Scheidsrechterscommissie geeft OH Leuven gelijk: ref ging twee keer de mist in tegen KV Oostende

21/09/2020 - 20:05
"Het Professional Refereeing Department van de Belgische voetbalbond heeft maandagavond toegegeven dat de scheidsrechter twee keer de mist ingegaan is tijdens de wedstrijd KV Oostende-OH Leuven (3-1) van zaterdag. Zo hadden de bezoekers niet afgevlagd mogen worden voor buitenspel toen spits Thomas Henry alleen op weg naar doel was, en hadden de Leuvenaars een penalty moeten krijgen voor een fout op Kamal Sowah."

1. KV Oostende smeert OH Leuven een 1 op 9 aan en sluit aan bij de top acht (26/12/2020 - Het Belang van Limburg)

KV Oostende trekt met een big smile 2021 in. Het won zaterdagavond op OH Leuven, tegenwoordig een heuse subtopper. Malinov bracht OHL eerst nog op voorsprong, maar KVO vocht na de rust terug en scoorde nog twee keer. Het sluit zo dichter aan bij de top-8. Leuven blijft achter met 0 op 6. [naar artikel]

2. Dol spektakelstuk tussen AA Gent en Oostende in halve finale beker eindigt in draw (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)

In de Croky Cup is’t ook plezant. Dat bewezen AA Gent en Oostende donderdagavond in hun heenmatch van de halve finales van de Belgische voetbalbeker. Een heus spektakelstuk in de Ghelamco Arena eindigde op 2-2. AA Gent speelde een uur met een man minder na directe rode kaarten voor Plastun (28e minuut) en Rosted (54e minuut), bij KV Oostende werd Aristote Nkaka (59e minuut) met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De Buffalo’s kwamen twee keer op voorsprong dankzij goals Roman Jaremtsjoek en Dylan Bronn, maar de bezoekers maakten evenveel keer twee minuten later gelijk. De terugmatch in Oostende van volgende week ligt nog helemaal open. In de andere halve finale speelden KV Mechelen en Union gisteren 0-0 gelijk. [naar artikel]

3. KV Oostende jaagt thuis tegen STVV op eerste zege in Play-off II (15/04/2018 - Sporza)

De laatste match van dit weekend gaat tussen Oostende en STVV. Oostende speelde al 2 keer gelijk. Bij winst springen ze over STVV en Antwerp naar de 2e plek in groep B van PO 2. Volg het hier. [naar artikel]

4. Marianne Vos geeft forfait voor Leuven en NK en mist mogelijk ook het WK veldrijden (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Marianne Vos (WaowDeals) komt de komende twee weken niet in actie in het veldrijden. De 30-jarige Nederlandse stapt zondag niet op de fiets in Leuven (Soudal Classics) en mist een week later ook het nationaal kampioenschap in Surhuisterveen. Het is nog onduidelijk of ze op tijd fit zal zijn voor het WK van begin februari in Valkenburg. [naar artikel]

5. Jupiler Pro League – Cercle Brugge en KV Oostende spelen 1-1 gelijk (29/06/2019 - Metro)

Cercle Brugge en KV Oostende hebben zaterdag op het veld van SVV Damme 1-1 gelijkgespeeld. Kévin Vandendriessche (12e) zette Oostende al vroeg op voorsprong. Meteen na de rust legde Jérémy Taravel op een hoekschop de eindstand vast. Lokeren won overtuigend bij Temse, een club uit de tweede amateurreeks. Het werd 1-7. Nieuwkomer Anel Hajric gaf […] Het bericht Jupiler Pro League – Cercle Brugge en KV Oostende spelen 1-1 gelijk verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. Leider Oostende lijdt 2e nederlaag op rij op parket van Leuven (07/04/2018 - Sporza)

BC Oostende heeft zijn derde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. De landskampioen ging op bezoek bij rode lantaarn Leuven onderuit met 77-64. [naar artikel]

7. Kortrijk en Oostende scoren elk twee keer en delen de punten (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Geen winnaar in het West-Vlaamse duel tussen KV Kortrijk en KV Oostende. De wedstrijd ging op en neer. Eerst stond Oostende op voorsprong, daarna... [naar artikel]

8. Referee Department geeft Boterberg gelijk: Oostende verdiende wel degelijk een penalty tegen Anderlecht (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Discutabele fase afgelopen vrijdag tijdens KV Oostende-Anderlecht. Iets voorbij het halfuur kreeg Marco Kana de bal op de arm in de zestien, nadat... [naar artikel]

9. Limburg United deze week tegen Charleroi en Oostende: “Hopen op twee keer een vol huis” (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Na twee uitwedstrijden speelt Limburg United morgen de eerste keer thuis, tegen Charleroi. Zaterdag volgt opnieuw een thuiswedstrijd tegen Oostende. Toevallig de twee clubs uit de EuroMillions League met de rijkste geschiedenis. [naar artikel]

10. OH Leuven kan geen afstand nemen van rechtstreekse concurrent RWDM: “Hadden schrik om te verliezen” (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Alweer een kans om het behoud min of meer veilig te stellen. Alweer ging die kans de mist in. OH Leuven kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen RWDM en puurt zo maar twee punten uit een drieluik tegen staartploegen. Het staat nu helemaal vast dat het bibberen zal worden tot op de allerlaatste speeldag. [naar artikel]

11. Spilziek Oostende geeft zege nog uit handen tegen Charleroi (01/04/2017 - Sporza)

Charleroi en Oostende beginnen aan Play-off I met een puntendeling. KV Oostende kon uit een karrenvracht kansen maar één keer scoren. Charleroi sloeg, zoals wel vaker, toe in het slot. [naar artikel]

12. Euromillions Basket League – Oostende lijdt eerste thuisnederlaag (31/03/2018 - Metro)

Willebroek heeft zaterdag voor een stunt gezorgd in de Euromillions Basket League. Het won met 81-86 bij landskampioen Oostende. De koploper leed zijn eerste thuisnederlaag dit seizoen. Oostende keek na tien minuten al tegen een 21-27 achterstand aan. De kustploeg reageerde in het tweede kwart, maar bij de rust leidden de bezoekers nog steeds: 48-52. […] Het bericht Euromillions Basket League – Oostende lijdt eerste thuisnederlaag verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

13. Videoref Nicolas Laforge ging twee keer in de fout (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Videoref Nicolas Laforge ging op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League twee keer de mist in. Dat meldt het Referee Department van de KBVB. Op... [naar artikel]

14. Kan Maaseik profiteren van afwezigheid Tuerlinckx bij Haasrode-Leuven? (16/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Begin november ging Maaseik twee keer op vijf dagen met de billen bloot tegen Haasrode-Leuven. Mokerslagen, die nog altijd pijn doen in het Maasland. Amper zes weken later kan Greenyard op zoek naar revanche. Drie redenen waarom het deze keer wél lukt. [naar artikel]

15. LIVE. Standard heeft werk op de plank na rust tegen moedig STVV, Ochoa ging gruwelijk de mist in (25/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap 18u • Sclessin • Ref: Eric Lambrechts • Standard begon seizoen met 8/12, STVV speelde vier keer gelijk [naar artikel]

16. Stadion van KV Oostende verdwijnt in de mist (24/01/2017 - Sporza)

KV Oostende ontvangt vanavond Charleroi. Er hangt dichte mist aan de kust, maar de wedstrijd gaat wel door. [naar artikel]

17. Euromillions Basket League – Antwerp wint in Oostende en brengt de stand terug gelijk (10/06/2019 - Metro)

Antwerp heeft zondag de bordjes terug in evenwicht gebracht in de play-off-finale (best of 5) om de Belgische basketbaltitel. In de tweede wedstrijd ging het met 61-66 winnen bij Oostende. Dat had vrijdag de eerste wedstrijd in Antwerpen met 67-73 gewonnen. Antwerp nam, met dank aan Victor Sanders (17 punten, 6 rebounds), de wedstrijd meteen […] Het bericht Euromillions Basket League – Antwerp wint in Oostende en brengt de stand terug gelijk verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

18. Mercier gidst OH Leuven met twee assists naar verdiende zege tegen KV Oostende (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oud-Heverlee Leuven heeft dankzij een fenomenale Xavier Mercier het duel met rechtstreekse concurrent KV Oostende gewonnen met 1-3. Na een 0-2-voorsprong voor de Leuvenaars leek D’Arpino de Kustboys terug in de wedstrijd te brengen, maar die hoop was van korte duur. [naar artikel]

19. Hekkensluiter Leuven stunt tegen Oostende in EuroMillions Basket League (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Op de 25e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling heeft rode lantaarn Leuven gestunt door leider Oostende met een 77-64 nederlaag... [naar artikel]

20. Oostende geeft Luik opnieuw het nakijken (22/04/2018 - Metro)

Oostende heeft zondagnamiddag Luik verslagen op de 28e speeldag van de EuroMillions Basket League. De kustploeg won met 87-72. Na de 72-83 zege van vrijdag in Luik, haalde Oostende het zondag ook in eigen huis. Na een evenwichtige eerste helft (40-38) maakte de thuisploeg na rust het verschil. In het klassement behoudt Oostende zijn leidersplaats. […] Het bericht Oostende geeft Luik opnieuw het nakijken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

21. Vargas (Oostende) twee duels geschorst (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Ronald Vargas dinsdag twee speeldagen schorsing en een boete van 2.000 euro opgelegd. De aanvaller van KV Oostende mist de volgende duels tegen zijn ex-clubs RSC Anderlecht en Club Brugge. [naar artikel]

22. Kruipt Eupen uit het dal op bezoek bij Oostende? (25/11/2017 - Sporza)

Het debuut van Claude Makélélé bij Eupen ging de mist in na een late goal van Antwerp. Kan de Fransman aan de kust wel iets rapen bij KV Oostende? [naar artikel]

23. Nieuwkomer Waldo Rubio redt puntje voor Cercle Brugge tegen OH Leuven (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Cercle Brugge-OH Leuven heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong via Thomas Henry, Cercle kwam in de tweede helft langszij na een goal van nieuwkomer Waldo Rubio. Eindstand: 1-1. OH Leuven speelt zo voor de tweede keer in twee wedstrijden gelijk, Cercle pakt 4 op 6. [naar artikel]