Een diploma omdat je kind zijn of haar bord leeg heeft gegeten, is volgens kinderdiëtiste Rolinde Demeyer niet meer van deze tijd. Met een post op Instagram uit ze kritiek op het ‘bordje leeg diploma’ uit het ‘diplomaboek’ van Studio 100. “Kinderen dwingen om alles op te eten, zorgt ervoor dat ze niet meer luisteren naar hun verzadigingsgevoel.” [naar artikel]
De Chinese president Xi Jinping neemt de strijd tegen voedselverspilling ernstig. Als onderdeel van zijn zogenaamde ‘Operatie Leeg Bord’ ligt een wet voor ter ondertekening met hoge boetes voor bedrijven die voedselverspilling faciliteren of promoten. Ook Chinezen die op restaurant hun bord niet leeg eten, zouden een boete kunnen krijgen. Dat schrijft The Guardian. [naar artikel]
Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Kinderen in de Lunch Garden kunnen vanaf nu aan de robots Bob Alles-Op, Elly Eetgraag en Pol Buikje-Vol laten zien dat ze hun bord hebben leeggegeten. Met artificiële intelligentie kunnen die registreren of er nog iets op het bord ligt. Is het leeg, dan krijgen de kinderen een beloning. Ligt er nog iets op, dan zal de robot vragen om toch wat meer te eten. [naar artikel]
Deze zomer eten healthy festivalgangers op Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop hun eigen bord op. Gezonde cateraar Foodmaker zal er op grote schaal zijn nieuwe zero waste verpakking uittesten. Op basis van groenten en granen, en het smaakt naar … hosties en bruin brood. [naar artikel]
Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt voor het Nederlandse Voedingscentrum, zet geen zoden aan de dijk. Wie voedsel opschept op een kleiner bord, eet nauwelijks minder dan van een groter bord, blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Het is de eerste keer dat gedragswetenschappers deze eettruc aan een streng onderzoeksprotocol hebben onderworpen. [naar artikel]
Voor de tweede maal voert de Chinese president Xi een legebordencampagne om voedselverspilling in zijn land tegen te gaan. Maar het ging toch al goed? [naar artikel]
Hoeveel we eten hangt af van de kleur van ons bord. Dat beweert althans professor Charles Spence van de universiteit van Oxford. [naar artikel]
Van “hartverwarmend” over “Geweldig, respect” tot “Hier word ik echt blij van”. Agenten uit Rotterdam oogsten op Facebook heel veel bijval dankzij een foto waarop een agente het haar knipt van een vereenzaamde oude vrouw. Eerder hadden de agenten de 95-jarige ook al op een pakje friet getrakteerd. “Ze had haar bord zo leeg.” [naar artikel]
Roger Federer heeft Rafael Nadal geen enkele kans gegund in de finale van Shanghai. Na 1 uur en 13 minuten stond de 6-4, 6-3 op het bord. Federer (ATP-2) won zijn laatste 4 duels tegen Nadal (ATP-1). [naar artikel]
Toegegeven: je hebt er veel tijd en een portie creativiteit voor nodig. Maar wie net als de Australische Laleh Mohmedi dit soort kunstwerkjes op [naar artikel]
Juan Martin del Potro (ATP 23) heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (5.924.890 dollar). De Argentijn versloeg op het Chinese hardcourt de Serviër Viktor Troicki (ATP 54) in drie sets. Na 2 uur en 2 minuten stond de 4-6, 6-1 en 6-4 eindscore op het bord. [naar artikel]
“Voor één kind op de tien is een leeg bord dagelijkse kost.” Met dat cijfer is de Week tegen de Kinderarmoede afgetrapt. Het cijfer is onthutsend hoog. Maar is het ook correct? “Er worden voorbarige conclusies getrokken”, reageren armoede-experts. Studies wijzen eerder richting één op de twintig kinderen die geen volwaardige maaltijd krijgen. [naar artikel]
Een restaurant in Overpelt, in Limburg, wil iets doen aan de verspilling in onze maatschappij: wie zijn bord niet leeg eet, moet twee euro bijbetalen. Het is een buffetrestaurant waar mensen zelf mogen opscheppen, maar soms laden ze hun bord overvol en laten ze de helft staan. Dan moeten ze dus bijbetalen. En het werkt: nu is er veel minder verspilling. [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
De lockdown in Shanghai zou maar vier dagen duren. Inmiddels is die verlengd voor onbepaalde tijd. Martijn Pustjens (34) uit Susteren (Nederlands-Limburg) mag nu – net als 26 miljoen stadsgenoten – zijn woning niet uit. Alleen een drone van de overheid, die per megafoon mededelingen deed, vloog deze dag voorbij. [naar artikel]
Als bourgondiërs eten we graag goed én vaak ook veel. Maar wat als je liever een kleinere portie wilt en je geen zin hebt in een kindergerecht van de kaart? Bij restobar Batteliek in Mechelen bieden ze van sommige hoofdgerechten drie verschillende portiegroottes aan. “We merken dat ook de kleine varianten heel vaak worden besteld”, zegt William Leclef. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Een gemiddeld bord eten kan tot ruim honderd sporen van plastic bevatten. Die zijn niet alleen afkomstig van de groenten of vis op het bord, maar... [naar artikel]
Een boete voor wie zijn bord niet leeg eet. Dat is het nieuwe principe bij zomerbar Café Kamyon op Linkeroever. De boete geldt alleen voor wie à volonté gaat brunchen. Café Kamyon wil zo voedselverspilling tegengaan. [naar artikel]
“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van... [naar artikel]
22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.