Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:49 uur

Minister De Block over slechte coronacijfers: "Niet het hele land opsluiten omdat sommigen foert zeggen"

VRT NWS

16/09/2020 - 09:53

Ondanks de slechte besmettingscijfers in ons land komen er voorlopig geen strengere maatregelen. Dat benadrukt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) in "De ochtend" op Radio 1. "De maatregelen die er zijn, doen al veel. Die tweede golf is op een-twee-drie gaan liggen door die maatregelen, we hebben dat bewezen."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Block over wantoestanden psychiatrisch centrum: "We gaan bijsturen waar nodig" (23/08/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze maatregelen zal nemen om wantoestanden op te lossen in een psychiatrisch centrum voor geïnterneerde vrouwen in Zelzate. De oppositie nam De Block onder vuur omdat ze niet adequaat genoeg zou reageren op zorgwekkende berichten uit het centrum. "Ik heb vorige week het rapport ontvangen. We gaan verbeteringen aanbrengen", aldus De Block.
  [naar artikel]
 2. Gemiddeld vier jaar wachten op sociale woning: “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in miserie” (21/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wachtlijsten voor een sociale woning worden langer, en dat betekent ook dat de kandidaat-huurders langer moeten wachten. Gemiddeld vier jaar, tegenover drie jaar in 2014. Jaren waarin ze zich op de private huurmarkt moeten zien te behelpen, met alle gevolgen van dien. “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in de miserie.”
  [naar artikel]
 3. VIDEO. De Block stuurt ouders zieke Sofie wandelen: 'Verhuis maar naar het buitenland voor legale cannabisolie" (26/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De ouders van Sofie Voncken dagen de staat en minister van Volksgezondheid De Block voor de rechter. "Verhuis naar een land waar cannabisolie wèl legaal is". Die reactie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block pikken ze niet. Al ontkent De Block met klem dat ze die uitspraak gedaan heeft. Sofie is 9 en leidt aan epileptische aanvallen, die alleen maar met medicinale cannabis gestopt kunnen worden. "Zomaar cannabisolie legaliseren is een gevaar voor de volksgezondheid", zegt de minister.
  [naar artikel]
 4. Boze minister De Block in parlement: "Er is zoveel ellende over mij gestort" (15/03/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block probeert een harmonisering te vinden in de manier waarop aan bevolkingsonderzoek voor kanker wordt gedaan in Vlaanderen en in Wallonië. De Franstalige oppositie haalde fel naar haar uit. In het Parlement weerlegde een emotionele minister De Block de kritiek: "Het klopt niet dat ik de terugbetaling van borstkankerscreeningen heb teruggeschroefd voor bepaalde groepen."
  [naar artikel]
 5. De Block wijst Waalse minister, die te veel studenten geneeskunde laat studeren, op "enorme verantwoordelijkheid" (19/09/2018 - De Morgen)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt dat minister van Hoger Onderwijs in de Franse gemeenschap Jean-Claude Marcourt (PS) een "enorme verantwoordelijkheid" draagt door veel meer jongeren de studies geneeskunde te laten aanvatten dan er uiteindelijk werk zullen hebben. "Dit is niet eerlijk", vindt De Block.
  [naar artikel]
 6. Minister De Block bijt van zich af en verdedigt beleid: "Het is genoeg" (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de leugens en onwaarheden over haar beleid grondig beu. "Het is genoeg", zegt De Block
  [naar artikel]
 7. "Burn-out? OK, acht weken". Als ik langer ziek ben, ben ik dan een  profiteur, dokter De Block? (27/10/2018 - VRT NWS)
  "Vaste afspraken voor het aantal onzinnige voorstellen van een minister lijkt met wenselijker." Zo reageerde Sammy Mahdi, voorzitter van Jong CD&V op het voorstel van minister Maggie De Block  (Open VLD) om afspraken te maken over het aantal ziektedagen. De Block is ook dokter. Mahdi: "Het aantal dagen ziekteverlof voor een aandoening is onvoorspelbaar, dokter De Block."
  [naar artikel]
 8. Verwaarlozen jongeren hun gebit? Minister De Block nuanceert "slechte cijfers" (04/01/2019 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nuanceert de cijfers over het tandartsbezoek door jongeren die door N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp naar buiten zijn gebracht. Daaruit blijkt dat driekwart van de Vlaamse jongeren niet jaarlijks op controle bij de tandarts gaat. In Wallonië en Brussel is dat nog minder.
  [naar artikel]
 9. De Block vindt federalisering gezondheidsbeleid een "stommiteit" (09/06/2018 - De Morgen)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de versplintering van Volksgezondheid over acht ministers van dit land beu. "Als je eerlijk bent, dan weet je dat gezondheidszorg nood heeft aan coherente structuren", zegt ze in een interview met Het Belang van Limburg. Daarmee geeft ze aan dat herfederalisering voor haar kan. "Als je ziet dat er een stommiteit is gebeurd, moet je die ook rechtzetten."
  [naar artikel]
 10. Is België voorbereid op uitbraak van coronavirus? Minister De Block: "Kans is reëel dat virus naar hier komt, maar er is plan"  (25/02/2020 - VRT NWS)
  Zijn we in ons land voorbereid mocht het coronavirus uitbreken, zoals er nu in Italië gebeurt? "De kans is reëel dat het virus naar hier komt, maar er is een plan", zegt Maggie De Block (Open VLD), minister van Volksgezondheid, in "De ochtend" op Radio 1. Ze benadrukt dat er geen reden tot paniek is. "Wat we niet willen, is dat mensen panikeren, of gaan hamsteren. Dat is voor niks nodig."
  [naar artikel]
 11. De Block over De Wever: "Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit" (07/05/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze zich "niet aangesproken" voelt wanneer N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat de "dash" uit de regering is. "Ik gebruik dat woord niet en weet eigenlijk niet wat het betekent, maar aan de regeringstafel wordt voort gewerkt. Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit", zegt De Block in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 12. De Block: "Mijn beleid zal even streng en rechtvaardig zijn. Maar kinderen in de kou op straat verdraag ik niet" (16/12/2018 - VRT NWS)
  Federaal minister Maggie De Block (Open VLD) die de bevoegdheid Asiel en Migratie van N-VA'er Theo Francken heeft overgenomen, benadrukt dat ze een "streng maar rechtvaardig" asielbeleid gaat voeren. "Dat was zo in 2011 (toen De Block al eens de asielbevoegdheid had in de vorige regering, nvdr.) en Theo Francken heeft dat nadien verdergezet." Wel zullen er opvangplaatsen moeten bijkomen. "Ik wil geen kinderen in de kou op straat zien liggen en dat is nu wel de realiteit", aldus De Block in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 13. Kersvers minister van Asiel en Migratie Maggie De Block: "Weet dat ik voor sommigen te streng zal zijn en kritiek zal krijgen” (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het misbruik moet er uit, dat heb ik altijd gezegd en dat ga ik ook doen. Ik weet nu al dat dit voor sommigen te streng zal zijn en ik veel...
  [naar artikel]
 14. De Block: "Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit" (07/05/2018 - De Morgen)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) voelt zich niet aangesproken door de vaststelling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat "de dash" een beetje uit de regeringsploeg is. Rond de regeringstafel ziet de liberale politica naar eigen zeggen immers geen probleem. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 15. De Block: "Federalisering gezondheidsbeleid is een stommiteit" (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de versplintering van Volksgezondheid over acht ministers van dit land beu....
  [naar artikel]
 16. De Block vindt federalisering gezondheidsbeleid een "stommiteit" (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de versplintering van Volksgezondheid over acht ministers van dit land beu....
  [naar artikel]
 17. "Uitspraak De Block slag in het gezicht van 1 miljoen Belgen met alcoholprobleem" (06/11/2016 - De Redactie)
  CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle vindt de uitspraken van minister De Block over de vrije verkoop van alcohol "onverantwoord".
  [naar artikel]
 18. De Block pakt sociale voordelen van voetbalclubs en voetballers aan: "Het gaat verkeerde richting uit" (24/11/2018 - VRT NWS)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) gaat de sociale voordelen van voetbalclubs en -spelers aanpakken. De Block gelooft niet dat de clubs zelf orde op zaken gaan stellen naar aanleiding van het voetbalschandaal. "Ik geloof niet dat de ploegen zelf de koe bij de hoorns willen vatten", zegt De Block aan VRT NWS, "integendeel, het gaat de verkeerde richting uit."
  [naar artikel]
 19. De Block bijt van zich af: "Het is genoeg" (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de leugens en onwaarheden over haar beleid grondig beu. De Block kreeg de laatste tijd
  [naar artikel]
 20. De Block (Open VLD): "Gezondheidszorg stuk herfederaliseren", Van Peel (N-VA): "Veel werven zijn op taalgrens gestoten" (15/05/2019 - VRT NWS)
  In ons land zijn in totaal 9 ministers bevoegd voor volksgezondheid. Ontslagnemend federaal minister Maggie De Block (Open VLD) pleit voor meer homogene bevoegdheden op federaal niveau. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel wil daarentegen alles naar de regio's brengen. Dat bleek tijdens een debat in "Kies 19" op Radio 1.
  [naar artikel]
 21. Maggie De Block (Open VLD) mijdt radio- en tv-studio's: "Ik ontmoet eigenlijk veel te veel mensen" (19/03/2020 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) kondigt aan dat ze voortaan de radio- en tv-studio's zal mijden en de pers zal toespreken via videoboodschappen. Naar eigen zeggen ontmoet De Block te veel mensen op één dag en wil ze haar werk om komaf te maken met de coronacrisis niet in het gedrang brengen.
  [naar artikel]
 22. "De Block maakt van re-integratie zieken een compleet negatief verhaal" (16/02/2017 - De Redactie)
  De christelijke vakbond ACV is "zeer verontrust" over het plan van minister De Block om langdirug zieken met financiële sancties te dwingen in een re-integratietraject te stappen.
  [naar artikel]
 23. De Block over Afrikaanse varkenspest: "Momenteel geen gevaar voor de volksgezondheid" (14/09/2018 - VRT NWS)
  Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is er geen gevaar voor de volksgezondheid op dit moment, na de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in ons land. Ook minister van Economie Kris Peeters (CD&V) "gaat ervan uit dat er geen gevaar is".
  [naar artikel]
 24. De Block: "Niet raken aan gezondheidszorg" (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) verwerpt vandaag in Le Soir de vraag van N-VA-voorzitter Bart De Wever om in het kader van
  [naar artikel]
 25. Maggie De Block: ‘Er is veel paniekzaaierij' (02/03/2020 - De Tijd)
  22:01 Ons land is klaar om het coronavirus op te vangen, zegt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid ­Maggie De Block (Open VLD). ‘Maar als ik dat zeg, doen sommigen alsof ik de mensen wat wijsmaak.’
  [naar artikel]
 26. Rekenhof in jaarlijkse "blunderboek": "Cijfers federale begroting zijn niet betrouwbaar" (03/12/2019 - VRT NWS)
  De federale begrotingscijfers zijn niet betrouwbaar omdat de kwaliteit van de rekeningen van de federale diensten ondermaats is. Dat schrijft het Rekenhof in zijn 176e jaarboek, vroeger ook gekend als "blunderboek" omdat het telkens wees op de flaters van de overheid. De slechte kwaliteit van de boekhouding brengt de geloofwaardigheid van ons land tegenover Europa in gevaar.
  [naar artikel]
 27. "Hein Vanhaezebrouck onderschatten? Ik zou niet eens durven! Hij ziet eruit alsof hij mij kan opeten" (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent een hapklare brok voor Tottenham? In ons land zouden we zeggen van niet, maar in Engeland lijken sommigen er nogal gerust op. Gary
  [naar artikel]
 28. Assuralia antwoordt De Block: "Niet zo simpel" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft fors uitgehaald naar verzekeraars die volgens haar veel te lang talmen met het
  [naar artikel]
 29. Maggie De Block: "Jammer voor de N-VA-ministers dat hun voorzitter denkt dat ze niet meer actief zijn" (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) voelt zich niet aangesproken door de vaststelling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat "de...
  [naar artikel]
 30. Maggie De Block: "Misschien is bij De Wever zelf de dash er een beetje uit" (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) voelt zich niet aangesproken door de vaststelling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat "de...
  [naar artikel]
 31. Weyts in de clinch met burgemeester Oudenburg over sluiten snelwegparking: "Een foert-mentaliteit" (20/09/2018 - De Morgen)
  Ook de burgemeester van Oudenburg Peter Velle (CD&V) besluit een snelwegparking in zijn gemeente te sluiten wegens de problematiek met transitmigranten. Maar met die beslissing is minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) niet gediend. "De man is op zoek naar een verkiezingsthema."
  [naar artikel]
 32. Geens en De Block, de twee bevoegde ministers: "Het is niet zo dramatisch als het lijkt" (28/04/2018 - VRT NWS)
  Internering: het is al decennialang één van de grootste schandvlekken van ons land. Hoe kan het dat er, na 25 Europese veroordelingen, nog altijd geïnterneerden in de gevangenis worden opgesloten? VRT NWS trekt een week lang door Vlaanderen op zoek naar antwoorden. Onze laatste halte is het federaal parlement. We spreken er met de twee bevoegde ministers: minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]
 33. Open brief aan De Block: "Minister, u trekt eigenhandig stekker uit leven van m'n man" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Winnie Bloemen (38) slaakt een noodkreet aan het adres van minister Maggie De Block (Open Vld), nu de behandeling voor de immuunziekte van haar
  [naar artikel]
 34. Binnenkort "nutri-score" op voedselverpakkingen: "Makkelijk om te zien hoe gezond voeding is" (22/08/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) introduceert een "nutri-label", een score van A tot E waarmee consumenten kunnen zien hoe gezond voedingsmiddelen zijn. "Zo maken we het mensen makkelijk om voor gezonde voeding te kiezen", aldus De Block. Producenten zijn echter niet verplicht om het label te gebruiken.
  [naar artikel]
 35. "Slechte mama" is kritiek beu: "Het moederschap is geen one size fits all" (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sia Cooper, een Amerikaanse mama van twee, krijgt regelmatig te horen dat ze een "slechte moeder" is omdat ze vaak in de fitness te vinden is, in het bijzijn van haar kinderen al eens een glaasje wijn drinkt en noem maar op. Ze is die commentaren echter meer dan beu en deelde op Instagram daarom een lijstje van alles wat ze regelmatig te horen krijgt. "Er bestaat niet één goede manier om een ouder te zijn", bijt ze van zich af.
  [naar artikel]
 36. Assuralia slaat terug naar De Block: "Niet allemaal even simpel" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verzekeringskoepel Assuralia vraagt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om zich niet te laten verblinden door de percentages
  [naar artikel]
 37. De Block aan De Wever: "Niet raken aan gezondheidszorg" (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) verwerpt vandaag in Le Soir de vraag van N-VA-voorzitter Bart De Wever om in het kader van
  [naar artikel]
 38. De Block: "Als arts gaat het toch niet alleen om het geld" (13/10/2016 - De Redactie)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vindt het ongehoord at plastisch chirurgen nog steeds supplementen aanrekenen voor borstreconstructies met eigen weefsel. "Ik heb veel respect voor het werk van chirurgen, maar het gaat als arts toch niet alleen om het geld", reageert ze in "De ochtend".
  [naar artikel]
 39. De Block: "Geen verschil als FAVV onder mijn voogdij zou vallen" (12/03/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volkstgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat de crisis rond het vleesbedrijf Veviba niet anders was verlopen als het Voedselagentschap FAVV onder haar bevoegdheid was gevallen, in plaats van die van minister van Landbouw Ducarme (MR).
  [naar artikel]
 40. Minister De Block geschokt na dood jongetje in asielcentrum: "Schuldigen zullen gestraft moeten worden" (25/04/2019 - VRT NWS)
  "Dit is uitzonderlijk. De dood van een kind in een centrum, en dan nog een gewelddadige dood. Dit is zeer ingrijpend" Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) reageert geschokt op de dood van de 9-jarige jongen in het asielcentrum in Broechem. De grote vraag? Hoe is dit kunnen gebeuren? 
  [naar artikel]
 41. De Block: "Het is wel ernstig, maar ik blijf daar kalm bij" (23/09/2016 - De Redactie)
  Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) laat zich niet opjagen nu blijkt dat het begrotingstekort bijna dubbel zo groot dreigt te worden.
  [naar artikel]
 42. N-VA over plaatsgebrek Everberg: "De overheid faalt in een van haar kerntaken: veiligheid" (28/03/2018 - VRT NWS)
  Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) vindt dat Vlaanderen "faalt" als het gaat over het opsluiten van delinquente jongeren. Dat zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "We zijn straffeloosheid aan het organiseren." Volgens Parys heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) genoeg middelen gekregen om het probleem aan te pakken. "Maar hij zal creatiever moeten zijn."
  [naar artikel]
 43. Maggie De Block: 'Mensen die echt ziek zijn, laten we met rust' (15/03/2017 - Knack)
  Dezer dagen klaagt haast de hele gezondheidssector over de besparingen die minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet doorvoeren. Haar hervormingen gaan volgens sommigen veel te ver, terwijl anderen ze net te mager vinden.
  [naar artikel]
 44. Brussels minister Smet (SP.A) wijst opnieuw naar federale regering voor problemen Noordstation: "De Block moet erfenis van N-VA opkuisen"   (06/05/2019 - VRT NWS)
  Het Brusselse Gewest is niet bevoegd om de problemen aan het Station Brussel-Noord aan te pakken. Dat zegt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) in "De ochtend". Hij wijst naar de federale regering en vraagt aan minister De Block (Open VLD) om zo snel mogelijk een onthaalcentrum op te richten waar de migranten naar de juiste procedure worden begeleid. 
  [naar artikel]
 45. Peumans: "Een parlementsvoorzitter opsluiten? Dat kan ik me voorstellen in een dictatuur, niet in Europa" (10/11/2017 - VRT NWS)
  Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) vindt het ongehoord dat zijn Catalaanse evenknie de vorige nacht heeft moeten doorbrengen in een Spaanse cel. "Dat kan echt niet in een land dat zegt de Europese waarden na te streven."
  [naar artikel]
 46. Is er een probleem met "Kind van de duivel"? "We moeten niet panikeren" (13/06/2017 - De Redactie)
  Er is de laatste dagen wat ophef ontstaan over het liedje "Kind van de duivel" van Jebroer. Het nummer is razend populair, ook bij jonge kinderen, maar sommigen vinden de tekst ongepast. "Ik denk dat veel mensen op het achterste van hun poten staan, omdat het in het Nederlands is."
  [naar artikel]
 47. De Block: "Brussel moet factuur van opvang illegale transmigranten niet naar mij doorsturen" (19/09/2019 - VRT NWS)
  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet van plan de opvang te betalen van de transmigranten die momenteel in een centrum in Haren worden opgevangen. Dat zegt ze in "Terzake". Het centrum gaat dit weekend dicht en daardoor dreigen enkele honderden migranten op straat terecht te komen.
  [naar artikel]
 48. Belle Perez laat zich opsluiten voor het goede doel (16/05/2018 - VRT NWS)
  Belle Perez laat zich een hele dag opsluiten in een kooi van 1 op 2 meter om aandacht te vragen voor het probleem rond kinderprostitutie. Hiermee wil ze ook geld inzamelen voor de hulporganisatie "Free a Girl".
  [naar artikel]
 49. "Trump zal zeer pragmatisch te werk gaan" (13/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De verkozen Amerikaanse president Donald Trump wil "twee, misschien wel drie miljoen illegale migranten uit het land zetten of opsluiten". Dat
  [naar artikel]
 50. Kritiek op De Block na "vaag antwoord" over prijzen geneesmiddelen (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft in de Kamer vanuit de oppositie felle kritiek gekregen vanwege haar "vaag antwoord"...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.