"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd. [naar artikel]
Vanaf middernacht heeft de horeca geen sluitingsuur meer. En dat betekent dat de cafés in Leuven zolang mogen openblijven als ze willen. "Dat nieuws is welkom, want anders houden de studenten toch maar feestjes op hun kot", zegt de woordvoerder van de horeca op de Oude Markt van Leuven. De cafés zijn er klaar voor. [naar artikel]
De gemeenteraad van Pelt keurde een nieuw sluitingsuur om 3 uur voor de horeca goed. Dit kwam er op vraag van de horeca zelf en treedt in werking op 1 januari 2022. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
De gemeenteraad van Pelt heeft op de laatste zitting van het jaar een opvallend besluit goedgekeurd. Op vraag van de horeca zelf zal vanaf 1 januari het vaste sluitingsuur van de horeca worden vastgelegd op 3 uur in plaats van 5 uur. Door de coronamaatregelen moest de horeca een tijd lang verplicht vroeger sluiten, uit de evaluatie bleek er een groot draagvlak voor dit nieuwe sluitingsuur te zijn. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil aan elke vereniging in de gemeente een waardebon van 100 euro schenken. Bedoeling is dat de verenigingen, na de coronacrisis, met die bon vergaderen in een plaatselijke horecazaak en zo dus de horeca steunen. [naar artikel]
Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
Lees dit artikel: Overlegcomité denk na over meer sociale contacten en later sluitingsuur horeca Het Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen om de coronamaatregelen in ons land te bespreken. Op de agenda staat onder andere de ‘regel van 4’ die nu thuis en op café of restaurant geldt. Ook een verlating of zelfs afschaffing van het sluitingsuur van de horeca zal er besproken worden. Iets meer dan een maand geleden […] Lees dit artikel: Overlegcomité denk na over meer sociale contacten en later sluitingsuur horeca [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De horeca wordt uit elkaar gespeeld door het vervroegde sluitingsuur voor de cafés vanaf vanavond. Brasseries die hun keuken om 21u sluiten, mogen wel nog klanten bedienen tot 1u. Het café ernaast moet zijn terras opdoeken om 23u. En dan zijn er nog cafés die het juiste papier hebben om als zogenaamd restaurant toch open te blijven tot een uur na middernacht. Het is oneerlijke concurrentie die zal leiden tot chaos vanavond in de Hasseltse binnenstad. [naar artikel]
Het sluitingsuur in de horeca ging woensdag op de schop, maar niet alle cafés zullen het bier tot in de vroege uurtjes laten vloeien. “Het sluitingsuur van 1 uur blijft hier behouden”, klinkt het bij café Tribunaal in Bilzen. Burgemeester van Hoeselt Werner Raskin (VLD-Plus) wil het sluitingsuur in de horeca terugbrengen van 5 uur naar 2 uur. [naar artikel]
Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) heeft zopas beslist om voor 2020 alle evenementen in Kruibeke af te gelasten. Daarnaast wordt ook het sluitingsuur voor de horeca in de hele gemeente teruggeschroefd tot 23 uur. De angst heerst dat bezoekers uit Antwerpen anders massaal naar het Waasland zouden komen. [naar artikel]
“De experten hebben niet geadviseerd om de horeca een vroeger sluitingsuur op te leggen.” Dat heeft Steven Van Gucht gezegd in ‘VTM Nieuws’. Eerder vandaag was het advies van coronacommissaris Pedro Facon voor het Overlegcomité van morgen gelekt, waarin ook een vroeger sluitingsuur voor de horeca op tafel lag. Maar dat is volgens Van Gucht dus geen advies van de experten. [naar artikel]
De horecasector is tevreden over de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad. De horecazaken mogen heropenen vanaf 8 juni met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts en bubbels van tien. Het is belangrijk voor onder meer de zakenlunches op de middag of op de gezellige terrasmomenten", reageert Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen in "Het Journaal Extra". Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) vindt de tafels van maximaal tien personen voor alle horecazaken een "heel duidelijk en eenvoudig systeem". [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
01:57 Geen sluitingsuur om middernacht voor horeca, maar nog een uur vroeger. Dat is de uitkomst van overleg tussen de federale topministers in voorbereiding op het overlegcomité over een verstrenging van d... [naar artikel]
Voor Nederlandse horeca-uitbaters is het vandaag een hoogdag. Want eindelijk mogen ze weer klanten binnen verwelkomen. Daarmee zijn onze noorderburen ons vier dagen voor. Maar door het vroege sluitingsuur wordt de versoepeling wel met gemengde gevoelens ontvangen. “Hopelijk krijgen wij hier binnenkort ook het Belgische sluitingsuur.” [naar artikel]
Horeca- en hoteluitbaters aan de kust merken dat heel wat mensen hun reservatie voor volgende week annuleren. Horeca Middenkust wijt dat aan de invoering van het Covid Safe Ticket (coronapas) vanaf maandag in de horeca, een beslissing die genomen werd op het overlegcomité van dinsdag. [naar artikel]
In Londerzeel zullen horeca-uitbaters ook deze winter een groter buitenterras kunnen plaatsen. Op deze manier wil de gemeente de horeca maximaal blijven ondersteunen tijdens de coronacrisis. "De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht en met een groot winterterras kunnen horecazaken meer klanten verwelkomen op een veilige manier", zegt schepen Veerle Pas (CD&V). [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.” [naar artikel]
In Turnhout hebben de horeca-uitbaters en de stad een nieuw terrasplan opgemaakt. Het rigide kleurenschema van witte parasols en zwarte luifels van 20 jaar geleden wordt losgelaten. "Een goede zaak voor de eigenheid van cafés en restaurants", zegt Paul Versteylen van Horeca Ondernemers Turnhout. [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.