Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
21:57 uur

Corona LIVE: De Block: 'Niet hele land opsluiten omdat sommigen maatregelen beu zijn'

Knack

16/09/2020 - 09:36

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Streng zijn om toestanden zoals in Italië te vermijden (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad komt met een hele reeks maatregelen om een corona-uitbraak te voorkomen en een lockdown zoals in Italië te vermijden. De maatregelen blijven zeker tot eind maart van kracht. “Dit zijn geen prettige beslissingen”, zegt minister De Block. “Maar doen we dit niet, dreigen er straks veel strengere maatregelen.”
  [naar artikel]
 2. De Block: ‘Het virus is nog niet moe’ (28/03/2020 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) onderstreept dat het belangrijk is om de maatregelen tegen corona te blijven volgen, nadat de Nationale Veiligheidsraad vrijdag een verlenging van twee weken afgekondigde. ‘Anders zullen we geen resultaat zien’, zegt ze op Radio 1.
  [naar artikel]
 3. Dreigend tekort aan coronatesten: De Block verbiedt zelftesten, laboratoria moeten reagentia opzij houden (18/03/2020 - De Morgen)
  De verschillende laboratoria in ons land zijn gevraagd om reagentia opzij te houden die nodig kunnen zijn voor het testen van corona. Dat is op dringende vraag van het referentielab voor de corona-uitbraak. ‘Er is een wereldwijde schaarste.’ Ondertussen verbiedt minister De Block het op de markt brengen en gebruiken van producten waarmee de burger zichzelf kan testen op corona.
  [naar artikel]
 4. Maggie De Block: “Het virus is nog niet moe” (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) onderstreept dat het belangrijk is om de maatregelen tegen corona te blijven volgen, nadat de Nationale Veiligheidsraad vrijdag een verlenging van twee weken afgekondigde. ”Anders zullen we geen resultaat zien”, zegt ze op Radio 1.
  [naar artikel]
 5. Ook de rest van het jaar zal corona ons nog kwellen: 4 ongemakkelijke scenario’s (26/03/2020 - De Morgen)
  Wie denkt dat het coronavirus het land uit is als we ons nog een tweetal maanden aan de maatregelen van de overheid houden: vergeet het maar, corona is here to stay. Experts verwachten dat we de rest van het jaar moeten rekenen op vergaande maatregelen en sociale beperkingen. Zo is het hele jaar geen handen schudden een reële optie. Ook is het nog maar zeer de vraag er na de zomer in volle stadions gevoetbald kan worden. 4 ongemakkelijke prognoses voor de rest van 2020.
  [naar artikel]
 6. De Block over corona in asielcentra: “Risico op besmetting bij asielzoekers niet hoger dan bij rest van de bevolking” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bijna 300 uitgeprocedeerde asielzoekers zijn vrijgelaten uit gesloten centra, dat communiceerde minister van Asiel en Migratie Maggie De Block woensdag. De minister benadrukte dat de verschillende asielcentra op het grondgebied maatregelen nemen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, in lijn met de regels die voor de hele samenleving van toepassing zijn. “Het risico op besmetting is bij asielzoekers niet hoger dan bij de rest van de bevolking. Ik erger mij een beetje aan de mensen die ervan uitgaan dat zij allemaal verspreiders van het virus zouden zijn. Stigmatisering helpt niemand vooruit, zeker niet in deze uitzonderlijke tijden.”
  [naar artikel]
 7. Maggie De Block: ‘Ze dachten mij te kunnen kraken' (31/03/2018 - De Tijd)
  01:03 ‘Sommigen zien mij liever weghuppelen omdat het dan aan hen is’, zegt Maggie De Block. Volgens sommige geruchten was haar politieke einde nabij, maar ze is nog lang niet weg. ‘Voor vijf extra jaar op ...
  [naar artikel]
 8. Deliveroo betaalt koeriers met corona 'dopgeld' (10/03/2020 - De Tijd)
  15:57 De maaltijdleverancier Deliveroo neemt maatregelen tegen corona. Koeriers die niet kunnen werken door een quarantaine of omdat ze ziek zijn, krijgen een vergoeding.
  [naar artikel]
 9. Als bezoek niet mag door corona: zeg het in krijt (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zorgen ervoor dat jong en oud elkaar niet meer kunnen opzoeken. Dit inspireert sommigen tot creatieve alternatieven.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Coronatest Trump negatief, topoverleg over Belgische noodregering, maatregelen tegen 'coronatoerisme’ in Nederland (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump blijkt niet besmet met corona, maar in ons land zijn 133 nieuwe infecties vastgesteld. De teller staat nu op...
  [naar artikel]
 11. Coronavirus: Zeven bedrijven dicht omdat ze corona-regels niet volgen (27/03/2020 - Knack)
  Over de hele wereld vaardigen overheden strenge maatregelen uit om de pandemie van het coronavirus SARS-CoV-2 in te dijken. De laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten in deze liveblog.
  [naar artikel]
 12. LIVE. Zondag nieuw topoverleg over noodregering, coronatest Trump negatief, maatregelen tegen 'coronatoerisme’ in Nederland (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump blijkt niet besmet met corona, maar in ons land zijn 133 nieuwe infecties vastgesteld. De teller staat nu op...
  [naar artikel]
 13. Maggie De Block: 'Mensen die echt ziek zijn, laten we met rust' (15/03/2017 - Knack)
  Dezer dagen klaagt haast de hele gezondheidssector over de besparingen die minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet doorvoeren. Haar hervormingen gaan volgens sommigen veel te ver, terwijl anderen ze net te mager vinden.
  [naar artikel]
 14. Politie legt lockdownfeestje stil en nog zijn jongeren verontwaardigd: “Sommigen begrijpen het nog steeds niet” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politiezone Westkust blijft hard inzetten om mensen op te sporen die de maatregelen in verband met corona aan hun laars lappen en dit weekend was het weer prijs.
  [naar artikel]
 15. Maggie De Block: ‘Er is veel paniekzaaierij' (02/03/2020 - De Tijd)
  22:01 Ons land is klaar om het coronavirus op te vangen, zegt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid ­Maggie De Block (Open VLD). ‘Maar als ik dat zeg, doen sommigen alsof ik de mensen wat wijsmaak.’
  [naar artikel]
 16. Uitvaartsector wapent zich tegen corona: “Volg begrafenis via livestream en schaf koffietafel af” (14/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook voor de uitvaartsector zijn het ingewikkelde dagen. Begrafenissen zijn risicovolle samenkomsten voor de overdracht van het coronavirus. Sectorfederatie Funebra stelde alvast een lijst met maatregelen op als houvast voor begrafenisondernemers. Sommigen vinden zelf creatieve oplossingen, zoals een live-uitzending voor iedereen die er graag bij had willen zijn.
  [naar artikel]
 17. Coronavirus: Zeven bedrijven dicht omdat ze corona-regels niet volgen - Nationale Veiligheidsraad komt opnieuw samen (27/03/2020 - Knack)
  Over de hele wereld vaardigen overheden strenge maatregelen uit om de pandemie van het coronavirus SARS-CoV-2 in te dijken. De laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten in deze liveblog.
  [naar artikel]
 18. LIVE. De Block licht eerste coronabesmetting in ons land toe (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in ons land een eerste positief staal van het coronavirus opgedoken. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Het zou gaan om...
  [naar artikel]
 19. De Block over wantoestanden psychiatrisch centrum: "We gaan bijsturen waar nodig" (23/08/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze maatregelen zal nemen om wantoestanden op te lossen in een psychiatrisch centrum voor geïnterneerde vrouwen in Zelzate. De oppositie nam De Block onder vuur omdat ze niet adequaat genoeg zou reageren op zorgwekkende berichten uit het centrum. "Ik heb vorige week het rapport ontvangen. We gaan verbeteringen aanbrengen", aldus De Block.
  [naar artikel]
 20. “Verspreiding van corona zo veel mogelijk vertragen en Italiaanse toestanden te vermijden”: dit is de impact op evenementen, scholen en openbaar vervoer (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Om Italiaanse corona-toestanden te vermijden, vraagt de federale regering alle burgemeesters om per direct alle indoor-evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers af te gelasten. “Dit zijn geen prettige beslissingen. Maar doen we dit niet, dreigen er straks veel strengere maatregelen”, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]
 21. Ook het Natuurhulpcentrum ontsnapt niet aan corona: “We nemen maatregelen” (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen moet maatregelen nemen wegens het bekende corona-virus.
  [naar artikel]
 22. ‘Als De Block maatregelen neemt, voeren chirurgen deze borstreconstructies niet meer uit’ (13/10/2016 - De Standaard)
  De plastische chirurgen zijn niet van plan zich onder druk te laten zetten door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Ze riskeert met haar maatregelen chirurgen ertoe te brengen enkel nog voor andere ingrepen te kiezen’, stelt hun beroepsvereniging.
  [naar artikel]
 23. Minister van Volksgezondheid De Block over verlengde maatregelen: “Ze worden goed opgevolgd, maar het kan nog beter” (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ons land zijn twee weken verlengd, en gelden nog zeker tot en met 19 april. Tot...
  [naar artikel]
 24. Maatregelen worden goed opgevolgd volgens Maggie De Block, “maar het kan nog beter" (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ons land zijn twee weken verlengd, en gelden nog zeker tot en met 19 april. Tot...
  [naar artikel]
 25. Een dag in het leven van de helden van vandaag: “Er is wel wat angst om zelf besmet te geraken, we staan aan het front. Maar die verlamt ons niet” (18/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ze verdienen kussen. Knuffels. En schouderklopjes. Maar in tijden van corona mag dat niet, dus applaudisseren we woensdag om 20 uur collectief voor onze zorgverleners, zoals de oproep vraagt. Want terwijl wij onszelf zo veel mogelijk opsluiten thuis, staan zij in de vuurlinie tegen corona. Omdat ze vinden dat het hun plicht is. “Er is wel wat angst om zelf besmet te geraken, we staan aan het front. Maar die verlamt ons niet.”
  [naar artikel]
 26. Het weifelende economisch offensief tegen corona (18/03/2020 - De Tijd)
  23:25 Ons land nam snel een reeks kleinere maatregelen om de economische klap van de coronacrisis op te vangen, meer omvangrijke maatregelen zitten nog in de voorbereidingsfase.
  [naar artikel]
 27. Regering mag illegale kinderen niet meer opsluiten in centrum 127bis: “Te veel geluidshinder door vliegtuigen” (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België mag kinderen die illegaal in ons land zijn, niet meer opsluiten tot ze gerepatrieerd worden. Dat heeft de Raad van State beslist. De...
  [naar artikel]
 28. De Block: ‘Kans is reëel dat coronavirus ons land bereikt’ (25/02/2020 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat de kans ‘reëel’ is dat het nieuwe coronavirus zich ook in ons land verspreidt. In De ochtend op Radio 1 vertelde ze over de maatregelen die België al nam. ‘We zitten nu in de eerste fase – we houden het virus buiten.’
  [naar artikel]
 29. LIVE. Europese Commissie: “Marshallplan nodig” - 1,2 miljoen besmettingen wereldwijd - Braziliaanse president: “Vasten tegen corona” (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • De afgelopen 24 uur zijn er 140 nieuwe corona-overlijdens gerapporteerd in ons land. Het aantal bijkomende ziekenhuisopnames bedraagt 503. Dat...
  [naar artikel]
 30. Live - Coronavirus: 64 nieuwe overlijdens door corona in ons land (28/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd, ook in België, worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus in te dijken. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 hier.
  [naar artikel]
 31. De Block neemt maatregelen na panne op elektronisch platform voor apothekers (11/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kondigt vandaag een reeks maatregelen aan na de storingen op het eHealth-platform. Zo werd een nieuwe...
  [naar artikel]
 32. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 33. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 34. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 35. Lichaamstemperatuur op de bus gemeten en Songfestival mogelijk zonder publiek: deze maatregelen treft Europa tegen het coronavirus (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische overheid voert ingrijpende maatregelen door om de verspreiding van corona tegen te gaan. Maar ook in de rest van Europa wordt ingegrepen. Klik op een land om de genomen maatregelen te zien.
  [naar artikel]
 36. Live - Coronavirus: 64 nieuwe overlijdens door corona in ons land; 789 patiënten op intensieve zorgen (28/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd, ook in België, worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus in te dijken. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 hier.
  [naar artikel]
 37. Humanitaire visa: De Block kondigt maatregelen tegen misbruik aan (16/01/2019 - Knack)
  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) neemt al maatregelen na de berichten over mogelijke misbruiken bij de toekenning van humanitaire visa. Zo zal hervestiging enkel nog mogelijk zijn via betrouwbare organisaties.
  [naar artikel]
 38. 27 nieuwe corona-patiënten in ons land, vanavond komen Belgen naar huis die in quarantaine zaten op Tenerife (05/03/2020 - VRT NWS)
  Sinds gisterenochtend zijn er 27 nieuwe corona-patiënten in België bijgekomen. Dat brengt het totale aantal besmettingen in ons land op 50. Viroloog Marc Van Ranst blijft benadrukken dat we geen buitensporige maatregelen moeten treffen, maar hij maakt zich wel zorgen over het nakende tekort aan testmateriaal en mondmaskers voor dokters en verplegend personeel.
  [naar artikel]
 39. Live - Drastische maatregelen tegen corona in Italië: 16 miljoen mensen in quarantaine (08/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus, dat vooralsnog vergelijkbaar is met een zware griep, in te dijken. In België zijn 169 mensen besmet geraakt. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.
  [naar artikel]
 40. Stel hier uw vragen over corona en de nieuwe maatregelen aan ons expertenpanel (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de regering donderdag een nieuwe reeks strenge maatregelen afkondigde om corona in te dijken, zitten veel mensen nog steeds met vragen. Waar...
  [naar artikel]
 41. Van Ranst verwacht een derde verlenging van maatregelen: “Over 2 weken zullen we een pak wijzer zijn over het verloop van de epidemie” (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de maatregelen tegen de verspreiding van corona in ons land verlengd zouden worden, had iedereen verwacht volgens viroloog Marc Van Ranst. Hij...
  [naar artikel]
 42. De Block: "Al verschillende maatregelen genomen om leven van zelfstandigen te verbeteren" (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) zegt dat er al verschillende maatregelen genomen zijn om
  [naar artikel]
 43. De Block: "Al verschillende maatregelen genomen" (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) zegt dat er al verschillende maatregelen genomen zijn om
  [naar artikel]
 44. Het land valt stil: drastische maatregelen in strijd tegen corona (13/03/2020 - De Morgen)
  Lessen worden opgeschort, cafés en restaurants gaan dicht, alle evenementen worden afgelast. Dat zijn de verregaande maatregelen die premier Sophie Wilmès gisteravond laat aankondigde om het coronavirus in te dammen.
  [naar artikel]
 45. "Iedereen zoveel mogelijk thuis": we zetten alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus nog eens op een rij (27/03/2020 - VRT NWS)
  "Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven." Al meer dan een week geldt dat motto voor héél België. Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bos de bomen niet meer? Wij helpen u op weg.
  [naar artikel]
 46. Videoblogger laat zich opsluiten in Gamma: “Verraden door mijn blaas” (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 20-jarige man heeft zich maandagavond laten opsluiten in de Gamma van Overpelt met als doel een spannend filmpje te maken voor YouTube. De Overpeltenaar wou een hele nacht doorbrengen in de kluswinkel, maar moest naar eigen zeggen door een volle blaas al na enkele uren het hazenpad kiezen. De politie voert een onderzoek. Eerder dit jaar liet de man zich samen met zijn broers opsluiten in de Colruyt van Helchteren.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Meer dan 100.000 gevallen in de VS - Maatregelen niet strenger gemaakt omdat Belgen ze goed opvolgen – Extra controle op ‘hotspots’ (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische maatregelen in de strijd tegen Covid-19 worden niet verstrengd, maar wel met twee weken verlengd, tot en met 19 april. Dat heeft...
  [naar artikel]
 48. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector ten tijde van corona (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 49. De Ronde tegen Corona: check live op live kaart waar onze helikopter nu vliegt (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vliegen HLN en VTM samen met alle Vlamingen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste jammer genoeg niet gereden kan worden,...
  [naar artikel]
 50. Eén Belg geïnfecteerd met corona (04/02/2020 - De Tijd)
  07:45 Eén Belg is besmet met corona, zegt federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.