Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
08:58 uur

Nog meer West-Vlaamse jongeren besmet geraakt in het Portugese Albufeira

VRT NWS

16/09/2020 - 09:21

Zo’n 10 tot 15 jongeren uit Waregem zijn besmet met het coronavirus na een vakantie in Albufeira in Portugal. Gisteren waren er al jongeren uit Tielt die besmet terugkeerden van de populaire badplaats in de Algarve. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) vermoedt dat ze besmet zijn geraakt door te feesten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duivensport is hip bij West-Vlaamse jongeren (16/11/2018 - VRT NWS)
  De duivensport is aan een heropleving begonnen in West-Vlaanderen. Bij de West-Vlaamse Jeugdvereniging verdubbelde het aantal leden jonger dan 30 jaar in vijf jaar tijd. Bijna vijftig jongeren nemen deel aan wedstrijden.
  [naar artikel]
 2. Experts oneens over aanpak (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na eerder een West-Vlaamse man die in China verbleef, is een Antwerpse vrouw nu de tweede landgenote die besmet is geraakt met het coronavirus. Zaterdag meldde ze zich samen met haar man aan in het UZA. Professor Herman Goossens, pleit nu voor “meer en bredere testen.”
  [naar artikel]
 3. Met asbest besmet reinigingsmiddel gebruikt in Belgische bedrijven (13/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlands bedrijf heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement Omgeving, dat een onderzoek is gestart. Ook de arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Vier Vlaamse reinigingsbedrijven kochten het product in Nederland en leverden het aan tien klanten.
  [naar artikel]
 4. Met asbest besmet reinigingsmiddel gebruikt in Belgische bedrijven (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlands bedrijf heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement...
  [naar artikel]
 5. Met asbest besmet reinigingsmiddel gebruikt in Belgische bedrijven (13/10/2017 - De Tijd)
  21:11 Een Nederlands bedrijf heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement Omgeving, dat een onderzoek is gestart.
  [naar artikel]
 6. Eerste Belg besmet met coronavirus is West-Vlaming (04/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De eerste Belg die besmet is met het coronavirus komt uit West-Vlaanderen. Dat meldt Focus WTV. Het gaat over een vijftiger die al meer dan vijf jaar werkt in een Chinese vestiging van het machinebedrijf LVD uit Gullegem.
  [naar artikel]
 7. Eerste Belg besmet met coronavirus is West-Vlaming (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste Belg die besmet is met het coronavirus komt uit West-Vlaanderen. Dat meldt Focus WTV. Het gaat over een vijftiger die al meer dan vijf jaar werkt in een Chinese vestiging van het machinebedrijf LVD uit Gullegem.
  [naar artikel]
 8. Belgische coronapatiënt is niet langer besmet met virus en mag ziekenhuis verlaten (15/02/2020 - VRT NWS)
  Philip Soubry, de West-Vlaamse man die besmet was met het coronavirus Covid-19, mag het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel verlaten. De artsen zijn zeker dat het virus niet meer in zijn lichaam zit en dat hij niemand kan besmetten.
  [naar artikel]
 9. Twee jongeren kritiek na zware crash langs jaagpad in Oudenburg (26/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het West-Vlaamse Oudenburg zijn vanavond twee jongeren levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zware crash. De twee reden op het moment van
  [naar artikel]
 10. Auto met vier jongeren gaat uit de bocht en crasht tegen huis (05/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een ongeval in de Veurnestraat in het West-Vlaamse De Panne zijn zondagnacht vier jongeren gewond geraakt. Hun auto ging uit de bocht en crashte tegen een huis.
  [naar artikel]
 11. West-Vlaamse vrouw (45) verdronken voor Portugese kust (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Nog steeds mensen besmet met ebola in West-Afrika (10/04/2019 - De Morgen)
  Hoewel het aantal nieuwe ebolagevallen sterk is afgenomen, worden toch nog zo'n dertig mensen per week besmet. Het virus waart sinds vorig jaar door West-Afrika.
  [naar artikel]
 13. Vermiste meisjes Sam en Femke waren "in vakantiestemming" (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs die afgelopen week teruggevonden werden in de Portugese kustplaats Albufeira, hebben overnacht in
  [naar artikel]
 14. Wat we weten over eerste Belgische slachtoffer coronavirus: West-Vlaming (50) ligt in quarantaine in Brussel en moest Chinese echtgenote achterlaten (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste Belg die besmet is met het coronavirus is een West-Vlaamse man. Dat werd bevestigd aan HLN.be. Het gaat om een werknemer van het...
  [naar artikel]
 15. Wat we weten over het eerste Belgische slachtoffer met coronavirus: West-Vlaming (50) ligt in quarantaine in Brussel en moest Chinese echtgenote achterlaten (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste Belg die besmet is met het coronavirus is een West-Vlaamse man. Dat werd bevestigd aan HLN.be. Het gaat om een werknemer van het...
  [naar artikel]
 16. Bus van Kazou met Vlaamse jongeren beschoten op Franse snelweg (10/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een groep Vlaamse jongeren van 15 en 16 jaar zijn op de terugreis van hun vakantiekamp in Spanje beschoten. De bus werd geraakt ter hoogte van de Franse stad Tours. De achterruit sprong terug, maar niemand raakte gewond. Dat meldt VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 17. Bus met Vlaamse jongeren beschoten op Franse snelweg (10/07/2017 - De Standaard)
  Een groep Vlaamse jongeren van 15 en 16 jaar zijn op de terugreis van hun vakantiekamp in Spanje beschoten. De bus werd geraakt ter hoogte van de Franse stad Tours. De achterruit sprong stuk, maar niemand raakte gewond. Dat is bevestigd aan de redactie van Nieuwsblad.be.
  [naar artikel]
 18. Meer migranten op West-Vlaamse parkings (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De politie pakt de voorbije dagen opvallend meer vluchtelingen op aan de West-Vlaamse snelwegparkings. Dat komt door de ontruiming van
  [naar artikel]
 19. Belg met corona werkt voor West-Vlaams familiebedrijf (05/02/2020 - De Tijd)
  00:30 De eerste Belg die besmet is met het coronavirus werkt bij de Gullegemse machinefabrikant LVD. Hij verkeert in goede gezondheid, maar het virus veroorzaakt andere problemen bij het West-Vlaamse famili...
  [naar artikel]
 20. Al meer dan 300.000 mensen besmet door cholera in Jemen (10/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Jemen zijn al meer dan 300.000 mensen besmet geraakt door de cholera-epidemie die er eind april was uitgebroken. De ziekte heeft er al aan meer dan 1.600 mensen het leven gekost, zo meldt het Rode Kruis maandag.
  [naar artikel]
 21. Al meer dan 300.000 mensen besmet door cholera in Jemen (10/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Jemen zijn al meer dan 300.000 mensen besmet geraakt door de cholera-epidemie die er eind april was uitgebroken. De ziekte heeft er al aan meer dan 1.600 mensen het leven gekost, zo meldt het Rode Kruis maandag.
  [naar artikel]
 22. West-Vlaams bedrijf importeerde besmet paardenvlees (04/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Italiaanse voedselagentschap heeft op 22 juni aan de alarmbel getrokken omdat er cadmium was aangetroffen in bevroren paardenvlees ingevoerd vanuit het West-Vlaamse bedrijf Chevideco. Uit onderzoek blijkt dat het niet gaat om een eenmalige kwestie, schrijft het weekblad Knack.
  [naar artikel]
 23. West-Vlaamse firma mixte paardenvlees in producten Iglo (13/04/2019 - De Morgen)
  Een West-Vlaamse producent van diepvriesvoedsel is betrokken geraakt bij de Europese fraude met paardenvlees. De firma Frigilunch uit Veurne is de leverancier van de producten die het grote voedselmerk Iglo gisteren begon terug te roepen.
  [naar artikel]
 24. Inwoner van Texas besmet geraakt met zikavirus in Miami (16/08/2016 - Knack)
  Een inwoner uit Texas is besmet geraakt met het zikavirus toen hij op vakantie was in Miami. Die stad is de enige regio in de VS waar het zikavirus werd overgedragen via inheemse muggen, aldus de gezondheidsautoriteiten van de staat Florida.
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - Deel redactie De Krant van West-Vlaanderen verhuist naar Gent (20/03/2017 - De Redactie)
  De reporters gaan er op zoek naar de West-Vlaamse kantjes van Gent, want liefst één op de tien Gentenaren heeft vandaag West-Vlaamse roots. Met meer dan 22.000 zijn ze intussen.
  [naar artikel]
 26. Antwerpse leerlingen tijdens schoolreis hardhandig aangepakt door Portugese politie (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een twintigtal leerlingen (16-18-jarigen) van het stedelijke lyceum Lakbors in Deurne is tijdens een schoolreis in het Portugese Lissabon twee keer hardhandig aangepakt door de Portugese politie. De hardhandige aanpak van de Portugese politie, met onder andere kniestoten en slagen en verwondingen, kwam onverwacht en zonder aanleiding. Een van de leerlingen is lichtgewond geraakt.
  [naar artikel]
 27. Cateringbedrijf Esthio mag weer (deels) maaltijden leveren na grote salmonellabesmetting (04/06/2018 - VRT NWS)
  Bij cateringbedrijf Esthio in Harelbeke gaan er weer maaltijden naar buiten. Voorlopig mag de cateraar van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) enkel leveren aan bedrijven, nog niet aan scholen. Esthio in Harelbeke was meer dan een week gesloten nadat in totaal meer dan 450 kinderen in West-Vlaamse en Oost-Vlaamse scholen besmet raakten met salmonella.
  [naar artikel]
 28. Vermiste Nederlandse tienermeisjes gevonden in Portugal (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De vermiste zestienjarige meisjes Sam en Femke uit het Nederlandse Bergen op Zoom zijn terecht. Ze zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur door de Portugese politie aangetroffen in de kustplaats Albufeira na een tip. Dat meldde de Nederlandse politie zaterdag.
  [naar artikel]
 29. Vermiste Nederlandse tienermeisjes gevonden in Portugal (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De vermiste zestienjarige meisjes Sam en Femke uit het Nederlandse Bergen op Zoom zijn terecht. Ze zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur door de Portugese politie aangetroffen in de kustplaats Albufeira na een tip. Dat meldde de Nederlandse politie zaterdag.
  [naar artikel]
 30. Al meer dan half miljoen mensen in Jemen besmet met cholera (14/08/2017 - De Redactie)
  Bij de cholera-epidemie in Jemen zijn in totaal al meer dan 500.000 mensen besmet geraakt. Er zijn al bijna 2.000 mensen gestorven aan de infectieziekte.
  [naar artikel]
 31. Antwerpse leerlingen tijdens schoolreis hardhandig aangepakt door Portugese politie (27/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een twintigtal leerlingen (16-18-jarigen) van het stedelijke lyceum Lakbors in Deurne zijn tijdens een schoolreis in het Portugese Lissabon twee keer hardhandig aangepakt door de Portugese politie. De hardhandige aanpak van de Portugese politie, met onder andere kniestoten en slagen en verwondingen, kwam onverwacht en zonder aanleiding. Een van de leerlingen is lichtgewond geraakt.
  [naar artikel]
 32. Al meer dan half miljoen mensen in Jemen besmet met cholera (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de cholera-epidemie in Jemen zijn in totaal al meer dan 500.000 mensen besmet geraakt. Er zijn al bijna 2.000 mensen gestorven aan de
  [naar artikel]
 33. Robin Hendrix met vierde plaats beste Belg op Europabeker veldlopen (03/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Robin Hendrix is zondag als vierde geëindigd op de Europabeker veldlopen voor clubs in het Portugese Albufeira. Zijn club Olympic Essenbeek Halle (OEH) finishte als achtste in het ploegenklassement.
  [naar artikel]
 34. Minder overgewicht maar meer psychologische klachten bij Vlaamse jongeren (16/09/2019 - De Standaard)
  Vlaamse jongeren hebben minder overgewicht, maar ervaren meer psychologische klachten dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit het UGent-onderzoek Jongeren en Gezondheid, dat bij 11.000 respondenten is afgenomen.
  [naar artikel]
 35. Vermiste meisjes Sam en Femke gevonden in Portugal (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vermiste zestienjarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom zijn terecht. Ze zijn vandaag gevonden in het Portugese Albufeira na een tip.
  [naar artikel]
 36. Ondergronds jeugdcafé compleet afgebroken (12/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het ondergrondse café dat enkele jongeren uit het West-Vlaamse Zwankendamme hadden gebouwd, is niet meer. De bunker is vrijdag dichtgegooid door de stad Brugge.
  [naar artikel]
 37. Vrouw zwaargewond bij frontale botsing met cabriolet (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Alveringem is een 36-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen
  [naar artikel]
 38. Italiaans voedselagentschap trekt aan bel: West-Vlaams bedrijf importeerde besmet paardenvlees (04/07/2018 - De Morgen)
  Het Italiaanse voedselagentschap heeft op 22 juni aan de alarmbel getrokken omdat er cadmium was aangetroffen in bevroren paardenvlees ingevoerd vanuit het West-Vlaamse bedrijf Chevideco. Uit onderzoek blijkt dat het niet gaat om een eenmalige kwestie. Dat schrijft het weekblad Knack.
  [naar artikel]
 39. West-Vlamingen blinken uit in hoger onderwijs (09/04/2019 - De Morgen)
  West-Vlaamse leerlingen steken met kop en schouders boven de rest van Vlaanderen uit. Zij hebben het vaakst de meeste kans van slagen aan de universiteit of hogeschool, zo leert het onderwijsrapport. Brusselse jongeren hebben het juist moeilijk.
  [naar artikel]
 40. West-Vlamingen blinken uit in hoger onderwijs (30/05/2017 - De Morgen)
  West-Vlaamse leerlingen steken met kop en schouders boven de rest van Vlaanderen uit. Zij hebben het vaakst de meeste kans van slagen aan de universiteit of hogeschool, zo leert het onderwijsrapport. Brusselse jongeren hebben het juist moeilijk.
  [naar artikel]
 41. Portugese onderzeeër raakt verstrikt in Frans visnet (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Portugese onderzeeër is voor de Britse kust verstrikt geraakt in de netten van een Franse visser. Het incident heeft geen slachtoffers
  [naar artikel]
 42. Corona eist eerste leven in Nederland (06/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een 86-jarige man in Rotterdam, waarvan niemand weet hoe hij besmet is geraakt.
  [naar artikel]
 43. Vlaamse jongeren met Aziatische roots over beledigingen door coronavirus: "Mensen beginnen te blaffen naar mij" (13/02/2020 - VRT NWS)
  Steeds meer Vlaamse jongeren met Aziatische roots ervaren racistische of beledigende opmerkingen na de uitbraak van het coronavirus. Verschillende jongeren vertellen aan ons jongerenmagazine nws.nws.nws wat ze zoal te horen krijgen.
  [naar artikel]
 44. Man aangehouden in zaak vermiste Nederlandse meisjes in Portugal (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op verzoek van de Nederlandse politie is in Portugal een 34-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van de zestienjarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom. De meiden stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en daarna waren ze dagenlang spoorloos. Zaterdag werden ze na een tip aangetroffen in de Portugese kustplaats Albufeira.
  [naar artikel]
 45. Zilver voor Kurt Deklerck in 8-ball op EK pool (25/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Rolstoelatleet Kurt Deklerck, die zich woensdag in het Portugese Albufeira (Algarve) tot Europees kampioen in het 10-ball kroonde, heeft vrijdag in het 8-ball vrede moeten nemen met zilver. In de finale moest de 50-jarige Bruggeling met 5-3 de duimen leggen voor de Fin Jouni Tahti.
  [naar artikel]
 46. Dit West-Vlaamse werkwoord is het Vlaamse dialectwoord van het jaar (27/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Jeunen’ is het Vlaamse dialectwoord van het jaar. Meer dan 17.000 mensen stemden de voorbije week voor het woord op de site van Radio 1. Jeunen is West-Vlaams en betekent ‘plezier maken’ en ook ‘iemand iets gunnen’.
  [naar artikel]
 47. Dit West-Vlaamse werkwoord is het Vlaamse dialectwoord van het jaar (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Jeunen’ is het Vlaamse dialectwoord van het jaar. Meer dan 17.000 mensen stemden de voorbije week voor het woord op de site van Radio 1. Jeunen is West-Vlaams en betekent ‘plezier maken’ en ook ‘iemand iets gunnen’.
  [naar artikel]
 48. Dit West-Vlaamse werkwoord is het Vlaamse dialectwoord van het jaar (27/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  ‘Jeunen’ is het Vlaamse dialectwoord van het jaar. Meer dan 17.000 mensen stemden de voorbije week voor het woord op de site van Radio 1. Jeunen is West-Vlaams en betekent ‘plezier maken’ en ook ‘iemand iets gunnen’.
  [naar artikel]
 49. Vijf nieuwe gevallen van coronavirus in Frankrijk, nu al elf in het totaal (08/02/2020 - VRT NWS)
  In Frankrijk zijn opnieuw vijf besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Volgens de overheid gaat het om een groep mensen die besmet is geraakt door een Brit die was teruggekeerd uit Singapore. In Frankrijk zijn in totaal nu al elf mensen besmet geraakt.
  [naar artikel]
 50. Artsen uit Oost- en West-Vlaanderen krijgen uitleg over cornavirus: “De rol van de huisarts is extreem belangrijk” (10/03/2020 - VRT NWS)
  Artsen uit Oost- en West-Vlaanderen hebben gisterenavond meer uitleg gekregen over het coronavirus in het Gentse UZ. De huisartsenvereniging heeft er meer informatie gegeven over hoe artsen moeten omgaan met patiënten die besmet zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.