Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
20:48 uur

De ongeziene operatie om Julian Assange te elimineren

Apache

13/10/2020 - 12:34

De hoorzitting in Londen, die de uitlevering van Julian Assange behandelde, duurde maar liefst zeventien dagen. In die tijd zijn de openbare aanklagers erin geslaagd om misdaden en samenzweringen aan te tonen. Niet van Assange, maar wel van de Britse en Amerikaanse overheid. Getuige na getuige beschreef gedetailleerd de illegale maatregelen waarmee het recht van


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VS vragen formeel om uitlevering Julian Assange (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben de Britse autoriteiten om uitlevering gevraagd van de Australiër Julian Assange. De 47-jarige Assange wordt er in...
  [naar artikel]
 2. Ecuador wil bemiddeling over Julian Assange (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van Ecuador zoekt bemiddelaars om de kwestie rond de omstreden WikiLeaks-oprichter Julian Assange op te lossen. Assange heeft politiek...
  [naar artikel]
 3. WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag uitgeleverd worden aan Zweden (05/04/2019 - De Morgen)
  De Britse rechtbank heeft de uitlevering van de WikiLeaks-voorman Julian Assange goedgekeurd. Het argument van de verdediging dat Assange in Zweden geen eerlijk proces zal krijgen, snijdt volgens de rechter geen hout. De advocaten van Assange lieten meteen weten een beroep te zullen voorbereiden.
  [naar artikel]
 4. Zweeds parket vervolgt Julian Assange niet langer voor verkrachting (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse aanklagers hebben hun onderzoek naar de Wikileaks-oprichter Julian Assange voor verkrachting stopgezet. Assange zit momenteel in...
  [naar artikel]
 5. Brits aanhoudingsbevel tegen Julian Assange blijft van kracht (13/02/2018 - VRT NWS)
  Een rechter in Londen heeft het verzoek van de oprichter van WikiLeaks Julian Assange om zijn aanhoudingsbevel in te trekken, verworpen. Assange zit nog altijd in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.
  [naar artikel]
 6. Zweeds parket vervolgt Julian Assange niet langer voor verkrachting (19/11/2019 - De Morgen)
  Het Zweedse gerecht laat het onderzoek wegens verkrachting tegen Wikileaks-oprichter Julian Assange vallen. Assange zit momenteel in Groot-Brittannië in de cel, waar hij zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanvecht.
  [naar artikel]
 7. Uitlevering Julian Assange verder behandeld in mei (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse gerecht heeft de verdere behandeling van het uitleveringsverzoek van Wikileaks-stichter Julian Assange opgeschort tot 18 mei. De...
  [naar artikel]
 8. Julian Assange is Ecuadoraan, maar kan het VK niet ongestoord verlaten (11/01/2018 - VRT NWS)
  De oprichter van Wikileaks Julian Assange heeft de Ecuadoraanse nationaliteit verworven. Dat heeft het Ecuadoraanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Assange verblijft al vijf jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. De Britse overheid meldt dat Assange geen diplomatieke onschendbaarheid krijgt om het Verenigd Koninkrijk te kunnen verlaten.
  [naar artikel]
 9. Reddingsactie om Julian Assange weer internet te geven (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ambassade van Ecuardor in Londen, waar Julian Assange al sinds 2012 verblijft, heeft eerder deze week de internetverbinding van de
  [naar artikel]
 10. Julian Assange laat zich dan toch niet zomaar uitleveren aan de VS (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Julian Assange liet eerder deze maand via de twitteraccount van WikiLeaks weten dat hij wil worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten als
  [naar artikel]
 11. Skateboarden door de gangen en eten als een varken: daarom raakten de Ecuadorianen Julian Assange beu (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is na zeven jaar een einde gekomen aan het verblijf van Julian Assange (47) in de ambassade van Ecuador in Londen. De oprichter van de...
  [naar artikel]
 12. Pompeo: “Julian Assange wordt uitgeleverd aan VS” (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittanië gaat Wilileaks-oprichter Julian Assange uitleveren aan de Verenigde Staten, zodat hij kan worden berecht voor spionage. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 13. Wikileaks-stichter Julian Assange volgende week ondervraagd over verkrachtingszaak (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse politie gaat Wikileaks-oprichter Julian Assange volgende week ondervragen over een vermeende verkrachting uit 2010. Assange zal daarvoor de ambassade van Ecuador in Londen, waar hij al sinds 2012 verblijft, niet verlaten.
  [naar artikel]
 14. Julian Assange stopt als hoofdredacteur van WikiLeaks (27/09/2018 - Knack)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange stopt als hoofdredacteur van het klokkenluiderplatform. Dat meldt WikiLeaks in een mededeling. Hij wordt vervangen door de IJslandse journalist Kristinn Hrafnsson. Assange blijft wel uitgever van het platform.
  [naar artikel]
 15. Julian Assange stopt als hoofdredacteur van WikiLeaks (27/09/2018 - VRT NWS)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange stopt als hoofdredacteur van het klokkenluiderplatform, dat meldt WikiLeaks. Hij wordt vervangen door de IJslandse journalist Kristinn Hrafnsson. Assange blijft wel uitgever van het platform.
  [naar artikel]
 16. Zweeds gerecht vervolgt Wikileaks-oprichter Julian Assange niet langer voor verkrachting  (19/11/2019 - VRT NWS)
  Het Zweedse gerecht zet het onderzoek naar Wikileaks-oprichter Julian Assange stop. Assange werd door twee vrouwen beticht van verkrachting, maar volgens de onderzoeksrechter is er niet genoeg bewijs voor die beschuldiging. Assange zit momenteel vast in Londen.
  [naar artikel]
 17. Julian Assange gearresteerd in Londen (11/04/2019 - De Morgen)
  Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks die al jaren in de ambassade van Ecuador verbleef, is door de politie van Londen opgepakt.
  [naar artikel]
 18. Experts VN: “Straf Julian Assange ‘disproportioneel’” (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Experts hebben kritiek geuit op de gevangenisstraf van bijna een jaar waartoe Julian Assange is veroordeeld. Een speciale werkgroep van de...
  [naar artikel]
 19. Pompeo: 'Julian Assange wordt uitgeleverd aan de VS' (21/07/2019 - De Tijd)
  19:26 De Britten gaan Wikileaks-oprichter Julian Assange uitlevern aan de VS, aldus Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
  [naar artikel]
 20. Julian Assange klaagt over slechte computer in cel (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die zich voorbereidt op zijn zaak tegen uitlevering aan de Verenigde Staten, beklaagt zich erover dat hij een...
  [naar artikel]
 21. Internetverbinding van Julian Assange afgesneden (18/10/2016 - Knack)
  De internetverbinding van Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderwebsite WikiLeaks, is afgesloten. Volgens de website is dat het gevolg van de publicatie van de e-mails van de Amerikaanse Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 22. Britse minister ondertekent uitleveringsbevel voor Julian Assange aan VS (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Julian Assange, oprichter van de omstreden website WikiLeaks, wordt mogelijk op korte termijn uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Britse...
  [naar artikel]
 23. Waarom Julian Assange niet de held is die hij pretendeert te zijn (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De arrestatie van Julian Assange lokt weer verhitte debatten tussen voor- en tegenstrevers uit. Waarbij die laatsten wel wat stof hebben voor hun...
  [naar artikel]
 24. Klokkenluider Julian Assange aanwezig bij start hoorzitting over uitzetting, voor de rechtbanken protest (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange is maandag in de Britse rechtbank verschenen bij de hoorzitting over zijn mogelijke uitlevering aan de Verenigde...
  [naar artikel]
 25. Julian Assange voert al zingend kiescampagne op YouTube (13/04/2019 - De Morgen)
  WikiLeaksbaas Julian Assange heeft een campagnefilmpje voor de Australische federale verkiezingen op YouTube gezet, waarin hij met een blonde pruik op zijn tegenstrevers parodieert.
  [naar artikel]
 26. Julian Assange verschijnt in Londen voor rechter (24/02/2020 - De Morgen)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange verschijnt vandaag in Londen voor de rechter. Die zal zich in een hoorzitting buigen over een mogelijke uitlevering van de klokkenluider aan de VS, iets wat Assange probeert te voorkomen. De Amerikanen beschuldigen de geboren Australiër ervan geheimen van het Amerikaanse ministerie van Defensie te hebben gestolen en verspreid.
  [naar artikel]
 27. Zweden stopt onderzoek naar Julian Assange, maar die kan nog niet terugkeren (19/05/2017 - Knack)
  De Zweedse autoriteiten zetten het onderzoek stop naar Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderswebsite Wikileaks. Dat maakte de Zweedse Justitie vandaag bekend. Toch kan Assange nog niet uit ballingschap terugkeren.
  [naar artikel]
 28. Advocaat van Julian Assange (WikiLeaks): 'Proces is afschrikmiddel tegen onderzoeksjournalisten' (08/10/2020 - Knack)
  Wordt klokkenluider Julian Assange uitgeleverd aan de Verenigde Staten? Advocaat Baltasar Garzon, die nochtans Pinochet en de ETA klein kreeg, durft niet optimistisch te zijn.
  [naar artikel]
 29. Zweedse gerecht heropent onderzoek naar aanranding door Julian Assange (13/05/2019 - VRT NWS)
  In Zweden gaat het gerecht dan toch het onderzoek naar de mogelijke aanranding van twee vrouwen door Julian Assange heropenen. Assange zit in Groot-Brittannië in de gevangenis nadat hij eerder uit de Ecuadoriaanse ambassade in Londen was gezet.
  [naar artikel]
 30. Julian Assange verschijnt maandag in Londen voor rechter (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange verschijnt maandag in Londen voor de rechter. Die zal zich in een hoorzitting buigen over een mogelijke uitlevering van de klokkenluider aan de VS, iets wat Assange probeert te voorkomen.
  [naar artikel]
 31. Assange laat zich openbaar zien in Ecuador: “Belangrijke overwinning” (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wikileaksstichter Julian Assange is vrijdag op het balkon van de Ecuadoraanse ambassade in Londen verschenen. Assange leeft al vijf jaar in die diplomatieke vestiging.
  [naar artikel]
 32. Klokkenluider Julian Assange aanwezig bij start hoorzitting rechtbank over uitzetting (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange is maandag bij de Britse rechtbank verschenen bij de hoorzitting over zijn mogelijke uitlevering aan de...
  [naar artikel]
 33. Ecuador: Julian Assange wordt 'tijdelijk' van het internet afgesneden (19/10/2016 - Knack)
  Ecuador heeft Julian Assange een 'beperkte' toegang tot het internet opgelegd omdat hij probeert de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.
  [naar artikel]
 34. WikiLeaks-oprichter Julian Assange gearresteerd (11/04/2019 - Knack)
  Julian Assange is opgepakt door de politie van Londen, vlak nadat Ecuador het politiek asiel van de WikiLeaks-oprichter had ingetrokken.
  [naar artikel]
 35. “Julian Assange stichtte gezin tijdens verblijf in ambassade” (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de periode dat WikiLeaks-oprichter Julian Assange ondergedoken zat in de ambassade van Ecuador in Londen, heeft hij in het geheim een gezin...
  [naar artikel]
 36. Zweeds parket vervolgt Julian Assange niet langer voor verkrachting (19/11/2019 - Knack)
  De Zweedse aanklagers hebben hun onderzoek naar de Wikileaks-oprichter Julian Assange voor verkrachting stopgezet.
  [naar artikel]
 37. Zweeds parket vervolgt Julian Assange niet langer voor verkrachting (19/11/2019 - De Tijd)
  14:44 De Zweedse aanklagers hebben hun onderzoek naar de Wikileaks-oprichter Julian Assange voor verkrachting stopgezet.
  [naar artikel]
 38. Ex-campagneleider Trump ontkent geheime ontmoetingen met Julian Assange (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Manafort, de voormalige campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft ontkend dat hij Wikileaks-oprichter Julian Assange zou...
  [naar artikel]
 39. Julian Assange krijgt een Ecuadoraans paspoort (10/01/2018 - VRT NWS)
  Julian Assange, stichter van klokkenluiderswebsite Wikileaks, heeft een Ecuadoraans paspoort gekregen. Hij zoekt al meer dan vijf jaar toevlucht in de ambassade van Ecuador in Londen.
  [naar artikel]
 40. Gezondheidstoestand Julian Assange zo slecht dat hij “kan sterven in cel” (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De mentale en fysieke gezondheid van WikiLeaks-oprichter Julian Assange (48) is zo slecht dat hij in de Britse gevangenis zou kunnen sterven. Dat...
  [naar artikel]
 41. Internetverbinding Julian Assange afgesloten na lekken e-mails Clinton (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De internetverbinding van Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderwebsite WikiLeaks, is afgesloten. Volgens de website is dat het gevolg
  [naar artikel]
 42. Ecuador wil Julian Assange uit ambassade in Londen zetten (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ecuador staat op het punt om het asiel van Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderswebsite WikiLeaks, in te trekken en hem uit de ambassade...
  [naar artikel]
 43. Internetverbinding Julian Assange afgesloten na lekken e-mails Clinton (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De internetverbinding van Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderwebsite WikiLeaks, is afgesloten. Volgens de website is dat het gevolg
  [naar artikel]
 44. Julian Assange verschijnt in Londense rechtbank en balt zijn vuist richting fans (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  WikiLeaks-oprichter Julian Assange is vandaag voor een Londense rechtbank verschenen over een Amerikaans verzoek tot uitlevering aan de Verenigde...
  [naar artikel]
 45. Bekijk hier het moment waarop Julian Assange wordt opgepakt (11/04/2019 - VRT NWS)
  In de Ecuadoriaanse ambassade in Londen is Wikileaks-oprichter Julian Assange opgepakt. Op deze beelden is te zien hoe hij wordt meegenomen door de politie. 
  [naar artikel]
 46. Julian Assange lijdt aan "intens trauma" door psychologische foltering (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De oprichter van Wikileaks, Julian Assange, vertoont "duidelijke" tekenen van iemand die psychologisch gefolterd werd. Dat gebeurde tijdens de...
  [naar artikel]
 47. Oprichter WikiLeaks Julian Assange wordt uitgeleverd aan Zweden (09/04/2019 - De Morgen)
  Julian Assange zal uitgeleverd worden aan Zweden. Twee Engelse rechters hebben
  [naar artikel]
 48. “Foltering en mishandeling” zouden klokkenluider Assange te wachten staan in VS (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als Ecuador - het land waar klokkenluider en de oprichter van Wikileaks Julian Assange onderkomen heeft gevonden - Assange uitwijst naar de VS,...
  [naar artikel]
 49. VS: 'Julian Assange oppakken is prioriteit' (21/04/2017 - Knack)
  De Verenigde Staten bereiden een strafklacht voor de tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Dat meldt nieuwszender CNN op gezag van bronnen. Volgens minister van Justitie Jeff Sessions is zijn arrestatie 'een prioriteit' voor de VS.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.