Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
20:06 uur

Vlaamse Scriptieprijs: Een kijkend kind ziet anders

Metro

16/09/2020 - 08:01

Komen kinderen via de Vlaamse kindertelevisie wel voldoende in aanraking met personages in allerlei kleuren, met verschillende seksualiteiten en genders en met mensen met een beperking? Communicatiewetenschapper Emma Devos (UGent) onderzocht het in haar masterproef. Televisie biedt kijkers, in het bijzonder kinderen, een blik op de wereld. «De invloed van televisie op kinderen kan niet […] Het bericht Vlaamse Scriptieprijs: Een kijkend kind ziet anders verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kanshebbers Vlaamse Scriptieprijs bekend (08/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2016 is bekend. Met de prijs gaat organisator Scriptie vzw jaarlijks op zoek naar de beste bachelor- en masterproeven die aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten worden geschreven.
  [naar artikel]
 2. Limburgse net geen winnaar van Vlaamse Scriptieprijs (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Scriptieprijs 2019 is gewonnen door Jarne Pollie uit Ledegem. De sportjournalist in spe zocht voor zijn bachelorproef naar mogelijkheden om racisme uit voetbalstadions te bannen.
  [naar artikel]
 3. "Sommige jongeren hebben nog nooit een volwassene in pyjama gezien": Annelien Coorevits wint Vlaamse Scriptieprijs 2018 (19/12/2018 - VRT NWS)
  Orthopedagogie-studente Annelien Coorevits uit Gent heeft de Vlaamse Scriptieprijs 2018 gewonnen. Ze onderzocht het thuisgevoel - of het gebrek daaraan - in jeugdhulpvoorzieningen. Ze liet daarbij de stem van de jongeren zélf horen. Opmerkelijk: de prijs bestaat al 17 jaar, maar het is de eerste keer dat de scriptieprijs naar een bachelorproef gaat. 
  [naar artikel]
 4. VIDEO: Limburgse studenten winnen Vlaamse Scriptieprijs: “Hopelijk wordt het ook echt gebruikt” (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Céline Cuypers uit Alken en Kobe Bamps uit Hoeselt hebben met hun thesis een Vlaamse Scriptieprijs gewonnen. Beide studenten ontwikkelden in het Jessa ziekenhuis in Hasselt een algoritme dat de risico's bij de behandeling van hartritmestoornissen vermindert.
  [naar artikel]
 5. Niels Verborgh (VUB) wint Vlaamse Scriptieprijs met onderzoek voetbaltransfersysteem (19/12/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse Scriptieprijs 2017 gaat naar jurist Niels Verborgh uit Aalter, die aan de VUB onderzoek voerde naar de legaliteit van het transfersysteem in het internationale voetbal.
  [naar artikel]
 6. Moraalwetenschapper Kristof Jakiela wint Scriptieprijs (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Moraalwetenschapper Kristof Jakiela (UGent) heeft de Vlaamse Scriptieprijs 2016 gewonnen voor zijn thesisonderzoek naar de houding van dove
  [naar artikel]
 7. Zoveel kost uw kind en kinderbijslag dekt nóóit de rekening (09/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Nu ik weet hoeveel een kind kost, wil ik in het bijzonder mijn ouders bedanken”, schrijft Sascha Vermeylen (24) uit Malle in haar voorwoord van haar scriptie. Met dat onderzoek over hoe kostendekkend onze kinderbijslag is won ze de Student Award Scriptieprijs. De resultaten mocht ze voorstellen aan minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).
  [naar artikel]
 8. Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt voor ongelijkheid in het voetbal (18/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/AKmI0Lm2lD304dRKAR6gneQ_iR4/diocontent/116522014/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 9. Vlaamse scriptieprijs: Hoe de voetbalpraktijk haaks staat op het Europees recht (18/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/NEf_xalp82zuaVrSqC26zQEC7Y8/diocontent/116521942/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 10. Voor 100.000 euro kunnen Belgische homokoppels kind krijgen: ‘Wat moet je anders, als je een kind wilt?’ (22/09/2019 - De Morgen)
  Voor ruim 100.000 euro kunnen Belgische homokoppels een kind krijgen met hulp van een Amerikaanse eiceldonor en draagmoeder. Hoe dat precies moet, leerden ze dit weekend op de gecontesteerde conferentie Men Having Babies. ‘Wat moet je anders, als je een kind wilt?’
  [naar artikel]
 11. Elk kind en pleegouder is anders, en dus zijn er verschillende soorten pleegzorg (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Omdat elk kind anders is, elke pleegouder, iedere ouder. Daarom is er niet zomaar één vorm van pleegzorg. Soms is het heel even, soms voor het hele leven. Of gewoon af en toe een dag. “Hét uitgangspunt is: het kind. Telkens opnieuw. Daarom kijken we welke vorm het best past, waar krijgt het kind de beste kansen? Ondanks de moeilijke situatie van waaruit het allemaal vertrekt”, benadrukken Ann Vandersanden en Ilona Zawadka van Pleegzorg Limburg. De vijf belangrijkste vormen van pleegzorg:
  [naar artikel]
 12. Hierover schreven BV’s hun thesis (03/06/2017 - De Standaard)
  Om de studenten die in deze periode hun thesis moeten afwerken een hart onder de riem te steken, dook de Vlaamse Scriptieprijs in de archieven.
  [naar artikel]
 13. Voor ruim 100.000 euro kunnen Belgische homokoppels een kind krijgen: ‘Wat moet je anders, als je een kind wilt?’ (22/09/2019 - De Morgen)
  Voor ruim 100.000 euro kunnen Belgische homokoppels een kind krijgen met hulp van een Amerikaanse eiceldonor en draagmoeder. Hoe dat precies moet, leerden ze dit weekend op de gecontesteerde conferentie Men Having Babies. ‘Wat moet je anders, als je een kind wilt?’
  [naar artikel]
 14. Nathalie Meskens was heel even omroepster: “Het ging vlot” (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof ze in haar nog prille leventje nooit wat anders had gedaan. Zo loodste Nathalie Meskens (36) als gelegenheidsomroepster VTM-kijkend...
  [naar artikel]
 15. Hugo Claus, een kind van de collaboratie (27/12/2017 - Apache)
  Hugo Claus was lid van de Vlaamse Nationaal Socialistische Jeugd, maar blijkbaar ook van de Vlaamsche Jeugd, zowat de Vlaamse Hitlerjeugd. Moeten we 'Het verdriet van België' nu anders lezen?
  [naar artikel]
 16. Vlaamse Waterweg inspecteert sluis in Wichelen na zware val van kind (23/04/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse Waterweg gaat de sluis in Wichelen inspecteren en kijken wat er kan verbeteren. De Vlaamse Waterweg doet dat na een zware val van een kind in de sluis. Het kind van 1,5 jaar oud viel zowat 8 meter diep aan het sluiscomplex en raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 17. [VIDEO] - Kalkoen in de ruimte ziet er een beetje anders uit (24/11/2016 - De Redactie)
  Ook in het Internationaal Ruimtestation ISS vieren ze Thanksgiving . En daar hoort natuurlijk een kalkoen bij, ook al ziet die er in de ruimte anders uit.
  [naar artikel]
 18. Niels Verborgh (VUB) wint Vlaamse Scriptieprijs met onderzoek voetbaltransfersysteem (18/12/2017 - Metro)
  De Vlaamse Scriptieprijs 2017 gaat naar jurist Niels Verborgh uit Aalter, die aan de VUB onderzoek voerde naar de legaliteit van het transfersysteem in het internationale voetbal. Dat werd maandagavond bekendgemaakt in Gent. “Verborgh legt op indrukwekkende wijze de talrijke juridische pijnpunten van het systeem bloot”, oordeelde de jury. “Het leeuwendeel van de huidige transfersommen is volgens Europees recht illegaal”, stelt Verborgh in zijn scriptie. “Als een club een te hoge transfersom op een speler kleeft, beperkt ze de speler in de mogelijkheid om een andere club te zoeken. Niet elke potentiële werkgever kan zo’n hoge transfervergoeding betalen.” Volgens het onderzoek ondermijnen de torenhoge transfersommen het vrij verkeer van werknemers binnen de EU en vinden er dicht bij huis illegale praktijken plaats bij de transfers van jeugdspelers. “Hierbij denk ik aan de ‘sterkmakingsconstructie’ die diverse clubs hanteren. Via die verbintenis beloven de ouders aan de club dat hun kind een profcontract bij ze zal tekenen. Eigenlijk tekenen ouders als het ware een arbeidsovereenkomst voor hun minderjarig kind, wat in strijd is met het Belgisch arbeidsrecht”, zegt Verborgh, die pleit voor een fundamentele hervorming van het transfersysteem. Verder vielen ook Céline Cuypers en Kobe Bamps (EOS-prijs voor exact-wetenschappelijk onderzoek), Lies Cokelaere (Klasseprijs voor onderwijsscripties) en Frank de Jong (Bachelorprijs voor professioneel bacheloronderzoek) in de prijzen. Hannes Mareen, een doctoraatsstudent in de computerwetenschappen aan de UGent, won de Agoriaprijs voor technologisch onderzoek, met het ontwikkelen van een nieuwe methode om digitale watermerken bij video’s aan te brengen, om digitale piraterij tegen te gaan. bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Waarom het tweede kind zo anders is dan het eerste: de zes belangrijkste verschillen (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In boeken en films gaat het altijd over de verwondering over het krijgen van een eerste kind. Maar wat als er een tweede kind bijkomt? Een...
  [naar artikel]
 20. Vogelenmarkt ziet er een beetje anders uit in de toekomst (30/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf komend weekend (1 en 2 april) ziet de Exotische markt en de Vogelenmarkt er een beetje anders uit. De locatie blijft hetzelfde maar sommige marktkramers veranderen van plaats. De markthandelaars zelf werden betrokken bij het opmaken van de nieuwe plannen.
  [naar artikel]
 21. 5000 afleveringen van ‘Blokken’, dat ziet er zo uit (08/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Al sinds 1994 kan kijkend Vlaanderen meequizen met Ben Crabbé in ‘Blokken’. En zondag is het tijd voor de 5000ste aflevering van het populairste spelprogramma van de VRT. Om die mijlpaal te vieren, zetten we even een paar memorabele momenten op een rijtje.
  [naar artikel]
 22. Na Zwarte Piet, nu ook bedenkingen bij Sinterklaas: “Lichtzinnig bedriegen van kinderen” (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet de Zwarte Pietendiscussie, hier is de Sinterklaasdiscussie. Ze wordt geopend door UGent-filosoof Maarten Boudry. “Ik vind dat we nogal lichtzinnig omspringen met het beliegen en bedriegen van onze kinderen”, zegt hij. “We kunnen Sinterklaas ook vieren zonder er een complot van te maken.” Pedagoog Hans Van Crombrugge ziet het anders. “Meegaan in de fantasiewereld van een kind is iets anders dan vlakaf leugens vertellen.”
  [naar artikel]
 23. Ouders overnachten last minute aan schoolpoort om kind in te schrijven: “Als je kind echt naar deze school moet, durf je niet anders” (17/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Even leek het dit jaar voor het eerst in jaren eens vlot te verlopen, maar maandag zijn dan toch plots ouders gaan kamperen voor de schoolpoorten van KA Ring en De Wijnpers in Leuven. “Als je kind echt naar deze school moet, durf je niet anders.”
  [naar artikel]
 24. De Vlaamse strijdleeuw is, voor de zoveelste keer, door de mand gevallen (23/08/2019 - De Morgen)
  Op heel wat plekken is hij al kind aan huis, de geelzwarte Vlaamse strijdleeuw waarover deze week zoveel heisa ontstond. Op Pukkelpop was hij een nieuwkomer, die de harten en geesten wilde veroveren. Dat pakte anders uit, schrijft senior writer Joël De Ceulaer. De cultuurstrijd ontspoorde. Alweer.
  [naar artikel]
 25. Vlaamse adoptieambtenaar gaat bemiddelen in Oeganda (06/09/2016 - De Redactie)
  Enkele Vlaamse ouders die in Oeganda een kind willen adopteren, wachten nog steeds op toestemming om met hun kind naar ons land terug te reizen. De Vlaamse adoptieambtenaar moet ter plaatse helpen zoeken naar een oplossing.
  [naar artikel]
 26. Realityshow met andermans kind (05/12/2017 - De Morgen)
  Stel dat je seks hebt met een man en dat die negen maanden later een kind krijgt, maar dan met een andere vrouw. Het overkwam de jonge fotografe Lisa Spilliaert, die meteen besliste dat ze het kind in kwestie jaarlijks wilde fotograferen. Hoe dat loopt, ziet u in haar intieme videoproject Growth Record.
  [naar artikel]
 27. Realityshow met andermans kind (12/04/2019 - De Morgen)
  Stel dat je seks hebt met een man en dat die negen maanden later een kind krijgt, maar dan met een andere vrouw. Het overkwam de jonge fotografe Lisa Spilliaert, die meteen besliste dat ze het kind in kwestie jaarlijks wilde fotograferen. Hoe dat loopt, ziet u in haar intieme videoproject Growth Record.
  [naar artikel]
 28. Bekendste straatje van Brussel ziet er plots heel anders uit (03/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Ilot Sacré, waar de bekende Beenhouwersstraat ook onder valt, ziet er sinds deze week helemaal anders uit. De terrassen zijn verdwenen en de luifels zijn afgebroken. Het nieuwe reglement van de Stad Brussel wordt tot op de letter nageleefd.
  [naar artikel]
 29. De Vlaamse strijdleeuw op Pukkelpop: de belangrijke ‘veldslag’ is een grote puinhoop geworden (23/08/2019 - De Morgen)
  Op heel wat plekken is hij al kind aan huis, de geelzwarte Vlaamse strijdleeuw waarover deze week zoveel heisa ontstond. Op Pukkelpop was hij een nieuwkomer, die de harten en geesten wilde veroveren. Dat pakte anders uit, schrijft senior writer Joël De Ceulaer. De cultuurstrijd ontspoorde. Alweer.
  [naar artikel]
 30. De Vlaamse strijdleeuw op Pukkelpop: hoe de culturele ‘veldslag’ ontspoorde (23/08/2019 - De Morgen)
  Op heel wat plekken is hij al kind aan huis, de geelzwarte Vlaamse strijdleeuw waarover deze week zoveel heisa ontstond. Op Pukkelpop was hij een nieuwkomer, die de harten en geesten wilde veroveren. Dat pakte anders uit, schrijft senior writer Joël De Ceulaer. De cultuurstrijd ontspoorde. Alweer.
  [naar artikel]
 31. Besmeer brood voor de baby met margarine (en 5 andere tips voor jonge ouders) (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Veel ouders tobben vanaf de geboorte van hun kind over het eten. Eet mijn kind wel genoeg? Wanneer mag mijn kind iets anders dan de borst? Hoe zorg...
  [naar artikel]
 32. Speel eens een spelletje met Leonardo da Vinci (08/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Louise De Cort (20) uit Pepingen, studente lager onderwijs aan hogeschool Odisee, is met haar bachelorproef genomineerd voor de Vlaamse Scriptieprijs. Ze bedacht een bordspel om kinderen warm te maken voor wetenschap, kunst en geschiedenis.
  [naar artikel]
 33. ‘Temptation’ Megan ziet er sinds kort een beetje anders uit (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Oostendse Megan die het op ‘Temptation Island’ te bont maakte met verleider Joshua ziet er sinds dit weekend een beetje anders uit. De brunette toont op haar Instagram-pagina dat ze voor een lipvergroting koos in Rotterdam.
  [naar artikel]
 34. ‘Temptation’ Megan ziet er sinds kort een beetje anders uit (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Oostendse Megan die het op ‘Temptation Island’ te bont maakte met verleider Joshua ziet er sinds dit weekend een beetje anders uit. De brunette toont op haar Instagram-pagina dat ze voor een lipvergroting koos in Rotterdam.
  [naar artikel]
 35. Annelien Coppieters wint Vlaamse Scriptieprijs naar thuisgevoel in hulpvoorzieningen (20/12/2018 - Metro)
  Annelien Coppieters, die orthopedagogie studeerde aan HoGent, heeft de Vlaamse Scriptieprijs gewonnen voor haar bachelorproef over het thuisgevoel in jeugdhulpvoorzieningen. Ze bracht een groot deel van haar jeugd in de jeugdhulp door en startte voor haar onderzoek vanuit haar eigen ervaring. De orthopedadoge baseerde zich op een onderzoek van SOS Kinderdorpen en Cachet vzw. “Daarin formuleerden jongeren met een jeugdhulpervaring enkele verzuchtingen, waaronder ‘geef mij een thuis’. Door mijn eigen jeugdhulpervaring wist ik hoe belangrijk dit was”, klinkt het. Coppieters koos er bewust voor om geen experten aan het woord te laten, maar de stem van de jongeren te laten horen. Ze gebruikte hiervoor verschillende onderzoeksmethoden. Aan een aantal jongeren gaf ze een fototoestel om hun visie in beeld te brengen. Ook begeleidde ze groepsgesprekken en voerde ze een online enquête uit bij 137 jongeren. Daaruit bleek dat bijna de helft van de jongeren in de jeugdhulp zich niet thuis voelt, tegenover slechts 15 procent van de jongeren die thuis opgroeien. Er zijn verschillende redenen waarom jongeren zich niet thuis voelen in de jeugdhulp. Zo verhuist meer dan de helft minstens vijf tot wel twaalf keer naar een andere voorziening, die bovendien vaak op een weinig bereikbare plaats ligt en waar er weinig ontspanningsmogelijkheden zijn. Daarnaast dragen de identieke (ziekenhuis)kopjes en borden, de uniforme lakens, het interieur of het gebouw op zich niet bij tot een warme omgeving. De jury onder leiding van radiopresentatrice Annemie Peeters was lovend over het onderzoek naar die “kleine, veelzeggende details”. “Deze details zijn vaak eenvoudig aan te pakken en net dat maakt haar bachelorproef zo sterk”, klinkt het. Met de Vlaamse Scriptieprijs wil Scriptie vzw de eindwerken van aanstormend wetenschappelijk talent in de kijker zetten. Uit 592 inzendingen kwam Coppieters als winnaar uit de bus. bron: Belga Het bericht Annelien Coppieters wint Vlaamse Scriptieprijs naar thuisgevoel in hulpvoorzieningen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Iconisch boek ‘De wereld van Sofie’ krijgt na 26 jaar nieuwe tekst (17/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zowat elk kind heeft het gelezen tijdens zijn jeugd, maar ‘De Wereld van Sofie’ ziet er in zijn nieuwste uitgave iets anders uit.
  [naar artikel]
 37. Romeinse "vampierbegrafenis" om kind met malaria te beletten uit het graf op te staan (13/10/2018 - VRT NWS)
  Archeologen hebben in Italië de stoffelijke resten van een 10 jaar oud kind gevonden, dat begraven is met een steen in zijn of haar mond. Het ziet er naar uit dat het kind overleden is aan malaria, en de onderzoekers denken dat de bedoeling van de steen was te beletten dat het 10-jarige kind uit het graf zou opstaan, en de ziekte zou verspreiden onder de levenden. 
  [naar artikel]
 38. Oud huis, nieuwe look: Kim woont in het huis van haar oma (maar het ziet er nu helemaal anders uit) (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Kim haar oma overleed en ze het huis van haar vader kreeg - hij was net als Kim enig kind - twijfelde ze geen seconde. Samen met haar man
  [naar artikel]
 39. Fotoshoot met actrice Lize Feryn: van de Vlaamse velden naar de Seefhoek (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ze is actrice en model, en haar Instagram slikt moeiteloos meer dan 30.000 volgers. Lize Feryn, bij tv-kijkend Vlaanderen vooral bekend van de Eén-serie In Vlaamse velden, is bloedmooi, getalenteerd en vooral heel nuchter. “Je kan deze job alleen maar doen als je stevig in je schoenen staat.”
  [naar artikel]
 40. Scriptieprijs voor ongelijkheid in het voetbal (19/12/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Scriptieprijs voor ongelijkheid in het voetbal (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Hoe anders beleven vier Vlaamse gelovigen Pasen? En vinden ze het erg? Of eigenlijk net niet? (10/04/2020 - VRT NWS)
  Vier gelovigen, van 15 tot rond de 60 jaar, voor alle vier is het anders beleven en vieren dezer dagen, maar op zich hoeft dat geen drama te zijn. Wat is er anders? Wat gebeurt er anders? Wat is hetzelfde? Een rondvraag.
  [naar artikel]
 43. Student maakt scriptie over racisme in het voetbal: “Ik was gechoqueerd na wat ik gehoord had” (13/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Student Jarne Pollie schreef een bachelorproef over racisme in het voetbal. Dit eindwerk werd intussen geselecteerd als een van de vijf kanshebbers voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019. “Ik ben vooral blij om te zien dat clubs het racisme aanpakken.”
  [naar artikel]
 44. Homans ziet Vlaamse armoedecijfers dalen (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) ziet voor het eerst een "kentering" in de Vlaamse armoedestatistieken. Die daling
  [naar artikel]
 45. Eens wat anders dan een boke met kaas: drie originele lunchboxrecepten op maat van jouw kind (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Heeft je kind altijd honger en baalt het van een banaal boke met kaas of wil het net alleen maar choco als beleg? Drie alternatieve lunchboxrecepten van Sofie Dumont op maat van jouw kind.
  [naar artikel]
 46. ‘Het beroep waarvoor je nu studeert, ziet er binnen vijf jaar totaal anders uit' (06/12/2019 - De Tijd)
  10:14 KU Leuven-rector Luc Sels is erg ontgoocheld over de magere aandacht die het levenslang leren in het Vlaamse regeerakkoord krijgt. ‘Het beleid beseft niet hoe urgent het is mensen aan boord te houden ...
  [naar artikel]
 47. Zwaar gepest als kind, maar nu de winnaar van het Songfestival: een portret van Duncan Laurence (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als ik anders ben dan anderen, dan wil ik ook echt anders zijn. Dit is het levensmotto van Duncan Laurence (25), de oud-student van de Rockacademie...
  [naar artikel]
 48. Test-Aankoop: “Een vreemde kan uw kind volgen en afluisteren via smartwatch” (18/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  (Over)bezorgde ouders zien in een smartwatch met gps-tracker de gedroomde oplossing om hun kind altijd en overal te kunnen contacteren of traceren. “De realiteit is echter totaal anders”, waarschuwt Test-Aankoop. “Een vreemde kan vrij makkelijk uw kind volgen, afluisteren en ermee communiceren.”
  [naar artikel]
 49. Stond u als kind ook doodsangsten uit voor Merlina en Napoleon als vampieren? (26/01/2018 - VRT NWS)
  Jong kijkend Vlaanderen kreeg in de jaren 80 een echt trauma te verwerken. De helden uit de populaire reeks "Merlina" werden plots gevaarlijke vampieren. Steven wilde dit gisteren in het Eén-programma "Van algemeen nut" samen met Merlina (actrice Lea Couzin, inmiddels 83 jaar) graag rechtzetten.
  [naar artikel]
 50. Kind (1,5) zwaargewond na val tussen sluisdeuren in Schelde (21/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Oost-Vlaamse Wichelen is zaterdagmiddag een kind omstreeks 16.10 uur zowat acht meter diep in een sluiscomplex aan de Schelde gevallen. Het was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. Het kind viel relatief zacht op een modderachtige ondergrond en kreeg geen water binnen. Omstanders zijn afgedaald en hebben het kind na 10 minuten gered.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.