We moeten nooit meer in complete lockdown, ook niet in de ergste fase van de coronapandemie. De horeca mag openblijven en ook evenementen zullen nog kunnen, zij het onder voorwaarden. Dat blijkt allemaal uit het laatste advies van coronacommissaris Pedro Facon aan de regering, een voorlopig advies dat VTM NIEUWS al kon inkijken. [naar artikel]
Sectorfederatie Horeca Vlaanderen lanceert vrijdag een campagne waarbij ze horeca-ondernemers en vooral -gebruikers oproept om de regels die gelden... [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen.... The post Horeca tevreden over eerste week na heropstart appeared first on Business AM. [naar artikel]
At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.” [naar artikel]
De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen zit nog met veel vragen over de opening van de terrassen op 8 mei, en de opening van binnenruimtes in de horeca in juni. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
De horeca op de Mechelse Vismarkt stak zaterdagavond de lichtjes opnieuw even aan. Precies een jaar na de eerste lockdown riep Horeca Vlaanderen tot de actie op om aan de mensen te laten zien dat de uitbaters hun klanten missen. En of ze dat doen. Enthousiast en met heimwee tellen ze af naar de geplande heropening op 1 mei. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Precies een jaar na de start van de eerste lockdown lieten horecazaken in heel Vlaanderen zaterdagavond tussen 19 en 20u even hun lichtjes branden. Zo ook op de Vismarkt in Mechelen, waar de uitbaters het bezoek kregen van Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, zo blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij haar... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.