Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:25 uur

Limburgers leren de Fransen bier brouwen: "Staycation werd voor veel mensen brewcation"

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:19

Brouwland, de Limburgse specialist in materialen voor thuisbrouwerijen, versterkt zijn positie op de Franse markt. De bierbrouwkits van Brouwland zijn binnenkort in 200 Franse supermarkten te koop.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bier brouwen biedt mogelijke oplossing voor de vervuiling na kernramp, ontdekt UHasselt (01/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te...
  [naar artikel]
 2. Brouwland leert Joe Sixpack bier brouwen (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 3. Kun je bier brouwen op de maan? (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere
  [naar artikel]
 4. Trappistbrouwers nemen milieumaatregelen: “We kunnen niet zeven keer per dag bidden en dan doorgaan met de natuur vervuilen.” (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp...
  [naar artikel]
 5. De mens begon veel vroeger bier te drinken dan we dachten (19/09/2018 - De Morgen)
  De mens begon eerder met het brouwen van bier dan tot nu toe bekend was. Archeologen hebben in een grot in Israël de oudste sporen van deze drank gevonden. Die wijzen erop dat al zo’n 13 duizend jaar geleden bier werd gemaakt uit granen.
  [naar artikel]
 6. Paters van Grimbergen willen eigen bier opnieuw brouwen, maar waar ligt het recept? (07/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  “35.000 boeken en meters aan archief­kasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De ­paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.”
  [naar artikel]
 7. Paters gaan opnieuw bier brouwen, maar ze kunnen het niet naar hun eigen abdij noemen (29/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen.
  [naar artikel]
 8. Leerlingen PTS brouwen zelf bier: “Verschillende lessen komen hier aan bod” (02/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het voorbije weekend is het gistingsproces gestart voor het bruin en blond bier dat de leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen techniek en chemie van het PTS Boom brouwen voor hun eindproef. Een tussenstap in een heel proces onder leiding van een echte brouwer.
  [naar artikel]
 9. Grimbergse paters willen weer zelf bier brouwen (07/05/2018 - VRT NWS)
  De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren.
  [naar artikel]
 10. Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de...
  [naar artikel]
 11. Eerst bier brouwen, daarna nucleaire vervuiling tegengaan: is ontdekking UHasselt-onderzoekster nieuwe doorbraak? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie.
  [naar artikel]
 12. AB InBev recyleert graanresten na brouwen van bier tot ontbijtdrank (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  AB InBev heeft een voedselrijke ontbijtdrank ontwikkeld op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. De drank wordt in het kader van een pilootproject verkocht aan de oostkust van de VS. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in AB InBev’s Global Innovaton & Technology Center in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten.
  [naar artikel]
 13. Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier (05/04/2020 - Metro)
  De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev dat onder andere het Corona-bier maakt, is vanaf vandaag gestopt met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die bierbrouwerijen als een ‘niet-essentiële activiteit’ beschouwt tijdens de coronacrisis.  In Mexico hebben al meer dan 1.500 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus en dus besliste de Mexicaanse regering om enkel nog essentiële activiteiten toe te laten. Bier brouwen hoort daar op het eerste zicht niet bij. Grupo Modelo baat 11 brouwerijen uit in Mexico. Die werden vanaf deze ochtend allemaal stilgelegd. Landbouw De brouwer houdt nog wel een slag om de arm. Het bedrijf wil van de regering meer duidelijkheid over de positie van bier als agro-industrieel product. Landbouw en voedselproductie worden immers wel als essentiële activiteiten beschouwd. “Als de overheid dit bevestigt, zijn we klaar om een plan uit te rollen waarbij meer dan 75% van ons personeel thuis werkt en tegelijk de bevoorrading kan verzekerd worden”, klinkt het. Lees ook : Na bier en wijn kan je nu ook cocktails thuis bestellen Het bericht Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. BuzzFeed test Belgische bieren: "Jullie hebben ons niet teleurgesteld" (09/11/2017 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse mediabedrijf BuzzFeed heeft een spontane biertest gedaan in een bar op de luchthaven van Zaventem. "Leffe is het bier dat superheld Thor drinkt als hij uitgaat", klinkt het onder meer. "Als je Amerikaans bier gewoon bent, is Belgisch bier écht van een ander niveau", gaat het voorts. "België is bekend voor het bier en ze hebben ons vandaag niet teleurgesteld", besluit het duo. Bekijk de video hierboven.
  [naar artikel]
 15. "Dagboeken van artsen en verpleegkundigen kunnen ons veel leren ". Onderzoekers Thomas More en UAntwerpen verzamelen coronadagboeken van zorgverleners (08/04/2020 - VRT NWS)
  Onderzoekers van de Thomas More-hogeschool en Universiteit Antwerpen vragen aan mensen uit de zorgsector om hun dagboek van tijdens de coronacrisis te delen. "We kunnen zo de hand leggen op heel veel informatie en daaruit leren om in de toekomst beter voorbereid te zijn op een pandemie", zegt een onderzoekster aan radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 16. Bier brouwen in 6 STW (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier.
  [naar artikel]
 17. "Bier tijdens de storm? Dat kan alleen in Texas!" (28/08/2017 - VRT NWS)
  De overstromingen door storm Harvey mogen dan in de Amerikaanse staat Texas tot veel ellende leiden, toch kon de interventie van deze vrouw uit Galveston tijdens een rechtstreeks nieuwsverslag even een glimlach op het gezicht van velen toveren. Ze overhandigde, hoe slecht het weer ook mocht zijn, Fox News-journalist Casey Stegall 6 blikjes bier, wat Stegall dan deed besluiten: "Alleen maar vriendelijke mensen hier." De geste van de vrouw kon op sociale media alvast op veel bijval rekenen.
  [naar artikel]
 18. Steven Decraene sprak met Macron: "Veel Fransen wonen in Brussel, hoe gaat u ze terughalen?" (15/04/2017 - De Redactie)
  Onze Frankrijkkenner Steven Decraene kon in Grenoble kort praten met de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron. Over zijn project, maar ook over Belgisch bier.
  [naar artikel]
 19. "Bier is helemaal niet ongezond": 5 clichés over bier weerlegd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet
  [naar artikel]
 20. Leren outfit van Olivia "You're the one that I want" Newton-John uit "Grease" voor honderdduizenden dollars geveild (03/11/2019 - VRT NWS)
  Het leren jasje en de leren broek waarmee Olivia Newton-John in de musical "Grease" John Travolta (en miljoenen filmkijkers) versteld liet staan, is geveild voor maar liefst 405.700 dollar (362.000 euro). Meer dan het dubbele dan wat vooraf geschat werd. Ook voor andere items uit "Grease" en de verdere carrière van Olivia Newton-John werd heel wat geld neergeteld. De opbrengst gaat naar het goede doel.
  [naar artikel]
 21. Norbertijnen in Heverlee gaan na 230 jaar opnieuw bier brouwen (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee gaan op kleine schaal opnieuw enkele artisanale bieren brouwen. Ze hernemen daarmee een eeuwenoude traditie die op het einde van de 18e eeuw bij de Franse revolutie abrupt werd afgebroken toen de abdij gesloten werd. De eerste brouwsels kunnen wellicht al in de maanden mei of juni geconsumeerd worden.
  [naar artikel]
 22. Nederlands onderzoek: ambachtelijke bieren drink je het best niet elke dag (27/10/2017 - VRT NWS)
  Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier. 
  [naar artikel]
 23. "Met graanresten na bierbrouwen nucleaire vervuiling uit water filteren" (01/05/2018 - VRT NWS)
  Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot die opvallende conclusie komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie.
  [naar artikel]
 24. Live bier brouwen op Alkense Oogstfeesten (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Organisator van de jaarlijkse Alkense Oogstfeesten, vzw Vrienden van het Belgisch trekpaard, verwelkomt ook dit jaar De Winning uit Lummen, een organisatie die jongens met een arbeidsuitdaging helpt in hun zoektocht naar werk. Deze organisatie behelst dezelfde passie en liefde voor het Belgisch trekpaard. Op weide 1 verzorgen zij het Nationaal kampioenschap boomslepen, een PKbierproef, boomstamklimmen, maar vooral het live brouwen van bier zal bij onze mannelijke bezoekers in de smaak vallen.
  [naar artikel]
 25. President Macron richt zich tot Fransen in open brief: "Jullie woede omzetten in oplossingen" (13/01/2019 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft een open brief geschreven aan de Fransen. Met de brief lanceert hij het "nationale debat" waarbij de Fransen twee maanden lang zullen mogen debatteren over en oplossingen aandragen voor maatschappelijke kwesties. De Franse president wil zo een antwoord bieden op de protesten van de "gele hesjes". Vraag is of hij daarin ook effectief zal slagen. 
  [naar artikel]
 26. Japans bier door leidingen bij Grolsch (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de
  [naar artikel]
 27. Japans bier door leidingen bij Grolsch (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren, Super Dry, ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de
  [naar artikel]
 28. "Belgium" vervangt "Leuven" op etiket Stella, schepen van Horeca: "Dit doet pijn aan mijn Leuvens hart" (06/03/2020 - VRT NWS)
  De plaatsnaam "Leuven" op het etiket van het Stella bier is vervangen door "Belgium". Brouwerij AB Inbev wil dat Stella een internationaal bekender bier wordt. De Leuvense schepen van Horeca Johan Geleyns (CD&V) is geschrokken: "Ik had het niet zien aankomen."
  [naar artikel]
 29. Student zkt. geld - Kasper, Wout en Miel brouwen bier: "Als 20-jarige ondernemer word je niet serieus genomen" (15/07/2019 - VRT NWS)
  Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 1: de student-ondernemers.
  [naar artikel]
 30. Ik ga op reis en neem mee: dit blikje bier (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hebt u bagage, meneer?" Op deze vraag antwoordde Dean Stinson in de luchthaven van Melbourne droogjes met: "Ja. Dit blikje bier". Waarop het
  [naar artikel]
 31. Video: tips van "Mister Zweetband" bij warm weer: "Veel water en drink alcoholvrij bier" (21/06/2017 - Sporza)
  Voor wie deze dagen wil sporten is het serieus zweten. Niemand beter dan "Mister Zweetband" Pieter-Jan Hannes om u te helpen het verstandig aan te pakken.
  [naar artikel]
 32. Leuvens ondernemer gaat oud-Leuvens bier Peeterman opnieuw brouwen (24/12/2018 - Metro)
  De Leuvense ondernemer Patrick Vanoppen gaat met zijn brouwerij Breda het in Leuven en omstreken legendarische Peeterman-bier opnieuw brouwen. Hij kocht hiervoor de rechten van AB InBev, dat het bier in 1974 uit roulatie nam. De vraag of een meer of minder zurige versie van het bier op de markt komt, laat hij over aan passanten die de twee smaken kunnen komen proeven op het Ladeuzeplein tijdens de Eindejaarscorrida van 30 december. Vanoppen kocht met zijn immobiliënbedrijf Vivinvest enkele herenhuizen op het Hogeschoolplein in Leuven en wil er tegen 2020 een hotel, brasserie en brouwerij Breda in onder brengen. “Met de brouwerij willen we een aantal oude Leuvense bieren nieuw leven inblazen. Tot dusver deden we dat op beperkte schaal al met de pils Goldor en het witbier Blondor. We zullen ook de Peeterman terug in circulatie brengen, net als andere bieren zoals Adrianus. In afwachting dat we zelf een brouwerij hebben laten we het brouwen over aan De Kroon in Neerijse”, aldus Bert Crombez, verantwoordelijke voor de biercreatie. De Peeterman werd tijdens de voorbije eeuw gebrouwen door Brouwerij De Eendracht, die al voor WOII werd overgekocht door Stella Artois dat later uitgroeide tot AB InBev. De Peeterman, een naam die verwijst naar de bijnaam voor de Leuvenaar, was een zurig bier dat in de 18e eeuw in Leuven en omstreken naar verluidt het meest populaire bier was. “Wat het zuurgehalte betreft verschilde de smaak van het bier in de periode voor en na de Tweede Wereldoorlog. We laten de Leuvenaar tijdens de Eindejaarscorrida kiezen aan welke versie we op de markt zullen brengen”, aldus Crombez. bron: Belga Het bericht Leuvens ondernemer gaat oud-Leuvens bier Peeterman opnieuw brouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Wetenschappers brouwen bier uit tijd van de farao’s dankzij gist uit oude kruik (24/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie zich ooit heeft afgevraagd welk biertje de Egyptische farao’s wel eens dronken, vindt dat antwoord vandaag in Israël. Daar zijn wetenschappers erin geslaagd om het opnieuw te brouwen.
  [naar artikel]
 34. Eigen bier eerst (05/04/2019 - De Morgen)
  Brouwerij De Kroon opent vandaag officieel haar deuren en is daarmee de zoveelste brouwerij die nieuw leven wordt ingeblazen. Maar ook menig huiskamer wordt tegenwoordig ingepalmd door apparatuur om zelf gerstenat te brouwen. Want brouwen, 'dat is plezant, he'.
  [naar artikel]
 35. Iron Maiden brengt eigen Belgisch bier op de markt (05/07/2017 - De Redactie)
  De Britse metalband Iron Maiden brengt een eerbetoon aan België. En hoe zou het dat beter kunnen dan met het brouwen van bier. Dit najaar lanceert de groep rond zanger Bruce Dickinson het bier “Hallowed”, met als ondertitel “Inspired by Belgium, made in England”.
  [naar artikel]
 36. VTM-journalist lanceert nieuw Antwerps bier (20/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Groote Witte Arend is donderdagnamiddag François Grand Cru voorgesteld: een nieuw bier, initiatief van François Huysmans van Foodtaster.be en VTM-journalist Patrick Van Gompel (64), die voor zijn 65ste nog vijf dingen wilde doen: drie boeken schrijven, een toneelstuk schrijven en een bier brouwen...
  [naar artikel]
 37. “Waarom begrijpen veel Limburgers zo goed Duits?" Het antwoord leest u in dit nieuwe boek (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  "Hoe kwamen de perenbomen in Limburg terecht? Of waarom begrijpen veel Limburgers zo goed Duits?" Het zijn twee van de in totaal negen vragen die worden gesteld in een nieuw boek over de geschiedenis van Limburg. Het boek werd vandaag voorgesteld. Naast het boek zelf verschijnt er ook een educatief pakket zodat middelbare schoolstudenten op de hoogte zijn van onze geschiedenis, want volgens gouverneur Herman Reynders is dat nu vaak niet het geval.
  [naar artikel]
 38. Vandalisme tegen de Arc de Triomphe: waarom is dat een trap in de ziel van veel Fransen? (02/12/2018 - VRT NWS)
  De Arc de Triomphe in het centrum van Parijs was gisteren het toneel van een ware veldslag tussen de ordediensten en "gele hesjes". Daarbij is echter het historische monument besmeurd met verf en is binnenin het gebouw schade aangebracht. Dat kan de sympathie voor de hesjes wel aantasten, want de Arc de Triomphe schaden is een trap in de ziel van veel Fransen.
  [naar artikel]
 39. Vaticaan: "Mensen kunnen hun geslacht niet kiezen of veranderen" (11/06/2019 - VRT NWS)
  Het Vaticaan vindt dat mensen niet het recht hebben om van geslacht te veranderen. Dat staat in een officieel document dat gisteren gepubliceerd werd. Het Vaticaan verwerpt het idee dat je kan veranderen van identiteit en van gender. Er wordt opgeroepen om "een positieve, behoedzame seksuele opvoeding" aan te bieden, zodat kinderen "de originele waarheid van mannelijkheid en vrouwelijkheid" kunnen leren.
  [naar artikel]
 40. Fransen "krijgen hun zeg" over de heropbouw Notre-Dame (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Fransen "zullen zich kunnen uitspreken" over de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs, zo heeft de Franse minister van Cultuur Franck Riester...
  [naar artikel]
 41. Mannen van Runkst brouwen bier in de Brouwerslaan (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De jonge brouwerij Donbosvalk uit Runkst presenteert bij de 60ste Runkster Volksfeesten midden september haar ‘Runxter bier’. “Dit is het bier dat we zelf graag drinken maar nergens vonden”, zeggen de bedenkers Kristof ParDON, Roel BOSmans en Dirk VALKenborg die elk een deeltje van hun naam aan de brouwerij leenden.
  [naar artikel]
 42. Fransen staan sceptisch tegenover "nationaal debat" dat door president Macron werd beloofd (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Talrijke Fransen staan, volgens een woensdag gepubliceerde opiniepeiling, sceptisch ten opzichte van het geplande "groot nationaal debat”. De...
  [naar artikel]
 43. Macron publiceert maandag "brief aan Fransen" over groot nationaal debat naar aanleiding van sociale onrust (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron heeft vandaag aangekondigd dat hij zijn "brief aan de Fransen" maandag bekendmaakt en dat hij onder meer zal preciseren wat hij wil...
  [naar artikel]
 44. De Wever: "CD&V wil Limburgers nodeloos bang maken over het afschaffen van de provincies" (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  "CD&V wil de Limburgers nodeloos bang maken over de afschaffing van de provincies." Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever blijft er wel bij dat de provincies te veel geld kosten en op termijn moeten verdwijnen. Dat zei hij tijdens de tour die enkele N-VA-kopstukken zondag maakten door Limburg.
  [naar artikel]
 45. Vrienden starten crowdfunding om eigen bier te lanceren (24/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Steven, Pieter, Wannes en Toon. Dat zijn de vier mannen die FoxTown Beer Crew opstartten. Na jarenlang bier brouwen voor ‘eigen gebruik’ besloten ze om hun passie ook met de buitenwereld te delen.
  [naar artikel]
 46. "Helemaal niet ongezond": vijf clichés over bier weerlegd (04/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Jupiler, mannen weten waarom." Een duidelijk statement van biergigant Jupiler. Want vrouwen drinken ofwel géén bier, ofwel een mierzoet
  [naar artikel]
 47. Onze man zag in het gewoel van bocht 7 hoe lelijk koers kan zijn: "Als Froome passeert, krijgt hij mijn bier naar zijn hoofd" (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een klap op de rug, oren die tuiten van zo veel boegeroep en een pak doordrenkt met water, bier en spuug. Chris Froome kreeg er serieus van langs...
  [naar artikel]
 48. Ontgoochelde Courtois spaart kritiek op Fransen niet: "Ze spelen gewoon antivoetbal" - Chadli: "Heel België is triest" (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Aan Thibaut Courtois (26) heeft het alvast niet gelegen tegen de Fransen. De doelman van de Rode Duivels pakte andermaal uit met enkele...
  [naar artikel]
 49. Ronaldo: "De Fransen lachten wel erg veel vóór de EK-finale" (22/11/2016 - Sporza)
  Cristiano Ronaldo vond dat het Franse elftal wel erg zelfzeker aan de aftrap stond van de EK-finale. "Ik heb daarvan gebruikgemaakt om mijn ploegmaats te motiveren", vertelt de Portugees.
  [naar artikel]
 50. "Nieuws gaat vaak over problemen, en dan is het journalistiek smullen in België" (13/07/2017 - De Redactie)
  Na goed 15 jaar correspondentschap in België trekt Joris van Poppel terug naar zijn thuisland Nederland. Voor hem was het "journalistiek smullen" van de Belgische toestanden. Maar hij is ook persoonlijk gaan houden "van de cultuur, de mensen en het speciale bier".
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.