Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
09:41 uur

Von der Leyen stelt eerste beleidsplan voor

De Tijd

16/09/2020 - 08:32

08:30 Ursula von der Leyen stelt woensdag haar eerste beleidsplan voor het werkjaar, ook State of the Union genoemd, voor als voorzitster van de Europese Commissie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Peltenaren denken mee over prioriteiten eerste beleidsplan (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van de jonge fusiegemeente Pelt gaat haar eerste beleidsplan voor de komende zes jaar opstellen. Een zestigtal bewoners ging zondag in op de uitnodiging om over prioriteiten en aandachtspunten mee te denken. Vooral op het vlak van mobiliteit liggen in de toekomst volgens de Peltenaren heel wat uitdagingen.
  [naar artikel]
 2. Ursula von der Leyen stelt dinsdag nieuwe Europese Commissie voor (05/09/2019 - De Morgen)
  De nieuw verkozen voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, stelt volgende week dinsdag haar nieuwe ploeg voor. Dat heeft ze donderdagmiddag bekendgemaakt, nadat ook Italië zijn kandidaat voor de Commissie heeft voorgedragen. Het gaat om oud-premier Paolo Gentiloni.
  [naar artikel]
 3. Von der Leyen bezweert haar eerste crisis in Brussel (01/10/2019 - De Morgen)
  Toekomstig voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft haar eerste crisis in Brussel snel bezworen. Enkele uren nadat het Europees Parlement maandagochtend de Roemeense en Hongaarse kandidaat voor haar team hadden afgewezen, kwamen Boedapest en Boekarest met nieuwe namen. Von der Leyen had de twee regeringen al eind vorige week gemaand over andere gegadigden na te denken.
  [naar artikel]
 4. Ursula von der Leyen stelt ambitieus werkprogramma van nieuwe Europese Commissie voor (27/11/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, heeft vanochtend in het Europees Parlement het werkprogramma van haar Commissie voorgesteld. Von der Leyen klonk bijzonder ambitieus. ‘Mijn boodschap is eenvoudig: laten we aan het werk gaan!’, zei ze. Het ziet ernaar uit dat een meerderheid van de parlementsleden rond de middag haar steun voor de Commissie zal uitspreken.
  [naar artikel]
 5. LIVE. Von der Leyen stelt in Europees Parlement strategie voor klimaatneutraal Europa voor (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Europees Parlement onthult Commissievoorzitter Ursula von der Leyen deze namiddag haar strategie om van het Europese continent tegen 2050...
  [naar artikel]
 6. Ursula von der Leyen met hakken over de sloot verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen is de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie. De Duitse christendemocrate kreeg dinsdagavond de steun van 383 europarlementariërs, net iets meer dan de vereiste meerderheid van 374 stemmen. Von der Leyen is de eerste vrouw die de Commissie gaat leiden.
  [naar artikel]
 7. Von der Leyen belooft 'green deal' voor Europa (16/07/2019 - De Tijd)
  11:51 Ursula von der Leyen wil van Europa het eerste klimaatneutraal continent maken tegen 2050. En ze speelt volop haar troeven als vrouw uit.
  [naar artikel]
 8. Von der Leyen laakt 'elk voor zich'-reflex in Europa bij uitbraak epidemie (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft tijdens een speciale zitting van het Europees Parlement uitgehaald naar de eerste reacties...
  [naar artikel]
 9. Von der Leyen krijgt vier begrotingszondaars op het bord (05/02/2020 - De Tijd)
  19:19 Komen vier landen, België, Italië, Frankrijk en Spanje, in de lente op het begrotingsstrafbankje? Die kwestie wordt de eerste hete aardappel voor de Commissie-Von der Leyen.
  [naar artikel]
 10. Von der Leyen uit kritiek op 'elk voor zich'-reflex in Europa bij uitbraak corona-epidemie (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft donderdag tijdens een speciale zitting van het Europees Parlement uitgehaald naar de eerste...
  [naar artikel]
 11. Reacties op verkiezing Ursula von der Leyen: “Europa is een vrouw” (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nu Ursula von der Leyen zonder veel overschot verkozen is tot nieuwe en eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie, komen ook de eerste reacties. Charles Michel zegt al uit te kijken om met haar te kunnen samenwerken.
  [naar artikel]
 12. EU-Commissievoorzitter Von der Leyen begint eerste werkdag met telefoontjes naar wereldleiders (01/12/2019 - VRT NWS)
  Sinds vandaag is de Duitse Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie, een van de machtigste posities binnen de Europese Unie. En ook voor oud-premier Charles Michel was het zijn eerste werkdag, als voorzitter van de Europese Raad.
  [naar artikel]
 13. Von der Leyen speecht zich naar nipte overwinning (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ursula von der Leyen wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de Europese Commissie. Haar voordracht gisteren was ontzettend nipt: de Duitse haalde het met 383 tegen 327 stemmen en 22 onthoudingen. Met de hakken over de sloot heet dat.
  [naar artikel]
 14. Ursula von der Leyen bij VRT NWS: "Terugkeren naar België voelt als thuiskomen" (17/07/2019 - VRT NWS)
  VRT NWS kon de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen even spreken na haar verkiezing. Von der Leyen keert in zekere zin terug naar haar roots. "Ik ben inderdaad in Brussel geboren, ben naar de Europese school geweest en ik heb de eerste 13 jaar van mijn leven in België doorgebracht", zegt ze. "Het is echt alsof ik thuiskom."
  [naar artikel]
 15. Duitse Ursula von der Leyen nipt tot eerste vrouwelijke Europese Commissievoorzitter ooit verkozen (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse Ursula von der Leyen volgt Jean-Claude Juncker op aan het hoofd van de Europese Commissie. De leden van het Europees parlement hebben...
  [naar artikel]
 16. Von der Leyen probeert EU-Parlement te overtuigen met minimumloon, spreiding vluchtelingen en mogelijk Brexit-uitstel (16/07/2019 - VRT NWS)
  Ursula von der Leyen, de kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden van de Europese Commissie, heeft in een speech in het Europees Parlement uitgelegd wat ze wil doen als ze de commissie mag voorzitten. Von der Leyen wil dat er onderhandeld wordt om in heel Europa een minimumloon in te voeren. Er moet een nieuw plan komen dat de spreiding van vluchtelingen en migranten organiseert. En "als daar een goede reden voor is", is Von der Leyen bereid om de brexit uit te stellen voorbij 31 oktober.
  [naar artikel]
 17. Charles Michel ontvangt kandidaat-Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen (07/07/2019 - Metro)
  Premier Charles Michel, die sinds enkele dagen voorgedragen is als toekomstig voorzitter van de Europese Raad, ontvangt maandag kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. De twee ontmoeten elkaar in de vooravond in het Egmontpaleis in Brussel. Het zal de eerste keer zijn dat Michel en Von der Leyen elkaar ontmoeten sinds ze dinsdag beiden werden voorgedragen voor een Europese topjob. Michel volgt vanaf 1 december Donald Tusk op als Europees president, Von der Leyen kan vanaf 1 november de opvolgster van Jean-claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie worden, op voorwaarde dat ze een meerderheid van het Europees Parlement achter zich kan scharen. bron: Belga Het bericht Charles Michel ontvangt kandidaat-Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. INTERACTIEF. Het gezicht van de Commissie-Von der Leyen (11/09/2019 - De Tijd)
  15:48 Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft haar nieuwe ploeg voorgesteld.
  [naar artikel]
 19. Wie is Ursula von der Leyen, wellicht de eerste vrouw die voorzitter van de Europese Commissie wordt? (02/07/2019 - VRT NWS)
  Een vrouw aan het hoofd van de Europese Commissie, dat wordt een primeur. De Duitse Ursula von der Leyen (CDU) is voorgedragen voor de functie, maar wie is ze?
  [naar artikel]
 20. Von der Leyen: ‘Europa heeft geloofwaardige militaire capaciteit nodig’ (23/01/2020 - Express)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei woensdag tijdens een speech in Davos dat Europa beter moet samenwerken op militair vlak. Een pleidooi voor een Europees leger dus, hoe zit het daar eigenlijk mee? ‘ Europa heeft volgens Von der Leyen een ‘geloofwaardige militaire capaciteit nodig’ om op crisissen te kunnen reageren. Ze haalde het […] The post Von der Leyen: ‘Europa heeft geloofwaardige militaire capaciteit nodig’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Ursula von der Leyen zéér nipt verkozen tot eerste vrouwelijke voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Knack)
  Met slechts negen stemmen op overschot is de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen (60) in het Europees Parlement nipt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt op 1 november de Luxemburger Jean-Claude Juncker op als eerste vrouwelijke Commissievoorzitter ooit.
  [naar artikel]
 22. Von der Leyen belooft ‘green deal’ en helft vrouwen in Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen heeft deze ochtend gespeecht in het Europees Parlement in Straatsburg. Ze belooft onder meer te zorgen voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, geduld te hebben voor de brexit en op de proppen te komen met de eerste Europese klimaatwet. Op die manier wil ze voor vanavond nog zoveel mogelijk volksvertegenwoordigers aan haar kant krijgen.
  [naar artikel]
 23. Von der Leyen pleit voor Marshallplan in post-corona-Europa (05/04/2020 - Express)
  De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen heeft in een Duitse krant voor een Marshallplan gepleit. In... The post Von der Leyen pleit voor Marshallplan in post-corona-Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Commissie-von der Leyen kan op steun van Europees Parlement rekenen (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Europese Commissie, onder leiding van de Duitse Ursula von der Leyen en met Didier Reynders als commissaris voor Justitie, zal morgen de...
  [naar artikel]
 25. Von der Leyen belooft ‘green deal’ en gelijkheid voor vrouwen en mannen (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen heeft deze ochtend gespeecht in het Europees Parlement in Straatsburg. Ze belooft onder meer te zorgen voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, geduld te hebben voor de brexit en op de proppen te komen met de eerste Europese klimaatwet. Op die manier wil ze voor vanavond nog zoveel mogelijk volksvertegenwoordigers aan haar kant krijgen.
  [naar artikel]
 26. Europees Parlement zet licht op groen: Ursula von der Leyen wordt eerste vrouwelijke voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - VRT NWS)
  Ursula von der Leyen wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft het Europees Parlement beslist in een geheime stemming. De Duitse politica kreeg in Straatsburg een nipte meerderheid van de parlementsleden achter zich. Het is de eerste keer dat een vrouw aan het hoofd komt te staan van de “regering” van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 27. Von der Leyen wil Hongarije en Roemenië om nieuwe kandidaat-eurocommissarissen vragen (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ursula von der Leyen wil Hongarije en Roemenië om twee nieuwe kandidaat-eurocommissarissen vragen, nu hun eerste kandidaten ongeschikt zijn...
  [naar artikel]
 28. Kandidaat Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen blaast warm en koud over de brexit (10/07/2019 - VRT NWS)
  De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen heeft vandaag de verschillende fracties van het Europees Parlement willen overtuigen van haar kandidatuur als EU-Commissievoorzitter. Opvallend daarbij waren de uitspraken van Von der Leyen over de brexit. Ze hoopt dat de Britten blijven, maar wil niet opnieuw onderhandelen. Een uitstel van de brexit sluit ze niet uit.
  [naar artikel]
 29. Niet zeker dat Ursula Von der Leyen het deze week haalt (15/07/2019 - De Tijd)
  10:57 Ursula Von der Leyen heeft nog een gevecht voor de boeg om morgenavond in het Europees Parlement aanvaard te worden als de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 30. "Dichtste buur en meest natuurlijke partner": waarom Europees commissievoorzitter von der Leyen eerst naar Afrika reist (10/12/2019 - VRT NWS)
  Het eerste buitenlandse bezoek van de nieuwe Europese commissievoorzitter Ursula von der Leyen stond in de sterren geschreven: het werd Afrika en meer bepaald Ethiopië, een veelbelovende en belangrijke groeipool op het continent. Wat zit er allemaal achter die keuze?
  [naar artikel]
 31. Van Overtveldt: ‘Ursula von der Leyen lijkt niet de juiste vrouw op de juiste plaats’ (05/07/2019 - De Morgen)
  De conservatieve ECR-fractie in het Europees parlement, met onder meer N-VA, heeft nog niet beslist of ze de voordracht van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie zal steunen. Dat zei N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt in De Ochtend. De eventuele steun voor von der Leyen zal afhangen van het programma waar ze mee komt, ‘maar de voortekenen, daar zal ik duidelijk in zijn, zijn niet goed’.
  [naar artikel]
 32. Westhoek botst met betonstop (26/09/2019 - Apache)
  De visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, in de volksmond ‘de betonstop’ genoemd, botst met de realiteit van het platteland. Het beleidsplan heeft een sterke stedelijke bias die weinig aansluit bij, in dit geval, de Westhoek. ‘Westhoek, ze kome’n e kèèr hore’n, die here’n van tsiek parlement.? En altsan zi’n ze over under toern’, van
  [naar artikel]
 33. Von der Leyen moet opnieuw puzzelen (06/10/2019 - De Tijd)
  08:15 Twee gewipte kandidaten en drie herexamens: de puzzel van de nieuwe Europese Commissie is nog niet gelegd. Commissievoorzitster Ursula von der Leyen zit verstrikt in een web van intriges en machtsspel...
  [naar artikel]
 34. Kan Ursula von der Leyen haar engagement ook in daden omzetten? (25/07/2019 - Knack)
  In Berlijn is Ursula von der Leyen omstreden. Maar in Parijs wordt ze op handen gedragen en in Brussel is ze thuis.
  [naar artikel]
 35. Alle knuffels en kussen ten spijt: ook Jean-Claude Juncker is niet blij met Von der Leyen (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nominatie van Ursula von der Leyen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie blijft stuiten op kritiek. “Dit was niet erg transparant”,...
  [naar artikel]
 36. Von der Leyen vraagt Britse premier om kandidaat voor te dragen (06/11/2019 - Metro)
  Ursula von der Leyen, de verkozen voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, heeft de Britse premier Boris Johnson een brief gestuurd met de vraag om zo snel mogelijk een kandidaat-eurocommissaris voor te dragen. Dat heeft een woordvoerster van von der Leyen vandaag meegedeeld. In de brief vraagt von der Leyen aan Johnson om “zo snel mogelijk” een kandidaat of meerdere kandidaten voor te dragen. De Duitse hoopt immers dat het Europees Parlement haar nieuwe bestuursploeg nog deze maand het vertrouwen kan schenken. Dan zou ze met haar nieuwe team op 1 december aan de slag kunnen gaan. Von der Leyen dringt er bij de Britse premier op aan om vrouwelijke kandidaten voor te dragen. Von der Leyen had in eerste instantie een Commissie met 14 mannen en 13 vrouwen gepresenteerd, maar haar doelstelling van een gelijke vertegenwoordiging van man en vrouw is in het gedrang gekomen nadat het Europees Parlement één mannelijke en twee vrouwelijke kandidaten heeft afgewezen en Frankrijk vervolgens Thierry Breton heeft voorgesteld ter vervanging van Sylvie Goulard. Hongarije heeft dan weer de diplomaat Olivier Varhelyi voorgesteld als vervanger voor de afgewezen Laszlo Trocsanyi. Twee dagen na de vorming van een nieuwe regering in Boekarest wacht Von der Leyen nog steeds op de voordracht van een nieuwe Roemeense kandidaat ter vervanging van de socialiste Rovana Plumb. Stelt zowel Londen als Boekarest een vrouwelijke kandidaat voor, dan zou de nieuwe Commissie 13 vrouwen en 15 mannen tellen. Hoewel ze geen instructies uit de hoofdsteden mag ontvangen, en volledig onafhankelijk moet werken, moet de Commissie een onderdaan van elke lidstaat tellen. De Britse regering had tot dusver geen kandidaat voorgedragen omdat ze ervan uitging dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de Europese Unie zou verlaten. Bij de goedkeuring van het nieuwe uitstel tot eind januari hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders dan ook geëist dat Londen een kandidaat-commissaris zou voordragen. bron: Belga Het bericht Von der Leyen vraagt Britse premier om kandidaat voor te dragen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Von der Leyen brengt ultiem offer voor EU-topjob (15/07/2019 - De Tijd)
  22:22 Ursula von der Leyen krijgt vanavond wellicht genoeg stemmen om Jean-Claude Juncker op te volgen. Met dank aan ultieme toegevingen, zachte druk en steun van Viktor Orbán en Matteo Salvini.
  [naar artikel]
 38. Ursula von der Leyen: 'Het drama van de brexit is een bittere les voor de populisten' (30/12/2019 - Knack)
  Staat de Europese Unie aan de rand van de implosie, nu de Britten er echt uitstappen? Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is hoopvol: 'De EU moet niet zo meedogenloos zijn voor zichzelf.'
  [naar artikel]
 39. Von der Leyen last mediastilte in tijdens gesprekken met kandidaat-commissarissen (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomstige voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, communiceert niet over de gesprekken die ze vanaf vandaag voert met de...
  [naar artikel]
 40. Reynders genoemd als Europees Commissaris voor Begroting (07/09/2019 - Knack)
  De nieuw verkozen voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, stelt dinsdag haar nieuwe ploeg voor.
  [naar artikel]
 41. Ursula von der Leyen heeft battleplan klaar (06/09/2019 - De Tijd)
  10:34 Met de Italiaanse ex-premier Paolo Gentiloni zijn alle 27 naamkaartjes voor de volgende Europese Commissie binnen. Voorzitster Ursula von der Leyen legt dinsdag haar puzzel op tafel.
  [naar artikel]
 42. Ursula von der Leyen stapt in politiek mijnenveld (17/07/2019 - De Tijd)
  22:30 Een verdeeld Europarlement en grove scheidingslijnen tussen de Europese lidstaten: dat is de nieuwe realiteit waarmee Ursula von der leyen zal moeten werken.
  [naar artikel]
 43. Bourgeois "verontrust" over kandidaat-commissievoorzitter Von der Leyen: "Te veel toegevingen aan socialisten"   (16/07/2019 - VRT NWS)
  Geert Bourgeois, die sinds begin juli in het Europees Parlement zit voor de N-VA, is kritisch voor de kandidaat om voorzitter te worden van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen. Vanavond beslist het Europees Parlement of Von der Leyen voorzitter wordt, en met de kritiek van de fractie waar de N-VA deel van uitmaakt, wordt de uitslag nog extra onzeker.
  [naar artikel]
 44. Ursula von der Leyen, nieuwe zakelijkheid voor Europa (02/07/2019 - De Tijd)
  19:24 De 'zakelijke' Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen wordt door de Europese staats- en regeringsleiders naar voren geschoven om de bij momenten clowneske Jean-Claude Juncker op te volgen a...
  [naar artikel]
 45. Coronavirus: Von der Leyen kiest voor een 'Europe first'-strategie (18/03/2020 - Knack)
  Aarzelend en verdeeld sleept Europa zich door de coronacrisis. Maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de lidstaten. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen probeert tegengas te geven met een opvallende strategie.
  [naar artikel]
 46. 580 acties in Hasseltse beleidsplan: “Ik ga naar Vlaams parlement om mijn stad te verdedigen” (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe Hasseltse stadsbestuur stelde maandagavond haar beleidsplan voor dat de toekomstige richting voor de stad tot 2030 wil aangeven. Ze hebben welgeteld 580 plannen en actiepunten, het resultaat van uitgebreid denkwerk in Voeren. “Zo weten de Hasselaren maar ook onze diensten en anderen waar we naar toe willen”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
  [naar artikel]
 47. EU-topjobs - Groenen eisen 4 Eurocommissarissen in ruil voor steun aan von der Leyen (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese groenen willen vier Eurocommissarissen in de toekomstige Commissie onder voorzitster Ursula von der Leyen. "Men moet niet rekenen op de...
  [naar artikel]
 48. Von der Leyen: 'Europa moet tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent in de wereld worden' (16/07/2019 - Knack)
  Ursula von der Leyen heeft dinsdagochtend in het Europees Parlement in Straatsburg een ultieme oproep gelanceerd om haar voordracht tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te steunen. Om weifelende volksvertegenwoordigers over de brug te halen, beloofde de Duitse christendemocrate onder meer om binnen de honderd dagen van haar mandaat een 'green deal' op tafel te leggen om klimaatveranderi...
  [naar artikel]
 49. Coronavirus: in navolging van Donald Trump kiest Von der Leyen voor 'Europe first'-strategie (18/03/2020 - Knack)
  Aarzelend en verdeeld sleept Europa zich door de coronacrisis. Maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de lidstaten. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen probeert tegengas te geven met een opvallende strategie.
  [naar artikel]
 50. Von der Leyen: 'Europa veel beter voorbereid op migratiecrisis dan in 2015' (09/03/2020 - Knack)
  Volgens de voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, is de Europese Unie wel degelijk veel beter voorbereid op een migratiecrisis dan in 2015 het geval was. Dat heeft ze maandag gezegd, tijdens een persconferentie naar aanleiding van de eerste 100 dagen van haar Commissie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.