Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 January 2021
07:35 uur

Liedekerkenaar moet tocht naar Compostella vroegtijdig stoppen door corona: "Grenzen zullen binnenkort sluiten"

VRT NWS

16/09/2020 - 11:21

Liedekerkenaar Hans Jünger (58) moet zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella na 60 dagen stopzetten. Vlak voor hij de Pyreneeën en dus ook de grens van Frankrijk met Spanje moet oversteken, is hij bang dat corona een stok in zijn wielen zal steken. "De grenzen gaan waarschijnlijk binnenkort dicht. Dan geraak ik niet meer terug."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eerste les na tocht naar Compostella (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Telefacts brengt vanavond de historische tocht van professor Johan Swinnen, die in 32 dagen van Leuven naar Santiago De Compostella liep. Een tocht...
  [naar artikel]
 2. Bart De Wever: "Mensensmokkel is nieuwe drugs, Europese grenzen moeten dicht" (17/06/2018 - De Morgen)
  "Je kan met mensenhandel nóg meer verdienen dan met drugsmokkel." Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever deze middag gezegd in VTM NIEUWS. "Het is de grootste lucratieve post van de georganiseerde misdaad. Europa moet daar dringend een einde aan maken. We moeten de grenzen sluiten."
  [naar artikel]
 3. Erehaag voor Compostella fietsers (04/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 september vertrokken Marc Bussels, Roger Paulussen, Rudy Loisen en Lucien Evens met de fiets vanuit Opglabbeek naar Santiago de Compostella. "Een uitdaging die al jaren in onze achterhoofden leeft. Toen Luc Vliegen, de pionier van ons fietsgroepje, in 2005 ernstig ziek werd, beloofden we dat we bij volledige genezing een fietstocht naar het bedevaartsoord Santiago De Compostella te maken. Helaas is Luc overleden. Vermits kanker ook vandaag nog vele mensen treft, willen we onze trip naar Compostella koppelen aan het goede doel, in dit geval ‘Kom Op Tegen Kanker (KOTK)", vertelt Lucien.
  [naar artikel]
 4. Vlaamse start B&B in Spanje: "Net geopend en we moesten alweer sluiten door corona" (10/06/2020 - VRT NWS)
  Een gezin uit Gooik besliste eind 2019 om met hun hele hebben en houden naar Spanje te verhuizen en daar een bed & breakfast te openen, maar corona gooide roet in het eten. "Onze eerste klanten waren 's middags vertrokken en 's avonds kregen we het nieuws te horen dat we onze B&B moesten sluiten door het coronavirus."
  [naar artikel]
 5. Burgemeester grensstad Hoogstraten: "Nederlanders, ga niet op café of restaurant in België" (14/10/2020 - VRT NWS)
  Burgemeester van grensstad Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) roept Nederlanders op om niet naar België te komen nu de horeca in Nederland de deuren moet sluiten voor corona. De grenzen sluiten is volgens hem niet nodig.
  [naar artikel]
 6. Basisschool Moorsele sluit vroegtijdig door corona: "We kunnen het schooljaar niet mooi afsluiten" (28/06/2020 - VRT NWS)
  De vakantie is voor de leerlingen van de Vrije Basisschool BaMo in Moorsele vrijdagavond nogal onverwacht begonnen. Twee personeelsleden bleken eerder die week besmet met het coronavirus. Maar toen het nieuws vrijdagavond kwam dat ook een kleuter corona had, besloot de school haar deuren dan maar te sluiten.
  [naar artikel]
 7. Macron over nieuwe sluitingen van Europese grenzen: "absurd" en "contraproductief" (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag gewaarschuwd dat het sluiten van de grenzen tussen EU-landen wegens het coronavirus geen goed...
  [naar artikel]
 8. Burgemeester Kinrooi: "Grenzen sluiten doe je niet alleen" (12/01/2021 - VRT NWS)
  Europa kijkt met een bang hart naar de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Die variant duikt nu ook steeds vaker op buiten het Verenigd Koninkrijk, onder meer in Nederland. Er gaan nu stemmen op bij experts om de grenzen opnieuw te sluiten, hoewel de burgemeesters in sommige grensgemeentes dat niet zo’n goed idee vinden.
  [naar artikel]
 9. De Crem: "Geen enkele intentie om over te gaan tot sluiten van grenzen” (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Er is op dit moment geen enkele intentie om ook maar over te gaan tot het sluiten van de grenzen", zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De...
  [naar artikel]
 10. De Wever: "Links moet kiezen: open grenzen of welvaartsstaat" (24/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever moet "links" kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. Dat schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen. "Moeten we iedereen opvangen en moet die opvang via inwijking gebeuren? Mij goed, maar dan kunnen we ons sociaal systeem niet meer op het huidige niveau handhaven."
  [naar artikel]
 11. Zo zwaar was tocht naar Compostella (27/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Eerste les na tocht naar Compostella (27/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Mechelse vertrekt met elektrische rolstoel naar Compostella: “Als herinnering aan mijn man” (17/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Roosje Sourdeau (64) is zaterdagmiddag vertrokken op de Grote Markt van Mechelen voor haar bedevaart naar Santiago de Compostella. De Mechelse maakt de tocht in een elektrische rolstoel. Dat doet ze in de eerste plaats als eerbetoon aan haar overleden echtgenoot.
  [naar artikel]
 14. Ja, grenzen sluiten zou nuttig zijn. Maar nee, we gaan het niet doen (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "De grenzen sluiten is niet aan de orde." Premier Alexander De Croo (Open Vld) ziet meer heil in filtercontroles, mochten grote hordes buitenlandse shoppers de grens beginnen over te steken. Experts zien nochtans wel nut in het dichtgooien van de grensovergangen. Alleen ligt dat nu een pak moeilijker dan in het voorjaar.
  [naar artikel]
 15. Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD) over mogelijke sluiting grenzen: "Absoluut laatste redmiddel" (15/01/2021 - VRT NWS)
  Volgens Europarlementslid Hilde Vautmans is het sluiten van de grenzen, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het laatste redmiddel. Een lidstaat mág dat eigenlijk ook niet volgens Europa, enkel in uitzonderlijke gevallen. Indien een land toch zijn grenzen wil sluiten, pleit Vautmans voor een gecoördineerde aanpak.
  [naar artikel]
 16. Weerbaarheidstrainster: "Het wordt niet aangeleerd aan meisjes om duidelijk grenzen aan te geven" (11/11/2017 - VRT NWS)
  "Ook anno 2017 is het voor heel veel vrouwen nog niet evident om hun grenzen aan te geven." Dat zegt Suzanne Cautaert, die cursussen weerbaarheidstraining geeft en al 40 jaar bezig is met de problematiek. "Dergelijk gedrag wordt vaak langzaam opgebouwd en vrouwen weten vaak niet hoe ze het kunnen stoppen."
  [naar artikel]
 17. "Bijna had Angela Merkel de Duitse grenzen opnieuw gesloten" (05/03/2017 - De Redactie)
  Goed een week na haar intussen wereldberoemde "Wir schaffen das" zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel al sterk overwogen hebben om de Duitse grenzen voor asielzoekers te sluiten. Dat schrijft een Duitse onderzoeksjournalist in een nieuw boek.
  [naar artikel]
 18. "Teken van minachting": Trump verlaat G7-top in Canada vroegtijdig (09/06/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de G7-top van belangrijkste industrielanden in Canada vroegtijdig verlaten. "We hebben de top afgesloten", zei Trump in La Malbaie. De bijeenkomst werd overschaduwd door onenigheid tussen de Verenigde Staten en de andere leden, over onder meer invoerheffingen en het lidmaatschap van Rusland. Dat Trump de G7 vroegtijdig verlaat, wordt algemeen gezien als een teken van minachting.
  [naar artikel]
 19. Minder naar kantoor, ook na corona? Digitaal ondernemer Jo Caudron: "We krijgen een afstandseconomie" (27/04/2020 - VRT NWS)
  We zullen minder naar kantoor of naar school gaan, ook na corona. Dat voorspelt digitaal ondernemer Jo Caudron in "De zevende dag": "Hoe langer deze situatie duurt, hoe meer werkgevers en werknemers zullen beseffen dat we dit niet zomaar kunnen terugdraaien". Wanneer we samenkomen, zowel op school als op het werk, zal sociaal contact op de eerste plaats staan, boven productiviteit, aldus Caudron.
  [naar artikel]
 20. Vete tussen voorzitters De Wever (N-VA) en Lachaert (Open VLD) blijft duren: "Dit kleuterachtige gedoe moet stoppen" (12/01/2021 - VRT NWS)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert heeft in "Terzake" uitgehaald naar zijn collega Bart De Wever (N-VA). Lachaert wil een streep trekken onder de vete tussen hen, die begon tijdens de zoektocht naar een nieuwe federale regering. "Bart De Wever moet zich nu als een volwassene gaan gedragen, deze oorlog moet stoppen."
  [naar artikel]
 21. Zuid-Amerikaanse landen vangen nog altijd Venezolanen in nood op: "De grenzen sluiten is geen oplossing" (31/08/2018 - De Morgen)
  Ondanks groeiende problemen aan de grenzen houden Zuid-Amerikaanse landen hun deuren open voor Venezolaanse migranten en vluchtelingen. "Wij hebben de plicht om mensenrechten van migranten te respecteren", luidt de slotverklaring van een regionaal overleg.
  [naar artikel]
 22. Scania moet ingrijpen door corona: 5.000 banen op de tocht (01/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Zweedse vrachtwagen- en bussenmaker Scania staan duizenden banen op de tocht. Door de coronacrisis is de vraag naar vrachtwagens en zware...
  [naar artikel]
 23. Corona besmet de Belgische muziek: "Niemand durft nu nog een band te boeken" (26/03/2020 - VRT NWS)
  "Wat is de impact van corona op jouw leven?" vroeg Jasper Van Loy van Studio Brussel aan meer dan dertig mensen uit de Belgische muzieksector. "Niemand durft op dit moment nog een band te boeken" en "Zullen mensen meteen weer tickets kopen zodra de maatregelen opgeheven worden?" kreeg hij onder meer te horen. Ook de muzieksector krijgt het hard te verduren door de corona-crisis.
  [naar artikel]
 24. N-VA reageert op incident in Gentse gemeenteraad: "Intimidatie en pesterijen moeten stoppen" (26/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse N-VA zegt dat hun gemeenteraadslid dat dinsdag in het stadhuis in de clinch ging met sp.a-schepen Resul Tapmaz "geïntimideerd en gepest" wordt door mensen binnen de Turks-Gentse gemeenschap. Eén website, die eerder al in opspraak kwam, wordt genoemd. "De druk is te voelen tot in de raadszaal. Van treiterende sms’en tot beschuldigingen. Dit moet stoppen."
  [naar artikel]
 25. Hoe onveilig is de route naar Santiago de Compostella? (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse vrouw kwam met Pinksteren om het leven nadat ze door een auto was geschept op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Haar...
  [naar artikel]
 26. Wat doet Booking.com en moet ik elke voucher zomaar aanvaarden? "De inspecteur" geeft antwoord op jullie reisvragen (27/03/2020 - VRT NWS)
  Grenzen gaan dicht, vluchten worden geannuleerd, en hoteluitbaters kunnen hun gasten niet meer ontvangen. De reissector ligt op apegapen door de coronacrisis. En dat heeft grote gevolgen als je binnenkort op reis vertrekt. "De Inspecteur" geeft samen met het Europees Centrum voor de Consument een antwoord op de meest gestelde vragen.
  [naar artikel]
 27. Moet Marco zijn hond laten inslapen door bedevaart naar Compostella? (28/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Marco uit Kapellen maakt vrijdag zijn droom waar. Hij vertrekt dan op bedevaart naar Santiago de Compostella. Maar eerst moet hij nog opvang zien te vinden voor zijn hond Max. En dat is niet gemakkelijk, want alle opvangasielen zitten vol en een hondenhotel kan Marco niet betalen.
  [naar artikel]
 28. Kankeronderzoeker loopt van Leuven naar Compostella: "Eerbetoon aan zoon en alle kankerpatiënten" (21/08/2017 - De Redactie)
  Johan Swinnen beloofde "iets zot" te doen als zijn zoon - die zelf kanker heeft - dit jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag maakt hij die belofte waar en loopt hij zo maar even 2.400 kilometer in 32 dagen. "Ik wil de symbolische strijd van kankerpatiënten overdoen."
  [naar artikel]
 29. Jemenitische vertegenwoordigers trekken aan alarmbel: "De oorlog in Jemen moet stoppen" (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "De oorlog in Jemen moet stoppen. Wat we nodig hebben is vrede." Dat is de boodschap die vier leden van het Jemenitische sociale middenveld...
  [naar artikel]
 30. "Tik Tak" binnenkort ook te zien zijn op de BBC: "Primeur voor VRT-kinderprogramma" (12/06/2020 - VRT NWS)
  "Tik Tak" zal binnenkort te zien zijn op de BBC. Het is de eerste keer dat een eigen VRT-productie en VRT-kinderprogramma te zien zal zijn op de Britse openbare omroep. Naast de kinderen in Groot-Brittannië zullen ook die in Mexico kunnen genieten van de iconische schaapjes en drinkmannetjes. De vernieuwde "Tik Tak"-reeks is op dit moment ook al te zien in Denemarken, Finland, Nederland, Israël en Noorwegen.
  [naar artikel]
 31. Crevits: "Extreme verantwoordingsdrang in onderwijs moet stoppen, dossiers mogen niet te dik zijn" (19/09/2018 - VRT NWS)
  Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt dat scholen minder tijd moeten steken in het opstellen van dossiers en het verantwoorden van bepaalde maatregelen die ze nemen. "De extreme verantwoordingsdrift in het onderwijs moet stoppen. We moeten leraren vertrouwen dat hun begeleiding goed is", zegt ze in "Terzake". 
  [naar artikel]
 32. VN-baas: "We moeten stoppen met onze oorlog tegen de natuur" (01/12/2019 - VRT NWS)
  VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft een duidelijke oproep gedaan aan de vooravond van de Klimaatconferentie in Madrid: "De mensheid moet stoppen met zijn oorlog tegen de natuur". Guteress wees op de nefaste gevolgen van de klimaatopwarming en hekelde een "gebrek aan politieke wil".
  [naar artikel]
 33. Brasserie moet verplicht sluiten tijdens Tomorrowland: "Serieuze streep door mijn rekening" (15/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort is het weer Tomorrowland in Boom. Da’s goed nieuws voor de danceliefhebbers, maar minder voor de uitbaatster van taverne De Schorre, een...
  [naar artikel]
 34. Buurlanden sluiten grenzen met Mali na militaire staatsgreep (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (Ecowas) heeft de recente gebeurtenissen in lidstaat Mali, "door putschistische militairen",...
  [naar artikel]
 35. Danny Verbiest: "Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen" (29/04/2019 - VRT NWS)
  Danny Verbiest (73), de geestelijke vader van Samson, denkt eraan om hem - net als Gert - binnenkort te laten stoppen. Dat zegt Verbiest in de nostalgische podcast "Akkerdjie". Gert Verhulst zelf kondigde begin april aan dat hij in 2020 ophoudt met "Gert & Samson".
  [naar artikel]
 36. "Teken van minachting": Trump verlaat G7-top in Canada vroegtijdig (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de G7-top van belangrijkste industrielanden in Canada vroegtijdig verlaten. "We hebben de top...
  [naar artikel]
 37. eID-lezers binnenkort verleden tijd, overheid werkt aan alternatieven (13/01/2017 - De Redactie)
  Het moet binnenkort een stuk eenvoudiger worden om u als burger aan te melden bij overheidswebsites. "Voor heel wat mensen is het vandaag een hele opgave om "het bakje" van de eID aan de praat te krijgen."
  [naar artikel]
 38. Test met "slimme auto's": "Auto's zullen automatisch waarschuwen om te remmen of stoppen" (08/04/2019 - VRT NWS)
  Naast de snelweg E313 ter hoogte van Ranst voeren de universiteiten van Antwerpen en Gent vanaf vandaag testen uit met "geconnecteerde wagens", samen met technologiebedrijf Imec. De testauto's kunnen met elkaar communiceren, en waarschuwen elkaar wanneer er geremd om gestopt moet worden.
  [naar artikel]
 39. Gemengde gevoelens bij langeafstandskoppels: "Deze versoepeling sluit nog altijd veel koppels uit" (21/08/2020 - VRT NWS)
  Goed nieuws voor wie een partner heeft in een land waarnaar reizen verboden is door corona. Vanaf 1 september zullen zij elkaar weer in de armen kunnen sluiten. Als ze al lang genoeg samen zijn tenminste. We konden drie Vlamingen spreken die met gemengde gevoelens aftellen naar 1 september.
  [naar artikel]
 40. De Wever: 'Europa staat op kantelen in migratiekwestie' (17/06/2018 - Knack)
  'Het zal er nu op aankomen om het waar te maken en de illegale instroom te stoppen door de grenzen te sluiten'.
  [naar artikel]
 41. China: "Noord-Korea moet kernprogramma en VS militaire oefeningen stoppen" (08/03/2017 - De Redactie)
  "Dat zou de partijen opnieuw naar de onderhandelingstafel kunnen brengen", zegt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.
  [naar artikel]
 42. Buschauffeur "straft" leerlingen voor "belletjetrek" en reed 5 km door zonder stoppen (13/10/2017 - VRT NWS)
  De Lijn onderzoekt klachten van een aantal ouders over een buschauffeur in Vlaams-Brabant. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man was het zo beu dat leerlingen de bus lieten stoppen zonder af te stappen dat hij hen zonder te stoppen meteen aan de eindhalte afzette.
  [naar artikel]
 43. Jeangu Macrooy voor Nederland op Songfestival met gospelballade "Grow": "Wederom geen behaagzieke inzending" (05/03/2020 - VRT NWS)
  Nederland stuurt de Surinaamse soulzanger Jeangu Macrooy met het nummer "Grow" naar het Songfestival. Het is na "Arcade" van winnaar Duncan Laurence vorig jaar opnieuw een persoonlijk nummer geworden. Een ballade deze keer ondersteund met gospel. Hoewel "Grow" gisteren officieel moest worden voorgesteld in het programma "De wereld draait door" lekte het vroegtijdig uit.
  [naar artikel]
 44. Antwerpse GZA-ziekenhuizen sluiten Covidafdelingen (19/05/2020 - VRT NWS)
  De ziekenhuizen van de Gasthuiszusters in Antwerpen sluiten hun Covidafdelingen. Die beslissing komt er omdat het aantal patiënten dat besmet is met corona steeds blijft dalen. In de toekomst zal het er anders aan toe gaan in het ziekenhuis. "Een zwangere vrouw die corona heeft zal gewoon op de afdeling materniteit verblijven, maar dan wél in een isolatiekamer", vertelt Peter Peeters van GZA op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 45. De Wever: "Dit moet stoppen" (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "De issue is nu net de onrust wordt veroorzaakt door eigen mensen zonder reden", zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. De debatten die Vuye en
  [naar artikel]
 46. Sebastien wandelde al naar Rome, Santiago de Compostella en Jeruzalem. Maar zijn meest avontuurlijke reis was die in zijn eigen stad (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hij wandelde al naar Santiago de Compostella, naar Rome en zelfs helemaal tot in Jeruzalem. Maar op zijn laatste grote tocht van een maand was langeafstandswandelaar Sebastien de Fooz nooit meer dan enkele metrohaltes verwijderd van zijn huis in de Brusselse gemeente Etterbeek. “En toch kwam ik na een maand thuis met het gevoel alsof ik terugkeerde van een lange, intense reis.”
  [naar artikel]
 47. "Polen moet stoppen met oerbos te kappen" (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Polen moet stoppen met het kappen van bomen in het woud van Bia?owiesk. Het laatste oerbos van Europa maakt deel uit van een door de EU beschermd...
  [naar artikel]
 48. Vakbondsman: "Beledigingen van O'Leary maken Ryanair-personeel alleen maar bozer" (01/08/2018 - VRT NWS)
  Er is nog geen oplossing in zicht voor het sociale conflict bij Ryanair. Topman Michael O'Leary dreigde er gisteren mee om jobs te verhuizen naar Polen. Maar die dreigementen zullen het personeel niet doen inbinden, zegt Koen Dries van de christelijke vakbond LBC. "De acties zullen eerder uitbreiden en verharden dan dat ze zullen stoppen."
  [naar artikel]
 49. De Crem: “De grenzen sluiten, dat gaan we niet meer doen” (13/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Bij een volgende lockdown zullen we de grenzen niet meer sluiten.” Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem vanmiddag gezegd bij een overlegmoment in Baarle-Nassau.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.