Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
09:42 uur

Luide ontploffing schrikt Elverdinge bij Ieper op: zware schade bij bandenherstelplaats

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 09:24

Het Ieperse dorp Elverdinge werd dinsdagavond opgeschrikt door een luide ontploffing ter hoogte van een bedrijf, dat tractorbanden herstelt. De schade is groot, maar er vielen geen slachtoffers.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 60-jarige man uit Ieper sterft bij ongeval in Elverdinge, bejaard koppel zwaargewond (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de Veurnseweg (N8) in Elverdinge (Ieper) is deze namiddag rond 17u een 60-jarige man uit Ieper om het leven gekomen bij een
  [naar artikel]
 2. 60-jarige man sterft bij ongeval in Elverdinge, bejaard koppel zwaargewond (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de Veurnseweg (N8) in Elverdinge (Ieper) is deze namiddag rond 17 uur een 60-jarige man uit Ieper om het leven gekomen bij een
  [naar artikel]
 3. Luide knal schrikt bewoners in Mechelen-Noord op (31/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een luide knal die leek op een ontploffing heeft zaterdagnacht bewoners in Mechelen Noord opgeschrikt. Politie en brandweer kwamen ter plaatse, maar een verklaring hebben ze voorlopig niet gevonden.
  [naar artikel]
 4. Iedereen schrikt van luide knal, trillende ramen en slaande deuren (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een zwaar ongeval? Een ontploffing? Een vallend ruimtestation? Tal van mogelijke verklaringen, de ene piste al wat verder gezocht dan de andere, flitsen door de hoofden van de duizenden mensen die woensdagavond een onverklaarbare, luide knal hoorden. Een F-16 ligt waarschijnlijk aan de oorzaak, al ontkent Defensie dat het om een eigen toestel gaat.
  [naar artikel]
 5. Drie gewonden bij zware klap in Vleteren (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Elverdingestraat tussen Woesten en Elverdinge is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd. Een lichte vrachtauto die in de richting van Elverdinge...
  [naar artikel]
 6. Opnieuw een auto beschadigd door een  ontploffing in Antwerpen (19/03/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen is vannacht opnieuw een auto beschadigd door een ontploffing. Rond 3.30 uur was een luide knal te horen in de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord. Zeker één auto liep zware schade op, de motorkap van de wagen vloog open. De politie heeft de straat intussen afgesloten.
  [naar artikel]
 7. Luide knal schrikt aankomstzone wegrit op (06/08/2016 - Sporza)
  Het explosieventeam van de Braziliaanse politie heeft ter hoogte van de aankomstzone van de wegwedstrijd een achtergelaten rugzak of tas tot ontploffing gebracht.
  [naar artikel]
 8. Zwaargewonde na ontploffing in Beringen (07/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Valkenlaan in Paal bij Beringen heeft een gasexplosie zaterdagnamiddag voor grote schade gezorgd. De buurt werd omstreeks 15.15 uur opgeschrikt door een luide knal. Wat de explosie precies veroorzaakt heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Één bewoner is alleszins met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 9. Bankkantoor loopt veel schade op door plofkraak: “De ravage is enorm” (02/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Peperstraat in Retie werd donderdagochtend rond 4u opgeschrikt door een luide knal. Onbekenden hadden de geldautomaat in de gevel van het filiaal van Argenta tot ontploffing gebracht. De schade aan het gebouw is groot, maar de daders konden geen geld buitmaken.
  [naar artikel]
 10. Luide knal schrikt Mechelen op (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een luide knal heeft afgelopen nacht de bewoners in Mechelen Noord wakker geschud. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse. De oorzaak van
  [naar artikel]
 11. Twee doden bij motortreffen in Ieper (01/05/2017 - De Redactie)
  De slachtoffers, die samen op één motorfiets zaten, belandden na een aanrijding in een sloot in de Ieperse deelgemeente Elverdinge.
  [naar artikel]
 12. Gasexplosie vernielt rijwoning en richt ook in omgeving schade aan (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een gasexplosie heeft maandagmiddag in de Polenlaan in Ieper voor zware materiële schade gezorgd aan verschillende woningen. De bewoonster van de...
  [naar artikel]
 13. 76-jarige vrouw raakt heelhuids uit ontplofte woning:“Een mirakel dat ze dit overleefd heeft” (15/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het centrum van Ieper werd maandag even voor 13 uur opgeschrikt door een luide ontploffing ter hoogte van een rijwoning aan de Polenlaan. De woning was vernield en moest afgebroken worden, de bewoonster was in shock. Zij en haar buren werden opgevangen.
  [naar artikel]
 14. Zware ontploffing in Chinese fabriek eist minstens tien doden (20/07/2019 - Metro)
  Bij een krachtige explosie in een vergassingsinstallatie in het centrum van China zijn vrijdag minstens tien mensen om het leven gekomen, zo berichten Chinese staatsmedia. Vijf andere mensen zijn vermist. De explosie, die ook negentien gewonden maakte, vond plaats in Sanmenxia, een stad in de centrale provincie Henan. De ontploffing richtte zware schade aan gebouwen in de omgeving aan. Video’s op sociale media toonden een enorme grijze en dichte rookkolom. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontploffing. bron: Belga Het bericht Zware ontploffing in Chinese fabriek eist minstens tien doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. 2 motorrijders komen om in Elverdinge (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het West-Vlaamse Elverdinge zijn deze namiddag twee motorrijders om het leven gekomen. Hun motorfiets ging uit de bocht en kwam in de gracht
  [naar artikel]
 16. Schade blijft beperkt na brand en ontploffing (18/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een brand en een kleine ontploffing richtten woensdag schade aan in een werkruimte van het Bourgondisch Huis aan de Acaciastraat in Geel.
  [naar artikel]
 17. Zelfmoordterroristen brengen zichzelf tot ontploffing tijdens politieraid in Ankara (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de Turkse hoofdstad Ankara is zaterdag een luide ontploffing gehoord. Volgens het officiële Turkse persbureau Anadolu gaat het om twee zelfmoordterroristen die een aanslag met een bomauto voorbereid hadden en die bom tot ontploffing brachten toen de politie hen betrapte.
  [naar artikel]
 18. Ontploffing schrikt buurt in Houthalen op (07/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de wijk Tenhout in Houthalen vond in de nacht van maandag op zondag een ontploffing plaats. Niemand raakte gewond, er zijn wel beschadigingen aan auto’s en huizen.
  [naar artikel]
 19. Hoe kunnen slachtoffers van ontploffing schade vergoed krijgen? (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De ontploffing op de Paardenmarkt heeft niet alleen grote schade aangericht aan de zeven getroffen woningen, ook auto’s en woningen in de buurt liepen aanzienlijke averij op door rondvliegende brokstukken. “Mensen die schade hebben geleden moeten zo snel mogelijk hun eigen verzekering aanspreken”, zegt Wauthier Robyns van Assuralia.
  [naar artikel]
 20. DOVO brengt bom uit WOI tot ontploffing in Wachtebeke (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van Wachtebeke en Moerbeke-Waas zijn deze middag opgeschrikt door een immens luide knal. Dat geluid kwam voort na een ontploffing van
  [naar artikel]
 21. Zware uitslaande brand in Ieper: woning volledig uitgebrand (31/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de West-Vlaamse stad Ieper vond vrijdagochtend een zware uitslaande brand plaats in Ieper. De bewoners waren aanwezig in de woning die volledig uitbrandde, maar konden tijdig naar buiten vluchten.
  [naar artikel]
 22. Man krijgt zware klappen in Ieper: slachtoffer vecht nog steeds voor zijn leven (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend heeft een zware vechtpartij plaatsgevonden in het centrum van Ieper. Na een discussie op café deelde een jongeman van 18 jaar...
  [naar artikel]
 23. Ontploffing schrikt buurt rond Paardenmarkt op (15/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de buurt van de Paardenmarkt in Antwerpen heeft maandagavond een ontploffing plaatsgevonden. Het gebouw is door de knal ingestort.
  [naar artikel]
 24. Limburg opnieuw opgeschrikt door luide knal (29/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Omstreeks 10u30 deed een luide knal grote delen van onze provincie daveren. Dit was maandag ook al het geval en ook vandaag was de knal afkomstig van het afvalverwerkingsbedrijf Stelimet in Genk. Tijdens het fijnmalen van een nog gevulde gastank zou er een ontploffing hebben plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 25. Twee lichtgewonden na ontploffing in woning in Ieper (14/01/2019 - Metro)
  In Ieper heeft vandaag een ontploffing plaatsgevonden in een woning. De bewoonster en een arbeider raakten lichtgewond. Vermoedelijk gaat het om een gasexplosie. De brandweer en Eandis zijn ter plaatse en de situatie is onder controle. De brandweer van de zone Westhoek werd iets voor 13 uur opgeroepen voor een explosie in een woning in de Polenlaan. Het zou om een gasontploffing gaan. In de buurt van de woning waren werken bezig en vermoedelijk is daar iets fout gelopen. “In de kelder van de woning werd een verhoogde concentratie gas gemeten. Nu moet nog worden uitgezocht of dit de oorzaak of het gevolg van de ontploffing is”, klinkt het bij brandweer Westhoek. De bewoonster, een bejaarde vrouw, en een arbeider raakten allebei lichtgewond. Enkel de arbeider moest voor verdere verzorging naar het ziekenhuis. De Polenlaan is afgesloten voor verkeer. bron: Belga Het bericht Twee lichtgewonden na ontploffing in woning in Ieper verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Zware brand in wafelfabriek in Ieper (20/09/2019 - Metro)
  In Ieper is in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand uitgebroken. Dat meldt brandweerzone Westhoek op Twitter. Volgens VRT gaat het om een brand in een wafelfabriek. “Sinds middernacht zijn verschillende ploegen ter plaatse bij een bedrijfsbrand in de Rozendaalstraat te Ieper”, aldus de brandweer rond 04.00 uur op Twitter. “De brand is onder controle. Er zal nog de hele dag worden nageblust.” Er vielen geen gewonden, maar het gebouw brandde wel volledig uit. Achttien mensen zijn door de brand technisch werkloos, aldus VRT. bron: Belga Het bericht Zware brand in wafelfabriek in Ieper verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Aardbeving schrikt Griekenland op (13/06/2019 - Metro)
  Het centrum van Griekenland is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het geodynamisch instituut van Athene had de schok een magnitude van 4,1. Het epicentrum van de beving lag op ongeveer 100 kilometer ten noorden van de Griekse hoofdstad, en op een diepte van amper 14 kilometer, maar werd tot in Athene gevoeld. Er zijn voorlopig geen berichten over gewonden of zware schade, berichten Griekse media. bron: Belga Het bericht Aardbeving schrikt Griekenland op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Zware brand in wafelfabriek in Ieper (20/09/2019 - De Standaard)
  In Ieper is in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand uitgebroken. Dat meldt brandweerzone Westhoek op Twitter. Volgens VRT gaat het om een brand in een wafelfabriek.
  [naar artikel]
 29. Woning volledig verwoest na zware brand in Ieper (22/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Zonnebeekseweg in Ieper is in de nacht van zondag op maandag bij een zware brand een woning verwoest. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen naar buiten. Getuigen melden ook verschillende ontploffingen.
  [naar artikel]
 30. Wellnesscomplex volledig verwoest door zware brand: “Ons levenswerk vernield in amper twee uur” (12/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een zware brand heeft vrijdagnacht het wellnesscomplex Alflex in Ieper volledig verwoest. “De schade is gigantisch, maar gelukkig bleef er niemand overnachten”, zeggen zaakvoerders Jo Flamen (51) en Charlotte Staelens (40).
  [naar artikel]
 31. Ontploffing treft politiekantoor in Kopenhagen (10/08/2019 - Metro)
  Een politiekantoor in de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een explosie. Dat hebben de autoriteiten zaterdagochtend gemeld. De politie van Kopenhagen verklaarde in een tweet dat het gaat om een kantoor in het district Norrebro. Niemand zou gewond zijn geraakt. Het incident komt er nadat een ontploffing in dezelfde stad dinsdag al een gebouw van Deense belastingadministratie trof en voor zware schade zorgde aan de gevel. De politie verklaarde toen dat er kwaad opzet in het spel was. bron: Belga Het bericht Ontploffing treft politiekantoor in Kopenhagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Zware ontploffing in Turkse stad Gaziantep (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond vond een zware ontploffing plaats in Gaziantep, een stad in het zuidoosten van Turkije vlakbij de Syrische grens. Dat kondigde het
  [naar artikel]
 33. Zware knal veroorzaakt vals alarm, geen gewonden op militair domein (22/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er heeft deze namiddag geen ontploffing plaats gevonden op het militair domein van Helchteren. Er vielen dus ook geen gewonden. Wel was er een luide knal hoorbaar in de hele provincie. In de loop van de namiddag verspreidde zich het bericht over de luide knal die in heel Limburg gehoord werd. Gelijktijdig liep het foute, zo blijkt nu, bericht binnen over zeven gewonde militairen. Dat de knal erg groot was, staat echter wel vast. Lezers over heel Limburg reageren op Facebook dat ze knal konden horen of voelen tot in Genk, Kiewit,…   
  [naar artikel]
 34. Zware ontploffing bij ArcelorMittal: één dode, mogelijk giftige dampen (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij ArcelorMittal in de haven van Gent heeft maandagmiddag een zware ontploffing plaatsgevonden. Daarbij viel één dode en twee zwaargewonden. Ook zijn er gifdampen vrijgekomen, meldt VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 35. Tientallen gewonden bij zware ontploffing in restaurant in Japan (16/12/2018 - VRT NWS)
  In de Japanse stad Sapporo zijn tientallen mensen gewond geraakt bij een zware ontploffing in een restaurant. De oorzaak is nog niet bekend, volgens sommige bronnen zou het gaan het om een gasexplosie.
  [naar artikel]
 36. Dit had hij niet zien aankomen: pakjesdief schrikt van luide knal uit doos (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit Washington was het grondig beu dat dieven aan de haal gingen met zijn geleverde pakjes. Hij heeft daarom een manier bedacht om de...
  [naar artikel]
 37. Zware brand vernielt twee panden in winkelstraat Ieper (22/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Boterstraat in Ieper is zaterdagavond een zware brand uitgebroken in een winkel. Zaterdagochtend flakkerde het vuur opnieuw op waardoor ook een aangrenzend pand vuur vatte. Bewoners van een ander pand werden twee keer geëvacueerd.
  [naar artikel]
 38. Man overleden na zware keukenbrand in Ieper, ook in brandweerman gewond (21/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een zware keukenbrand in Ieper is vrijdagavond laat een man overleden. Er raakte ook een brandweerman gewond tijdens de bluswerken. Wellicht werd de rookontwikkeling de man fataal.
  [naar artikel]
 39. Zwaargewonde na gasontploffing in Beringen (07/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Valkenlaan in Paal bij Beringen heeft een gasexplosie zaterdagnamiddag heel wat schade veroorzaakt. De buurt werd omstreeks 15.15 uur opgeschrikt door een luide knal. De oorzaak van de explosie is op dit moment nog niet duidelijk. Eén bewoner is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 40. Zware knal veroorzaakt vals alarm, geen gewonden op militair domein (23/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Er heeft deze namiddag geen ontploffing plaats gevonden op het militair domein van Helchteren. Er vielen dus ook geen gewonden. Wel was er een luide knal hoorbaar in de hele provincie.
  [naar artikel]
 41. Brand verwoest wafelfabriek in Ieper (20/09/2019 - VRT NWS)
  Een zware brand in Ieper heeft vannacht een bedrijf dat wafels bakt helemaal in de as gelegd. De brandweer is nog steeds aan het nablussen.
  [naar artikel]
 42. Zoon steekt vader dood tijdens verbouwingen in huis (26/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een jonge dertiger heeft donderdagmiddag zijn vader met verschillende messteken omgebracht. Cedric V. en zijn vriendin verbouwen een woning aan de Molenstraat in Boezinge, een deelgemeente van Ieper. De vader van V., Ghislain, is zelfstandig aannemer in het naburige Elverdinge en hielp tijdens de werken.
  [naar artikel]
 43. Mysterieuze knal boven de Kempen schrikt bewoners op (10/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van regio Turnhout liet op Twitter weten dat ze enkele oproepen kregen over een luide knal die iets na 11u te horen was. "Het is op dit...
  [naar artikel]
 44. Mysterie rond luide knallen in Diest eindelijk opgelost (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het mysterie rond de luide knallen in Diest is ontrafeld. Een defecte gasketel in het gebouw van tuin- en interieurwinkel Casa ligt aan de oorzaak. De appartementen boven de winkel staan voorlopig leeg waardoor het probleem aan de verwarmingsketel niet eerder is ontdekt. Al sinds zondag waren de knallen regelmatig te horen, maar gevaar voor ontploffing is er nooit geweest.
  [naar artikel]
 45. Zware ontploffing voor gebouw van politie in Turkse Diyarbakir (04/11/2016 - Knack)
  Een zware ontploffing voor een politiegebouw in Diyarbakir, een stad in het zuidoosten van Turkije met een Koerdische meerderheid, heeft vrijdag een twintigtal mensen verwond. Dit enkele uren na de arrestatie van elf volksvertegenwoordigers van de belangrijkste pro-Koerdische partij.
  [naar artikel]
 46. Man verliest controle over het stuur en knalt tegen boom (06/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een man is vrijdagochtend tegen een boom geknald nadat hij de controle over het stuur verloor. Het ongeval vond iets na zes uur plaats op de Steentjesmolenstraat in Elverdinge, een deelgemeente van Ieper. Toen de brandweer ter plaatse kwam om de man te bevrijden, was hij bij bewustzijn. Zijn toestand is intussen stabiel. Omwille van de opruimwerkzaamheden was de weg een tijdlang afgesloten.
  [naar artikel]
 47. Ontploffing in Kaboel aan ambassades (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zich deze ochtend in een diplomatieke wijk een zware ontploffing voorgedaan. Volgens het ministerie van
  [naar artikel]
 48. Tractor rijdt tegen garage, bestuurder gewond naar ziekenhuis (05/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een tractor is woensdagnamiddag net voor 15.30 uur tegen een garage gereden in Elverdinge, een deelgemeente van Ieper. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw ontploffing in Antwerpen-Noord: auto brandt uit in Biekorfstraat (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Biekorfstraat in Antwerpen-Noord is afgelopen nacht opnieuw een auto uitgebrand. Rond 4u kwam er een melding binnen van omwonenden die een luide knal hadden gehoord. Mogelijk vatte de wagen vuur door een explosief dat tot ontploffing kwam.
  [naar artikel]
 50. Opnieuw ontploffing in Antwerpen-Noord: auto brandt uit in Biekorfstraat (19/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Biekorfstraat in Antwerpen-Noord is afgelopen nacht opnieuw een auto uitgebrand. Rond 4u kwam er een melding binnen van omwonenden die een luide knal hadden gehoord. Mogelijk vatte de wagen vuur door een explosief dat tot ontploffing kwam.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.