Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
13:32 uur

Bredase horeca wil avondklok naar Antwerps voorbeeld

Gazet van Antwerpen

08/10/2020 - 05:03

Nu de cafés en restaurants in Nederland verplicht om 22u moeten sluiten, vragen horeca-uitbaters in Breda zelf om een avondklok in hun stad, naar Antwerps voorbeeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rijmenamse advocate en horeca-uitbaters trekken naar Raad van State tegen avondklok (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Rijmenamse advocate Melissa Vande Reyde stapt samen met verschillende horeca-uitbaters naar de Raad van State uit protest tegen de avondklok in de provincie Antwerpen: “Dit is concurrentievervalsing. Bij horeca-uitbaters in Keerbergen (in Vlaams-Brabant, red.) enkele honderden meters verder, gelden andere regels”, zegt ze.
  [naar artikel]
 2. Sluiten van horeca, slechts één nauw contact en avondklok op tafel Overlegcomité (15/10/2020 - De Tijd)
  20:54 Om de opmars van het coronavirus te stuiten denkt de politiek aan het sluiten van de horeca en het invoeren van een avondklok. Vanuit Vlaanderen wordt evenwel aan de noodrem getrokken. De regering-Jam...
  [naar artikel]
 3. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 4. Horeca-uitbaters van Rijmenam stappen naar Raad van State tegen avondklok (07/08/2020 - VRT NWS)
  De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts.
  [naar artikel]
 5. Raad van State verwerpt beroepen tegen avondklok en sluiting horeca (31/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op de avond dat het land in ‘verstrengde lockdown’ gaat, valideert de Raad van State de sluiting van de horeca en de avondklok. De Raad stelt dat de wettelijke basis voor de coronamaatregelen volstaat.
  [naar artikel]
 6. Raad van State verwerpt beroepen tegen avondklok en sluiting horeca (30/10/2020 - De Standaard)
  Op de avond dat het land in ‘verstrengde lockdown’ gaat, valideert de Raad van State de sluiting van de horeca en de avondklok. De Raad stelt dat de gecontesteerde wettelijke basis voor de coronamaatregelen volstaat.
  [naar artikel]
 7. Avondklok, plaatselijke lockdown en sluiting horeca: zo kunnen burgemeesters coronabroeihaard aanpakken (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De burgemeesters kunnen een hoop maatregelen nemen om een coronabroeihaard in de kiem te smoren. Zo kunnen ze de horeca sluiten, een avondklok...
  [naar artikel]
 8. Concert Bredase opera (08/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Bredase Opera is vandaag in Diest te gast om het Jaargetijde en de Bloemenhulde voor Filips Willem om 10.30 uur in de Sint-Sulpitiuskerk op te luisteren. Om 17 uur geeft het concert een extra concert.
  [naar artikel]
 9. Horeca gaat vier weken dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - De Tijd)
  18:45 De horeca gaat vier weken dicht en er wordt een avondklok ingevoerd in het hele land. Dat werd beslist op het overlegcomité.
  [naar artikel]
 10. Duitse rechtbank heeft avondklok voor horeca in Berlijn opgeschort (16/10/2020 - Express)
  Een Duitse rechtbank heeft de avondklok voor horecazaken in de Duitse hoofdstad tenietgedaan. Volgens de rechtbank is het sluitingsuur niet... The post Duitse rechtbank heeft avondklok voor horeca in Berlijn opgeschort appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Gouverneur Berx heeft goed nieuws voor horeca, nieuwe nachtklok ingevoerd (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Horecazaken, maar ook feestzalen, speelhallen en de prostituees in het Antwerps Schipperskwartier kunnen weer tot 1 uur ’s nachts openblijven. Dat deelt Antwerps gouverneur Cathy Berx woensdag mee. Na de hittegolf wordt er echter ook weer een vorm van avondklok geïntroduceerd. Tussen 01u30 en 5u zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. De nieuwe maatregelen gelden tot eind augustus.
  [naar artikel]
 12. Avondklok, sluiting horeca tot volledige quarantaine: dit zijn de mogelijke opties om lokale coronahaarden te blussen (22/07/2020 - VRT NWS)
  Welke maatregelen kunnen burgemeesters nemen om een lokale corona-uitbraak in hun gemeente aan te pakken? Daarvoor ligt een scenario klaar, nu we aan het begin van een tweede coronagolf lijken te staan. Bepaalde plaatsen isoleren, een avondklok instellen en winkels en horeca sluiten zijn enkele van de mogelijke opties die staan in een ontwerp van draaiboek.
  [naar artikel]
 13. Horecasluiting en avondklok mogen van Raad van State (30/10/2020 - De Tijd)
  23:37 De poging van enkele horeca-uitbaters om de sluiting van cafés en restaurants én de avondklok ongedaan te maken, is mislukt. De Raad van State verwerpt opnieuw hun eis.
  [naar artikel]
 14. Antwerpse horeca steekt middenvinger op naar Cathy Berx (08/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een welgemeende middenvinger naar het provinciebeleid. En dus naar gouverneur Cathy Berx. Daar pakt de Antwerpse horeca mee uit op de sociale media. Ze vindt het niet kunnen dat de avondklok wordt opgeheven, maar dat de cafés nog altijd moeten sluiten om 23u. “De Scheldekaaien zullen volzitten.”
  [naar artikel]
 15. Antwerpse horeca steekt middenvinger op naar Cathy Berx (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een welgemeende middenvinger naar het provinciebeleid. En dus naar gouverneur Cathy Berx. Daar pakt de Antwerpse horeca mee uit op de sociale media. Ze vindt het niet kunnen dat de avondklok wordt opgeheven, maar dat de cafés nog altijd moeten sluiten om 23u. “De Scheldekaaien zullen volzitten.”
  [naar artikel]
 16. Alle nieuwe maatregelen op een rij: avondklok, horeca dicht, nauwe contacten beperkt en geen kerstmarkten (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land moeten vanaf maandag vier weken de deuren sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 17. Horeca in Antwerpen mag weer langer op (12/08/2020 - De Tijd)
  15:36 De avondklok in de provincie Antwerpen wordt een nachtklok. De horeca mag open blijven tot & uur 'snachts. Vanaf half twee moet iedereen binnen zijn. Aan de mondmaskerplicht verandert niets.
  [naar artikel]
 18. Vilvoorde volgt Brussels voorbeeld: horeca sluit om 23 uur en samenscholingsverbod (28/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Omdat het gemiddeld aantal besmettingen in de Vlaamse Rand nog steeds blijft stijgen, heeft Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A), in samenspraak met de lokale crisiscel, besloten het Brusselse voorbeeld te volgen. De horeca in Vilvoorde zal voortaan om 23 uur moeten sluiten, winkels die voeding verkopen om 22 uur en er komt een samenscholingsverbod van meer dan 10 personen. De maatregelen gaan morgen/dinsdag in.
  [naar artikel]
 19. Avondklok, horeca dicht en nauwe contacten beperkt: dit zijn alle bijkomende maatregelen op een rij (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land zullen vier weken de deuren moeten sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er vanaf maandag ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 20. Horeca dicht, avondklok en nauwe contacten beperkt: dit zijn alle bijkomende maatregelen op een rij (16/10/2020 - De Morgen)
  De horecazaken in ons land zullen vier weken de deuren moeten sluiten. Om het coronavirus in te dijken wordt er vanaf maandag ook een avondklok ingevoerd. Een overzicht van de bijkomende maatregelen.
  [naar artikel]
 21. Laatste avond in Antwerpen zonder avondklok, alles goed verlopen (29/07/2020 - VRT NWS)
  Dinsdagavond was de voorlopig laatste avond zonder avondklok in Antwerpen en de randgemeenten. Alles is bijzonder rustig verlopen, in tegenstelling tot 13 maart toen de horeca om middernacht verplicht de deuren moest sluiten voor de lockdown. Jongeren hebben begrip voor de avondklok: “We beseffen dat we te los zijn geweest en moeten nu de gevolgen dragen”.
  [naar artikel]
 22. Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen Berx: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat...
  [naar artikel]
 23. Willebroek schaft avondklok weer af na storm van kritiek (18/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Willebroek trekt de omstreden avondklok, die het had ingevoerd wegens overlast, in. De maatregelen stuitte op breed protest en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) bestudeerden een eventuele vernietiging.
  [naar artikel]
 24. Willebroek schaft avondklok weer af na storm van kritiek (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Willebroek trekt de omstreden avondklok, die het had ingevoerd wegens overlast, in. De maatregelen stuitte op breed protest en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) bestudeerden een eventuele vernietiging.
  [naar artikel]
 25. De Wever roept op in alle Vlaamse gemeenten avondklok en samenscholingsverbod in te voeren (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) pleit voor de invoering van de avondklok en een samenscholingsverbod voor meer dan tien personen in...
  [naar artikel]
 26. Burgemeester trekt avondklok in Willebroek in (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) heeft de avondklok in zijn gemeente afgevoerd. Om heibel in zijn gemeente tegen te gaan had hij beslist dat de avondklok om 22u in gaat. Er was uit meerdere hoeken kritiek op die avondklok. Ook gouverneur Cathy Berx was de proportionaliteit van de avondklok aan het laten onderzoeken.
  [naar artikel]
 27. Van avondklok tot totale lockdown: zo moeten burgemeesters corona bestrijden (22/07/2020 - De Morgen)
  Bij een lokale uitbraak van het coronavirus kunnen burgemeesters straks zelf maatregelen nemen, zoals de horeca sluiten, een avondklok of zelfs een plaatselijke lockdown. Dat staat in een draaiboek van de Vlaamse regering dat in principe donderdag op de Nationale Veiligheidsraad wordt goedgekeurd.
  [naar artikel]
 28. Berx past Antwerpse coronamaatregelen aan: geen avondklok meer, wel nachtklok (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De provincie Antwerpen stuurt enkele coronamaatregelen bij, dat liet gouverneur Cathy Berx woensdagmiddag weten. De avondklok wordt afgeschaft, maar er wordt een nachtklok ingevoerd. Tussen 1.30 uur en 5 uur zullen niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Voor de horeca is dat goed nieuws, want hun verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23 uur naar 1 uur.
  [naar artikel]
 29. Mogelijk versoepeling van mondmaskerplicht en avondklok tijdens hittegolf in provincie Antwerpen (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt mogelijk een versoepeling van de plicht op het dragen van een mondmasker en de avondklok. Antwerps gouverneur Cathy Berx geeft om 16u hierover toelichting. De reden tot aanpassing is de hittegolf.
  [naar artikel]
 30. Livestream: horeca gaat een maand dicht, één knuffelcontact, avondklok van middernacht tot vijf uur (16/10/2020 - Knack)
  Het Overlegcomité van de verschillende regeringen beslist vrijdagnamiddag over nieuwe maatregelen tegen de coronapandemie. Volg hier live de persconferentie over wat daar beslist werd. Beslist is dat de horeca vier weken de deuren zal sluiten.
  [naar artikel]
 31. Genkse horeca-uitbater verplicht mondmaskers in haar restaurants (22/07/2020 - VRT NWS)
  Genkse horeca-uitbater Kaatje Goyens verplicht haar klanten om vanaf vandaag om een mondmasker te dragen in haar beide restaurants. De voorzitter van Horeca Groot Genk wacht daarmee verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad niet af, en neemt zelf het heft in handen. “Om een tweede lockdown van de horeca te voorkomen, hoop ik dat concullega’s mijn voorbeeld zullen volgen”, vertelt de onderneemster.
  [naar artikel]
 32. Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen provincie Antwerpen: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat...
  [naar artikel]
 33. Antwerpse gouverneur stuurt coronamaatregelen bij: avondklok wordt nachtklok (12/08/2020 - VRT NWS)
  De avondklok in de provincie Antwerpen wordt vanaf nu een nachtklok. Antwerpenaren moeten voortaan binnenblijven tussen 1.30 uur 's nachts en 5 uur 's morgens. Het sluitingsuur voor de horeca wordt van 23 uur 's avonds naar 1 uur 's morgens verschoven en evenementen worden weer mogelijk als aan strenge protocollen wordt voldaan. Dat heeft de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx vanmiddag aangekondigd. De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden tot 26 augustus.
  [naar artikel]
 34. Kan een (lokale) avondklok het coronavirus beteugelen? Dit zegt de wetenschap (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk geldt vanaf zaterdag voor enkele regio’s en steden opnieuw een avondklok. Ook bij ons is zo’n lokale avondklok een mogelijke maatregel die morgen wellicht door het Overlegcomité wordt besproken. Maar werkt dat eigenlijk wel, zo’n avondklok?
  [naar artikel]
 35. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen weten we al (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 36. Oost-Vlaamse gemeente volgt Antwerpse voorbeeld: horeca moet toe om 23 uur (28/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) heeft zopas beslist om voor 2020 alle evenementen in Kruibeke af te gelasten. Daarnaast wordt ook het sluitingsuur voor de horeca in de hele gemeente teruggeschroefd tot 23 uur. De angst heerst dat bezoekers uit Antwerpen anders massaal naar het Waasland zouden komen.
  [naar artikel]
 37. Avondklok nu voor 46 miljoen Fransen (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De avondklok in Frankrijk wordt uitgebreid naar nog eens 38 departementen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd in een persconferentie. Dit betekent dat 46 miljoen mensen te maken krijgen met de maatregelen. De avondklok geldt tussen 21.00 uur en 06.00 uur ‘s morgens.
  [naar artikel]
 38. De Wever pleit voor Belgische drugsautoriteit naar Amerikaans voorbeeld (06/09/2020 - Knack)
  n Antwerpen is een drugsoorlog bezig, met opzichtig geweld, waarbij het de bedoeling is om handlangers van de andere clan te verklikken. Maar het Antwerps stadsbestuur kan enkel aan symptoombestrijding doen. Dat stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever zondag in De Zevende Dag (Eén) en het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 39. OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen weten we al (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen werden beslist (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen werden beslist (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 42. Thuiswerk verplicht, één nauw contact of een avondklok: deze strengere maatregelen liggen op tafel (15/10/2020 - De Morgen)
  Er komen strengere maatregelen om het coronavirus in te dijken. Thuiswerk wordt zo veel mogelijk verplicht. De horeca kan bijkomende beperkingen verwachten, er wordt nagedacht over een avondklok, en mogelijk worden ook de nauwe contacten verder teruggeschroefd.
  [naar artikel]
 43. Antwerps dorp vraagt avondklok voor Pokémon-jagers (18/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De inwoners van het polderdorpje Lillo in de Antwerpse haven vragen een avondklok voor Pokémon-jagers, meldt Gazet van Antwerpen. Sinds drie weken wordt Lillo-Fort dagelijks belegerd door zowat 2.000 Pokémon-fans, omdat er veel zeldzame Pokémon zitten.
  [naar artikel]
 44. Politie LRH gaat horeca strenger controleren: “Regels steeds lakser nageleefd” (04/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeesters van de politiezone LRH vragen de politie om strenger op te treden tegenover de horeca, omdat bepaalde zaken de regels steeds lakser volgen. “We willen Antwerpse toestanden zoals een avondklok vermijden”, zegt Hasselts burgemeester Steven Vandeput.
  [naar artikel]
 45. Antwerpse middenstand en horeca luiden alarmbel na ‘semi-lockdown’: “Wie gaat dit allemaal betalen?” (28/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Die avondklok gaat de wereld rond, je kan je niet voorstellen welke impact dat heeft op de horeca.” Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen moet in twee dagen tijd even veel keer aan de alarmbel trekken. “Eerst de Veiligheidsraad, dan de maatregelen in de provincie Antwerpen: dat zijn zware klappen. We vragen dat er opnieuw steunmaatregelen komen zoals bij de lockdown in maart.” Ook bij middenstandsorganisaties Unizo en NSZ moesten ze gisteren even in hun ogen wrijven. “Die communicatie, dat Antwerpen te vermijden is, was vreselijk. Wie gaat dit betalen?”
  [naar artikel]
 46. N-VA droomt al luidop van Vlaamse coalitie naar Antwerps voorbeeld (14/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de regering of in de oppositie: de sfeer zit er altijd in bij N-VA. De Vlaams-nationalisten maken zich op voor – alweer – een cruciaal verkiezingsjaar. De inzet? Vlaams zo snel mogelijk een regering smeden, om federaal de afslag richting confederalisme te nemen. In die volgorde. Er wordt al luidop gedroomd om op Vlaams niveau CD&V in te ruilen voor sp.a, naar Antwerps model.
  [naar artikel]
 47. Tussen pot en pint droomt N-VA al luidop van Vlaamse coalitie naar Antwerps voorbeeld (13/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de regering of in de oppositie: de sfeer zit er altijd in bij N-VA. De Vlaams-nationalisten maken zich op voor – alweer – een cruciaal verkiezingsjaar. De inzet? Vlaams zo snel mogelijk een regering smeden, om federaal de afslag richting confederalisme te nemen. In die volgorde. Er wordt al luidop gedroomd om op Vlaams niveau CD&V in te ruilen voor SP.A, naar Antwerps model.
  [naar artikel]
 48. OPROEP. Wie heeft herinneringen aan avondklok tijdens WOII? (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf middernacht geldt voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een avondklok in het hele land. Voor een reportage in de krant zijn we op zoek naar mensen die de avondklok tijdens WOII hebben meegemaakt en daarover willen vertellen.
  [naar artikel]
 49. Avondklok gaat vanavond nog niet in (28/07/2020 - De Standaard)
  De avondklok in Antwerpen loopt vertraging op. De praktische regelgeving geraakt niet op tijd klaar. Intussen is er verzet van andere gemeenten in de provincie die ook onder de avondklok vallen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.