Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
01:28 uur

De Block ontkent dat regering afwezig is: ‘Probleem los je niet op in de studio’

De Standaard

16/09/2020 - 09:37

Zowel donderdag 10 als vrijdag 11 september werden er meer dan 1.000 besmettingen in ons land geregistreerd. De regering wordt verweten niet in te grijpen en afwezig te zijn. Op Radio 1 ontkende minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat stellig woensdagochtend. Ook zei ze dat er geen strengere maatregelen komen, maar riep ze wel iedereen op ze te respecteren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Maggie De Block (Open VLD) mijdt radio- en tv-studio's: "Ik ontmoet eigenlijk veel te veel mensen" (19/03/2020 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) kondigt aan dat ze voortaan de radio- en tv-studio's zal mijden en de pers zal toespreken via videoboodschappen. Naar eigen zeggen ontmoet De Block te veel mensen op één dag en wil ze haar werk om komaf te maken met de coronacrisis niet in het gedrang brengen.
  [naar artikel]
 2. De Block: “Rapporten over falende implantaten niet geheim, maar te technisch om te delen” (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block ontkent dat het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG de incidentenrapporten over...
  [naar artikel]
 3. De Block skypet in VTM NIEUWS en dit is waarom (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) was vanavond te gast in VTM NIEUWS. Niet op de gebruikelijke manier in de studio, maar via...
  [naar artikel]
 4. De Block niet meer naar radio en tv-studio’s: ‘Ik zie te veel mensen’ (19/03/2020 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zal vanaf nu digitaal communiceren met de pers. Ze wil niet te veel mensen op één dag zien.
  [naar artikel]
 5. Maggie De Block stuurt ouders zieke Sofie wandelen: “Verhuis maar naar het buitenland voor legale cannabisolie” (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De ouders van Sofie Voncken dagen de staat en minister van Volksgezondheid De Block voor de rechter. “Verhuis naar een land waar cannabisolie wèl legaal is”. Die reactie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block pikken ze niet. Al ontkent De Block met klem dat ze die uitspraak gedaan heeft.
  [naar artikel]
 6. Implant Files: De Block ontkent dat geneesmiddelenagentschap rapporten geheim houdt (26/11/2018 - Knack)
  'Alle incidenten worden door het FAGG geanalyseerd', aldus De Block, die benadrukt dat de rapporten niet publiek werden gemaakt omdat ze te technisch zijn en daardoor moeilijk te begrijpen voor leken.
  [naar artikel]
 7. Artsen keren zich tegen plan De Block over duur arbeidsongeschiktheid: “Dit is echt niet de manier om probleem aan te pakken” (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De plannen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om te bepalen hoelang arbeidsongeschiktheid mag duren, wekken steeds meer...
  [naar artikel]
 8. De Block: "Baby's worden natuurlijk wel erkend als individuen” (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block ontkent dat baby's niet erkend worden als individuen. Haar reactie komt er nadat kinderartsen...
  [naar artikel]
 9. De Block had het wel degelijk over gangbangs (13/04/2019 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) ontkent in een interview dat gisteren in Humo verscheen dat ze in een gesprek met De Morgen gangbangs verwisselde met stadsbendes. Uit de geluidsopname blijkt nochtans het tegendeel.
  [naar artikel]
 10. Iraanse regering ontkent doofpotoperatie over neergeschoten Boeing (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse regering ontkent dat ze de verantwoordelijkheid voor de crash van het Oekraïense lijnvliegtuig in de doofpot heeft willen stoppen. Het...
  [naar artikel]
 11. Congo ontkent dat twaalf Belgische militairen in hun land vastgehouden worden (09/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De twaalf Belgische militairen in Kindu, in het oosten van Congo, worden niet geblokkeerd. Dat heeft de regering in Kinshasa verklaard. De regering legt de oorzaak van het probleem bij de “druk” die België zou uitoefenen om een visa voor een vijftigtal militairen te verkrijgen.
  [naar artikel]
 12. Dominique Leroy ontkent probleem met aandelendeal (08/09/2019 - De Tijd)
  17:41 De CEO van Proximus zegt dat er geen probleem is met de aandelen van het bedrijf die ze begin augustus verkocht.
  [naar artikel]
 13. 'De politie zit met een probleem' (10/04/2019 - De Morgen)
  De politie ontkent dat ze gekleurde mannen viseert. Maar na het incident met Zouzou Ben Chikha zondag, het zoveelste in korte tijd, kan ze niet anders meer dan inzien dat er een probleem is en ingrijpen, vinden experts.
  [naar artikel]
 14. De Block lanceert nieuwe vragenlijst om zieken beter terug aan het werk te helpen (30/03/2019 - De Morgen)
  Wie vanaf april ziek uitvalt op het werk en langer dan twee maanden afwezig is, krijgt een vernieuwde vragenlijst opgestuurd. Dat maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bekend. Bedoeling is om zieken meer op maat terug naar werk te begeleiden.
  [naar artikel]
 15. De Block lanceert nieuwe vragenlijst om zieken beter terug aan het werk te helpen (30/03/2019 - Knack)
  Wie vanaf april ziek uitvalt op het werk en langer dan twee maanden afwezig is, krijgt een vernieuwde vragenlijst opgestuurd. Dat maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zaterdag bekend. Bedoeling is om zieken meer op maat terug naar werk te begeleiden.
  [naar artikel]
 16. Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) in debat: ‘Geen persoonlijke vete’ (26/04/2019 - De Morgen)
  Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld), die nu bevoegd is voor de materie, hebben voor het eerst rechtstreeks de degens gekruist in de studio van VTM Nieuws. Een herhaling van een maandenlange partij bekvechten tussen Francken en zijn opvolgster De Block.
  [naar artikel]
 17. Iraanse regering ontkent doofpotoperatie van het neergehaalde Oekraïense vliegtuig (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Iraanse regering ontkent dat ze de verantwoordelijkheid voor de crash van het Oekraïense lijnvliegtuig in de doofpot heeft willen stoppen. Het passagiersvliegtuig was per ongeluk neergeschoten op 8 januari, in de buurt van Teheran.
  [naar artikel]
 18. Australië ontkent dat bosbranden met klimaatverandering te maken hebben (08/01/2020 - Express)
  Volgens de regering van Australië hebben de bosbranden niets met klimaatverandering te maken. Ondanks de ophef pleiten premier Scott Morrison en minister van Energie Angus Taylor ervoor om de uitstoot van broeikasgassen niet verder terug te dringen. Er is ophef ontstaan omdat de Australische regering ontkent dat er een direct verband zou zijn tussen de […] The post Australië ontkent dat bosbranden met klimaatverandering te maken hebben appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Wie stopt met roken, krijgt korting: minister De Block verhoogt terugbetaling ‘stopmedicijn’ (29/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volks­gezondheid Maggie De Block geeft mensen die willen stoppen met roken een extra aanmoediging. Medicatie die ­rokers van de sigaret af helpt, laat ze sneller terug­betalen. En als het bij de eerste twee pogingen niet lukt, geen probleem. Ook voor de derde keer binnen de vijf jaar moet je minder diep in de ­buidel tasten. “Dit kan het beslissende duwtje in de rug zijn om te stoppen”, zegt De Block.
  [naar artikel]
 20. De Block betaalt ‘morning-afterpil voor homo’s’ terug (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 1 juni zal de regering de aidsremmer Truvada ook terugbetalen aan wie niet besmet is met hiv. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) beslist. Voor 2017 trekt ze daarvoor 1 miljoen euro uit. “Zo kunnen we heel wat nieuwe besmettingen voorkomen”, zegt De Block. Holebikoepel çavaria juicht de maatregel toe. Dat staat vrijdag te lezen in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 21. De Block betaalt ‘morning-afterpil voor homo’s’ terug (19/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 1 juni zal de regering de aidsremmer Truvada ook terugbetalen aan wie niet besmet is met hiv. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) beslist. Voor 2017 trekt ze daarvoor 1 miljoen euro uit. “Zo kunnen we heel wat nieuwe besmettingen voorkomen”, zegt De Block. Holebikoepel çavaria juicht de maatregel toe. Dat staat vrijdag te lezen in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 22. VIDEO. De Block stuurt ouders zieke Sofie wandelen: 'Verhuis maar naar het buitenland voor legale cannabisolie" (26/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De ouders van Sofie Voncken dagen de staat en minister van Volksgezondheid De Block voor de rechter. "Verhuis naar een land waar cannabisolie wèl legaal is". Die reactie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block pikken ze niet. Al ontkent De Block met klem dat ze die uitspraak gedaan heeft. Sofie is 9 en leidt aan epileptische aanvallen, die alleen maar met medicinale cannabis gestopt kunnen worden. "Zomaar cannabisolie legaliseren is een gevaar voor de volksgezondheid", zegt de minister.
  [naar artikel]
 23. Studio 100 gaat samenwerking aan met Proximus: 'Studio 100 Go' (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 januari zal Studio 100 gaan samenwerken met Proximus. Ze zullen samen 'Studio 100 Go', een nieuw tv-platform, en 'Studio 100 HITS', een...
  [naar artikel]
 24. Maggie De Block is vete met Theo Francken beu: “Hij is de straatvechter, niet ik” (17/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maggie De Block, minister bevoegd voor Volksgezondheid en Migratie in de federale regering, is in een interview met De Zondag niet mals voor haar voorganger Theo Francken (N-VA). Ze noemt hem een straatvechter. “Hij is diegene die robbertjes uitvecht, niet ik”, zegt De Block. Ook voor zijn beleid toen hij nog staatssecretaris voor Asiel en Migratie was, haalt ze door de mangel.
  [naar artikel]
 25. ‘Me bemoeien met Studio 100? Met Soudal heb ik een Studio 1000' (15/02/2020 - De Tijd)
  01:00 Voor zijn 80ste verjaardag deed Vic Swerts zichzelf een mooi stuk Studio 100 cadeau. Maar bemoeienissen hoeven de Studio 100-topmannen Gert Verhulst en Hans Bourlon niet te vrezen. De selfmademan heef...
  [naar artikel]
 26. De Block betaalt aidsremmer terug voor homo’s (19/05/2017 - De Standaard)
  Vanaf 1 juni zal de regering de aidsremmer Truvada ook terugbetalen aan wie niet besmet is met hiv. ‘Zo kunnen we heel wat nieuwe besmettingen voorkomen’, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]
 27. De Block: 'regering gaat in beroep tegen terugkeer Belgische IS-moeders' (30/12/2018 - De Tijd)
  13:37 Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) zei in het VTM Nieuws dat de regering in beroep zal gaan tegen het vonnis dat ons land verplicht om twee Belgische IS-strijdsters en hun zes kinde...
  [naar artikel]
 28. Studio 100 wil zwemparadijs naast Technopolis (19/12/2017 - De Tijd)
  12:05 Entertainmentgroep Studio 100 wil een groot waterpretpark bouwen in Mechelen. De Vlaamse regering buigt zich over het dossier.
  [naar artikel]
 29. ‘De regering is nog niet uitgeput' (22/10/2016 - De Tijd)
  09:14 Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) ontkent dat de regering-Michel verlamd uit de begrotingscrisis komt. ‘Ik laat me niet snel ontmoedigen.’
  [naar artikel]
 30. Te veel studenten geneeskunde aan Franstalige kant: probleem voor minister De Block? (19/09/2018 - VRT NWS)
  Na lang onderhandelen kwam het vorig jaar tot een nieuw politiek akkoord tussen Vlamingen en franstaligen: ook in Franstalig België zou de instroom van het aantal studenten geneeskunde beperkt worden. Wat blijkt dit academiejaar? Ruim 1.000 studenten zullen de studie aanvatten. Terwijl slechts de helft ervan arts mag worden. Volgens het akkoord althans. Heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) een probleem?
  [naar artikel]
 31. De Wever hard voor De Block: “We gaan naar 200 asielaanvragen per dag” (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maggie De Block (Open Vld) had meteen na de val van de regering kritiek op het migratiebeleid van Theo Francken (N-VA). Zij besliste daarom ook om...
  [naar artikel]
 32. De Wever hard voor De Block: “We gaan naar 200 asielaanvragen per dag, dit is pure mensensmokkel” (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maggie De Block (Open Vld) had meteen na de val van de regering kritiek op het migratiebeleid van Theo Francken (N-VA). Zij besliste daarom ook om...
  [naar artikel]
 33. ‘Pak nationaliteit IS-strijders af, dan zijn ze ons probleem niet meer’ (17/02/2019 - De Standaard)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt dat Belgische IS-strijders (evenals hun echtgenotes) niet welkom zijn in ons land. ‘We moeten hun nationaliteit intrekken, dan zijn ze ons probleem niet meer’, verklaart hij in het VTM Nieuws. Daarmee lijkt Francken niet op dezelfde lijn te zitten als zijn partijvoorzitter, maar dat ontkent hij.
  [naar artikel]
 34. "U tweet voor ik de cijfers heb", Maggie De Block tegen Theo Francken (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zijn Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst rechtstreeks in debat gegaan met elkaar in de studio van VTM...
  [naar artikel]
 35. Volg hier vanavond live: Theo Francken (N-VA) en zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) gaan met elkaar in de clinch (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond om 19 uur kruisen Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst rechtstreeks de degens in de studio van VTM Nieuws. De...
  [naar artikel]
 36. MAGGIE, meer niet (05/04/2019 - De Morgen)
  Natuurlijk is er Maggie De Block (Open Vld), kandidaat-minister en officieus zelfs kandidaat-premier. Maar De Block is meteen wel de enige vrouw aan Vlaamse zijde met realistisch uitzicht op een ministerspost in de toekomstige federale regering. Een blamage wenkt.
  [naar artikel]
 37. Maggie De Block over Carrefour: “Brugpensioen is geen oplossing, andere job is dat wel” (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brugpensioen is niet de oplossing voor mensen die hun baan verliezen door de herstructurering bij Carrefour, een andere job is dat wel. Dat heeft minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) vrijdag gezegd bij aanvang van de ontmoeting tussen de directie van Carrefour en de regering. Nadien worden ook de vakbonden ontvangen door de premier en ministers Van Overtveldt, Peeters en De Block.
  [naar artikel]
 38. De Block: ‘Behandeling met Lucentis kost evenveel als met Avastin’ (07/10/2019 - De Morgen)
  Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) ontkent dat de sociale zekerheid al zeker 500 miljoen euro te veel heeft uitgegeven door een duurder medicijn voor ouderdomsblindheid terug te betalen, zoals De Morgen schrijft. “Via een contractprocedure hebben we de prijs kunnen drukken waardoor de behandeling met Lucentis evenveel kost als met Avastin. Er is dus helemaal geen sprake van een meeruitgave voor de overheid, laat staan van een half miljard”, reageert De Block.
  [naar artikel]
 39. De Block wil werkgevers laten opdraaien voor langdurig zieken (09/04/2019 - De Morgen)
  Beboet bedrijven die niet willen meewerken om een zieke werknemer weer aan de slag te helpen. Dat staat in een voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Binnen de regering bestaat er eensgezindheid, maar er blijven veel vragen over de uitwerking.
  [naar artikel]
 40. Maggie De Block: “Men kan roepen wat men wil, maar noodregering moet ook een meerderheid hebben” (05/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-minister Maggie De Block ziet weinig heil in een noodregering als uitweg uit de federale impasse. “Men kan roepen wat men wil, maar een noodregering moet ook een meerderheid hebben in de Kamer, dus ik zie niet goed het verschil”, zei ze donderdagmiddag in Villa Politica. De Block pleit bovenal voor een “slagkrachtige regering”, zei ze, “want er komt wel wat op ons af”.
  [naar artikel]
 41. Maggie De Block: “Men kan roepen wat men wil, maar noodregering moet ook een meerderheid hebben” (05/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld-minister Maggie De Block ziet weinig heil in een noodregering als uitweg uit de federale impasse. “Men kan roepen wat men wil, maar een noodregering moet ook een meerderheid hebben in de Kamer, dus ik zie niet goed het verschil”, zei ze donderdagmiddag in Villa Politica. De Block pleit bovenal voor een “slagkrachtige regering”, zei ze, “want er komt wel wat op ons af”.
  [naar artikel]
 42. CD&V neemt ook antirookbeleid van Maggie De Block onder vuur (07/11/2016 - De Redactie)
  De Block benadrukt echter dat er geen antirookplan wordt aangekondigd. Het gaat om een stand van zaken van de beslissingen die de regering eerder dit jaar heeft genomen.
  [naar artikel]
 43. De Block legt wet voor extra zorgfonds in handen parlement (31/10/2019 - De Standaard)
  De federale regering in lopende zaken verzet zich niet tegen extra middelen voor de zorgsector, maar zegt dat daarvoor bijkomend wetgevend werk nodig is. Minister De Block is wel bereid te helpen.
  [naar artikel]
 44. "Dat is onzin": Congo ontkent dat twaalf Belgische militairen in Kindu tegengehouden worden (09/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De twaalf Belgische militairen in het oosten van Congo worden niet geblokkeerd. Dat zegt de regering in Kinshasa, die de oorzaak van het probleem
  [naar artikel]
 45. Regering wil helpen om extra geld voor zorgsector wettelijk vrij te kunnen maken (31/10/2019 - Metro)
  De federale regering in lopende zaken verzet zich niet tegen extra middelen voor de zorgsector, maar zegt dat daarvoor bijkomend wetgevend werk nodig is. Dat hebben minister van Begroting David Clarinval (MR) en van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) donderdag gezegd in de Kamer. Die stemt donderdag over de noodbegroting. Een goedgekeurd amendement van de PVDA vraagt de oprichting van een nieuw fonds voor de zorgsector. De regering zei de noden in de zorgsector te erkennen. “Dat extra geld is welkom”, zei minister De Block. “Maar daarmee is de kous niet af. Er moet een wet komen die dat fonds regelt. Zolang die er niet is, kan dat geld niet uitgeven worden”, aldus De Block. De regering is wel bereid het parlement te helpen om de wetgeving die het fonds moet oprichten uit te werken. De bevoegde Kamercommissies zullen hierover volgende week al voorbijkomen. bron: Belga Het bericht Regering wil helpen om extra geld voor zorgsector wettelijk vrij te kunnen maken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. "De Block spaart zelfs mensen die het zeer moeilijk hebben niet": Vakbonden buizen regering-Michel (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Einde schooljaar en dus geeft de vakbondstop -ABVV, ACV en ACLVB- een rapport aan de regering-Michel. Weinig verrassend is dat ze de regering
  [naar artikel]
 47. De Block: “Zomaar cannabisolie legaliseren is gevaar voor volksgezondheid” (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) ontkent dat ze een moeder van een epileptisch meisje uit Boorsem (Maasmechelen) aangeraden zou hebben naar het buitenland te verhuizen. Dankzij het gebruik van cannabisolie heeft de 9-jarige Sofie Voncken haar epileptische aanvallen onder controle, maar het gerecht legde vorige week beslag op het medicijn.
  [naar artikel]
 48. Beke: “Er hoeft helemaal geen probleem te zijn” (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De regering zou zich beter bezighouden met de problemen op de arbeidsmarkt en met de lonen van de mensen in plaats van dat partijen terug komen op eerder gemaakte afspraken onder druk van extreem rechts. Dat zei CD&V-voorzitter Wouter Beke gisteravond in de studio van het TVL-Nieuws in een reactie op de regeringscrisis. “N-VA zei dat de premier niet naar Marrakech mag gaan, wel hij gaat. N-VA heeft gezegd uit de regering te stappen als de premier naar Marrakech gaat. Awel, hij gaat en N-VA neemt geen ontslag.” zo relativeert Beke de crisis.
  [naar artikel]
 49. Maximiliaanpark ontruimd, Close en De Block: "Heeft niets met Tour de France te maken" (02/07/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen weekend werden tijdens een politieactie zo'n 100 migranten weggebracht uit het Maximiliaanpark in Brussel. Toeval of niet: zaterdag passeert de Tour de France langs het park. Maar zowel Brussel burgemeester Philippe Close (PS) als federaal minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) ontkent dat het een met het ander te maken heeft.
  [naar artikel]
 50. Theo Francken (N-VA) en zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst met elkaar in debat: “Geen persoonlijke vete tussen ons” (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond om 19 uur kruisen Theo Francken (N-VA) en Maggie De Block (Open Vld) voor het eerst rechtstreeks de degens in de studio van VTM Nieuws. De...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.