Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
21:19 uur

Ursula von der Leyen: CO2-uitstoot “minstens 55 procent omlaag” en pleidooi voor “Europese gezondheidsunie”

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:23

De Europese Unie moet haar CO2-uitstoot tegen 2030 “met minstens 55 procent” verminderen. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag voorgesteld in haar jaarlijkse State of the Union in het Europees Parlement. Ook breekt ze een lans voor een “Europese gezondheidsunie”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ursula von der Leyen start ronde langs Europese fracties (03/07/2019 - Knack)
  Minder dan 24 uur nadat ze voorgedragen werd als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie, is Ursula von der Leyen in het Europees Parlement in Straatsburg neergestreken.
  [naar artikel]
 2. Ursula von der Leyen als Europese Commissievoorzitter: wie is voor, wie is tegen? (16/07/2019 - Knack)
  Dinsdagavond moet de Duitse Ursula von der Leyen de steun van 374 van de 751 parlementsleden achter zich zien te krijgen om de volgende voorzitter van de Europese Commissie te worden. Of ze die ook haalt, is lang niet zeker.
  [naar artikel]
 3. Negen Europese landen willen CO2-uitstoot luchtvaartsector belasten (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  België en acht andere Europese lidstaten hebben de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen donderdag opgeroepen om de CO2-uitstoot door de luchtvaartsector beter te belasten
  [naar artikel]
 4. Ursula von der Leyen met hakken over de sloot verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen is de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie. De Duitse christendemocrate kreeg dinsdagavond de steun van 383 europarlementariërs, net iets meer dan de vereiste meerderheid van 374 stemmen. Von der Leyen is de eerste vrouw die de Commissie gaat leiden.
  [naar artikel]
 5. Niet zeker dat Ursula Von der Leyen het deze week haalt (15/07/2019 - De Tijd)
  10:57 Ursula Von der Leyen heeft nog een gevecht voor de boeg om morgenavond in het Europees Parlement aanvaard te worden als de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 6. Ursula von der Leyen stapt in politiek mijnenveld (17/07/2019 - De Tijd)
  22:30 Een verdeeld Europarlement en grove scheidingslijnen tussen de Europese lidstaten: dat is de nieuwe realiteit waarmee Ursula von der leyen zal moeten werken.
  [naar artikel]
 7. Duitse Ursula von der Leyen nipt tot eerste vrouwelijke Europese Commissievoorzitter ooit verkozen (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse Ursula von der Leyen volgt Jean-Claude Juncker op aan het hoofd van de Europese Commissie. De leden van het Europees parlement hebben...
  [naar artikel]
 8. Negen Europese landen bepleiten CO2-taks voor luchtvaart (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België en acht andere Europese lidstaten hebben de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen vandaag opgeroepen om de CO2-uitstoot door de...
  [naar artikel]
 9. Ursula von der Leyen heeft battleplan klaar (06/09/2019 - De Tijd)
  10:34 Met de Italiaanse ex-premier Paolo Gentiloni zijn alle 27 naamkaartjes voor de volgende Europese Commissie binnen. Voorzitster Ursula von der Leyen legt dinsdag haar puzzel op tafel.
  [naar artikel]
 10. Ursula von der Leyen, nieuwe zakelijkheid voor Europa (02/07/2019 - De Tijd)
  19:24 De 'zakelijke' Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen wordt door de Europese staats- en regeringsleiders naar voren geschoven om de bij momenten clowneske Jean-Claude Juncker op te volgen a...
  [naar artikel]
 11. Ursula von der Leyen: 'Het drama van de brexit is een bittere les voor de populisten' (30/12/2019 - Knack)
  Staat de Europese Unie aan de rand van de implosie, nu de Britten er echt uitstappen? Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is hoopvol: 'De EU moet niet zo meedogenloos zijn voor zichzelf.'
  [naar artikel]
 12. Groenen steunen Ursula von der Leyen officieel niet (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De groene fractie in het Europees Parlement zal de voordracht van Ursula von der Leyen als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie niet...
  [naar artikel]
 13. Wie is Ursula von der Leyen, wellicht de eerste vrouw die voorzitter van de Europese Commissie wordt? (02/07/2019 - VRT NWS)
  Een vrouw aan het hoofd van de Europese Commissie, dat wordt een primeur. De Duitse Ursula von der Leyen (CDU) is voorgedragen voor de functie, maar wie is ze?
  [naar artikel]
 14. Ursula Von der Leyen kan Europese groenen voorlopig niet overtuigen: “Zal ze onafhankelijk van Macron en Merkel kunnen werken?” (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kandidaat-voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kan de Europese groenen nog niet overtuigen. "Ze kent niet zoveel van de...
  [naar artikel]
 15. Twijfels bij draagvlak voor Ursula von der Leyen in Europees Parlement (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog niet zeker dat het Europees Parlement de voordracht van Ursula von der Leyen (CDU) als voorzitter van de Europese Commissie zal...
  [naar artikel]
 16. Ursula Von der Leyen is nieuwe voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  In het Europees Parlement worden de stemmen geteld voor kandidaat-commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Die leek eerder vandaag voldoende steun te hebben vergaard om de vereiste meerderheid te krijgen: na haar speech kreeg ze een staande ovatie.
  [naar artikel]
 17. Europese Parlement wil Ursula von der Leyen geen vrijgeleide geven (27/11/2019 - Knack)
  Hoewel de voltallige Commissie woensdagmiddag door het Europees Parlement werd goedgekeurd, kreeg voorzitter Ursula von der Leyen tijdens het voorafgaand debat verrassend veel kritiek.
  [naar artikel]
 18. Hoe Ursula von der Leyen genomineerd werd als voorzitter van de Europese Commissie: een reconstructie (13/07/2019 - Knack)
  Dinsdag stemt het Europees Parlement over de voordracht van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie. Wie is de Duitse defensieminister? Hoe werd ze kandidaat? En waarom is het allesbehalve zeker dat ze in Straatsburg groen licht zal krijgen?
  [naar artikel]
 19. Charles Michel ontvangt kandidaat-Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen (07/07/2019 - Metro)
  Premier Charles Michel, die sinds enkele dagen voorgedragen is als toekomstig voorzitter van de Europese Raad, ontvangt maandag kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. De twee ontmoeten elkaar in de vooravond in het Egmontpaleis in Brussel. Het zal de eerste keer zijn dat Michel en Von der Leyen elkaar ontmoeten sinds ze dinsdag beiden werden voorgedragen voor een Europese topjob. Michel volgt vanaf 1 december Donald Tusk op als Europees president, Von der Leyen kan vanaf 1 november de opvolgster van Jean-claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie worden, op voorwaarde dat ze een meerderheid van het Europees Parlement achter zich kan scharen. bron: Belga Het bericht Charles Michel ontvangt kandidaat-Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Ursula von der Leyen wil Britten meer tijd geven om EU te verlaten (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen is bereid om het Verenigd Koninkrijk meer tijd te geven om de Europese Unie te...
  [naar artikel]
 21. Ursula von der Leyen stelt ambitieus werkprogramma van nieuwe Europese Commissie voor (27/11/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, heeft vanochtend in het Europees Parlement het werkprogramma van haar Commissie voorgesteld. Von der Leyen klonk bijzonder ambitieus. ‘Mijn boodschap is eenvoudig: laten we aan het werk gaan!’, zei ze. Het ziet ernaar uit dat een meerderheid van de parlementsleden rond de middag haar steun voor de Commissie zal uitspreken.
  [naar artikel]
 22. "Uitstoot Europese auto's moet tegen 2030 met derde omlaag" (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De totale CO2-uitstoot van personenauto's en kleine vrachtwagens moet tussen 2021 en 2030 met 30 procent omlaag. Dat staat in een voorstel van de...
  [naar artikel]
 23. Ursula von der Leyen bij VRT NWS: "Terugkeren naar België voelt als thuiskomen" (17/07/2019 - VRT NWS)
  VRT NWS kon de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen even spreken na haar verkiezing. Von der Leyen keert in zekere zin terug naar haar roots. "Ik ben inderdaad in Brussel geboren, ben naar de Europese school geweest en ik heb de eerste 13 jaar van mijn leven in België doorgebracht", zegt ze. "Het is echt alsof ik thuiskom."
  [naar artikel]
 24. Charles Michel (MR) voorgedragen als Europees president, Ursula von der Leyen als Commissievoorzitter (02/07/2019 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel heeft zijn Europese topjob beet. Michel wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Raad, ook wel de Europese president genoemd. De Europese leiders dragen de Duitse Ursula von der Leyen dan weer voor als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat zijn de Europese leiders overeengekomen na drie dagen onderhandelen.
  [naar artikel]
 25. Survivaltocht in het Europarlement: 3 grote facties leggen Ursula von der Leyen op de rooster (11/07/2019 - De Morgen)
  De leiders van de EU-landen hebben Ursula von der Leyen naar voren geschoven als voorzitter van de Europese Commissie. Woensdag legde ze een ware survivaltocht af in het Europarlement om goedkeuring te krijgen.
  [naar artikel]
 26. Ursula von der Leyen nipt verkozen tot nieuwe voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen is dinsdagavond, na een stemming in het Europees Parlement, officieel verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De Duitse CDU-politica neemt de fakkel over van Luxemburger Jean-Claude Juncker.
  [naar artikel]
 27. Charles Michel is nieuwe Europese president, Duitse Ursula von der Leyen Commissievoorzitter (02/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na dagenlang vergaderen is er een beslissing genomen over de Europese topjobs. De Belgische premier Charles Michel (MR) wordt voorzitter van de Europese Raad en mag zich Europees president noemen. Hij volgt Donald Tusk op. De Duitse Ursula von der Leyen wordt voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 28. Europees Parlement: uitstoot CO2 door auto’s moet met 40 procent omlaag (03/10/2018 - De Morgen)
  De CO2-uitstoot door auto’s moet de komende tien jaar een stuk verder omlaag dan de Europese Commissie zich heeft voorgenomen. In plaats van een reductie met 30 procent, moeten auto’s in 2030 gemiddeld 40 procent minder CO2 uitstoten, heeft het Europees Parlement vandaag bepaald.
  [naar artikel]
 29. Twijfels bij draagvlak voor Ursula von der Leyen in Europees Parlement (03/07/2019 - Knack)
  Het is nog niet zeker dat het Europees Parlement de voordracht van Ursula von der Leyen (CDU) als voorzitter van de Europese Commissie zal goedkeuren. De EVP en Renew Europe steunen haar, maar bij de sociaaldemocraten heerst er volgens een ingewijde 'grote aversie' tegen de Duitse.
  [naar artikel]
 30. Reacties op verkiezing Ursula von der Leyen: “Europa is een vrouw” (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nu Ursula von der Leyen zonder veel overschot verkozen is tot nieuwe en eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie, komen ook de eerste reacties. Charles Michel zegt al uit te kijken om met haar te kunnen samenwerken.
  [naar artikel]
 31. Charles Michel en Ursula von der Leyen bespreken toekomstige EU-prioriteiten (08/07/2019 - De Morgen)
  Premier Charles Michel, die vanaf 1 december voorzitter wordt van de Europese Raad, heeft vandaag kandidaat-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ontmoet. Ze bespraken de toekomstige prioriteiten van de Europese Unie, zo staat in een mededeling die ze na afloop lieten verspreiden.
  [naar artikel]
 32. Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitse Ursula von der Leyen is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt Jean-Claude Juncker op. Er is lang twijfel geweest of ze wel aan een meerderheid zou geraken. Maar kort voor aanvang van de geheime stemming hebben zowel de socialistische als liberale fractieleiders dan toch hun steun toegezegd aan de Duitse christendemocrate.
  [naar artikel]
 33. Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse Ursula von der Leyen is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt Jean-Claude Juncker op. Er is lang twijfel geweest of ze wel aan een meerderheid zou geraken. Maar kort voor aanvang van de geheime stemming hebben zowel de socialistische als liberale fractieleiders dan toch hun steun toegezegd aan de Duitse christendemocrate.
  [naar artikel]
 34. Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse Ursula von der Leyen is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt Jean-Claude Juncker op. Er is lang twijfel geweest of ze wel aan een meerderheid zou geraken. Maar kort voor aanvang van de geheime stemming hebben zowel de socialistische als liberale fractieleiders dan toch hun steun toegezegd aan de Duitse christendemocrate.
  [naar artikel]
 35. Europees Parlement keurt benoeming van Ursula von der Leyen tot Commissievoorzitter goed (16/07/2019 - De Tijd)
  19:34 Het Europees Parlement heeft de benoeming van de Duitse Ursula von der Leyen, die door de lidstaten als voorzitter van de Europese Commissie was voorgedragen, goedgekeurd.
  [naar artikel]
 36. Europees Parlement verkiest Ursula von der Leyen nipt als nieuwe Commissievoorzitter (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Europees Parlement in Straatsburg is dinsdagavond de geheime stemming over de voordracht van Ursula von der Leyen als toekomstige voorzitter van de Europese Commissie voltooid. Het resultaat werd rond half acht bekendgemaakt, ze haalde het met 383 stemmen van Europarlementsleden.
  [naar artikel]
 37. Van Overtveldt: ‘Ursula von der Leyen lijkt niet de juiste vrouw op de juiste plaats’ (05/07/2019 - De Morgen)
  De conservatieve ECR-fractie in het Europees parlement, met onder meer N-VA, heeft nog niet beslist of ze de voordracht van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie zal steunen. Dat zei N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt in De Ochtend. De eventuele steun voor von der Leyen zal afhangen van het programma waar ze mee komt, ‘maar de voortekenen, daar zal ik duidelijk in zijn, zijn niet goed’.
  [naar artikel]
 38. Kan Ursula von der Leyen haar engagement ook in daden omzetten? (25/07/2019 - Knack)
  In Berlijn is Ursula von der Leyen omstreden. Maar in Parijs wordt ze op handen gedragen en in Brussel is ze thuis.
  [naar artikel]
 39. Ursula von der Leyen is nipt verkozen tot nieuwe voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Knack)
  De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen is nipt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt op 1 november de Luxemburger Jean-Claude Juncker op.
  [naar artikel]
 40. Europees Parlement zet licht op groen: Ursula von der Leyen wordt eerste vrouwelijke voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - VRT NWS)
  Ursula von der Leyen wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft het Europees Parlement beslist in een geheime stemming. De Duitse politica kreeg in Straatsburg een nipte meerderheid van de parlementsleden achter zich. Het is de eerste keer dat een vrouw aan het hoofd komt te staan van de “regering” van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 41. Von der Leyen wil meerjarenbegroting inzetten (29/03/2020 - De Tijd)
  19:06 De Europese Commissie wil de meerjaren begroting van de Europese Unie inzetten tegen de effecten van de coronacrisis. Dat zegt voorzitter Ursula von der Leyen.
  [naar artikel]
 42. Ursula von der Leyen stelt dinsdag nieuwe Europese Commissie voor (05/09/2019 - De Morgen)
  De nieuw verkozen voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, stelt volgende week dinsdag haar nieuwe ploeg voor. Dat heeft ze donderdagmiddag bekendgemaakt, nadat ook Italië zijn kandidaat voor de Commissie heeft voorgedragen. Het gaat om oud-premier Paolo Gentiloni.
  [naar artikel]
 43. Duitse sociaaldemocraten proberen von der Leyen te kelderen (12/07/2019 - De Tijd)
  09:46 Europese Parlementsleden van de Duitse sociaaldemocratische SPD voeren actief campagne om te beletten dat hun landgenote Ursula von der Leyen de nieuwe voorzitster van de Europese Commissie wordt.
  [naar artikel]
 44. Ook truckbouwers moeten eraan geloven: CO2-uitstoot moet met 30 procent omlaag (19/02/2019 - De Morgen)
  Europese trucks en touringcars moeten vanaf 2025 15 procent minder CO2 uit stoten dan nu. Vanaf 2030 moeten de emissies zelfs 30 procent lager zijn. Dit zijn het Europees Parlement en de Europese Commissie overeengekomen met de lidstaten. Het is voor het eerst dat Europa een limiet stelt aan de uitstoot van broeikasgassen door vrachtwagens. Betekent dit het einde van diesel voor het langeafstandstransport?
  [naar artikel]
 45. Ursula von der Leyen neemt sowieso ontslag als Duits minister (15/07/2019 - Knack)
  Ursula von der Leyen neemt woensdag sowieso ontslag uit de Duitse regering, als minister van Defensie, ongeacht de uitkomst van de stemming in het Europees Parlement over haar voordracht als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 46. Ursula von der Leyen zéér nipt verkozen tot eerste vrouwelijke voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - Knack)
  Met slechts negen stemmen op overschot is de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen (60) in het Europees Parlement nipt verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt op 1 november de Luxemburger Jean-Claude Juncker op als eerste vrouwelijke Commissievoorzitter ooit.
  [naar artikel]
 47. Tusk roept Europees parlement op om Ursula von der Leyen vertrouwen te schenken (04/07/2019 - Knack)
  Twee dagen na de voordracht van Ursula von der Leyen heeft Europees president Donald Tusk donderdag de Europarlementsleden in Straatsburg opgeroepen om de Duitse kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie het vertrouwen te schenken.
  [naar artikel]
 48. D-day voor Ursula Von der Leyen: krijgt ze genoeg stemmen om de nieuwe Europese Commissievoorzitter te worden?  (16/07/2019 - VRT NWS)
  Het is vandaag de dag van de waarheid voor Ursula Von der Leyen. Tegen 18 uur vanavond moet ze zeker 374, maar eigenlijk liefst zowat 400, leden van het Europees parlement overtuigd hebben dat ze geschikt is om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden. De Duitse minister van Defensie is uitgesproken pro-Europees en zou de eerste vrouwelijke commissievoorzitter ooit worden. Maar zal het haar ook lukken?
  [naar artikel]
 49. EU-Commissievoorzitter Von der Leyen begint eerste werkdag met telefoontjes naar wereldleiders (01/12/2019 - VRT NWS)
  Sinds vandaag is de Duitse Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie, een van de machtigste posities binnen de Europese Unie. En ook voor oud-premier Charles Michel was het zijn eerste werkdag, als voorzitter van de Europese Raad.
  [naar artikel]
 50. Von der Leyen blijft bij controversiële titel voor Griekse Eurocommissaris (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomstige voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen blijft bij de titel 'Bescherming van onze Europese levenswijze' voor...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.