Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Jozef (65) zamelt geld in voor tandimplantaten: "Ik wil pijnvrij biefstuk-friet eten"

10/01/2017 - 14:36
"Al sinds zijn dertiende sukkelt Jozef Cuyvers (65) uit Neerpelt met zijn gebit. Door de speciale structuur van zijn kaken, tanden en mond past"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag" (19/02/2020 - VRT NWS)

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]


2. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


3. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


4. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


5. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


6. Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet (10/10/2017 - VRT NWS)

Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne.  [naar artikel]


7. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


8. Het beste uit "Over eten": Waarom u naar uw frieten moet luisteren. Wat zit er in een frikandel? En zout, zout, zout bij Mathieu Van der Poel (28/11/2018 - VRT NWS)

In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in?  [naar artikel]


9. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


10. Na de rellen: Club Brugge zamelt geld in voor brommer van schoenmaker. "Bedankt Club" (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge zamelt geld in voor een nieuwe brommer voor Peter Depover (51). Bij de rellen van zondagavond na de wedstrijd tegen Antwerp duwden... [naar artikel]


11. Nederland viert 150 jaar friet: "90 procent kans dat het toen een Belgische frituur was" (30/09/2019 - VRT NWS)

Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht. [naar artikel]


12. "Ik wens beetje meer geld om eten te kopen, want het is bijna op": Dylan uit kwetsbaar gezin getuigt over coronacrisis (18/05/2020 - VRT NWS)

De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet". [naar artikel]


13. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar” (05/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]


14. "Koffiekoeken op zaterdagochtend en biefstuk-friet in de namiddag": het Sportpaleis maakt zich klaar voor 24 UUR LIVE (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]


15. "Koffiekoeken op zaterdagochtend en biefstuk-friet in de namiddag": in het Sportpaleis maakt iedereen zich klaar voor 24 UUR LIVE (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]


16. Koppel zamelt geld in voor begrafenis Jordy: "Hopelijk wil de moeder het geld aanvaarden" (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een koppel uit Steenokkerzeel was zo aangegrepen door de tragische dood van Jordy Brouillard, dat ze de jongen een volwaardige uitvaart wilden [naar artikel]


17. Tandimplantaten voor dummies: wat komt er allemaal bij kijken? (27/07/2017 - Knack)

Tandimplantaten kunnen uitkomst bieden als je tanden hebt verloren of als je kunstgebit gemakkelijk loskomt. Een antwoord op enkele veelgestelde vragen. [naar artikel]


18. De rijkste Belgen deel 1: welke families zitten op het grootste vermogen, waarmee verdienen ze hun geld en aan wat geven ze het uit? (15/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

{ "title": "20. Familie Catheline Périer-D’Ieteren", "type": "aside-inline", "content": [ { "subhead": "" }, { "image": { "credit": "Vub", "url": "//Assets/Images_Upload/2023/08/14/fae966b1-8bbb-4ac3-af12-cf0e15b2678c.jpg", "format": "image/jpg", "metadata": { "alignment": "left", "original_size": { "width": 1001, "height": 1515 } }, "caption": "" } }, { "p": "Hoeveel? 1.813.506.588 euro" }, { "p": "Wat? Auto-import, herstel en vervanging autoruiten" }, { "p": "Waar? Brussel" }, { "styled_text": { "text": "", "type": "information_text" } } ] } [naar artikel]


19. Becca zamelt geld in zodat ze op 'spirituele wereldreis' kan. De reacties zijn er niet naast (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Ik vind dat iedereen alles wat hij nodig heeft binnen handbereik zou moeten hebben, of hij er nu het geld voor heeft of niet." Becca Gronski uit [naar artikel]


20. Gentse snackbar 't Hoekske (die 24 op 24 open was) sluit na 32 jaar en laat mooie verhalen na: "Broodje martino op huwelijksnacht" (25/02/2021 - VRT NWS)

Een van de bekendste snackbars uit Gent, ’t Hoekske, moet na 32 jaar noodgedwongen sluiten. De zaak was 24 op 24 open en was dé plaats voor studenten om na een stevig nachtje doorzakken een broodje te verorberen, of zelfs een biefstuk-friet. Radio 2 Oost-Vlaanderen nam de tijd om samen met klanten van 't Hoekske herinneringen op te halen. [naar artikel]


21. Veel volk in de rij voor gratis friet van Tjèn in Sint-Truiden: "Echt de allerbeste frietjes" (30/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Het was een regenachtige zondagavond, maar toch stond er een lange rij Truienaars aan te schuiven bij frituur Casino op het Europaplein in Sint-Truiden. De reden? De bekende friturist Tjèn bakt al dertig jaar friet. En om dat te vieren, deelde hij gratis friet uit aan alle Truienaars. [naar artikel]


22. "We zijn virtueel failliet" en "geven geld aan verkeerde zaken": 3 fragmenten uit eindejaarsdebat "Zevende dag" (22/12/2019 - VRT NWS)

De hartverwarmende solidariteit met baby Pia, migratie en integratie of de klimaatjongeren: genoeg eten en drinken voor iedereen in het eindejaarsdebat van "De zevende dag". Wij hebben er drie opvallende fragmenten voor u uitgeplukt. [naar artikel]


23. [VIDEO] - Van "Over eten" naar "Thuis"? Een kleine stap voor Danira (01/03/2017 - De Redactie)

In "Thuis" kwam een voedingsmagazine een reportage draaien in de Withoeve. En de reporter... die leek wel heel hard op Danira Boukhriss Terkessidis, die u kent van het Eén-programma "Over eten". [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!