Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:13 uur

Hogeschool Gent start met eigen contactopsporingssysteem via QR-codes: "Volledig anoniem en vrijwillig"

VRT NWS

16/09/2020 - 10:37

De Gentse hogeschool HOGENT start vandaag met het plaatsen van een grootschalig contactopsporingssysteem op 11 campussen en in 27 gebouwen van de school. Studenten die naar een bepaalde locatie moeten voor een les kunnen dan met de gsm inloggen via een QR-code. Daarmee laat de student weten waar en op welk moment zij of hij aanwezig was. Het opvolgingssysteem is volledig anoniem en op vrijwillige basis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump "door het dolle heen" na anoniem opiniestuk: "Hij wil iedereen ontslaan, behalve zijn familie" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald is naar verluidt in een "vulkanische bui" en "slaat helemaal door" na de publicatie van een anoniem opiniestuk in...
  [naar artikel]
 2. Alle slachtoffers van voyeur Hogeschool Gent geïdentificeerd (28/03/2018 - VRT NWS)
  Alle slachtoffers van de voyeur die beelden had gemaakt in de douches van de sporthal van de Hogeschool Gent, zijn geïdentificeerd. Dat meldt de Gentse politie in een persbericht. "Wie zich dus nog zou afvragen of zij gefilmd of gefotografeerd werd, hoeft zich geen zorgen te maken", klinkt het.
  [naar artikel]
 3. Topradio opnieuw op de FM-band in Gent: "Volledig volgens de regelgeving" (03/01/2018 - VRT NWS)
  Topradio is opnieuw via de FM-band te beluisteren in Gent en omgeving. "We werken daarvoor samen met een lokaal Gents radiostation", zegt Topradiobaas Bruno Heyndrickx aan VRT NWS. "En dat is volledig volgens de regelgeving."
  [naar artikel]
 4. Al zes studentes Hogeschool Gent gaan klacht neerleggen tegen voyeur: "Het is gewoon een pervert" (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al minstens zes studentes van de Hogeschool Gent zullen klacht neerleggen bij de politie en/of de Privacycommissie tegen de beelden die een voyeur...
  [naar artikel]
 5. Snelders over AA Gent: "Ze vinden de cohesie nog niet" (31/07/2017 - Sporza)
  AA Gent heeft de start van dit seizoen gemist. In Europa bleef het tegen Altach steken op een gelijkspel, in eigen land ging het de boot in tegen STVV.
  [naar artikel]
 6. Gedaan met "u": Gent schrijft inwoners aan met "je" (27/06/2019 - VRT NWS)
  De medewerkers van de stad Gent krijgen de richtlijn om in officiële brieven de inwoners aan te spreken met "je" en "jij", en dus niet langer met "u". Die beleefdheidsvorm zou te afstandelijk zijn, en past niet meer in de frissere huisstijl die Gent momenteel invoert.
  [naar artikel]
 7. Kandidaat-voorzitter Walter De Donder (CD&V): "Er zijn wijken die volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen" (30/10/2019 - VRT NWS)
  Kandidaat-voorzitter Walter De Donder (CD&V) postte gisteren een filmpje op Twitter waarin hij zegt dat "er wijken in Antwerpen volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen en die ingenomen zijn door andere groepen". De Donder zegt dat hij iedereen "kansen voor inburgering" wil geven, maar dat "het probleem" nu wordt "ontkend". Daarmee staat het migratiethema even centraal in de voorzittersverkiezingen van CD&V.
  [naar artikel]
 8. Cant bracht nacht door in spoed van UZ Gent met "hevige buikkrampen", maar start toch (08/10/2017 - Sporza)
  Wereldkampioene Sanne Cant viert vandaag haar 27e verjaardag, maar die is in mineur begonnen. "Gisteravond kreeg ik hevige buikkrampen. Ik zat tot 7u op de spoed in Gent." Ze start toch in Ronse.
  [naar artikel]
 9. Extra alcoholcontroles: "Agenten geven vrijwillig feestdag op en krijgen als bedanking chocola" (24/12/2017 - VRT NWS)
  Wie vanavond de weg op gaat, maakt meer kans op een alcoholcontrole. De federale wegpolitie zet zo'n vijftig extra agenten in. "Zij geven vrijwillig hun feestdag op en krijgen in ruil wat chocolade."
  [naar artikel]
 10. Gaan we binnenkort met augmented reality onze spinnenfobie aanpakken? (09/09/2018 - VRT NWS)
  De Thomas More-Hogeschool start dit najaar met een proefproject waarbij virtuele dieren worden gebruikt om mensen van hun fobieën af te helpen. Daarvoor werkt de hogeschool met een applicatie die gebruikmaakt van augmented reality: "Daarmee breng je een object uit de virtuele wereld naar de echte wereld", legt onderzoeker toegepaste psychologie Tom Van Daele uit.
  [naar artikel]
 11. "Een heldendaad": Franse gendarme nam vrijwillig plaats is van gegijzelde (23/03/2018 - VRT NWS)
  Een van de gendarmes die zwaargewond is geraakt bij de gijzeling in de Zuid-Franse gemeente Trèbles had vrijwillig de plaats ingenomen van een gegijzelde vrouw. Dat bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. "Een heldendaad", zegt de minister, die de man eer betuigde.   
  [naar artikel]
 12. "Wesphael wist goed wat hij deed: het was doodslag en zéker vrijwillig" (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Het was doodslag, en zéker vrijwillig. Hij wist goed wat hij deed." Advocaat-generaal Alain Lescrenier liet er vandaag in zijn pleidooi in
  [naar artikel]
 13. Parket Limburg start anoniem meldpunt voor drugslabo’s en dumpingen (17/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet parket van Limburg lanceert vandaag het provinciaal drugsmeldpunt, dat elke burger kan bellen om de locatie van een labo of dumping aan te geven. “Volledig anoniem”, benadrukt het parket.
  [naar artikel]
 14. Na de singles en de festivalpodia: Angèle signeert "Brol" in eigen ondergrondse winkel (09/10/2018 - VRT NWS)
  "La loi de Murphy", "Je veux tes yeux" of "La thune": deze nummers brachten de Brusselse zangeres Angèle afgelopen zomer tot op de grootste festivalpodia. Een volledig album had ze nog niet, tot nu. Haar langspeler heeft de naam"Brol" gekregen. "Een typisch Belgische term die ze in de beide taalgemeenschappen kennen", aldus Angèle. Om de release te vieren, heeft ze deze week een eigen pop-up store in hartje Brussel, waar Angèle vanmiddag haar debuutplaat kwam signeren.
  [naar artikel]
 15. "We willen Balthazar uitdagen en zeker niet in herhaling vallen" (10/07/2016 - De Redactie)
  De Belgische festivalzomer van de groep begint vandaag, op Gent Jazz. Een eerder atypische plek voor de rockgroep, al pakken ze het festivalseizoen volledig anders aan, met meer optredens in eigen land.
  [naar artikel]
 16. "Schietpartij op hogeschool in Washington" (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hogeschool in Des Moines in de Amerikaanse staat Washington is in lockdown nadat melding is gemaakt van geweerschoten. De politie evacueert de...
  [naar artikel]
 17. Brusselaar ontwerpt dynamische QR-codes in China (21/11/2019 - De Tijd)
  09:52 De Brusselaar Benjamin Claeys springt met zijn Chinese start-up QR Tiger op de groeiende markt van de QR-codes. ‘Een QR-code is belangrijker dan een logo.’
  [naar artikel]
 18. Wielerklassieker Gent-Wevelgem start voortaan in ... Ieper (05/09/2019 - VRT NWS)
  De profrenners in de wielerklassieker Gent-Wevelgem zullen voortaan in Ieper starten en niet langer in Deinze. "Het is een weloverwogen beslissing", zegt organisator Lode Langedock. ""In Flanders Fields" is al een aantal jaar onze subtitel en we willen de prachtige, historische stad Ieper nu nog meer in het verhaal betrekken."
  [naar artikel]
 19. "Uitwerpselen in de winkel komen vaak voor": voormalig verkoper Primark doet boekje open (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Boze klanten belanden in het "Book of Faces" en er zijn speciale codes die worden omgeroepen zodat het schoonmaakpersoneel weet dat er
  [naar artikel]
 20. Thoelen zegt 1.000 keer sorry: "Dom om te reageren tegen eigen fans" (25/11/2016 - Sporza)
  Het debuut van de jonge Gent-doelman Yannick Thoelen in de Europa League verliep niet vlekkeloos. Hij ging in de fout bij de 1-0 en reageerde zich na de rust af op de eigen fans. "Dom van mij."
  [naar artikel]
 21. Unizo waarschuwt voor "economisch bloedbad" in Gent (26/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zelfstandigenorganisatie Unizo waarschuwt voor een "economisch bloedbad" in Gent. Sinds de start van het circulatieplan op 3 april maken "sommige handelaars en horeca-uitbaters gewag van omzetdalingen van 30 tot 50 procent", zegt de organisatie. Om een correct beeld te krijgen van de omzet van de Gentse handel lanceert Unizo een online bevraging.
  [naar artikel]
 22. Scheidsrechter meldt anoniem dat hij zeer regelmatig druk voelt: "Bijna geen enkele match is niet getrukeerd of vooraf gespeeld" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een scheidsrechter die verbonden is aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in een anoniem interview met RTLinfo nog wat olie op het...
  [naar artikel]
 23. "Schrijfmarathon van Amnesty International levert echt resultaat op" (02/12/2017 - VRT NWS)
  In Antwerpen is de vierde Schrijfmarathon van Amnesty International van start gegaan. Het startevent in de Karel de Grote-Hogeschool aan de Groenplaats in Antwerpen ging vanmiddag van start en duurt twaalf uur lang. De actrice Bieke Ilegems is de ambassadrice van de Schrijfmarathon. "Ik heb niet getwijfeld om ambassadrice te worden, want de briefschrijfacties leveren echt resultaat op", zegt Ilegems.
  [naar artikel]
 24. Historisch beschermde kledingwinkel in Gent volledig uitgebrand (30/01/2020 - VRT NWS)
  In Gent is afgelopen nacht een kledingwinkel volledig uitgebrand. De winkel is gevestigd in een beschermd gebouw dat van historische waarde is. Ook de aanpalende kantoren van museum Huis van Alijn zijn beschadigd. De uitbaatster van de winkel reageert emotioneel: "Met heel veel pijn in het hart heb ik vannacht mijn levenswerk in vlammen zien opgaan."
  [naar artikel]
 25. "Fortnite is echt verslavend, het is een zeer leuk spel om te spelen" (30/04/2018 - VRT NWS)
  De videogame "Fortnite" is razend populair. Begin dit jaar waren er in totaal 40 miljoen exemplaren van gedownload. Ook "Karrewiet"-reporter Lars is een fervente speler. "Soms speel ik het een beetje te veel", moet hij toegeven. Hij gaat langs bij de game-afdeling van hogeschool Howest met de vraag hoe hij het best kan omgaan met "Fortnite".
  [naar artikel]
 26. "Een dag voor Gent" start met 9 bedrijven, en groeien is de boodschap (09/07/2018 - VRT NWS)
  Werknemers die vrijwilligerswerk doen, in Amerika is het vrij normaal, bij ons niet of nog niet. Een Gents bedrijf deed het al op eigen houtje, maar nu starten ze, in samenwerking met de stad, met een structuur. Bij de start zijn 9 bedrijven ingeschreven, goed voor 450 dagen vrijwilligerswerk, dat ze kunnen uitvoeren bij meer dan 30 organisaties.
  [naar artikel]
 27. Antwerpse ring volledig afgesloten in Deurne: "Witte verf over alle rijstroken én pechstrook" (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse ring is richting Gent volledig dicht in Deurne. "Er ligt witte verf over volledige breedte van de weg en op de oprit Deurne", meldt...
  [naar artikel]
 28. Wat is grensoverschrijdend? "Gedragscode van bedrijf staat volledig los van strafrecht" (10/11/2017 - VRT NWS)
  Het verhaal van grensoverschrijdend gedrag door televisiemaker Bart De Pauw roept bij veel mensen vragen op over de invulling van het begrip "grensoverschrijdend gedrag" is. In de zaak-De Pauw zijn geen juridische klachten en is er ook geen veroordeling. "Een werkgever kan zijn eigen integriteitscode opstellen en die staat volledig los van het strafrecht", zegt expert Liesbet Stevens. 
  [naar artikel]
 29. Deze jongeren zijn nog niet ingeschreven aan de universiteit of hogeschool: "Ik twijfel nog altijd" (06/09/2018 - De Morgen)
  De helft van de studenten schrijft zich maar in september in voor een opleiding aan de hogeschool of de universiteit. Ook deze jongeren zijn nog niet ingeschreven. "Nu vertrek ik tien dagen op vakantie om alles op een rijtje te zetten."
  [naar artikel]
 30. Scientology lanceert eigen televisiezender en Twitter smult ervan: "Joepie, een kanaal met enkel Tom Cruise-films!" (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Scientology Kerk start een eigen televisiezender, zo kondigde de beweging zondag aan. De zender gaat maandag al van start in de VS.
  [naar artikel]
 31. Ludo start vanavond al aan Gent-Wevelgem en doet dat al lopend, de volledige 251 km: "Ik zal 100 keer doodgaan" (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ludo Depoortere laat zijn fiets thuis voor Gent-Wevelgem dit weekend. Hij loopt het parcours. Iets meer dan 251 kilometer zal hij afleggen. "Ik zal...
  [naar artikel]
 32. Voormalig bondscoaches en Duivels reageren op 'matrasgate': "Pijnlijk voor Martínez", "Ze hadden beter codes gebruikt, zoals James Bond" en "Bondscoach moest vroeger 23 kiezen" (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De matrasgate doet flink wat stof opwaaien in ons land. Wij legden ons oor te luister bij enkele ex-Duivels en ex-bondscoaches en legden hen twee...
  [naar artikel]
 33. Dedecker: "Onaanvaardbaar, maar begrijpelijk dat mensen recht in eigen handen nemen" (04/11/2017 - VRT NWS)
  Kamerlid Peter Dececker (N-VA) vindt de bestorming van het gekraakte huis in Gent "onaanvaardbaar", maar wel "begrijpelijk". Dat zegt hij op Twitter. "De pedalen kwijt, collega-parlementslid?", reageert Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen).
  [naar artikel]
 34. 'Zanger' van Milli Vanilli: "We leverden onze Grammy vrijwillig in" (28/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Popduo Milli Vanilli heeft in 1990 niet onder dwang, maar vrijwillig de Grammy Award voor beste nieuwe artiesten van het jaar ingeleverd, nadat
  [naar artikel]
 35. De Grote Oorlog: Uitgaansverbod in Brussel (07/09/2016 - De Redactie)
  Wat gebeurde deze week 100 jaar geleden? De Duitse bezetter bestraft Brussel na het overvliegen van een vijandelijk vliegtuig en de "Vlaamse" Hogeschool in Gent krijgt zijn eerste hoogleraren.
  [naar artikel]
 36. Van den Bossche (SP.A): "Had liever gezien dat Mathias De Clercq Gent boven eigen ambities had gesteld" (25/10/2017 - VRT NWS)
  Oud-minister en Gents SP.A-boegbeeld Freya Van den Bossche betreurt het huidige politieke steekspel tussen haar partij en de Open VLD van Mathias De Clercq in haar stad. Ze vindt dat paars in Gent een "grote geschiedenis samen" heeft en een "geschiedenis waarop we samen fier mogen op zijn".
  [naar artikel]
 37. De Witte: "Ik weiger te geloven in complottheorie van Sjachtjor" (07/12/2016 - Sporza)
  AA Gent trekt naar Konyaspor voor drie punten, maar heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Braga mag ook niet winnen tegen Sjachtjor. "Klaar om onze eigen wedstrijd te winnen."
  [naar artikel]
 38. Dossier wintertransfers (2): "5 op 10 voor AA Gent" (02/01/2018 - Sporza)
  Bij de start van de wintermercato houdt Stef Wijnants elke dag de transfers van de topclubs van de voorbije jaren tegen het licht. Vandaag ontvangt AA Gent zijn rapport.
  [naar artikel]
 39. Sp.a en Groen trekken met slogan "Gent is wat we delen" naar de kiezer (26/05/2018 - De Morgen)
  In Gent trekt het kartel Sp.a-Groen met de slogan "Gent is wat we delen" naar de kiezer. "Gent bestaat uit veel mensen met een grote diversiteit", zegt lijsttrekker Rudy Coddens (sp.a) "Maar we hebben hetzelfde voor ogen: een sociale en duurzame stad." Het kartel schuift 9 speerpunten voorop met klemtonen op betaalbaar wonen, leefkwaliteit en verkeersveiligheid.
  [naar artikel]
 40. SP.A en Groen trekken met slogan "Gent is wat we delen" naar de kiezer (26/05/2018 - VRT NWS)
  In Gent trekt het kartel SP.A-Groen met de slogan "Gent is wat we delen" naar de kiezer. "Gent bestaat uit veel mensen met een grote diversiteit", zegt lijsttrekker Rudy Coddens (SP.A) "Maar we hebben hetzelfde voor ogen: een sociale en duurzame stad." Het kartel schuift 9 speerpunten voorop met klemtonen op betaalbaar wonen, leefkwaliteit en verkeersveiligheid.
  [naar artikel]
 41. Belastingaangifte wordt weer complexer: nog eens 75 extra codes (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. In 2015 kwamen er 'slechts' 43 nieuwe codes
  [naar artikel]
 42. Expert: "Donor en ontvanger moeten anoniem blijven" (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een transplantatie blijven zowel donor als ontvanger anoniem. Experts willen dat dat zo blijft omdat het contact vaak te moeilijk is en om
  [naar artikel]
 43. "Sorry majesteit", onderbrak Siska Schoeters een beetje bedeesd, "er is verkeersinformatie" (21/07/2018 - De Morgen)
  Mark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week.
  [naar artikel]
 44. Brusselse agenten over rellen: “Wij móchten niets doen, om zot van te worden!” (12/11/2017 - VRT NWS)
  "Volledig verrast, te weinig manschappen én betonblokken die ons in de weg staan." Enkele Brusselse agenten reageren gefrustreerd op de incidenten van gisteravond en getuigen anoniem over de vele factoren die hun werk onnodig moeilijk maakten.
  [naar artikel]
 45. Maak kennis met Bronn, anonieme schakel in de Buffalo-muur: "Ik moet nog wat slimmer worden" (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geruisloos neergestreken in Gent en al even anoniem uitgegroeid tot een vaste waarde. Vandaar: twaalf dingen die u moet weten over Dylan Bronn...
  [naar artikel]
 46. Dury doodeerlijk: "AA Gent verdient de zege" (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zulte Waregem wacht nog steeds op zijn eerste overwinning van play-off 1. De fusieclub ging vandaag met 0-2 in eigen huis onderuit tegen AA Gent.
  [naar artikel]
 47. Vanhaezebrouck: "Geen niveau voor een ploeg die bovenaan hoort" (31/07/2017 - Sporza)
  Gelijk tegen Altach en een nederlaag bij STVV: Hein Vanhaezebrouck had zich de start van AA Gent wel anders voorgesteld. "Vooral achteraan is het zorgwekkend."
  [naar artikel]
 48. Martinez: "Iedereen die indruk op me maakt, heeft een kans" (07/08/2016 - Sporza)
  De kersverse bondscoach Roberto Martinez woonde vanavond Gent-Genk bij. "Ik wil de competitie leren kennen en wil spelers zien. Ik sta voor een frisse start."
  [naar artikel]
 49. Meer en meer ambtenaren nemen vrijwillig ontslag bij Vlaamse overheid: "Als ze beter aanbod krijgen, zijn ze weg" (24/02/2020 - VRT NWS)
  Vorig jaar namen bijna 393 ambtenaren vrijwillig ontslag bij de Vlaamse Overheid. Dat blijkt uit cijfers die opgevraagd werden bij Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD), die De Standaard kon inkijken. "Als ze een beter aanbod uit de privésector krijgen zijn ze weg", klinkt het.
  [naar artikel]
 50. Een "wit konijn" bij N-VA, maar wat betekent dat voor het Gentse politieke landschap? (28/01/2018 - VRT NWS)
  De lokale N-VA-afdeling in Gent probeert uit de impasse te raken door "wit konijn" Anneleen Van Bossuyt als lijsttrekker naar voor te schuiven. Johny Vansevenant gaat na of die nieuwe start een kans van slagen heeft en wat de gevolgen zijn voor het politieke landschap in Gent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.