De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Clara Maes (89) veroordeeld tot 10 jaar cel, maar nog niet duidelijk hoe ze die uitzit: “Dat is een andere zaak”

Het Laatste Nieuws

09/10/2020 - 18:47

Clara Maes is schuldig aan doodslag op haar vriendin Suzanne Thibeau. Zo oordeelde de Luxemburgse jury. Samen met het hof presenteerden de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zaak-Clara Maes (89): aanklager reikt jury tien puzzelstukken aan, verdediging is niet onder de indruk (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdagmiddag pas kent Clara Maes haar lot. Gezien het vergevorderde uur stuurde voorzitter Gorlé de jury gisteravond niet meer in beraad. In...
  [naar artikel]
 2. Moordverdachte Clara (89) zou 290.000 euro krijgen bij dood vriendin: “We hadden Suzanne nog zó gezegd dat ze over dat geld moest zwijgen” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Moordverdachte Clara Maes (89) zou 290.000 euro krijgen bij het overlijden van haar boezemvriendin. Suzanne Thibeau (93) had het als weduwe lang niet breed, maar ze was op het einde van haar leven onverwacht rijk geworden. Ligt daar het motief van de moord? Als ze straks veroordeeld wordt, dreigt Clara Maes de hele erfenis alsnog mis te lopen.
  [naar artikel]
 3. Oudste vrouw ooit voor assisen veroordeeld tot 10 jaar cel, maar Clara moet voorlopig niet naar cel (09/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De jury van het assisenhof Luxemburg heeft Clara Maes (89), schuldig aan doodslag op de toen 93-jarige Suzanne Thibaut in haar woning in Libramont, tot 10 jaar cel veroordeeld. Ze is de oudste vrouw ooit in ons land die schuldig is aan doodslag maar ze moet voorlopig niet naar de gevangenis. En de kans is klein dat ze daar ooit naartoe zal moeten.
  [naar artikel]
 4. Cassatieberoep verworpen: Clara Maes (89) veroordeeld voor doodslag op Suzanne (93), moet 10 jaar de cel in (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De oudste vrouw die ooit in ons land voor het hof van assisen verscheen, vangt bot bij het Hof van Cassatie. Clara Maes (89) kreeg in oktober voor het assisenhof van de provincie Luxemburg in Aarlen tien jaar cel wegens doodslag op haar vriendin Suzanne Thibeau (93). Het cassatieberoep tegen de veroordeling is vandaag verworpen, zo meldt Sudinfo. De celstraf is definitief.
  [naar artikel]
 5. Amper bewijzen tegen bejaarde moordverdachte, maar grootste handicap van verdediging is Clara (89) zelf (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de twee messen waarmee Suzanne Thibeau (93) gedood werd, zaten geen vingerafdrukken van de moordenaar. Er zijn geen sporen van de dader op haar lichaam gevonden. En de plas bloed waar de moordenaar een voetafdruk in naliet, werd opgedweild nog voor het onderzoek van start ging. Er zijn met andere woorden weinig bewijzen tegen hoofdverdachte Clara Maes (89). Maar de grootste handicap van haar advocaten, is Clara Maes zelf.
  [naar artikel]
 6. Kleinkinderen van moordverdachte Clara (89): “Als haar geheugenverlies verzonnen is, heeft oma ons ook al jaren bedrogen” (08/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kleinkinderen van Clara Maes (89) kunnen niet geloven dat hun oma haar geheugenverlies veinst, zoals de psychiaters zeggen. “We hebben haar geholpen en verzorgd, omdat ze met haar geheugen sukkelde. Dan zou ze ons ook bedrogen hebben.” Clara Maes keek zwijgend toe, haar ogen rood van het huilen.
  [naar artikel]
 7. Slachtoffer (93) schonk Clara Maes (89) merendeel van haar bezit: “Ze wist perfect wat ze kreeg na de dood van Suzanne” (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Clara Maes was — in tegenstelling tot wat ze altijd volhield en nog steeds volhoudt — zeer goed op de hoogte van de financiën van Suzanne Thibeau....
  [naar artikel]
 8. De oudste beklaagde in de Belgische geschiedenis: pleegde de 89-jarige Clara een moord? (15/07/2020 - De Morgen)
  Corona gooide dit voorjaar roet in het eten, maar als een tweede golf uitblijft en de vrouw nog leeft, moet begin oktober dan toch de oudste beklaagde in de Belgische geschiedenis voor het hof van assisen in Aarlen verschijnen. Clara Maes (89) staat terecht voor de moord op de gefortuneerde weduwe Suzanne Thibeau (93) uit Libramont. De hoogbejaarde houdt vol dat ze onschuldig is, en harde bewijzen zijn er niet. ‘Maar ’s avonds rook de mantel van mevrouw Maes opvallend naar wasmiddel: daar had ze geen verklaring voor.’
  [naar artikel]
 9. Clara (89) is de oudste vrouw ooit voor assisen: “Pas bij de begrafenisondernemer zagen ze dat Suzanne (93) vermoord was” (03/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Negenentachtig is Clara Maes. Hoogbejaard dus, en toch moet ze maandag voor het hof van assisen verschijnen op verdenking van moord. Op haar boezemvriendin dan nog, de rijke weduwe Suzanne Thibeau (93), haar overbuurvrouw in het Ardense dorpje Libramont. De kranige Vlaamse Clara ontkent zelf in alle talen, en glasharde bewijzen zijn er ook niet. Maar in Libramont hebben ze zo hun twijfels. “Iedereen weet dat ze op haar geld uit was.”
  [naar artikel]
 10. Leider van cannabisplantage en XTC-labo in aspergebedrijf al veroordeeld tot 6 jaar in Nederland: “Nóg eens acht jaar is te lang” (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week eiste de procureur een celstraf van acht jaar voor de organisator van het opgerolde XTC-labo en de cannabisplantage in het aspergebedrijf in Dilsen-Stokkem. Vandaag kwam zijn advocaat aan het woord. Omdat zijn cliënt al voor andere drugslabo’s in België en Nederland een celstraf van acht jaar uitzit bij onze Noorderburen, vraagt hij voor een mildere toepassing van de strafwet. “De feiten waarvoor hij reeds een celstraf uitzit zijn niet identiek aan deze feiten, maar wel gelijkend. Daarom vraag ik om de strafvordering vervallen te verklaren”, aldus zijn raadsman.
  [naar artikel]
 11. Clara Maes (89) schuldig aan doodslag op vriendin Suzanne Thibeau (93) (09/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 89-jarige Clara Maes is schuldig bevonden aan de doodslag op haar vriendin, de 93-jarige Suzanne Thibeau. Dat heeft het hof van assisen van...
  [naar artikel]
 12. Zaak-Clara Maes (89): sporen uitgewist met dweil en Ajax omdat spoedarts dacht dat het een ongeluk was (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat de opgeroepen urgentie-arts niet zag wat Suzanne Thibeau werkelijk overkomen was, zijn in dit dossier veel sporen weggeveegd. Letterlijk. Met...
  [naar artikel]
 13. Hoogbejaarde Clara (89) die verdacht wordt van moord op boezemvriendin: “Ik herinner me niks van die dag. Maar ik weet dat ik haar niet vermoord heb” (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Heeft de hoogbejaarde Clara Maes (89) haar boezemvriendin Suzanne Thibeau (93) vermoord in 2015? Er werd veel verwacht van haar verhoor in de assisenzaal, maar er kwamen maandagochtend geen antwoorden van de oudere vrouw. Ze is haar geheugen volledig kwijt, zo liet ze uitschijnen: “Ik herinner me niks meer van die dag”
  [naar artikel]
 14. Rechtbank van eerste aanleg geeft BOIC gelijk in zaak-Maes (28/01/2018 - Sporza)
  Skiër Sam Maes behoudt zijn selectie voor de Winterspelen. Marjolein Decroix en Dries Van den Broecke hadden een zaak tegen het BOIC aangespannen, maar kregen geen gelijk.
  [naar artikel]
 15. Clara Cleymans over ‘We Moeten Eens Praten’: “Niets mis met in jogging in de zetel liggen, maar misschien zoek je het avontuur dan sneller ergens anders” (05/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit soort pareltjes zouden zonder corona geen kans gekregen hebben.” Maandag startte Eén met de eerste van vier nieuwe fictiereeksen, gemaakt tijdens het onvergetelijke jaar 2020: ‘We Moeten Eens Praten’, met Clara Cleymans (31) en Rik Verheye (34) in de hoofdrol. Zij zetten een koppel neer dat op het punt staat uit elkaar te gaan, maar lo and behold: plots is er een acute lockdown en zijn ze (alleszins nog even) tot elkaar veroordeeld. Herkenbare televisie, aldus Clara. “Je zal als kijker naar je lief zal kijken en denken, oei ja, hier hebben wij ook gezeten.”
  [naar artikel]
 16. Alken-Maes: “Vraag naar Cristal in de horeca sterk toegenomen” (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Alken-Maes, brouwer van onder meer Maes en Cristal, is een dochter van het Nederlandse Heineken. Niet enkel Heineken, maar ook Cristal en Maes 0.0% hebben een goed jaar achter de rug.
  [naar artikel]
 17. Walter Damen: “Het ontslag van Maes staat niet op de agenda” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot bengelt na zes speeldagen helemaal onderaan met 1 op 18 en dan komt automatisch de positie van de trainer in het vizier. Maar Peter Maes moet eerstdaags nog niet vrezen voor een ontslag, klinkt het vanuit de Kielse bestuurskamer. “We zitten in een crisissituatie, maar tegen Sint-Truiden zit Maes gewoon in de dug-out”, is ondervoorzitter Walter Damen duidelijk.
  [naar artikel]
 18. Man krijgt 4 jaar cel voor aanslag op zaak van Antwerpse interieurarchitect (02/11/2022 - VRT NWS)
  Een Nederlandse man is veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanslag op de zaak van een Antwerpse interieurarchitect. De aanslag vond 4 jaar geleden plaats op het Antwerpse Zuid. De politie vond 25 kogelhulzen. Waarom de zaak onder vuur werd genomen, is nooit duidelijk geworden.
  [naar artikel]
 19. Clara blaast 100 kaarsjes uit: “Mijn wens? Een nieuw kleed en gelakte nagels” (19/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Clara Habraken of ‘Clara van de smeed van Lille’ mocht op 14 juli haar honderdste verjaardag vieren. Haar vader trok op 16-jarige leeftijd van Hamont naar het Nederlandse Heerlen om in de mijn te gaan werken. Daar leerde hij de moeder van Clara kennen. En zo kwam het dat een eeuw geleden Clara en haar tweelingbroer Casper geboren werden in Benzenrade, deelgemeente van Heerlen.
  [naar artikel]
 20. PODCAST. Oudste vrouw ooit voor assisen. Waarom een 89-jarige terecht staat voor moord op haar boezemvriendin (93) (04/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Negenentachtig is Clara Maes. Hoogbejaard dus, en toch moet ze vanaf maandag voor het hof van assisen verschijnen op verdenking van moord. Op haar boezemvriendin dan nog, de rijke weduwe Suzanne Thibeau (93). Nochtans: Clara en Suzanne waren zestig jaar lang buren en vriendinnen, en deden samen boodschappen. Waarom in godsnaam zou ze haar vriendin na al die jaren vermoorden?
  [naar artikel]
 21. Mike Swysen (Voorzitter Supportersverbond STVV): “Vertrek van Maes is zelfde verhaal als Leko” (20/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het is een zeer jammere zaak om Peter Maes te zien vertrekken”, zucht Mike Swysen, voorzitter van Supportersverbond STVV. “Je kan daar nu over discussiëren of het correct is en eerlijk tegenover STVV, maar de laatste jaren is het duidelijk geworden dat in voetbal er geen zekerheden zijn en al zeker geen loyaliteit.
  [naar artikel]
 22. Ook Alken-Maes heeft nu alcoholvrij biertje (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Alken-Maes heeft donderdag zijn eerste volledig alcoholvrije pils voorgesteld. De Maes 0,0% vol. alc. komt er ruim een jaar na dat van zijn grootste concurrent, AB InBev. Maar dat van Maes is wel minder calorierijk, zegt de nummer twee op de Belgische markt.
  [naar artikel]
 23. 21 jaar cel voor dokter André Gyselbrecht in Kasteelmoord (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de zaak van de Kasteelmoord heeft het hof van beroep in Gent dokter André Gyselbrecht veroordeeld tot 21 jaar cel. Dat is zes jaar minder dan tijdens zijn proces in eerste aanleg. De andere beklaagden werden veroordeeld tot celstraffen tussen 15 en 20 jaar.
  [naar artikel]
 24. Clara Cleymans geeft Herman Brusselmans lik op stuk: “Ik herinner me nog heel goed die gele muren” (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de ‘Slimste Mens ter Wereld’-aflevering van dinsdagavond op Vier biecht schrijver Herman Brusselmans op dat hij ooit op date is gegaan met actrice en deelneemster Clara Cleymans. Ze is duidelijk niet op haar mond gevallen, want ze heeft een treffende repliek in huis. Die steek zag Brusselmans niet aankomen.
  [naar artikel]
 25. Clara Cleymans geeft Herman Brusselmans lik op stuk: “Ik herinner me nog heel goed die gele muren” (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de ‘Slimste Mens ter Wereld’-aflevering van dinsdagavond op Vier biecht schrijver Herman Brusselmans op dat hij ooit op date is gegaan met actrice en deelneemster Clara Cleymans. Ze is duidelijk niet op haar mond gevallen, want ze heeft een treffende repliek in huis. Die steek zag Brusselmans niet aankomen.
  [naar artikel]
 26. Ook Alken-Maes heeft nu alcoholvrij biertje (25/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Alken-Maes heeft donderdag zijn eerste volledig alcoholvrije pils voorgesteld. De Maes 0,0% vol. alcohol komt er ruim een jaar na dat van zijn grootste concurrent, AB InBev. Maar dat van Maes is wel minder calorierijk, zegt de nummer twee op de Belgische markt.
  [naar artikel]
 27. Strafvermindering voor beklaagden kasteelmoord: André Gyselbrecht krijgt 21 jaar cel (06/05/2019 - De Standaard)
  In de zaak van de kasteelmoord heeft het hof van beroep in Gent dokter André Gyselbrecht veroordeeld tot 21 jaar cel. Dat is zes jaar minder dan tijdens zijn proces in eerste aanleg. De andere beklaagden werden veroordeeld tot celstraffen tussen 15 en 20 jaar.
  [naar artikel]
 28. Mannen veroordeeld in voor verkrachting tienermeisjes van 14 en 16 (20/11/2020 - VRT NWS)
  In Turnhout zijn vandaag drie mannen veroordeeld voor verkrachting van twee tienermeisjes. Een twintiger werd veroordeeld tot 3 jaar cel voor de verkrachting van een meisje van 14 jaar. In een andere zaak werden twee mannen veroordeeld omdat ze een meisje van 16 hadden verkracht. Eén van de mannen kreeg 3 jaar cel, zijn kompaan 40 maanden.
  [naar artikel]
 29. Moordenares zes jaar langer in cel door overplaatsing (11/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse vrouw die veroordeeld is voor de moord op makelaar Gunther Haagen (38) uit Poppel (Ravels) moet zes jaar langer in de cel doorbrengen, omdat ze haar straf in Nederland uitzit.
  [naar artikel]
 30. Roofmoord café Draaiboom: duo veroordeeld tot 30 en 25 jaar cel (08/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank heeft Said Stieto (33) en Youssaf Haji (25) veroordeeld tot 30 en 25 jaar gevangenisstraf voor de roofmoord op Hikmet Bildirici (47). De uitbater van café Draaiboom, in de Krekelstraat in Hoboken, werd op 26 april doodgestoken in zijn zaak. Drie andere beklaagden, die op de dag van de moord in het gezelschap waren van de twee daders, werden veroordeeld wegens schuldig verzuim omdat na roofoverval niets ondernamen om het zieltogende slachtoffer te helpen.
  [naar artikel]
 31. VIDEO: Moeskroen verpest rentree Maes bij Lokeren (12/08/2017 - De Morgen)
  Moeskroen heeft zaterdagavond de rentree van Peter Maes naar Lokeren aardig vergald. De Henegouwers haalden het verdiend met 0-2.  Awoniyi en Mohamed scoorden elk een fraai doelpunt. Lokeren kwam niet verder dan één schot op doel en blijft achter met nul op negen. Er is duidelijk nog veel werk aan de winkel voor Maes.
  [naar artikel]
 32. Peter Maes zet ex-ploeg Lokeren een hak en doet gouden zaak met Lommel (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lommel heeft een geweldige zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won met 0-1 op bezoek bij Lokeren dankzij invaller Aabbou, die in de tweede helft voor de enige treffer zorgde. Coach Peter Maes beleefde zo een aangename terugkeer op Daknam.
  [naar artikel]
 33. Ze zei niet veel, maar áls ze sprak, stal ze de show: afscheid van mémé Clara, de mater familias van de Planckaerts (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze was de mémé van de Planckaerts, maar werd de voorbije twee jaar ook een beetje de mémé van heel Vlaanderen. Clara Brusseel, de moeder van Christa Planckaert, overleed maandag op 96-jarige leeftijd. Ze sukkelde al een tijdlang met haar gezondheid. “Maar een rusthuis? Voor haar was dat niet eens een keuze.”
  [naar artikel]
 34. Kan Clara (89) zich écht niets meer herinneren van moord op boezemvriendin of is het een weldoordachte truc? (06/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De hoogbejaarde Clara Maes (89) kan zich niets herinneren van de dag waarop haar boezemvriendin Suzanne Thibeau (93) stierf. Dat zei ze tijdens haar verhoor op het assisenproces waar ze terechtstaat voor de moord op Thibeau. Vraag is of ze werkelijk de kwetsbare vrouw met geheugenverlies is die ze zich toonde, dan wel of ze iedereen bewust op het verkeerde been wil zetten, zoals de speurders vermoeden.
  [naar artikel]
 35. Tuinkabouterdieven veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden (31/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie opmerkelijke dieven zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden met uitstel. Opmerkelijk omdat het drietal het niet gemunt had op geld, juwelen of elektronica maar op tuinkabouters en andere tuinornamenten. Op twee weken tijd sloegen ze maar liefst 26 maal toe. Wat de drie met hun buit van plan waren, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 36. Tuinkabouterdieven veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden (31/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie opmerkelijke dieven zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden met uitstel. Opmerkelijk omdat het drietal het niet gemunt had op geld, juwelen of elektronica maar op tuinkabouters en andere tuinornamenten. Op twee weken tijd sloegen ze maar liefst 26 maal toe. Wat de drie met hun buit van plan waren, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 37. Michel Lelièvre komt voorlopig niet vrij onder elektronisch toezicht (03/09/2018 - De Morgen)
  Michel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, komt voorlopig nog niet vrij onder elektronisch toezicht. De strafuitvoeringsrechtbank zou zich morgen over de zaak buigen, maar heeft de behandeling van het dossier uitgesteld omdat Lelièvre geen vaste verblijfplaats meer kan voorleggen. Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd, meldt RTLinfo.
  [naar artikel]
 38. Clara Cleymans toont in ‘Yummy’ een heel andere kant van zichzelf: “Mijn inspiratiebronnen? Kim Kardashian en Melania Trump” (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Clara Cleymans (30) in een horrorfilm? Sinds kort is het een feit. In Yummy speelt ze een malafide ziekenhuisdirectrice, thuis blijft ze de...
  [naar artikel]
 39. Michel Lelièvre komt voorlopig niet vrij onder elektronisch toezicht (03/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Michel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, komt voorlopig nog niet vrij onder elektronisch toezicht. De strafuitvoeringsrechtbank zou zich morgen over de zaak buigen, maar heeft de behandeling van het dossier uitgesteld omdat Lelièvre geen vaste verblijfplaats meer kan voorleggen. Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd, meldt RTLinfo vandaag.
  [naar artikel]
 40. Michel Lelièvre komt voorlopig niet vrij onder elektronisch toezicht (03/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Michel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, komt voorlopig nog niet vrij onder elektronisch toezicht. De strafuitvoeringsrechtbank zou zich morgen over de zaak buigen, maar heeft de behandeling van het dossier uitgesteld omdat Lelièvre geen vaste verblijfplaats meer kan voorleggen. Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd, meldt RTLinfo vandaag.
  [naar artikel]
 41. Michel Lelièvre komt voorlopig niet vrij onder elektronisch toezicht (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Michel Lelièvre, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, komt voorlopig nog niet vrij onder elektronisch toezicht. De strafuitvoeringsrechtbank zou zich morgen over de zaak buigen, maar heeft de behandeling van het dossier uitgesteld omdat Lelièvre geen vaste verblijfplaats meer kan voorleggen. Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd, meldt RTLinfo vandaag.
  [naar artikel]
 42. Nog maar 27 jaar en al 71 keer veroordeeld: “Dit was niet haar laatste keer” (13/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ze is nog maar 27 jaar oud, maar de afgelopen vijf jaar alleen al werd ­Sarahie D. uit De Panne liefst 71 keer veroordeeld voor overdreven snelheid en andere verkeersdelicten. De zwangere vrouw kreeg gisteren nog maar eens een levenslang ­rijverbod op­gelegd, en ze werd veroordeeld tot twee jaar voorwaarde­lijke celstraf. “Deze vrouw heeft kansen genoeg ­gehad”, zegt een verkeerspsycholoog. “Ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit haar laatste keer was.”
  [naar artikel]
 43. In Het Steen gefolterde en op Grote Markt verbrande heks Clara ‘niet Antwerps genoeg’ voor eigen straatnaam (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Clara Goessen, de enige heks die op de brandstapel belandde in Antwerpen, krijgt geen eigen straatnaam. Zelfs een plek op de reservelijst wordt haar niet gegund, tot ontzetting en spijt van stadsgids Water Clement (65), die nochtans een uitvoerig dossier had voorbereid om Clara hetzelfde eerherstel te geven als wat de stad Lier vorig jaar aan haar ‘heksen’ gaf.
  [naar artikel]
 44. Clara van den Broek (09/04/2019 - De Morgen)
  Clara van den Broek is actrice. Ze is ook moeder van twee en weduwe van Roel Verniers, cultuurmaker en columnist, die bijna een jaar geleden overleed aan kanker. Al die draden in haar leven brengt ze nu samen in een uitzonderlijk theaterproject. 'Dat ik hier wel nog mag staan en hij niet, daar voel ik me schuldig over.'
  [naar artikel]
 45. Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers zijn elkaars tegenpolen én hartsvriendinnen: “We hebben al ons liefdesverdriet gedeeld” (20/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  High school friends en elkaars absolute tegenpolen, dat zijn actrices Clara Cleymans (32) en Charlotte Timmers (32). Ze vertellen over de unieke band met hun zielsverwant en knuffelcontact. “Met Clara opgroeien was niet simpel”, zegt Charlotte. “Ze heeft een onuitstaanbaar talent voor alles.” Clara: “Als ik op straat naast Charlotte liep, had niemand nog oog voor mij.”
  [naar artikel]
 46. Agent werd drie keer schuldig bevonden voor moord op zijn partner, maar hij wil vierde assisenproces (07/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Politieman Johan Devriendt (50), die een levenslange celstraf uitzit voor de moord op zijn levenspartner in 2003, wil een nieuw proces. Dat is een gevolg van een Nederlands universitair rapport dat stelt dat Devriendt de moord hoogstwaarschijnlijk niet gepleegd heeft en dus niet veroordeeld had mogen worden. Nochtans is de zaak al drie keer voor assisen gekomen en werd hij steeds schuldig bevonden.
  [naar artikel]
 47. Overplaatsing breekt moordenares (28) zuur op: zes jaar langer in Nederlandse cel dan in Belgische (11/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse vrouw die veroordeeld is voor de moord op makelaar Gunther Haagen moet zes jaar langer in de cel doorbrengen, omdat ze haar straf in Nederland uitzit.
  [naar artikel]
 48. Maes kijkt Kanaries opnieuw in de ogen: “Absoluut niet bezig met wat er bij STVV leeft” (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het mes op de keel ontvangt Peter Maes maandag zijn ex-club STVV op het Kiel. Het onverwachte vertrek van de Lommelse trainer na het slagen van ‘operatie redding’ liet zijn sporen na in Sint-Truiden, maar daar is Maes nu niet mee bezig. Na vier opeenvolgende nederlagen van zijn ploeg heeft hij wel andere kopzorgen. “We kunnen niet om die 1 op 18 heen.”
  [naar artikel]
 49. Hoogste Amerikaanse rechter weigert zaak Making a Murderer Brendan Dassey (26/06/2018 - De Morgen)
  Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigert nog eens te kijken naar de zaak van Brendan Dassey, een van de hoofdrolspelers uit de populaire Netflix-docuserie Making a Murderer. Waarom het hoogste hof in de VS zich niet over de zaak van de 28-jarige zwakbegaafde Dassey, die een levenslange straf uitzit, is niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy