Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
08:53 uur

Truiense 'luchtverkeersleiding voor drones' krijgt 650.000 euro om markt te veroveren

Het Belang van Limburg

16/09/2020 - 11:49

De start-up Senhive, gevestigd op DronePort in Sint-Truiden, heeft onder meer bij LRM 650.000 euro losgeweekt om de markt verder te veroveren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oppositie krijgt opnieuw gelijk: “Stad moet niet volledig opdraaien voor schade heraanleg Grote Markt” (12/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur heeft de beslissingen van het Truiense schepencollege en de gemeenteraad geschorst die de betaling van 975.000 euro schadevergoeding aan de aannemer van de Grote Markt goedkeurden. Volgens de oppositie draagt niet alleen de stad de schuld voor de vertraging van de werken.
  [naar artikel]
 2. Duitse luchtverkeersleiding zwaait met premie van 2.000 euro per extra shift (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse luchtverkeersleiding DFS wil het dreigende personeelstekort deze zomer opvangen door de luchtverkeersleiders een premie van 2.000 euro...
  [naar artikel]
 3. 175-meterlang pop-uppretpark op de Grote Markt (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het door noodweer geteisterde ‘Joy Joy’ krijgt een gratis alternatief kinderevent op zondag 18 september op de Truiense Grote Markt. Van 13u30 tot 18u30 wordt he hele grote markt ingepalmd door een gigantisch pop-uppretpark.
  [naar artikel]
 4. Er komt nu ook een luchtverkeersleiding voor drones (24/02/2017 - Express)
  Net zoals de traditionele luchtvaart, zullen ook de trafieken van drones een luchtverkeersleiding nodig hebben. Die nood zal bovendien nog groter worden wanneer ook vliegtaxi’s voor personenvervoer aan dat verkeer worden toegevoegd. Dat zegt Ben Marcus, chief executive van het Amerikaanse technologiebedrijf Airmap, dat bij recent bij een groep investeerders een kapitaal van 26 miljoen dollar heeft opgehaald voor de ontwikkeling van een programma dat het luchtverkeer op beperkte hoogte moet regelen. De ontwikkelingen van Airmap moeten ervoor zorgen dat verkeersproblemen in de lucht kunnen worden aangepakt vooraleer de problematiek optreedt. De technologie van het Amerikaanse bedrijf maakt het mogelijk om de trafieken van drones in het luchtruim weer te geven. De toepassing voert eigenlijk dezelfde taken uit als de traditionele luchtverkeersleiders op de luchthavens. Nasa Wanneer men ermee rekening houdt dat dagelijks honderdduizend drone-vluchten moeten worden geregistreerd – tegenover tienduizend vliegtuigvluchten – wordt het duidelijk dat die opdracht niet langer louter manueel kan worden afgehandeld en er nood is aan technologische ondersteunen. Airmap heeft dan ook een programma ontwikkeld dat in realtime de bewegingen van de drones worden geregistreerd, zodat confrontaties met andere vliegtuigen of andere problemen kunnen worden ontweken. Inmiddels heeft Airmap, gevestigd in Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië, al met meer dan honderdtwintig luchthavens in de Verenigde Staten een partnership gesloten om de vluchtgegevens van drones en vliegtuigen te kunnen vergelijken. Het bedrijf krijgt tevens een filiaal op het Ames Research Center van het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa in Californië. Daarnaast zal Airmap een kantoor openen in de Duitse hoofdstad Berlijn. De recente investeringsronde van Airmap werd geleid door Microsoft Ventures. Andere deelnemers aan de operatie waren onder meer Airbus Ventures, Qualcomm, Rakuten, Sony en Yuneec. (mah)   The post Er komt nu ook een luchtverkeersleiding voor drones appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 5. Het Belgische leger krijgt drones zo breed als een Boeing: ze kunnen zelfs raketten afvuren (09/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische luchtmacht vliegt de 21ste eeuw in. Met de aankoop van vier drones schuift Defensie aan bij de exclusieve club van Europese landen die deze moderne, onbemande toestellen opereren. De drones, goed voor 226 miljoen euro, moeten op termijn de verouderde B-Hunter-modellen vervangen. Nieuw voor ons land is dat de ze ook raketten kunnen afvuren. “Maar het zijn bewapenbare drones, geen bewapende”, aldus minister van Defensie Steven Vandeput.
  [naar artikel]
 6. Duitse luchtverkeersleiding zwaait met premie van 2.000 euro per extra shift (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse luchtverkeersleiding DFS wil het dreigende personeelstekort deze zomer opvangen door de luchtverkeersleiders een premie van 2.000 euro aan te bieden per extra shift die ze vrijwillig presteren. Dat schrijft Der Spiegel. Het voorstel werd overgemaakt aan de vakbonden, maar die happen nog niet toe.
  [naar artikel]
 7. STVV-supporter krijgt 116.000 euro na vechtpartij op kampioenenfeest (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse strafrechter heeft aan Truienaar Wim L’Homme (57) een schadevergoeding toegekend van 116.000 euro. Tijdens de kampioenenviering van STVV op de Truiense Grote Markt op 19 april 2015 liep hij levensbedreigende verwondingen op na een vechtpartij met twee dronkaards uit Alken en Diepenbeek. De daders kregen naast de factuur respectievelijk twee jaar cel, waarvan één effectief, en een werkstraf van 250 uur.
  [naar artikel]
 8. Deze drones moeten files na ongeval korter maken (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een banaal verkeersongeval op een autosnelweg kan urenlang fileleed veroorzaken. Twee gespecialiseerde drones moeten ervoor zorgen dat de weg sneller kan worden vrijgemaakt. de federale wegpolitie krijgt de drones ter beschiikking van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).
  [naar artikel]
 9. Tabaksreus wil Belgische vaping-markt veroveren met boodschap dat het gezonder is dan roken: Stichting tegen Kanker kritisch (16/03/2019 - De Morgen)
  British American Tobacco (BAT) lanceert in België een e-sigaret en wil op die manier een deel van de koek van de steeds groter wordende markt van vapers binnenhalen. De tabaksreus pompt de komende vijf jaar 5 miljoen euro in de Belgische vaping-markt.
  [naar artikel]
 10. Wegpolitie krijgt drones om ongevallen in kaart te brengen: "Snelle, scherpe vaststellingen en kortere files" (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale wegpolitie krijgt twee gespecialiseerde drones van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) ter beschikking om
  [naar artikel]
 11. Duitse luchtverkeersleiding investeert in Antwerpse dronespeler (21/12/2018 - De Tijd)
  18:08 DFS, de Duitse luchtverkeersleidingsdienst, neemt een belang van 23,3 procent in het Antwerpse softwarebedrijf Unifly, dat luchtverkeersleidingstechnologie voor drones bouwt.
  [naar artikel]
 12. Mechelen-Noord onderzoekt inzet drones voor bewaking (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Industrie Mechelen-Noord, de vereniging van de bedrijven, krijgt van de Vlaamse overheid 20.000 euro. Daarmee moet ze onderzoeken of de inzet van drones voor de bewaking van de twee bedrijventerreinen mogelijk is.
  [naar artikel]
 13. Truiense kotfamilie Appeltans moet 78.450 euro terugbetalen (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Truiense kotfamilie Appeltans heeft een boete gekregen van 18.000 euro. Daarbovenop liet de rechter beslag leggen op 60.450 euro van hun winsten. Aanleiding zijn een reeks strafrechtelijke inbreuken bij de verhuur van een kot in de Maria Theresiastraat in Leuven.
  [naar artikel]
 14. Truiense drugsfamilie krijgt 75 maanden cel (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Truiense vader (58), zijn twee zonen van 29 en 27 plus de dochter van 28 hebben donderdag in Hasselt een celstraf van in totaal 75 maanden gekregen. Vanuit hun woning in de Clockhemstraat in Sint-Truiden voorzagen ze een batterij van Truiense junks van drugs. Spilfiguur was de jongste zoon van het gezin dat zich in het marginale milieu situeert.
  [naar artikel]
 15. De Truiense zusjes Herbots willen wereld veroveren als model en volleybalster (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De ene zus heeft net een contract getekend bij een Duitsmodellenbureau, de andere zus domineert de volleybalcompetitie in Italië. Zeg dus niet ‘zusjes Herbots’, zeg: een model en een Yellow Tiger, klaar om vanuit Sint-Truiden de wereld te veroveren.
  [naar artikel]
 16. Kasteel van Kortenbos al na tien dagen verkocht (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het kasteel van Kortenbos krijgt nieuwe bewoners. Amper tien dagen nadat het Truiense kasteel op de markt werd gezet, is het verkocht. Hoeveel de nieuwe eigenaars neertellen voor het voormalige hotel De Groete Engel is niet bekend, maar de vraagprijs bedroeg 1,2 miljoen euro.
  [naar artikel]
 17. Met deze vliegende taxi-drone wil Uber de lucht veroveren (09/05/2018 - De Morgen)
  Uber heeft het prototype voorgesteld van de 'vliegende auto' waarmee het in de nabije toekomst hoopt de lucht te kunnen veroveren. De vliegende taxi's zijn ontwikkeld in samenwerking met de NASA en lijken op grote drones.
  [naar artikel]
 18. IS dropt bommen uit drones (22/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Islamitische Staat gebruikt drones, dat was al langer bekend. De drones werden ingezet voor verkenningsvluchten, maar nu blijkt de
  [naar artikel]
 19. De brandweerman krijgt hulp van drones: ‘Zal mensenlevens redden’ (08/12/2018 - De Standaard)
  ‘Safety drones’ moeten brandweerkorpsen helpen om branden te bestrijden. In Gent, Antwerpen en Kortrijk gaat binnenkort een proefproject van start.
  [naar artikel]
 20. De brandweerman krijgt hulp van drones: ‘Zal mensenlevens redden’ (08/12/2018 - De Standaard)
  ‘Safety drones’ moeten brandweerkorpsen helpen om branden te bestrijden. In Gent, Antwerpen en Kortrijk gaat binnenkort een proefproject van start.
  [naar artikel]
 21. Waalse minister wil luchtverkeersleiding regionaliseren (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Waals minister van Luchthavens Jean-Luc Crucke wil ernstig nadenken over een regionalisering van de luchtverkeersleiding. Dat zegt hij in een...
  [naar artikel]
 22. Drones van 45 tot 5.000 euro: wat is het verschil? (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drones hebben de afgelopen drie jaar hun eeuwige status van hoogtechnologische speeltjes van zich afgeschud: sommige tuigjes gelden vandaag
  [naar artikel]
 23. Europa komt met eerste regels voor civiele drones (30/11/2017 - Metro)
  Vertegenwoordigers van het Europees parlement en de Raad hebben vandaag een eerste voorstel voor Europese regels voor civiele drones goedgekeurd. Gebruikers van bepaalde types drones zullen zich in de toekomst moeten registreren. Drones die minder dan 150 kilogram wegen – de overgrote meerderheid – wordt tot nog toe gereguleerd op het nationale niveau, met verschillende veiligheids- en technische normen voor elk land. Dat is lastig voor fabrikanten, en bemoeilijkt ook de grensoverschrijdende samenwerking. Het Europees parlement wil de basisvereisten voor civiele drones daarom verankeren in de EU-wetgeving. Het informele akkoord dat parlement en Raad vandaag bereikten, voorziet onder meer in de verplichte registratie van drones vanaf een bepaald gewicht. De Europese Commissie moet zich wel nog buigen over de technische uitwerking van het voorstel. Zij moet uitmaken welke soorten drones een hoogtelimiet moeten krijgen, wat het maximale gewicht mag zijn en hoe botsingen moeten worden voorkomen. De lidstaten moeten er dan weer voor zorgen dat drone-gebruikers die schade kunnen berokkenen – bijvoorbeeld als ze tegen mensen vliegen -, of een inbreuk op het privéleven kunnen betekenen, zich registreren. Die drones moeten dan ook makkelijk herkenbaar zijn aan de hand van een soort van label. Civiele drones zullen over 10 jaar naar schatting 10 procent van de Europese luchtvaartindustrie uitmaken, goed voor een markt van 15 miljard euro per jaar. bron: Belga
  [naar artikel]
 24. Grootste markt voor drones zijn geen pakjesdiensten, noch surveillance (02/12/2016 - Express)
  De drone-revolutie wordt vooral in verband gebracht met het afleveren van pakketjes en surveillance. Weinigen weten dat in Japan drones eerst werden gecommercialiseerd in de landbouw. Volgens een recent rapport van adviesbureau PwC mag de potentiële markt voor landbouwdrones op 30,5 miljard euro worden geschat. Bank of America Merrill Lynch denkt op zijn beurt dat landbouw 80% van de markt voor commerciële drones zal vormen. In de VS zou dat tussen 2015 en 2025 goed zijn voor 82 miljard dollar aan economische activiteit. Het mag dus niet verwonderen dat belangrijke fabrikanten van deze onbemande vliegtuigjes, zoals AeroVironment Inc., zich steeds meer op de landbouw gaan focussen. Ook de landbouwbedrijven zijn zich goed van het fenomeen bewust. In april heeft DuPont een niet nader genoemd bedrag geïnvesteerd in PrecisionHawk, een bedrijf dat drones produceert. Landbouwbedrijven worden steeds meer technologiebedrijven Landbouwbedrijven worden dus steeds meer technologiebedrijven. Na de GPS, de automatisering, de cartografie en de satellietbeelden, worden nu ook drones toegevoegd aan de lijst van technologische snufjes die landbouw efficiënter en lucratiever kunnen maken. Landbouwers worden dan ook geconfronteerd met een van ‘s werelds grootste uitdagingen: een steeds groeiende bevolking voeden terwijl steeds meer klimatologische catastrofes zich aanbieden en de hoeveelheid vruchtbare grond blijft inkrimpen. Drones kunnen daarbij een cruciale rol spelen: ze kunnen elk hoek van de beschikbare grond aan een kwaliteitsonderzoek onderwerpen, snel de toestand van de oogst evalueren, meststoffen strooien, de meteorologische omstandigheden onderzoeken en data verzamelen die een snelle interventie mogelijk maken wanneer dat nodig is. Drones kunnen met andere woorden alle delen van het landbouwproces mechaniseren, de kost van menselijke fouten elimineren en ze laten landbouwers toe snel op mogelijke bedreigingen (droogte, insectenplagen…) te reageren. The post Grootste markt voor drones zijn geen pakjesdiensten, noch surveillance appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 25. Mechelen wil drones inzetten voor klokkenwerpen: “Dan kan die lelijke kabel weg” (04/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Mechelse Grote Markt is zondag iedereen welkom voor het jaarlijkse klokkenwerpen. Het stadsbestuur laat onderzoeken of Mechelen in de toekomst drones kan inzetten om de traditie te organiseren. “We moeten durven innoveren”, klinkt het. Oppositiepartij N-VA is er alvast niet voor gewonnen.
  [naar artikel]
 26. Lufthansa schrapt vluchten wegens softwareprobleem bij Duitse luchtverkeersleiding (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Softwareproblemen bij de Duitse luchtverkeersleiding DFS veroorzaken hinder voor het luchtverkeer in Duitsland. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa...
  [naar artikel]
 27. Europese luchtverkeersleiding waarschuwt vliegtuigmaatschappijen voor eventuele luchtaanval op Syrië (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleiding, waarschuwt luchtvaartmaatschappijen voorzichtig te opereren in het oostelijke deel van de...
  [naar artikel]
 28. Truiense winnaars Special Olympics gehuldigd in stadhuis (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De stad Sint-Truiden heeft haar Truiense G-sporters die deelnamen aan de voorbije Nationale Spelen van de Special Olympics gehuldigd. Ze werden allemaal in het stadhuis op de Grote Markt in de bloemetjes gezet voor hun knappe prestaties.
  [naar artikel]
 29. Dealers leveren met drones voor 620.000 euro drugs af in Britse gevangenissen (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Engeland is een bende opgerold die met drones op grootschalige wijze drugs in de gevangenis smokkelde. De vijftien bendeleden zouden...
  [naar artikel]
 30. Lufthansa schrapt vluchten wegens softwareprobleem bij Duitse luchtverkeersleiding (24/03/2019 - Metro)
  Softwareproblemen bij de Duitse luchtverkeersleiding DFS veroorzaken hinder voor het luchtverkeer in Duitsland. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt voor maandag al 22 vluchten vanuit Frankfurt, zo bevestigt de carrier zondagavond. Zeker tweeduizend passagiers zijn getroffen. De luchtvaartmaatschappij raadt alle passagiers aan om voor afreizen de status van hun vlucht te controleren. Het softwareprobleem bij DFS is al enkele dagen oud en leidde de voorbije dagen al voor wat hinder. Volgens de luchtverkeersleiding is de veiligheid van het luchtverkeer echter niet in gevaar. bron: Belga Het bericht Lufthansa schrapt vluchten wegens softwareprobleem bij Duitse luchtverkeersleiding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Vernieuwde Truiense bibliotheek opent met kapotte lift (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag opent de vernieuwde bibliotheek van Sint-Truiden de deuren. De bib krijgt de naam van de bekende Truiense auteur Toni Coppers. De stad investeerde 1.350.000 euro in de renovatie, opmerkelijk aangezien gemeenten sinds 2016 niet langer verplicht zijn om te investeren in bibliotheken. Toch kampt de Toni Coppers bibliotheek nog met enkele gebreken.
  [naar artikel]
 32. Dreigen bewakingsagenten hun job te verliezen aan drones? (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  DronePort in Brustem zal vanaf volgend jaar door patrouillerende drones bewaakt worden, terwijl de drones in een later stadium volledig zelfstandig...
  [naar artikel]
 33. Geniaal: drones planten 100.000 bomen per dag (17/08/2017 - De Morgen)
  Drones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.
  [naar artikel]
 34. Belgisch leger koopt mini-drones (31/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Belgisch leger heeft 8 systemen gekocht met elk 3 mini-drones en toebehoren waarmee de commandant van een compagnie of peloton tijdens militaire operaties tactische informatie kan inwinnen over de nabije omgeving zodat hij zijn manschappen beter en veiliger kan inzetten. Defensie betaalde 4,5 miljoen euro voor de drones. Dat heeft defensieminister Steven Vandeput donderdag bekendgemaakt in de kazerne De Hemptinne in Heverlee.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe brillenketens gaan strijd aan met opticien om de hoek (25/05/2018 - De Tijd)
  12:16 Een bril, online besteld, voor minder dan honderd euro. Daarmee proberen nieuwe spelers de Belgische markt te veroveren en jonge prijs- en modebewuste klanten te overtuigen.
  [naar artikel]
 36. STVV-supporter vraagt 200.000 euro na vechtpartij op kampioenenfeest (11/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voetbal een feest. Niet zo voor Wim L’Homme (57) uit Landen op 19 april 2015. Tijdens de kampioenenviering van STVV op de Truiense Grote Markt liep hij levensbedreigende verwondingen op. Twee dronkaards uit Sint-Truiden (52) en Diepenbeek (47) sloegen hem als willekeurig slachtoffer in elkaar. Voor de ogen van zijn 10-jarig zoontje. L’Homme en zijn vrouwen vragen een schadevergoeding van ruim 200.000 euro.
  [naar artikel]
 37. Lichtspektakel: 500 drones schitteren als vuurwerk (04/03/2018 - VRT NWS)
  Tijdens het Lichtfestival in de Chinese stad Xi'an hebben 500 voorgeprogrammeerde drones een mooi lichtspektakel gerealiseerd. Het evenement werd op poten gezet door Ehang, een Chinese producent van drones. In januari brachten drones van chipbouwer Intel, tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas, een gelijkaardig spektakel (zie hieronder). 
  [naar artikel]
 38. Extra drones voor Limburgse politiezone om onder meer overlast van vuurwerk in kaart te brengen (24/12/2019 - VRT NWS)
  De Limburgse politiezone Carma gaat vanaf vandaag drie nieuwe drones inzetten. Met die drones wil de politie de veiligheid van de burger verhogen. In de eindejaarsperiode zullen de drones ook gebruikt worden om controles uit te voeren naar overlast door vuurwerk.
  [naar artikel]
 39. Gentse start-up Proceedix haalt 2 miljoen op (13/06/2017 - De Tijd)
  17:50 Proceedix ontwikkelt software om checklists op industriële sites te digitaliseren. Met de 2 miljoen euro wil het nu de Amerikaanse en Europese markt veroveren.
  [naar artikel]
 40. Tabaksreus wil Belgische vaping-markt veroveren met boodschap dat het gezonder is dan roken: Stichting tegen Kanker kritisch (16/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  British American Tobacco (BAT) lanceert in België een e-sigaret en wil op die manier een deel van de koek van de steeds groter wordende markt van...
  [naar artikel]
 41. Kustpolitie pompt 80.000 euro in drones (31/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Drie nieuwe politiedrones moeten de kuststrook van De Panne tot Nieuwpoort helpen bewaken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. De drones, een kleine en twee grote, kosten 80.000 euro. “Dat is veel geld, maar we verwachten ook veel van die toestellen”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust - Koksijde, De Panne en Nieuwpoort.
  [naar artikel]
 42. Foresco in Genk neemt Truiense Group Royer over (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse verpakkingsspecialist Foresco heeft de Truiense Group Royer overgenomen. Daarmee ontstaat een combinatie die goed is voor een jaaromzet van 55 miljoen euro.
  [naar artikel]
 43. Bulldozer, trilplaten en schuppen veroveren Hasseltse Grote Markt (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Amper twee weken nadat de bevrijdingsfeesten in Hasselt gevierd werden met intochten en parades opde Grote Markt, werd dat feestje nu dunnetjes overgedaan.
  [naar artikel]
 44. Adecco-topman Alain Dehaze: ‘Freelancers vormen gigantische markt' (24/11/2017 - De Tijd)
  01:03 ‘De markt van de freelancers is drie keer groter dan die van de uitzendkrachten.’ Die markt veroveren is de ambitie van Alain Dehaze, de Belgische topman van Adecco, ’s werelds grootste uitzendgroep.
  [naar artikel]
 45. Drones voor dringende opdrachten in Antwerpen: “Minder rotherrie, goedkoper en complementair met helikopter” (20/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie en brandweer oefenen in een speciale testzone in de binnenstad hoe drones kunnen helpen bij interventies. Het is de eerste testzone in België voor automatisch vliegende drones.
  [naar artikel]
 46. Drones klaar voor versnelling dankzij soepeler regels (03/07/2019 - De Tijd)
  09:56 Over exact een jaar vervangen soepeler Europese regels over het gebruik van drones de vrij strikte Belgische beperkingen. Dat kan de toepassing van drones in het bedrijfsleven een flinke zet geven.
  [naar artikel]
 47. Brustem krijgt opleiding helikopterpiloot (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Limburg Regional Airport, het vliegveld in het Truiense Brustem, krijgt een opleiding tot helikopterpiloot. De Flanders Helicopter Academy (FHA) zal instaan voor de enige cursus tot helikopterpiloot in onze provincie. Wie het brevet in de wacht wil slepen, moet wel in de buidel tasten. De kost van de opleiding loopt al snel op tot 30.000 euro.
  [naar artikel]
 48. Al meer dan 2.300 grote drones in België (20/02/2019 - Metro)
  Er zijn al 2.336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd vandaag, op basis van de federale overheidsdienst Mobiliteit. Kleine vrijetijdsdrones lichter dan 1 kilogram moet je niet registreren, maar de zwaardere toestellen wel. In 2016 werden 637 van die zwaardere drones aangegeven bij het Directoraat-generaal Luchtvaart. In 2017 waren er dat 830. En over de eerste elf maanden van vorig jaar 869. Ook het aantal vliegbrevetten om die drones te besturen zit in de lift. Onze politie- en hulpdiensten gebruiken 47 drones. Dat is voor de eerste keer in kaart gebracht door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het gros van die drones (24) wordt gebruikt door de lokale en federale politiediensten. Die zetten al drones in om de volkstoeloop op evenementen in de gaten te houden en om vermiste personen te helpen opsporen. De brandweer heeft zes drones. bron: Belga Het bericht Al meer dan 2.300 grote drones in België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Fred & Ginger wil de wereld veroveren (04/04/2019 - De Morgen)
  Topeconoom Geert Noels investeert 9 miljoen euro in het modehuis FGN Group. Wat begon als een project van drie burgerlijk ingenieurs die buiten de lijntjes wilden kleuren, groeide uit tot een bedrijf met een omzet van 135 miljoen euro. Nu willen ze de wereld buiten de Benelux veroveren.
  [naar artikel]
 50. Belgische hartritme-app wil Amerikaanse markt veroveren. "Opletten voor foute diagnoses," waarschuwt cardioloog (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische app die hartritmestoornissen opspoort, verovert binnenkort ook de Amerikaanse markt. Start-up FibriCheck wil zijn applicatie in de VS...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.