Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:38 uur

“Alle katten aan de leiband”: Nederlanders pleiten voor verbod op loslopende poezen

Gazet van Antwerpen

16/09/2020 - 06:47

In Nederland is er heel wat commotie ontstaan door een pleidooi van een ecoloog en een jurist om loslopende katten te verbieden. Die zouden volgens de twee te veel andere dieren doden en zo een bedreiging vormen voor de biodiversiteit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opvallend Nederlands voorstel: “Hou katten voortaan aan de leiband” (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallend voorstel beroert onze noorderburen. De partij SGP wil in het Zeeuwse dorp Kapelle een verbod op loslopende katten invoeren. Een kat moet in de eigen tuin gehouden worden of aan de lijn, aldus de partij.
  [naar artikel]
 2. We gaan te licht over zware katten op internet (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als katten de snoepjes van het internet zijn, dan zijn dikke katten de stukken taart: nóg meer om van te smullen. Vrolijke baasjes verzamelen op sociale media duizenden volgers en likes met zwaarlijvige poezen. “Maar wie naar obese katten kijkt, kijkt eigenlijk naar zieke katten.”
  [naar artikel]
 3. ‘Schattige dikke katten zijn eigenlijk zieke katten’ (10/09/2019 - De Standaard)
  Katten zijn de snoepjes van het internet. En hoe dikker, hoe meer likes. Maar de Vlaamse professor Myriam Hesta, die onderzoek voert naar zwaarlijvige poezen, waarschuwt: ‘Wie naar obese katten kijkt, kijkt eigenlijk naar zieke katten.’
  [naar artikel]
 4. GRUWELIJKE BEELDEN: Loslopende hond bijt lammetje dood (30/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Schulensbroek heeft afgelopen weekend een loslopende hond een lam doodgebeten en een ooi zwaar verwond. “Mensen moeten hun dieren aan de leiband houden”, zegt Piet Rijmen de Vrienden van het Schulensbroek.
  [naar artikel]
 5. Loslopende hond bijt lammetje dood, vogelspotter kan vreselijk tafereel fotograferen (30/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Schulensbroek heeft afgelopen weekend een loslopende hond een lam doodgebeten en een ooi zwaar verwond. “Mensen moeten leren hun dieren aan de leiband te houden”, zegt Piet Rijmen van de Vrienden van het Schulensbroek.
  [naar artikel]
 6. Baasje liet katten achter in huis (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft twee verwaarloosde katten in beslag genomen in een huis in de Kanaallaan in Bree. De bewoner had zijn dieren verweesd achtergelaten. De poezen leefden in het huis vol uitwerpselen.
  [naar artikel]
 7. De reden waarom katten zo'n asociale wezens zijn (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alle theorieën van kattenliefhebbers ten spijt: je kan er niet omheen dat poezen veel meer op zichzelf gesteld zijn dan honden. Hoe komt het dat
  [naar artikel]
 8. Twee poezen neergeschoten in Herselt: 1 dier overlijdt, ander zwaargewond (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een schutter heeft het gemunt op katten in Herselt (Antwerpen). In het gehucht Varenwinkel werden twee neergeschoten katten aangetroffen.
  [naar artikel]
 9. Chat le Roi is eerste dierenartspraktijk speciaal voor katten: "Poezen én baasjes worden hier extra verwend" (19/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een dierenartspraktijk waar de kat koning is: dat heeft dierenarts Dominique De Schutter (31) als doelstelling met haar nieuwe praktijk Chat le Roi in Schilde, die uitsluitend op katten is gericht.
  [naar artikel]
 10. Kattenopvangcentra kunnen toestroom katten amper aan: "Water staat ons aan de lippen" (21/07/2019 - VRT NWS)
  Dierenasielen trekken aan de alarmbel in De Zondag. Ze vangen ontzettend veel katten op. Eigenaars nemen te vaak een huisdier zonder na te denken over de gevolgen. De verplichte sterilisatie van poezen biedt voorlopig geen soelaas.
  [naar artikel]
 11. Levenslang verbod tot het houden van dieren na verwaarlozing van 35 katten (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft in twee dossiers een verbod op het houden van dieren opgelegd. Voor een vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem is dat levenslang, na extreme verwaarlozing van 35 katten in haar woning.
  [naar artikel]
 12. Waarom brengen katten dode dieren mee naar huis? (28/11/2019 - Knack)
  Loslopende huiskatten zijn desastreus voor de natuur, zeggen Nederlandse juristen. Dierenrechtenorganisaties vinden dan weer dat katten ervaringen buitenshuis moeten opdoen, zoals een prooi vangen en die dan dood of gewond voor uw voeten gooien. Maar waarom doen ze dat?
  [naar artikel]
 13. Opmerkelijk voorstel in Nederland: ophokplicht voor... katten want "een huisdier moet een huisdier zijn" (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Kapelle, een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland, zijn ze de loslopende katten beu. En dus komt de partij SGP er met een opmerkelijk...
  [naar artikel]
 14. Koppel riskeert verbod op het houden van dieren na verwaarlozing van tientallen honden en katten, maar “voor hen zou dit een doodstraf zijn” (26/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een koppel uit Menen riskeert een verbod op het houden van dieren nadat zeven honden, 54 katten en twee duiven in onhygiënische omstandigheden werden aangetroffen in hun woning.
  [naar artikel]
 15. Nederlandse kinderartsen pleiten voor verbod op verkoop energiedrankjes aan kinderen (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich...
  [naar artikel]
 16. "Help vogeljongen door poezen binnen te houden" (16/04/2018 - VRT NWS)
  Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek in Limburg heeft een opvallende oproep gelanceerd. Het vraagt eigenaars van katten om in deze mooie lentedagen hun dieren nog even binnen te houden. Dat heeft te maken met vogeljongen die hun nest verlaten. Ze moeten nog leren vliegen en zijn een al te gemakkelijk prooi voor de katten.
  [naar artikel]
 17. Alle katten voortaan in één grote databank: ‘veel gemakkelijker om dier terug te vinden’ (29/10/2017 - De Standaard)
  Minister Ben Weyts (N-VA) lanceert een kattendatabank waarin de gegevens van alle katten worden opgeslagen. ‘We pakken de zwerfkattenproblematiek aan en kunnen verloren gelopen katten veel makkelijker terugvinden.’
  [naar artikel]
 18. Koppel test winkel op slogan en valt binnen met stier aan de leiband (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Alle huisdieren aan de leiband zijn welkom” is het beleid van de Amerikaanse dierenwinkel Petco. Een koppel uit Texas wou een plaatselijk filiaal...
  [naar artikel]
 19. Poezen worden massaal gedumpt: “Mensen willen er geen geld meer insteken” (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De kattenopvangcentra worden overspoeld met gedumpte katten. En dat merkt ook Christel, die opvang De Zwerfkat runt in Wommelgem. Dit jaar ving ze al 3 keer zoveel katten op als in 2018. Vaak gaat het dan niet om zwerfkatten, maar wel om gedumpte katten omdat hun baasjes de verplichte sterilisatie niet willen betalen. Er moet dringend meer geld naar kattenopvang én naar controle, zegt Christel.
  [naar artikel]
 20. Aha! Daarom kruipen katten zo graag in een kartonnen doos (14/12/2019 - Metro)
  Als je een of meerdere poezen hebt, is het je allicht al opgevallen dat ze zich maar al te graag verstoppen in een (kartonnen) doos. Dat doen ze niet zomaar. Het blijkt immers goed voor hen te zijn… Of het nu een wasmand, een schuif of een kast is, katten houden van ‘veilige’ plekjes waar ze ongestoord kunnen luieren. Geef je hen een kartonnen doos, dan zijn ze al helemaal in hun nopjes. Daar krijg je ze immers amper nog uit. Anti-stressmiddel Wetenschappers aan de Universiteit van Utrecht hebben onderzocht waarom katten zo dol zijn op (kartonnen) dozen. Ze gaven 10 katten een doos en 9 katten geen doos en analyseerden hun gedrag aan de hand van de ‘Cat Stress Score’-methode van Kessler & Turner. Daaruit bleek dat het stressniveau bij de katten met doos na enkele dagen behoorlijk lager lag dan bij de katten zonder doos. “Een (kartonnen) doos blijkt voor katten een efficiënte manier te zijn om met stress om te gaan, vooral in de eerste weken nadat ze in een nieuwe omgeving worden geplaatst”, klinkt het. Lees ook : VIDEO. Beleefde kat die ‘goeiedag’ zegt, gaat de wereld rond Het bericht Aha! Daarom kruipen katten zo graag in een kartonnen doos verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse vrouw trainde haar 65 katten om te stelen van de buren (12/11/2017 - Metro)
  Een 83-jarige vrouw uit Ohio is gearresteerd omdat ze aan het hoofd stond van een dievenbende. Ze had geen menselijke handlangers, maar trainde haar 65 katten om waardevolle spullen van haar kennissen te ontvreemden. De agenten van het Columbus Police Department openden een onderzoek naar de 83-jarige Ruth Gregson nadat verschillende mensen meldden dat ze glinsterende spullen misten na een bezoek van een van de katten van de vrouw. Om de verdachtmakingen te onderzoeken, posteerden de politie zich aan haar huis. Meer dan 5.000 slachtoffers Op drie uur tijd brachten de poezen “honderden voorwerpen” naar binnen, klinkt het. Na onderzoek bleek dat er in de woonst voor 650.000 dollar, of meer dan 560.000 euro, aan juwelen lagen. De politie schat dat de handlangers van mevrouw Gregson uit meer dan 5.000 huizen iets hebben ontvreemd. De vrouw ging heel sluw te werk. Ze gaf haar katten enkel eten als ze die dag iets gestolen hadden. Zo moesten de dieren wel op pad als ze wilden overleven. Bovendien zorgden ze ervoor dat de poezen een beetje uitgehongerd waren. Dan was de kans groter dat nietsvermoedende buurtbewoners ze binnen lieten. Lees ook : Quimera, de kat met twee gezichten
  [naar artikel]
 22. Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor verbod op vuurwerk (25/12/2017 - De Standaard)
  Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsavond. Elke jaar raken 200 mensen verbrand door vuurwerk. Bovendien lopen heel wat dieren weg of worden ze agressief door de vele knallen. De boodschap is: ga kijken naar een professioneel vuurwerk, dat is veiliger en mooier.
  [naar artikel]
 23. Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor verbod op vuurwerk (24/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsavond. Elke jaar raken 200 mensen verbrand door vuurwerk. Bovendien lopen heel wat dieren weg of worden ze agressief door de vele knallen. De boodschap is: ga kijken naar een professioneel vuurwerk, dat is veiliger en mooier.
  [naar artikel]
 24. Katten veroverden samen met Vikingen de wereld (11/08/2018 - Metro)
  Katten zijn razend populaire huisdieren, in een derde van alle westerse huishoudens is minstens één kat te vinden. Toch is de herkomst van het geliefde beest weinig onderzocht. Tot nu: Britse wetenschappers leggen een verrassende geschiedenis bloot. Dat de Oude Egyptenaren katten hielden, is al langer bekend. Archeologen vonden namelijk al veel kattenmummies. De dieren waren volgens de Egyptenaren heilig en werden dus goed behandeld. Door de groeiende landbouw verspreidden ze zich vlug, de akkers trokken namelijk muizen aan en dus was er eten genoeg. Muizenjacht Nieuw onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Oxford legt nu een tweede, opvallende evolutie bloot. Tussen de achtste en de elfde eeuw kwamen er plots gigantisch veel katten bij in Europa. Voornamelijk op plaatsen die geplunderd werden door de Noormannen. DNA-onderzoek van de wetenschappers bevestigt dat de katten meekwamen met de Vikingen. Waarschijnlijk namen de Vikings katten mee om op muizen te jagen op hun schepen. Die poezen plantten zich voort en ontsnapten geregeld wanneer de boten aangemeerd lagen. Zo verspreidden de katten zich over grote delen van de wereld. Lees ook : Vermiste kat keert na 13 jaar terug naar haar baasje Het bericht Katten veroverden samen met Vikingen de wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Vrouw trainde haar 65 katten om te stelen bij de buren (26/12/2018 - Metro)
  Oude mensen zijn niet altijd lief. Een 83-jarige vrouw uit Ohio stond ondanks haar gezegende leeftijd aan het hoofd van een dievenbende. Ze had echter geen menselijke handlangers, maar trainde haar 65 katten om waardevolle spullen van haar kennissen te ontvreemden. De agenten van het Columbus Police Department openden een onderzoek naar de 83-jarige Ruth Gregson nadat verschillende mensen meldden dat ze glinsterende spullen misten na een bezoek van een van de katten van de vrouw. Om de verdachtmakingen te onderzoeken, posteerde de politie zich aan haar huis. Meer dan 5.000 slachtoffers Op drie uur tijd brachten de poezen “honderden voorwerpen” naar binnen, klinkt het. Na onderzoek bleek dat er in de woonst voor 650.000 dollar, of meer dan 560.000 euro, aan juwelen lagen. De politie schat dat de handlangers van mevrouw Gregson uit meer dan 5.000 huizen iets hebben ontvreemd. De vrouw ging heel sluw te werk. Ze gaf haar katten enkel eten als ze die dag iets gestolen hadden. Zo moesten de dieren wel op pad als ze wilden overleven. Bovendien zorgden ze ervoor dat de poezen een beetje uitgehongerd waren. Dan was de kans groter dat nietsvermoedende buurtbewoners ze binnen lieten. Lees ook: Onthuld! Kattenliefhebbers zijn intelligenter dan hondenmensen Het bericht Vrouw trainde haar 65 katten om te stelen bij de buren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Brussel werkt aan verbod op hybride katten (15/04/2019 - De Standaard)
  De Brusselse regering heeft in eerste lezing een voorontwerp van besluit goedgekeurd om het fokken, verkopen en houden van hybride katten en Schotse vouwoorkatten te verbieden.
  [naar artikel]
 27. Vier katten vergiftigd met antivries in Leut (20/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In een week heeft een onbekende vier katten van Iris Dolmans uit Leut vergiftigd met antivries. “Vorige week hadden we vijf kerngezonde poezen, vandaag nog amper twee. En een daarvan zal ook sterven want haar nieren zijn aangetast. Een wekelijkse nierdialyse in het Duitse Giessen is een optie, maar dat ligt op 271 km van Leut”, aldus Iris.
  [naar artikel]
 28. "Red de natuur, doe uw kat een leiband om" (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hun baasjes zullen het niet graag horen, maar katten zijn een gevaar voor de biodiversiteit en de mens, en moeten te allen tijde binnenblijven óf
  [naar artikel]
 29. Artsen willen verbod op vuurwerk (24/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsavond. Dat meldt VTM Nieuws. Elke jaar...
  [naar artikel]
 30. Angst en beven in Frans dorpje waar dierenbeul al 200 katten heeft vergiftigd (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op een paar weken tijd zijn al meer dan 200 poezen omgebracht in Saint-Pierre-la-Mer. Ongeruste kattenbaasjes houden hun huisdieren angstvallig
  [naar artikel]
 31. Zwarte katten razend populair door film ‘Black Panther’ (02/03/2018 - Metro)
  In de VS worden de laatste weken opvallend meer zwarte katten geadopteerd. Dat zou komen door met het succes van de Marvel-blockbuster ‘Black Panther’.  Omdat veel mensen denken dat zwarte katten ongeluk brengen, zijn ze niet bijzonder populair. Maar daar lijkt verandering in te komen. Sinds ‘Black Panther’ op het grote scherm te zien is, verdwijnen alle zwarte katten in sneltempo uit asielen in de VS. Een dierenopvang uit Colorado meldt dat al hun zwarte poezen zijn meegenomen. Dit gebeurde allemaal na de release van de populaire film. T’challa De namen die de kersverse baasjes aan hun nieuwe huisdieren geven, maken duidelijk dat er een link is met de film. Bijna allemaal worden ze vernoemd naar personages uit het superheldenverhaal. Zo is ‘T’challa’ heel populair, maar ook ‘Okoye’ en ‘Shuri’ doen het goed. Lees ook : Kendrick Lamar wil rol in tweede ‘Black Panther’-film
  [naar artikel]
 32. Agentschap Natuur en Bos: “Houd je hond aan de leiband” (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Agentschap Natuur en Bos roept op om honden aan de lijn te houden tijdens natuurwandelingen. Dat meldt het Agentschap woensdag in een persbericht. In deze periode worden er namelijk veel dieren geboren en een loslopende hond kan een gevaar zijn voor de kwetsbare beestjes, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. Agentschap Natuur en Bos: “Houd je hond aan de leiband” (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Natuur en Bos roept op om honden aan de lijn te houden tijdens natuurwandelingen. Dat meldt het Agentschap woensdag in een persbericht. In deze periode worden er namelijk veel dieren geboren en een loslopende hond kan een gevaar zijn voor de kwetsbare beestjes, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Het “kattenplan”: alle katten moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden (in het belang van de dieren zelf) (23/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Alle katten geboren na 1 september 2014 moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden. Eigenaars krijgen tot 1 januari 2020 om aan de verscherpte regels over de sterilisatie van katten te voldoen. Dat besliste de Vlaamse regering tijdens de afgelopen superministerraad op voorstel van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.
  [naar artikel]
 35. 16 jaar cel voor kattenmoordenaar wegens "gevaar voor escalatie tot hogere levensvormen" (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit Californië vliegt voor zestien jaar de gevangenis in nadat hij bekende dat hij katten had ontvoerd en gemarteld. Achttien poezen
  [naar artikel]
 36. BIZAR. Amerikaanse vrouw die eten gaf aan zwerfkatten krijgt gevangenisstraf (01/08/2019 - Metro)
  Een vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio heeft een gevangenisstraf van tien dagen gekregen omdat ze eten had gegeven aan zwerfkatten. De weduwe uit de stad Garfield Heights had het verbod op het voeden van de katten tot vier keer toe aan haar laars gelapt en had eerder al een boete van meer dan 2.000 dollar (1.800 euro) moeten betalen. De vrouw verklaarde dat haar eigen katten in 2017 waren gestorven. Ze begon daarop eten te geven aan andere katten die aan haar huis passeerden. “Er waren ongeveer zes tot acht volwassen katten en nu komen ook hun jongen langs”, zegt de 79-jarige Nancy Segula aan de nieuwssite cleveland.com. “Ik mis mijn eigen katjes, die overleden zijn. Mijn man is ook overleden. Ik ben eenzaam en de katten helpen mij.” Verbod Het voeden van zwerfdieren is in Garfield Heights verboden. De rechter besliste daarom dat de vrouw, die al voor de vierde keer betrapt was op het overtreden van het verbod, vanaf 11 augustus een gevangenisstraf moet uitzitten. Nieuwe uitspraak? Als gevolg van de aandacht voor de zaak in de lokale media, heeft het hoofd van de rechtbank intussen wel beslist om de zaak opnieuw te behandelen. Ze wil alle betrokkenen nogmaals aan het woord laten, om vervolgens zelf te kunnen beslissen of er een nieuwe uitspraak moet komen. Er is nog geen datum vastgelegd voor de nieuwe behandeling van de zaak. Lees ook : Dierenbeul gooit katten in hondentuin, die meteen aan stukken worden gereten Het bericht BIZAR. Amerikaanse vrouw die eten gaf aan zwerfkatten krijgt gevangenisstraf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Verkocht aan katten en aan speeddaten? Hier combineer je de twee (05/07/2018 - Metro)
  Ben je op zoek naar een katminnende levensgezel? Of gewoon een lief tout court? Haast je dan deze zaterdag naar Kattencafé Kopjes in Amsterdam, waar je kan speeddaten tussen de poezen tijdens een heuse datenight. Het kattencafé opende in 2015 de deuren en was meteen een groot succes. Intussen wonen er zo’n acht poezen, die er meer dan genoeg plaats hebben om zich helemaal uit te leven. Het kattencafé organiseert naast de gebruikelijke café-activiteiten ook yogales en filmavonden. Zeven dates En nu zet de cafébaas dus ook een speeddateevent op poten. Wie zich inschrijft, maakt niet alleen kennis met de acht katten, maar ook met zeven potentiële partners. Het grootste voordeel? Jullie hebben minstens één gemeenschappelijke interesse. Wie te laat is voor dit event, moet overigens zeker de website van het café in de gaten houden. Bedoeling is om meerder speeddates op poten te zetten, elk met oog op een andere leeftijdscategorie en andere interesses. 20 euro De prijs voor een speeddate avond is 20 euro. Daarvoor krijg je zeven dates, maar ook een hapje en een drankje. Inschrijven kan via info [email protected] met als onderwerp ‘Date Night’.   Het bericht Verkocht aan katten en aan speeddaten? Hier combineer je de twee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. VIDEO. Boswachter Kruibeekse Polders na doodgebeten ree: "Hou uw hond aan de leiband!" (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een opvallende oproep van een boswachter uit Kruibeke. Hij doet dat na een incident vorig weekend. Toen beet een loslopende hond een ree dood net buiten het natuurgebied van de 'Polders van Kruibeke'.
  [naar artikel]
 39. Wetenschappelijk bewezen: katten houden echt van mensen (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Katten houden echt van mensen. Dat zouden enkele Amerikaanse onderzoekers bewezen hebben. Tijdens hun onderzoek lieten ze een dertigtal katten kiezen tussen menselijke aandacht, eten, speeltjes en interessante geuren. De helft van de katten verkoos duidelijk de menselijke aandacht boven alle andere mogelijkheden.
  [naar artikel]
 40. Wetenschappelijk bewezen: katten houden echt van mensen (03/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Katten houden echt van mensen. Dat zouden enkele Amerikaanse onderzoekers bewezen hebben. Tijdens hun onderzoek lieten ze een dertigtal katten kiezen tussen menselijke aandacht, eten, speeltjes en interessante geuren. De helft van de katten verkoos duidelijk de menselijke aandacht boven alle andere mogelijkheden.
  [naar artikel]
 41. VIDEO. Deze kat probeert een vogel te aaien (26/11/2017 - Metro)
  Poezen zijn onze favoriete knuffeldieren, maar de speelse beestjes kunnen ook erg sluw uit hoek komen. Gelukkig wil deze kat niets dan liefde geven. Katten blijven ons verbazen. Wanneer een vogeltje nietsvermoedend voor zich uit staart, rijkt de viervoeter zijn poot naar hem toe. Even lijkt het alsof het afgelopen is voor de kleine vogel, maar niets is minder waar. De poes wou zijn kameraadje gewoon aaien. Lees ook: VIDEO. Vrouw vindt haar katten stoned terug na eten van wietplant
  [naar artikel]
 42. Europarlement wil strengere aanpak handel in ivoor, wilde dieren en planten (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Haast alle Europarlementsleden pleiten voor een onmiddellijk verbod op de handel van ivoor en de hoorns van neushoorns in de hele Europese Unie.
  [naar artikel]
 43. Europarlement wil strengere aanpak handel in ivoor, wilde dieren en planten (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Haast alle Europarlementsleden pleiten voor een onmiddellijk verbod op de handel van ivoor en de hoorns van neushoorns in de hele Europese Unie.
  [naar artikel]
 44. IN BEELD. Deze albumcovers werden gepimpt met katten (14/12/2017 - Metro)
  Dat katten populair zijn op het internet, is een understatement. Ook digitale artieste Alfra Martini weet dat. Zij toverde heel wat bekende albumcovers om tot katachtige versies. De kunstenares, beter bekend als Aymvisuals, heeft de mensen en objecten op de albumcovers vervangen door poezen. Dat resulteerde in grappige beelden. Geniet vooral zelf! 1 of 10 tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers tumblr / thekittencovers Lees ook: Hilarisch interview tussen meisje en haar kat gaat viraal
  [naar artikel]
 45. Limburg hinkt achterop bij registratie en sterilisatie van katten (22/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltOngeveer 79 procent van alle geregistreerde katten in Vlaanderen is al gesteriliseerd. Geen slecht resultaat, maar daarmee gaat de overpopulatie niet worden opgelost. “Omdat nog geen 10 procent van de katten die binnenkomen geregistreerd is”, zegt Philip Zurinckx van het asiel in Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 46. Centrale databank voor katten operationeel: "Voor katten die al geregistreerd zijn, verandert er niets" (31/10/2017 - VRT NWS)
  Cat-ID, de officiële centrale databank voor katten, wordt vanaf morgen operationeel. Eigenaars moeten al jaren hun kat laten chippen en registreren, maar een officiële databank was er nog altijd niet. Alle nieuwe katten zullen in de nieuwe databank ingeschreven moeten worden. Voor katten die al gechipt en ingeschreven zijn in een private databank, verandert er niets, zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 47. Elon Musk en co. pleiten voor verbod op killerrobots (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Gezocht: poezenknuffelaars (22/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Paardenfluisteraars kenden we al. Of honden­sitters. Maar nu lanceert het asiel in Oostende de ‘poezenknuffelaars’. Ze zoeken naar vrijwilligers die hun onhandelbare poezen willen knuffelen, in de hoop er mensenvrienden van te maken. De ­belangrijkste competentie voor de job? “Niet bang zijn van katten. De eerste dagen kan er zeker ­gekrabd worden.”
  [naar artikel]
 49. Loslopende viervoeter crost even mee met Van der Poel en co: “Het was nog een mooie hond ook” (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Animo in Overijse! Bij het aansnijden van de tweede ronde in de Druivencross zorgde een loslopende hond voor dolle taferelen.
  [naar artikel]
 50. Vrouw uit Heppeneert vangt katten uit Syrië op (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Boshar, een anderhalf jaar oude kater met een verlamming, zoekt een nieuw baasje. Hij is een van de voorlopig vijf poezen uit het door oorlog geteisterde Syrië die opgevangen werden door Villa Vagebond in Maaseik.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.