Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
09:02 uur

Wie snapt al die coronacijfers eigenlijk nog? Wij maken u wegwijs

Gazet van Antwerpen

16/09/2020 - 10:33

We worden elke dag overspoeld door cijfers, maar missen daarbij de duiding om ze juist te kunnen interpreteren. Dat klagen rector Rik Van de Walle en enkele collega’s van de Universiteit Gent aan in een open brief. “Dreigingsniveau 2, zoals voor terrorisme, dat is tenminste duidelijk”, zegt infectioloog Steven Callens (UZ Gent). Wij maken u wegwijs in de stortvloed aan cijfers, en wat ze wel en niet betekenen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bitcoin, wat is dat eigenlijk? (VIDEO) (01/12/2017 - Express)
  Er wordt de laatste tijd enorm veel gezegd en geschreven over bitcoin. Maar toch hebben nog heel veel mensen het moeilijk om er zich ook echt iets bij te kunnen voorstellen. Daarom zijn wij op onderzoek gegaan en zullen we jullie de komende weken proberen wegwijs te maken in de wondere wereld van de bitcoin. Een inleiding in bitcoin: Bitcoin 101. The post Bitcoin, wat is dat eigenlijk? (VIDEO) appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 2. Analyse van de nieuwste coronacijfers: “Positieve trend met korrel zout nemen” (12/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe patiënten in de ziekenhuizen daalt, en er liggen minder mensen op intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste coronacijfers. Al waarschuwt viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk coronacomité, voor voorbarige vreugde.
  [naar artikel]
 3. Coronacijfers stabiliseren verder: 140 bijkomende sterfgevallen, 503 patiënten opgenomen in ziekenhuis (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers van zaterdag tonen opnieuw een gevoelige stijging van het aantal doden, besmettingen en ziekenhuisopnames, maar de virologen benadrukken dat de aantallen die ertoe doen stabiliseren. “We moeten blijven volhouden”, klonk het op de dagelijkse persconferentie.
  [naar artikel]
 4. Marc Van Ranst over de nieuwe coronacijfers: ‘Het is niet zo negatief als het lijkt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 5. Werelddag basisschool Wegwijs (18/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen is vandaag welkom voor de werelddag in basisschool Wegwijs in Halen. Je kan er proeven – letterlijk en figuurlijk – van de specialiteiten van de 27 nationaliteiten in de school.
  [naar artikel]
 6. Werelddag in basisschool Wegwijs (19/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool Wegwijs van Halen-centrum houdt vandaag haar werelddag. Daarop tonen de kinderen van de 29 nationaliteiten op school hun cultuur.
  [naar artikel]
 7. Ijsjesdag in basisschool Wegwijs (23/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrije basisschool Wegwijs van Halen houdt morgen, zondag 24 juni, haar ijsjesdag. Je kan er komen genieten van diverse soorten ijs.
  [naar artikel]
 8. Restaurantdag voor Wegwijs (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Smulpapen zijn welkom voor de restaurantdag van vrije basisschool Wegwijs van Halen. De eetdag wordt op zondag 12 februari gehouden.
  [naar artikel]
 9. Bonte carnavalstoet XCL Wegwijs trekt door de straten (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van basisschool XCL Wegwijs zijn afgelopen vrijdag in stoet door de straten van het Lommelse Heeserbergen getrokken.
  [naar artikel]
 10. Dure jobtitels, maar niemand die ze snapt (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Werk jij in een job waar je echt voortdurend moet uitleggen wat je nu eigenlijk precies doet? Troost je, ook de volgende profielen hebben er
  [naar artikel]
 11. Eetdag basisschool Wegwijs (24/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool Wegwijs van Halen houdt vandaag haar eetdag. Er wordt pasta geserveerd.
  [naar artikel]
 12. Sfeervolle kerstmarkt op XCL Wegwijs (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool Wegwijs pakte vrijdag 15 december 2017 uit met een gezellige kerstmarkt. De talentvolle leerlingen knutselden heel wat mooie kerststukjes in elkaar en ook op het vrij podium lieten de kinderen zich van hun beste kant zien.
  [naar artikel]
 13. Kinderen derde kleuterklas Wegwijs slapen op school (28/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kleuters van de derde kleuterklas van basisschool Wegwijs van Halen zijn zo gek op de school dat ze daar vandaag langer blijven.
  [naar artikel]
 14. Waarom nemen rationele mensen domme beslissingen? (06/11/2017 - Knack)
  Mensen zijn de meest intelligente wezens op deze planeet. Toch slagen we er niet altijd in de beste keuzes te maken. Waarom maken we denkfouten? Prof. dr. Wouter Duyck tracht ons wegwijs te maken in ons eigen brein. Vanuit de cognitieve psychologie analyseert hij de feilbaarheid van ons brein en de vreemde hersenkronkels die we maken.
  [naar artikel]
 15. Weinig doden en toch veel besmettingen, of toch niet? De Duitse coronacijfers uitgelegd (26/03/2020 - VRT NWS)
  Het is dagelijks met grote ogen kijken naar de Duitse coronacijfers, zeker als je die naast ons land of Nederland legt. Terwijl het aantal besmettingen relatief hoger ligt dan bij ons, ligt het aantal doden dan weer opvallend lager. Een aantal verklaringen zijn vrij gemakkelijk, andere liggen dan weer minder voor de hand.
  [naar artikel]
 16. 10 om te zien (28/03/2019 - De Morgen)
  De Olympische Spelen zijn het walhalla van de sport. Om u wegwijs te maken in het aanbod, selecteerden we de tien hoogtepunten van Rio 2016.
  [naar artikel]
 17. XCL Wegwijs doet mee aan Dag van de Actieve Burger (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool XCL Wegwijs koos ervoor om op de Dag van de Actieve Burger zelfgebakken wafels uit te delen aan de buurt en het woon- en zorgcentrum De Hoevezavel. "We dragen als school burgerschap hoog in het vaandel en op woensdag 3 april hebben we dat getoond met deze actie", klinkt het.
  [naar artikel]
 18. Wat vond Rosberg nu eigenlijk van tactiek Hamilton om serieus af te remmen? (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nico Rosberg snapt best waarom zijn teamgenoot én grootste concurrent Lewis Hamilton zondag tijdens de slotrace van de Formule 1 bewust langzamer
  [naar artikel]
 19. Niels to the rescue: de jury snapt nog niet hoe The Band in elkaar zit... (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hopelijk snapt de jury tegen vanavond wel hoe The Band in elkaar zit... :D
  [naar artikel]
 20. Honderden kiesbrieven zoek in Hasselt: “Bpost snapt er niks van” (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Hasselt zitten honderden stemgerechtigden op enkele dagen voor de verkiezingen nog zonder kiesbrief, en niemand die weet waarom. “Bpost snapt ook niet waar het misgegaan kan zijn”, zegt Ann Claes van de dienst Bevolking.
  [naar artikel]
 21. BouwTeamcursus (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Infrax BouwTeams maken bouwers wegwijs in de wereld van duurzaam en kostenbesparend bouwen tijdens een tweedaagse opleiding. Wil je goed geïnformeerd starten aan je nieuwbouw, schrijf je dan zeker in voor de bouwteamcursussen op 2 en 9 december.
  [naar artikel]
 22. Rick Astley snapt niets van rickrolling (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het maakte van hem een internetfenomeen, maar Rick Astley snapt geen snars van 'rickrolling'. "Het was heel maf, want ik snapte er niets van",
  [naar artikel]
 23. Prachtige vrouwen, moordende wodka en niemand die naar je lacht (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels zijn veilig geland op het Moskovitische tarmac. Maar wat weten we eigenlijk over het grote land van Poetin, Tolstoj en Isinbajeva? Tien jaar woonde en speelde Nicolas Lombaerts (33) in Rusland. Maar nooit kwam de verdediger van KV Oostende in de plannen van Roberto Martinez voor om de Duivels wegwijs te maken in zijn tweede vaderland. Voor ons doet hij dat wel. ‘Tsaar Nicolas’ over tien clichés over Rusland, en ze zijn zeker niet allemaal onwaar. “Met een politieagent valt altijd wel iets te regelen...”
  [naar artikel]
 24. Hotels, restaurants of musea? Nieuwe ‘chatbot’ helpt je via Facebook Messenger op weg in Oostende (25/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Oostende pakt uit met twee chatbots die toeristen zullen verwelkomen en wegwijs maken in de stad. Dat is een primeur in België. De technologie en de chatbots zijn maandag voorgesteld in het bijzijn van onder meer burgemeester Bart Tommelein, die op die manier van Oostende een slimme stad wil maken.
  [naar artikel]
 25. Judoclub verwelkomt kinderen (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen tussen 6 en 12 jaar die de judosport willen beoefenen zijn welkom bij de judoclub van Geetbets. Die wil hen wegwijs maken in de sport.
  [naar artikel]
 26. Man kweekt cannabis in kelder: “Wilde er eigenlijk een wellnesscomplex van maken” (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 42-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode kreeg woensdag een celstraf van 18 maanden met gedeeltelijk uitstel en een geldboete van 6.000 euro voor het opstellen van een cannabisplantage in een uitgegraven kelder in zijn tuin. “Ik wilde er eigenlijk een ondergronds wellnesscomplex van maken”, legde hij uit.
  [naar artikel]
 27. De Grondwet en de klimaatwet: 3 antwoorden om u wegwijs te maken in het politieke klimaatlabyrint  (25/03/2019 - VRT NWS)
  De klimaatbeweging wil dat het parlement grondwetsartikel 7bis wijzigt om een klimaatwet mogelijk te maken, maar premier Charles Michel (MR) vreest voor een communautaire doos van Pandora. Waarom is een wijziging van de Grondwet nodig voor de klimaatwet en wat is het verschil met het voor herziening vatbaar verklaren van grondwetsartikels? Wij ontwarren de kwestie voor u. 
  [naar artikel]
 28. Jongerengids wil leerlingen wegwijs maken in tijden van infobesitas (23/09/2017 - Metro)
  Elke leerling uit het 5e en 6e leerjaar van de basisschool ontvangt vanaf maandag een Jongerengids. Bedoeling is jongeren wegwijs te maken in tijden van infobesitas. Dat stelt De Ambrassade, de coördinator van jeugdinfo in Vlaanderen die de Jongerengids mee helpt tot stand komen, in samenwerking met 66 partners, waaronder Sensoa, de JAC’s, het Minderhedenforum en Zitdazo. De Jongerengids wordt verdeeld aan 168.000 leerlingen. In het boekje vinden ze een antwoord op vragen als: “Hoeveel slaap heb ik nodig?”, “Wat zijn mijn rechten bij de scheiding van mijn ouders?”, “Mag de school mijn gsm afnemen tijdens de les?”, of ook “Hoe pak ik mijn eerste kus aan?” “Het is een boekje waar je grote informatie in kleine stukjes tekst met spelletjes tussendoor kan lezen”, zo beschrijft De Ambrassade de gids. “Vlaanderen telt heel wat organisaties die jongeren betrouwbaar informeren over een caleidoscoop aan onderwerpen: natuur, seksualiteit, geloof, drugs en zo veel meer. In plaats van elk hun eigen communicatiepijlen op jongeren te richten, sloegen al die partners de handen in elkaar.” De Jongerengids is trouwens niet alleen een papieren boekje, maar ook een website (www.jongerengids.be) die zich richt op kinderen en jongeren van 11 tot 22 jaar. “De gids maakt jongeren voor een stukje ook wegwijs in het informatielandschap”, zegt Marian Michielsen van De Ambrassade. “Zo leer je dat je bij Awel terecht kan of dat er zoiets bestaat als een Transgender infopunt.” bron: Belga
  [naar artikel]
 29. manieren om je goede hart te tonen (13/04/2019 - De Morgen)
  December is niet enkel de maand van de zatte nonkels, foute cadeaus en te krappe feestjurken, maar zorgt ook ieder jaar weer voor een opflakkering van naastenliefde. Wij maken je wegwijs in het Vlaamse vrijwilligerslandschap.
  [naar artikel]
 30. manieren om je goede hart te tonen (12/04/2019 - De Morgen)
  December is niet enkel de maand van de zatte nonkels, foute cadeaus en te krappe feestjurken, maar zorgt ook ieder jaar weer voor een opflakkering van naastenliefde. Wij maken je wegwijs in het Vlaamse vrijwilligerslandschap.
  [naar artikel]
 31. Leuven pompt 250.000 euro in campagne om automobilisten wegwijs te maken in stadscentrum (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Leuvense stadsbestuur lanceert een campagne om aan te tonen dat het stadscentrum vlot bereikbaar is voor wie met de wagen komt. Sinds de...
  [naar artikel]
 32. Vlaamse probeert subtiel duidelijk te maken dat ze lesbisch is. Hij snapt het niet meteen (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aan subtiliteit geen gebrek bij Salomé Heyman: toen een jongen haar trachtte te versieren, probeerde de Vlaamse studente hem met creatieve
  [naar artikel]
 33. Antwerpen op zoek naar woonbuddies om vluchtelingen te begeleiden (02/12/2016 - De Redactie)
  De Stad Antwerpen zoekt jonge mensen tussen 18 en 27 die willen samenwonen met een jonge vluchteling om hen wegwijs te maken in de stad.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe infoborden aan toegangen moeten bezoekers beter wegwijs maken op Kalmthoutse Heide (17/12/2019 - Metro)
  Het Grenspark Kalmthoutse Heide heeft nieuwe informatieborden geplaatst aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het natuurgebied, om bezoekers beter wegwijs te maken. De borden moeten de verschillende wandelroutes van het gebied beter gekend maken en een aantal extra bijzondere bezienswaardigheden onder de aandacht brengen. De infocampagne is een initiatief van alle partners die zich samen inzetten voor het 6.000 hectare grote natuurgebied, zowel gemeenten als natuurorganisaties. “Op deze manier maakt het Grenspark Kalmthoutse Heide de ambitie waar om over de landsgrens heen één natuurgebied te realiseren met alle betrokkenen”, klonk het bij de presentatie van de nieuwe borden in Stabroek. “Dat is zowel voor de natuur als voor de recreant voordelig.” De presentatie vond plaats aan het kasteel Ravenhof, een van de bezienswaardigheden die meer in de schijnwerpers moet komen te staan. Kasteel Ravenhof is een van de vier toegangspoorten van het Grenspark Kalmthoutse Heide en ligt bovendien symbolisch pal op de Vlaams-Nederlandse grens. “De oude bossen en het erfgoed bieden een fantastische omgeving voor fietsers en wandelaars”, zegt de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA). “De nieuwe borden van het Grenspark illustreren mooi de waarde van het gebied.” Ook de drie andere toegangspoorten, De Vroente in Kalmthout, Hemelrijk in Essen en De Volksabdij in Ossendrecht, krijgen voortaan meer aandacht, net als 13 kleinere startpunten voor wandelingen en de 26 “Gastheren van het Grenspark” waar je als bezoeker terechtkan voor een hapje of drankje. bron: Belga Het bericht Nieuwe infoborden aan toegangen moeten bezoekers beter wegwijs maken op Kalmthoutse Heide verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Wat hebben vleermuizen eigenlijk met Halloween te maken? (31/10/2017 - VRT NWS)
  Als je aan Halloween denkt, denk je aan vleermuizen. Maar wat hebben vleermuizen eigenlijk met Halloween te maken? En moeten we er bang voor zijn? "Karrewiet"-reporter Iluna Wouters gaat op vleermuizenjacht in de Mergelgrotten in Riemst.
  [naar artikel]
 36. Lessenpakket moet kinderen bewust maken van privacy op het internet (29/01/2018 - VRT NWS)
  Een nieuw lessenpakket moet kinderen wegwijs maken in de nieuwe privacywet die vanaf 25 mei van kracht zal zijn. Kinderen moeten leren wat persoonsgegevens zijn en wat bedrijven daarmee kunnen en mogen doen. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) en minister van Onderwijs Sven Gatz (Open VLD) hebben het pakket gelanceerd.
  [naar artikel]
 37. 'Groeten uit' seventies: jeugd snapt oude telefoon niet, rolschaatsen is hip en tennisrackets zijn van hout (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Groeten Uit' op VTM maken Erik Goossens, Bieke Ilegems en hun kinderen Noa (20) en Mila (14) een sprong naar de seventies. 1979 is het jaar
  [naar artikel]
 38. Groeten uit seventies: jeugd snapt oude telefoon niet, rolschaatsen is hip en tennissen doe je met houten rackets (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Groeten Uit' op VTM maken Erik Goossens, Bieke Ilegems en hun kinderen Noa (20) en Mila (14) een sprong naar de seventies. 1979 is het jaar
  [naar artikel]
 39. Nieuwkomers leren omgaan met internet en tablet (26/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerps Agentschap Integratie en Inburgering (Atlas vzw) begint met het proefproject ‘e-inclusie op maat’ voor nieuwkomers. Opzet is om inburgeraars wegwijs te maken in het internet en het gebruik van tablet en smartphone.
  [naar artikel]
 40. Meisje (5) snapt niet dat Trump nu president is: “Waar is Obama naartoe?!” (27/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump is nu al zo’n vier maanden de president van de Verenigde Staten, maar daar kunnen sommige mensen nog altijd niet bij. Zoals dit vijfjarig meisje, dat zich luidop afvraagt waar Obama eigenlijk naartoe is.
  [naar artikel]
 41. Deense dog imiteert baasje, tot in absurde toe (19/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De beelden van deze lenige Deense dog worden gretig gedeeld op sociale media. Een man is wat stretchoefeningen aan het doen in zijn woonkamer, en zijn hond doet lustig mee. Het lijkt er zelfs even op dat de hond wat meewarig kijkt omdat hij maar niet snapt wat zijn baasje, en hijzelf dus, nu eigenlijk aan het doen is. Herkenbaar voor veel hondeneigenaars.
  [naar artikel]
 42. Het 'vanalles wat'-parcours (07/04/2019 - De Morgen)
  Acht thematische 'trails' heeft Film Fest Gent uitgetekend om de bezoeker wegwijs te maken. Maar een parcours 'van alles een beetje' is er niet bij. Onze filmverslaggever Kurt Vandemaele duikt in dat gat. Van licht naar donker: volg Kurts ideale FFG-parcours.
  [naar artikel]
 43. De Groote Oorlog (05/04/2019 - De Morgen)
  In de hele wereld wordt alles in gereedheid gebracht om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Alle ogen zijn daarbij gericht op Flanders Fields. De honderdste verjaardag is meteen ook de aanleiding voor een eindeloze stroom van boeken die van de persen (zullen) rollen. Vijf kenners maken ons wegwijs.
  [naar artikel]
 44. Elektronisch stemmen kan je oefenen (13/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst zal er in kieskanton Bree elektronisch worden gestemd. In september en oktober staat er daarom een proef-stemcomputer in de vier kerkdorpen. Medewerkers van gemeente en OCMW zullen iedereen die dit wenst wegwijs maken met het elektronisch stemmen:
  [naar artikel]
 45. Wegwijs op de dansvloer (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Kleuterjuffen XCL Wegwijs wisselen van klas op Vrijdag MagDag (02/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op Vrijdag MagDag stimuleert Klasse scholen om een hele dag tijd te maken om te experimenteren. Niks moet, anders mag! Klasse-hoofdredacteur Hans Vanderspikken daagde daarom op 2 maart leraren uit om iets nieuws te proberen.
  [naar artikel]
 47. Noord-Limburgse bossen krijgen eigen gastheer of gastvrouw (20/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie een kijkje wil nemen in de bossen van Lommel, Overpelt of Hechtel-Eksel kan daar vanaf nu een ervaren gids voor inhuren. Bosland krijgt namelijk 12 ervaren vertegenwoordigers die iedereen wegwijs kunnen maken in het rijke boslandschap van de gemeentes.
  [naar artikel]
 48. Proefproject met "armoedecoach" is een succes  (29/11/2019 - VRT NWS)
  Eén vaste vertrouwensfiguur per gezin, het zou een goede manier zijn om gezinnen in armoede te begeleiden. De vertrouwenspersoon kan hen dan wegwijs helpen maken in al die verschillende hulpinstanties. Hij of zij zorgt er ook voor dat de armen sneller hun weg vinden naar een opleiding of werk. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven over een experiment in bij het OCMW van Kortrijk.
  [naar artikel]
 49. Deze games mogen eigenlijk niet ontbreken onder de kerstboom (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eindejaar is het perfecte moment om de staat op te maken van wat het afgelopen jaar verscheen. Welke games mocht je eigenlijk niet missen? We...
  [naar artikel]
 50. Beleggers licht optimistisch na betere coronacijfers (14/02/2020 - De Tijd)
  07:01 Na een aanpassing voor dubbeltelling komt het aantal Chinese doden door het coronavirus lager uit. De beurzen reageren positief.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.