Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
23:13 uur

De Block vindt dat maatregelen volstaan: “Niet hele land opsluiten omdat sommigen ‘foert’ zeggen”

Het Nieuwsblad

16/09/2020 - 10:16

De maatregelen die er vandaag zijn, zijn voldoende om het coronavirus in bedwang te krijgen, maar ze moeten dan wel worden gerespecteerd. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) woensdag verklaard. Ze is er geen voorstander van “het hele land opnieuw op te sluiten”, omdat sommigen ‘foert’ zeggen omdat ze de maatregelen beu zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gemiddeld vier jaar wachten op sociale woning: “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in miserie” (21/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De wachtlijsten voor een sociale woning worden langer, en dat betekent ook dat de kandidaat-huurders langer moeten wachten. Gemiddeld vier jaar, tegenover drie jaar in 2014. Jaren waarin ze zich op de private huurmarkt moeten zien te behelpen, met alle gevolgen van dien. “Sommigen zeggen foert en belanden nog dieper in de miserie.”
  [naar artikel]
 2. Rapport: extra maatregelen van energieminister Marghem volstaan niet om stroomtekort te vermijden (26/09/2018 - De Morgen)
  Het stroomtekort kan in november oplopen tot 1.600 of 1.700 megawatt. Dat blijkt uit een rapport van netwerkbeheerder Elia. De maatregelen die energieminister Marie-Christine Marghem (MR) voorstelde, volstaan met andere woorden niet.
  [naar artikel]
 3. Maggie De Block: ‘Ze dachten mij te kunnen kraken' (31/03/2018 - De Tijd)
  01:03 ‘Sommigen zien mij liever weghuppelen omdat het dan aan hen is’, zegt Maggie De Block. Volgens sommige geruchten was haar politieke einde nabij, maar ze is nog lang niet weg. ‘Voor vijf extra jaar op ...
  [naar artikel]
 4. Videoblogger laat zich opsluiten in Gamma: “Verraden door mijn blaas” (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 20-jarige man heeft zich maandagavond laten opsluiten in de Gamma van Overpelt met als doel een spannend filmpje te maken voor YouTube. De Overpeltenaar wou een hele nacht doorbrengen in de kluswinkel, maar moest naar eigen zeggen door een volle blaas al na enkele uren het hazenpad kiezen. De politie voert een onderzoek. Eerder dit jaar liet de man zich samen met zijn broers opsluiten in de Colruyt van Helchteren.
  [naar artikel]
 5. Tom Waes vindt advies van Maggie De Block overdreven: “Ik kom na 3 weken thuis en mag niet kussen?” (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil dat we oplettend zijn en voldoende maatregelen nemen, zo raadt ze af om elkaar te kussen. Maar die...
  [naar artikel]
 6. Maggie De Block: ‘Er is veel paniekzaaierij' (02/03/2020 - De Tijd)
  22:01 Ons land is klaar om het coronavirus op te vangen, zegt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid ­Maggie De Block (Open VLD). ‘Maar als ik dat zeg, doen sommigen alsof ik de mensen wat wijsmaak.’
  [naar artikel]
 7. Waarom het anti-rookplan van minister De Block niet ver genoeg gaat (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De antirookverenigingen vinden het tabaksplan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) “ontgoochelend magertjes”. De twee belangrijkste maatregelen om het roken te ontmoedigen staan niet in het plan, zeggen Kom Op Tegen Kanker en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (Vigez).
  [naar artikel]
 8. De Block over wantoestanden psychiatrisch centrum: "We gaan bijsturen waar nodig" (23/08/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat ze maatregelen zal nemen om wantoestanden op te lossen in een psychiatrisch centrum voor geïnterneerde vrouwen in Zelzate. De oppositie nam De Block onder vuur omdat ze niet adequaat genoeg zou reageren op zorgwekkende berichten uit het centrum. "Ik heb vorige week het rapport ontvangen. We gaan verbeteringen aanbrengen", aldus De Block.
  [naar artikel]
 9. Maggie De Block: 'Mensen die echt ziek zijn, laten we met rust' (15/03/2017 - Knack)
  Dezer dagen klaagt haast de hele gezondheidssector over de besparingen die minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet doorvoeren. Haar hervormingen gaan volgens sommigen veel te ver, terwijl anderen ze net te mager vinden.
  [naar artikel]
 10. Streng zijn om toestanden zoals in Italië te vermijden (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad komt met een hele reeks maatregelen om een corona-uitbraak te voorkomen en een lockdown zoals in Italië te vermijden. De maatregelen blijven zeker tot eind maart van kracht. “Dit zijn geen prettige beslissingen”, zegt minister De Block. “Maar doen we dit niet, dreigen er straks veel strengere maatregelen.”
  [naar artikel]
 11. Update: Maggie De Block pakt problematisch alcoholgebruik aan (25/03/2017 - Knack)
  De Block voert een aantal ingrepen door waarover ze normaal gezien nog met de gemeenschappen zou onderhandelen in het kader van een alcoholplan. "Ik wacht niet meer tot iedereen zijn of haar handtekening onder een eindtekst heeft gezet". CD&V vindt de maatregelen "te licht en te weinig."
  [naar artikel]
 12. De Block: ‘Kans is reëel dat coronavirus ons land bereikt’ (25/02/2020 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zegt dat de kans ‘reëel’ is dat het nieuwe coronavirus zich ook in ons land verspreidt. In De ochtend op Radio 1 vertelde ze over de maatregelen die België al nam. ‘We zitten nu in de eerste fase – we houden het virus buiten.’
  [naar artikel]
 13. Van Rossem roept op om Foert te stemmen (11/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Pierre Van Rossem wordt toch weer politiek actief. Dat bevestigde hij in Reyers Laat. Hij wil wel niet zelf gaan zetelen, maar als ‘geestelijke vader’ ideeën leveren voor een nieuwe partij, die Foert moet gaan heten.
  [naar artikel]
 14. De Block neemt maatregelen na panne op elektronisch platform voor apothekers (11/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kondigt vandaag een reeks maatregelen aan na de storingen op het eHealth-platform. Zo werd een nieuwe...
  [naar artikel]
 15. ‘Als De Block maatregelen neemt, voeren chirurgen deze borstreconstructies niet meer uit’ (13/10/2016 - De Standaard)
  De plastische chirurgen zijn niet van plan zich onder druk te laten zetten door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Ze riskeert met haar maatregelen chirurgen ertoe te brengen enkel nog voor andere ingrepen te kiezen’, stelt hun beroepsvereniging.
  [naar artikel]
 16. Torfs-werknemers krijgen een ‘foertdagske’ (26/09/2019 - Metro)
  Foert zeggen tegen je baas en werk is niet altijd vanzelfsprekend, tenzij je bij Torfs aan de slag bent. Het schoenenbedrijf trakteert zijn 700 werknemers namelijk op een ‘foertdagske’. “Een dag om even te ontsnappen aan de druk en verantwoordelijkheden, en om vooral te genieten”, lezen we in Het Laatste Nieuws. “In een samenleving met steeds meer ‘moetens’, doet het deugd om een keertje foert te zeggen. Het komende jaar mag iedere medewerker dat één keer doen. We noemen het een foertdagske: een dag waarop niemand komt werken, maar me-time neemt”, zegt CEO Wouter Torfs. Al kan dat natuurlijk niet zomaar, werknemers moeten ruim op voorhand laten weten dat ze niet zullen komen werken. Nadruk op ontspanning Torfs benadrukt ook dat een ‘foertdagske’ niet hetzelfde is als een gewone verlofdag. “Die neem je vaak om je hele huis te kuisen, terwijl we als werkgever nu echt de nadruk gaan leggen op ontspanning. We willen dat onze werknemers op die dag tijd voor zichzelf nemen. In de ratrace die ons leven is, kan het deugd doen om af en toe foert te zeggen.” Positief initiatief De reacties op het idee zijn positief. “Als één ‘foertdagske’ per jaar het aantal baaldagen kan inperken, dan is dit een mooi initiatief”, reageert NSZ op het voorstel. “Als dit het probleem van beperkte motivatie en dus het aantal onverwachte korte afwezigheden kan terugdringen, dan komt dit iedereen ten geode. Werkgevers hebben nog steeds liever een op voorhand aangevraagde afwezigheid dan op de dag zelf geconfronteerd worden met een onverwachte afwezigheid.” Lees ook : 10,7 miljoen Amerikanen nemen verlof na ‘Game of Thrones’-finale Het bericht Torfs-werknemers krijgen een ‘foertdagske’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Minister van Volksgezondheid De Block over verlengde maatregelen: “Ze worden goed opgevolgd, maar het kan nog beter” (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ons land zijn twee weken verlengd, en gelden nog zeker tot en met 19 april. Tot...
  [naar artikel]
 18. Maatregelen worden goed opgevolgd volgens Maggie De Block, “maar het kan nog beter" (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in ons land zijn twee weken verlengd, en gelden nog zeker tot en met 19 april. Tot...
  [naar artikel]
 19. Regering mag illegale kinderen niet meer opsluiten in centrum 127bis: “Te veel geluidshinder door vliegtuigen” (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België mag kinderen die illegaal in ons land zijn, niet meer opsluiten tot ze gerepatrieerd worden. Dat heeft de Raad van State beslist. De...
  [naar artikel]
 20. Lezers over het coronavirus: ‘De Vlaamse regering munt uit in struisvogelpolitiek.’ (12/03/2020 - De Morgen)
  Hoe bepaalt het coronavirus uw leven en dat van uw familie en vrienden? Vindt u dat de maatregelen die de overheid nu treft volstaan, of doet ze te weinig? Waarom? Een greep uit de lezersbrieven aan De Morgen.
  [naar artikel]
 21. Maggie De Block (Open VLD) heeft oplossing voor tekort aan mondmaskers in ons land (08/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en “de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden”. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 22. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 23. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 24. Maggie De Block: “Je kan je hele leven ongelukkig zijn, maar dat wil ik niet” (13/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Tot haar achttiende is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) altijd op dieet geweest. Omdat ze mollig was, “een familietrekje”. Op Facebook heeft ze een post geplaatst waarin ze het heeft over het moment waarop ze besloot om te stoppen met diëten en gelukkig te worden.
  [naar artikel]
 25. De Block wijst Marcourt op verantwoordelijkheid: “niet eerlijk” dat helft studenten geneeskunde geen werk zal vinden (19/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt dat minister van Hoger Onderwijs in de Franse gemeenschap Jean-Claude Marcourt (PS) een “enorme verantwoordelijkheid” draagt door veel meer jongeren de studies geneeskunde te laten aanvatten dan er uiteindelijk toegang tot het beroep zullen krijgen. “Dit is niet eerlijk”, vindt De Block.
  [naar artikel]
 26. De Block vindt federalisering gezondheidsbeleid een "stommiteit" (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de versplintering van Volksgezondheid over acht ministers van dit land beu....
  [naar artikel]
 27. Humanitaire visa: De Block kondigt maatregelen tegen misbruik aan (16/01/2019 - Knack)
  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) neemt al maatregelen na de berichten over mogelijke misbruiken bij de toekenning van humanitaire visa. Zo zal hervestiging enkel nog mogelijk zijn via betrouwbare organisaties.
  [naar artikel]
 28. Strengere maatregelen voor fietsers en wandelaars? Voor De Crem mag het, voor De Block hoeft het niet (27/03/2020 - De Morgen)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt dat mensen kunnen fietsen zover ze willen zolang ze de nodige afstand houden. ‘Laten we het wat leefbaar houden’, zei ze vanavond in Het journaal op VRT. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem had eerder gezegd niet uit te sluiten dat de Nationale Veiligheidsraad morgen toch een afstandsbeperking oplegt voor uitstapjes in coronatijden.
  [naar artikel]
 29. Foert: niet stemmen is een positief signaal (maar u weet het misschien niet) (14/06/2019 - Apache)
  Goed, het zijn vijgen na Pasen, maar een constructieve noot is nooit misplaatst. Bij de verkiezingen van 26 mei is een groot deel van de Belgen niet gaan stemmen. Veel andere mensen hebben wel aan hun opkomstplicht voldaan, maar hebben blanco of ongeldig gestemd. Afhankelijk van het niveau hebben 12 tot 17% van de Belgen foert gezegd. Die groep is enorm.
  [naar artikel]
 30. Maggie De Block heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: 'Nog langer wachten is geen optie' (08/03/2020 - De Standaard)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en 'de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden'. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 31. Bruno Vanobbergen: "Uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen opsluiten werkt niet" (19/09/2018 - VRT NWS)
  Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen vindt dat het opsluiten van uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen niet werkt. Hij reageert op de kritiek van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), die vindt dat hulpverleners en advocaten moeten stoppen met procedures opstarten voor die gezinnen. "Maar het belang van het kind moet altijd worden onderzocht", zegt de Kinderrechtencommissaris. 
  [naar artikel]
 32. Ook Karel De Gucht vindt dat Europa zich duidelijk moet uitspreken over Catalonië (06/11/2017 - Metro)
  Ook voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vindt dat Europa niet monddood mag blijven over het opsluiten van Catalaanse politici en de straffen die hen boven het hoofd hangen. De Gucht vindt het “te eenvoudig” te zeggen dat de Catalaanse kwestie een interne Spaanse aangelegenheid is. Wanneer iets gelijkaardigs gebeurt in Rusland, wordt terecht moord en brand geschreeuwd, merkte de Open Vld’er vandaag op in De Ochtend op Radio 1. Vanuit Madrid kwam er afgelopen weekend kritiek op uitspraken van vicepremier Jan Jambon (N-VA). Die had vraagtekens geplaatst bij het opsluiten van Catalaanse regeringsleden, de overname van het Catalaanse bestuur door Madrid en het politiegeweld op de dag van het referendum. Jambon wil dat Europa een “oordeel” velt. Gewezen minister van Buitenlandse Zaken De Gucht deelt die mening. Hij vindt niet dat de Belgische regering zich moet laten leiden door de boosheid van Spanje, maar evenmin dat ze “haantje de voorste” moet spelen met politieke uitspraken over de kwestie. “Wij zitten immers al met het probleem”, verwijst De Gucht naar de aanwezigheid van de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier van zijn ex-ministers in ons land. Maar wat de uitspraken van minister Jambon betreft, “kan ik alleen zeggen dat ik het daarmee eens ben”. Zo vindt De Gucht dat Europa duidelijk moet zeggen dat er vragen rijzen bij de straffen tot dertig jaar die in Spanje voorzien zijn voor de misdrijven die Puigdemont en co worden aangewreven, maar ook dat het niet zo voor de hand ligt verkozen politici achter de tralies te stoppen. “Ik vind dit geen normaal functioneren van een democratie”, luidt het. Wat de huidige procedure betreft, benadrukt De Gucht dat het om een gerechtelijke procedure gaat waarover de regering zich niet kan en mag uitspreken. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Ook Karel De Gucht vindt dat Europa zich duidelijk moet uitspreken over Catalonië (06/11/2017 - Metro)
  Ook voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vindt dat Europa niet monddood mag blijven over het opsluiten van Catalaanse politici en de straffen die hen boven het hoofd hangen. De Gucht vindt het “te eenvoudig” te zeggen dat de Catalaanse kwestie een interne Spaanse aangelegenheid is. Wanneer iets gelijkaardigs gebeurt in Rusland, wordt terecht moord en brand geschreeuwd, merkte de Open Vld’er vandaag op in De Ochtend op Radio 1. Vanuit Madrid kwam er afgelopen weekend kritiek op uitspraken van vicepremier Jan Jambon (N-VA). Die had vraagtekens geplaatst bij het opsluiten van Catalaanse regeringsleden, de overname van het Catalaanse bestuur door Madrid en het politiegeweld op de dag van het referendum. Jambon wil dat Europa een “oordeel” velt. Gewezen minister van Buitenlandse Zaken De Gucht deelt die mening. Hij vindt niet dat de Belgische regering zich moet laten leiden door de boosheid van Spanje, maar evenmin dat ze “haantje de voorste” moet spelen met politieke uitspraken over de kwestie. “Wij zitten immers al met het probleem”, verwijst De Gucht naar de aanwezigheid van de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier van zijn ex-ministers in ons land. Maar wat de uitspraken van minister Jambon betreft, “kan ik alleen zeggen dat ik het daarmee eens ben”. Zo vindt De Gucht dat Europa duidelijk moet zeggen dat er vragen rijzen bij de straffen tot dertig jaar die in Spanje voorzien zijn voor de misdrijven die Puigdemont en co worden aangewreven, maar ook dat het niet zo voor de hand ligt verkozen politici achter de tralies te stoppen. “Ik vind dit geen normaal functioneren van een democratie”, luidt het. Wat de huidige procedure betreft, benadrukt De Gucht dat het om een gerechtelijke procedure gaat waarover de regering zich niet kan en mag uitspreken. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Hoe beïnvloedt het coronavirus uw leven? We willen van u horen (12/03/2020 - De Morgen)
  Hoe bepaalt het Coronavirus uw leven en dat van familie en vrienden? Vindt u dat de maatregelen die de overheid nu treft volstaan, of ervaart u ze als overdreven en waarom? Wij zijn benieuwd naar uw getuigenis.
  [naar artikel]
 35. De Block: "Al verschillende maatregelen genomen om leven van zelfstandigen te verbeteren" (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) zegt dat er al verschillende maatregelen genomen zijn om
  [naar artikel]
 36. Maggie De Block (Open VLD) heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: “Nog langer wachten is geen optie” (08/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en “de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden”. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 37. De Block: "Al verschillende maatregelen genomen" (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) zegt dat er al verschillende maatregelen genomen zijn om
  [naar artikel]
 38. De Block: ‘Geen algemene maatregelen die iedereen treffen’ (06/11/2016 - De Standaard)
  ‘De kern van de zaak blijft dat we moeten kiezen tussen algemene maatregelen die iedereen treffen of gericht werken om drankmisbruik aan te pakken.’ Zo reageert minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) op de uitval van CD&V.
  [naar artikel]
 39. "Iedereen zoveel mogelijk thuis": we zetten alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus nog eens op een rij (27/03/2020 - VRT NWS)
  "Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven." Al meer dan een week geldt dat motto voor héél België. Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bos de bomen niet meer? Wij helpen u op weg.
  [naar artikel]
 40. 71.815 zeggen ‘foert!’ tegen fiscus en dienen aangifte niet in (16/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan 71.000 Belgen weigerden in 2017 hun belastingbrief in te vullen. Zelfs na een herinneringsbrief van de fiscus. Samen komt hen dat nu op een boete van 17,3 miljoen euro te staan.
  [naar artikel]
 41. Maggie De Block niet meer populairste politica, Theo Francken bestijgt haar troon (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar lang was Maggie De Block (Open Vld) de populairste politica van Vlaanderen, twee jaar lang van het hele land. Vrij uniek, maar nu
  [naar artikel]
 42. Francken verdedigt zijn beleid rond opsluiten van gezinnen (19/09/2018 - Metro)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft vandaag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zijn beleid rond de opsluiting van gezinnen in illegaal verblijf verdedigd. Hij wil een oplossing voor het proceduremisbruik. Het eerste opgesloten gezin moest vrijgelaten worden omdat de maximale opsluitingstermijn van 28 dagen overschreden was door de vele juridische procedures. Voor het eerst in tien jaar kan ons land gezinnen met kinderen opsluiten met het oog op hun repatriëring. Daarvoor zijn aan het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel speciale woonunits gebouwd. De eerste gezinnen zijn er intussen opgesloten. De oppositie heeft felle kritiek op de maatregel, omdat ons land in het verleden is veroordeeld voor het opsluiten van gezinnen. Francken herhaalde echter dat opsluiten als ultieme stok achter de deur wel degelijk kan. Kritiek van oppositiepartijen of middenveldorganisaties die zeggen dat de betrokkenen te weinig begeleiding hebben gekregen rond vrijwillige terugkeer klopt volgens hem niet. “Er zijn nu eenmaal mensen die niet terug willen. Coaching en begeleiding rond vrijwillige terugkeer hebben ze tot in den treure gehad. Ze willen gewoon niet terug”, zei Francken. “Die ontelbare organisaties mogen zo veel procedures starten als ze willen. We zullen die telkens winnen, want juridisch hebben ze geen poot om op te staan” zei Francken. Het eerste gezin dat werd opgesloten, zat uiteindelijk de maximale termijn van 28 dagen vast zonder repatriëring. De advocaten van het gezin hadden in totaal 31 procedures opgestart. Francken krijgt van groenen en socialisten forse kritiek omdat hij “gezinnen opsluit maar criminelen laat lopen”. Afgelopen weekend raakte bekend dat mensen met een crimineel verleden in de gesloten centra vrijgelaten werden om plaats te maken voor opgepakte transmigranten. Francken verdedigde zich door te zeggen dat het gaat om mensen die hij (nog) niet naar hun land van herkomst kan terugsturen en die hun straf al uitgezeten hebben of vervroegd zijn vrijgekomen. Die kwestie kwam in de commissie vandaag nog niet aan bod, maar wellicht morgen tijdens de plenaire Kamer wel. In de marge zei Francken dat er onder die vrijgelaten mensen met een strafblad “geen moordenaars of verkrachters” zitten, het zou in hoofdzaak gaan om mensen die voor diefstal of drughandel gekend stonden. bron: Belga Het bericht Francken verdedigt zijn beleid rond opsluiten van gezinnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Exclusieve peiling: Maggie De Block niet meer populairste politica, Theo Francken bestijgt haar troon (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar lang was Maggie De Block (Open Vld) de populairste politica van Vlaanderen, twee jaar lang van het hele land. Vrij uniek, maar nu
  [naar artikel]
 44. De Block wil geen breezer meer voor jongeren (24/03/2017 - De Tijd)
  18:17 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft nieuwe maatregelen klaar om alcoholmisbruik aan te pakken. Voor coalitiepartner CD&V gaat het lang niet ver genoeg.
  [naar artikel]
 45. “De Block investeert liever in dure apps dan in oplossing voor dubbele cohorte” (17/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse geneeskundestudenten trekken in een persbericht van leer tegen minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), omdat “realistische en daadkrachtige maatregelen” om de dubbele cohorte van afstuderende artsen op te vangen “na drie jaar onzichtbaar blijven in haar beleid”. “We stellen vast dat minister De Block liever investeert in de ontwikkeling van dure apps dan in de opleiding van toekomstige artsen”, klinkt het scherp.
  [naar artikel]
 46. Nederlandse rechter verbiedt rookruimtes in horeca, De Block wil Belgische wet niet aanpassen (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Den HaagHet gerechtshof in Den Haag vindt dat rookruimtes in cafés en restaurants in strijd zijn met de antirookregels van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. “Een belangrijke uitspraak”, vindt Luk Joossens van de Europese kankerliga (ECL). Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft evenwel geen plannen om de Belgische wet aan te passen.
  [naar artikel]
 47. Warm paasweekend lokt ondanks maatregelen veel volk naar buiten: politie moet ingrijpen (13/04/2020 - De Morgen)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) moet de politie vaker optreden omdat niet iedereen zich aan de regels houdt. Dat heeft hij zondag gezegd in VTM Nieuws. “Heel veel mensen passen de maatregelen wel degelijk toe, maar sommigen niet: daarom treedt de politie op waar nodig. En dat is vaker dan tot nu toe het geval was.”
  [naar artikel]
 48. “Als Francken begroting niet goedkeurt, zit daar een andere reden achter” (18/12/2018 - Metro)
  Als N-VA-Kamerlid en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken de federale begroting 2019 niet goedkeurt, dan heeft dat niets te maken met zijn kritiek op het asielbeleid dat sinds zijn ontslag wordt gevoerd. Dat zei zijn opvolgster minister Maggie De Block (Open Vld) in Villa Politica. Francken zei dat de begroting, die de N-VA in commissie goedkeurde toen ze nog in de regering zat, niet meer “up-to-date” is omdat het beleid gewijzigd is. “Minister De Block heeft mijn quotum van 50 asielaanvragen per dag opgeheven en laat nu weten dat ze honderden tot duizenden extra opvangplaatsen zoekt. Dat kost miljoenen euro’s belastinggeld. En dat zit niet in de begroting”, zei Francken. Hij vindt het dan ook “moeilijk” om het budget voor volgend jaar goed te keuren. Volgens minister De Block schermt Francken met een non-argument. “Bij elke begrotingscontrole kunnen er middelen uit de provisie worden gevraagd om de schommelingen in de asielstroom op te vangen. Francken deed dat zelf altijd, ik ga dat ook vragen”, zei ze in Villa Politica op één. Als Francken de begroting niet goedkeurt, “dan neem ik daar akte van”, zei De Block, maar Francken doet dat dan niet om de reden die hij aanhaalt. “Maar misschien wel omdat hij het niet meer eens is met het sociaal-economisch beleid, of om stoer te zijn of in campagnemodus te gaan. Maar hij moet dat dan ook zeggen.” De Block begrijpt naar eigen zeggen niet hoe Francken en de N-VA beslissingen die de koopkracht versterken, de welvaartsenveloppe vergroten en de taxshift verder uitvoeren naast zich neer zouden kunnen leggen. “Maar als ze vinden dat dat nodig is omwille van een hoger doel, dan moeten ze dat maar doen.” bron: Belga Het bericht “Als Francken begroting niet goedkeurt, zit daar een andere reden achter” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. [VIDEO] - Nieuw filmpje waarschuwt fietsers voor dodehoekongevallen (13/11/2016 - De Redactie)
  Er vallen nog te veel doden en zwaargewonden - elk jaar ongeveer 30- in dodehoekongevallen waarbij fietsers worden aangereden door vrachtwagens. Omdat maatregelen als bijkomende spiegels en betere fietspaden niet volstaan, doet de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een beroep op virtual reality.
  [naar artikel]
 50. Weg met complexen: Eva De Roo, Ini Massez en andere powervrouwen over perfect zijn (13/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Complexloos, eerlijk en authentiek. Deze zes bekende vrouwen omarmen hun imperfecties, zeggen foert tegen de heersende schoonheidsidealen en nemen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.