Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
10:45 uur

Lange wachttijden voor praktisch rijexamen, maar "niemand moet zich zorgen maken"

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:30

Examinatoren draaien extra shiften, maar door de lockdown blijven de wachttijden om een praktisch rijexamen af te leggen langer dan normaal. “Maar we doen er alles aan om iedereen voor 31 december aan bod te laten komen”, laat Autoveiligheid weten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit verandert er aan praktisch rijexamen (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  GOCA, de koepel van erkende examencentra, heeft een samenvatting verspreid van het nieuwe rijexamen in Vlaanderen. "Onder voorbehoud, want het is
  [naar artikel]
 2. Zes ongevallen per maand tijdens vernieuwd praktisch rijexamen (12/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de eerste negen maanden van 2017 zijn er bij het afleggen van het praktisch rijexamen categorie B (voor personenwagens) 73 ongevallen geregistreerd. In de periode na 1 juni, toen het vernieuwd rijexamen van start ging, daalde het aantal ongevallen wel van acht tot zes per maand.
  [naar artikel]
 3. Rijbewijs kwijt op terugweg rijexamen (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Houthalenaar die nog maar net zijn praktisch rijexamen behaalde heeft dat rijbewijs meteen daarna moeten inleveren. Op de Boslaan in Dilsen reed hij maandagmiddag 150 km/u. Hij wisselde van rijstrook en maakte ongecontroleerde remmanoeuvres. De politie haalde de jonge bestuurder naar de kant. De Houthalenaar vertelde dat hij in een ‘vreugderoes’ zat. Hij was op terugweg van het rijexamencentrum waar hij net een goed praktisch rijexamen had afgelegd.
  [naar artikel]
 4. "Uitschakeling Chili is slechtste voetbalnieuws van de week, Origi moet zich zorgen maken" (11/10/2017 - Sporza)
  Het is een lange dinsdagavond geworden voor Peter Vandenbempt. Na de wedstrijd van de Rode Duivels keek hij naar de ontknoping van de WK-voorrondes in Zuid-Amerika.
  [naar artikel]
 5. Gouverneurs maken zich zorgen na aanval op agenten: "Iedereen moet ons helpen, anders dreigt de situatie te escaleren" (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De provinciegouverneurs maken zich zorgen over de problemen met transmigranten op de snelwegparkings. De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé...
  [naar artikel]
 6. Duje Cop moet voor goals zorgen bij Standard: "Geen zorgen maken" (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vriendelijk, timide, maar toch zelfzeker. Nieuwe spits Duje Cop (27) moet voor doelpunten zorgen bij Standard. "Maar ik wil vooral gelukkig
  [naar artikel]
 7. Niet bijster slim: jonge Fransman rijdt met auto naar praktisch rijexamen (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Blijkbaar om op te scheppen tegen zijn vrienden, is een 18-jarige Fransman in Marseille zonder begeleider met de auto naar zijn praktisch rijexamen...
  [naar artikel]
 8. Waar blijft mijn kiesbrief? Moet ik me ongerust maken? (25/09/2018 - VRT NWS)
  Heeft u uw oproepingsbrief voor de komende gemeenteraadsverkiezingen al in de bus gekregen? En moet u zich zorgen maken als dat nog niet zo is? "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen zocht het uit.
  [naar artikel]
 9. Nieuw rijexamen is een feit: "De lat wordt hoger gelegd" (28/10/2016 - De Redactie)
  Het theoretische en het praktische rijexamen worden moeilijker. "Dat is nodig als we de dodentol lager willen krijgen", verklaart minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 10. Waarom spooklichten in Hasselt en Mol soms voor erg lange wachttijden zorgen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een defect aan enkele verkeerslichten zorgt voor wrevel bij bestuurders op de Hasseltse Kuringersteenweg en op de Postelsesteenweg in Mol. In de afwisseling tussen rood en groen worden bepaalde lichten soms overgeslagen, wat voor lange wachttijden zorgt.
  [naar artikel]
 11. Goed geprobeerd: Braziliaan vermomt zich als zijn moeder om rijexamen af te leggen (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waren het de zenuwen die haar nekten? Feit is dat Maria (60) al drie keer gebuisd was op haar praktisch rijexamen. Om die tegenslag recht te...
  [naar artikel]
 12. Wapenunie hekelt amnestieregeling: "Dit is geen echte amnestie" (01/03/2018 - VRT NWS)
  Wie een onvergund wapen in huis heeft kan die vanaf vandaag laten regulariseren tijdens een tijdelijke amnestieperiode, maar de Wapenunie is daar niet over te spreken. "Dit is geen echte amnestie", zegt Daniël Beets van de Wapenunie  in "De ochtend". Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) nuanceert: "Wie voor 2006 in orde was, moet zich geen zorgen maken."
  [naar artikel]
 13. Alleen op afspraak naar OCMW in Overpelt (30/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie vanaf 1 september in Overpelt naar het OCMW of Sociaal Huis moet, dient daarvoor op voorhand een afspraak te maken met de dienst. "Een afspraak maken heeft zijn voordelen", klinkt het bij het Sociaal Huis. "De maatschappelijke werkers kunnen zich beter voorbereiden, de wachttijden worden korter en de discretie groter." Een afspraak maken kan via telefoon (011/80.94.02) of via mail [email protected] Enkel op donderdagvoormiddag blijft het vrij spreekuur nog bestaan en kan men zo een eerste keer binnenlopen.
  [naar artikel]
 14. Lange wachttijden op Zaventem (maar Duivels worden niet gehinderd) (13/06/2018 - De Standaard)
  De douane zal vandaag stiptheidsacties houden in de luchthaven van Zaventem. Dat kan tot lange wachttijden leiden.
  [naar artikel]
 15. Minder lange wachttijden in de bouw (01/02/2020 - Express)
  De orderboekjes blijven goed gevuld maar de wachttijden voor wie wil bouwen, worden gemiddeld korter. Dat meldt Bouwunie zaterdag op basis van zijn jongste bouwbarometerenquête. ‘De Vlaamse bouwondernemers zijn nog steeds optimistisch’, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. ‘Het werkvolume blijft hoog, al merken we wel dat er een vertraging is ingezet. De wachttijden […] The post Minder lange wachttijden in de bouw appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Te lange wachttijd voor Toon Aerts in het ziekenhuis. "We vliegen meteen terug" (15/01/2017 - Sporza)
  Door de lange wachttijden in het Italiaanse ziekenhuis is er nog geen diagnose voor Toon Aerts. "Beter om meteen naar België te vliegen", zegt zijn ploegleider Sven Nys.
  [naar artikel]
 17. Kompany: "Volgende week zorgen we voor ons eigen warm onthaal" (05/04/2018 - Sporza)
  Vincent Kompany kon niet beletten dat de City-defensie doelpunten lekte in de eerste helft. "Maar er is niemand bij Man.City die zich nu al gewonnen geeft."
  [naar artikel]
 18. Rutte: "Europees migratiebeleid moet internationale verdragen respecteren" (13/06/2018 - VRT NWS)
  Het Europees migratiebeleid moet zich houden aan alle internationale verdragen en afspraken. Dat zegt de Nederlandse premier Rutte. "Pushbacks" horen daar niet bij. Het migratiebeleid moet op drie pijlers steunen volgens Rutte. "Je moet ervoor zorgen dat wie hier niet mag zijn meteen weg is. Ten tweede moet je meer Turkije-achtige afspraken maken zodat je meer opvang kan doen in de regio. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat de druk van de mensen die hier wel mogen blijven niet bij een paar landen ligt."
  [naar artikel]
 19. Rijexamen nu ook met gps (10/04/2019 - De Morgen)
  Er is al twee jaar sprake van, maar vanaf 1 juni komt er met zekerheid een nieuw theoretisch en praktisch rijexamen. Chauffeurs in spe zullen extra manoeuvres moeten oefenen en met gps leren rijden. Van een vernieuwde rijopleiding en terugkeermoment is voorlopig nog geen sprake.
  [naar artikel]
 20. Transporteurs 'gegijzeld' door lange wachttijden in Waaslandhaven (24/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De wachttijden aan de containerterminal in de Waaslandhaven zijn veel te lang. Dat klagen de transporteurs aan. Vrachtwagenchauffeurs moeten soms tot zes uur wachten vooraleer ze een container kunnen opladen. "We worden gegijzeld", klinkt het in de sector. DP World, de uitbater van de terminal, erkent dat er een probleem is tijdens de piekuren, maar wijst erop dat de truckers sinds kort ook 's nachts kunnen laden en lossen.
  [naar artikel]
 21. De Croo over netneutraliteit: "Europeanen moeten zich geen zorgen maken, wel risico voor Europese bedrijven in VS" (15/12/2017 - VRT NWS)
  Europese bedrijven die actief zijn in Amerika, kunnen op termijn problemen ondervinden van de netneutraliteit die gisteren in de Verenigde Staten is opgeheven. Maar de Europeanen zelf moeten zich geen zorgen maken, verzekert minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD). "Europa is een lichtend voorbeeld, een vrijhaven van internet", klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Zelfs na drie pogingen slaagt meer dan de helft niet voor rijexamen (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De aanpassing aan het rijexamen maakt dat opvallend minder mensen slagen bij hun eerste poging. Voor het theoretisch rijexamen haalde 64 procent van de Vlamingen zelfs na drie beurten nog geen theoretisch rijbewijs. En het praktisch rijexamen is niet gemakkelijker, blijkt uit cijfers die Het Laatste Nieuws kon uitkijken. Ook daar slaagde meer dan de helft niet in drie keer.
  [naar artikel]
 23. 18 nieuwe MRI-scanners moeten einde maken aan lange wachttijden (24/01/2019 - VRT NWS)
  Er komen 18 nieuwe MRI-scanners, te verspreiden in ziekenhuizen over het hele land. Dat kondigt federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) aan. De nieuwe scanners moeten een einde maken aan de lange wachttijden en moeten het aantal CT-scans verminderen.
  [naar artikel]
 24. Ouders overleden scout verwijten leiding niets: "Élk kind élke seconde zien: dat kan niet" (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Niemand moet zich ook maar het minste verwijt maken over de dood van onze ­Sebastiaan. Dit was een stom ongeluk, meer niet. Elke jeugdbeweging
  [naar artikel]
 25. Sergio Herman krijgt rijverbod en moet zijn rijexamen opnieuw afleggen (29/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sterrenchef Sergio Herman is dinsdag door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.
  [naar artikel]
 26. Sergio Herman krijgt rijverbod en moet zijn rijexamen opnieuw afleggen (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sterrenchef Sergio Herman is dinsdag door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.
  [naar artikel]
 27. Sergio Herman krijgt rijverbod en moet zijn rijexamen opnieuw afleggen (29/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Sterrenchef Sergio Herman is dinsdag door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.
  [naar artikel]
 28. ‘Niet meer alleen rijden na slecht rijexamen’ (21/09/2017 - De Standaard)
  Leerlingen die falen op het praktisch rijexamen mogen nadien nog altijd alleen de baan op om te oefenen. ­’Onveilig’, zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Hij pleit voor extra lessen.
  [naar artikel]
 29. Gebuisd op het rijexamen? Dan mag je niet meer alleen in de auto (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Leerlingen die falen op het praktisch rijexamen mogen nadien nog altijd alleen de baan op om te oefenen. ­“Onveilig”, zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) die pleit voor extra lessen.
  [naar artikel]
 30. Gebuisd op het rijexamen? Dan mag je niet meer alleen in de auto (21/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Leerlingen die falen op het praktisch rijexamen mogen nadien nog altijd alleen de baan op om te oefenen. ­“Onveilig”, zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) die pleit voor extra lessen.
  [naar artikel]
 31. "Slaagkansen zullen vanaf morgen met kwart zakken door moeilijker rijexamen" (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Automobilistenvereniging VAB verwacht dat het nieuwe quoteringsysteem van het theoretische rijexamen zal leiden tot een betere verkeerskennis bij
  [naar artikel]
 32. Bijna overal in Vlaanderen minder geslaagden sinds vernieuwing praktisch rijexamen (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Stress en zweethanden. Kandidaat-automobilisten hadden er voor hun rijexamen altijd last van. Dat zal nog toenemen: de slaagpercentages zijn sinds de invoering van het vernieuwde examen met gemiddeld twee procent gedaald. En een kwart slaagt niet op de test die verkeersrisico’s moet inschatten. Nochtans is dat een belangrijke vaardigheid om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.
  [naar artikel]
 33. Vandoorne: "Ik wil zo snel mogelijk met een topauto racen" (28/05/2018 - Sporza)
  Stoffel Vandoorne maakt zich geen zorgen om zijn toekomst in de Formule 1. "Ik heb een lange overeenkomst met McLaren en het team gelooft in mij."
  [naar artikel]
 34. Dit verandert er aan het rijexamen (29/10/2016 - Knack)
  Het werd al eerder aangekondigd, maar nu heeft de Vlaamse regering het licht ook officieel op groen gezet: het rijexamen wordt vernieuwd. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wordt de lat hoger gelegd. "Dat is ook nodig als we de dodentol lager willen krijgen", klinkt het.
  [naar artikel]
 35. Linde moet haar tranen verbijten: "Dit voelt als afgeschoten worden. Bedankt" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik denk dat ik me vanavond niet te veel zorgen moet maken", voorspelde Linde Merckpoel de afloop van de 24ste aflevering van de 'De Slimste Mens'....
  [naar artikel]
 36. Gebuisd voor rijexamen? "Niet meer alleen rijden" (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat kandidaat-bestuurders die in België falen voor het rijexamen nadien nog steeds alleen de weg op mogen om te oefenen, ondermijnt de
  [naar artikel]
 37. Buurtbewoners Technopolis verkiezen bos boven nieuw Plopsaqua: "Weer groen dat verdwijnt voor het geld" (11/08/2018 - De Morgen)
  Verschillende Mechelaars maken zich zorgen over wat zich aankondigt als 'het grootste waterpark van België'. Studio 100 wil naast Technopolis namelijk een nieuw Plopsaqua bouwen. Alleen, een geliefd stuk bos moet ervoor wijken. "Zelfs de kinderen vinden het niet leuk."
  [naar artikel]
 38. Groen: "Bericht over lange wachttijden bij Agentschap Integratie en Inburgering zorgt voor onzekerheid" (07/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/QAKzqIO5-fezTfGTGoHRvz0VGbk/diocontent/117818380/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 39. Lege rekken en geen proevertjes meer bij Colruyt : "Alleen nog wijn en koffie" (03/03/2020 - VRT NWS)
  Meer en meer mensen maken zich zorgen over het coronavirus en dat laat zich ook voelen in supermarkten, waar vooral flessen water, suiker, spaghetti, conserven en wc-papier populair zijn en voor lege rekken zorgen, zoals in de Colruyt in Overijse. "Maar er is geen tekort", zegt Chris Van Wettere, algemeen directeur van Colruyt.
  [naar artikel]
 40. Minder mensen slagen voor strenger theoretisch rijexamen: "Gokken is nu uit den boze" (02/12/2017 - VRT NWS)
  Minder mensen slagen voor het theoretisch rijexamen sinds het zo'n zeven maanden geleden een pak strenger werd. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van cijfers die CD&V-parlementslid Lode Ceyssens opgevraagd had. "Niet te verwonderen", benadrukt mobiliteitsorganisatie VAB. "Vroeger gokte één op de drie jongeren, nu is gokken uit den boze."
  [naar artikel]
 41. Kumpen over Formule E in Koekelberg: "Zal voor wereldwijde belangstelling zorgen" (15/12/2016 - Sporza)
  De Formule E strijkt in 2017 wellicht neer in Brussel. De omwonenden maken zich zorgen, maar racer Anthony Kumpen zegt dat de overlast beperkt zal blijven.
  [naar artikel]
 42. Wanneer moet je je zorgen maken over huidkanker? (08/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Deze week begint de jaarlijkse preventieweek van Euromelanoma, waarbij iedereen zich gratis kan laten controleren op huidkanker. ""Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa", zegt dermatoloog Thomas Maselis, voorzitter Euromelanoma België. "Ook in ons land, met 35.000 nieuwe gevallen per jaar."
  [naar artikel]
 43. Wanneer moet je je zorgen maken over huidkanker? (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Deze week begint de jaarlijkse preventieweek van Euromelanoma, waarbij iedereen zich gratis kan laten controleren op huidkanker. ""Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa", zegt dermatoloog Thomas Maselis, voorzitter Euromelanoma België. "Ook in ons land, met 35.000 nieuwe gevallen per jaar."
  [naar artikel]
 44. "Vermijd Noorderlaan tot volgende week maandag" (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Moeten ze nu echt overal tegelijk beginnen werken?", vroegen enkele gefrustreerde automobilisten zich af na wachttijden tot anderhalfuur op de
  [naar artikel]
 45. N-VA verdedigt 'tramspoorvrij' Gent: "Trams zijn niet heiligmakend. Het kan goedkoper en veiliger" (19/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  "Trams zijn niet heiligmakend. In een stad als Gent moeten we durven nadenken over de alternatieven, als die veiliger, goedkoper en flexibeler zijn, zoals een trambus." N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt verdedigt haar voorstel om de Gentse binnenstad "op lange termijn tramspoorvrij te maken." "Er zijn veel onveilige situaties. Dat kan niemand ontkennen. Maar men maakt er een karikatuur van."
  [naar artikel]
 46. Jambon: "Tevreden over bekendheid 1722, maar uur wachtrij is geen goede dienstverlening" (19/01/2018 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is tevreden dat het nieuwe noodnummer 1722 voor niet-dringende gevallen steeds bekender wordt. Tijdens het stormweer gisteren kwamen er een dikke 31.000 oproepen binnen. Dat bracht soms lange wachttijden met zich mee, waar Jambon lessen uit wil trekken.
  [naar artikel]
 47. Minister De Crem over stormweer: "Verwerking van noodoproepen is goed verlopen"  (11/03/2019 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is tevreden over de verwerking van noodoproepen bij het stormweer gisteren. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar gisteren waren er lange wachttijden op het noodnummer 1722. "Ik wil hulde brengen aan onze calltakers, die de oproepen doorverwijzen naar de hulpdiensten", zegt De Crem in "De ochtend" op Radio 1. De Crem geeft toe dat de bezetting van de noodcentrales nog beter kan. 
  [naar artikel]
 48. "Verbrand mijn boeken maar. Je hebt ze toch al betaald!" (09/04/2017 - De Redactie)
  J.K. Rowling wordt niet voor niets "Queen of Twitter" genoemd en dat heeft dan alles te maken met haar "bad ass"-houding die ze zich op dat sociale medium graag aanmeet. We selecteerden een 10-tal tweets waaruit dat moet blijken.
  [naar artikel]
 49. Minister Weyts fluit examencentra terug : "extra tolkentaks is onwettig" (12/02/2018 - VRT NWS)
  Mensen die een tolk inschakelen om hun praktisch rijexamen af te leggen moeten onaangekondigd 51 euro extra betalen om de nieuwe risicoperceptietest af te leggen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zegt dat die taks onwettig is.
  [naar artikel]
 50. Na nieuw theoretisch en praktisch rijexamen: nieuwe rijopleiding op 1 oktober van start (23/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na het rijexamen wordt in Vlaanderen ook de rijopleiding vernieuwd. Vanaf 1 oktober moet je met een theoretisch rijbewijs minstens negen maanden in plaats van drie maanden oefenen voor je examen kan afleggen. Wie zoon of dochter wil begeleiden zal voortaan een drie uur durende opleiding moeten volgen. De hervorming staat vrijdag op de agenda van de ministerraad.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.