Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
10:11 uur

‘Kik Messenger is geen dark net’: over de chatapp waarmee BV’s naaktbeelden stuurden

De Morgen

16/09/2020 - 10:57

Via de chatapp Kik stuurden BV’s als Stan Van Samang naaktbeelden naar ‘Eveline’. ‘Eveline’ vroeg zelf aan de BV’s om over te schakelen op Kik. Waarom? En hoe werkt die app? Pieterjan Van Leemputten, IT-journalist bij Datanews, legt het uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geld versturen via Messenger? Het kan (23/02/2017 - De Tijd)
  00:01 De Britse betaaldienst Transferwise waagt zich als eerste aan het versturen van geld via Messenger, de chatapp van Facebook. Facebooks ambitie in de betaalmarkt wint zo aan kracht.
  [naar artikel]
 2. Zo installeer je de Messenger Dark Mode (13/03/2019 - Metro)
  De donkere modus van Facebook Messenger is eindelijk beschikbaar. Om de modus te activeren, moet je een halve maan naar een Facebook-vriend sturen. Zo krijg je een zwarte achtergrond in plaats van een witte. Facebook maakte in mei 2018 bekend dat Messenger een donkere modus zou krijgen. Een half jaar later is het zo ver. In de nieuwe moduskrijg je een zwarte achtergrond in plaats van de gebruikelijke witte. Dit kan ’s avonds van pas komen wanneer je in bed ligt en je ogen niet te hard wil belasten. Werking Maar hoe zet je de Dark Mode aan? Je kan niet zomaar op een knop duwen, maar je moet een emojii van een halve maan sturen naar één van je Facebook-vrienden sturen. Wanneer je dat doet, verschijnt er een melding dat je de donkere modus kan inschakelen. Als je naar je profielpagina gaat, kan je deze gemakkelijk weer aan en uit zetten. Lees ook : Spijt van verzonden Facebook Messenger bericht? Er bestaat eindelijk een oplossing Het bericht Zo installeer je de Messenger Dark Mode verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. 'Amazon bouwt eigen chatapp' (17/07/2017 - De Tijd)
  12:25 De e-commercereus bereidt een eigen berichtendienst voor die de strijd moet aangaan met rivalen zoals Whatsapp en Messenger.
  [naar artikel]
 4. Facebook Messenger heeft nu ook 'Day'-berichten die na 24 uur verdwijnen (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook kondigt Messenger Day aan, een functie waarmee gebruikers foto's en video aan hun 'dag' kunnen toevoegen zodat alle of enkele vrienden
  [naar artikel]
 5. Instagram test chatapp (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Instagram heeft een speciale chatapp ontwikkeld, Direct genaamd. Die is sinds vandaag op proef beschikbaar voor Android en iOS in zes landen:...
  [naar artikel]
 6. Diepe somberte met een sprankje licht (11/04/2019 - De Morgen)
  Donkere kamerpop klaar voor een begrafenisstoet. Dark Dark Dark bleek alles wat die naam beloofde.
  [naar artikel]
 7. Voormalig Netlog-bastion baart nieuwe chatapp (10/08/2019 - De Tijd)
  14:11 Massive Media, het Gentse technologiebedrijf dat midden vorig decennium furore maakte met het sociale netwerk Netlog, lanceerde in januari in alle stilte de chatapp Ablo.
  [naar artikel]
 8. Facebook Messenger maakt verwijderen van berichten mogelijk, tot 10 minuten nadat ze verstuurd werden (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stuur je wel eens berichtjes via Messenger waar je twee seconden later enorm veel spijt van hebt? Goed nieuws dan want Messenger verkent een aantal...
  [naar artikel]
 9. Verzonden berichtjes op Facebook Messenger verwijderen? Straks kan het wellicht (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stuur je wel eens berichtjes via Messenger waar je twee seconden later enorm veel spijt van hebt? Goed nieuws dan want Messenger verkent een aantal...
  [naar artikel]
 10. Zelfs als je je smartphone niet gebruikt, luistert Facebook Messenger mee (24/11/2017 - Metro)
  Facebook Messenger is tegenwoordig één van de meest gebruikte apps. Nu blijkt dat de toepassing stiekem met je meeluistert. Voordat je Messenger installeert, moet je de algemene voorwaarden accepteren. De meeste mensen gaan daar met een snelle blik over en hebben geen idee wat ze precies inhouden. En daar zit net het probleem. Wanneer je de voorwaarden accepteert, geef je aan Messenger de toelating om jouw microfoon te gebruiken zonder dit te vragen. Zij kunnen je dus elk moment van de dag afluisteren terwijl jij dat niet door hebt. Dit gebeurt ook bij de camera, lijst van contactpersonen, locatie en berichten. Voorwaarde De toelating is een voorwaarde om de app te kunnen downloaden. De keuze is dus aan jou of je Messenger downloadt en je privégegevens prijsgeeft of kiest voor een leven zonder de toepassing. Lees ook: Nu krijgen we ook reclame op Facebook Messenger
  [naar artikel]
 11. Ook Facebook Messenger wordt Snapchat-kopie (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In navolging van Instagram gaat ook Facebook Messenger het succes van Snapchat kopiëren. In de nieuwe functie genaamd Messenger Camera kunnen
  [naar artikel]
 12. Zo werden de naaktbeelden van Trump gemaakt (video) (19/08/2016 - Knack)
  Ze waren een surrealistisch zicht, de naaktbeelden van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump. Het kunstenaarscollectief gooide een video online waarin te zien is hoe ze de beelden maakten.
  [naar artikel]
 13. Chatapp ToTok blijkt spionagemiddel van Verenigde Arabische Emiraten te zijn (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De chatapp ToTok, die steeds populairder wordt, is eigenlijk een middel van de Verenigde Arabische Emiraten om mensen te bespioneren. De app volgt...
  [naar artikel]
 14. Facebook start met Messenger voor kinderen (04/12/2017 - Knack)
  Facebook lanceert een versie van zijn populaire berichtendienst Messenger voor kinderen. Dat heeft de sociaalnetwerksite maandag aangekondigd. Messenger Kids wordt voorlopig enkel in de Verenigde Staten gelanceerd.
  [naar artikel]
 15. Politie waarschuwt voor pedofilievideo die gedeeld wordt via Messenger en Whatsapp: “Dit is géén oproep tot getuigen” (12/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Luikse politie roept mensen op om een video met pedopornografisch materiaal niet langer te verspreiden via Whatsapp en Messenger. “Het is geen oproep tot getuigen”, klinkt het bij Sudpresse.
  [naar artikel]
 16. Facebook start met Messenger voor kinderen (04/12/2017 - VRT NWS)
  Facebook lanceert een versie van zijn berichtendienst Messenger voor kinderen. Dat heeft de sociaalnetwerksite aangekondigd. Messenger Kids wordt voorlopig enkel in de Verenigde Staten gelanceerd voor toestellen met besturingssysteem iOS.
  [naar artikel]
 17. Facebook komt met Messenger voor kinderen (04/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft een Messenger speciaal voor kinderen ontwikkeld. Met de Messenger Kids app kunnen kinderen veilig chatten terwijl hun ouders op de...
  [naar artikel]
 18. Facebook lanceert Messenger voor kinderen (04/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft een Messenger speciaal voor kinderen ontwikkeld. Met de Messenger Kids app kunnen kinderen veilig chatten terwijl hun ouders op de...
  [naar artikel]
 19. Limburgse jongeren delen naaktfoto’s van minderjarigen in chatgroep (17/07/2019 - De Standaard)
  Een groepje van minderjarige en meerderjarige jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd, maar er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. De Truiense politie onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 20. Facebook Messenger maakt verwijderen van berichten mogelijk, tot 10 minuten nadat ze verstuurd werden (08/11/2018 - De Morgen)
  Stuur je wel eens berichtjes via Messenger waar je twee seconden later enorm veel spijt van hebt? Goed nieuws dan want Messenger verkent een aantal nieuwe functies die binnenkort waarschijnlijk geïntroduceerd worden. Eentje daarvan is het verwijderen van een verkeerd verzonden bericht.
  [naar artikel]
 21. Weersvoorspeller Dark Sky in handen van Apple (01/04/2020 - Express)
  Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft de app Dark Sky, gespecialiseerd in gedetailleerde weersvoorspellingen, overgenomen. De transactie betekent dat in de... The post Weersvoorspeller Dark Sky in handen van Apple appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Facebook lanceert nieuwe Messenger speciaal voor kinderen (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Facebook lanceert een versie van zijn populaire berichtendienst Messenger voor kinderen. Dat heeft de sociaalnetwerksite maandag aangekondigd. Messenger Kids wordt voorlopig enkel in de Verenigde Staten gelanceerd voor toestellen met besturingssysteem iOS.
  [naar artikel]
 23. Truiense tieners en twintigers delen naaktfoto’s van kinderen in chatgroep (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  SINT-TRUIDENEen groepje van minderjarige en meerderjarige jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd, maar er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. De Truiense politie onderzoekt de zaak.
  [naar artikel]
 24. Opgelet voor dit virus op Messenger (30/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van Messenger, de berichtenapplicatie van Facebook, letten maar beter op. Op sociale media regent het klachten van mensen die een...
  [naar artikel]
 25. Opgelet: dit virus op Messenger is in opmars (30/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van Messenger, de berichtenapplicatie van Facebook, letten maar beter op. Op sociale media regent het klachten van mensen die een...
  [naar artikel]
 26. Ondervoorzitter Jong VLD (23) afgeperst met naaktbeelden: “In de val gelopen door berichtje op Facebook” (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aimé Schrauwen (23), ondervoorzitter van Jong VLD Antwerpen, wordt afgeperst met naaktbeelden die hij ooit zelf maakte. Hij moet betalen of de cybercriminelen blijven het filmpje verspreiden. Maar hij kiest de vlucht vooruit en laat iedereen weten wat er aan de hand is. “Betalen doe ik sowieso niet.”
  [naar artikel]
 27. Facebook start advertenties in Messenger (12/07/2017 - De Tijd)
  08:48 Het sociaal netwerk gaat wereldwijd advertenties tonen in het toegangscherm van zijn chatdienst Messenger.
  [naar artikel]
 28. Facebook wil chatdiensten Whatsapp, Instagram en Messenger integreren (25/01/2019 - VRT NWS)
  Binnenkort zou je vanuit Whatsapp een berichtje kunnen sturen naar iemand op Messenger. Of dat is toch het plan van Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook. Hij wil de verschillende chatdiensten Messenger, Whatsapp en Instagram integreren in elkaar. Volgens "The New York Times" zou de vernieuwing vanaf volgend jaar ingaan.
  [naar artikel]
 29. Facebook test versleuteling in berichtendienst Messenger (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook is begonnen met het testen van encryptie in zijn chat-app Messenger. Dat heeft het sociale netwerk bekendgemaakt. Eerder schakelde
  [naar artikel]
 30. Facebook maakt van Messenger virtuele kassa (13/09/2016 - De Tijd)
  14:11 Binnenkort zullen producten en diensten via de Facebook-chatdienst Messenger niet alleen gekocht, maar ook afgerekend worden.
  [naar artikel]
 31. Politie rolt groot handelsplatform dark web op (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een internationaal onderzoek naar het zogenaamde ‘dark web’ - een afgeschermd deel van het internet dat alleen met speciale software te bereiken is...
  [naar artikel]
 32. Facebook scant alle berichten en beelden die u verstuurt via Messenger (04/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Facebook scant alle teksten en beelden die mensen naar elkaar sturen in Messenger, om zeker te zijn dat ze voldoen aan de “content-regels” die het sociale netwerk hanteert. Als ze er niet aan voldoen, worden de boodschappen geblokkeerd. Dat bevestigt Facebook na een interview eerder deze week met CEO Mark Zuckerberg dat vragen opriep over de privacy van het Messenger-forum.
  [naar artikel]
 33. Facebook scant alle berichten en beelden die u verstuurt via Messenger (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Facebook scant alle teksten en beelden die mensen naar elkaar sturen in Messenger, om zeker te zijn dat ze voldoen aan de “content-regels” die het sociale netwerk hanteert. Als ze er niet aan voldoen, worden de boodschappen geblokkeerd. Dat bevestigt Facebook na een interview eerder deze week met CEO Mark Zuckerberg dat vragen opriep over de privacy van het Messenger-forum.
  [naar artikel]
 34. Facebook wil Messenger, Instagram en WhatsApp verregaand integreren (25/01/2019 - De Morgen)
  Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, wil de chatdiensten Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp integreren. Volgens The New York Times zit Facebook nog maar in een vroege fase van het project en is het de bedoeling om tegen het einde van dit jaar of begin 2020 rond te zijn met de integratie. Voor de hervorming moeten duizenden Facebook-medewerkers WhatsApp, Instagram en Messenger van de grond af herprogrammeren.
  [naar artikel]
 35. Facebook messenger rondt kaap van 1 miljard gebruikers (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft de miljardste gebruiker voor zijn berichtendienst Messenger binnen. Dat maakte het social-mediaconcern bekend. Daarmee is het na
  [naar artikel]
 36. Genekt door Whatsapp: BlackBerry Messenger stopt ermee (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Emtek, het bedrijf dat sinds 2016 verantwoordelijk was voor het onderhouden van BlackBerry Messenger, heeft besloten de stekker uit de chatservice...
  [naar artikel]
 37. Waals meisje (14) pleegt zelfmoord nadat tiener vier filmpjes met naaktbeelden verspreidde: “Hij heeft nu spijt” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertienjarig meisje heeft in Wallonië zelfmoord gepleegd nadat vier video’s met naaktbeelden van haar verspreid werden. Een tiener (15) heeft...
  [naar artikel]
 38. Waals meisje (14) pleegt zelfmoord nadat medeleerling vier filmpjes met naaktbeelden van haar verspreidde: “Hij heeft nu spijt” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertienjarig meisje uit Wallonië heeft zelfmoord gepleegd nadat vier video’s met naaktbeelden van haar verspreid werden. Een tiener (15) heeft...
  [naar artikel]
 39. "X-Men: Dark Phoenix" is voorlopig de laatste film in de "X-Men"-franchise (05/06/2019 - VRT NWS)
  "X-Men: Dark Phoenix" is in de Belgische bioscopen verschenen. Het is de voorlopig laatste aflevering van een filmreeks die in het jaar 2000 begon. De titel laat het niet vermoeden, maar in "X-Men: Dark Phoenix" gaat de aandacht vooral naar een heldin. 
  [naar artikel]
 40. Belfius lanceert mobiel betalen 'onder vrienden' (01/02/2018 - De Tijd)
  14:17 Belfius introduceert morgen een dienst waarmee particulieren hun onderlinge betalingen kunnen regelen via Facebook Messenger.
  [naar artikel]
 41. Messenger lanceert optie om bericht terug te halen (13/11/2018 - De Tijd)
  12:57 Messenger, de chatapplicatie van Facebook, geeft u binnenkort de mogelijkheid om een bericht te verwijderen dat u naar een contactpersoon had gestuurd. Dat moet dan wel binnen de tien minuten gebeuren...
  [naar artikel]
 42. Twee illegale sites op 'dark web' opgerold bij internationale politieactie (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse en Europese politiediensten hebben bij een gezamenlijke operatie twee van de belangrijkste handelsplaatsen op het 'dark web'
  [naar artikel]
 43. Facebook Messenger kampt met storingen (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van Facebook Messenger ondervinden problemen met de berichtendienst van sociaalnetwerksite Facebook.
  [naar artikel]
 44. Chatapp Zoom in opmars door corona-lockdown, maar die app is niet waterdicht (31/03/2020 - Express)
  Sinds we in lockdown zijn, gebruiken miljoenen mensen de app Zoom om makkelijk met elkaar in contact te blijven. Maar... The post Chatapp Zoom in opmars door corona-lockdown, maar die app is niet waterdicht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Facebook komt met Messenger voor kinderen (05/12/2017 - De Morgen)
  Met de nieuwe toepassing Messenger Kids, voorlopig enkel te krijgen in de VS, richt Facebook zich op kinderen tussen 6 en 13.
  [naar artikel]
 46. Facebook komt met Messenger voor kinderen (10/04/2019 - De Morgen)
  Met de nieuwe toepassing Messenger Kids, voorlopig enkel te krijgen in de VS, richt Facebook zich op kinderen tussen 6 en 13.
  [naar artikel]
 47. Dark Souls III, het betere afzien voortgezet (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de gamer die tijdens het doorworstelen van Dark Souls III zijn tandglazuur er toch al helemaal af knarste. Het eerst deel van de
  [naar artikel]
 48. Nieuw virus op Messenger: “Opgelet als je video toegestuurd krijgt” (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van Messenger: opgelet. Er circuleert opnieuw een virus op de berichtendienst van Facebook, in de vorm van een filmpje. Wanneer je de...
  [naar artikel]
 49. Facebook zet deur van Messenger open voor reclame (12/07/2017 - Knack)
  De sociale mediareus Facebook gaat nu ook reclame toelaten in het chatgedeelte, Messenger. Dat heeft de groep dinsdag bekendgemaakt
  [naar artikel]
 50. Binnenkort krijg je ook reclame bij het chatten op Facebook Messenger (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De sociale mediareus Facebook gaat nu ook reclame toelaten in het chatgedeelte, Messenger. Dat heeft de groep bekendgemaakt. De advertenties
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.