Vergeet het klimaatalarm, we blijven tegen de sterren op vliegen. De bezetting van vliegtuigen heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Nooit eerder zaten de toestellen zo vol, dat schrijft Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 21. Rood klimaatalarm in heel Europa (13/04/2019 - De Morgen)
  Het is almaar natter en warmer in Europa en dat wordt nog extremer. De wetenschap wijst op een versnelde ontsporing van het klimaat zoals we het kennen. Toch zijn de verwachtingen voor de klimaattop in Doha laag.
  [naar artikel]
 22. In memoriam Etienne Vermeersch: 'Wat is zo dramatisch aan de vergrijzing van de bevolking?' (30/01/2019 - Knack)
  Naar aanleiding van 'De ogen van de panda', het ecologisch manifest dat Etienne Vermeersch in 1988 schreef, sprak Knack uitgebreid met hem. De antwoorden die hij dertig jaar geleden gaf zijn eigenlijk nog altijd actueel, en dus publiceren we naar aanleiding van het overlijden van professor Vermeersch graag een bloemlezing.
  [naar artikel]
 23. Vlaamse Volksbeweging start manifest: 'Schaf taalfaciliteiten in Ronse af' (05/04/2019 - Knack)
  'Ontgrendel Ronse.' Dat is de boodschap die de Vlaamse Volksbeweging (VVB) volop gaat verspreiden. De Vlaams-nationalisten komen met een nieuw manifest om druk te zetten op de volgende regering. 'Laat Ronse volwaardig tot Vlaanderen behoren.'
  [naar artikel]
 24. Olympisch manifest uit 1892 onder de hamer (14/12/2019 - Metro)
  Het originele manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, gaat woensdag 18 december onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s in New York. Het 127 jaar oude document zal naar verwachting 1 miljoen dollar opleveren. De Franse baron Pierre de Coubertin schreef het manifest van veertien kantjes. Hij schetste redenen om de oude Griekse spelen te doen herleven. In 1896, vier jaar later, vonden in Athene de eerste moderne Olympische Spelen plaats. “Er is geen andere internationale organisatie die al 125 jaar relatief onveranderd bestaat. Een organisatie die echt de vrede bevordert”, aldus Richard Austin van Sotheby’s. . bron: Belga Het bericht Olympisch manifest uit 1892 onder de hamer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Olympisch manifest uit 1892 onder de hamer (14/12/2019 - Metro)
  Het originele manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, gaat woensdag 18 december onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s in New York. Het 127 jaar oude document zal naar verwachting 1 miljoen dollar opleveren. De Franse baron Pierre de Coubertin schreef het manifest van veertien kantjes. Hij schetste redenen om de oude Griekse spelen te doen herleven. In 1896, vier jaar later, vonden in Athene de eerste moderne Olympische Spelen plaats. “Er is geen andere internationale organisatie die al 125 jaar relatief onveranderd bestaat. Een organisatie die echt de vrede bevordert”, aldus Richard Austin van Sotheby’s. . Bron: Belga   Het bericht Olympisch manifest uit 1892 onder de hamer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Wie is Riadh Bahri in het diepst van zijn gedachten? Beluister nu de nieuwe ‘De vragen van Proust’-podcast (22/09/2019 - De Morgen)
  De Morgen lanceert een nieuwe podcastreeks: ‘De vragen van Proust’. Wie is Riadh Bahri in het diepst van zijn gedachten? Abonnees lezen het niet enkel in de wekelijkse interviewreeks, ze kunnen het Bahri nu ook zelf horen zeggen.
  [naar artikel]
 27. Wie is de man achter de aanslagen? “Opletten met interpretatie van zijn manifest” (15/03/2019 - De Morgen)
  Wie is de dader van de aanslagen in Nieuw-Zeeland? De Nieuw-Zeelandse politie heeft al drie mannen en één vrouw gearresteerd. Een van hen, Brenton Torrant, schreef wellicht een verontrustend manifest, dat doordrenkt is van haat tegenover moslims. De Noor Anders Breivik noemt hij ‘zijn ware inspiratiebron’.
  [naar artikel]
 28. Amnesty noemt Iraans proces tegen VUB-academicus 'manifest oneerlijk' (24/10/2017 - Knack)
  Iraanse autoriteiten moeten onmiddellijk de terdoodveroordeling van Ahmadreza Djalali vernietigen, zegt Amnesty International. De organisatie noemt het proces tegen de man 'manifest oneerlijk'.
  [naar artikel]
 29. Schutter Duitsland schreef ‘manifest’ voor aanslag (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een week voor de aanslag in Duitsland, schreef schutter Stephan B. al een “manifest”, dat schrijven duitse media. Het document toont de wapens en munitie die gebruikt werden.
  [naar artikel]
 30. Dit zijn de Mensen van het Jaar 2019 voor Knack (04/12/2019 - Knack)
  De stem van de klimaatwetenschappers klonk het voorbije jaar luider dan ooit en met Greta Thunberg kregen de klimaatactivisten een jong en strijdvaardig gezicht. Ze zijn de Mensen van het Jaar 2019 voor respectievelijk Knack en Knack Weekend. Knack Focus koos in de entertainmentsector voor de Belgisch-Caribische muzikante Charlotte Adigéry.
  [naar artikel]
 31. Russische miljardair Ousmanov overhandigt origineel olympisch manifest aan IOC (10/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het origineel olympisch manifest, dat in december in New York voor ongeveer 8 miljoen euro geveild werd, is aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overhandigd door de Russische miljardair Alicher Ousmanov, voorzitter van de Internationale schermfederatie (FIE) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Jago Kosolosky nieuwe hoofdredacteur Knack.be/LeVif.be (06/10/2016 - Knack)
  Vanaf 1 november komt Jago Kosolosky aan het hoofd te staan van Knack.be/LeVif.be. Hij volgt Simon Demeulemeester op, die verhuist naar de redactie van Knack.
  [naar artikel]
 33. Jago Kosolosky nieuwe hoofdredacteur newsroom Knack.be/LeVif.be (06/10/2016 - Knack)
  Vanaf 1 november komt Jago Kosolosky aan het hoofd te staan van Knack.be/LeVif.be. Hij volgt Simon Demeulemeester op, die verhuist naar de redactie van Knack.
  [naar artikel]
 34. 'Knack' gaat in de fout met gemanipuleerd coverbeeld van Alexander De Croo (05/04/2019 - De Morgen)
  Alexander De Croo smeekt de Knack-lezers deze week op de cover van hun blad om op zijn partij te stemmen. Een gemanipuleerde foto, die wel behoorlijk realistisch oogt. Daarmee begeeft Knack zich op juridisch glad ijs.
  [naar artikel]
 35. Dader stuurde manifest kort voor aanslag naar premier Nieuw-Zeeland (17/03/2019 - De Morgen)
  De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, heeft laten weten dat ze het manifest van de terrorist negen minuten voor de aanslagen op de moskeeën in Christchurch ontving. Ze zegt dat de veiligheidsdiensten daarna zo snel mogelijk hebben gehandeld. Bij de aanslagen kwamen 50 mensen om het leven.
  [naar artikel]
 36. Na Christchurch en voor Christchurch (15/03/2019 - Apache)
  Bijna acht jaar na Anders Breivik, confronteert de aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland de Westerse wereld opnieuw met extreemrechts geïnspireerde terreur. Net zoals Breivik liet ook de schutter die in Christchurch 49 mensen vermoordde een ‘manifest’ na om zijn daden te duiden. Uit dat manifest spreekt een ideologie die wezenlijk enkel in haar oproep tot actie verschilt van wat neofascistische clubjes als Schild & Vrienden uitbazuinen.
  [naar artikel]
 37. 'Voor Knack schrijven is topsport' (29/03/2019 - De Morgen)
  Een jaar geleden ontplofte met de aanstelling van Jörgen Oosterwaal als nieuwe hoofdredacteur een bom op de redactie van Knack. Want had hij niet net daarvoor een personalitymagazine rond Patrick Janssens in elkaar gebokst? Ondertussen is het stof gaan liggen en is er tijd voor verzoening. 'Wanneer Rik Van Cauwelaert morgen een column in Knack wil, is dat zeker bespreekbaar.'
  [naar artikel]
 38. Nieuw manifest vraagt betere begeleiding leerkrachten: "Pedagogische studiedag is niet genoeg" (24/01/2019 - VRT NWS)
  In een manifest vragen universiteiten, hogescholen en ouderverenigingen de volgende regering om het lerarentekort aan te pakken en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat kan volgens hen door te investeren in een goeie begeleiding van startende én ervaren leraren in de klas. Enkele pedagogische studiedagen zijn daarvoor niet genoeg, zo luidt het.
  [naar artikel]
 39. Origineel olympisch manifest geveild voor 8,8 miljoen dollar (19/12/2019 - Metro)
  Het origineel olympisch manifest is gisteren in New York geveild voor 8,8 miljoen dollar (ongeveer 7,9 miljoen euro), een record voor sportmemorabilia. Dat heeft het veilinghuis Sotheby’s bekendgemaakt. Het 14 pagina’s tellende manuscript leverde veel meer op dan verwacht. Sotheby’s had vooraf gerekend op een bedrag van 1 miljoen dollar. Het manifest werd in 1892 geschreven door de Franse baron Pierre de Coubertin. Daarin stelt hij voor de antieke Olympische Spelen te doen herleven, gezien de positieve impact van sportactiviteiten op individuen en de samenleving. Twee jaar later richtte hij het Internationaal Olympisch Comité op. De eerste Spelen vonden in 1896 plaats in Athene. Het vorige record werd in juni 2019 gevestigd. Toen leverde een shirt van baseballlegende Babe Ruth 5,6 miljoen dollar op. Bron: Belga   Het bericht Origineel olympisch manifest geveild voor 8,8 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Verdachte schietpartij El Paso verspreidde mogelijk vooraf racistisch manifest (04/08/2019 - VRT NWS)
  De schutter die in een winkelcentrum in El Paso in de Amerikaanse staat Texas 20 mensen neergeschoten heeft, heeft mogelijk vooraf een racistisch manifest verspreid. Daarin staat dat latino's verantwoordelijk zijn voor de verrotting van Amerika. Onderzoek moet nu uitwijzen of de tekst effectief door de verdachte geschreven is.
  [naar artikel]
 41. Politicoloog Carl Devos: “Ik denk niet dat Joke Schauvliege nog kan aanblijven, wat ze deed is manifest liegen” (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kan Joke Schauvliege nog minister blijven? Politicoloog Carl Devos vindt van niet. “Wat ze deed is niet dichterlijk overdrijven, maar manifest...
  [naar artikel]
 42. De financiële kennis van de Knack-lezer (05/12/2017 - Knack)
  Knack bevroeg zijn lezers met een quiz om hun financiële kennis te achterhalen als vervolg op het onderzoek van Knack/TNS/Beobank dat eerder dit jaar gepubliceerd werd. Het meest eenvoudige was thema sparen, maar met de thema's inflatie en aandelenindex (MSCI) hadden onze lezers het moeilijk.
  [naar artikel]
 43. 300 grote namen ondertekenen manifest "tegen nieuw antisemitisme" in Frankrijk (22/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Driehonderd grote namen hebben een manifest ondertekend "tegen het nieuwe antisemitisme" in Frankrijk, het gevolg van "de islamistische...
  [naar artikel]
 44. Parket weerlegt informatie dat DNA van seriedoder gevonden werd op laarzen Sally Van Hecke: “Manifest onjuist” (12/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse parket heeft in een persbericht de informatie van VTM-journalist Kurt Wertelaers weerlegd. In zijn nieuw boek stelt hij dat er DNA werd gevonden op de laarzen van de vermoorde Sally Van Hecke, die gelinkt kan worden aan seriemoordenaar Claudy Pierret (70). “Manifest onjuist”, aldus het parket.
  [naar artikel]
 45. Manifest hekelt "nieuw antisemitisme" in Frankrijk: "Stille etnische zuivering in het land van Emile Zola en Clemenceau"  (22/04/2018 - VRT NWS)
  In de Franse krant Le Parisien is vandaag een manifest gepubliceerd dat het "nieuwe antisemitisme in Frankrijk" hekelt. Driehonderd grote namen, waaronder oud-president Nicolas Sarkozy en acteur Gérard Depardieu, ondertekenden de tekst. Vorige maand nog werd ons buurland nog opgeschrikt door de gruwelijke moord op een 85-jarige Joodse vrouw.
  [naar artikel]
 46. Manifest dat dodelijke schietpartij aankondigde, legt bloedrode link tussen El Paso en Christchurch (04/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Amper twintig minuten voor Patrick Crusius het vuur opende in de Walmart in El Paso verscheen er een manifest op het internet. Daarin werd de aanslag aangekondigd. De aanval is “het antwoord op de invasie van latino’s in Texas”, de inspiratie haalt de schrijver uit het bloedbad in het nieuw-Zeelandse Christchurch, waar moskeeën werden aangevallen. De bloedrode lijn tussen die twee is de idee dat de blanke cultuur wordt “vervangen door vreemdelingen”.
  [naar artikel]
 47. Manifest dat dodelijke schietpartij aankondigde, legt bloedrode link tussen El Paso en Christchurch (05/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Amper twintig minuten voor Patrick Crusius het vuur opende in de Walmart in El Paso verscheen er een manifest op het internet. Daarin werd de aanslag aangekondigd. De aanval is “het antwoord op de invasie van latino’s in Texas”, de inspiratie haalt de schrijver uit het bloedbad in het nieuw-Zeelandse Christchurch, waar moskeeën werden aangevallen. De bloedrode lijn tussen die twee is de idee dat de blanke cultuur wordt “vervangen door vreemdelingen”.
  [naar artikel]
 48. Het laatste Knack-interview met Marc Sleen: 'Ik ben diep gekwetst dat Nero nergens meer te vinden is' (07/11/2016 - Knack)
  Veel interviews gaf stripauteur Marc Sleen in de laatste jaren van zijn leven niet meer, maar voor Knack maakte hij in april 2014 een uitzondering. Er knaagde namelijk iets. Het laatste Knack-interview met de ondertussen overleden auteur.
  [naar artikel]
 49. Podcast & chill: Netflix komt met eigen podcastreeks (13/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/SB_QvOkWui2HebC_Dep8Lk7RgZk/diocontent/114199987/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 50. Doe de Knack-Quiz: van Kris Peeters tot Djab Abou Jahjah (13/01/2017 - Knack)
  U beweert mee te zijn met het nieuws? Bewijs het met de Knack-quiz.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.