Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
21:52 uur

Granaten, auto’s in brand en schietpartijen: aanslagen in Antwerps drugsmilieu bestraft met celstraffen tot zes jaar

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 10:04

Vijf jonge mannen hebben woensdag van de correctionele rechtbank van Antwerpen celstraffen tot zes jaar gekregen voor een reeks aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu in het voorjaar van 2019. Het gaat onder meer om het in brand steken van auto’s, het beschieten van een woning en het gooien van een granaat in de buurt van het Antwerpse Park Spoor Noord.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Drugsmilieu heeft geen monopolie op granaten (20/07/2019 - De Morgen)
  In het Grand Café van kasteeldomein Den Brandt is een granaat ontploft. Woensdag trof het personeel er al een niet-ontplofte granaat aan en bleek er brand gesticht in het restaurant ernaast. Het is niet het eerste incident met granaten in Antwerpen, maar deze keer denken onderzoekers niet aan een afrekening in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 2. Auto in brand gestoken in Merksem, voorlopig geen link met drugsmilieu (27/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Stella Marisstraat in Merksem is donderdagochtend een auto uitgebrand. De brand werd allicht aangestoken, voorlopig is er geen link bekend met het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 3. Drie brandstichtingen in één nacht: afrekeningen in drugsmilieu ontzien ook ouders niet (06/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekenden hebben woensdagochtend drie auto’s in brand gestoken in Antwerpen. Twee wagens zijn van de moeders van bekende drugscriminelen, de derde auto werd gehuurd door een zware jongen. Opnieuw wijst alles richting het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 4. Twee auto’s in brand gestoken: politie onderzoekt link met drugsmilieu (22/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer werd vrijdagochtend opgeroepen voor een brandende auto in Kalmthout. Slechts een kwartier later kwam er een gelijkaardige oproep binnen: dit keer voor een wagen die in brand stond in de Papestraat in Brasschaat. De politiezones Grens en Brasschaat bevestigen dat de twee branden aangestoken werden. De federale gerechtelijke politie onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 5. DISCUSSIE. Antwerps drugsgeweld barst weer los: maak jij je zorgen? (01/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee schietpartijen en twee incidenten met granaten in nog geen dertig uur: de drugsoorlog in Antwerpen lijkt weer in alle hevigheid losgebarsten na enkele maanden luwte.
  [naar artikel]
 6. Drie verdachten opgepakt voor granaataanslagen in Antwerpen begin dit jaar (04/12/2019 - VRT NWS)
  Er zijn opnieuw drie verdachten opgepakt voor een reeks aanslagen in Antwerpen. In maart werden toen auto's in brand gestoken en granaten gegooid in de omgeving van Park Spoor Noord.
  [naar artikel]
 7. Dodelijke brand in kot Leuven: celstraffen met uitstel (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mannen zijn vandaag tot voorwaardelijke celstraffen van drie maanden en één jaar veroordeeld voor de brand in een studentenhuis in Leuven.
  [naar artikel]
 8. De Wever over drugsoorlog in Antwerpen: "Kan niet uitsluiten dat er nog schietpartijen voorvallen" (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad "een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu".
  [naar artikel]
 9. Eerste succes(je) in onderzoek naar aanslagen in drugsmilieu: ‘de kleine Holleeder’ is een van de gearresteerde verdachten (19/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zeven verdachten van drie brandstichtingen in maart zijn gisteren opgepakt. De brandstichtingen werden in het drugsmilieu gesitueerd en waren de start van twee weken aanslagen in Antwerpen-Noord.
  [naar artikel]
 10. Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieu (09/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
  [naar artikel]
 11. Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieu (09/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
  [naar artikel]
 12. Opnieuw aanslag met granaten in Antwerpse woonwijk, opnieuw tiental auto’s beschadigd (19/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen-Noord is gisterenochtend een granaat ontploft onder een auto. Een tweede handgranaat werd door de ontmijningsdienst gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het is al de zesde aanslag in drie weken tijd. Opnieuw wijst alles naar het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 13. De Wever: ”Kan niet uitsluiten dat er nog schietpartijen plaatsvinden” (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandag gereageerd op de recente schietpartijen, zoals in Berendrecht en Ekeren waar de afgelopen week twee huizen werden beschoten. “Het is duidelijk dat er een oorlog in het drugsmilieu woedt”, vertelt hij aan ATV.
  [naar artikel]
 14. Overzicht: ontploffingen in Deurne zijn zoveelste incident in ellenlange lijst (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het staat nog niet vast dat de ontploffing van donderdagnacht in de Van Heystveltstraat aan het drugsmilieu kunnen worden gelinkt, maar alles wijst wel in die richting. Zo ja, dan gaat het om het zoveelste zware incident in een ondertussen ellenlange lijst. Brandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, afranselingen en nu zelfs granaten: het geweld in de drugswereld gaat in stijgende lijn. Een overzicht.
  [naar artikel]
 15. Antwerpen opnieuw decor voor wilde schietpartij (11/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt geen einde aan de reeks wilde schietpartijen in het Antwerpse drugsmilieu. Nu hebben onbekenden een geparkeerde auto onder vuur genomen op Linkeroever.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe aanslag in Antwerps drugsmilieu: explosief op auto van zus geliquideerde crimineel (05/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een aanslag gepleegd op een auto in de De Gilmanstraat in Deurne-Noord. De auto, eigendom van de zus van een vermoorde drugscrimineel, raakte beschadigd nadat een explosief dat op het voertuig bevestigd was ontplofte.
  [naar artikel]
 17. Antwerpse drugsoorlog escaleert (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De afgelopen week zijn alweer twee huizen in het Antwerpse beschoten. In Berendrecht werd zondag ook de auto van de buren van het doelwit in brand gestoken. De nieuwe aanslagen brengen de teller op tien schietpartijen in amper zes maanden. En alle incidenten zijn te linken aan drugsdossiers.
  [naar artikel]
 18. Bart De Wever: “Ik kan niet uitsluiten dat er nog schietpartijen zullen voorvallen” (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandag gereageerd op de recente schietpartijen, zoals in Berendrecht en Ekeren waar de afgelopen week twee huizen werden beschoten. “Het is duidelijk dat er een oorlog in het drugsmilieu woedt”, vertelt hij aan ATV.
  [naar artikel]
 19. Elf arrestaties bij huiszoekingen in Antwerps drugsmilieu (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse politie heeft deze week zeventien huiszoekingen uitgevoerd in het drugsmilieu. Daarbij werden grote hoeveelheden luxekledij,...
  [naar artikel]
 20. Granaten in Antwerpen: "We moeten met deze fenomenen leren leven zolang haven draaischijf van cocaïne is" (08/03/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn in Antwerpen enkele auto's verwoest nadat er granaten onder waren gegooid. Het parket onderzoekt alle pistes, waaronder ook een link met het drugsmilieu. Voor gerechtsjournalist Joris van der Aa (Gazet van Antwerpen) is het duidelijk: "Ik vrees dat we met dit soort fenomenen in Antwerpen zullen moeten leren leven zolang de haven een draaischijf van cocaïnesmokkel blijft".
  [naar artikel]
 21. Celstraffen voor brandstichters Vijverwegel: “Het dodelijk slachtoffer was hun kompaan” (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie bendeleden hebben celstraffen van 5 jaar met uitstel tot zes jaar gekregen voor de brandstichting in de Vijverwegel in Melle . De drie kwamen vanuit Duitsland om een loods in brand te steken, daarbij kwam een van hun kompanen om het leven. Door de brand waren verschillende carnavalsgroepen en bedrijven getroffen.
  [naar artikel]
 22. Antwerps onderwijs heeft plan om klaar om jonge kinderen uit drugsmilieu te houden (23/05/2018 - VRT NWS)
  Na de Pano-reportage over het drugsmilieu in Antwerpen ging er een schokgolf door het onderwijsveld. Op de beelden was te zien hoe zeer jonge kinderen ingezet worden als hulpje bij drugshandel. De voorbije maanden zaten scholen en jeugdwerkers samen om een plan uit te werken.  Bedoeling is om in te grijpen voor een kind verstrikt raakt in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 23. Land Rover in brand gestoken in Zandvliet (24/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het centrum van Zandvliet is zondagnacht een auto in brand gestoken. De politie onderzoekt een mogelijke link met het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 24. Bewoners meten schade op na granaten in Deurne: “Mijn wagentje is totaal verloren” (17/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlog in het Antwerpse drugsmilieu laait opnieuw in alle hevigheid op. Gangsters hebben vrijdagochtend twee handgranaten laten ontploffen in de Van Heystveltstraat in Deurne-Noord. Daarbij raakten zestien auto’s en een tiental gevels beschadigd.
  [naar artikel]
 25. Celstraffen voor Brazilianen die aanslagen tijdens Olympische Spelen beraamden (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Braziliaanse rechter heeft acht mannen veroordeeld tot celstraffen omdat ze van plan waren aanslagen te plegen tijdens de Olympische Spelen
  [naar artikel]
 26. Politie hoopt “omerta” te doorbreken met beelden van aanslagen uit Antwerpse drugsmilieu (19/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het VTM-programma ‘Faroek’ heeft dinsdagavond beelden getoond van een reeks gewelddadige incidenten die sinds de zomer van 2016 hebben plaatsgevonden in Antwerpen en vermoedelijk te kaderen vallen binnen het drugsmilieu. De politie hoopt met de beelden de omerta, of zwijgplicht, in het drugsmilieu te doorbreken en zo een doorbraak te forceren in meerdere dossiers.
  [naar artikel]
 27. CD&V-voorzitter Wouter Beke lacht met granaten in Antwerpen: “#grenadeproof vervoer” (20/03/2019 - De Morgen)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft een opmerkelijke grap gemaakt. De afgelopen weken zijn bij verschillende incidenten in het Antwerpse drugsmilieu granaten ontploft, en daar alludeert Beke ludiek op. “Afspraak in Antwerpen, dus ik heb nog even het gepaste vervoer geregeld”, tweet hij samen met een foto van een tank. “#grenadeproof”
  [naar artikel]
 28. Auto in brand gestoken: geen verband met drugsmilieu (08/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kortestraat in Boom rukte zaterdagnacht de brandweer uit voor een autobrand. De politie gaat uit van brandstichting.
  [naar artikel]
 29. Politie zoekt via beelden getuigen van Antwerps drugsgeweld (29/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eind vorige week ontplofte in de Victor De Langhestraat in Deurne een granaat tegen de gevel van een woning. Het was het eerste feit van drugsgeweld in 2020. Eind vorig jaar waren er liefst negen aanslagen in Antwerpen die gelinkt konden worden aan het drugsmilieu. De politie deed in het VTM-opsporingsprogramma Faroek een oproep tot getuigen.
  [naar artikel]
 30. Twee keer beschoten en granaten voor de deur, maar beruchtste huis van Antwerpen staat “tiptop in orde” te koop (04/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het beruchtste huis in de Antwerpse drugsoorlog staat te koop. Het pand werd dit jaar al twee keer beschoten, er werden granaten voor de deur gelegd en de auto van een van de bewoonsters werd in brand gestoken. “Dit huis een doelwit? Het is tiptop in orde”, zegt de makelaar.
  [naar artikel]
 31. Auto van dokwerker in brand gestoken: vergelding in drugsmilieu? (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Vordersteinstraat in Schoten is vanmorgen rond 4 uur een BMW X5 uitgebrand. Alles wijst op brandstichting. De wagen zou volgens buurtbewoners...
  [naar artikel]
 32. Recherche deelt flinke tik uit aan Antwerps drugsmilieu (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse lokale recherche heeft deze week een flinke tik uitgedeeld aan het Antwerpse drugsmilieu. In het kader van een grootschalig drugsonderzoek werden in totaal 21 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van handel in mari­huana en hasj.
  [naar artikel]
 33. Zware celstraffen voor beramen "massaslachting van onschuldige burgers” tijdens kerst 2016 in Melbourne (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mannen zijn in Australië veroordeeld tot jarenlange celstraffen omdat zij drie jaar geleden tijdens de kerstperiode aanslagen wilden plegen in...
  [naar artikel]
 34. Opnieuw drugsgeweld in Antwerpse rand: woning beschoten, auto’s en wafelkraam in brand gestoken (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee uitgebrande auto’s, een zwartgeblakerd wafelkraam en een beschoten gevel. De afgelopen dagen rommelde het weer flink in de omgeving van Antwerpenaar Thierry C. Het zoveelste incident met linken naar het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 35. Leerkracht moet drugskoeriertjes helpen opsporen: “Kinderen uit drugsmilieu zo snel mogelijk detecteren” (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) wil kinderen en jongeren die verwikkeld zijn geraakt in het drugsmilieu opsporen. Hij wil alle onderwijspartners bij die missie betrekken en hen begeleiden in het herkennen van kwetsbare jongeren.
  [naar artikel]
 36. Ook België opent jacht op gangsters in Dubai: “Hier wordt met granaten gegooid, daar zijn ze onaantastbaar” (19/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Minstens tien” zware jongens uit het Vlaamse drugsmilieu maken op dit moment grote sier in Dubai. “Ze wanen zich daar onaantastbaar, terwijl in Antwerpen met granaten wordt gegooid”, zeggen hun strafrechtadvocaten. Maar nu schiet het Belgische gerecht in actie. Het wil nauw gaan samenwerken met de Verenigde Arabische Emiraten om de criminelen op te jagen. “We gaan hun gevoel van veiligheid wegnemen.”
  [naar artikel]
 37. De Wever: Antwerps drugsgeweld is niet het gevolg van “war on drugs” (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad “een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu”. Zondagochtend werd in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo nog een woning onder vuur genomen en een wagen in brand gestoken. De Wever wil geen concrete informatie kwijt omdat het om gerechtelijke materie gaat, maar stelt wel dat de reeks soortgelijke feiten geen gevolg is van spanningen door de in Antwerpen gevoerde “war on drugs”.
  [naar artikel]
 38. De Wever: ‘Antwerps geweld geen gevolg van war on drugs’ (22/05/2017 - De Standaard)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad 'een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu'. Zondagochtend werd in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo nog een woning onder vuur genomen en een wagen in brand gestoken. De Wever wil geen concrete informatie kwijt omdat het om gerechtelijke materie gaat, maar stelt wel dat de reeks soortgelijke feiten geen gevolg is van spanningen door de in Antwerpen gevoerde 'war on drugs'.
  [naar artikel]
 39. Dodelijke brand in studentenhuis: voorwaardelijke celstraffen voor verantwoordelijken (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag voorwaardelijke celstraffen van drie maanden en een jaar opgelegd aan twee verantwoordelijken van de dodelijke brand in een studentenhuis in Leuven in januari 2014. Het Instituut voor Ierland kreeg een boete van 60.000 euro. De drie beklaagden werden schuldig bevonden aan de onopzettelijke doding van twee jonge Ierse studentes.
  [naar artikel]
 40. Dodelijke brand in studentenhuis: voorwaardelijke celstraffen voor verantwoordelijken (05/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag voorwaardelijke celstraffen van drie maanden en een jaar opgelegd aan twee verantwoordelijken van de dodelijke brand in een studentenhuis in Leuven in januari 2014. Het Instituut voor Ierland kreeg een boete van 60.000 euro. De drie beklaagden werden schuldig bevonden aan de onopzettelijke doding van twee jonge Ierse studentes.
  [naar artikel]
 41. Ontvoeringspoging voor duiveluitdrijving bestraft met celstraffen tot 42 maanden (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zes familieleden van een Turkse vrouw veroordeeld, omdat ze haar drie jaar geleden tegen haar wil
  [naar artikel]
 42. Schaarbeek opgeschrikt door twee schietpartijen vanuit rijdende auto (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Brusselse gemeente Schaarbeek hebben zich gisteren twee schietpartijen voorgedaan. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt...
  [naar artikel]
 43. Schutter vraagt vrijspraak maar krijgt 20 jaar cel voor fatale schietpartij in Antwerps drugsmilieu (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft Boualam C. (26) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op diens...
  [naar artikel]
 44. Vandalen voor Tongerse rechter voor verschillende schietpartijen met BB guns (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 5 maart van dit jaar moeten twee vandalen zich verantwoorden voor verschillende schietpartijen met BB guns en nep Kalasjnikovs in Oudsbergen, As en Bilzen. Dat besliste de correctionele rechter in Tongeren tijdens de agendazitting die dinsdag gepland stond. Het duo trok in de nacht van 23 op 24 juli 2018 gewapend de straat op. Ze vernielden zo’n veertien auto’s, drie bushokjes en twee huizen. In totaal zouden er 49 benadeelde partijen zijn, waaronder een leasingfirma voor auto’s.
  [naar artikel]
 45. Man steekt eigen wagen in brand en schuift schuld in schoenen van drugsdealer (15/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er hangt een man van 26 jaar een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor een reeks bizarre feiten. Hij stal een nummerplaat, loste een schot op café en stak zijn wagen in brand. Daarna deed hij dit af als een afrekening in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 46. Alweer granaataanslag in Antwerpse woonwijk: meerdere arrestaties na drugsgeweld (08/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee granaten hebben vrijdag een ravage aangericht in de Dijlestraat in de wijk Dam in Antwerpen-Noord. Ze waren vermoedelijk bedoeld voor de familie E.M., bekend in het drugsmilieu. Er volgden al arrestaties.
  [naar artikel]
 47. Inspecteur met granaten in auto tien dagen geschorst (10/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie-inspecteur die vorige woensdag door collega's in Schaarbeek werd ondervraagd vanwege verdacht gedrag, is tien dagen preventief geschorst wegens een onderzoek naar het bezit van twee granaten.
  [naar artikel]
 48. Afrekening in drugsmilieu: vastgebonden op stoel, urenlang geslagen en gesneden (12/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vijf mannen en een vrouw, uit Tienen en Landen, riskeren tot zeven jaar cel voor hun betrokkenheid bij een gijzeling en afpersing in het Tiense drugsmilieu.
  [naar artikel]
 49. CD&V-voorzitter Wouter Beke lacht met granaten in Antwerpen: “#grenadeproof vervoer” (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft een opmerkelijke grap gemaakt. De afgelopen weken zijn bij verschillende incidenten in het Antwerpse drugsmilieu...
  [naar artikel]
 50. Twintigers in beroep zwaarder bestraft voor gewelddadige dood Alain Fleurus (57) (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse hof van beroep heeft twee twintigers uit Galmaarden en Ninove veroordeeld tot celstraffen van 15 jaar voor hun aandeel in de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.