Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:40 uur

Tips om het hoofd boven water te houden

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 05:19

Febelfin verzamelde ook zeven tips om beter met geld om te gaan:


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jonge vader belandt met wagen in gracht en kan hoofd net boven water houden (26/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdagnacht belandde Jens Vermote met zijn wagen in een gracht naast de Lettenburgstraat. De Diksmuidenaar zat gekneld en kon zijn hoofd net boven het water houden. Hij werd tijdig bevrijd, maar ligt nu op de dienst intensieve zorgen met gebroken nekwervels.
  [naar artikel]
 2. Verlossend nieuws voor crèches: “Eindelijk weten dat we het hoofd boven water kunnen houden” (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Blije gezichten gisteren bij negen opvanginitiatieven in Gent. Zij krijgen subsidies waarmee ze meer inkomensgerelateerde plaatsen kunnen aanbieden. “Eindelijk. We hebben drie jaar moeten knokken om het hoofd boven water te houden”, zegt Koen D’hondt van Okidoki in Oostakker.
  [naar artikel]
 3. Een op de drie uitbaters zelfstandige kinderopvang houdt hoofd amper boven water (03/09/2017 - Knack)
  Liefst 35 procent van de zelfstandigen zou niet meer starten met kinderopvang als ze opnieuw konden beginnen. Niet zozeer het opvangen van de kinderen zelf weegt door. Ze houden met moeite het hoofd boven water, schrijft Het Nieuwsblad zondag op basis van een enquête van Unizo en de Federatie Kinderopvang.
  [naar artikel]
 4. Zeven manieren om te voorkomen dat bijverdienen als gepensioneerde een dure grap wordt (22/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voor steeds meer gepensioneerden is een bijverdienste de enige manier om het hoofd boven water te houden. Maar zo’n extra zakcentje kan u ook zuur opbreken. Wie te veel bijverdient, riskeert niet alleen een inkorting van het wettelijk pensioen, maar kan ook fiscaal een fikse rekening gepresenteerd krijgen. Zeven tips om er ook zelf iets van over te houden.
  [naar artikel]
 5. Handel in aandeel Option opgeschort (07/03/2017 - De Tijd)
  09:16 Het technologiebedrijf uit Leuven lijkt eindelijk met nieuws te gaan komen over hoe het het hoofd boven water wil houden.
  [naar artikel]
 6. Forse taal uit Rusland: "VS houden al-Qaida in Syrië hand boven het hoofd" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten houden de Syrische terreurgroep Jabhat Fateh al-Sham een hand boven het hoofd om via die groep hun ultieme doel in Syrië, het
  [naar artikel]
 7. Wall Street: energiesector houdt hoofd boven water (11/04/2018 - De Tijd)
  17:16 De oorlogstaal van Trump duwt Wall Street in het rood. Door stijgende olieprijzen houdt de energiesector het hoofd boven water.
  [naar artikel]
 8. Studeren in deze hitte? Hou dan vooral je hoofd koel en lees deze tips (19/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Ben je een student en heb je het moeilijk om bij deze temperaturen je hoofd erbij te houden? Griet Speeckaert van Teleblok heeft tips en tricks om de concentratie te behouden. Ze zet de belangrijkste op een rijtje.
  [naar artikel]
 9. Kunst in Molenvijver tegen besparingen op cultuur (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n vijfhonderd leerlingen en leerkrachten van de afdeling Kunst en Vormgeving van het Atlascollege hebben in het Molenvijverpark van Genk actie gevoerd tegen de aangekondigde besparingen in de culturele sector. Om het “hoofd boven water te houden”, werden symbolisch kunstwerken in het water gelaten.
  [naar artikel]
 10. Stier van 1.100 kilo zwaar gered uit sloot (26/07/2018 - VRT NWS)
  In Eggewaartskapelle bij Veurne heeft de brandweer een stier gered uit een sloot. Het dier was in het water gesukkeld en kon nog net zijn hoofd boven water houden om te ademen. Het is al de tweede dag op rij dat de brandweer Westhoek moet uitrukken voor een rund.
  [naar artikel]
 11. Zorg in klein ziekenhuis almaar meer onder druk (25/11/2016 - De Tijd)
  01:00 Vlaamse ziekenhuizen hebben het almaar moeilijker om financieel het hoofd boven water te houden.
  [naar artikel]
 12. Welke tips heb jij om het koel te houden bij deze temperaturen? (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het kwik klimt deze week bijna elke dag boven de 30 graden. Hoe hou jij het hoofd koel bij deze broeierige temperaturen? Wat doe je voor de kinderen of de huisdieren? Hoe kan je toch van een goede nachtrust genieten? Welke kleding is het beste om te dragen? Alle tips - hoe vernuftiger, hoe beter - zijn welkom op [email protected]
  [naar artikel]
 13. Brandweer redt man uit Maas in Maastricht (01/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Brandweermannen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een man uit de Maas gered in Maastricht. Het slachtoffer was rond 1u30 om een nog onbekende reden in het water terechtgekomen en kon met moeite zijn hoofd boven water houden. Voorbijgangers verwittigden de brandweer, die de drenkeling op het droge haalde. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 14. Getest: de afhaalmaaltijden van sterrenrestaurants (21/03/2020 - De Tijd)
  01:00 Met afhaalmaaltijden proberen ook sterrenrestaurants sinds de gedwongen sluiting vanaf 14 maart het hoofd boven water te houden. De Tijd test ze uit.
  [naar artikel]
 15. Euronext Brussel: fan #13 voor Argenx (17/12/2018 - De Tijd)
  14:34 De Brusselse beurs start ook de laatste volledige beursweek van 2018 somber. Eens te meer zijn het dé steraandelen, Argenx en Colruyt, die het hoofd boven water houden.
  [naar artikel]
 16. Staatsobligaties rijke landen houden hoofd boven water (30/12/2018 - De Tijd)
  08:24 Beleggers met overheidspapier van ontwikkelde landen in portefeuille kunnen doorgaans terugblikken op een bevredigend jaar. Andere obligaties presteerden minder goed.
  [naar artikel]
 17. Reddingsdrone ingezet aan Franse Atlantische stranden (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De redders op de stranden van de Franse Atlantische kust krijgen deze zomer steun vanuit de lucht: een reddingsdrone moet drenkelingen ter hulp snellen. Het toestel heeft een boei aan boord, die boven het water kan gedropt worden en die zichzelf kan opblazen. Daarmee kunnen mensen in nood het hoofd boven water houden tot bijkomende hulp opdaagt. De drone, die een snelheid van 55 kilometer per uur haalt, kan drie tot vijf minuten sneller bij een slachtoffer zijn dan een redder of een jetski, aldus Anthony Gavent van het productiebedrijf Helper.
  [naar artikel]
 18. De meeste Europese technoclubs houden amper het hoofd boven water, maar in Brussel blijkt het heilige vuur van de Fuse nog lang niet gedoofd. Meer nog: de Brusselse danstempel organiseert van de maand een daverend jubileumfeest in Thurn & Taxis. Si (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Euronext Brussel: banken houden Bel20 op het droge (10/01/2018 - De Tijd)
  12:29 De stijgende rente levert de financials stevige koerswinsten op, waardoor de Brusselse beurs het hoofd boven water houdt. Curetis maakt een nieuwe reuzensprong, ditmaal na een Chinese deal.
  [naar artikel]
 20. Dakloze Griek hielp Nederlandse die van haar fiets viel, nu bezorgt ze hem baan, huis én auto (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eerst jaren bedelen bij een Griekse supermarkt om het hoofd boven water te houden. En dan plots na een toevallige ontmoeting met een Nederlandse...
  [naar artikel]
 21. Waarom horecazaken in België het zo moeilijk hebben om oereind te blijven (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan kwalitatieve restaurants geen gebrek in België, maar net dat maakt het voor horeca-uitbaters moeilijk om het hoofd boven water te houden. "Een...
  [naar artikel]
 22. Waarom horecazaken in België het zo moeilijk hebben om overeind te blijven (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan kwalitatieve restaurants geen gebrek in België, maar net dat maakt het voor horeca-uitbaters moeilijk om het hoofd boven water te houden. "Een...
  [naar artikel]
 23. "Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd, ongezien politiek spel op kap van de slachtoffers” (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van...
  [naar artikel]
 24. Ondernemen in tijden van corona: ‘We bereiden ons voor op het ergste’ (27/03/2020 - De Morgen)
  Een op de vier Belgische ondernemingen dreigt overkop te gaan als de coronacrisis nog twee maanden aansleept, zo berekende bedrijfsdataexpert Graydon. Maar hoe schatten de ondernemers dat zelf in? Houden zij straks het hoofd boven water?
  [naar artikel]
 25. Wall Street: Dure handtassen in uitverkoop (15/08/2017 - De Tijd)
  17:02 De Amerikaanse beurzen vertonen een heel andere beeld dan de Europese. Die laatste stevenen af op een mooie winst, Wall Street spartelt om het hoofd boven water te houden.
  [naar artikel]
 26. 'Het gaat veel sneller dan we denken' (11/04/2019 - De Morgen)
  In het beeld zit zijn missie: 'Rising Seas' is zo'n project dat fotograaf Kadir van Lohuizen deed om 'als freelancer het hoofd boven het water te houden'. De beelden hebben een enorme impact. Omdat je zíét dat de stijging van de zeespiegel ons allemaal aangaat.
  [naar artikel]
 27. Afhaalrestaurants: "Dankbaarheid doet ons deugd" (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor heel wat restaurants, bistro’s, brasserieën en andere eetzaken is enkel afhalen, leveren of beide het enige alternatief om nog een beetje het hoofd boven water te kunnen houden. We pikten er enkele uit.
  [naar artikel]
 28. Ongelooflijk: freediver hakt zich met één hap adem door ijs naar boven (28/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Straffe kerel, deze Egor Nesterenko uit het Canadese Toronto. Hij demonstreert hoe je in ijskoud water een gat maakt in het ijs boven je hoofd....
  [naar artikel]
 29. Het water stond vijf uur lang tot boven zijn lippen, maar een yogapose redde zijn leven (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 45-jarige Australiër Daniel Miller heeft uren in een sloot vastgezeten. Hij kon zijn neus net boven water houden dankzij een yogapose. Na vijf
  [naar artikel]
 30. Na diefstal materiaal rekent watersportclub op jou om hoofd boven water te houden (31/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De watersportclub Absolut, gevestigd aan de Donkvijver in Oudenaarde, lanceert een crowdfundingcampagne om nieuwe initiatieboards te kunnen aankopen. De watersportclub werd vorige zomer voor ongeveer 15.000 euro aan watersportmateriaal bestolen.
  [naar artikel]
 31. Ook gascentrales aan infuus van overheid (12/04/2019 - De Morgen)
  Gascentrales krijgen wellicht ook overheidssteun om het hoofd boven water te houden. Daarmee is bijna elke vorm van elektriciteitsproductie in ons land direct of indirect gesubsidieerd. Het gevolg is een kunstmatig lage energieprijs en een subsidierekening waar u en ik mogelijk voor opdraaien.
  [naar artikel]
 32. N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden bouwbedrijven hand boven het hoofd" (18/03/2019 - VRT NWS)
  N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
  [naar artikel]
 33. N-VA beschuldigt Open VLD Eternit hand boven het hoofd te houden (18/03/2019 - De Tijd)
  08:50 N-VA beschuldigt Open VLD en het Verbond van Belgische Ondernemingen er van een vergoeding voor asbestslachtoffers te blokkeren, omdat ze de familie achter bouwgroep Eternit de hand boven het hoofd zo...
  [naar artikel]
 34. Auto belandt op zijn dak in gracht, bestuurder kan zijn hoofd net boven water houden (14/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Langs de Blankenbergse Dijk in Blankenberge is zondagnamiddag om 17 uur een bestuurder met zijn wagen in de gracht gesukkeld.
  [naar artikel]
 35. Op zoek naar een leuke locatie voor uw babyborrel? Wat denkt u van de IJzertoren (21/03/2017 - De Redactie)
  De IJzertoren, vredesicoon en symbool van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd, is voortaan ook te huur voor privéfeestjes. Het Museum aan de IJzer heeft de extra inkomsten nodig om het hoofd financieel boven water te houden.
  [naar artikel]
 36. Wat themazenders zelf doen, doen ze beter (14/04/2019 - De Morgen)
  Met Evenaar komt er eind deze maand nog maar eens een digitale zender bij. Ondertussen blijft het voor de meeste van die zogenaamde themazenders een probleem om voldoende kijkers te bereiken. Hoe houden ze het hoofd boven water?
  [naar artikel]
 37. Met deze sprekende cover probeert 'Time' de week van Trump te illustreren (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Time Magazine heeft zijn nieuwste cover bekendgemaakt waarop te zien is hoe Trump worstelt om het hoofd boven water te houden in het Oval Office...
  [naar artikel]
 38. Zes tips om je hoofd koel te houden op het werk (18/07/2018 - Metro)
  Tijdens deze warme dagen is er niks heerlijker dan binnen te stappen in de geairconditioneerde lucht van je werk. Niet elke werkomgeving is jammer genoeg voorzien van fris gekoelde lucht. Daardoor wordt het moeilijk om je te blijven concentreren. Zes tips om je hoofd koel te houden in professionele sferen. 1. Water, water en de rest komt later Het voelt als een open deur in trappen, maar niets belangrijker dan voldoende drinken. Zorg ervoor dat je een fles water naast je hebt staan op je bureau, of wandel voldoende naar de drinkfonteintjes of de kraan voor een koele verfrissing. Water is voor de vissen, vind je? Wees creatief met H2O en druppel er wat verse citroendruppels in. Of om het helemaal af te maken: maak ijsblokjes met water en geperste citroenen. Heerlijk gezond en lekker fris in je glas! 2. Draag luchtige kleding Wanneer de zon hevig schijnt, draag je best linnen of katoen. Dames kunnen kiezen voor een kleedje of rok, bij mannen ligt dat iets moeilijker. In sommige werkomgevingen kan een geklede short, maar kijk eerst of anderen zich ook aan dat kledingstuk wagen. 3. Zorg voor waterspray Ga op zoek naar dingen die je kunnen verkoelen. Richt een (kleine) ventilator op je gezicht, of op je voeten als je sandalen draagt. Als je voeten het fris hebben, volgt de rest van je lijf normaal wel. Neem waterspray mee naar het werk, of voorzie natte doekjes die je voorhoofd wat verfrissing kunnen bieden. 4. Eet luchtig Zorg ervoor dat je niet te zwaar eet. Kies voor en luchtig slaatje en eet als dessert een smoothie. Fruit en groenten zorgen ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft, en ze koelen ook af. 5. Hou een siësta Ons land mag dan precies in een hittegolf zitten, we zijn heus niet het enige land waar het warm is. Kijk naar Spanje of Italië. Daar houden ze het hoofd koel met een siësta op het juiste moment. Als het dus echt te warm wordt om je te concentreren, stop je beter een uurtje voor een terrasje in de schaduw en werk je ’s avonds gewoon een uurtje langer. Het bericht Zes tips om je hoofd koel te houden op het werk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Helft van kleine ziekenhuizen maakt verlies (25/11/2016 - De Tijd)
  01:00 Vooral kleine ziekenhuizen hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden, blijkt uit een doorlichting van De Tijd. ‘Minister De Block heeft een oplossing beloofd, maar we hebben enkel bespari...
  [naar artikel]
 40. Leerlingen Atlascollege Genk komen naar buiten tegen cultuurbesparingen: "Misschien houden ze nu een beetje rekening met ons" (04/03/2020 - VRT NWS)
  De leerlingen Kunst & Vormgeving van het Atlascollege in Genk hebben vanochtend een tentoonstelling georganiseerd aan de Molenvijver in Genk. "Hoofd boven water houden" was hun thema. "Het is een knipoog naar de besparingen in de cultuursector", zegt directrice Christel Schepers.
  [naar artikel]
 41. 'In alles wat ik doe moet rebellie zitten' (06/04/2019 - De Morgen)
  Yasmine is dit jaar met een mediaoffensief begonnen waar zelfs generaal Schwarzkopf het een beetje warm van krijgt. Tijdens weekdagen presenteert de zangeres iedere middag op Radio Donna, en 's avonds zingt ze in het huisorkest van Aan Tafel. Bovendien kleurt ze sinds kort uw dag als gloednieuwe omroepster op VRT. Yasmine staat zelf ook te kijken van de drukte die haar omringt, en tracht ondertussen het hoofd boven water te houden. 'Dit tempo valt geen jaren vol te houden.'
  [naar artikel]
 42. Belgische pensioenfondsen kunnen tegen serieuze stoot (13/12/2017 - VRT NWS)
  De Belgische pensioenfondsen van de tweede pijler presteren goed op de Europese stresstests. Dat betekent dat ze ook onder bijzonder lastige marktomstandigheden het hoofd boven water kunnen houden. Maar wat waren die pensioenpijlers ook weer?
  [naar artikel]
 43. Hoe gaan Belgische restaurants in Peking om met de coronacrisis? 'Het is aanpassen of verdwijnen' (05/03/2020 - Knack)
  De corona-epidemie bedreigt de kleine en middelgrote ondernemingen in China. Het openbare leven is stilgevallen en klanten blijven thuis. Belgische restauranthouders in de hoofdstad Peking proberen het hoofd boven water te houden. Verslag vanuit Peking.
  [naar artikel]
 44. N-VA:“Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd” (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open Vld samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.
  [naar artikel]
 45. Valerie Van Peel (N-VA): “Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd” (18/03/2019 - De Morgen)
  N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken na blokkering van Open Vld, CD&V en MR.
  [naar artikel]
 46. Nobelprijs geeft moed aan Midden-Oosten (07/04/2019 - De Morgen)
  De Arabische Lente moest voor een democratische omwenteling in en rond het Midden-Oosten zorgen. In het intussen chaotische moeras heeft enkel Tunesië het hoofd boven water kunnen houden. Maar ook daar knagen de recente aanslagen aan de basis van de prille democratie.
  [naar artikel]
 47. Het is kurkdroog buiten: tips om kostbaar water te besparen (25/07/2018 - VRT NWS)
  Het heeft al weken zo goed als niet geregend. Vlaanderen kreunt onder de droogte. We moeten spaarzaam omspringen met water. Deze tips kunnen misschien helpen.
  [naar artikel]
 48. Eén op drie uitbaters zelfstandige kinderopvang houdt hoofd amper boven water (03/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De zelfstandige kinderopvanginitiatieven hebben nood aan meer subsidies. “Dat is nodig om hun zaak rendabel te houden en meer ouders toegang te geven tot betaalbare opvang”, zegt Hilde Van de Velde, voorzitter van de bij Unizo aangesloten Federatie Kinderopvang.
  [naar artikel]
 49. Zware kritiek van N-VA: “Open VLD houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd” (18/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open VLD ervan asbestbedrijven als het voormalige Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open VLD samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.
  [naar artikel]
 50. ‘Ik hoop gewoon dat ik verkozen ben’: op campagne met Goedele Liekens (Open Vld) (22/05/2019 - De Morgen)
  Het grootste witte konijn kleurde deze campagne blauw. Goedele Liekens is als derde op de lijst zo goed als zeker van een zitje in de Kamer. Haar populariteit moet Open Vld helpen om het hoofd boven water te houden in Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.