Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:56 uur

Nu al docu klaar over aanpak van coronacrisis in VS

Metro

16/09/2020 - 06:56

Adam Benzine, de Britse documentairemaker wiens kortfilm ‘Claude Lanzmann: Spectres Of The Shoah’ uit 2015 genomineerd werd voor een Oscar, legt momenteel de laatste hand aan ‘The Curve’. Die docu houdt de aanpak van de Amerikaanse overheid aangaande de coronacrisis tegen het licht. De documentairefilm zal deze week aan geïnteresseerde kopers aangeboden worden op het Internationaal […] Het bericht Nu al docu klaar over aanpak van coronacrisis in VS verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronacrisis: IMF houdt biljoen dollar klaar om in te grijpen (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is klaar om een biljoen dollar (duizend miljard) te mobiliseren aan leningen voor landen die het moeilijk krijgen bij de aanpak van het coronavirus. “De nood aan een gecoördineerde en gesynchroniseerde wereldwijde fiscale stimulus wordt sterker met het uur”, aldus IMF-directeur Kristalina Georgieva.
  [naar artikel]
 2. EU-leiders staan voor ambitieuze aanpak coronacrisis (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De staatshoofden en regeringsleiders van de EU steken voor de derde keer in 16 dagen op afstand de koppen bij elkaar om de aanpak van de...
  [naar artikel]
 3. Meer dan 400.000 kijkers op YouTube voor eerste docu over Vestiville (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Exact een maand heeft het geduurd vooraleer er een documentaire klaar is over Vestiville, het urban festival in Lommel dat op de allerlaatste minuut werd afgelast. Op minder dan 24 uur zagen al ruim 400.000 mensen de Franstalige docu op YouTube.
  [naar artikel]
 4. Kamer geeft vertrouwen aan regering-Wilmès: "Aanpak van coronacrisis enige taak" (19/03/2020 - VRT NWS)
  De Kamer heeft het vertrouwen gegeven aan de nieuwe regering-Wilmès. Negen partijen steunden de regering, drie partijen deden dat niet: de N-VA, Vlaams Belang en de PVDA. De nieuwe regering moet zich hoofdzakelijk bezighouden met de aanpak van de coronacrisis. Later zal ook nog over een volmachtenwet gestemd worden.
  [naar artikel]
 5. Man die Tirol aanklaagt om aanpak coronavirus krijgt steun van bijna 3.000 wintersporters (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Oostenrijkse jurist die de deelstaat Tirol wil aanklagen vanwege de aanpak van de coronacrisis, heeft veel bijval gekregen van ziek geworden...
  [naar artikel]
 6. Coronacrisis: doet Nederland alsnog water bij de Italiaanse wijn? (09/04/2020 - Knack)
  De Europese ministers van Financiën blazen vanavond opnieuw verzamelen over een gemeenschappelijke aanpak van de coronacrisis. Italië en Nederland staan lijnrecht tegenover elkaar en moeten op zoek naar een compromis dat ze aan het thuisfront verkocht krijgen.
  [naar artikel]
 7. Hoe de coronacrisis in 100 dramatische uren een minderheidsregering op de been bracht (18/03/2020 - De Standaard)
  Bijna hadden we een noodregering, maar na 100 dramatische uren kregen we iets anders: een tijdelijke minderheidsregering met volmachten voor de aanpak van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 8. Lof van Financial Times voor Belgische aanpak coronacrisis (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse zakenkrant Financial Times heeft woensdag lof voor de manier waarop België de coronacrisis aanpakt. "In tegenstelling tot wat velen...
  [naar artikel]
 9. Remco Evenepoel trotseert dapper coronacrisis en stuurt hartverwarmende boodschap de wereld in: “Maak het thuis zo gezellig mogelijk” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe gaat dat, als je 20 bent. Sterk als een paard. Klaar om de hemel te bestormen. Dan trekt zo’n coronacrisis natuurlijk een dikke streep door je...
  [naar artikel]
 10. Minister Beke onder vuur over coronacrisis in rusthuizen in het Vlaams Parlement (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het Vlaams Parlement krijgt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vragen over de aanpak van de coronacrisis in de woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 11. Mijn vader, de dictator (11/04/2019 - De Morgen)
  DOCU Terzake docu: De zoon van Mobutu Vrijdag 21/7, 20u10, Canvas
  [naar artikel]
 12. Coronacrisis legt limieten Belgisch staatsbestel bloot (13/03/2020 - Apache)
  De coronacrisis maakt pijnlijk duidelijk hoe de versnippering van bevoegdheden in België een performante aanpak bemoeilijkt. “De wijze waarop ons staatsbestel is georganiseerd botst met de sociologische en economische realiteit”, zegt professor sociaal recht Freek Louckx. De federale regering en de verschillende regionale minister-presidenten stelden donderdagavond (12/03) een aantal drastische maatregelen voor die tot doel
  [naar artikel]
 13. Lof van Financial Times voor Belgische aanpak coronacrisis (25/03/2020 - De Standaard)
  De Britse zakenkrant Financial Times heeft veel lof voor de manier waarop België de coronacrisis aanpakt. ‘In tegenstelling tot wat velen voorspeld hebben, heeft de Belgische regering aangetoond dat een verdeeld land nog steeds een duidelijk en vastberaden antwoord op een nationale crisis kan geven.’
  [naar artikel]
 14. Regering beslist niet over CEO Dexia (06/03/2020 - De Tijd)
  19:26 Het kernkabinet heeft geen beslissing genomen over de nieuwe topman van de restbank. De aanpak van de coronacrisis beheerste de agenda.
  [naar artikel]
 15. Zorgt de coronacrisis voor een nieuwe wereldorde? Het lijkt er op… (22/03/2020 - Express)
  Decennialang waren het de Amerikanen die klaar stonden om Europa te helpen wanneer de nood het hoogst was. Dat is... The post Zorgt de coronacrisis voor een nieuwe wereldorde? Het lijkt er op… appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. De Bruyne en Kompany, maar ook Vandoorne, worden gevolgd voor Amazon-docu (09/11/2017 - Sporza)
  Manchester City is het onderwerp van een nieuwe documentaire van Amazon, dat ook een docu gaat maken over het seizoen van McLaren in de Formule 1.
  [naar artikel]
 17. Geen 'bazooka' maar een eerste 'golf' maatregelen tegen economische impact coronacrisis (video) (20/03/2020 - Knack)
  De federale regering pakt niet uit met een zogenaamde bazooka in de economische en fiscale aanpak van de coronacrisis maar met een eerste, voorlopige reeks van urgente maatregelen. Die worden budgettair geraamd op acht tot tien miljard euro. Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) zegt aan Knack dat het plan dat vandaag werd voorgelegd, slechts de eerste stap is. Ondertussen wordt gewerkt aan nog...
  [naar artikel]
 18. "Kans op een catastrofe is groot": Zweedse overheid krijgt steeds meer kritiek op aanpak coronacrisis (03/04/2020 - VRT NWS)
  In Zweden hoopt de overheid de verspreiding van het coronavirus te kunnen indammen zonder een ingrijpende lockdown. Een aanpak die steeds meer kritiek krijgt, ook in eigen land. Een Zweedse viroloog trekt in "Terzake" aan de alarmbel: "Er is cruciale tijd verloren gegaan."
  [naar artikel]
 19. ANALYSE. Wat ga je redden: een kleine groep kwetsbaren of de toekomst van een nieuwe generatie? (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het debat over de aanpak van de coronacrisis speelt een duivels dilemma mee, zo ziet Peter Giesen in De Volkskrant: kies je voor de...
  [naar artikel]
 20. Burgemeester Essen:"Onze inwoners zijn bang van de Nederlandse aanpak corona" (23/03/2020 - VRT NWS)
  De grensgemeente Essen in het noorden van de provincie Antwerpen maakt zich zorgen over de Nederlandse aanpak van de coronacrisis. "Onze grenzen zijn afgesloten maar veel Essenaren blijven bang", zegt Essens burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 21. Fans niet te spreken over zaalkeuze Antwerp-docu: “Nummer 13...serieus?!” (13/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Kinepolis Antwerpen krijgt de wind van voren omdat het de Antwerp-docu ‘Take us home’ in zaal 13 vertoont...het oude stamnummer van aartsrivaal Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 22. Bekijk hier de trailer van de nieuwe docu over Oasis (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  'Supersonic', een nieuwe documentaire over Oasis, gaat in de herfst in première. De docu brengt de hele carrière van de band, van hun debuut in
  [naar artikel]
 23. EU-top etaleert diep verdeelde Unie (26/03/2020 - De Tijd)
  23:30 De Europese leiders raken het niet eens over een gezamenlijke economische aanpak van de coronacrisis. Zij vragen de ministers van Financiën een concreet plan binnen de twee weken.
  [naar artikel]
 24. Vlaams onderwijs heeft noodscenario’s klaar om ook na de paasvakantie les te geven zonder schoolbanken (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoe doe je dat: lesgeven in volle coronacrisis, zonder te weten wanneer leerlingen en studenten terug achter de schoolbanken of in de aula’s mogen? Van basisschool tot universiteit: overal houden ze rekening met het ergste en liggen de noodscenario’s klaar.
  [naar artikel]
 25. Terzake docu: Robo sapiens - liefde (09/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van maandag 9 april.
  [naar artikel]
 26. Terzake docu: Exodus - Our journey continues (04/01/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van donderdag 4 januari.
  [naar artikel]
 27. Terzake docu: Robo sapiens - werk (06/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van vrijdag 6 april.
  [naar artikel]
 28. Gestroomlijnde aanpak van ransomware (25/09/2017 - VRT NWS)
  Het college van procureurs-generaal wil een betere aanpak van ransomware. Ransomware - of gijzelvirussen- beschadigen computers van particulieren en bedrijven door data van het informaticasysteem te versleutelen en daarvoor losgeld te eisen. Het college van procureurs-generaal, dat bepaalt hoe de parketten in ons land moeten optreden tegen misdrijven, heeft nu een omzendbrief klaar over dat fenomeen. 
  [naar artikel]
 29. Terzake docu: De stille beving (02/04/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van maandag 2 april.
  [naar artikel]
 30. Terzake docu: de westerlingen - Libanon (01/11/2017 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Terzake docu" van woensdag 1 november.
  [naar artikel]
 31. Mensen in armoede grote slachtoffers van coronacrisis: Waar zijn de voedseloverschotten? Waar zijn de hulporganisaties? (18/03/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft een grote impact op daklozen en gezinnen die in armoede leven. Zij kunnen nu niet meer rekenen op voedseloverschotten van supermarkten of restaurants. En er zijn ook minder vrijwilligers die hen komen helpen. Maar de vrijwilligers van Brothers of Solidarity staan wel nog voor hen klaar.
  [naar artikel]
 32. Man die Tirol aanklaagt om coronavirus krijgt steun van bijna 3.000 wintersporters (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Oostenrijkse jurist die de deelstaat Tirol wil aanklagen vanwege de aanpak van de coronacrisis, heeft veel bijval gekregen van ziek geworden...
  [naar artikel]
 33. "Mensen aanmoedigen om te blijven werken zodat economie kan blijven draaien” (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Piet Vanthemsche, een van de co-voorzitters van de Economic Risk Management Group (ERMG) die de regering bijstaat in de aanpak van de coronacrisis,...
  [naar artikel]
 34. Roep om corona-onderzoekscommissie (01/04/2020 - De Tijd)
  19:13 Het geblunder met de mondmaskers doet almaar meer stemmen opgaan om de aanpak van de coronacrisis grondig tegen het licht te houden in een parlementaire onderzoekscommissie, zodra het virus onder cont...
  [naar artikel]
 35. 'Trump kondigt noodtoestand af' (13/03/2020 - De Tijd)
  19:14 Falende tests, Wall Street in paniekmodus en economische stimuli die uitblijven: de Amerikaanse aanpak van de coronacrisis verloopt uiterst chaotisch. De regering-Trump tracht alsnog bij te sturen.
  [naar artikel]
 36. Amanda Knox in nieuwe tv-docu over Italiaanse seksmoord: "De hele wereld wist met wie ik ooit seks had" (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start Netflix met een nieuwe true crime-docu, ditmaal over de gruwelijke moord op de Britse uitwisselingsstudente Meredith Kercher (21)
  [naar artikel]
 37. Dit najaar nieuwe docu over Sven Nys en zijn zoon Thibau op Eén (28/09/2017 - Sporza)
  De programmamakers van Eén volgen Sven Nys en zoon Thibau al een tijdje op de voet. De opnames worden gebundeld in een docu die later dit jaar wordt uitgezonden.
  [naar artikel]
 38. Hoe de politieke partijen omgingen met de coronacrisis, van januari tot nu: een overzicht (07/04/2020 - Knack)
  Elke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis?
  [naar artikel]
 39. Zo gingen de politieke partijen om met de coronacrisis, van januari tot nu (07/04/2020 - Knack)
  Elke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis? Een overzicht.
  [naar artikel]
 40. Taskforce overheid: 'Blijf werken waar mogelijk' (22/03/2020 - De Tijd)
  09:43 Piet Vanthemsche, een van de co-voorzitters van de Economic Risk Management Group (ERMG) die de regering bijstaat in de aanpak van de coronacrisis, roept de mensen op om zoveel mogelijk te blijven wer...
  [naar artikel]
 41. EU heeft 1.200 miljard klaar staan voor gevolgen coronacrisis (17/03/2020 - De Morgen)
  De EU belooft alles te doen wat nodig is om de coronapandemie in te dammen en de zware economische gevolgen ervan op te vangen. Het startpakket aan financiële steunmaatregelen dit jaar bedraagt 120 miljard euro, daarbovenop staan er kapitaalgaranties en belastingmaatregelen ter waarde van nog eens 1.200 miljard euro klaar.
  [naar artikel]
 42. M/V van de week | Andrew Cuomo (03/04/2020 - De Tijd)
  22:12 Andrew Cuomo, de gouverneur van het fel geteisterde New York, oogst lof voor de aanpak van de coronacrisis. Als een van de eerste gouverneurs liet hij scholen en winkels verplicht sluiten en de zieke...
  [naar artikel]
 43. ‘Er wacht een economische depressie als overheden niet meer doen' (28/03/2020 - De Tijd)
  01:03 Econoom Willem Buiter trekt aan de alarmbel. De wereldeconomie stevent af op een depressie door de ingehouden aanpak van de coronacrisis. ‘Het is deprimerend hoe politici ons in de steek laten.’ Taboe...
  [naar artikel]
 44. Nieuwe true crime-docu over Amanda Knox laat kijker beslissen: schuldig of niet aan seksmoord? (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag start Netflix met een nieuwe true crime-docu, ditmaal over de gruwelijke moord op de Britse uitwisselingsstudente Meredith Kercher (21)
  [naar artikel]
 45. Terzake docu: Starbucks unfiltered (22/04/2019 - VRT NWS)
  Starbucks, de koffiegigant, is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In 2018 waren er al 28.000 Starbucksbars in 67 landen en er komen elke dag bij. "Terzake docu" werpt een onthullende blik achter de schermen van deze multinational.
  [naar artikel]
 46. De docu leeft! (28/03/2019 - De Morgen)
  CINEMA. Tien jaar geleden liepen er vier documentaires in de Belgische bioscopen, dit jaar meer dan vijfentwintig. Hoe dat komt? Docu's zijn niet langer belerend, maar wel doorleefd. En ook in België loopt er veel non-fictietalent rond, gesteund door een overheid die de juiste keuzes maakt.
  [naar artikel]
 47. Assertiviteit of arrogantie? Nederland in het oog van de Zuid-Europese storm (31/03/2020 - Knack)
  De Nederlandse houding over de Europese economische aanpak van de coronacrisis zorgt in Zuid-Europese lidstaten voor ziedende reacties.
  [naar artikel]
 48. EU-topwetenschapper Mauro Ferrari stapt op "uit ongenoegen over aanpak coronacrisis": "Extreem ontgoocheld" (08/04/2020 - VRT NWS)
  De Italiaans-Amerikaanse topwetenschapper Mauro Ferrari heeft ontslag genomen als hoofd van de Europese Onderzoeksraad (ERC) uit onvrede met de manier waarop de Europese Unie de coronacrisis aanpakt. "Ik ben extreem ontgoocheld door het Europese antwoord op Covid-19", schrijft hij in een brief aan de krant Financial Times. De ERC haalt op haar beurt dan weer vernietigend uit naar Ferrari. De instelling zegt dat ze eind vorige maand zelf al vroeg om zijn ontslag.
  [naar artikel]
 49. In VS pakt iedere staat corona anders aan: Californië gaat in lockdown terwijl Florida nog feestjes bouwt (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten varieert de aanpak van de coronacrisis even hard als in Europa. Zo mag je in Florida nog feesten op het strand, terwijl...
  [naar artikel]
 50. In VS pakt iedere staat coronavirus anders aan: Californië gaat in lockdown terwijl Florida nog feestjes bouwt (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten varieert de aanpak van de coronacrisis even hard als in Europa. Zo mag je in Florida nog feesten op het strand, terwijl...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.