De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ambitie te over, behalve om op tv te komen

Het Belang van Limburg

07/10/2020 - 03:32

De nieuwe regering stelt de relatief jonge topambtenaar Pedro Facon (39) aan als coronacommissaris. Facon moet het coronabeleid van de verschillende overheden op elkaar afstemmen. Achter de schermen, want Facon mag dan veel ambities hebben, in de media komen is daar niet een van.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlamingen houden van toeristen behalve als ze in groep of van een cruiseschip komen (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De inwoners van Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen en Leuven zien toeristen nog altijd graag komen. Behalve als ze met z’n allen achter de paraplu...
  [naar artikel]
 2. Pedro Facon, eerste coronacommissaris: ambitie te over, behalve om op tv te komen (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe regering stelt Pedro Facon (39) aan als coronacommissaris. Een relatief jonge topambtenaar, die door vriend en vijand geprezen wordt. Facon moet het coronabeleid van de verschillende overheden op elkaar afstemmen én grote kuis houden in de vele adviesorganen. Achter de schermen, want Facon mag dan veel ambities hebben, in de media komen is daar niet een van.
  [naar artikel]
 3. Pedro Facon, eerste coronacommissaris: ambitie te over, behalve om op tv te komen (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe regering stelt Pedro Facon (39) aan als coronacommissaris. Een relatief jonge topambtenaar, die door vriend en vijand geprezen wordt. Facon moet het coronabeleid van de verschillende overheden op elkaar afstemmen én grote kuis houden in de vele adviesorganen. Achter de schermen, want Facon mag dan veel ambities hebben, in de media komen is daar niet een van.
  [naar artikel]
 4. Vlamingen houden van toeristen, behalve als ze in groep of van een cruiseschip komen (17/01/2020 - De Morgen)
  De inwoners van Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen en Leuven zien toeristen nog altijd graag komen. Behalve als ze met z’n allen achter de paraplu van de gids aanlopen en de smalle (Brugse) straatjes blokkeren. Of in grote drommen van hun cruiseschip stappen.
  [naar artikel]
 5. Belgische beloften en junioren komen met ambitie aan de start: “Hebben ploeg om wereldtitel te pakken” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdagochtend om vijf uur Belgische tijd beginnen de beloften hun WK wielrennen van 169,8 kilometer. Onze landgenoten komen met ambitie aan de start. “Met Lennert Van Eetvelt hebben we een van de topfavorieten in onze rangen.”
  [naar artikel]
 6. PS: ‘Dun en vaag regeerakkoord zonder ambitie’ (25/07/2017 - De Standaard)
  ‘Na een crisis van vier weken, die Wallonië heeft lamgelegd, komen MR en CDH met een dun en vaag akkoord zonder ambitie. Dat allemaal voor dit resultaat’, zo reageert de PS dinsdag op het kersverse regeerakkoord van de nieuwe Waalse regering van MR en CDH.
  [naar artikel]
 7. Gilkinet: “Er komen geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks” (10/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er komen onder de nieuwe regering geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks. Dat zegt Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit en vicepremier van Ecolo in een interview met De Zondag. Gilkinet wil de klimaatoplossingen koppelen aan de socio-economische uitdagingen van deze coronacrisis: “We moeten slim en productief investeren”, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 8. PS: “Dun en vaag regeerakkoord zonder ambitie, strategie van de koekoek” (25/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Na een crisis van vier weken, die Wallonië heeft lamgelegd, komen MR en CDH met een dun en vaag akkoord zonder ambitie. Dat allemaal voor dit resultaat”, zo reageert de PS op het kersverse regeerakkoord van de nieuwe Waalse regering van MR en CDH.
  [naar artikel]
 9. “Waals regeerakkoord is dun en vaag zonder ambitie” (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Na een crisis van vier weken, die Wallonië heeft lamgelegd, komen MR en cdH met een dun en vaag akkoord zonder ambitie. Dat allemaal voor dit resultaat”, zo reageert de PS dinsdag op het kersverse regeerakkoord van de nieuwe Waalse regering van MR en cdH.
  [naar artikel]
 10. Gilkinet: "Er komen geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks” (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komen onder de nieuwe regering geen nieuwe taksen, behalve de effectentaks. Dat zegt Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit en vicepremier van Ecolo in een interview met De Zondag. Gilkinet wil de klimaatoplossingen koppelen aan de socio-economische uitdagingen van deze coronacrisis: "We moeten slim en productief investeren", zo klinkt het.
  [naar artikel]
 11. “Wil Antwerp een topclub worden, zal de mentaliteit moeten veranderen” (13/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na de euforie van afgelopen weekend is het voor voetbalclub Antwerp tijd om vooruit te blikken. Sterke man Patrick Decuyper sprak de ambitie uit om van ‘The Great Old’ op termijn een topclub te maken. Een realistische ambitie volgens sporteconoom Trudo De Jonghe, maar dan moet er wel een mentaliteitswijziging komen op de Bosuil, zo meent hij.
  [naar artikel]
 12. Peter speelde altijd mee met de Euromillions-winnaars, behalve nu: “Ik voelde het maagzuur naar boven komen” (07/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Elke keer. 15 euro in de groepspot van De Pershoek in Olmen. Behalve deze keer. “Ik haakte af nadat ik vorige week vrijdag maar 2,70 euro won. Voor het dorp is dit supergoed nieuws. Maar bij mezelf voelde ik het maagzuur toch even naar boven komen.”
  [naar artikel]
 13. Peter speelde altijd mee met de Euromillions-winnaars, behalve nu: “Ik voelde het maagzuur naar boven komen” (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Elke keer. 15 euro in de groepspot van De Pershoek in Olmen. Behalve deze keer. “Ik haakte af nadat ik vorige week vrijdag maar 2,70 euro won. Voor het dorp is dit supergoed nieuws. Maar bij mezelf voelde ik het maagzuur toch even naar boven komen.”
  [naar artikel]
 14. Peter speelde altijd mee met de Euromillions-winnaars, behalve nu: “Ik voelde het maagzuur naar boven komen” (07/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Elke keer. 15 euro in de groepspot van De Pershoek in Olmen (Balen). Behalve deze keer. “Ik haakte af nadat ik vorige week vrijdag maar 2,70 euro won. Voor het dorp is dit supergoed nieuws. Maar bij mezelf voelde ik het maagzuur toch even naar boven komen.”
  [naar artikel]
 15. Vrouwen in het bestuur en de gemeenteraad: bekijk hier welke Kempense gemeenten het goed doen en welke niet (12/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Het is niet omdat wij tot het vrouwelijke geslacht behoren dat wij geen ambitie mogen hebben.” Tot u spreekt Tatyana Van Hoof, nummer vier op de Turnhoutse Open Vld-lijst en geboren in – verslik u niet in uw koffie – het jaar 2000. Aan ambitie geen gebrek bij Tatyana. Ook niet bij de dames politica’s die verderop nog allemaal aan het woord komen. Al kunnen er in bepaalde steden en gemeentes gerust nog wel wat ambitieuze dames bij. Tot die conclusie komen we althans na het aanschouwen van de veelal mannelijk uitziende gemeenteraden en schepencolleges.
  [naar artikel]
 16. Milieubeweging: 'Meeste Europese landen te weinig ambitie om Klimaatakkoord Parijs na te komen' (18/06/2018 - Knack)
  De meeste Europese landen hebben te weinig ambitie om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken. Zweden is de beste leerling van de klas, België doet het niet goed. Dat blijkt uit een rapport van de milieubeweging Climate Action Network (CAN) Europe.
  [naar artikel]
 17. CD&V wil ambitie om laagste uitkeringen op te trekken behouden (11/10/2017 - Knack)
  Regeringspartij CD&V wil dat de regering de ambitie behoudt om de laagste uitkeringen op de trekken tot boven de Europese armoededrempel. Dat zei CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten woensdag in het debat over de state of the union. Verherstraeten wees erop dat die ambitie in het regeerakkoord staat en dat de premier daar dinsdag aan heeft herinnerd.
  [naar artikel]
 18. België begint met ambitie aan de Fed Cup: “We kunnen hier echt wel iets komen doen” (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zijn niet de favoriet voor de titel maar dromen allemaal wel van 20 jaar geleden”, zei kapitein Johan Van Herck in Praag waar ons land de ambitie heeft om vanaf maandag ver door te dringen in de Billy Jean King Cup. Oh ja, 20 jaar geleden won België in Madrid de Fed Cup.
  [naar artikel]
 19. Neuville mikt in de Rally van Griekenland op derde opeenvolgend podium (05/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) komen donderdag met ambitie aan de start van de Rally van Griekenland. Vorig jaar won het duo de zware en uitdagende rally. Hun eerste ambitie voor deze editie is op het podium eindigen. Als het dat lukt, wordt het na de rally’s van Estland en Finland hun derde podium op rij, hun vierde in vijf rally’s.
  [naar artikel]
 20. Klimaatspijbelaars: “Op straat komen wordt steeds moeilijker” (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De klimaatspijbelaars zijn donderdag met ongeveer 600 mensen komen opdagen voor de 23ste klimaatmars van Youth for Climate in de Brusselse straten. Een pak minder dan de 15.000 betogers van een maand geleden tijdens de derde wereldwijde klimaatstaking. De jongeren voelen dat het moeilijker wordt om op straat te komen, omdat ze ontmoedigd raken door het gebrek aan ambitie van de politici.
  [naar artikel]
 21. Maandag gaan we van ‘alles is verboden behalve’ naar ‘alles is toegestaan behalve’. Komt dat wel goed? (03/06/2020 - De Morgen)
  Vanaf maandag wordt de logica van de coronamaatregelen in ons land omgekeerd. We gaan van een leven waarin ‘alles verboden is behalve’ naar een leven waarin ‘alles toegestaan is behalve’, zo omschreef premier Sophie Wilmès (MR) het. Maar zullen we met die verantwoordelijkheid om kunnen?
  [naar artikel]
 22. Geen versoepelingen (behalve voor rijscholen) en reisregels tot na krokusvakantie: dit besliste het Overlegcomité (08/01/2021 - VRT NWS)
  Zoals verwacht komen er voorlopig geen versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat blijkt na het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. Behalve dan voor de rijscholen en examencentra, die opnieuw volledig mogen opengaan. De strenge regels rond reizen naar het buitenland worden dan weer verlengd tot na de krokusvakantie én de overheid kondigt meer controles aan.
  [naar artikel]
 23. Kan Vlaams minister-president nog iets maken van zijn laatste volle jaar? (12/09/2022 - Express)
  Exact één jaar geleden kwam Jan Jambon (N-VA) met veel pomp and circumstance in het Vlaams Parlement het halfrond toespreken. “Vlaanderen moet en zal de kampioen van het postcoronatijdperk worden”, zo verklaarde hij, in een speech die humor of wat relativering miste, en slechts één basisemotie aanspraak: ambitie, ambitie, ambitie. Het was toen een zoveelste […]
  [naar artikel]
 24. "Meeste Europese landen hebben te weinig ambitie om Klimaatakkoord Parijs na te komen: ook België hinkt achterop" (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste Europese landen hebben te weinig ambitie om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken. Veel Europese landen slagen...
  [naar artikel]
 25. Preformateurs hebben geen ambitie om formateur of premier te worden: “Dat neutraliseert de discussies” (04/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De koning heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert en zijn SP.A-collega Conner Rousseau een “preformatieopdracht” gegeven. Een echte formateur, die door de band genomen de premier wordt, is er dus nog niet. Als alles goed gaat zou die er volgende week kunnen komen, valt te horen. Lachaert zelf zei op een persconferentie dat de preformateurs niet de ambitie hebben om zelf formateur of premier te worden.
  [naar artikel]
 26. N-VA-voorzitter De Wever start tweede formatieronde op met alle partijen behalve PVDA (03/06/2019 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever start met een tweede formatieronde voor een nieuwe Vlaamse regering. Alle partijen komen opnieuw aan bod, behalve de PVDA. Zij krijgen geen tweede uitnodiging.
  [naar artikel]
 27. ‘De ambitie is dat er geen ambitie mag zijn' (20/10/2018 - De Tijd)
  18:48 De beeldenstormers van de Belgische jazz, drummer Lander Gyselinck en pianist Fulco Otter-vanger, hebben samen een plaat gemaakt als BeraadGeslagen. ‘Het is onze bolster tegen de boze buitenwereld.’
  [naar artikel]
 28. "Meeste Europese landen hebben te weinig ambitie om Klimaatakkoord Parijs na te komen: ook België hinkt achterop" (18/06/2018 - De Morgen)
  De meeste Europese landen hebben te weinig ambitie om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken. Veel Europese landen slagen er bovendien niet in hun CO2-uitstoot te verminderen. Zweden is de beste leerling van de klas, België doet het niet goed. Dat blijkt uit een rapport van de milieubeweging Climate Action Network (CAN) Europe.
  [naar artikel]
 29. Francken laat begrotingsevenwicht niet los (23/09/2019 - De Tijd)
  08:25 De nieuwe Vlaamse regering moet de ambitie hebben om binnen vijf jaar haar budget in evenwicht te krijgen, zegt N-VA-boegbeeld Theo Francken. Over die ambitie was twijfel ontstaan.
  [naar artikel]
 30. Van den Broeck start zonder ambitie (07/04/2019 - De Morgen)
  Jurgen Van den Broeck begon zonder uitgesproken ambitie aan de Dauphiné, maar kwam met de besten over de streep. Als geruststelling kon het tellen.
  [naar artikel]
 31. Belgische parawielrenners trekken met ambitie naar WK Baanwielrennen (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van 14 tot 17 maart gaat het WK paralympisch baanwielrennen door in Apeldoorn. België trekt naar het WK met acht atleten en grote ambitie.
  [naar artikel]
 32. Viviane Dirkx maakt ambitie waar (09/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de finale van het dressuurkampioenschap van de Kempische Regionale in Vliermaalroot startte Viviane Dirkx (Venice) als topfavoriete in het hoogste niveau en heeft die ambitie met glans waargemaakt.
  [naar artikel]
 33. Voorzitter Bart Verhaeghe met ambitie Europa League in: “Ik denk dat het beste Club nog moet komen” (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ontgoocheling heeft stilaan plaats geruimd voor fierheid bij Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge stelt dat zijn ploeg “weer een stap gezet heeft” op het hoogste Europese podium en hij gaat nu met ambitie richting de Europa League. “Er zitten hele goeie ploegen tussen, maar Club zal voor veel ploegen ook een hele lastige tegenstander zijn.”
  [naar artikel]
 34. Voorzitter Bart Verhaeghe met ambitie Europa League in: “Ik denk dat het beste Club nog moet komen” (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ontgoocheling heeft stilaan plaats geruimd voor fierheid bij Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge stelt dat zijn ploeg “weer een stap gezet heeft” op het hoogste Europese podium en hij gaat nu met ambitie richting de Europa League. “Er zitten hele goeie ploegen tussen, maar Club zal voor veel ploegen ook een hele lastige tegenstander zijn.”
  [naar artikel]
 35. Op deze grote verkeersassen in onze provincie komen er ultrasnelladers bij (04/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op 49 locaties langs grote en drukke verkeersassen in Vlaanderen komen er ultrasnelladers voor elektrische voertuigen. Acht daarvan met in totaal vierhonderd laadpunten liggen in de provincie Antwerpen. De ambitie: voor juni 2024 om de 25 kilometer infrastructuur aanbieden om te laden.
  [naar artikel]
 36. 'Polyfonie is hip' (13/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse polyfonie beschermen, verdedigen en propageren. Dat is de ambitie van het nieuwe ensemble Victoria Consort. Zonder dirigent, maar mét ambitie. 'Het erfgoed uit die periode mag niet onder het stof verdwijnen', klinkt het bij bezielers Erik Van Nevel en Aart De Zitter.
  [naar artikel]
 37. Francesco Vanderjeugd bergt ambitie om nieuwe voorzitter Open VLD te worden op en bundelt krachten met Bart Tommelein (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Francesco Vanderjeugd bergt zijn ambitie op om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. De burgemeester van Staden steunt kandidaat-voorzitter Bart Tommelein. De twee West-Vlamingen bundelen hun krachten en komen met een “gezamenlijk project”. “We willen onze partij vernieuwen en opnieuw een wervend liberaal verhaal schrijven. Dat doel kunnen we best bereiken door samen te werken”, zeggen Vanderjeugd en Tommelein in een persbericht.
  [naar artikel]
 38. 'Weireldploegsje' met beperkte ambitie (07/04/2019 - De Morgen)
  Wat met KV Oostende dit seizoen? De kustploeg heeft na de komst van Joseph Akpala (28) steeds meer weg van een sterren-ensemble, maar toch reikt de ambitie niet verder dan de linkerkolom. 'Namen alleen winnen geen wedstrijden', weet sportief manager Luc Devroe.
  [naar artikel]
 39. “Ambitie van STVV is nog steeds om play-off 1 te halen” (28/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  “De ambitie van STVV is om volgend jaar te eindigen in Play-off 1.”. Dat zegt voorzitter van de club, Marieke Höfte woensdag op de partneravond van STVV.
  [naar artikel]
 40. 600 jongeren op straat voor het klimaat: ‘Jongeren worden bang en moe’ (24/10/2019 - De Morgen)
  De klimaatspijbelaars zijn met ongeveer 600 mensen komen opdagen voor de 23ste klimaatmars van Youth for Climate in de Brusselse straten. Een pak minder dan de 15.000 betogers van een maand geleden tijdens de derde wereldwijde klimaatstaking. De jongeren voelen dat het moeilijker wordt om op straat te komen, omdat ze ontmoedigd raken door het gebrek aan ambitie van de politici.
  [naar artikel]
 41. Rudy Giuliani, advocaat van Trump: ijdelheid en ambitie in overvloed (04/01/2020 - De Morgen)
  Behalve Donald Trump zelf spelen weinigen zo’n grote rol in zijn naderende impeachment-proces als zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. Eerder deze week liet Giuliani weten bereid te zijn te getuigen in het proces in de Senaat. Benieuwd of hij de president dan nog meer in verlegenheid brengt dan hij al heeft gedaan.
  [naar artikel]
 42. 'Ambitie is om subsidies windparken af te bouwen' (14/04/2017 - De Tijd)
  13:41 'Het is ook onze ambitie om de subsidies voor windmolenparken op zee af te bouwen. Dat zegt de woordvoerster van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) nu blijkt dat in Duitsl...
  [naar artikel]
 43. Michel: "Ambitie om nog deze legislatuur te beslissen over vervanging F-16's" (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is de ambitie van deze regering om nog voor het einde van de regeerperiode een beslissing te nemen over de vervanging van de F-16's. Dat zei...
  [naar artikel]
 44. Regen brengt grondwater weer op peil, behalve in Zuid-Limburg (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De overvloedige neerslag van februari heeft er voor gezorgd dat het grondwaterpeil op de meeste plaatsen terug tot normale waarden is gestegen. Behalve in het zuiden van Limburg.
  [naar artikel]
 45. Ruim 1.600 jongeren komen op straat tijdens nieuwe klimaatmars: “Wij willen zelf beslissen hoe onze toekomst er uit zal zien” (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  1.600 jongeren hebben vrijdagnamiddag meegelopen in een nieuwe klimaatmars in het centrum van Brussel. “We willen dat er meer ambitie wordt getoond, daarom komen al deze jongeren vandaag naar buiten.”
  [naar artikel]
 46. Ruim 1.600 jongeren komen op straat tijdens nieuwe klimaatmars: “Wij willen zelf beslissen hoe onze toekomst er uit zal zien” (25/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  1.600 jongeren hebben vrijdagnamiddag meegelopen in een nieuwe klimaatmars in het centrum van Brussel. “We willen dat er meer ambitie wordt getoond, daarom komen al deze jongeren vandaag naar buiten.”
  [naar artikel]
 47. “Ik had schrik om uit de kleedkamer te komen” (06/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alles gaat voorbij, behalve het verleden. Daarom diepen onze sportredacteurs in coronatijden een merkwaardig, fascinerend en vaak vergeten stukje Belgische sportgeschiedenis op.
  [naar artikel]
 48. Feesttijd voor iedereen behalve voor onze pakjesbezorgers, en ander alternatief leesvoer (23/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Eind december is traditioneel de periode om even tot rust te komen met familie en vrienden. Geniet er tenvolle van, maar denk ook heel even aan zij die net nu nog meer worden uitgebuit dan de rest van het jaar. Deze week in uw 'Alternatief leesvoer' twee artikels van eigen bodem, een ontnuchterende kijk op de realiteit van Artificiële Intelligentie en een vredesboodschap van... Henry Kissinger. The post Feesttijd voor iedereen behalve voor onze pakjesbezorgers, en ander alternatief leesvoer appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 49. Wall Street: Linux-leverancier fors hoger (28/03/2017 - De Tijd)
  16:15 De beurzen in New York komen aarzelend op gang, maar kiezen toch voor winst. Behalve dan de Nasdaq die een klein verlies optekent.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy