Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder. Hij eet al 37 jaar lang elke dag biéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen." [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in? [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Club Brugge zamelt geld in voor een nieuwe brommer voor Peter Depover (51). Bij de rellen van zondagavond na de wedstrijd tegen Antwerp duwden... [naar artikel]
Nederland viert vandaag het 150-jarige bestaan van de friet. Het Nederlandse platform voor frituuruitbaters "frituurwereld" beweert dat juist anderhalve eeuw geleden de friet in Nederland is opgedoken. Volgens historicus Peter Scholliers (VUB), professor voedingsgeschiedenis, waren frietjes toen niet echt ingeburgerd in Nederland. België daarentegen had al een stevige "frietcultuur" midden negentiende eeuw. Het was misschien dus wel een Belg die deze allereerste frietjes verkocht. [naar artikel]
De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet". [naar artikel]
Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten", verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken? “Ook de kropsla, de witloofsalade en de mayonaise benaderden de perfectie.” [naar artikel]
Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]
Er klinkt weer muziek in het Sportpaleis. Van muzikanten die soundchecken en technici die de microfoons klaarzetten tot de cateraar die zich over zijn menu buigt. Alles wordt in gereedheid gebracht voor 24 UUR LIVE, de show die de concerttempel morgen en zaterdag doet ontwaken na een winterslaap van één jaar. "We gaan 24 uur knallen en rijden nadien nog zingend naar huis ook. Zó hard hebben wij onze muziek gemist." [naar artikel]
Een koppel uit Steenokkerzeel was zo aangegrepen door de tragische dood van Jordy Brouillard, dat ze de jongen een volwaardige uitvaart wilden [naar artikel]
Tandimplantaten kunnen uitkomst bieden als je tanden hebt verloren of als je kunstgebit gemakkelijk loskomt. Een antwoord op enkele veelgestelde vragen. [naar artikel]
{ "title": "20. Familie Catheline Périer-D’Ieteren", "type": "aside-inline", "content": [ { "subhead": "" }, { "image": { "credit": "Vub", "url": "//Assets/Images_Upload/2023/08/14/fae966b1-8bbb-4ac3-af12-cf0e15b2678c.jpg", "format": "image/jpg", "metadata": { "alignment": "left", "original_size": { "width": 1001, "height": 1515 } }, "caption": "" } }, { "p": "Hoeveel? 1.813.506.588 euro" }, { "p": "Wat? Auto-import, herstel en vervanging autoruiten" }, { "p": "Waar? Brussel" }, { "styled_text": { "text": "", "type": "information_text" } } ] } [naar artikel]
"Ik vind dat iedereen alles wat hij nodig heeft binnen handbereik zou moeten hebben, of hij er nu het geld voor heeft of niet." Becca Gronski uit [naar artikel]
Een van de bekendste snackbars uit Gent, ’t Hoekske, moet na 32 jaar noodgedwongen sluiten. De zaak was 24 op 24 open en was dé plaats voor studenten om na een stevig nachtje doorzakken een broodje te verorberen, of zelfs een biefstuk-friet. Radio 2 Oost-Vlaanderen nam de tijd om samen met klanten van 't Hoekske herinneringen op te halen. [naar artikel]
Het was een regenachtige zondagavond, maar toch stond er een lange rij Truienaars aan te schuiven bij frituur Casino op het Europaplein in Sint-Truiden. De reden? De bekende friturist Tjèn bakt al dertig jaar friet. En om dat te vieren, deelde hij gratis friet uit aan alle Truienaars. [naar artikel]
De hartverwarmende solidariteit met baby Pia, migratie en integratie of de klimaatjongeren: genoeg eten en drinken voor iedereen in het eindejaarsdebat van "De zevende dag". Wij hebben er drie opvallende fragmenten voor u uitgeplukt. [naar artikel]
In "Thuis" kwam een voedingsmagazine een reportage draaien in de Withoeve. En de reporter... die leek wel heel hard op Danira Boukhriss Terkessidis, die u kent van het Eén-programma "Over eten". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.