Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
08:46 uur

Hevige kritiek op nieuw parkeerbeleid in Genk: "Scanwagen is kruising tussen Big Brother en Speedy Gonzales"

VRT NWS

16/09/2020 - 08:55

In Genk groeit het protest tegen de nieuwe parkeerregels die daar begin deze zomer zijn ingevoerd. Zo'n 28.000 mensen kregen in juli en augustus een parkeerboete, een verdriedubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. In de leer bij Speedy Gonzales (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Antwerpen zet scanwagen in om te controleren op betalend parkeren: "We proberen een grotere zone te coveren met hetzelfde aantal parkeerwachters" (04/03/2020 - VRT NWS)
  De Stad Antwerpen zet voor het eerst een scanwagen in om te controleren op betalend parkeren. De scanwagen herkent nummerplaten en controleert zo of je betaald hebt om te parkeren of niet. De controles kunnen zo een pak efficiënter. Dat is nodig omdat de zone waar je moet betalen om te parkeren in Antwerpen sinds 2019 groter is geworden.
  [naar artikel]
 3. ‘La Chana’: Eerbetoon aan de Speedy Gonzales van de flamenco (30/05/2017 - De Morgen)
  https://images1.persgroep.net/rcs/9nDsta83fb1BO1GunWQFyoiFk2U/diocontent/106839200/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 4. Het gaat niet goed met Spillie uit 'Big Brother': "Niemand weet of hij ooit nog de oude wordt" (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het vordert goed, maar er is nog een hele weg af te leggen." Ruim twee maanden nadat ex-'Big Brother'-winnaar Steven Spillebeen (42) op de...
  [naar artikel]
 5. Eerbetoon aan 'Speedy Gonzales van de flamenco' (11/04/2019 - De Morgen)
  La Chana is een knappe ode aan de legendarische flamenco danseres Antonia Santiago Amador. Een must voor fans van castagnetten en zwierende rokken.
  [naar artikel]
 6. Eerbetoon aan 'Speedy Gonzales van de flamenco' (30/05/2017 - De Morgen)
  La Chana is een knappe ode aan de legendarische flamenco danseres Antonia Santiago Amador. Een must voor fans van castagnetten en zwierende rokken.
  [naar artikel]
 7. "Oplichterij!" Parkeerbeleid Rock Werchter doet bloed koken bij festivalgangers (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen zijn niet te spreken over het parkeerbeleid op Rock Werchter. Dat meldt Het Nieuwsblad. Sommige festivalgangers moeten een tweede
  [naar artikel]
 8. Scanwagen om zwart parkeerders te klissen (04/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zwart parkeerders maken in Antwerpen vanaf vandaag nog meer kans op een boete. De stad zet daarvoor een scanwagen in. Die scanwagen detecteert met verschillende camera’s de nummerplaten van geparkeerde voertuigen en kan op die manier controleren of chauffeurs betaald hebben om te parkeren of niet. Het is geen nieuwigheid, want ook in Gent, Knokke en Brussel rijden parkeerwachters er mee rond.
  [naar artikel]
 9. Festivalgangers woedend over parkeerbeleid Rock Werchter: "Pure oplichterij" (01/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Ons een tweede parkeerticket aansmeren, wat een oplichterij.” Het parkeerbeleid van Rock Werchter lokt felle reacties uit.
  [naar artikel]
 10. Speedy Gonzales of eerder een slenteraar: dit is wat je manier van lopen vertelt over je persoonlijkheid (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De manier waarop we staan, hoe we praten, met anderen omgaan: allemaal onthullen ze veel over wie we zijn. Maar ook of je door het leven gaat als...
  [naar artikel]
 11. Racing Genk houdt spelers nauwlettend in de gaten: "Ze weten zelfs wanneer we seks hebben" (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Big Brother woont in Limburg en hij ziet nog steeds alles. De voetballers van KRC Genk worden de klok rond in de gaten gehouden door de club....
  [naar artikel]
 12. Racing Genk houdt spelers nauwlettend in de gaten en dat zorgt voor controverse: "Ze weten zelfs wanneer we seks hebben" (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Big Brother woont in Limburg en hij ziet nog steeds alles. De voetballers van KRC Genk worden de klok rond in de gaten gehouden door de club....
  [naar artikel]
 13. Heisa over verkrachting in Spaans "Big Brother"-huis: "Verkrachtingscultuur in Spanje wordt aangeklaagd" (22/11/2019 - VRT NWS)
  In Spanje is er grote ophef over de verkrachting van een jonge vrouw in het Spaanse "Big Brother"-huis. Op 3 november 2017 werd Carlota Prado verkracht na een feestje met veel alcohol. De jonge vrouw werd de volgende dag geconfronteerd met de beelden van haar eigen verkrachting. "Op sociaalnetwerksites zijn er heftige reacties. Sommigen zien dit als het bewijs dat er een soort verkrachtingscultuur bestaat in Spanje", legt Sven Tuytens uit in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 14. Big Brother in het voetbal: clubs volgen hun spelers 24 op 24 uur via smartwatch (19/10/2017 - VRT NWS)
  De spelers van voetbalclub Racing Genk worden voortaan dag en nacht gevolgd door hun club met een polsbandje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Er wordt objectief geregistreerd wat de speler de afgelopen 24 uur heeft gedaan", zegt sportdokter Chris Goossens in "De ochtend".
  [naar artikel]
 15. Experts niet verbaasd over uitstap VS uit VN-Mensenrechtenraad: "Terechte kritiek" (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de Verenigde Staten uit de VN Mensenrechtenraad stappen stond in de sterren geschreven. "De kritiek van Trump is terecht, maar niet nieuw",...
  [naar artikel]
 16. Experts over uitstap VS uit VN-Mensenrechtenraad: "Terechte kritiek" (20/06/2018 - De Morgen)
  Dat de Verenigde Staten uit de VN Mensenrechtenraad stappen stond in de sterren geschreven. "De kritiek van Trump is terecht, maar niet nieuw", zeggen experts. 
  [naar artikel]
 17. Wrevel over gewijzigd parkeerbeleid aan station Genk (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er heerst heel wat wrevel bij treinreizigers over het gewijzigde parkeerbeleid aan het station van Genk en Bokrijk. Vanaf 1 augustus zullen abonnementhouders van de NMBS niet meer gratis kunnen parkeren aan beide stations. Dat is nu wel nog het geval. Ook voor occasionele treinreizigers zijn er veranderingen. Zo kan je je wagen maar maximaal 1 dag betalend aan het station laten staan.
  [naar artikel]
 18. Bree wijzigt parkeerbeleid: Dit moet je weten (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Bree is sinds 1 januari een nieuw parkeerbeleid van kracht. Met je bewonerskaart - een sticker om op je ruit te kleven- mag je in Bree alleen nog maar parkeren in je eigen zone.
  [naar artikel]
 19. Over Sven Mary en Jan Jambon: "Advocaten mogen geen vijanden van de samenleving worden" (12/02/2018 - VRT NWS)
  De uitspraken gisteren in "De Zevende Dag" van minister Jan Jambon (N-VA) over de strategie van advocaat Sven Mary in het proces Abdeslam, lokten hevige kritiek uit bij advocaten en hun vertegenwoordigers. Maar niet alle "confraters" zijn het eens met die kritiek op Jambon. "Advocaten mogen geen vijanden van de samenleving worden", besluit Paul Quirynen.
  [naar artikel]
 20. Philippe Clement: "Strijd om titel wordt geen tweestrijd tussen Genk en Brugge" (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  "De strijd om de titel wordt geen tweestrijd tussen Racing Genk en Club Brugge." Dat vertelde Genk-trainer Philippe Clement maandag in TVL Sportcafé, al vindt Clement het te vroeg om over een mogelijke titelstrijd te spreken. Het wordt "titelkandidaat" neemt de Genk-coach dan ook niet in de mond.
  [naar artikel]
 21. Glenn van eerste ‘Big Brother’ over zijn liefdesleven: "Elke week naar de homosauna, dat is nu gedaan" (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste bewoners van het ‘Big Brother’-huis, in 2000, werden op slag sterren. Glenn Verhoeven, 45 intussen, groeide uit tot de bekendste...
  [naar artikel]
 22. Deelnemers lijden pijn voor opname overlevingsprogramma terwijl uitzending allang is gestopt (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het moest een kruising worden tussen Expeditie Robinson en Big Brother. Het Britse Channel 4 zocht en vond 23 kandidaten die op een afgelegen
  [naar artikel]
 23. LIVE. "Deze etappe is een kruising tussen de Amstel Gold Race en een Ardense klassieker", Van Avermaet: "Wil meedoen voor ritzege" (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vijfde rit brengt de renners van Lorient naar Quimer. Een heuvelachtige tocht van 204,5 kilometer, één van de langste etappes in deze Tour de...
  [naar artikel]
 24. Minister Homans bijt van zich af na kritiek: "Ik boet nog altijd voor één tipsy avond" (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo reageert Liesbeth Homans op de relatieve stilte bij N-VA, na een storm van kritiek over twijfelachtige ­armoedecijfers. "Tussen Bart De Wever
  [naar artikel]
 25. Mobiliteitsexpert: "Een auto bezitten is geen mensenrecht meer" (14/09/2018 - De Morgen)
  Het circulatieplan en het parkeerbeleid in Gent is asociaal, meent Anneleen Van Bossuyt, lijsttrekker voor N-VA in Gent. Klopt niet, vindt mobiliteitsdeskundige Dirk Lauwers (Ugent). "De parkeernorm in Gent valt nog goed mee."
  [naar artikel]
 26. Scanwagen jaagt in Antwerpen op zwartparkeerders (04/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste scanwagen van de stad Antwerpen rijdt sinds deze week rond in de Antwerpse straten. Vanaf mei zal die zo’n duizend nummerplaten per uur scannen op zoek naar zwartparkeerders. De pakkans voor wie niet betaalt om te parkeren, wordt beduidend groter.
  [naar artikel]
 27. Minister Homans bijt van zich af na felle kritiek: "Ik boet nog altijd voor één tipsy avond. Ja, ik voel me nog gesteund door mijn partij." (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo reageert Liesbeth Homans op de relatieve stilte bij N-VA, na een storm van kritiek over twijfelachtige ­armoedecijfers. "Tussen Bart De Wever
  [naar artikel]
 28. Wetenschappers spotten nooit eerder geziene kruising tussen dolfijn- en walvissoort (30/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van het Cascadia Research Collective hebben voor het allereerst een kruising gespot tussen een snaveldolfijn en een witlipgriend. De...
  [naar artikel]
 29. Wetenschappers spotten nooit eerder geziene kruising tussen dolfijn en walvis (30/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van het Cascadia Research Collective hebben voor het allereerst een kruising gespot tussen een snaveldolfijn en een witlipgriend. De...
  [naar artikel]
 30. Clinton excuseert zich nadat ze Trump-kiezers racisten, sexisten, homofoben en nog van alles noemde (10/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hillary Clinton "betreurt" vandaag dat ze gisteren de helft van de kiezers van Donald Trump "deplorabel" noemde. Ze kreeg hevige kritiek van
  [naar artikel]
 31. Clinton betreurt beledigen van Trump-kiezers (11/09/2016 - De Tijd)
  09:14 Hillary Clinton "betreurt" zaterdag dat ze een dag eerder de helft van de kiezers van Donald Trump "deplorabel" noemde. Ze kreeg hevige kritiek van rechts op haar uitspraken en haalde zich de woede op...
  [naar artikel]
 32. KRC Genk start werkgroep voor nieuw stadion (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Omdat je moet blijven inspelen op de eisen en noden van de supporters", denkt KRC Genk aan de bouw van een nieuw stadion. "Je mag als club niet blijven stilstaan als je tot de top wil blijven behoren,” zegt voorzitter Herbert Houben
  [naar artikel]
 33. Algemeen directeur Genk: "Doe een oproep aan journalisten die ons voor gek verklaarden" (29/05/2017 - Sporza)
  Racing Genk is nog 1 stap verwijderd van Europees voetbal. "Toen we Peter Maes ontslagen hebben, werd die beslissing "heel dom" genoemd."
  [naar artikel]
 34. Israël heeft kritiek op wapendeal tussen VS en "vijandig" Saoedi-Arabië (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Israël is kritiek geuit op de wapendeal die de VS en Saoedi-Arabië hebben beklonken. "Dit is een zaak die ons echt moet verontrusten", zei
  [naar artikel]
 35. "Let Buffel Stay!" Supporters starten petitie om Buffel in Genk te houden (31/05/2017 - Sporza)
  Thomas Buffel speelt vanavond misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Genk. De aanvoerder van Genk tekende nog geen nieuw contract en dat is niet naar de zin van heel wat fans.
  [naar artikel]
 36. Zware kritiek op N-VA na tweet over "wereldvreemde" rechters: "N-VA stelt zichzelf boven de wet" (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de visumaanvraag van een Syrisch gezin heeft N-VA kritiek geuit op de "wereldvreemde rechters" in ons land. Daarmee ligt de
  [naar artikel]
 37. Zware kritiek op N-VA na tweet over "wereldvreemde" rechters: "N-VA stelt zichzelf boven de wet" (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de visumaanvraag van een Syrisch gezin heeft N-VA kritiek geuit op de "wereldvreemde rechters" in ons land. Daarmee ligt de
  [naar artikel]
 38. Kritiek op N-VA-campagne tegen Migratiepact: "Is de N-VA bereid hiervan afstand te nemen?"  (04/12/2018 - VRT NWS)
  Verschillende kopstukken van de oppositie én de meerderheid reageren furieus op de onlinecampagne die de N-VA tegen het VN-Migratiepact heeft gestart. "Desinformatie en bangmakerij", zegt Kristof Calvo (Groen). Robrecht Bothuyne (CD&V) noemt de partij "Nieuw-Vlaams Belang".
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - "Het was een verwarrend jaar, ook voor mij als reporter" (22/11/2016 - De Redactie)
  VRT-journalist Steven Decraene stond het voorbije jaar op de eerste rij tijdens enkele hevige brandhaarden. Over zijn jaar tussen de vluchtelingen en de terreur heeft hij een boek geschreven: "Het jaar van de verwarring". In "Van Gils & Gasten" vertelt hij hoe hij het allemaal beleefd heeft.
  [naar artikel]
 40. Die vuile zwarte apin toch (10/04/2019 - De Morgen)
  "Wie wil er met mij van bil gaan? Ben jongen van 15." Het is halfvier, onderaan de live-uitzending van Big Brother rollen sms'jes over het scherm. "Ik dacht dat het de eerste dag van het schooljaar was. Waarom zitten al die kadeekes hier op de chat?", vraagt iemand zich af.
  [naar artikel]
 41. Bailey: "Er waren "bad people" in Genk, maar het was een mooie tijd" (31/01/2017 - Sporza)
  Leon Bailey heeft Racing Genk bedankt op de sociale media. "Ik zal veel mensen missen in Genk, maar er waren toch ook wel enkele minder leuke momenten."
  [naar artikel]
 42. Terminaal zieke Peter (54) zoekt nieuw baasje voor Macho: "Ik heb de handen vol met mijn eigen verzorging" (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Peter Deruyter uit Berchem zoekt een nieuwe thuis voor Macho, een kruising tussen een Amerikaanse stafford en een Mechelse herder. Deruyter is terminaal ziek en zit in de laatste fase van zijn leven. “Ik hang vijftien uur per dag aan een machine. Macho verdient beter.”
  [naar artikel]
 43. Het parkeerbeleid ergert de Vlaming (13/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het parkeerbeleid in Vlaanderen is chaotisch en onoverzichtelijk. Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring. In iedere stad en gemeente zijn er
  [naar artikel]
 44. "Ik wil ook zo’n knuffel van Joe Biden" (10/11/2016 - De Redactie)
  De "bromance" in het Witte Huis tussen Barack Obama en zijn vicepresident loopt op zijn einde en dus werd gisteren des te meer genoten van een nieuw knuffelmoment tussen beiden.
  [naar artikel]
 45. Duitse Big Brother-bewoners horen na vijf weken het nieuws: "Er is een ziekte en die heet corona” (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De veertien deelnemers van de Duitse versie van realityprogramma ‘Big Brother’ werden nu toch geïnformeerd over de coronacrisis. Die beslissing...
  [naar artikel]
 46. Europese kritiek op handelsoorlog: "Invoerheffingen zijn illegaal" (01/06/2018 - De Morgen)
  Emmanuel Macron heeft gisteravond in een telefoongesprek met Donald Trump gezegd dat zijn beslissing om de importheffingen op Europees staal en aluminium te verhogen "illegaal" zijn, "een vergissing" en dat de Europese Unie "hard en proportioneel" zal terugslaan. Ook andere Europese leiders uiten kritiek.
  [naar artikel]
 47. "Oh My God, wat doe jij hier?": Jani laat mensen blind daten (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag start 'Matchmakers', het nieuwe programma van Jani Kazaltzis dat een soort kruising is tussen 'Blind Date' en 'Sorry voor alles'. Bekijk...
  [naar artikel]
 48. 'Big Brother'-kandidate Omarosa werkte voor Donald Trump: "Ik leefde in angst voor zijn tweets, Amerika moet zich zorgen maken" (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'Big Brother'-kandidate Omarosa stemde destijds zélf op Donald Trump, en was dolblij toen ze bij zijn kabinet kon gaan werken. Dat draaide helemaal...
  [naar artikel]
 49. "Het stadion van Genk moet van de eerste tot de laatste minuut daveren" (18/04/2017 - Sporza)
  Donderdagavond staan voor RC Genk de halve finales in de Europa League op het spel. Het moet een achterstand goedmaken tegen Celta. "Dit is een historische wedstrijd", zegt Genk.
  [naar artikel]
 50. "Vanden Borre betrokken bij hevige rellen in Lommel" (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij hevige rellen tijdens en na de wedstrijd Lommel-Cercle Brugge in 1B zijn vier stewards naar het ziekenhuis afgevoerd na hevige rellen. Een
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.