De naam doet het niet meteen vermoeden, maar chef Michel Sneyers van Bistro Belge in Paal brengt vooral de Frans-Italiaanse keuken. Dat zie je ook in de afhaalversie, al zitten er ook enkele Belgische klassiekers tussen. [naar artikel]
Domein Bokrijk en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren gaan op zoek naar nieuwe uitbaters voor hun horeca. Bistro Garden van restaurantketen Lunch Garden verlengt de uitbating niet in Bistro Koetshuis. In Tongeren sloten ze al eerder de deur van Bistro Bacchus. [naar artikel]
‘Culinaire takeaway’ is de baseline van Bistro en Traiteur Philippe in Alken. Je kan er gastronomische menu’s afhalen, maar op de kaart staan ook pastagerechten, desserts, soep én… pannenkoeken. [naar artikel]
Lunch Garden heeft vrijdagmiddag officieel hun eerste Limburgse bistro geopend in Domein Bokrijk. In Bistro Koetshuis, vlakbij het openluchtmuseum, moet je niet aanschuiven voor selfservice maar gebeurt de bediening aan tafel. Meteen had de groep ook nog nieuws: over enkele maanden openen ze ook een bistro in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Dat wordt dan de vierde bistro voor Lunch Garden-dochter Bistro Garden, na het Afrika-museum in Tervuren en Tablo in Brussel. [naar artikel]
Tongeren heeft niet alleen drie sterrenzaken, maar ook een groot aanbod eethuizen in het segment daaronder. In de tweede categorie is er zopas eentje bijgekomen: Ma Marraine, een restaurant dat laveert tussen gastronomie en bistronomie. Achter het fornuis staat de jonge Lize Willems. [naar artikel]
Vergeet Nduja, de bistro van La Butte aux Bois in Lanaken werd herdoopt tot Bistrôt Le Ciel. Achter die naamsverandering schuilt ook een nieuwe chef: Pieter Beurskens. Hij serveert een Frans-Belgische keuken met subtiele invloeden uit de hele wereld. [naar artikel]
GenkIn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent Lunch Garden over enkele maanden een bistro. De eerste Limburgse bistro van de bekende restogroep is sinds vrijdag officieel een feit in het Koetshuis op Domein Bokrijk. Naast populaire Lunch Garden-gerechten als vol-au-vent en (Limburgse) balletjes kan je hier ook gerookte zalm met zuurdesembrood van Bokrijk of gin-tonic uit Hechtel bestellen. Maar vooral anders: het is geen selfservice, maar bediening aan tafel. [naar artikel]
Met Bistro Silo brengt Kristine Weytjens een stukje Tenerife naar Hasselt. Ze woonde er twintig jaar en bracht de liefde voor de Spaanse keuken mee terug. Bistro Silo heeft een kleine kaart, maar de tapas worden er vers en met veel liefde bereid. Dat proef je. [naar artikel]
Op sterrenniveau eten voor de prijs van een brasseriegerecht? Dat kan in restaurant Magis in Tongeren. Chef Dimitry Lysens serveert een lunch (vier amuses, twee gerechten) voor 25 euro. Een vriendenprijs. [naar artikel]
Vergeet Le Bistrot, sinds vorige maand heet de bistro van La Butte aux Bois in Lanaken ‘Nduja by Ralf. Achter die naamsverandering schuilt niet alleen een nieuwe kaart, maar ook een indrukwekkende interieurrenovatie. [naar artikel]
Begin dit jaar werd in een vierkantshoeve in het Haspengouwse Rosmeer bistro Schuur 17 geopend. Chef Jordi Lenaers (25) serveert er een gevarieerde kaart met de nadruk op gegrilde vleesgerechten. [naar artikel]
Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan heeft voor ons negen gebruiksklare warme bearnaisesauzen geproefd. Kom hier te weten welke hij de beste vond. [naar artikel]
Vrijdag 20 september opende Bistro Bacchus officieel haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Bacchus, een naam die verwijst naar de Romeinse god van de wijnbouw en geassocieerd wordt met lekker eten, drinken en gezellig samenzijn. Deze volledig gerenoveerde bistro met een nieuwe look en bediening aan tafel biedt een originele menukaart vol gerechten met streekproducten en hier en daar een Romeinse toets. Voor de samenstelling van de gerechten werd een beroep gedaan op food archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh uit Kruibeke. Hij ontwikkelde een aantal gerechten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op basis van vondsten en recepten uit de Romeinse tijd. [naar artikel]
Pal tegenover het stadhuis van Genk is het eerste Irakees restaurant in Limburg sinds kort geopend. Dua Kedhom (39) en Hareth Al Rubie (40) kwamen in 2008 in België terecht nadat ze noodgedwongen hun land moesten ontvluchten. Sinds deze maand biedt het echtpaar gerechten en specialiteiten aan die nooit eerder op een menukaart in onze provincie stonden. “Irak heeft heerlijke specialiteiten”, luidt het. [naar artikel]
Bewoners en begeleiders van zorggroep Arum hebben in Rotem bistro de GelukSmakerij geopend. “In onze bistro serveren we zelfgemaakte lunchgerechten”, vertelt bewoner Hans van Elsen. “Zelfs het koekje bij de koffie maken we zelf.” [naar artikel]
Hasselt heeft er een nieuw Grieks adresje bij. De kaart van Kouzina – keuken in de taal van Jani – blijft niet hangen in culinaire boobytraps als moussaka en keftedes. Maar welke specialiteiten staan er dan nóg allemaal op? [naar artikel]
Wouter en Ben tellen af naar 2 augustus, de dag waarop ze hun bistro Mr. Hulot in de Grote Pieter Potstraat openen. [naar artikel]
De Parijse bistro heeft het zwaar. De traditionele steak au poivre legt het af tegen de vegan trend in hippe yuppenwijken en de Nespresso thuis overvleugelt de klassieke petit noir in wat vroeger de huiskamer voor de buurt was. Tijd voor een tegenoffensief: de bistro moet op de Unesco-werelderfgoedlijst. [naar artikel]
Aan de Zoutbrugstraat in Herk-de-Stad heeft Gloria Grill Café de deuren geopend. Dominic Kempeneers (48) en Nele Verstrepen (36) bieden er niet alleen gegrilde specialiteiten. Je bent er ook welkom voor een drankje. [naar artikel]
In de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn is brand uitgebroken bij Balkan, een winkel in Bulgaarse specialiteiten. De straat is afgesloten voor de [naar artikel]
In de schaduw van het Sportpaleis, aan de slachthuizen van Antwerpen bevindt zich een kleine bistro met een wijnziel. Bar(t)-à-vin serveert eenvoudige gerechten met daarbij zuivere wijnen zonder eikenhout. [naar artikel]
De Leuvense bistro Les Parisiennes in de Schrijnmakersstraat in Leuven hoeft zich geen zorgen te maken om de plooien in de tafellakens glad te [naar artikel]
BOHM & Berkel, de populaire bistro die Parijs naar het Conscienceplein bracht, sluit de deuren. Hoewel de zaak net werd opgericht voor de turbulente coronajaren was de bistro een enorm succes. De persoonlijke gezondheid van de zaakvoerder Ernst Abelik gaf de doorslag om de zaak over te laten. [naar artikel]
Grootmoeders kost voor een prikje? Dan is bistro Op de Noen in Hoeselt een goed adres. Davy Rampen en Gilles Meyssen serveren er een keuken die doet denken aan de overdadige communiefeesten van vroeger. Voor wie daar niet van houdt: er zijn ook croques, toasts, pasta en salades. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.