Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
09:00 uur

“Het was geen ongeluk”: cabines van populaire kabelbaan in Canada storten naar beneden nadat kabel is doorgesneden

Het Laatste Nieuws

16/09/2020 - 11:41

Consternatie in de Canadese provincie British Columbia waar vermoedelijk voor de tweede maal een populaire kabelbaan is gesaboteerd. Tientallen...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada: dertig cabines storten naar beneden (11/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het westen van Canada zijn zaterdag een dertigtal cabines van een kabelbaan naar beneden gestort. De kabelbaan was op dat moment niet in gebruik en er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat vermoedelijk om sabotage.
  [naar artikel]
 2. Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada (11/08/2019 - Metro)
  In het westen van Canada zijn zaterdag een dertigtal cabines van een kabelbaan naar beneden gestort. De kabelbaan was op dat moment niet in gebruik en er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat vermoedelijk om sabotage. “We denken dat de kabel is doorgesneden en dat het gaat om een daad van vandalisme”, verklaarde een politie-inspectrice aan de pers. Als gevolg van het doorsnijden van de kabel kwamen een dertigtal cabines van de Sea to Sky Gondola in Squamish, in Brits-Columbia, naar beneden. Dat gebeurde zaterdag in de vroege ochtend, toen de installatie nog niet open was voor het publiek en stillag. De kabelbaan vormt een belangrijke toeristische attractie in de regio en kan tot wel 240 personen tegelijk vervoeren. De cabines bieden een spectaculair uitzicht op de baai van Howe Sound. De verantwoordelijke van de kabelbaan liet eerder al weten dat er nog maar net een onderhoudsbeurt was uitgevoerd aan de draagkabel en dat die in zeer goede staat verkeerde. De autoriteiten hebben aan wandelaars en kampeerders in de regio gevraagd om te melden indien “ze iets hebben gezien”. Bron: Belga   Het bericht Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada: dertig cabines naar beneden gestort (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het westen van Canada zijn zaterdag een dertigtal cabines van een kabelbaan naar beneden gestort. De kabelbaan was op dat moment niet in gebruik...
  [naar artikel]
 4. Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het westen van Canada zijn zaterdag een dertigtal cabines van een kabelbaan naar beneden gestort. De kabelbaan was op dat moment niet in gebruik...
  [naar artikel]
 5. Kabelbaan defect in Italië: 130 mensen brachten kerstavond door in lift (25/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Alle 130 mensen die gisteren vastzaten in cabines van een kabelbaan in het noorden van Italië zijn uiteindelijk gered en veilig beneden geraakt.
  [naar artikel]
 6. 28 mensen, onder wie Belgen, gewond door ongeval met kabelbaan in Bogotá (25/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door een ongeval met een kabelbaan in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá zijn 28 mensen gewond geraakt, onder wie veel toeristen. Een van de cabines...
  [naar artikel]
 7. Dramatische beelden: kabel breekt bij attractie in pretpark, twaalf gewonden (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een ritje op een vrije val-attractie in een Indiaas pretpark gaat het goed mis. Wanneer de zitjes naar beneden worden gestuwd, hebben de inzittenden het nog naar hun zin. Maar plots breekt er een kabel waardoor de bank meters naar beneden valt. Er raakten twaalf mensen gewond.
  [naar artikel]
 8. Ruim tachtig mensen uit Oostenrijkse kabelbaan gered na stroompanne (07/03/2019 - Metro)
  Aan de Duits-Oostenrijkse grens zijn woensdagavond laat 82 mensen geëvacueerd van een kabelbaan. De cabine was aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, blijven hangen als gevolg van een stroompanne, zo melden de autoriteiten. De passagiers werden een voor een bevrijd en naar de top van de berg gebracht. Van daaruit reisden ze weer naar beneden met een Duitse trein, om dan met de bus naar Oostenrijk terug te keren. De hele operatie duurde bijna vier uur. De beheerder van de kabelbaan verklaarde aan de krant Tiroler Tageszeitung dat de stroompanne veroorzaakt was door een gevallen boom. bron: Belga Het bericht Ruim tachtig mensen uit Oostenrijkse kabelbaan gered na stroompanne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Kraan van 70 meter haalt kerkhaan naar beneden na stormschade (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Herderen bij Riemst is vandaag het torenkruis van de kerk naar beneden gehaald. Dat was absolute noodzaak geworden na de storm van 18 januari. Die zorgde ervoor dat het kruis beschadigd werd en de kans bestond zelfs dat het hele gevaarte naar beneden zou storten. Maar de operatie bleek wel een stuk gecompliceerder dan eerst gedacht.
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Waaghals struikelt over kabel en valt bijna 25 verdiepingen naar beneden (02/08/2019 - Metro)
  Het leven van een Russische jongeman heeft letterlijk aan een zijden draadje gehangen. De waaghals filmde hoe hij langs de rand van het appartementsgebouw aan het springen was, maar bij de vierde sprong ging het helemaal mis. De freerunner struikelde over een elektriciteitskabel en kon zich er maar net op tijd aan vastgrijpen. Met behulp van een vriend kon hij het dak weer opkruipen. En dat is maar goed ook, anders was de Rus maar liefst 25 verdiepingen naar beneden gevallen. Lees ook : IN BEELD. Freerunner haalt halsbrekende stunts uit op ijskasteel Het bericht VIDEO. Waaghals struikelt over kabel en valt bijna 25 verdiepingen naar beneden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. 'Gruwelselfie': tieners storten samen met brug tien meter naar beneden (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Braziliaans staat Castelo do Piaui raakten drie jonge vrouwen zwaargewond nadat een spoorbrug instortte. Enkele seconden nadat de drie dames...
  [naar artikel]
 12. Luchtcamera valt naar beneden, zeven toeschouwers gewond in Rio (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het olympisch park is een luchtcamera die aan een kabel hing naar beneden gevallen. Minstens zeven mensen zouden gewond geraakt zijn, onder hen een elf jaar oud meisje.
  [naar artikel]
 13. Inbraakpoging (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  n de Jan Vermeerstraat in Maaseik hebben dieven proberen inbreken. Ze hadden de kabel van de buitenverlichting doorgesneden. Er lag ook inbrekersmateriaal bij de achterdeur. Mogelijk zijn de daders opgeschrikt waardoor ze hun actie moesten staken.
  [naar artikel]
 14. Gevel appartementsgebouw dreigt in te storten: brandweer legt dakwerken stil (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Liersesteenweg in Mechelen dreigde zaterdagmiddag een deel van de voorgevel van een appartementsgebouw naar beneden te storten. De brandweer kwam ter plaatse en liet de dakwerken aan een aanpalende woning meteen stilleggen.
  [naar artikel]
 15. Vinger kwijt en pols bijna doorgesneden: stagiair mee verantwoordelijk voor ongeval in plooimachine (18/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een leerling (19) van een Bilzense school krijgt een voorlopige schadevergoeding van 3.600 euro nadat hij zijn hand verminkte op zijn stageplaats in Diepenbeek. Hij verloor zijn rechterpink, meerdere vingers raakten beschadigd en zijn linkerpols werd ei zo na doorgesneden in een plooimachine.
  [naar artikel]
 16. Kabelbaan defect in Italië door sterke wind: 130 skiërs beleven angstige momenten (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Aostavallei is een kabelbaan in panne gevallen door de sterke wind. Bij benadering 130 mensen maakten op dat moment van de kabelbaan in
  [naar artikel]
 17. Kabelbaan blokkeert boven de Rijn in Keulen: alle 76 inzittenden gered (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Keulen is een kabelbaan boven de Rijn stilgevallen nadat een gondel kwam klem te zitten aan een pyloon. Tientallen mensen moesten door de
  [naar artikel]
 18. Man kritiek na ongeluk met tractor (29/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdag gebeurde er om 8.55 uur een zwaar ongeluk op de Berendries in Michelbeke. Buurtbewoner D.M. (59) die er met een tractor naar beneden reed, kon plots niet meer remmen. Toen hij trachtte om het voertuig af te remmen door zijdelings tegen een berm aan te rijden, kantelde de tractor. Hierdoor kwam de bestuurder onder de tractor. Enkele buurtbewoners die het ongeluk zagen gebeuren, haalden de man van onder het landbouwvoertuig. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een deskundige van het parket onderzoekt het ongeluk.
  [naar artikel]
 19. VIDEO. Deze Russen namen heft in eigen handen om rivier over te steken (18/12/2018 - Metro)
  Inwoners van het Russische dorpje Kazachy Luga hebben een kabelbaan gebouwd om de rivier de Irkut over te steken. Al is dat niet zonder gevaar. De geïmproviseerde kabelbaan ligt zo’n tien meter boven de grond. De inwoners hebben geen andere keuze, want er is geen brug is om de rivier over te steken en het ijs is vaak niet dik genoeg om te bewandelen. Er zijn al verschillende gewonden gevallen. Onlangs nog viel een jongen naar beneden. Hij kwam hard ten val en brak zijn heup en elleboog. Lees ook : VIDEO. Chinezen blazen bevroren rivier op Het bericht VIDEO. Deze Russen namen heft in eigen handen om rivier over te steken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Canada stelt aantal Canadese doden vliegtuigramp Iran naar beneden bij (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal Canadese slachtoffers van de crash van een Boeing van Ukraine International Airlines in Teheran is naar beneden herzien. Volgens een...
  [naar artikel]
 21. Belgen gewond bij ongeval met kabelbaan in Bogota (25/12/2018 - Metro)
  Bij een ongeval met een kabelbaan in de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn 28 mensen gewond geraakt, onder wie naast drie Duitsers ook toeristen uit België, Brazilië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Dat heeft de krant El Tiempo dinsdag bericht. Een cabine van de kabelbaan botste maandag tegen een platform, aldus de brandweer van Bogota op Twitter. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Het gaat om de kabelbaan naar de berg Monserrate. Op die berg bevindt zich de basiliek Señor Caído de Monserrate, die meer dan 3.000 meter boven de zeespiegel ligt en een trekpleister is voor gelovigen en toeristen. bron: Belga Het bericht Belgen gewond bij ongeval met kabelbaan in Bogota verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Kabelbaan op Mont Blanc werkt weer (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De defecte kabelbaan op de Mont Blanc, waar meer dan 110 mensen op vastzaten, werkt weer. Dat heeft de uitbater vanochtend gemeld. De kabelbaan
  [naar artikel]
 23. Warmste Week vraagt per ongeluk om opbrengst opnieuw te storten (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vele tientallen organisatoren van een actie voor De Warmste Week, hebben een e-mail ontvangen van de VRT met de vraag om de opbrengst dringend te storten. Dat geld was echter eerder al overgemaakt.
  [naar artikel]
 24. Kabelbaan blokkeert boven de Rijn in Keulen: 100 mensen zitten vast (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Keulen is een kabelbaan boven de Rijn stilgevallen nadat een gondel kwam klem te zitten aan een pyloon. Tientallen mensen moeten door de
  [naar artikel]
 25. Kan een kabelbaan de Gentse mobiliteitsknoop ontwarren? (13/03/2018 - VRT NWS)
  Een kabelbaan van station Gent-Sint-Pieters naar Flanders Expo en van daaruit naar het wetenschapspark in Zwijnaarde en de Ghelamco Arena: als het aan Gents schepen voor Financiën en Innovatie Christophe Peeters (Open VLD) ligt, is dat een valabele optie om de mobiliteitsproblemen in Gent op te lossen.
  [naar artikel]
 26. Meisje valt in bus en trekt broek van jongen naar beneden (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gênant momentje in een bus in Fuzhou, in het zuidoosten van China. Toen een meisje allerlei spullen terug in haar tas aan het steken was, viel ze plotseling voorover. Daarbij pakte ze zich vast aan een mannelijke passagier, en trok ze zijn broek per ongeluk naar beneden. Woeps!
  [naar artikel]
 27. Bomvolle lift stort zeven verdiepingen naar beneden in Nederlands ziekenhuis (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door een ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is donderdag een gewonde gevallen. Door een nog onbekende oorzaak viel de liftcabine met daarin veertien mensen zeven etages naar beneden.
  [naar artikel]
 28. Jongetje (6) brengt dode kip per fiets naar dokter nadat hij dier per ongeluk aanrijdt (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 6-jarig jongetje wordt in zijn geboortedorp Sairang als held onthaald nadat hij een kip van de buurman - die hij per ongeluk had aangereden -...
  [naar artikel]
 29. Met de kabelbaan over de Schelde: Antwerpse studenten onderzoeken of dat kan (14/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een kabelbaan is er niet langer alleen voor skigebieden en toeristische attracties. Ze wordt in steden ook steeds meer gezien als een vorm van openbaar vervoer. In Antwerpen onderzoekt een groep studenten of een kabelbaan soelaas kan brengen voor de fileproblemen. En in Gent komt er binnenkort een traject tussen het centrum en de Ghelamco Arena, als het van schepen Christophe Peeters (Open Vld) afhangt.
  [naar artikel]
 30. Telenet geeft fout toe nadat klant al 15 maanden wacht tot losse kabel wordt vastgemaakt (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Prins Albertlaan in Oostende wachten bewoners al 15 maanden op Telenet om een kabel aan hun gevel vast te maken.
  [naar artikel]
 31. “Onbetaalbare reclame” of hoe Philippe Geubels een ‘vergeten’ kabelbaan overstelpte met bezoekers (06/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De bekendste kabelbaan van Vlaanderen staat in West­outer. Op zich niet zo heel moeilijk, als je weet dat we er maar één hebben. Maar dankzij ‘Taboe’ heeft het brede publiek die kabelbaan nu (her)ontdekt. Sinds de gasten van Philippe Geubels bijna elke week in de zetellift zitten, komt het volk zelfs vanuit het verre Limburg.
  [naar artikel]
 32. Jongetje (6) brengt “gewonde kip” per fiets naar dokter nadat hij dier per ongeluk aanrijdt (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 6-jarig jongetje wordt op sociale media als held onthaald nadat hij een kip van de buurman - die hij per ongeluk had aangereden - per fiets...
  [naar artikel]
 33. Met een kabelbaan naar de top van de Kilimanjaro: als het aan Tanzania ligt kan het binnenkort al (09/05/2019 - De Morgen)
  Jaarlijks beklimmen tienduizenden toeristen de Kilimanjaro. Als het aan het ministerie van Toerisme in Tanzania ligt, gaat dat in de nabije toekomst met behulp van een kabelbaan. Lokale dragers en gidsen vrezen voor hun job.
  [naar artikel]
 34. Dode en zes gewonden bij arbeidsongeval aan kabelbaan in Zwitserland (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval aan een kabelbaan in Zwitserland is vandaag een arbeider om het leven gekomen en zijn zes anderen gewond geraakt, zo heeft de...
  [naar artikel]
 35. Tiener pleegt zelfmoord nadat ze per ongeluk naar vriendje stuurt dat ze hem heeft bedrogen (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Charlotte Guy, amper 17 jaar oud, heeft zichzelf van het leven beroofd nadat ze per ongeluk via Snapchat aan haar vriendje Jack Hurst (20) bekende...
  [naar artikel]
 36. Kabine van kabelbaan stort neer in Himalaya met dodelijke gevolgen (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een skistation in het Himalayagebergte in de Indiase regio Kasjmir zijn zeven mensen omgekomen toen een kabine van een kabelbaan is
  [naar artikel]
 37. Kabine van kabelbaan stort neer in Himalaya met dodelijke gevolgen (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een skistation in het Himalayagebergte in de Indiase regio Kasjmir zijn zeven mensen omgekomen toen een kabine van een kabelbaan is
  [naar artikel]
 38. Tragisch: grootmoeder laat baby per ongeluk naar beneden vallen op roltrap (12/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Schokkende beelden vanuit een winkelcentrum in de Chinese stad Sjanghai. Bewakingscamera’s in het gebouw konden vastleggen hoe een vrouw haar kleinzoon per ongeluk van een roltrap liet vallen toen ze haar evenwicht verloor.
  [naar artikel]
 39. Dag op dag 20 jaar geleden: roekeloze piloot in Cavalese jaagt 20 mensen de dood in  (03/02/2018 - VRT NWS)
  In Cavalese worden vandaag de dodelijke slachtoffers herdacht van de ramp met de kabelbaan, precies 20 jaar geleden. Een Amerikaans legervliegtuig vloog roekeloos tegen een kabelbaan, de 20 mensen aan boord, onder hen ook 5 Belgen, maakten geen schijn van een kans.
  [naar artikel]
 40. ‘Nieuwsgierige’ puber stopt USB-kabel in penis (09/07/2018 - Metro)
  Een 13-jarige Chinees heeft flink last gehad van zijn nieuwsgierigheid. De jonge Aziaat leek het om de een of andere reden een goed idee te vinden om een USB-kabel in zijn penis te stoppen. Maar nadat hij de kabel zo’n 20 centimeter naar binnen had geduwd, wilde hij niet meer naar buiten. Zijn ouders brachten de jongen naar een ziekenhuis. Daar probeerden de dokters eerst met glijmiddel de kabel uit de penis te halen. Dat lukte niet. Dokter Xu Liyan vertelt dat de kabel in de knoop was geraakt toen de jongen hem in zijn blaas had geduwd.”Toen we hem er daarna uit probeerden te halen, bleef hij vastzitten.” Op dezelfde manier Daarom besloten de dokters dat opereren de enige optie was. De volgende dag werd het kind overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Ze sneden in zijn blaas en knipten de knoop door. Daarna hebben de kabel er op dezelfde manier uitgehaald als hij er ook in was gegaan. De jongen zei naderhand dat hij ‘nieuwsgierig’ was naar zijn geslachtsdelen. Hij herstelde gelukkig snel en werd na twee weken alweer uit het ziekenhuis ontslagen. Lees ook : Dit zijn de drie raarste seksspeeltjes ooit Het bericht ‘Nieuwsgierige’ puber stopt USB-kabel in penis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Schilder valt meters naar beneden nadat rolstoelgebruiker aan ladder schudt (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tweede kerstdag werd voor deze heren geen fijn onderonsje in de Peruaanse hoofdstad Lima. Een oudere man was zodanig gefrustreerd door een ladder op de stoep dat hij besloot om er hard aan te schudden. Een levensgevaarlijke situatie voor de schilder die erop stond, die zo tien meter naar beneden viel.
  [naar artikel]
 42. Balustrade begeeft het in Frankrijk: tientallen fans storten naar beneden (30/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Meerdere supporters van Rijsel zijn zaterdagavond gewond geraakt toen een balustrade op het veld van Amiens het begaf.
  [naar artikel]
 43. Balustrade begeeft het in Frankrijk: tientallen fans storten naar beneden (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meerdere supporters van Rijsel zijn zaterdagavond gewond geraakt toen een balustrade op het veld van Amiens het begaf.
  [naar artikel]
 44. Ruim tachtig mensen uit Oostenrijkse kabelbaan gered na stroompanne (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Duits-Oostenrijkse grens zijn woensdagavond laat 82 mensen geëvacueerd van een kabelbaan.
  [naar artikel]
 45. Open Vld droomt van 5 km kabelbaan door Gent (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent wil Open Vld een kabelbaan bouwen over een traject van ongeveer 5 km. Het voorstel is praktischer en goedkoper dan traditioneel openbaar...
  [naar artikel]
 46. Gentse liberalen dromen van een kabelbaan (13/03/2018 - De Tijd)
  13:03 De Gentse liberalen zien in een kabelbaan van Gent Sint-Pieters tot aan de Ghelamco Arena een manier om de files in de stad te verlichten.
  [naar artikel]
 47. Gentse schepen droomt van kabelbaan van 5 kilometer door de stad (13/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Gent wil meerderheidspartij Open Vld een kabelbaan bouwen over een traject van zowat 5 km. Het voorstel is praktischer en goedkoper dan traditioneel openbaar vervoer, vindt schepen van Financiën Christophe Peeters. Die wil zo openbaar vervoersmaatschappij De Lijn buitenspel zetten. “We stellen vast dat we niet vooruit geraken met De Lijn”, klinkt het. “We kunnen tot 2040 wachten op een tramlijn. Dan leggen we onze economische ontwikkeling en tewerkstelling plat. Ofwel hebben we tegen 2025 een operationele kabelbaan.”
  [naar artikel]
 48. Duizenden bankbiljetten dwarrelen naar beneden in straatarme buurt (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een van de armste buurten van Hong Kong is chaos ontstaan nadat plots duizenden bankbiljetten uit de lucht naar beneden dwarrelden. Op straat...
  [naar artikel]
 49. Studente valt 30 meter naar beneden bij nemen van selfie (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 21-jarige studente, Michelle Casey, is gestorven nadat ze dertig meter naar beneden viel van de Neahkahnie Mountain in de Amerikaanse staat...
  [naar artikel]
 50. Zwitserse kabelbaan blokkeert aan top van de berg: 400 toeristen worden geëvacueerd met helikopters (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 400 toeristen zijn na een defect aan de kabelbaan van de Schilthorn in Zwitserland met helikopters geëvacueerd uit het bergstation. De...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.