Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
11:25 uur

Onoplettende bestuurder staat stil op zebrapad, maar daar laat deze voetganger zich niet door tegenhouden

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 06:09

Sommige mensen zijn niet te stoppen wanneer ze een doel voor ogen hebben. Dat was onlangs het geval in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Een bestuurder stond met zijn opvallende sportwagen op het zebrapad met vier richtingaanwijzers aan, maar een voetganger was niet van plan om zich door de versperring te laten tegenhouden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voetganger leert bestuurder die stilstaat op zebrapad hilarisch lesje (20/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn grappige beelden opgedoken uit het Russische Petrozavodsk. Daar leert een voetganger een bestuurder die stilstaat op het zebrapad een lesje dat de man niet snel zal vergeten.
  [naar artikel]
 2. Voetganger leert bestuurder die stilstaat op zebrapad hilarisch lesje (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn grappige beelden opgedoken uit het Russische Petrozavodsk. Daar leert een voetganger een bestuurder die stilstaat op het zebrapad een lesje dat de man niet snel zal vergeten.
  [naar artikel]
 3. Voetganger moet wegspringen bij aanrijding, waarna bestuurder wegvlucht (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een voetganger raakte woensdag lichtgewond bij een aanrijding op het zebrapad. Een wagen die stilstond om de voetganger over te laten, werd langs achteren aangereden. De bestuurder van die wagen reed na het ongeval gewoon door. Hij legde later op de avond een positieve ademtest af.
  [naar artikel]
 4. Agent maakt zware verkeersovertreding en rijdt voetganger op zebrapad aan (09/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een politieagent heeft maandagochtend een voetganger aangereden op een zebrapad in Anderlecht. Hij reed niet snel, maar zijn zicht was beperkt door een bestelwagen, die wél stopte voor de voetganger. Het slachtoffer heeft verwondingen opgelopen aan haar hals en heeft een barst in twee ribben.
  [naar artikel]
 5. Voetganger in levensgevaar na aanrijding op zebrapad in Gent (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Op de Rooigemlaan richting centrum Gent is deze ochtend rond 05u45 een voetganger aangereden. Hij stak de baan over via het zebrapad ter hoogte...
  [naar artikel]
 6. Opnieuw voetganger overleden: man (87) sterft na aanrijding op zebrapad (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw is in het Brusselse een voetganger om het leven gekomen bij een ongeval. Een man (87) die in Kraainem op het zebrapad werd aangereden door...
  [naar artikel]
 7. Voetganger (86) sterft na aanrijding op zebrapad (24/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 86-jarige voetganger uit Sint-Pauwels is donderdagavond doodgereden tijdens het oversteken van het zebrapad in de Potterstraat.
  [naar artikel]
 8. Voetganger aangereden op zebrapad in Munsterbilzen (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Waterstraat in Munsterbilzen is woensdagavond rond 18 uur een voetganger aangereden door een auto. De man werd tijdens het oversteken op het zebrapad geraakt door een Opel.
  [naar artikel]
 9. Voetganger (22) twee dagen na aanrijding op zebrapad overleden (13/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 22-jarige voetganger die maandagavond aangereden werd op een zebrapad op de Hasseltse Dreef in Hasselt is woensdagochtend bezweken aan zijn verwondingen. Dat meldt Het belang van Limburg.
  [naar artikel]
 10. 'Niemand staat nog stil bij de voetganger' (22/05/2017 - De Morgen)
  Dankzij het mobiliteitsplan klagen Gentse voetgangers niet langer over auto's, maar over fietsers. Die racen door het autovrije centrum en negeren het fietsverbod in winkelstraten. De voetganger staat op zijn strepen. Maar waarom luisteren we nu pas naar zijn wensen?
  [naar artikel]
 11. We rijden te vaak door aan het zebrapad (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie stelt elk jaar ongeveer 1.500 pv's op voor automobilisten die niet aan een zebrapad stoppen om een voetganger te laten oversteken. Dat...
  [naar artikel]
 12. Voetganger levensgevaarlijk gewond na aanrijding op zebrapad (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Hamme-Zogge is een voetganger maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op het zebrapad werd opgeschept door een personenwagen. Het ongeval gebeurde op de Zogsebaan ter hoogte van het kruispunt met Zogge.
  [naar artikel]
 13. Voetganger levensgevaarlijk gewond na aanrijding op zebrapad (03/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge is een voetganger maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op het zebrapad werd opgeschept door een personenwagen. Het ongeval gebeurde op de Zogsebaan ter hoogte van het kruispunt met Zogge.
  [naar artikel]
 14. Automobilist gevat na vluchtmisdrijf (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zondagnamiddag werd in Jumet, een deelgemeente van Charleroi, een voetganger op het zebrapad omvergereden door een auto. De bestuurder vluchtte weg maar werd niet veel later gevat door de politie. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar.
  [naar artikel]
 15. Voetganger overlijdt na aanrijding door vrachtwagen in Geel (26/06/2019 - VRT NWS)
  In Geel is omstreeks 4.20 uur een voetganger verongelukt aan de straat Winkelomseheide. De man belandde onder een vrachtwagen. Er was geen zebrapad waar hij overstak.  Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. 
  [naar artikel]
 16. Bestuurder rijdt doelbewust over voetganger en laat hem voor dood achter (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het waren verschrikkelijke taferelen vorige maand in het Engelse Birmingham. De bestuurder van een Mercedes reed er met opzet over een voetganger
  [naar artikel]
 17. Dodelijk ongeval Koekelberg: bestuurder vrijgelaten na verhoor (31/03/2019 - Metro)
  De 19-jarige bestuurder die zondag een dodelijk ongeval veroorzaakte toen hij bij een inhaalmanoeuvre een vrouw aanreed op het zebrapad, is vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. De man was niet onder invloed van alcohol of drugs. Het dodelijke ongeval deed zich voor omstreeks 11.30 uur op de Jetselaan in Koekelberg, in de buurt van het metrostation Simonis. Twee wagens stonden er stil om de vrouw over te laten steken op het zebrapad. Een bestuurder haalde de wagens langs rechts in over het fietspad en reed toen de vrouw aan. Het 30-jarige slachtoffer werd weggekatapulteerd en was op slag dood. De 19-jarige bestuurder werd verhoord door het Brussels parket, maar is intussen alweer vrijgelaten. Hij bleek niet onder invloed van alcohol of drugs. Dat bevestigt het parket. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld door het parket. bron: Belga Het bericht Dodelijk ongeval Koekelberg: bestuurder vrijgelaten na verhoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Bestelwagen bolt achteruit aan tankstation, voetganger die zebrapad oversteekt aangereden (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aan het kruispunt van de Baron de Vironlaan en de Ninoofstesteenweg in Dilbeek is vrijdagvoormiddag een zwaar ongeval gebeurd. Een bestelwagen bolde achteruit aan een tankstation en reed een voetganger aan die overstak op het zebrapad. Het is nog niet duidelijk hoe het met de aangereden persoon gesteld is.
  [naar artikel]
 19. Voetganger aangereden op zebrapad (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op het kruispunt van de Elizabethlaan en de Pollarebaan in Ninove is deze middag een voetganger aangereden. Toen een gepensioneerde man op het
  [naar artikel]
 20. Automobilist rijdt door rood licht en laat gewonde voetganger achter na ongeval (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Antwerpseweg in Beerse werd vrijdagavond een voetganger aangereden door een voertuig. Dat gebeurde toen hij met twee anderen de straat overstak. De 56-jarige bestuurder was door het rode licht gereden en pleegde vluchtmisdrijf, maar is wat later door de politie thuis aangetroffen.
  [naar artikel]
 21. Motorrijder rijdt voetganger aan op zebrapad, slachtoffer in levensgevaar (25/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een 70-jarige voetganger verkeert in levensgevaar na een aanrijding door een motorfiets, maandagmiddag op de Lambrechtshoekenlaan in Merksem.
  [naar artikel]
 22. Voetganger (29) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad in Gent (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Op de Rooigemlaan richting centrum Gent is deze ochtend rond 05u45 een voetganger aangereden. De 29-jarige jongeman uit Gent stak de baan over via...
  [naar artikel]
 23. Voetganger (19) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad in Gent (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ?Op de Rooigemlaan richting centrum Gent is deze ochtend rond 05u45 een voetganger aangereden. De 19-jarige jongeman uit Gent stak de baan over via...
  [naar artikel]
 24. Bestuurder rijdt hond dood op zebrapad en vlucht: “Het is alsof ik mijn kindje verlies” (07/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een ochtendwandelingetje met zijn labrador Bina kende woensdagmorgen een tragische wending voor Dieter Calmeyn (33) uit Rumbeke. Op een zebrapad werden de twee aangereden door een bestelwagen. Bina overleefde de klap niet, de bestuurder vluchtte.
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Fietser geeft kopstoot aan voetganger die in de weg loopt (10/09/2019 - Metro)
  De Londense politie is op zoek naar een man die een voetganger met een kopstoot tegen de grond werkte. Hoewel de fietser door het rood reed, vond hij het nodig om de voetganger een lesje te leren. Het opvallende tafereel speelde zich af op 22 augustus in de Engelse hoofdstad. Op beelden is te zien hoe een fietser door het rood rijdt en bij het kruisen van het zebrapad gehinderd wordt door een voetganger. De man stapt van zijn fiets en stormt op de voetganger af. Hij geeft hem een kopstoot waardoor de voetganger op de grond valt. Vervolgens gaat hij er met zijn fiets vandoor. Verwondingen Het slachtoffer, een 57-jarige man, liep verwondingen op boven zijn oog en aan zijn arm. De politie roept op om uit te kijken naar de dader. “We zijn op zoek naar de bewuste fietser wiens nodeloos geweld verwondingen heeft toegebracht aan de voetganger”, klinkt het. Lees ook : VIDEO. Wielrenner ontsnapt maar NET aan aanstormende trein in Nederland Het bericht VIDEO. Fietser geeft kopstoot aan voetganger die in de weg loopt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Dronken bestuurder rijdt voetganger dood (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Waals-Brabantse Waver is vrijdagavond een voetganger met fatale gevolgen aangereden door een wagen. De bestuurder bleek dronken bij de...
  [naar artikel]
 27. Vrachtwagenchauffeur in elkaar geslagen door groep jongeren in Molenbeek (27/12/2017 - Metro)
  Een vrachtwagenchauffeur is afgelopen zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek in elkaar geslagen door een groep van een twintigtal jongeren. Dat meldt het Brusselse parket vandaag. Eén verdachte kon worden opgepakt, maar het motief voor de aanval is nog onduidelijk. De chauffeur reed zaterdagavond omstreeks 22.20 uur over de Joseph Baecklaan toen op het kruispunt met de Ninoofsesteenweg plots een voetganger opdook op het zebrapad. Hoewel het verkeerslicht voor de vrachtwagen op groen stond, bleef de voetganger op het midden van het zebrapad staan. De chauffeur remde dan ook bruusk om de voetganger niet aan te rijden. De voetganger stapte daarop meteen naar de stuurcabine, trok de deur open en begon de vrachtwagenchauffeur uit te schelden. De man greep de chauffeur ook vast en trok hem de stuurcabine uit, waarna hij op hem begon in te slaan. Daarbij kreeg hij de hulp van een twintigtal andere jongeren. Het slachtoffer kon zich uit de groep bevrijden en rende weg. Hij werd daarbij achtervolgd door de jongeren, tot er een politiepatrouille opdook en de jongeren uiteenstoven. Het slachtoffer kon de hoofdverdachte nog aanduiden en de politie kon die jongeman na een korte achtervolging inrekenen. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. bron: Belga
  [naar artikel]
 28. Voetganger pleegt ‘vluchtmisdrijf’ na aanrijding door wagen (11/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een voetganger heeft zich woensdag na een ongeval in de Graaf Van Hoornestraat uit de voeten gemaakt. De bestuurster van een wagen had hem aangereden en wilde een ambulance bellen, maar de jongeman kon daar niet op wachten.
  [naar artikel]
 29. Bestuurder die voetganger doodreed, kon ongeval niet vermijden (26/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn geen aanwijzingen dat de bestuurder die vrijdagavond in Kruishoutem een voetganger doodreed te snel zou gereden hebben, evenmin dat hij
  [naar artikel]
 30. Bestuurder van bestelwagen rijdt voetganger aan, scheldt hem de huid vol en neemt dan de benen (17/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie van de Oost-Vlaamse zone Erpe-Mere onderzoekt een bijzonder agressief geval van vluchtmisdrijf in Lede. Een bestuurder van een bestelwagen reed er eerder deze week een voetganger aan, schold hem uit en vluchtte vervolgens weg.
  [naar artikel]
 31. Exotische sportwagen rijdt jongen bijna omver op zebrapad, maar die neemt stevig wraak (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Deze knaap heeft lef. Hij wil met zijn skateboard het zebrapad oversteken, maar belandt bijna onder een sportwagen, die zonder te stoppen over het zebrapad rijdt. De bestuurder toetert zelfs nog kwaad naar de jongen, maar had duidelijk niet op diens onorthodoxe reactie gerekend. Hij neemt zijn skateboard in de hand, slaat de voorruit van de McLaren - een slordige 2000.000 euro waard - kapot, en sprint er vandoor.
  [naar artikel]
 32. Vrouw (61) aangereden op zebrapad: bestuurder pleegt vluchtmisdrijf (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Beerst (Diksmuide) is rond de middag een vrouw aangereden op het zebrapad door een bestuurder die nadien vluchtmisdrijf pleegde.
  [naar artikel]
 33. Voetganger omvergereden aan café Blue Mimosa (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een voetganger is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Molenweg. Ter hoogte van het café Blue Mimosa werd het slachtoffer rond 19.15 uur op het zebrapad door een auto geraakt. De voetganger werd enkele meters ver weggeslingerd. De man kreeg ter plaatse de eerste hulp van een mug-arts. Later werd hij naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 34. Voetganger overleden na aanrijding in Waver (18/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het Waals-Brabantse Waver is vrijdagavond een voetganger met fatale gevolgen aangereden door een wagen. De bestuurder bleek dronken bij de ademcontrole. Het parket opende een onderzoek en vordert de aanhouding van de bestuurder. Dat maakte de procureur zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 35. Mercedes rijdt doelbewust over voetganger en laat hem voor dood achter (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het waren verschrikkelijke taferelen vorige maand in het Engelse Birmingham. De bestuurder van een Mercedes reed er met opzet over een voetganger
  [naar artikel]
 36. 81-jarige man omgekomen bij verkeersongeval in Turnhout (23/12/2019 - VRT NWS)
  In Turnhout, in de provincie Antwerpen, is een voetganger omgekomen toen hij werd aangereden op het zebrapad. Een vrachtwagenchauffeur stond aan te schuiven in een file en zag de voetganger niet oversteken. Het slachtoffer is een man van 81.
  [naar artikel]
 37. Voetgangster (70) zwaargewond bij aanrijding op zebrapad (20/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een 70-jarige vrouw raakte woensdag zwaargewond bij een verkeersongeval. De vrouw stak rond de middag de Nationalestraat over op het zebrapad, maar werd er aangereden door een bestuurder van een bestelwagen.
  [naar artikel]
 38. Hoogzwangere vrouw laat zich niet tegenhouden door weeën en probeert fit te blijven in het ziekenhuis (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Australische vrouw (33) stond op het punt te bevallen en had elke zeven minuten weeën, maar liet zich daardoor niet tegenhouden om aan haar conditie te werken. Ze werd gefilmd door haar echtgenoot terwijl ze haar favoriete fitnessoefeningen uitvoerde, terwijl ze zenuwachtig wachtte tot ze naar de verloskamer kon verhuizen.
  [naar artikel]
 39. Voetganger gewond in Kortessem (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zondag is op het Kerkplein een voetganger door een auto geraakt. Jimmy P. (25) uit Mortsel raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto reed verder zonder zich kenbaar te maken. Het ongeval gebeurde rond 19 uur. (mm)
  [naar artikel]
 40. Ongeduldige bestuurder steekt auto voorbij en rijdt 2 kindjes aan op zebrapad (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge schoolkinderen zijn door een automobilist aangereden op een zebrapad ter hoogte van de basisschool aan de Terreststraat in Houthulst. ...
  [naar artikel]
 41. Ongeduldige bestuurder steekt auto voorbij en rijdt 2 kindjes (8 en9) aan op zebrapad (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge schoolkinderen zijn door een automobilist aangereden op een zebrapad ter hoogte van de basisschool aan de Terreststraat in Houthulst. ...
  [naar artikel]
 42. Ongeduldige bestuurder steekt auto voorbij en rijdt 2 kindjes (8 en 9) aan op zebrapad (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge schoolkinderen zijn door een automobilist aangereden op een zebrapad ter hoogte van de basisschool aan de Terreststraat in Houthulst. ...
  [naar artikel]
 43. Vandalen vernielen regenboog-zebrapad in Parijs (26/06/2018 - De Standaard)
  Parijs maakt zich dit weekend op voor een gaypride, maar daar is niet iedereen mee opgezet. Een regenboog-zebrapad in de stad werd dinsdagnacht overschilderd een homofobe boodschap.
  [naar artikel]
 44. Buitenring versperd tussen Dilbeek en Anderlecht na ongeval met voetganger en twee auto's (08/08/2019 - VRT NWS)
  Op de Buitenring van Brussel tussen Dilbeek en Anderlecht staat het verkeer stil. De weg is er versperd door een ongeval met een voetganger en twee auto's. Een voetganger wilde omstreeks 5.30 uur de Ring oversteken, werd aangereden en is overleden. Een andere auto probeerde voor het ongeluk uit te wijken, maar kwam op een paal terecht waardoor een signalisatiebord op de snelweg is beland. De hinder zal wellicht de hele ochtend aanslepen.
  [naar artikel]
 45. Oversteken op het zebrapad is hier letterlijk half werk (16/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tot grote ergernis van een aantal buurtbewoners in de Drapstraat in Hamme laat de afwerking van het zebrapad ter hoogte van Het Spaans Hof al weken op zich wachten. “Als je aan de niet afgewerkte zijde wilt oversteken, rijden bijna alle automobilisten door”, klagen enkele bewoners aan.
  [naar artikel]
 46. Motorrijder verkleed als kerstman ziet hoe bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, maar dan verricht hij heldendaad (17/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een motorrijder verkleed als kerstman heeft vrijdag een heldendaad verricht in het centrum van Parijs. Toen de man zag hoe een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde na een botsing met een voetganger, aarzelde hij geen moment om de automobilist te achtervolgen. Ook toen hij de vrouw even kon tegenhouden, maar ze wat later toch besluit om nogmaals te vluchten.
  [naar artikel]
 47. 87-jarige voetganger overleden na aanrijding in Kraainem (03/04/2019 - VRT NWS)
  Een 87-jarige voetganger is overleden nadat hij gisteren aangereden werd in Kraainem, Vlaams-Brabant. Het onderzoek loopt nog, maar vermoed wordt dat de man op het zebrapad liep. 
  [naar artikel]
 48. Haastige bestuurder katapulteert auto de lucht in na grote overtreding (07/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Haast en spoed is zelden goed, het oeroude spreekwoord heeft nogmaals zijn waarheid bewezen. Op een autosnelweg in Californië, in de buurt van Antioch, wacht een bestuurder het einde van een inrit niet af om van rijbaan te veranderen. Hij knalt over een volle witte lijn, maar ziet niet dat de auto’s daar eigenlijk zo goed als stil staan. Het gevolg laat zich raden, de wagen botst en wordt de lucht in gekatapulteerd, waarna hij overkop gaat. Les geleerd wellicht.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder rijdt voetganger aan en stopt niet (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Kruisabeel in Wieze, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke gebeurde dinsdagavond laat een ongeval met een auto en een voetganger. De laatste liet het leven bij de aanrijding, nadat hij zwaar geraakt werd aan het hoofd. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]
 50. Opnieuw dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder rijdt voetganger aan en stopt niet (27/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kruisabeel in Wieze, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke gebeurde dinsdagavond laat een ongeval met een auto en een voetganger. De laatste liet het leven bij de aanrijding, nadat hij zwaar geraakt werd aan het hoofd. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.