Ludo Geurden heeft zichzelf opgevolgd als voorzitter van Horeca Vlaanderen. Maandagmiddag werd Geurden in Leuven op de Algemene Vergadering verkozen door een honderdtal leden. Thierry Lemahieu wordt opnieuw ondervoorzitter. [naar artikel]
Ludo Geurden heeft zichzelf opgevolgd als voorzitter van Horeca Vlaanderen. Maandagmiddag werd Geurden in Leuven op de Algemene Vergadering verkozen door een honderdtal leden. Thierry Lemahieu wordt opnieuw ondervoorzitter. [naar artikel]
Heel wat caféuitbaters reageren begripvol op de nieuwe maatregelen voor de horeca die de Nationale Veiligheidsraad vandaag aankondigde. Bij cafégángers zijn de meningen dan weer verdeeld. Vooral over de registratieplicht heersen aan beide kanten nog veel vragen. [naar artikel]
Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, hoopt dat het uitstel van de versoepelingen in het voordeel zal spelen van de heropening van de horeca begin april. “Laat ons nu nog even op de tanden bijten.” [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Wie heeft het bij Het Belang van Limburg in zijn hoofd gehaald om vorige week zo’n kleine foto van Ludo Geurden te publiceren? Zelfs met een vergrootglas nauwelijks vindbaar. Wij van de GoedNieuwsKrant bieden beleefd onze excuses aan bij de getroffen familie Geurden en hopen met bijgevoegde grotere foto de pijn te verzachten. Nog een geluk dat wij onze wereld kennen of de krant was een paar abonnees armer. Ludo Geurden is - gaat u daar even bij zitten - aangesteld tot baas van alle cafébazen als voorzitter van Horeca Vlaanderen. Mij dunkt dat zoiets niet voor iedereen is weggelegd. Bij elke pint die in heel Vlaanderen over de toog gaat, kijkt Ludo met scherp kennersoog toe of er niet te veel schuim op zit, ‘col’ in vakjargon. In elke hotelkamer mag hij binnenkomen met de aankondiging: “Ik deel hier de lakens uit.” Die post was eerder in handen van een andere Limburger, Filip Vanheusden uit Hasselt. Wij vallen in de smaak in de horecawereld, jawel. Jarenlange ervaring met drankzucht heeft mij geleerd dat Limburgers méér dan wie ook met nostalgisch genot naar een ‘bock’ vragen, wanneer ze een pils bestellen. “Patron, drie bocken graag en direct.” Bock is nochtans geen Limburgs bier. Van wààr precies blijft best geheim, je mag de bok niet bij de geit zetten. De nieuwe voorzitter Ludo is zaakvoerder van de bekende hostellerie Mardaga in As, tegenover het historische station. Die ligging is een voordeel, want stel dat de regering opnieuw beslist om zo’n Covid 19-premie toe te kennen aan de horeca, dan zou het redelijk zijn mocht dat geld voortaan cash per trein tot aan het station van As gebracht wordt, waarna Ludo de centen zorgvuldig kan opstapelen in zijn kruipkelder, om die vervolgens enkel uit te delen aan cafébazen wiens gezicht hem aanstaat, die zich beleefd gedragen en minstens twee weken vakantie in Limburg boeken. Dit zou de zaken ernstig vooruit kunnen helpen. Komaan Ludo, kerel, aan de slag! [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen heeft aan het Overlegcomité gevraagd om het mondmasker op café en restaurant volledig te schrappen, zowel voor werknemers als klanten. “Al anderhalf jaar een mondmasker op in de keuken, dat begint te wegen”, zegt voorzitter Ludo Geurden. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]
In het Limburgse Bree is vrijdag een nieuwe loungebar geopend waar kinderen niet zijn toegelaten.“Voor een horecazaak is dat uniek”, stelt Ludo Geurden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het uitstel van de beloofde opening van de horeca is een slag in het gezicht. Dat zegt handelsfederatie Comeos in een reactie op de beslissingen van het Overlegcomité. Ook Horeca Vlaanderen en FedCaf, een federatie van caféhouders, zijn niet tevreden met de genomen beslissingen. [naar artikel]
"Dat er economische maatregelen moeten worden genomen, daar moet u mij niet van overtuigen", zo reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de oproep van ondernemersfederaties Horeca Vlaanderen en Unizo. Die vroegen economische ondersteuning voor de horeca- en handelszaken die zullen getroffen worden door de nieuwe coronamaatregelen. En die steun zal er ook komen [naar artikel]
De Limburgse hotels zien nog geen forse stijging van het aantal boekingen voor de zomervakantie. De cijfers die de Kust en de Ardennen voorleggen zijn een marketingstunt volgens Horeca-Limburg. Voorzitter Ludo Geurden spreekt over een rampjaar dat in de zomer niet meer goed gemaakt kan worden. Toch doet hij een oproep om in eigen provincie op vakantie te gaan en rechtstreeks te boeken bij de hoteleigenaars. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij ons in de studio Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen? [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
De Limburgse ondernemers Giuliano Bruno, Jos Haumont en Luc Didden nemen hotel Mardaga in As over. Het hotel dat al 112 jaar een gevestigde naam is in Limburg werd de afgelopen vijftien jaar gerund door Ludo Geurden. Hij laat vanaf 1 maart ook het restaurant over maar blijft wel nationaal voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
"De doelstelling blijft: bedrijven, horeca en scholen openhouden", zo zegt premier Alexander De Croo (Open VLD) in een vooruitblik op het Overlegcomité van morgen. Daarvoor wil hij "bijkomende voorzichtigheid" inbouwen met een aantal extra maatregelen. Ook een "nieuwe vaccinatiegolf" - derde prikken voor iedereen dus - moet zo snel mogelijk op poten worden gezet. [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.