Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
02:22 uur

Wat mogen we verwachten van de nieuwe Japanse premier Yoshihide Suga?

Express

16/09/2020 - 08:05

De Japanse premier Yoshihide Suga kan officieel aan zijn taak beginnen. Hij vervangt Shinzo Abe, die acht jaar lang aan... The post Wat mogen we verwachten van de nieuwe Japanse premier Yoshihide Suga? appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Japanse premier herschikt regering (11/09/2019 - Metro)
  De Japanse premier Shinzo Abe heeft zijn regering vandaag herschikt en koos daarbij voor een nieuwe minister van Defensie en Buitenlandse Zaken. Dat meldde een woordvoerder op een persconferentie. Abe vertrouwde de sleutelfuncties toe aan ministers uit het vertrekkende team. Zo krijgt Taro Kono de post van Defensie toegewezen, wat geïnterpreteerd kan worden als een teken van steun van Abe voor zijn kordaatheid in de recente escalatie van het conflict met Zuid-Korea. Toshimitsu Motegi, die een centrale functie had in de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten nadat die uit het TPP stapten, verandert ook van pet en wordt minister van Buitenlandse Zaken. Woordvoerder van de regering Yoshihide Suga blijft, evenals vicepremier en minister van Financiën Taro Aso. Daarnaast doen dertien nieuwkomers hun intrede, onder wie voor Milieu Shinichiro Koizumi, zoon van het voormalige regeringshoofd Junichiro Koizumi. Er zitten slechts twee vrouwen in de regering (op Binnenlandse Zaken en Olympische Spelen). Bron: Belga   Het bericht Japanse premier herschikt regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Al 21 doden bij aardbeving Japan (08/09/2018 - Metro)
  Japanse reddingswerkers zoeken zaterdag koortsachtig verder naar de 13 mensen die nog vermist worden, na de aardbeving met een magnitude van 6.7 donderdag op het noordelijke eiland Hokkaido. Volgens regeringswoordvoerder Yoshihide Suga zijn er intussen al 21 doden geteld. Volgens Suga nemen liefst 40.000 mensen, waaronder soldaten, brandweerlui en politiemedewerkers “de klok rond deel aan zoek- en reddingsoperaties”. Die vinden vooral plaats in de stad Atsuma, waar de aardbeving landverschuivingen veroorzaakte die huizen en wegen vernielden. Omdat er nog steeds naschokken zijn verblijven zo’n 12.000 mensen in tijdelijke opvangcentra. Bovendien wordt er voor dit weekend hevige regen voorspeld, die voor modderstromen kan zorgen. Twee dagen na de aardbeving is de stroompanne die het hele eiland trof en 3 miljoen gezinnen zonder stroom zette grotendeels hersteld. Volgens elektriciteitsleverancier Hokkaido Electric Power Company zitten zaterdagnamiddag nog rond de 10.000 gezinnen zonder stroom. bron: Belga Het bericht Al 21 doden bij aardbeving Japan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Japanse minister wil voorbeeld stellen door vaderschapsverlof te nemen (15/01/2020 - Metro)
  De Japanse minister van Milieu Shinjiro Koizumi (38) heeft vandaag gezegd dat hij na de geboorte van zijn eerste kind later deze maand vaderschapsverlof zal opnemen. Hij is volgens persagentschap Kyodo het eerste regeringslid dat dit doet, en wil zo een voorbeeld stellen voor de vaders op zijn ministerie. Concreet wil Koizumi in de eerste drie maanden na de geboorte van zijn baby in totaal twee weken verlof nemen, door thuis te werken en minder lange dagen te werken. Hij hoopt zo voor de mannelijke werknemers op zijn ministerie “een omgeving creëren waarin ze zonder aarzelen ouderschapsverlof kunnen opnemen”. In Japan wordt de zorg voor de kinderen vaak gezien als een taak voor de vrouw. Hoewel vaderschapsverlof er kan, nemen weinig mannen het op. In het fiscale jaar 2018 nam 6 procent van de mannen ouderschapsverlof, in vergelijking met 82 procent van de vrouwen. De regering van premier Shinzo Abe wil dat dit jaar 13 procent van de mannen in de publieke en private sector vaderschapsverlof opneemt. “We hopen dat de inspanningen van de minister een positieve invloed zullen hebben op de betrokkenheid van mannen bij de opvoeding van kinderen”, zei regeringswoordvoerder Yoshihide Suga. Bron: Belga   Het bericht Japanse minister wil voorbeeld stellen door vaderschapsverlof te nemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Japanse premier Abe werkt aan extra stimulus (11/07/2016 - De Tijd)
  08:45 De Japanse premier Shinzo Abe heeft nieuwe economische stimuli aangekondigd. Hij won dit weekend op overtuigende wijze de senaatsverkiezingen.
  [naar artikel]
 5. 20 Belgen in de Premier League: wat te verwachten? (12/08/2016 - Knack)
  Kampioen Leicester City opent zaterdagmiddag een nieuw seizoen van de Premier League. Eentje waarin een heel peloton topcoaches de aandacht opeist. Maar wat mogen we verwachten van de 20 Belgen in 's werelds meest gevolgde voetbalcompetitie? Een overzicht.
  [naar artikel]
 6. 21 Belgen in de Premier League: wat te verwachten? (12/08/2016 - Knack)
  Kampioen Leicester City opent zaterdagmiddag een nieuw seizoen van de Premier League. Eentje waarin een heel peloton topcoaches de aandacht opeist. Maar wat mogen we verwachten van de 21 Belgen in 's werelds meest gevolgde voetbalcompetitie? Een overzicht.
  [naar artikel]
 7. De nachttrein staat op uit de doden: welke lijnen mogen we verwachten? (19/01/2020 - De Morgen)
  Ruim vijftien jaar na de teloorgang van de Donauwalzer rijdt zondag weer een nachttrein tussen Wenen en Brussel. Mogen we de komende jaren nog nieuwe lijnen verwachten?
  [naar artikel]
 8. Japanse premier bezoekt Pearl Harbor (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse premier Shinzo Abe woont vanavond als eerste Japanse premier een plechtigheid bij in Pearl Harbor, in de Amerikaanse haven op Hawaï.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium. Wat mogen we verwachten? (31/01/2018 - VRT NWS)
  Air Belgium is een luchtvaartmaatschappij die al een kleine twee jaar op papier bestaat, maar binnenkort zal de maatschappij echt van start gaan en vluchten aanbieden tussen België en China. Later vandaag houdt Air Belgium een persconferentie waarop de concrete plannen uit de doeken worden gedaan. Wat mogen we verwachten van deze nieuwe speler?
  [naar artikel]
 10. Voor het eerst sinds 1941 Japanse premier naar Pearl Harbor (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse premier Shinzo Abe brengt eind december een bezoek aan Pearl Harbor, op het Amerikaanse eiland Hawaii. Hij is de eerste Japanse leider
  [naar artikel]
 11. Vijf doden geteld na aardbeving in Osaka (19/06/2018 - Metro)
  Bij een aardbeving gisterenochtend in het Japanse Osaka zijn zeker vijf doden gevallen. Er raakten ook 370 mensen gewond. Dat hebben de autoriteiten vandaag aangekondigd. In een eerste balans was gisteren sprake van drie doden en meer dan veertig gewonden. De beving gebeurde gisteren om 7.58 uur lokale tijd (00.58 uur Belgische tijd). Het Japanse meteorologische agentschap spreekt nu van een bijgestelde magnitude van 5,3. Het epicentrum lag ongeveer 13 kilometer diepte nabij Takatsuki, een stad op 20 kilometer ten noordwesten van Osaka. In Takatsuki overleed onder meer een negenjarig meisje nadat ze in het publieke zwembad onder een ingestorte muur terechtkwam, en in Osaka raakte een tachtigjarige man verpletterd toen een huis instortte. In de stad Ibaraki raakte tot slot een man van in de tachtig gekneld onder een boekenkast. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. “De regering blijft zijn reddingspogingen verderzetten”, aldus regeringswoordvoerder Yoshihide Suga. Hij verduidelijkte echter dat niemand nog als vermist is opgegeven. Daarnaast wordt “al het mogelijke” gedaan om gas en stromend water te herstellen. In de prefecturen Osaka en Hyogo zitten door de aardbeving 170.000 gezinnen zonder stroom, terwijl in Osaka de gastoevoer is stopgezet aan 108.000 gezinnen. Er ontstonden ook meerdere branden en verscheidene huizen stortten in. Het treinverkeer in de regio is verstoord. Bron: Belga   Het bericht Vijf doden geteld na aardbeving in Osaka verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Japanse journalist die in Syrië gekidnapt werd waarschijnlijk vrijgelaten (23/10/2018 - Metro)
  Een Japanese journalist die drie jaar geleden in Syrië werd ontvoerd werd vermoedelijk vrijgelaten door militanten, zei een regeringswoordvoerder dinsdagavond in Tokio. Jumpei Yasuda werd vermist nadat hij in juni 2015 Syrië binnenging om verslag uit te brengen over de burgeroorlog in het land. Hij viel naar verluidt in handen van een groep die gelinkt is aan Fatah al-Sham, voorheen bekend als het al-Nusra Front. Japan werd door de autoriteiten in Qatar geïnformeerd dat Yasuda werd vrijgelaten, en zich nu in de stad Antakya bevindt. Volgens regeringswoordvoerder Yoshihide Suga probeert Japan de identiteit van de man nog bevestigd te krijgen. “Hoewel we door het samenvoegen van alle verschillende informatie geloven dat deze persoon hoogst waarschijnlijk meneer Yasuda is”, aldus de woordvoerder, die zei dat zijn vrouw op de hoogte werd gebracht. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) meldde dat een overeenkomst tussen Turkije en Qatar tot Yasuda’s vrijlating heeft geleid. De Japanner werd door zijn ontvoerders aan een rebellengroep in de buurt van Turkije overgedragen, en werd daarvoor vastgehouden in gebieden in het westen van de provincie Idlib. Volgens het SOHR zeggen sommige bronnen binnen Idlib dat er losgeld werd betaald voor zijn vrijlating. bron: Belga Het bericht Japanse journalist die in Syrië gekidnapt werd waarschijnlijk vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Japanse minister had het zien aankomen: “Olympische Spelen zijn om de 40 jaar vervloekt” (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door het coronaviris staan de Olympische Spelen in Tokio op de helling en dat komt voor de Japanse minister van Financiën Taro Aso niet als een verrassing. Volgens de ex-premier, die wel vaker het nieuws haalt met pittige uitlatingen, was onheil rondom de Zomerspelen in zijn land min of meer te verwachten.
  [naar artikel]
 14. Nieuw keizerlijk tijdperk in Japan zal Reiwa heten (01/04/2019 - De Tijd)
  15:06 Na lang wachten weten de Japanners eindelijk de naam van de nieuwe keizerlijke periode. Die drukt volgens de Japanse premier Shinzo Abe de hoop uit dat de Japanners 'als mooie pruimenbloesems mogen bl...
  [naar artikel]
 15. Wat mogen we verwachten van Poetins laatste ambtstermijn als president van Rusland? (07/05/2018 - VRT NWS)
  Vladimir Poetin legt vandaag de eed af voor een nieuwe ambtstermijn als president van Rusland. Het is zijn vierde termijn; als hij die uitzit, blijft hij tot 2024 aan het roer. Wat mogen we verwachten van zijn -vermoedelijk- laatste zes jaren als president? 
  [naar artikel]
 16. Japanse premier Abe als eerste naar Pearl Harbor (05/12/2016 - De Tijd)
  13:00 Shinzo Abe bezoekt binnenkort als eerste Japanse premier Pearl Harbor voor de herdenking van de Japanse aanval in 1941.
  [naar artikel]
 17. Hardliner en traditionalist favoriet voor opvolging zieke Japanse premier (28/03/2019 - De Morgen)
  TOKIO l De Japanse premier Shinzo Abe (52), die woensdag onverwachts ontslag nam, is met maagklachten in het ziekenhuis opgenomen. Abe's gedoodverfde opvolger is Taro Aso, een man die gek is van mangastrips.
  [naar artikel]
 18. Japanse premier belde met Kim Jong-un en bereidt top met Noord-Koreaanse leider voor (16/06/2018 - De Morgen)
  De Japanse premier Shinzo Abe heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan de lijn gehad. Achteraf bevestigde Abe op de Japanse tv dat een gezamenlijke top voorbereid wordt.
  [naar artikel]
 19. Naoto Kan nieuwe premier Japan (10/04/2019 - De Morgen)
  De Japanse minister van Financiën, Naoto Kan, werd gisteren benoemd tot nieuwe premier.
  [naar artikel]
 20. Japanse premier belde met Kim Jong-un en bereidt top met Noord-Koreaanse leider voor (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse premier Shinzo Abe heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan de lijn gehad. Achteraf bevestigde Abe op de Japanse tv dat een...
  [naar artikel]
 21. Japanse premier Abe oogst kritiek met coronaboodschap (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronabooschap die de Japanse premier Shinzo Abe zondag verspreidde op sociale media komt hem op kritiek te staan, omdat veel Japanners door de...
  [naar artikel]
 22. Japanse premier roept VK op om no-dealbrexit te vermijden: “Dat is de wens van de hele wereld” (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een bezoek aan Londen heeft de Japanse premier Shinzo Abe het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om te vermijden dat het land zonder...
  [naar artikel]
 23. Charles Michel ontvangt Japanse premier Shinzo Abe (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft vanavond Shinzo Abe ontvangen in het Egmontpaleis in Brussel. De Japanse premier begint in de Belgische hoofdstad
  [naar artikel]
 24. Japanse premier herverkozen als partijleider (20/09/2018 - Metro)
  De Japanse premier Shinzo Abe is herverkozen als leider van de regerende Liberaal-Democratische Partij (LDP). De herverkiezing is belangrijk, want de partijleider wordt gewoonlijk ook de premier van het land, door de meerderheid die de LDP heeft in het parlement. Abe krijgt zo de kans om tot in 2021 het land te leiden. Abe kreeg 553 van de 807 stemmen, goed voor zijn derde driejarige termijn als leider van de LDP. Hij won het zo gemakkelijk van de gewezen minister van Defensie Shigeru Ishiba, vooral dankzij de steun van het grootste deel van de parlementsleden van de partij. De 63-jarige Abe kan nu de langst regerende premier van Japan worden. Bron: Belga   Het bericht Japanse premier herverkozen als partijleider verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Als Japanse premier getipte minister neemt vaderschapsverlof op en daar is veel om te doen (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister Shinjiro Koizumi, die getipt wordt als toekomstige Japanse premier, heeft aangekondigd dat hij na de geboorte van zijn kindje...
  [naar artikel]
 26. Vrijdag is het ook écht president Trump: dit mogen we die dag verwachten (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen werd er in Washington al duchtig gerepeteerd voor de inauguratie van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. Maar wat is die inauguratie eigenlijk? Waar mogen we ons aan verwachten?
  [naar artikel]
 27. Wat mogen we verwachten van Team Belgium op Olympische Spelen in Rio? (28/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Over precies acht dagen beginnen in Rio de Janeiro de Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade. Zo’n 10.500 atleten uit ruim 200 landen, tekenen present voor de eerste Zomerspelen op Zuid-Amerikaanse bodem. Onder hen 109 Belgen: maar wat mogen we van hen verwachten?
  [naar artikel]
 28. Wat mogen we verwachten van Team Belgium op Olympische Spelen in Rio? (28/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Over precies acht dagen beginnen in Rio de Janeiro de Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade. Zo’n 10.500 atleten uit ruim 200 landen, tekenen present voor de eerste Zomerspelen op Zuid-Amerikaanse bodem. Onder hen 109 Belgen: maar wat mogen we van hen verwachten?
  [naar artikel]
 29. Kersverse Japanse premier bouwt nieuwe kernreactoren (06/04/2019 - De Morgen)
  De pas aangestelde premier Shinzo Abe kondigt aan dat Japan nieuwe kerncentrales gaat bouwen. Daarmee komt zijn partij terug op de verkiezingsbelofte te kiezen voor veiliger energiebronnen, zoals de publieke opinie eist sinds de ramp in Fukushima.
  [naar artikel]
 30. Trump ontmoet Japanse premier nog voor Korea-top (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft met de Japanse premier Shinzo Abe afgesproken elkaar te ontmoeten vóór een mogelijke top met de...
  [naar artikel]
 31. Poetin ontmoet Japanse premier opnieuw over betwiste Koerilen-eilanden (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe, om te praten over de Koerilen, een...
  [naar artikel]
 32. Japanse premier Abe oogst kritiek met coronabooschap (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronabooschap die de Japanse premier Shinzo Abe zondag verspreidde op sociale media komt hem op kritiek te staan, omdat veel Japanners door de...
  [naar artikel]
 33. Japanse premier herdenkt Pearl Harbor (28/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als eerste Japanse premier sinds de Tweede Wereldoorlog bezoekt Shinzo Abe vandaag Pearl Harbor, de Amerikaanse marinebasis die de Japanners in
  [naar artikel]
 34. Japanse premier herdenkt Pearl Harbor (26/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als eerste Japanse premier sinds de Tweede Wereldoorlog bezoekt Shinzo Abe vandaag Pearl Harbor, de Amerikaanse marinebasis die de Japanners in
  [naar artikel]
 35. Partij van Japanse premier Abe fors onderuit in stembusslag Tokio (03/07/2017 - De Redactie)
  Bij de verkiezingen voor het regionale parlement van het Japanse hoofdstedelijke gewest Tokio heeft de Liberaal-Democratische Partij (LDP) van premier Shinzo Abe een historische nederlaag geleden. De vrouwelijke gouverneur van Tokio, ex-minister Yuriko Koike, verstevigt haar greep op de hoofdstad. Het imago van premier Abe loopt daardoor een deuk op.
  [naar artikel]
 36. Trump ontmoet Japanse premier - rivaal van Kim Jong-un - nog voor Korea-top (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft met de Japanse premier Shinzo Abe afgesproken elkaar te ontmoeten vóór een mogelijke top met de...
  [naar artikel]
 37. Vindt het Britse parlement een uitweg uit de brexitcrisis? Dit mag u vandaag verwachten (27/03/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe dag in het brexitproces. Vandaag buigt het Britse parlement zich over een reeks alternatieve voorstellen voor de brexit. Hoe zal de dag verlopen en welke uikomst mogen we verwachten?
  [naar artikel]
 38. De beste smartphones van 2019 (tot nu toe) (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de zomer mogen we ons aan een nieuwe Samsung Galaxy Note verwachten, in september komt er wellicht een nieuwe iPhone aan, en er staan nog wel...
  [naar artikel]
 39. Gaan Olympische Spelen gewoon door? Japanse premier claimt steun van G7 voor “compleet evenement” (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse premier Shinzo Abe zegt dat de landen uit de Groep van Zeven (G7) het met hem eens zijn dat de Olympische Spelen in Tokio (24 juli-9 augustus) als volwaardig sportevenement moeten doorgaan. Dat wil zeggen met het complete programma en met toeschouwers. De premier ontweek de vraag of de G7 uitstel van de Spelen als mogelijkheid heeft geopperd.
  [naar artikel]
 40. Noord-Korea noemt Japanse premier ‘domste man uit de geschiedenis’ (30/11/2019 - De Morgen)
  Noord-Korea heeft de Japanse premier Shinzo Abe beschreven als een ‘idioot’ en de ‘domste man uit de geschiedenis’. Een functionaris van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dreigt er in een verklaring aan het staatspersagentschap KCNA mee dat de premier binnenkort wel eens een echte ballistische raket zou te zien kunnen krijgen.
  [naar artikel]
 41. Premier Michel vandaag op de rooster over Sudan-kwestie: mogen we vuurwerk verwachten? (11/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ynZ6A0OzqlKrSWWX2q6f870lSK4/diocontent/116648051/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 42. Noord-Korea scheldt Japanse premier Abe uit voor “imbeciel” en “domste man ooit” (30/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft fel uitgehaald naar de Japanse premier Shinzo Abe vanwege zijn kritiek op de Noord-Koreaanse raketlanceringen van donderdag....
  [naar artikel]
 43. Japanse premier Abe kondigt vervroegde verkiezingen aan (25/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht heeft de Japanse premier Shinzo Abe vervroegde verkiezingen aangekondigd.
  [naar artikel]
 44. Japanse premier gaat snel langs bij Trump (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse premier Shinzo Abe gaat volgende week bij de aankomende Amerikaanse president Donald Trump langs om persoonlijk kennis te maken en het
  [naar artikel]
 45. STVV sluit samenwerkingsakkoord met Japanse tweedeklasser (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV heeft woensdag bekendgemaakt een partnership te hebben afgesloten met de Japanse tweedeklaser Fagiano Okayama. De Limburgse club, die recent werd overgenomen door het Japanse onlinebedrijf DMM, stelde maandag ook al de Japanse oud-voetballer Takayuki Tateishi aan als nieuwe CEO.
  [naar artikel]
 46. Nationalitisch schoolhoofd brengt Japanse premier Abe in nauwe schoentjes (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse premier Shinzo Abe is in nauwe schoentjes gebracht door een schandaal rond een ultranationalistisch schoolhoofd. De directeur van een
  [naar artikel]
 47. Japanse premier: ‘Trump is leider in wie ik veel vertrouwen kan hebben’ (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president-elect Donald Trump is volgens de Japanse premier Shinzo Abe een man in wie hij veel vertrouwen kan hebben. Dat zei de premier donderdag na een ontmoeting met Trump in New York. Het ging om de eerste een-op-eenontmoeting van Trump met een buitenlandse leider.
  [naar artikel]
 48. Kunt u nog volgen, na het zoveelste brexit-hoofdstuk? Waar staan we nu en wat mogen we verwachten? (05/09/2019 - VRT NWS)
  De Britse politiek staat onder hoogspanning. Het Lagerhuis heeft een voorstel over uitstel voor de brexit goedgekeurd, tegen de wil van premier Boris Johnson in. Johnson wilde op zijn beurt dan vervroegde verkiezingen, maar dat voorstel werd dan weer afgeketst. De brexit-chaos is -wederom- groot. Wat is de stand van zaken na gisteren? En aan welke scenario's kunnen we ons nog verwachten? Een overzicht.
  [naar artikel]
 49. Welke wetenschappelijke vooruitgang bracht 2017 en wat mogen we verwachten in 2018? Lieven Scheire geeft antwoord (03/01/2018 - VRT NWS)
  Wat waren de grote wetenschappelijke mijlpalen in 2017? En wat mogen we verwachten het komende jaar? We vroegen het aan wetenschapskenner Lieven Scheire. Hij is diep onder de indruk van de vooruitgang in de genetica en de robotica.
  [naar artikel]
 50. Raket Noord-Korea landt in Japanse luchtverdedigingszone (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Japanse premier Shinzo Abe kwam de raket die Noord-Korea gisterenochtend afvuurde in de Japanse luchtverdedigingsidentificatiezone
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.