Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
01:56 uur

COLUMN. "Overal ter wereld wordt land van anderen ingenomen en kapot gemaakt"

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:23

COLUMN. "Overal ter wereld wordt land van anderen ingenomen en kapot gemaakt"


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Onze lezers laten hun thermometer zien: "En toch is hij niet kapot" (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met temperaturen die zowat overal vlot boven de 35 graden gingen, was Limburg donderdag misschien wel de warmste provincie van het land. Dat bewijzen ook de foto's die onze lezers hebben gemaakt van hun thermometer. Bekijk ze hier.
  [naar artikel]
 2. Experten: "Biodiversiteit gaat overal ter wereld achteruit. We moeten nu handelen" (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De biodiversiteit blijft overal in de wereld op verontrustende wijze achteruitgaan. Dit blijkt uit rapporten, samengesteld door honderden...
  [naar artikel]
 3. IJsland onthult gedenksteen ter nagedachtenis van gletsjer: "Overal ter wereld zijn gletsjers in gevaar" (18/08/2019 - VRT NWS)
  In IJsland is vandaag een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis van een gletsjer. De Okjökull in Borgarfjörður, in het westen van IJsland, verloor in 2014 al zijn status van "gletsjer", maar nu is er een gedenksteen onthuld om de aandacht te vestigen op het belang van deze grote ijsmassa's. "Overal ter wereld zijn gletsjers in gevaar", zegt Frank Pattyn, glacioloog aan de ULB in "De ochtend" op Radio 1. "Ze verdwijnen zienderogen."
  [naar artikel]
 4. Hoort u "Yanny" of "Laurel"? Het ligt aan uw hersenen!  (16/05/2018 - VRT NWS)
  "Het internet" is in de ban van een opmerkelijk geluidsfragment van luttele seconden. Sommigen horen glashelder het woord "Yanny", anderen zweren dat ze "Laurel" horen. In "De wereld vandaag" legt audioloog Bart Vinck uit hoe dat mogelijk is.
  [naar artikel]
 5. PREVIEW: "Ze zabberen gewoon de muren kapot!" (26/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We gaan het niet ontkennen: met kinderen in de buurt is de kans groot dat er iets kapot gaat. Maar een betonnen muur? That's a first! "Tom
  [naar artikel]
 6. Onze Chef Voetbal ziet 'everybody happy' bij contractverlenging Martínez: "De juiste man voor dit geld" (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Micro kapot. Geluidsinstallatie kapot. "Dit gebouw is rijp voor de schroothoop", vloekte ceremoniemeester Stefan Van Loock - gelijk heeft-ie.
  [naar artikel]
 7. Belgische hacker Inti De Ceukelaire wint "WK Hacken": "We hebben de wereld een stukje veiliger gemaakt" (14/08/2018 - VRT NWS)
  De Belgische ethische hacker Inti De Ceukelaire is in Las Vegas verkozen tot "The Most Valuable Hacker", de meest prestigieuze titel die hackers wereldwijd kunnen krijgen. Hij won omdat hij onder meer kon binnendringen in de systemen van Uber en het Pentagon. "We hebben de wereld een stukje veiliger gemaakt."
  [naar artikel]
 8. "Hij rukte mijn blouse kapot": Linda de Mol aangerand als tiener (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Linda de Mol (53) is tijdens haar tienertijd aangerand en deed daarvan aangifte. De Nederlandse tv-coryfee vertelt dat in een openhartige column in...
  [naar artikel]
 9. Boris "brexit" Johnson schreef vlak voor referendum "remain"-column (16/10/2016 - De Redactie)
  Boris Johnson liet in aanloop naar het brexitreferendum zijn "leave"-stem duidelijk horen. Nu blijkt dat hij enkele dagen voor de cruciale stemming in een column het "remain"-standpunt verkondigde. Het artikel werd nooit gepubliceerd, tot The Sunday Times er vandaag mee uitpakte.
  [naar artikel]
 10. Overal minder misdaad. En niet dankzij politie of politiek (10/05/2018 - De Morgen)
  Met de recentste statistieken in de hand riep Bart De Wever Antwerpen woensdag uit tot "veiligste grootstad van het land". In vergelijking met 2012 zijn bijna alle misdaadvormen aan het imploderen. Maar volgens criminologen is er iets wat korpscheffen en burgemeesters ons vergeten te vertellen: "Dat gebeurt overal."
  [naar artikel]
 11. Tiener vraagt Emma Stone uit met prachtige remake van openingsscène "La La Land" (06/04/2017 - De Redactie)
  Wordt de 17-jarige Jacob Staudenmaier eind april door Emma Stone vergezeld naar zijn schoolbal? Duizenden mensen gunnen het hem alvast, aangezien hij voor de Oscarwinnares een eigen bewerking heeft gemaakt van de epische openingsscène uit "haar" film "La La Land".
  [naar artikel]
 12. Calvo reageert: "Wij de politiek kapot maken? Een kat in het nauw maakt rare sprongen" (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Mensen zoals Calvo: dat maakt de politiek kapot". Aan het woord: Bart De Wever, gisterenavond in Terzake. Ik schrok even, maar ik had het
  [naar artikel]
 13. "Ik heb net gif ingenomen": verdachte van oorlogsmisdaden drinkt flesje leeg nadat hij verdict te horen krijgt (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een hoorzitting over oorlogsmisdaden in Den Haag is stilgelegd na een incident met de beklaagde. Die zou naar eigen zeggen gif ingenomen hebben...
  [naar artikel]
 14. Elio Di Rupo (PS) wil "nieuw sociaal pact om alles te herstellen wat MR en N-VA kapot hebben gemaakt" (01/05/2018 - VRT NWS)
  In zijn 1 mei-toespraak pleitte PS-voorzitter Elio Di Rupo ervoor om het "harde neoliberale" en "destructieve" programma van de huidige federale regering na de verkiezingen van 2019 te vervangen door een "nieuw sociaal pact". De Franstalige socialisten willen onder meer een minimumoon van 14 euro per uur invoeren. Nu bedraagt dat minimumloon 9,5 euro.
  [naar artikel]
 15. Klimaatcoalitie: "Is het nog een manier van werken om halve wereld te laten vliegen naar bepaalde plek?” (31/10/2019 - VRT NWS)
  "Ik ben geen voorstander van grote delegaties die ingevlogen worden" zegt Dave Van Meel van de Klimaatcoalitie in "De wereld vandaag". Daarmee wil Van Meel zeggen dat er moet nagedacht worden over anderen manieren om klimaattoppen te organiseren. Dirk Holemans van denktank Oikos treedt hem bij. "Maar ik zou het ook jammer vinden mochten we daar een zwart-witdiscussie van maken."
  [naar artikel]
 16. Xavier Malisse in "De slimste mens ter wereld": "Wat een kakspel is dit!" (25/10/2017 - VRT NWS)
  Vanavond heeft Xavier Malisse zijn intrede in "De slimste mens ter wereld" gemaakt. De ex-tennisser nam het op tegen Goedele Wachters en Dalilla Hermans. Ontdek hier wie won en wie afviel.
  [naar artikel]
 17. "Dikke middelvinger naar de kiezer" (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Je het zou niet kunnen geloven als ze op het papier zouden zetten. We lezen overal dat er afspraken zijn gemaakt om met deze coalitie verder te
  [naar artikel]
 18. "Filedruk neemt overal in het land toe, behalve in Charleroi" (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Behalve in Charleroi, neemt de verkeersdrukte overal in het land toe. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index 2016, die voor het eerst tien data
  [naar artikel]
 19. Lichtvervuiling: "We zijn de nacht aan het verliezen" (23/11/2017 - VRT NWS)
  Onze planeet wordt ondanks allerlei maatregelen en campagnes steeds "lichter". Recente NASA-beelden tonen hoe de lichtvervuiling overal ter wereld steeds grotere proporties aanneemt. De laatste 4 jaar steeg de lichtvervuiling met 2 procent per jaar. "Het verlies van de nacht heeft nefaste gevolgen voor fauna, flora én mensen", waarschuwen wetenschappers.
  [naar artikel]
 20. "Ik heb net gif ingenomen": verdachte van oorlogsmisdaden drinkt flesje leeg na horen verdict dat hij schuldig is (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een hoorzitting over oorlogsmisdaden in Den Haag is stilgelegd na een incident met de beklaagde. Die zou gif ingenomen hebben toen hij het verdict...
  [naar artikel]
 21. Nieuwe videoclip van Anouk is ode aan deze 27 iconische vrouwen: "Ze zijn een inspiratie voor meisjes overal ter wereld" (06/04/2019 - VRT NWS)
  Een opmerkelijke videoclip bij de nieuwe single van Anouk: de Nederlandse zangeres trekt de kleren aan van 27 iconische vrouwen. "Sommige van deze vrouwen waren echte pioniers, anderen hadden de moed om op te komen voor zichzelf en om de eerste stappen te zetten voor gendergelijkheid, anderen zijn de leiders van vandaag. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze vechten voor datgene waarin ze geloven en ze zijn daarom een groot voorbeeld voor onze maatschappij en een voorbeeld voor jonge meisjes wereldwijd." Hieronder kan u de 27 vrouwen ontdekken.
  [naar artikel]
 22. "Goffin doet nu overal mee voor de titel, ook op grandslamtoernooien" (20/11/2017 - Sporza)
  David Goffin heeft indruk gemaakt, ook op onze tenniscommentator Dirk Gerlo. "Goffin gaat echt kunnen bouwen op de ervaring van Londen", stelt hij.
  [naar artikel]
 23. Froome: "Moto reed mijn frame kapot" (14/07/2016 - Sporza)
  Chris Froome behoudt zijn gele trui. De Brit liep op een dikke kilometer van de streep nog zonder fiets rond. "Die motor reed mijn frame kapot, ik kon niet anders dan lopen."
  [naar artikel]
 24. Van China tot België, overal zoekt men naar vaccin tegen coronavirus: "Misschien hebben we eind dit jaar een vaccin" (19/03/2020 - VRT NWS)
  Overal ter wereld is met hard op zoek naar een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Maar hoe gaat dat precies in z'n werk? En hoe ver staan de wetenschappers al? "Misschien, hopelijk, hebben we tegen het einde van het jaar een vaccin", zegt hoogleraar virologie Johan Neyts in "De ochtend". Vijf vragen en antwoorden over die zoektocht.
  [naar artikel]
 25. Jef Neve over zijn geaardheid: "Neem de energie van de liefde weg, en dat maakt álles kapot" (30/05/2018 - VRT NWS)
  De Belgische topcomponist Jef Neve doet in "De Columbus" op Eén uit de doeken hoe hij zoekend zijn (homoseksuele) geaardheid ontdekte. "Dat is zó belangrijk: waar je op deze aardbol ook woont, dat je jezelf kan toelaten aan die energie van de liefde. Als je dat wegneemt, dat maakt álles kapot."
  [naar artikel]
 26. PANO - België gokparadijs: "Ik probeer te stoppen, maar overal zie je gokreclame" (07/03/2018 - VRT NWS)
  Het aantal gokverslaafden in ons land neemt toe en ook kinderen gokken. 1 op de 3 tieners heeft het laatste jaar gegokt, hoewel gokken pas wettelijk mag vanaf 18 jaar. Niet zo verwonderlijk, want gokken en gokreclame is vandaag alom tegenwoordig. "Pano" duikt vanavond in de wereld van het online gokken.
  [naar artikel]
 27. Exitstrategie: wanneer kan in België de tijd rijp zijn om de coronamaatregelen te versoepelen? (06/04/2020 - VRT NWS)
  In Denemarken en Oostenrijk wordt een voorzichtig begin gemaakt met het versoepelen van de strenge coronamaatregelen die de landen tot een stilstand hadden gebracht. Om dat voorbeeld te kunnen volgen in ons land is het nog wat te vroeg zegt epidemioloog Pierre Van Damme in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 28. Van "Spaanse schande" tot "laffe stilzwijgen van Europa" (02/10/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse kranten veroordelen het hardhandige optreden van de politie tegen de Catalaanse kiezers."De Spaanse schande" en "Wapenstok slaat schrale hoop op dialoog kapot", luiden enkele koppen. Om vervolgens al vooruit te kijken: het wordt tijd om te onderhandelen. En dan wordt er meteen ook richting (passief) Europa gekeken. Premier Charles Michel krijgt een dikke pluim omdat hij als eerste Europese leider het geweld hardop veroordeelde.
  [naar artikel]
 29. Het "world wide web" viert zijn 30e verjaardag: hoe een "vaag, maar opwindend" idee de wereld veranderde (12/03/2019 - VRT NWS)
  Het "world wide web" is jarig. Exact 30 jaar lanceerde de Britse natuurkundige Tim Berners-Lee,  samen met de Belg Robert Cailliau, een idee om documenten met anderen te delen. Toen zijn baas het voorstel las, kreeg Berners-Lee het antwoord: "Vaag, maar opwindend". Maar Berners-Lee zette door en het www was geboren. Het web heeft ondertussen de wereld veranderd, maar wordt meer en meer gedomineerd door tech-reuzen zoals Google en Facebook. "Ze willen maar één ding, en dat is zoveel mogelijk data verzamelen", zegt computerwetenschapper Ruben Verborgh.
  [naar artikel]
 30. The Guardian steekt de loftrompet van Elsene (05/11/2017 - VRT NWS)
  The Guardian heeft een column op zijn website gepubliceerd die de troeven van Elsene in de verf zet. "Kunst is overal in Elsene", zegt auteur Hayley Long.
  [naar artikel]
 31. Noorwegen "gelukkigste land ter wereld", België op 17e plaats (20/03/2017 - De Redactie)
  Noorwegen is het land met de gelukkigste burgers ter wereld. België klimt één plaatsje op de ranglijst en wordt zeventiende. Dat blijkt uit het World Happiness Report.
  [naar artikel]
 32. Kylie Jenner-fan spuit lippen kapot om op idool te lijken: "Met deze fake look voel ik me prettiger" (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige Brit James Holt is zo'n fan van de beroemde lippen van Kylie Jenner, dat hij ze al meerdere malen kapot spoot. "Ik zal nooit stoppen...
  [naar artikel]
 33. Scarlett Johansson: "Mijnheer president, steun mijn dochter" (22/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In talrijke steden in de Verenigde Staten en in anderen landen overal ter wereld zijn honderdduizenden mensen op straat gekomen om te strijden voor vrouwenrechten en om te protesteren tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Ook een aantal beroemdheden namen het woord, onder wie Madonna en Scarlett Johansson.
  [naar artikel]
 34. "Ik haal zuurdesem van overal ter wereld" (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brood bakken met een 120 jaar oud zuurdesem uit Canada? Geen probleem voor bakker Karl De Smedt (47). Hij verzamelt desems van over de hele wereld,...
  [naar artikel]
 35. Jan Leyers: "Hoe moslims in Europa zich voelen, verschilt enorm van land tot land" (07/09/2017 - VRT NWS)
  Vanaf maandag 11 september probeert Jan Leyers op Canvas in acht afleveringen van "Allah in Europa" uit te zoeken wat de toekomst is van de islam in Europa.  "Op een Europese islam zitten weinig moslims te wachten", zegt Jan Leyers in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Maar hoe moslims in Europa zich voelen, dit verschilt enorm van land tot land."  
  [naar artikel]
 36. Saskia De Coster over #MeToo: "Ook in de academische wereld is grensoverschrijdend gedrag een probleem" (05/09/2019 - VRT NWS)
  Schrijfster Saskia De Coster heeft een essay geschreven over haar eigen ervaring en de ervaring van anderen met grensoverschrijdend gedrag in de academische wereld. "In het academische milieu mag grensoverschrijdend gedrag ook belicht worden. In de sport- of theaterwereld lijkt #MeToo heel snel op de loer te liggen, maar in de academische wereld is dat ook zo, ook al denkt men van niet", zegt De Coster in "De afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 37. Volg live: de Kerstsoirée van "De ideale wereld" in de AB (23/12/2017 - VRT NWS)
  In de AB in Brussel is de DIW Kerstsoirée aan de gang, een satirische kerstshow van de vrouwen en mannen achter "De ideale wereld" op Canvas. Onder anderen Flip Kowlier, Isolde Lasoen en Tim Vanhamel komen langs. De opbrengst gaat naar Te Gek!? in het kader van De Warmste Week van Music For Life. Het hele gebeuren kan u via onderstaande livestream volgen.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse (31) vertrekt naar Zuidpool voor 'coolste' job ter wereld: "Postbode bij de pinguïns" (29/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Kan jij een maand niet douchen en vijf maanden samenleven met drie anderen en 2.000 stinkende pinguïns?" Met deze 'wervende' slogan zocht de
  [naar artikel]
 39. Gepeste Mathéo (14) krijgt veel steun na getuigenis: "Ik trek me eraan op, hopelijk doen ook anderen hun verhaal" (17/02/2020 - VRT NWS)
  De 14-jarige Mathéo uit Harelbeke krijgt erg veel steunberichten nadat zijn verhaal - hij wordt gepest omdat hij ros is - uitgebreid in de media is gekomen. "Mensen sturen me dat ze zelf ook ooit zijn gepest. Daar trek ik me aan op", zegt hij in "Vandaag" op Eén. En hij heeft meteen - in deze Week tegen Pesten - ook een advies voor anderen: "Praat erover, dat helpt."
  [naar artikel]
 40. Inlichtingendiensten: "Schild & Vrienden was gekend, maar geen concrete terreurdreiging" (06/09/2018 - VRT NWS)
  Paul Van Tigchelt van OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging in ons land opvolgt, heeft in "De wereld vandaag" gemeld dat de rechts-radicale beweging Schild & Vrienden gevolgd wordt door de staatsveiligheid. "De repo van "Pano" heeft geen invloed op het terreurniveau. Er zijn in de repo wapens getoond, maar het terreurniveau wordt pas verhoogd als de reële kans op terrorisme groter wordt", aldus Van Tigchelt.
  [naar artikel]
 41. "Vlaams Belang rekent erop dat N-VA zich kapot zal regeren en dat zij in 2024 de grootste partij zullen worden" (09/08/2019 - VRT NWS)
  Vlaams Belang rekent erop dat het in 2024, wanneer het weer verkiezingen zijn, de grootste partij wordt en aan zet zal zijn voor het vormen van een Vlaamse regering, omdat de N-VA zich kapot zal regeren de komende jaren. Dat was de analyse van Rik Van Cauwelaert in "Terzake".
  [naar artikel]
 42. Youth for Climate teleurgesteld: “Onze boodschap is niet overal in het land duidelijk gehoord” (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De boodschap van Youth for Climate is niet overal in het land duidelijk gehoord, wat een "teleurstelling" is, maar ook "een reden tot ongerustheid...
  [naar artikel]
 43. "Redders buiten seizoen moet kunnen" (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De burgemeester van Bredene wil dat de inzet van redders aan onze kust overal gelijk wordt. In principe is zwemmen nu overal verboden, maar in
  [naar artikel]
 44. Overal werken in Gent, maar "alles zit perfect op schema" (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met nog exact één maand voor de invoering van het mobiliteitsplan lijkt het alsof er overal in Gent gewerkt wordt. Zelfs al is het
  [naar artikel]
 45. "Redders buiten seizoen moet kunnen" (12/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De burgemeester van Bredene wil dat de inzet van redders aan onze kust overal gelijk wordt. In principe is zwemmen nu overal verboden, maar in
  [naar artikel]
 46. Watteeuw: "Bracke heeft een onvergetelijke fout gemaakt" (19/02/2017 - De Redactie)
  De lokale Gentse politiek heeft een stormachtige week achter de rug. Gents schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) reageert met afschuw op de houding van met name Kamervoorzitter Siegfried Bracke in de affaire rond de politieke mandaten. "Wat Bracke doet, maakt de politiek kapot."
  [naar artikel]
 47. Madrid vastbesloten om te verhinderen dat Puigdemont incognito terugkeert: "Ook al doet hij dat in helikopter, boot of autokoffer" (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, heeft vandaag verzekerd dat de ordediensten "overal" in het land alert zijn om te...
  [naar artikel]
 48. Extreme verkeersagressie in Brugge: man dreigt fietsster kapot te maken met bijl (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Vrouwen als jij maak ik zonder moeite kapot om erna rustig te gaan slapen." Dat riep een Brusselaar vanmiddag naar een 30-jarige fietsster in
  [naar artikel]
 49. De Britten ontdekken Belgische tv-series: "Is Belgian drama the new Scandi-noir?" (22/02/2018 - VRT NWS)
  Na de Scandinavische en Franse tv-series hebben de Britten blijkbaar de Belgische fictie ontdekt, én die wordt fel gesmaakt. De krant The Guardian schrijft er een heel artikel over. "Dit jaar wordt Belgische tv echt groots in ons land", valt er te lezen. De Britten verwachten "13 commandments" (bij ons "13 geboden") en kregen eerder al "The out-laws" (of "Clan") en "Professor T." voorgeschoteld.
  [naar artikel]
 50. "Beste praline van het land wordt gemaakt in Oostende" (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beste praline van het land komt van Oostendenaar Olivier Willems Chocolatier. Dat maakten chocoladeproducent Callebaut en restaurantgids
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.