Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
09:16 uur

Van gezondheid tot klimaat: de speerpunten in Von der Leyens State of the Union

Knack

16/09/2020 - 11:24

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen sprak vandaag het Europees Parlement toe in de jaarlijkse State of the Union. Naar goede gewoonte kwam de commissievoorzitter met enkele ambitieuze voorstellen op de proppen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump focust op immigratie in State of the Union (06/02/2019 - De Tijd)
  06:52 De boomende Amerikaanse economie was de grote afwezigheid bij de 'State of the Union' van de president, behalve in een sneer aan de Democratische oppositie.
  [naar artikel]
 2. Nog steeds geen duidelijkheid over datum van Trumps ‘State of the Union’ (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De State of the Union (SOTU) zal niet op dinsdag plaatsvinden. Wanneer de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi president Donald...
  [naar artikel]
 3. Laatste State of the Union Juncker: sneer naar Trump en pleidooi voor sterkere buitengrenzen van de EU (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Commissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, gaf vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union stonden de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en een sterkere Unie centraal.
  [naar artikel]
 4. Factcheck: 6 onwaarheden in Trumps State of the Union (31/01/2018 - VRT NWS)
  President Trump durft al eens een loopje nemen met de waarheid, zo is al gebleken. Ook in zijn State of the Union zitten verschillende onjuistheden. Wij zetten de zes belangrijkste op een rijtje.
  [naar artikel]
 5. Kijk live de State of the Union (31/01/2018 - Knack)
  Donald Trump spreekt vannacht voor het eerst de Senaat en het Huis van Afgevaardigden toe in een officiële State of the Union. Volg hier de livestream of lees mee met Knack's liveblog.
  [naar artikel]
 6. Trump ‘kijkt ernaar uit’ om State of the Union te geven voor Congres, maar Pelosi verbiedt hem de toegang (23/01/2019 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump voelt er niets voor zijn jaarlijkse beleidstoespraak, de State of the Union, uit te stellen door de shutdown. Hij wijst de suggestie van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, om de rede uit te stellen, in een brief helemaal af. Als reactie zegt Pelosi nu dat de State of the Union afgelast is zolang de overheid niet opnieuw open gaat.
  [naar artikel]
 7. Trumps illegale werkster zit straks bij zijn State of Union (02/02/2019 - De Morgen)
  Een vrouw uit Guatemala die al twintig jaar illegaal in de VS woont, zal dinsdag in Washington president Trumps State of the Union bijwonen.
  [naar artikel]
 8. Vlaams Belang: “Geen state, geen union” (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij Vlaams Belang is niet verrast dat de beleidsverklaring van de regering-Michel wordt uitgesteld. “Geen state of the union: geen state, geen union”, klinkt het. “Van het beloofde ‘structureel hervormen’ komt niets in huis. De beloofde kracht van verandering draait in de praktijk uit op de kracht van de ontgoocheling”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas.
  [naar artikel]
 9. Gepeste Joshua Trump (11) en Nobelprijswinnares Nadia Murad te gast bij State of The Union (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede State of the Union (SOTU) van de Amerikaanse president Donald Trump wordt vandaag bijgewoond door een hele reeks genodigden. De...
  [naar artikel]
 10. State of The Union in Leuven? ‘Opgepompte woordenkramerij’ (05/04/2018 - De Standaard)
  Louis Tobback, nog tot eind dit jaar burgemeester in Leuven, heeft vragen bij de inperking van de financiële macht van de gemeenteraad. ‘Wat ga je als gemeenteraadslid nog doen? Je dient louter als decor voor de State of the Union.’
  [naar artikel]
 11. Trump wijst uitstel State of the Union van de hand en “kijkt er naar uit” Congres toe te spreken (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump voelt er niets voor zijn jaarlijkse beleidstoespraak, de State of the Union, uit te stellen door de shutdown. Hij...
  [naar artikel]
 12. State of The Union in Leuven? ‘Opgepompte woordenkramerij’ (05/04/2018 - De Standaard)
  Louis Tobback, nog tot eind dit jaar burgemeester in Leuven, heeft vragen bij de inperking van de financiële macht van de gemeenteraad. ‘Wat ga je als gemeenteraadslid nog doen? Je dient louter als decor voor de State of the Union.’
  [naar artikel]
 13. State of the Union: Trump zet Democraten voor het blok met immigratieplan (31/01/2018 - Knack)
  In zijn eerste State of the Union probeerde Trump de twee Amerika's, die van de conservatieven en de progressieven, te verenigen. Of dat gelukt is, is zeer de vraag. Immigratie blijft een heet hangijzer.
  [naar artikel]
 14. Calvo (Groen): 'Op vlak van klimaat en energie doet u minder dan de minimale dienstverlening' (11/10/2017 - Knack)
  Groen-fractieleider Kristof Calvo meent dat de regering geen ambitie aan de dag legt op het vlak van klimaat en energie. 'Op vlak van klimaat en energie is uw verklaring minder dan de minimale dienstverlening', zei hij woensdag tijdens het debat over de state of the union.
  [naar artikel]
 15. Donald Trumps eerste State of the Union (31/01/2018 - Knack)
  President Donald Trump spreekt vannacht voor het eerst beide kamers van het Congres toe in een officiële State of the Union-toespraak. Naar verwachting zal hij het hebben over banen, de economie, infrastructuur en immigratie.
  [naar artikel]
 16. State of the Union – Trump start State of the Union met boodschap van eenheid (06/02/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag (lokale tijd) met een week vertraging begonnen aan zijn jaarlijkse State of the Union. Hij begon zijn toespraak met een boodschap van eenheid. “Ik sta hier om samen met jullie historische doorbraken te realiseren voor alle Amerikanen”, zo sprak Trump de Congresleden toe. “De agenda die ik vanavond uiteen zal zetten, is geen Republikeinse of Democratische agenda. Het is de agenda van de Amerikaanse mensen”. Trump riep daarbij op tot samenwerking tussen beide partijen op het vlak van werk, handel, infrastructuur, gezondheidszorg, immigratie en buitenlandse beleid. “Samen kunnen we decennia van politieke patstelling doorbreken”, aldus nog de president. bron: Belga Het bericht State of the Union – Trump start State of the Union met boodschap van eenheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Trump wil dinsdag “alternatieve toespraak” geven nu Pelosi hem verbiedt State of the Union te houden: “Pure schande” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump zegt dat hij een “alternatief event” zal organiseren in plaats van de traditionele State of the Union volgende...
  [naar artikel]
 18. Groeiend aantal Democraten boycot de State of the Union van Trump (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een groeiend aantal Democratische Congresleden heeft aangekondigd de voor 30 januari voorziene State of the Union van de Republikeinse president...
  [naar artikel]
 19. Premier legt morgen 'State of the Union' af in de Kamer (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel zal morgen om 12 uur zijn regeringsverklaring ('State of the Union') afleggen in de Kamer. Dat doet hij nadat de
  [naar artikel]
 20. Trump houdt 'State of the Union' pas na einde shutdown (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal de State of the Union toch pas houden als de shutdown voorbij is. De toespraak wordt ook, zoals...
  [naar artikel]
 21. Trump stelt State of the Union uit tot na shutdown (24/01/2019 - Knack)
  Na het dagenlange gekibbel tussen de Democraten en president Donald Trump heeft die laatste nu beslist om zijn State of the Union uit te stellen, tot de shutdown voorbij is.
  [naar artikel]
 22. Charles Michel geeft State of the Union (10/10/2017 - Knack)
  Vanmiddag trapt Charles Michel het parlementaire jaar officieel op gang met zijn State of the Union. Volg alles LIVE vanaf 14u30.
  [naar artikel]
 23. PS over state of the union Michel: "U staat ver van de realiteit af" (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamer bespreekt vandaag de state of the union die premier Charles Michel er gisteren heeft gehouden. Oppositiepartij PS zegt dat het beleid van...
  [naar artikel]
 24. Kamer maakt zich op voor ‘State of the Union’ (16/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Premier Charles Michel (MR) leest zondagmiddag om 12 uur in de Kamer zijn beleidsverklaring voor, de zogenoemde ‘State of the Union’.
  [naar artikel]
 25. Gebikkel en halve waarheden tijdens Trumps ‘State of the Union’ (05/02/2020 - Express)
  Op de vooravond van het verdict in zijn impeachmentproces, hield de Amerikaans president een – voor zijn doen – beheerste State of the Union-toespraak. Het hoofdthema was de ‘grote Amerikaanse comeback’ die volgens hem aan de gang is. Opvallend waren enkele venijnige uitwisselingen tussen hem en de Democratische leider Nacy Pelosi. Trump had duidelijk de […] The post Gebikkel en halve waarheden tijdens Trumps ‘State of the Union’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Kamer maakt zich op voor ‘State of the Union’ (16/10/2016 - De Standaard)
  Om 12 uur leest premier Charles Michel (MR) in de Kamer zijn beleidsverklaring voor, de zogenoemde ‘State of the Union’.
  [naar artikel]
 27. Fact check: Vertelde Donald Trump wel de volledige waarheid tijdens zijn State of the Union? (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het was goednieuwsshow van bijna anderhalf uur, de eerste State of the Union van Amerikaans president Donald Trump. Met beweringen over miljoenen...
  [naar artikel]
 28. Trump spreekt State of the Union op 5 februari uit (29/01/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn State of the Union uitspreken op 5 februari voor het Congres in Washington. Dat zegt de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.
  [naar artikel]
 29. Trump spreekt State of the Union op 5 februari uit (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn State of the Union uitspreken op 5 februari voor het Congres in Washington. Dat zegt de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.
  [naar artikel]
 30. Kamer maakt zich klaar voor zondagse State of the Union: volg het hier live (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Om 12 uur geeft premier Charles Michel zijn beleidsverklaring in de Kamer. U kan hier de livestream volgen. De zogenaamde 'State of the Union'
  [naar artikel]
 31. Trump wijst uitstel State of the Union van de hand en “kijkt er naar uit” Congres toe te spreken, maar Pelosi verbiedt hem de toegang (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump voelt er niets voor zijn jaarlijkse beleidstoespraak, de State of the Union, uit te stellen door de shutdown. Hij...
  [naar artikel]
 32. Trump wil dinsdag “alternatieve toespraak” geven nu Pelosi hem verbiedt State of the Union te houden (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump zegt dat hij een “alternatief event” zal organiseren in plaats van de State of the Union volgende week dinsdag....
  [naar artikel]
 33. Trump roept op tot eenheid in State of the Union, maar: “Ik zal zorgen dat de muur gebouwd wordt!” (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag met een week vertraging zijn jaarlijkse State of the Union gegeven. Hij begon zijn toespraak...
  [naar artikel]
 34. HERLEES State of the Union Jean-Claude Juncker: 'We moeten onszelf beschermen tegen populisme' (14/09/2016 - Knack)
  in Straatsburg geeft Europees commissievoorzitter zijn jaarlijkse State of The European Union. Volg hier de livestream en live updates. 'Europese burgers kunnen niet langer voor de gek gehouden worden.'
  [naar artikel]
 35. Trump houdt State of The Union: “De jaren van economisch verval zijn voorbij” (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn jaarlijkse State of the Union-toespraak gebruikt om vooral zijn economische resultaten van de...
  [naar artikel]
 36. Tweede State of the Union voor Trump: wat valt er te verwachten? (05/02/2019 - VRT NWS)
  Vannacht om 3 uur onze tijd zal de Amerikaanse president Donald Trump het Congres toespreken. Zijn State of the Union heeft "Choosing Greatness" als titel gekregen en zal oproepen tot optimisme.
  [naar artikel]
 37. Michel geeft solide maar voorspelbare State of the Union (10/10/2017 - Knack)
  Door het zomerakkoord bood de State of the Union geen echte verrassingen. De hervormingsagenda van Michel-I wordt ook in 2018 voortgezet, maar over de heikele dossiers van deze regering werd het parlement niks wijzer.
  [naar artikel]
 38. Trump spreekt State of the Union op 5 februari uit (29/01/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn State of the Union uitspreken op 5 februari voor het Congres in Washington. Dat zegt de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Trump werd gedwongen om de toespraak, die dinsdag gepland stond, uit te stellen wegens de ‘shutdown’, de gedeeltelijke sluiting van de federale overheid. De shutdown eindigde vrijdag, nadat die de overheid meer dan een maand had lamgelegd. De organisatie van de State of the Union, de jaarlijkse toespraak waarin de Amerikaanse president ieder jaar zijn programma en visie op de toekomst van het land uit de doeken doet, leidde tot een partijtje armworstelen tussen Trump en Pelosi. Bron: Belga   Het bericht Trump spreekt State of the Union op 5 februari uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Wat u moet onthouden van Trump's eerste State of the Union (31/01/2018 - VRT NWS)
  Tom Van de Weghe bekeek de eerste State of the Union van president Trump. Zagen we vannacht een nieuwe, meer verzoenende president? Dit zijn de belangrijkste momenten op een rijtje.
  [naar artikel]
 40. Herlees: Charles Michel geeft State of the Union (10/10/2017 - Knack)
  Vanmiddag trapte Charles Michel het parlementaire jaar officieel op gang met zijn State of the Union. Herlees de hoogtepunten in ons LIVE-verslag.
  [naar artikel]
 41. Trump houdt eerste State of the Union: “We moeten ons kernarsenaal moderniseren, in de hoop het nooit te gebruiken” (31/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump hield vannacht zijn eerste State of the Union als president van de Verenigde Staten. Hij riep Democraten en Republikeinen op om compromissen te sluiten. De gevangenis van Guantanamo Bay blijft open.
  [naar artikel]
 42. Trump houdt eerste State of the Union: “We moeten ons kernarsenaal moderniseren, in de hoop het nooit te gebruiken” (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump hield vannacht zijn eerste State of the Union als president van de Verenigde Staten. Hij riep Democraten en Republikeinen op om compromissen te sluiten. De gevangenis van Guantanamo Bay blijft open.
  [naar artikel]
 43. Democraten proberen Trumps State of the Union uit te stellen vanwege shutdown; Republikeinen furieus (17/01/2019 - De Morgen)
  De op 29 januari geplande State of the Union ligt onder vuur. De jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tegenover de verzamelde volksvertegenwoordigers uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat is het middelpunt geworden van het politieke steekspel over de shutdown van de federale overheid.
  [naar artikel]
 44. Di Rupo stelt 'state of the union' uit (28/03/2019 - De Morgen)
  Geen begroting, dus ook geen 'state of the union' van de premier bij de start van het parlementaire jaar. Op de tweede dinsdag van oktober zal niet Elio Di Rupo (PS) het parlement toespreken, maar Kamervoorzitter André Flahaut (PS). Reden: de gemeenteraads-verkiezingen van 14 oktober.
  [naar artikel]
 45. Van de strijd tegen het socialisme tot de verscheurde speech: 5 opmerkelijke passages bij de State of the Union (05/02/2020 - De Morgen)
  Het woord ‘impeachment’ viel vannacht niet één keer, bij de vierde State of the Union van president Trump. Maar de giftige sfeer tussen de Democraten en Republikeinen hing er desalniettemin onmiskenbaar in de lucht. Een overzicht van de meest opmerkelijke passages.
  [naar artikel]
 46. “Grootsheid” wordt thema van Trumps tweede ‘State of the Union’ (05/02/2019 - De Morgen)
  In de nasleep van de langste shutdown uit de geschiedenis van de VS, zal de Amerikaanse president Donald Trump dinsdagavond het verzamelde Congres toespreken voor zijn tweede State of The Union (SOTU). De toespraak zal de titel "Choosing Greatness" meekrijgen en zou oproepen tot eenheid.
  [naar artikel]
 47. Trump roept op tot eenheid in State of the Union, “maar ik ga de muur bouwen” (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vannacht het verzamelde Congres toegesproken voor zijn tweede State of The Union. Zijn conclusie: de Union is in goede staat. Hij begon met een boodschap van eenheid over de partijen heen en riep op om de “politieke patstelling te doorbreken”. Maar “ik zal die muur laten bouwen”, benadrukte de president opnieuw.
  [naar artikel]
 48. Trump roept op tot eenheid in State of the Union, “maar ik ga de muur bouwen” (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vannacht het verzamelde Congres toegesproken voor zijn tweede State of The Union. Zijn conclusie: de Union is in goede staat. Hij begon met een boodschap van eenheid over de partijen heen en riep op om de “politieke patstelling te doorbreken”. Maar “ik zal die muur laten bouwen”, benadrukte de president opnieuw.
  [naar artikel]
 49. Trump kondigt nieuwe ontmoeting Kim Jong-un aan in State of the Union (06/02/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar op 27 en 28 februari ontmoeten in Vietnam. Dat heeft Trump dinsdag aan de Amerikaanse Congresleden bekendgemaakt in zijn State of the Union.
  [naar artikel]
 50. Trump wil met State of the Union zijn land verenigen en strenge immigratiewetgeving promoten (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn eerste State of the Union wil de Amerikaanse president Donald Trump het Amerikaanse volk verenigen én een optimistisch beeld scheppen van...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.