Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GEPROEFD. Belgische specialiteiten bij Bistro Belix in Tongeren

18/09/2020 - 06:06
"Een goede maand voor de lockdown werd in Overrepen Bistro Belix geopend. Wat je mag verwachten? Een stevige Belgische keuken en een wijnkaart om u tegen te zeggen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. GEPROEFD. Heerlijk viergangenmenu in de bistrobox van Bistro Belge in Paal (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De naam doet het niet meteen vermoeden, maar chef Michel Sneyers van Bistro Belge in Paal brengt vooral de Frans-Italiaanse keuken. Dat zie je ook in de afhaalversie, al zitten er ook enkele Belgische klassiekers tussen. [naar artikel]


2. Bokrijk zoekt nieuwe uitbater Koetshuis: Lunch Garden vertrekt (voorlopig) (22/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Domein Bokrijk en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaan op zoek naar nieuwe uitbaters voor hun horeca. Bistro Garden van restaurantketen Lunch Garden verlengt de uitbating niet in Bistro Koetshuis. In Tongeren sloten ze al eerder de deur van Bistro Bacchus. [naar artikel]


3. Geproefd: van pannenkoek tot gastronomie, bij Bistro Philippe is de keuze ruim (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

‘Culinaire takeaway’ is de baseline van Bistro en Traiteur Philippe in Alken. Je kan er gastronomische menu’s afhalen, maar op de kaart staan ook pastagerechten, desserts, soep én… pannenkoeken. [naar artikel]


4. Na Bokrijk opent Lunch Garden ook bistro in Gallo-Romeins Museum (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Lunch Garden heeft vrijdagmiddag officieel hun eerste Limburgse bistro geopend in Domein Bokrijk. In Bistro Koetshuis, vlakbij het openluchtmuseum, moet je niet aanschuiven voor selfservice maar gebeurt de bediening aan tafel. Meteen had de groep ook nog nieuws: over enkele maanden openen ze ook een bistro in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Dat wordt dan de vierde bistro voor Lunch Garden-dochter Bistro Garden, na het Afrika-museum in Tervuren en Tablo in Brussel. [naar artikel]


5. GEPROEFD. Deze gastronomische bistro kan een blijver worden tussen de Tongerse sterrenzaken (11/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Tongeren heeft niet alleen drie sterrenzaken, maar ook een groot aanbod eethuizen in het segment daaronder. In de tweede categorie is er zopas eentje bijgekomen: Ma Marraine, een restaurant dat laveert tussen gastronomie en bistronomie. Achter het fornuis staat de jonge Lize Willems. [naar artikel]


6. GEPROEFD. Vergeet Nduja: wij kregen hemelse gerechten en wijntjes voorgeschoteld in Le Ciel (24/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Vergeet Nduja, de bistro van La Butte aux Bois in Lanaken werd herdoopt tot Bistrôt Le Ciel. Achter die naamsverandering schuilt ook een nieuwe chef: Pieter Beurskens. Hij serveert een Frans-Belgische keuken met subtiele invloeden uit de hele wereld. [naar artikel]


7. Gallo-Romeins Museum krijgt ook een Lunch Garden bistro (23/03/2019 - Het Belang van Limburg)

GenkIn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent Lunch Garden over enkele maanden een bistro. De eerste Limburgse bistro van de bekende restogroep is sinds vrijdag officieel een feit in het Koetshuis op Domein Bokrijk. Naast populaire Lunch Garden-gerechten als vol-au-vent en (Limburgse) balletjes kan je hier ook gerookte zalm met zuurdesembrood van Bokrijk of gin-tonic uit Hechtel bestellen. Maar vooral anders: het is geen selfservice, maar bediening aan tafel. [naar artikel]


8. GEPROEFD. Kristine woonde twintig jaar op Tenerife, maar bereidt nu heerlijk verse tapas in Hasselt (22/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Met Bistro Silo brengt Kristine Weytjens een stukje Tenerife naar Hasselt. Ze woonde er twintig jaar en bracht de liefde voor de Spaanse keuken mee terug. Bistro Silo heeft een kleine kaart, maar de tapas worden er vers en met veel liefde bereid. Dat proef je. [naar artikel]


9. GEPROEFD. Magis in Tongeren: sterrenkeuken, vriendenprijsje (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Op sterrenniveau eten voor de prijs van een brasseriegerecht? Dat kan in restaurant Magis in Tongeren. Chef Dimitry Lysens serveert een lunch (vier amuses, twee gerechten) voor 25 euro. Een vriendenprijs. [naar artikel]


10. Geproefd: Van Frans-Belgisch naar Italiaans (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Vergeet Le Bistrot, sinds vorige maand heet de bistro van La Butte aux Bois in Lanaken ‘Nduja by Ralf. Achter die naamsverandering schuilt niet alleen een nieuwe kaart, maar ook een indrukwekkende interieurrenovatie. [naar artikel]


11. GEPROEFD. Vlees op de grill, de specialiteit van Schuur 17 in Rosmeer (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Begin dit jaar werd in een vierkantshoeve in het Haspengouwse Rosmeer bistro Schuur 17 geopend. Chef Jordi Lenaers (25) serveert er een gevarieerde kaart met de nadruk op gegrilde vleesgerechten. [naar artikel]


12. DE GROTE TEST. Welke warme bearnaisesaus scoort het best? (24/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan heeft voor ons negen gebruiksklare warme bearnaisesauzen geproefd. Kom hier te weten welke hij de beste vond. [naar artikel]


13. Bistro Bacchus opent deuren in het Gallo-Romeins Museum (23/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Vrijdag 20 september opende Bistro Bacchus officieel haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Bacchus, een naam die verwijst naar de Romeinse god van de wijnbouw en geassocieerd wordt met lekker eten, drinken en gezellig samenzijn. Deze volledig gerenoveerde bistro met een nieuwe look en bediening aan tafel biedt een originele menukaart vol gerechten met streekproducten en hier en daar een Romeinse toets. Voor de samenstelling van de gerechten werd een beroep gedaan op food archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh uit Kruibeke. Hij ontwikkelde een aantal gerechten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op basis van vondsten en recepten uit de Romeinse tijd. [naar artikel]


14. “Irak heeft heerlijke specialiteiten” (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Pal tegenover het stadhuis van Genk is het eerste Irakees restaurant in Limburg sinds kort geopend. Dua Kedhom (39) en Hareth Al Rubie (40) kwamen in 2008 in België terecht nadat ze noodgedwongen hun land moesten ontvluchten. Sinds deze maand biedt het echtpaar gerechten en specialiteiten aan die nooit eerder op een menukaart in onze provincie stonden. “Irak heeft heerlijke specialiteiten”, luidt het. [naar artikel]


15. Mensen met beperking laten nieuwe Rotemse bistro De GelukSmakerij draaien (12/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Bewoners en begeleiders van zorggroep Arum hebben in Rotem bistro de GelukSmakerij geopend. “In onze bistro serveren we zelfgemaakte lunchgerechten”, vertelt bewoner Hans van Elsen. “Zelfs het koekje bij de koffie maken we zelf.” [naar artikel]


16. GEPROEFD. In nieuw Grieks restaurant krijg je mediterraanse gastvrijheid én een loungy clubgevoel (07/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Hasselt heeft er een nieuw Grieks adresje bij. De kaart van Kouzina – keuken in de taal van Jani – blijft niet hangen in culinaire boobytraps als moussaka en keftedes. Maar welke specialiteiten staan er dan nóg allemaal op? [naar artikel]


17. Filmpersonage krijgt bistro in Antwerpen (26/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wouter en Ben tellen af naar 2 augustus, de dag waarop ze hun bistro Mr. Hulot in de Grote Pieter Potstraat openen. [naar artikel]


18. Parijse bistro's binnenkort op Unesco-werelderfgoedlijst? (01/09/2018 - De Morgen)

De Parijse bistro heeft het zwaar. De traditionele steak au poivre legt het af tegen de vegan trend in hippe yuppenwijken en de Nespresso thuis overvleugelt de klassieke petit noir in wat vroeger de huiskamer voor de buurt was. Tijd voor een tegenoffensief: de bistro moet op de Unesco-werelderfgoedlijst.  [naar artikel]


19. “Specialiteiten op de grill” (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Aan de Zoutbrugstraat in Herk-de-Stad heeft Gloria Grill Café de deuren geopend. Dominic Kempeneers (48) en Nele Verstrepen (36) bieden er niet alleen gegrilde specialiteiten. Je bent er ook welkom voor een drankje. [naar artikel]


20. Brand bij winkel in Bulgaarse specialiteiten (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

In de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn is brand uitgebroken bij Balkan, een winkel in Bulgaarse specialiteiten. De straat is afgesloten voor de [naar artikel]


21. Bistro zonder tralala (07/04/2019 - De Morgen)

In de schaduw van het Sportpaleis, aan de slachthuizen van Antwerpen bevindt zich een kleine bistro met een wijnziel. Bar(t)-à-vin serveert eenvoudige gerechten met daarbij zuivere wijnen zonder eikenhout. [naar artikel]


22. Onbekende dame dropt strijkijzer op terras Leuvense bistro (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Leuvense bistro Les Parisiennes in de Schrijnmakersstraat in Leuven hoeft zich geen zorgen te maken om de plooien in de tafellakens glad te [naar artikel]


23. Einde van bistro BOHM & Berkel: ”Ik moest kiezen tussen mijn gezondheid en mijn zaak” (10/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

BOHM & Berkel, de populaire bistro die Parijs naar het Conscienceplein bracht, sluit de deuren. Hoewel de zaak net werd opgericht voor de turbulente coronajaren was de bistro een enorm succes. De persoonlijke gezondheid van de zaakvoerder Ernst Abelik gaf de doorslag om de zaak over te laten. [naar artikel]


24. GEPROEFD. In dit zaakje in Hoeselt maken ze lekker eten dat absoluut niet duur hoeft te zijn (02/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Grootmoeders kost voor een prikje? Dan is bistro Op de Noen in Hoeselt een goed adres. Davy Rampen en Gilles Meyssen serveren er een keuken die doet denken aan de overdadige communiefeesten van vroeger. Voor wie daar niet van houdt: er zijn ook croques, toasts, pasta en salades. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!