Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
19:39 uur

Beschermingsmateriaal, ook voor de oppasvrijwilligers!

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:01

In Lanaken en omstreken zijn via i-mens een groot aantal vrijwilligers actief om bij ouderen en personen met een zorgnood gezelschap te bieden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antwerpse ambulancedienst genoodzaakt om eigen beschermingsmateriaal te maken met 3D-printers (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ambulancediensten die niet aan een ziekenhuis verbonden zijn, hebben het moeilijk om voldoende beschermingsmateriaal te verkrijgen voor het vervoer...
  [naar artikel]
 2. ‘Bijna genoeg beschermingsmateriaal voor april’ (10/04/2020 - De Standaard)
  Voor de maand april is de nood aan beschermingsmateriaal zo goed als gedekt. Dat zegt de taskforce die belast is met de levering van medische hulpmiddelen.
  [naar artikel]
 3. ‘Kinesitherapeuten hebben te weinig beschermingsmateriaal’ (27/03/2020 - De Standaard)
  Om patiënten te kunnen blijven behandelen, moet er volgens Axxon, de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, meer beschermingsmateriaal geleverd worden. De coronacrisis veroorzaakt ook bij deze beroepsgroep een ‘financiële aderlating’.
  [naar artikel]
 4. Tekort aan beschermingsmateriaal bij zorgkundigen blijft groot (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zorgpersoneel blijft kampen met een tekort aan beschermingsmateriaal. Dat concludeert de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (BEFEZO)...
  [naar artikel]
 5. Zorgkundigen smeken om opleiding en beschermingsmateriaal (25/03/2020 - De Standaard)
  Zorgkundigen en verzorgenden slaken een noodkreet: zij, die basiszorg bieden aan bewoners van rusthuizen en zieke covid-19-patiënten thuis, beschikken niet over beschermingsmateriaal en hebben amper opleiding hiertoe gekregen.
  [naar artikel]
 6. Ziekenhuizen springen creatief om met tekorten: “Zelfs babyfoons komen nu van pas” (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ziekenhuizen zien hun voorraad beschermingsmateriaal krimpen en gaan in ‘hamstermodus’. Dat vergt best wat creativiteit. Zo worden nu ook babyfoons ingezet. “Als je daardoor vanop afstand een hulpvraag kunt inschatten, dan hoef je misschien een paar keer minder de kamer binnen te gaan en spaar je wat beschermingsmateriaal uit.”
  [naar artikel]
 7. Lijst van prioritaire groepen in zorg opgesteld voor verdeling beschermingsmateriaal (27/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De verschillende overheden hebben in overleg met wetenschappers en experten een lijst opgesteld van de prioritaire groepen in de zorg die als eerste in aanmerking komen bij de verdeling van het beschikbare persoonlijke beschermingsmateriaal. Dat laat het kabinet van federaal minister Philippe De Backer (Open Vld) weten.
  [naar artikel]
 8. “Wereldwijd tekort aan beschermingsmateriaal tegen coronavirus” (07/02/2020 - Metro)
  Wereldwijd is er een tekort aan mondmaskers en ander beschermingsmateriaal tegen het nieuwe coronavirus. Daarvoor heeft de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève gewaarschuwd. Tedros Adhanom Ghebreyesus zei dat hij met verantwoordelijken van de bevoorradingsketen zou praten in een poging de ‘bottlenecks’ in de productie op te lossen. De Chinese regering erkende begin deze week dat ze dringend mondmaskers nodig heeft om het hoofd te bieden aan de epidemie van de mysterieuze longziekte. De WHO kondigde al aan dat ze maskers, handschoenen, beschermende kledij, beademingstoestellen en kits om het virus op te sporen zal sturen naar landen die om hulp vragen. Bron: Belga   Het bericht “Wereldwijd tekort aan beschermingsmateriaal tegen coronavirus” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Woonzorgcentra slaan noodkreet: "We willen duidelijkheid over testen, opleiding en bescherming zorgkundigen" (06/04/2020 - VRT NWS)
  In steeds meer woonzorgcentra is er een grote uitbraak van het coronavirus, bij bewoners en personeel. De zorgkundigen willen duidelijkheid: moeten ze blijven werken als ze zelf besmet kunnen zijn? Ze vragen dus ook dat er uitgebreid getest wordt op het coronavirus. En ze willen meer beschermingsmateriaal, en vragen om meer opleiding om met besmette bewoners om te gaan. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zegt dat testen en meer beschermingsmateriaal er vanaf morgen kunnen komen.
  [naar artikel]
 10. WGO waarschuwt voor wereldwijd tekort aan mondmaskers (07/02/2020 - De Tijd)
  16:21 De vraag naar beschermingsmateriaal overtreft ruimschoots het aanbod nu het nieuwe coronavirus zich razendsnel verspreidt over alle continenten.
  [naar artikel]
 11. In het rusthuis regeert de angst: “Nu zie je de gevolgen van twee weken zonder degelijk beschermingsmateriaal” (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De rek is er uit, het elastiek staat op springen: dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (Befezo). Twee...
  [naar artikel]
 12. Domus Medica: "Basispakket beschermingsmateriaal voor dokterspraktijken zou efficiëntst zijn” (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De huisartsen hebben zich de voorbije weken beholpen met mondmaskers en handschoenen die ze nog in voorraad hadden, maar die voorraad begint...
  [naar artikel]
 13. Kroniek van een aangekondigde rusthuiscrisis (07/04/2020 - De Tijd)
  22:00 Almaar meer wordt duidelijk dat de rusthuisbewoners het kind van de rekening worden bij deze coronacrisis. Door een gebrek aan beschermingsmateriaal en tests kunnen de woon-zorgcentra hen onvoldoende ...
  [naar artikel]
 14. Nu ook ongerustheid over zuurstoftekort in woonzorgcentra (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er was eerder al heisa door het gebrek aan beschermingsmateriaal, door de trage uitrol van de testcapaciteit en door het uitblijven van opleidingen voor de zorgkundigen, nu is er ook ongerustheid over een tekort aan zuurstof, zo meldt VRT.
  [naar artikel]
 15. Nu ook ongerustheid over zuurstoftekort in woonzorgcentra (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er was eerder al heisa door het gebrek aan beschermingsmateriaal, door de trage uitrol van de testcapaciteit en door het uitblijven van opleidingen voor de zorgkundigen, nu is er ook ongerustheid over een tekort aan zuurstof, zo meldt VRT.
  [naar artikel]
 16. Gent opent inzamelpunt voor mondmaskers (20/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mondmaskers, veiligheidsbrillen, schorten, handschoenen… Het Gentse stadsbestuur opent vandaag een inzamelpunt voor beschermingsmateriaal voor zorgverleners aan de Vliegtuiglaan.
  [naar artikel]
 17. Oproep aan Noord-Limburgse bedrijven voor beschermingsmateriaal (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de acht Noord-Limburgse gemeenten, heeft een inventaris opgemaakt van de nodige beschermingsmaterialen in de strijd tegen corona. Er wordt nu een oproep gedaan aan de industrie in de regio.
  [naar artikel]
 18. Twee Gentse huisartsen besmet met corona (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn twee Gentse dokters besmet met het coronavirus. In de huisartsenpraktijken is het intussen alle hens aan dek. “We hebben een tekort aan beschermingsmateriaal.”
  [naar artikel]
 19. Eerstelijnszorg brengt noden aan materiaal en personeel in kaart (01/04/2020 - De Standaard)
  In de strijd tegen het nieuwe coronavirus bundelt de eerstelijnszorg de krachten om de noden aan beschermingsmateriaal en personeel beter te monitoren.
  [naar artikel]
 20. Na noodkreet van huisartsen over gebrek aan bescherming tegen coronavirus: verdachte gevallen meteen naar ziekenhuis (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een voorlopige oplossing voor het gebrek aan effectief beschermingsmateriaal tegen het coronavirus waarover veel huisartsen zich zorgen...
  [naar artikel]
 21. Na klachten van huisartsen over gebrek aan bescherming tegen coronavirus: verdachte gevallen meteen naar ziekenhuis (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een voorlopige oplossing voor het gebrek aan effectief beschermingsmateriaal tegen het coronavirus waarover veel huisartsen zich zorgen...
  [naar artikel]
 22. Politie vraagt mondmaskers om controles uit te voeren (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Politieagenten vinden dat ze onvoldoende beschikken over beschermingsmateriaal. Bij de federale politie is daarom een stakingsaanzegging ingediend door de politievakbonden. Vrijdagochtend zitten ze samen met Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem om de verschillende mogelijkheden te bespreken.
  [naar artikel]
 23. Lijst van prioritaire groepen in zorg opgesteld voor verdeling beschermingsmateriaal (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende overheden hebben in overleg met wetenschappers en experten een lijst opgesteld van de prioritaire groepen in de zorg die als...
  [naar artikel]
 24. Redt corona de legerbasis van Semmerzake? (30/03/2020 - VRT NWS)
  De verlaten luchtmachtbasis van Semmerzake bij Gavere wordt nu gebruikt als verdeelcentrum van medisch beschermingsmateriaal. Het is de laatste legerbasis in Oost-Vlaanderen, maar hij zou op termijn moeten verdwijnen. Deze crisis toont aan dat dat een slecht idee zou zijn, zegt de korpscommandant.
  [naar artikel]
 25. Ongerustheid in zorgcentra: "Dringend nood aan duidelijke instructies voor alle zorgkundigen" (25/03/2020 - VRT NWS)
  In de Vlaamse woonzorgcentra heerst grote ongerustheid over besmettingen met het coronavirus. Het gaat niet alleen over een tekort aan beschermingsmateriaal, maar vooral over een groot gebrek aan kennis. Dat zegt Paul Cappelier, de voorzitter van de Belgische Federatie Zorgkundigen.
  [naar artikel]
 26. Akkoord tussen huisartsen en ziekenhuizen om tekorten te vermijden (06/03/2020 - De Standaard)
  De ziekenhuizen en huisartsen sluiten een akkoord om een overdaad aan staalnames, een tekort aan beschermingsmateriaal en een overrompeling van de spoeddiensten te vermijden.
  [naar artikel]
 27. Prioriteitenlijst voor uitrol testcapaciteit: mensen die vermoedelijk COVID-19 hebben, krijgen voorrang (26/03/2020 - VRT NWS)
  De Risk Management Group heeft op basis van de input van wetenschappers en experten aanbevelingen opgesteld voor de uitrol van de verhoogde testcapaciteit en de verdeling van persoonlijk beschermingsmateriaal in de strijd tegen het coronavirus. De experten herhalen nogmaals dat het dragen van mondmaskers door burgers enkel nuttig is voor besmette personen.
  [naar artikel]
 28. Verdeelcentrum voor mondmaskers en ander beschermingsmateriaal in Tienen: "Moet bij de juiste mensen terecht komen" (03/04/2020 - VRT NWS)
  Sinds begin deze week is er in Tienen een logistieke verdeelpost in de brandweerkazerne. Woonzorgcentra en andere zorginstellingen, maar ook artsen en thuisverpleegkundigen uit de regio kunnen er via contactpersonen terecht voor mondmaskers of andere beschermingsmiddelen.
  [naar artikel]
 29. Huisartsen in zwaarst getroffen regio smeken om mondmaskers: “Dit is onaanvaardbaar” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
  [naar artikel]
 30. Limburgse ziekenhuizen schieten zwaar getroffen rusthuizen te hulp (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de woonzorgcentra dreigen te bezwijken, schieten de ziekenhuizen te hulp. Ze sturen verplegers, schenken bedden of beschermingsmateriaal en vangen bewoners op. “Rusthuizen zijn er niet altijd op voorzien om snel te reageren op dit soort extreme omstandigheden.”
  [naar artikel]
 31. Slechts een vijfde van tandartsenpraktijken kan nog functioneren in coronatijden (24/03/2020 - De Morgen)
  De nood naar mondmaskers bij tandartsen blijft enorm groot. Van de grote levering die vorige week in ons land aankwam, werd slechts een fractie aan de tandartsen geleverd. Amper een vijfde van de praktijken beschikt nog over voldoende beschermingsmateriaal om in veilige omstandigheden te kunnen werken.
  [naar artikel]
 32. ‘Tijdbom tikt’ in rusthuizen (25/03/2020 - De Morgen)
  De woon-zorgcentra en hun zorgkundigen trekken aan de alarmbel. Juist de kwetsbare ouderen in de rusthuizen hebben het meest te vrezen van het nieuwe coronavirus. Gebrek aan beschermingsmateriaal, gebrek aan langer opgeleid personeel én het advies om verzwakte ouderen niet meer op intensieve zorgen op te nemen, jagen de druk omhoog.
  [naar artikel]
 33. Motorclub Outlaws geeft cheque van 5.000 euro aan ziekenwagendienst (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In deze tijden van corona probeert iedereen te helpen waar mogelijk. En die hulp komt vaak uit onverwachte hoek. Motorclub Outlaws heeft 5.000 euro ingezameld en geschonken aan een ziekenwagendienst in Dendermonde, zodat die dienst het geld kan investeren in de aankoop van beschermingsmateriaal en ontsmettingsmateriaal.
  [naar artikel]
 34. Motorclub Outlaws geeft cheque van 5.000 euro aan ziekenwagendienst (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  In deze tijden van corona probeert iedereen te helpen waar mogelijk. En die hulp komt vaak uit onverwachte hoek. Motorclub Outlaws heeft 5.000 euro ingezameld en geschonken aan een ziekenwagendienst in Dendermonde, zodat die dienst het geld kan investeren in de aankoop van beschermingsmateriaal en ontsmettingsmateriaal.
  [naar artikel]
 35. ‘Woon-zorgcentra worden tikkende tijdbommen’ (25/03/2020 - De Morgen)
  De woon-zorgcentra en hun zorgkundigen trekken aan de alarmbel. Juist de kwetsbare ouderen in de rusthuizen hebben het meest te vrezen van het nieuwe coronavirus. Gebrek aan beschermingsmateriaal, gebrek aan langer opgeleid personeel én het advies om verzwakte ouderen niet meer op intensieve zorgen op te nemen, jagen de druk omhoog.
  [naar artikel]
 36. Huisartsen smeken om mondmaskers: "Willen ze wachten tot er een dode valt?" (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
  [naar artikel]
 37. Brandweer roept bevolking op om beschermende kledij binnen te brengen: “Met wat we nu hebben, halen we het einde van de week niet” (24/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse brandweer heeft nood aan beschermingsmateriaal. Afgelopen weekend kwam er nog een beperkte zending binnen, maar daarmee zouden ze deze week niet kunnen vol maken. Ook bij andere korpsen in ons land klinkt dezelfde noodkreet. “Duik in je kelder en bezorg beschermende pakken bij je dichtstbijzijnde hulpverleningspost.”
  [naar artikel]
 38. Ook in Nederland verspreidt het coronavirus zich over woonzorgcentra: 40 procent van centra getroffen (11/04/2020 - VRT NWS)
  In de Nederlandse woonzorgcentra grijpt het coronavirus snel om zich heen. In zo'n 40 procent van alle centra zijn besmettingen vastgesteld. Soms is de helft van de bewoners besmet. Door het tekort aan beschermingsmateriaal hebben zorgverleners het virus verspreid, zo blijkt uit een studie en uit een reportage van "Nieuwsuur" op de Nederlandse openbare omroep.
  [naar artikel]
 39. Gespannen sfeer bij gedetineerden en personeel in Turnhout na tweede coronabesmetting (25/03/2020 - VRT NWS)
  In de gevangenis van Turnhout is de spanning te snijden nadat een tweede gedetineerde besmet bleek te zijn met het coronavirus. Gisteren bleek zijn celgenoot al besmet te zijn. Beide mannen zijn overgebracht naar het medisch centrum van de gevangenis in Brugge. “Wij vragen al een maand naar beschermingsmateriaal”, zegt André Pelckmans van de christelijke vakbond. “We lopen nu recht de coronadood tegemoet.”
  [naar artikel]
 40. Meer dan 5 miljoen mondmaskers onderweg naar ons land (mede dankzij de koning) (16/03/2020 - De Morgen)
  Een leverancier uit het Oost-Vlaamse Zulte zou maar liefst 5 miljoen mondmaskers op de kop kunnen tikken in China. Dat heeft N-VA-kamerlid Kathleen Depoorter gezegd aan VTM NIEUWS. Het zou de dreigende nood aan beschermingsmateriaal moeten lenigen. Intussen werd ook bekend dat ons land een half miljoen mondmaskers krijgt van de Chinese miljardair Jack Ma, de oprichter van internetwinkel Alibaba. En dat dankzij een persoonlijke tussenkomst van onze koning.
  [naar artikel]
 41. Experts spreken geruchten op sociale media tegen: “Stop geen mondmaskers in diepvriezer, virus blijft zo langer zitten” (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er gaan geruchten rond op sociale media dat je je mondmasker of ander beschermingsmateriaal in de diepvriezer moet steken, om zo het coronavirus te doden. Viroloog Steven Van Gucht raadde donderdag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum zeker aan om dit niet te doen. “Het virus bewaart zeer goed bij koude temperaturen en kan heel lang bewaren bij vriestemperaturen”, aldus Van Gucht.
  [naar artikel]
 42. Ziekenhuis Oost-Limburg zoekt zelf naar beschermingsmateriaal: "Prijzen zijn vertienvoudigd" (27/03/2020 - VRT NWS)
  Ziekenhuis Oost-Limburg krijgt te weinig beschermingsmiddelen aangeleverd om het personeel veilig te houden. Daarom zoekt het ziekenhuis nu zelf naar andere manieren om, bijvoorbeeld vanuit China, sneller materiaal hier te krijgen. Omdat de vraag naar middelen zo groot is, zijn veel producten fors duurder geworden.
  [naar artikel]
 43. Zwangere vrouwen kiezen voor thuisbevalling vanwege coronavirus (02/04/2020 - Metro)
  Uit schrik voor het coronavirus kiezen steeds meer zwangere vrouwen voor een thuisbevalling. Dat stelt de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen vast. “Als dat de enige reden is om voor thuisbevalling te kiezen, vinden we dat geen goed idee”, reageert Marlene Reyns, voorzitter van de organisatie. “Thuisbevallen gebeurt in een bepaalde context: het moet een goede zwangerschap zijn geweest, de bevalling moet goed verlopen, er moet thuis een en ander voorbereid worden en de afstand naar het ziekenhuis moet bekeken worden. Wat er nu langs onze kant nog bijkomt is de vraag of de hulpdiensten vlot te bereiken zijn en of er niet te veel vroedvrouwen zijn die uitvallen”, aldus Reyns. Als dat allemaal in orde is, is er volgens haar geen probleem. “Maar als angst voor het coronavirus de enige reden is, lijkt ons dat niet ideaal. Het moet ruimer gedragen worden. Een thuisbevalling is iets waar je echt naartoe moet groeien”, zegt ze. Aparte verloskamers Reyns wijst erop dat ziekenhuizen veel moeite doen om de zaken van elkaar af te scheiden en een goede bescherming te bieden. Vrouwen die zonder symptomen zijn, kunnen bevallen in een ruimte die COVID-19-vrij is, en vrouwen met symptomen worden uiteraard goed begeleid. Voor hen zijn er aparte verloskamers en aparte ingangen. Beschermingsmateriaal voor vroedvrouwen Een groot probleem met vroedvrouwen die uitvallen als gevolg van het coronavirus is er momenteel nog niet. Alle vroedvrouwen in de eerste lijn krijgen momenteel 50 chirurgische mondmaskers. Een goede zaak, klinkt het bij de organisatie, al blijven de vroedvrouwen wel nog op zoek naar bijkomend beschermingsmateriaal. “Er is een positieve inzet bij de vroedvrouwen om de goede zorg ook nú te blijven aanbieden. Vanuit de organisatie roepen we op dat vroedvrouwen op een veilige manier hun werk kunnen blijven doen”, besluit Reyns. Lees ook : VIDEO. Vrouw bevalt van gigantische baby Het bericht Zwangere vrouwen kiezen voor thuisbevalling vanwege coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Spanje versoepelt lockdown, niet-essentiële beroepen terug aan het werk: "Gevaarlijk volgens wetenschappers" (13/04/2020 - VRT NWS)
  Spanjaarden met niet-essentiële beroepen mogen vanaf vandaag terug naar het werk, en er wordt dus ook opnieuw gependeld. De Spaanse regering nam die beslissing op zaterdag, omdat de dagelijkse dodentol door het coronavirus al enkele dagen aan het afnemen was. Bedrijven moeten wel kunnen verzekeren dat hun werknemers in een veilige omgeving kunnen werken, met het nodige beschermingsmateriaal. De versoepeling is niet onomstreden, zegt correspondent Sven Tuytens in "De ochtend" vanuit Madrid: "Wetenschappers en verzorgend personeel zijn verontrust, ze vinden het te vroeg. Het is ook risicovol, want de capaciteitsproblemen van veel ziekenhuizen zijn nog niet opgelost."
  [naar artikel]
 45. Verpleger doodt zijn vriendin omdat hij dacht dat ze hem besmet had met corona (02/04/2020 - Metro)
  Een Italiaanse man heeft zijn vriendin vermoord omdat hij vermoedde dat hij het coronavirus had opgelopen door haar. Achteraf bleek dat geen van beiden besmet was. Het drama speelde zich af op het Italiaanse eiland Sicilië. Antonio De Pace (28) wurgde zijn 27-jarige vriendin Lorena Quaranta, een dokteres, omdat hij ervan uitging dat hij besmet was door het coronavirus en dat hij het opgelopen had door haar. De Pace, een verpleger, belde vervolgens de politie op en gaf toe dat hij zijn vriendin vermoord had in hun appartement. Verzorgd door haar collega’s Toen de politie arriveerde, troffen ze De Pace met opengesneden polsen en het levenloze lichaam van Quaranta aan. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd, waar zijn leven gered werd door de collega’s van zijn vriendin. Achteraf vertelde hij aan de politie dat hij zijn vriendin gedood had omdat ze hem besmet had met het coronavirus. Uit testen bleek dat geen van beiden het virus opgelopen had. Ongenoegen De Pace en Quaranta werkten allebei in een ziekenhuis in Messina waar ze coronapatiënten verzorgden. Enkele dagen voor haar dood deelde Quaranta haar ongenoegen op Facebook over het feit dat er zoveel dokters sterven door een tekort aan beschermingsmateriaal. Lees ook: Vrouw doodgeslagen omdat ze niet genoeg afstand hield Het bericht Verpleger doodt zijn vriendin omdat hij dacht dat ze hem besmet had met corona verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Leraars in spe gebuisd voor basiskennis (21/12/2016 - De Standaard)
  Eén op de drie jongeren die voor leraar studeren aan de hogeschool slaagt niet voor de instapproef, die dit jaar voor het eerst is afgenomen. Voor Frans is zelfs de helft gezakt.
  [naar artikel]
 47. KRC Genk vecht voor eerste punten (29/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de rust leek het KRC Genk niet voor de wind te gaan. Olivier Myny plaatste de 0-1 voor Waasland-Beveren net voor de rust binnen, waardoor het puffen werd voor de Limburgers. Net na de pauze zorgde Ampohah voor de ideale doelkans, waardoor Gano voor de 0-2 ging.
  [naar artikel]
 48. Toezichthouder zeer kritisch voor Limburgse detentiecentrum voor jongeren: 'Het lijkt soms op een gevangenis voor volwassenen' (13/03/2019 - Knack)
  De Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen is in haar jaarverslag erg kritisch voor een detentiecentrum in Tongeren. Het rapport spreekt van een gebrekkige 'menswaardige opvang' en vergelijkt het centrum voor jongeren met een 'gevangenis voor volwassen'
  [naar artikel]
 49. IN BEELD. Districtshuis Deurne wordt winterparadijs (29/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Deurnese districtshuis was gisteren voor een dag niet het decor voor politiek of huwelijken, maar wel voor een winters paradijs voor kinderen onder de noemer Villa Freeze & co. Voor de afsluitende spectaculaire vuurshow waren er straattheater, spannende winterse verhalen en een balletvoorstelling voor de kleinsten.
  [naar artikel]
 50. Al 'La La Land' wat de klok slalalaat (14/04/2019 - De Morgen)
  Tien voor La La Land, twee voor Moonlight en nog wat kruimels voor de rest. De Morgen lijst voor u de belangrijkste Oscar-winnaars op, zodat u er zondagnacht niet voor moet opblijven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.