Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
08:55 uur

Titelverdediger Egan Bernal stapt uit de Tour: “De juiste beslissing ”

Gazet van Antwerpen

16/09/2020 - 08:46

Egan Bernal komt niet meer aan de start van de zeventiende etappe in de Tour de France. De Colombiaanse kopman van INEOS Grenadiers kwam niet meer in aanmerking voor de eindoverwinning.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bernal: “Het wordt een atypische Tour” - Alaphilippe: “Suspens vanaf het begin” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Titelverdediger Egan Bernal denkt dat het een atypische Tour wordt in 2020. “Er is geen ploegentijdrit, die vroeger al snel voor wat...
  [naar artikel]
 2. Egan Bernal, voorbestemde kampioen (27/07/2019 - Knack)
  Zonder ongelukken op de Champs-Élysées wordt Egan Bernal zondag de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France. Het 22-jarige wonderkind in anekdotes, feiten en weetjes.
  [naar artikel]
 3. REACTIES. Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege in Tour: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Egan Bernal kroonde zich zondag tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties.
  [naar artikel]
 4. Straffe lichting staat klaar voor de komende jaren met Bernal op kop (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Al in 2017 werd duidelijk dat Egan Bernal (22) ooit de Tour zou winnen. De Colombiaan overvleugelde iedereen bij de beloften, met eindzeges in de Tour du Savoie en vooral de Ronde van de Toekomst. Eindigde telkens als tweede: Bjorg Lambrecht. “Egan was het uithangbord van een zeer sterke generatie. Ik hoop ook bij de profs naast hem op het Tourpodium te staan.”
  [naar artikel]
 5. Geen enkele rit gewonnen maar toch is Team Ineos van Tourwinnaar Egan Bernal de grootverdiener in deze Tour (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aan het eind van de Tour wordt traditioneel een lijst vrijgegeven met de verdiensten per ploeg. Dankzij de Tourzege van Egan Bernal en de tweede plaats van Geraint Thomas hebben de Britten toch het meeste geld bij elkaar gefietst. Total Direct Energie sluit de rij.
  [naar artikel]
 6. Egan Bernal apprecieert “zeer mooi Tour-parcours” (15/10/2019 - Metro)
  Titelverdediger Egan Bernal wond er geen doekjes om na de Tourpresentatie. “Ik ga er niet om liegen”, zei de Colombiaan. “Ik ben een klimmer en er moet heel veel geklommen worden in deze Tour. Dus ja, ik vind dit een heel mooi parcours.” Egan Bernal was de verrassende winnaar van de jongste Tour de France. Nu de Tour in 2020 nog meer klimwerk in petto heeft, kon hij zijn glimlach niet verbergen in het Palais des Congrès in Parijs. “Er is geen ploegentijdrit, er is geen tijdrit op het vlakke. Er is enkel de tijdrit naar La Planche des Belles Filles”, zei hij. “Dat kan ik alleen maar goed vinden. En vooral: er zijn heel veel bergritten, al van bij de start. Ik ben een klimmer, dus dat heb ik graag. Bovendien is er sprake van enkele cols met heel steile percentages, dus daar kijk ik naar uit. Het zal een speciale Tour worden omdat er al zo vroeg, op de tweede dag, geklommen wordt. Maar ik kijk er zeker naar uit. Het is een parcours dat ook veel kansen biedt voor aanvallers. Het is echt een bijzondere Tour, niet alleen de slotweek zal belangrijk zijn. Integendeel, zoals zo vaak in de Tour moet je overal alert zijn en opletten dat je geen tijd verliest. Het gaat om drie weken door Frankrijk, niet alleen die slotweek.” Bernal mag dan wel titelverdediger zijn, bij Team Ineos zijn er ook nog Geraint Thomas, Chris Froome en Giro-winnaar Richard Carapaz, die de rangen komt versterken. “Inderdaad”, gaf hij toe. “We moeten nog de planning voor 2020 bekijken. Ik kom graag terug naar de Tour, dat spreekt voor zich. Maar we zullen met ‘Froomie’, met ‘G’ en met Richard moeten praten en dan een beslissing nemen. Ik zou graag de Tour voor een tweede keer winnen, dat zou ongelooflijk zijn. Maar de Tour is nog ver weg. Er kan ook nog vanalles gebeuren voor juli.” bron: Belga Het bericht Egan Bernal apprecieert “zeer mooi Tour-parcours” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Egan Bernal bedenkt zich: “Ik hoop dat we de Tour toch kunnen rijden” (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is in de wielerwereld de grote vraag die nog open staat: gaat de Tour de France komende zomer door? “Ik probeer er niet te veel over na te denken”, zegt Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar, in de Italiaanse krant La Repubblica. “Ik hoop natuurlijk dat we de Tour kunnen rijden: voor mezelf, voor mijn team, voor de sport en voor alle fans.”
  [naar artikel]
 8. ANALYSE. Touretappe stilleggen was de enige correcte beslissing maar vooral die eerste gele trui voor Egan Bernal is geschiedenis (26/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag 26 juli 2019 zal voor altijd een bijzondere plaats innemen in de Tourgeschiedenis. Op een moment dat Egan Bernal schijnbaar het laken naar zich toe aan het trekken was, werd de Tourdirectie door de weersomstandigheden gedwongen de Alpenetappe naar TIgnes stop te zetten. De enige correcte beslissing, zo bleek bij het bekijken van de beelden. Straks, als de modder is opgedroogd en de sneeuw gesmolten, zal blijken dat vooral die eerste gele trui voor Egan Bernal Tourgeschiedenis is.
  [naar artikel]
 9. Ontdekker van Bernal: “Egan wint vandaag de rit naar La Planche des Belles Filles” (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gianni Savio is de ontdekker van Egan Bernal. De Italiaanse teambaas gaf de Colombiaan een contract in 2016 bij zijn Androni Giocattoli team. "Egan...
  [naar artikel]
 10. KOPMAN. Egan Bernal is de eindwinnaar maar dit was toch vooral de Tour van Julian Alaphilippe (28/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De vijftigste verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx is gepast gevierd. Tussen Brussel en Parijs lagen drie schitterende weken met drama, heroïek, zegevierende Belgen en een Colombiaans jongetje, Egan Arley Bernal, van wie nu al met stelligheid kan gezegd worden dat hij nog vaker de Tour zal winnen. Toch was dit de Tour van Julian Alaphilippe, met voorsprong de meest attractieve renner van zijn generatie en bezieler van een schitterende Ronde van Frankrijk.
  [naar artikel]
 11. Tourwinnaar Egan Bernal over 2020, ‘Big in Japan’ en Remco Evenepoel: “Ik ken mijn tegenstander voor de komende tien jaar” (26/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Is hij de man die ergens in de loop van volgend decennium Eddy Merckx, Miguel Indurain en Jacques Anquetil van de tabellen veegt met een zesde Tourzege? Zou zomaar kunnen. Egan Bernal won afgelopen zomer als 22-jarige zijn eerste Ronde van Frankrijk met de maturiteit die enkel de allergrootsten in zich hebben. “Un niño, een kind, heeft de Tour gewonnen”, lacht Bernal. “ Zo zagen ze het toch in Colombia. De Tour heeft met zekerheid mijn leven veranderd. Niet beter, niet slechter, gewoon anders.”
  [naar artikel]
 12. Tour-favorieten Bernal en Thomas trainen met tijdritfiets op rustdag (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De troepen van Team Ineos vertrokken op de rustdag van de Tour voor een trainingstochtje. Ietwat opvallend: kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal...
  [naar artikel]
 13. Van Aert, Bernal en Broeckx bezoeken To Walk Again: “Toen de chirurg zei dat ik in Frankrijk niet op de juiste manier was geopereerd, was ik toch angstig” (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert is nog maar net zelf ontslagen uit het ziekenhuis van Herentals of hij is alweer druk in de weer. De 24-jarige renner zit nog in een rolstoel na zijn zware valpartij in de Tour de France, maar hij bracht samen met eregast Stig Broeckx en Tour-winnaar Egan Bernal donderdag een bezoekje aan het postrevalidatiecentrum To Walk Again REVAluation in het AZ Sint-Elisabeth in Herentals.
  [naar artikel]
 14. KOERS KORT. Talent Poga?ar langer bij Team Emirates - Kelderman rijdt de Tour - Thomas en Bernal kennen hun knechten (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Team INEOS heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. Zoals verwacht zijn titelverdediger Geraint Thomas en man-in-vorm Egan...
  [naar artikel]
 15. Thomas en Bernal gaan zij aan zij laatste Tour-week in: “Goed communiceren” (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Team Ineos heeft nog twee ijzers in het vuur voor de eindzege in de Tour de France: Geraint Thomas en Egan Bernal. “Het belangrijkste is om goed te...
  [naar artikel]
 16. Tourwinnaar Egan Bernal voor het eerst naar het WK (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal doet eind deze maand voor het eerst mee aan het WK. De 22-jarige renner van Team Ineos, deze zomer winnaar van de Tour de France, behoort tot de selectie van zijn land voor de zware wegwedstrijd over 285 kilometer door de Engelse regio Yorkshire.
  [naar artikel]
 17. REACTIES. Aanstaand Tourwinnaar Egan Bernal dolgelukkig: “Hier droom je als kind van”, Laurens De Plus looft Steven Kruijswijk (27/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Tour de France zit er zo goed als op. Enkel nog de parade-etappe naar de Champs Elysees alvorens de eindstanden definitief kunnen worden gemaakt. De aanstaande Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal is door het dolle heen: “Dit is niet alleen een persoonlijke overwinning, maar van een heel land.”
  [naar artikel]
 18. Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar (29/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal heeft zich zondag op de Champs-Elysées in Parijs gekroond tot de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden, de jongste in 110 jaar. Hij is ook de eerste Zuid-Amerikaanse winnaar. Bernal is momenteel 22 jaar en zes maanden. Om een jongere Tourwinnaar te vinden, moeten we 110 jaar teruggaan in de tijd. In 1909 was de Luxemburger François Faber eveneens 22 jaar en zes maanden toen hij de Tour won, maar wel negen dagen jonger dan Bernal. Vijf jaar eerder was de Fransman Henri Cornet als Tourwinnaar bijna twintig jaar oud, een record dat nog steeds standhoudt en waarschijnlijk voor de eeuwigheid is. Cornet was als vijfde geëindigd in die Tour en werd veel later pas als winnaar uitgeroepen toen de top vier gedeklasseerd werd. Bernal is de dus de jongste Tourwinnaar ooit in de naoorlogse periode. De Italiaan Felice Gimondi was in 1965 22 jaar en tien maanden toen hij de Ronde van Frankrijk won bij zijn eerste deelname. Nadien zou hij de grootste wielerwedstrijd ter wereld nooit meer winnen. In 1972 eindigde hij wel nog eens op de tweede plaats. Toen moest hij de eindzege aan Eddy Merckx laten. Bron: Belga   Het bericht Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar (28/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal heeft zich zondag op de Champs-Elysées in Parijs gekroond tot de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden, de jongste in 110 jaar. Hij is ook de eerste Zuid-Amerikaanse winnaar. Bernal is momenteel 22 jaar en zes maanden. Om een jongere Tourwinnaar te vinden, moeten we 110 jaar teruggaan in de tijd. In 1909 was de Luxemburger François Faber eveneens 22 jaar en zes maanden toen hij de Tour won, maar wel negen dagen jonger dan Bernal. Vijf jaar eerder was de Fransman Henri Cornet als Tourwinnaar bijna twintig jaar oud, een record dat nog steeds standhoudt en waarschijnlijk voor de eeuwigheid is. Cornet was als vijfde geëindigd in die Tour en werd veel later pas als winnaar uitgeroepen toen de top vier gedeklasseerd werd. Bernal is de dus de jongste Tourwinnaar ooit in de naoorlogse periode. De Italiaan Felice Gimondi was in 1965 22 jaar en tien maanden toen hij de Ronde van Frankrijk won bij zijn eerste deelname. Nadien zou hij de grootste wielerwedstrijd ter wereld nooit meer winnen. In 1972 eindigde hij wel nog eens op de tweede plaats. Toen moest hij de eindzege aan Eddy Merckx laten. bron: Belga Het bericht Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Het kan dus nog zwaarder: zeven vragen over Tour 2020 (16/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vorig jaar klommen de renners dan wel hoger, maar verkijk u daar niet op. De Tour van 2020 wordt er pas eentje voor de pure klimmers. Het lijkt wel alsof er een speeltuin voor thuisrijder Thibaut Pinot is uitgetekend, al is dit evenzeer terrein voor – alweer – Julian Alaphilippe en titelverdediger Egan Bernal.
  [naar artikel]
 21. Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France (27/12/2019 - Metro)
  Egan Bernal zal de Giro volgend jaar overslaan om zich beter te kunnen concentreren op de Tour de France. Dat vertelde de Colombiaanse Tourwinnaar vandaag op een persconferentie waar hij zijn programma voor 2020 uit de doeken deed. De 22-jarige Ineos-renner verklaarde in de marge van een criterium in zijn thuisland Colombia dat het merendeel van zijn seizoen zal draaien rond de voorbereiding op de Tour de France. Bernal wijzigt niet veel ten opzichte van zijn programma van dit jaar en zal van 11 tot 16 februari deelnemen aan de Ronde van Colombia, na eerst op 2 februari aan de start te verschijnen van zijn nationaal kampioenschap. Van 8 tot 15 maart zal hij Parijs-Nice rijden. Vervolgens zet hij zijn seizoen voort in de Ronde van Catalonië (23-29 maart), de Ronde van het Baskenland (6-11 april) en de Ronde van Zwitserland (7-14 juni), vooraleer hij twee weken later op de afspraak wil zijn voor de Tour de France van 27 juni tot 19 juli. Bernal zal dus niet aan de start komen van de Giro, die op 9 mei in Boedapest aanvat en eindigt op de 31e in Milaan. Wel staan de Olympische Spelen van Tokio eind juli tot begin augustus nog op het programma van de Colombiaan. bron: Belga Het bericht Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Bernal draagt zege op aan Colombia: “Triomf van een heel land” (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Rigoberto Uran of Nairo Quintana kroonde zich tot de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France, die eer viel Egan Bernal te beurt....
  [naar artikel]
 23. Egan Bernal jongste Tourwinnaar in 110 jaar (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Egan Bernal is (zonder ongelukken) de eindlaureaat van deze Ronde van Frankrijk. En dat op z’n 22ste. De Colombiaan is daarmee de jongste...
  [naar artikel]
 24. Grijpt Bernal vandaag de macht in de Tour? Ontdekker voorspelt winst van Colombiaan op La Planche des Belles Filles, Froome heeft last van “FOMO” (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gianni Savio is de ontdekker van Egan Bernal. De Italiaanse teambaas gaf de Colombiaan een contract in 2016 bij zijn Androni Giocattoli team. “Egan wint vandaag de rit naar La Planche des Belles Filles.”
  [naar artikel]
 25. Stadsgenoten Egan Bernal vieren eerste Colombiaanse winnaar Tour de France: "Hij is onze held" (28/07/2019 - VRT NWS)
  Zonder ongelukken wint de 22-jarige Egan Bernal de Ronde van Frankrijk. Hij zal dan de eerste Colombiaanse winnaar zijn van de Franse rittenkoers. In zijn geboorteplaats Zipaquirá, zo'n 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bogotà is hij nu al een held, voor jong en oud.
  [naar artikel]
 26. Egan Bernal herovert met tweede ritzege leiderstrui in Ronde van Californië (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Egan Bernal heeft vrijdag de leiding in de 13e editie van de Ronde van Californië (WorldTour) heroverd. De 21-jarige Colombiaan van Sky deed dat...
  [naar artikel]
 27. Colombiaan Bernal in geel naar Parijs (27/07/2019 - De Tijd)
  16:54 De jonge Colombiaan Egan Bernal wint zonder ongelukken zondag de Tour de France. In de laatste bergetappe zaterdag kwam hij niet meer in de problemen.
  [naar artikel]
 28. Egan Bernal start met hoofdpijn in zijn eerste na-Tourcriterium in Aalst: “Daar zullen de pintjes wel voor iets tussen zitten” (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Egan Bernal tekende het wedstrijdblad van het na-Tourcriterium in Aalst samen met zijn teamgenoot Jonathan Castroviejo. De Colombiaan deed dat in zijn gele trui met bijhorende zonnebril. De piepjonge Tour de Francewinnaar, 22, was toch vermoeid na het feestje dat zijn ploeg Ineos zondagavond en -nacht bouwde in Parijs.
  [naar artikel]
 29. Toekomstig Tourwinnaar Egan Bernal komt naar Roeselare en Aalst voor na-Tourcriteria (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Tour de France er zo goed als opzit, komen ook de na-Tourcriteria zeer dichtbij. De na-Tourcriteria van Aalst en Roeselare kunnen alvast uitpakken met de man die straks in Parijs - behoudens grote ongelukken - gehuldigd wordt als eindwinnaar. Beide steden maakten zondag bekend dat Egan Bernal naar hun criterium komt.
  [naar artikel]
 30. KOERS KORT. “Tour-debuut Evenepoel ten vroegste in 2023" - Alaphilippe (en Bernal?) in San Sebastián (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe aanstekelijk de Tourzege van Egan Arley Bernal (22) ook werkt, het Belgische rondetalent Remco Evenepoel (19) en zijn team...
  [naar artikel]
 31. Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” (29/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal kroonde zich zondag tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties. “Dit is ongelooflijk”, begon hij. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de Tour gewonnen. Ik ga enkele dagen nodig hebben om dat werkelijk te kunnen bevatten. Ik heb mijn familie al gezien en wil ze zo snel mogelijk omhelzen. Ik voel een vreugde, die ik niet kan beschrijven. Dit is de eerste eindzege voor Colombia. Veel landgenoten hebben het al eerder geprobeerd. Deze sport heeft een enorme traditie in ons land. We hebben al een Giro en een Vuelta gewonnen en enkel een Tour ontbrak nog in het rijtje. Colombia verdient dit. Ik ben blij mijn land dit te kunnen schenken.” Bron: Belga   Het bericht Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” (28/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal kroonde zich zondag tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties. “Dit is ongelooflijk”, begon hij. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de Tour gewonnen. Ik ga enkele dagen nodig hebben om dat werkelijk te kunnen bevatten. Ik heb mijn familie al gezien en wil ze zo snel mogelijk omhelzen. Ik voel een vreugde, die ik niet kan beschrijven. Dit is de eerste eindzege voor Colombia. Veel landgenoten hebben het al eerder geprobeerd. Deze sport heeft een enorme traditie in ons land. We hebben al een Giro en een Vuelta gewonnen en enkel een Tour ontbrak nog in het rijtje. Colombia verdient dit. Ik ben blij mijn land dit te kunnen schenken.” bron: Belga Het bericht Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. LIVE TOUR. Wie pakt de zege op de Champs-Élysées? (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De laatste etappe van een mooie Tour eindigt zoals gewoonlijk in Parijs. Als er geen ongelukken gebeuren wint de 22-jarige Colombiaan Egan Bernal de Tour 2019.
  [naar artikel]
 34. Bernal wint de Tour de France; Ewan is snelste in massasprint in Parijs (28/07/2019 - De Morgen)
  Egan Bernal (Team Ineos) heeft het eindklassement van de Tour de France gewonnen, hij is daarmee de eerste Colombiaan die daarin slaagt. De massasprint van de slotetappe werd gewonnen door Caleb Ewan (Lotto-Soudal).
  [naar artikel]
 35. LIVE TOUR. Sneeuw en hagel in afdaling: tijden op Iseran tellen, Bernal neemt gele trui over (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde komt steeds dichterbij: nog twee dagen hebben Egan Bernal en co de tijd om Julian Alaphilippe uit het geel te rijden. De Fransman toonde...
  [naar artikel]
 36. KOERS KORT. Egan Bernal rijdt na-Tourcriterium in Aalst (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Colombiaan Egan Bernal, die vanavond zonder ongelukken de Ronde van Frankrijk zal winnen, zal maandag het na-Tourcriterium in Aalst rijden....
  [naar artikel]
 37. Tien dingen die u nog niet wist over Egan Bernal, de bescheiden berggeit die flinke optie nam op Tourwinst (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Egan Bernal kan goed met de fiets rijden. Maar wat moet u nog meer weten van de bescheiden berggeit?
  [naar artikel]
 38. Ondanks pakje friet: Egan Bernal wint na-Tourcriterium in Roeselare (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Egan Bernal (Team Ineos) heeft vanavond de tiende editie van het na-Tourcriterium in Roeselare gewonnen. De gele trui haalde het licht afgescheiden...
  [naar artikel]
 39. LIVE TOUR. Bernal alleen weg, Alaphilippe moet andere favorieten laten gaan op Iseran (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde komt steeds dichterbij: nog twee dagen hebben Egan Bernal en co de tijd om Julian Alaphilippe uit het geel te rijden. De Fransman toonde...
  [naar artikel]
 40. LIVE TOUR. Bernal in de aanval, Alaphilippe moet andere favorieten laten gaan op Iseran (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde komt steeds dichterbij: nog twee dagen hebben Egan Bernal en co de tijd om Julian Alaphilippe uit het geel te rijden. De Fransman toonde...
  [naar artikel]
 41. Egan Bernal heerst in Ronde van Zwitserland: ritzege en nog steviger leider, Tiesj Benoot houdt mooi stand (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De zevende etappe in de Ronde van Zwitserland heeft Egan Bernal nog steviger in het geel gebracht. De Colombiaan van Team Ineos gebruikte de slotklim naar de top van Sankt Gothard om de kloof met de eerste achtervolgers uit te diepen. Bernal won ook de rit en lijkt de Ronde van Zwitserland al op zak te hebben.
  [naar artikel]
 42. Schedeltrauma voor Tour-revelatie Bernal na horrorcrash in Clasica San Sebastian (04/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Clasica San Sebastian ging bijna de plaatselijke ronde in toen voorin het peloton een zware valpartij plaatsvond. Enkele favorieten gingen hard tegen de grond. Vooral Team Sky-toptalent Egan Bernal en Movistar-kopman Mikel Landa waren erg aan toe. Bernal liep daarbij een schedeltrauma op.
  [naar artikel]
 43. Tourrit vroegtijdig stilgelegd door slecht weer: gele trui voor Bernal (26/07/2019 - De Morgen)
  De negentiende etappe van de Tour de France is geneutraliseerd na een zware hagelbui. De gele trui gaat nu naar de Colombiaan Egan Bernal.
  [naar artikel]
 44. LIVE TOUR. Bernal virtueel leider, Alaphilippe moet andere favorieten laten gaan op Iseran (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde komt steeds dichterbij: nog twee dagen hebben Egan Bernal en co de tijd om Julian Alaphilippe uit het geel te rijden. De Fransman toonde...
  [naar artikel]
 45. LIVE TOUR. Bernal virtueel leider, Alaphilippe kraakt op Iseran, afdaling met sneeuw en hagel bedekt (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde komt steeds dichterbij: nog twee dagen hebben Egan Bernal en co de tijd om Julian Alaphilippe uit het geel te rijden. De Fransman toonde...
  [naar artikel]
 46. Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar (28/07/2019 - De Tijd)
  21:33 Egan Bernal heeft zich zondag op de Champs-Elysées in Parijs gekroond tot de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden, de jongste in 110 jaar.
  [naar artikel]
 47. Sagan ten voeten uit: groene trui ‘verpest’ champagne-moment van Bernal en co (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Grappig moment tijdens de slotrit van de Tour. Toen gele trui Egan Bernal en zijn Ineos-ploegmaats zich opmaakten om samen op de foto te gaan met...
  [naar artikel]
 48. Daar gaan ze weer bij Ineos: Bernal valt aan, Thomas besluit om achter zijn ploegmaat te rijden (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als het zo verder gaat, wint Julian Alaphilippe zondag gewoon de Tour. Met dank aan Egan Bernal en Geraint Thomas. Met dank ook aan Dave...
  [naar artikel]
 49. Egan Bernal wint na-Tourcriterium in Herentals (01/08/2019 - Metro)
  Egan Bernal (Team Ineos) heeft donderdag het na-Tourcriterium van Herentals gewonnen. De Tour-winnaar haalde het afgescheiden van de Italiaan Matteo Trentin en de Tsjech Zdenek Stybar. Jasper Philipsen eigende zich de vierde plaats toe, voor de Nederlander Cees Bol. Uitslag (29 deelnemers): 1. Egan Bernal (Col/Team Ineos) de 90 km in 1u58:45 2. Matteo Trentin (Ita) op 0:03 3. Zdenek Stybar (Tsj) 4. Jasper Philipsen 0:08; 5. Cees Bol (Ned); 6. Xandro Meurisse; 7. Thomas De Gendt; 8. Jonathan Castroviejo (Spa); 9. Maarten Wynants 0:17; 10. Corné van Kessel (Ned) 0:22; 11. Frederik Frison; 12. Kenneth Van Rooy; 13. Thomas Sprengers; 14. Jarne Van De Paar; 15. Senne Leysen; 16. Laurent Creffier 0:23; 17. Kurt Geysen; 18. Diether Sweeck; 19. Ward Van Dyck 0:29; 20. Arno Van Den Broeck; 21. Brent Van Der Eycken; 22. Jenthe Biermans 0:32; 23. Dries Van Gestel; 24. Ward Van Hoof; 25. Siebe Van Holmen 0:33; 26. Preben Van hecke; 27. Dietmar Ledegen; 28. Stijn Steels 0:40; 29. Werd Smets 0:48. bron: Belga Het bericht Egan Bernal wint na-Tourcriterium in Herentals verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 50. Tourwinnaar Bernal strijkt neer in Aalst: ‘Hoofdpijn van de pintjes’ (30/07/2019 - De Morgen)
  Voor naar schatting 50.000 euro wilde hij wel komen naar het criterium van Aalst. Tour-winnaar Egan Bernal smeedt het ijzer nu het heet is. Het feestgedruis in thuisstad Zipaquirá, Colombia, kan nog even wachten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.