Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
06:39 uur

Kankerpatiënten onderbreken behandeling onder coronadruk

Apache

13/10/2020 - 16:33

Na uitgestelde zorg leidt de coronacrisis nu ook tot onderbroken of zelfs afgebroken medische hulpverlening. Kankerpatiënten haken steeds meer af onder druk van de beperkende coronamaatregelen. ‘Dat geldt zowel voor zwaar zieke patiënten als voor mensen in het begin van hun behandeling’, zegt Hadi Waelkens, diensthoofd psychologen in het UZ Leuven. Kom op tegen Kanker houdt


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kankerpatiënten moeten behandeling soms uit eigen zak betalen (30/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Honderden kankerpatiënten krijgen een behandeling, een medicijn of een implantaat dat ze volledig zelf moeten betalen. “Ik hoop dat ik geen nieuwe hersentumor krijg want ik kan die peperdure behandeling niet zelf meer betalen”, klaagt een patiënt. Andere kankerpatiënten hebben geen geld meer over voor een nieuw gebit. Kom Op Tegen Kanker roept de overheid en de zorgverstrekkers op om nieuwe therapieën sneller te onderzoeken zodat ze kunnen terugbetaald worden.
  [naar artikel]
 2. UZ Leuven ontwikkelt app om levenskwaliteit kankerpatiënten te verbeteren (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De KU Leuven en cosmeticabedrijf The Estée Lauder Companies bundelen hun krachten voor de preventie, behandeling en genezing van borstkanker. Ze richten het “Estée Lauder moving cancer care forward fund” op ten voordele van het Leuvens Kankerinstituut, dat de komende jaren onder meer een innovatieve app van het UZ Leuven zal financieren. Die helpt borst- en andere kankerpatiënten de neveneffecten van hun behandeling beter te monitoren en te rapporteren, wat de levenskwaliteit van de patiënt en de kwaliteit van de zorg verhoogt.
  [naar artikel]
 3. UZ Leuven ontwikkelt app om levenskwaliteit kankerpatiënten te verbeteren (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De KU Leuven en cosmeticabedrijf The Estée Lauder Companies bundelen hun krachten voor de preventie, behandeling en genezing van borstkanker. Ze richten het “Estée Lauder moving cancer care forward fund” op ten voordele van het Leuvens Kankerinstituut, dat de komende jaren onder meer een innovatieve app van het UZ Leuven zal financieren. Die helpt borst- en andere kankerpatiënten de neveneffecten van hun behandeling beter te monitoren en te rapporteren, wat de levenskwaliteit van de patiënt en de kwaliteit van de zorg verhoogt.
  [naar artikel]
 4. App moet levenskwaliteit kankerpatiënten verbeteren (05/10/2017 - Knack)
  Het UZ Leuven ontwikkelt de komende jaren een innovatieve app die helpt borst- en andere kankerpatiënten de neveneffecten van hun behandeling beter te monitoren en te rapporteren.
  [naar artikel]
 5. Pijn bij kankerpatiënten wordt nog te weinig erkend (15/12/2016 - Knack)
  Kankerpatiënten moeten beter begeleid worden als ze pijn hebben tijdens of na hun behandeling, stelt Kom op tegen Kanker.
  [naar artikel]
 6. Pijn bij kankerpatiënten wordt nog te weinig erkend (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerpatiënten moeten beter begeleid worden als ze pijn hebben tijdens of na hun behandeling. Dat stelt Kom op tegen Kanker donderdag. De
  [naar artikel]
 7. “Kankerpatiënten vinden hier rust en een luisterend oor” (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kankerpatiënten die alleenstaand zijn of geen mantelzorger hebben, kunnen tijdens of na hun behandeling vaak nergens terecht. Om ook hen een tijdelijke thuis te geven, opent in Limburg het eerste Zorghuis voor kankerpatiënten. Het Limburgse Zorghuis, het derde in heel Vlaanderen, vindt in mei 2017 een plek in het voormalige bezinningshuis in Koersel (Beringen) en kan voorlopig vier kankerpatiënten opvangen. “De patiënten kunnen in het Zorghuis tot rust komen, we bieden hen kost en inwoon en een luisterend oor”, zegt de Zolderse Suzy Van Ende (45), bezielster van het project, vandaag op de Dag tegen Kanker.
  [naar artikel]
 8. Kankerpatiënten die voordeel zouden ondervinden van radiotherapie krijgen die niet altijd (07/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Niet alle kankerpatiënten die geholpen zouden zijn met radiotherapie, krijgen die. Dat blijkt uit recent onderzoek van dokter Yolande Lievens van het UZ Gent. “We weten dat in België 53 procent van alle kankerpatiënten radiotherapie nodig heeft. Toch krijgt maar 37 procent de nodige behandeling: een grote kloof.”
  [naar artikel]
 9. KU Leuven werkt aan app om kankerpatiënten beter te begeleiden (05/10/2017 - VRT NWS)
  De KU Leuven ontwikkelt een app om kankerpatiënten beter te kunnen opvolgen. De app is vooral bedoeld om de neveneffecten van de behandeling bij patiënten beter te monitoren en te rapporteren, wat de levenskwaliteit en de kwaliteit van de zorg verhoogt.
  [naar artikel]
 10. Steeds meer kankerpatiënten willen behandeling stoppen: "Zien zware behandeling of lange therapie nu niet zitten" (12/10/2020 - VRT NWS)
  Arsten en psychologen van het UZ Leuven zien meer en meer patiënten hun kankerbehandeling vroegtijdig stoppen of uitstellen. Ook kampen steeds meer patiënten met zware angst- en depressieklachten. Volgens het UZ Leuven een duidelijk teken dat de impact van het coronavirus weegt voor kankerpatiënten en hun omgeving.
  [naar artikel]
 11. Virtuele dolfijnen helpen kankerpatiënten ontspannen (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  AZ Vesalius in Tongeren is zopas gestart met een project waarbij virtual reality wordt gebruikt om kankerpatiënten te helpen ontspannen tijdens hun behandeling. Zo ervaart de patiënt minder negatieve prikkels en voelt hij zich rustiger.
  [naar artikel]
 12. Ruim 300 kankerpatiënten lieten eicellen of spermacellen invriezen (03/04/2018 - Knack)
  De voorbije negen maanden hebben 303 kankerpatiënten eicellen, spermacellen of ander voortplantingsmateriaal laten invriezen en bewaren, zodat ze ook na hun behandeling nog aan kinderen kunnen beginnen.
  [naar artikel]
 13. Medicijnen vormen risico voor helft kankerpatiënten (13/04/2019 - De Morgen)
  Bijna de helft van de kankerpatiënten slikt medicijnen die schadelijk kunnen zijn voor hun behandeling, zonder dat zij of hun artsen dat weten. Dat kan ernstige, mogelijk fatale gevolgen hebben.
  [naar artikel]
 14. [VIDEO] - Kassaloze winkel voor kankerpatiënten opent zijn deuren (03/05/2017 - De Redactie)
  In Antwerpen heeft een groep kankerpatiënten samen met vrijwilligers van het GZA Ziekenhuizen de deuren geopend van het Huis Klaas. Dit is een winkel zonder kassa waar kankerpatiënten onder andere kleren en sieraden gratis kunnen kopen.
  [naar artikel]
 15. Ruim vijfhonderd kankerpatiënten lieten kinderwens invriezen vorig jaar (17/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar hebben 524 kankerpatiënten hun ‘voortplantingsmateriaal’ laten invriezen. Zo kunnen ze na hun behandeling alsnog aan kinderen beginnen. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) donderdag op basis van cijfers van het Riziv.
  [naar artikel]
 16. Ruim 500 kankerpatiënten lieten vorig jaar voortplantingsmateriaal invriezen (17/10/2019 - De Morgen)
  Exact 524 kankerpatiënten hebben vorig jaar hun voortplantingsmateriaal laten invriezen. Ze kunnen zo na hun behandeling alsnog aan kinderen beginnen. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block vandaag op basis van cijfers van het Riziv.
  [naar artikel]
 17. Ruim 500 kankerpatiënten lieten kinderwens invriezen (17/10/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen jaar hebben 524 kankerpatiënten hun zaad- of eicellen laten invriezen voor ze aan de behandeling zijn begonnen. Dat blijkt uit cijfers van het Riziv. Behandelingen zoals chemotherapie kunnen de vruchtbaarheid aantasten. Sinds twee jaar wordt dat zogenoemde "oncofreezing" terugbetaald.
  [naar artikel]
 18. 60.000 kankerpatiënten worden getest met moderne DNA-analysetechnieken: "Behandeling efficiënter maken" (28/05/2018 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) start dit najaar een pilootproject om kankerpatiënten te testen met moderne DNA-analysetechnieken. De bedoeling is om de behandelingen efficiënter te maken en minder bijwerkingen te hebben.
  [naar artikel]
 19. Steeds meer kankerpatiënten houden kinderwens levend in de vriezer (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer kankerpatiënten kiezen er vóór het begin van hun behandeling voor om eicellen, zaadcellen of zelfs eierstok- of teelbalweefsel te laten invriezen. Dankzij deze techniek, die oncofreezing wordt genoemd, kunnen patiënten hun kinderwens levendig houden.
  [naar artikel]
 20. Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: “Op deze manier hoeft het niet meer” (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alle drie strijden ze tegen kanker, en alle drie vertellen ze hoe corona hun strijdlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. "Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen..." Hadi Waelkens, diensthoofd van de psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken. "Hun leven is nu zodanig beperkt dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zien zitten en stoppen met hun behandeling."
  [naar artikel]
 21. Bijna derde van patiënten die voordeel zou ondervinden van radiotherapie krijgt die niet (07/11/2017 - De Standaard)
  Niet alle kankerpatiënten die geholpen zouden zijn met radiotherapie, krijgen die. Dat blijkt uit recent onderzoek van dokter Yolande Lievens van het UZ Gent. 'We weten dat in België 53 procent van alle kankerpatiënten radiotherapie nodig heeft. Toch krijgt maar 37 procent de nodige behandeling: een grote kloof.'
  [naar artikel]
 22. Wetenschappers analyseren data van kankerpatiënten: “Wegblijven van behandeling is groter risico dan Covid-19” (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nee, het risico op een zware vorm van Covid-19 is niet excessief hoger voor kankerpatiënten dan voor andere mensen. Dat concluderen wetenschappers van het UZ Antwerpen in twee nieuwe studies. De angst voor het coronavirus hield sommige patiënten tijdens de eerste golf weg uit het ziekenhuis, maar dat heeft mogelijk ergere gevolgen, zeggen ze.
  [naar artikel]
 23. Bijna derde van patiënten die voordeel zou ondervinden van radiotherapie krijgt die niet (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niet alle kankerpatiënten die geholpen zouden zijn met radiotherapie, krijgen die. Dat blijkt uit recent onderzoek van dokter Yolande Lievens van het UZ Gent. "We weten dat in België 53 procent van alle kankerpatiënten radiotherapie nodig heeft. Toch krijgt maar 37 procent de nodige behandeling: een grote kloof."
  [naar artikel]
 24. Grote Limburgse studie onderzoekt impact COVID-19 op kankerpatiënten (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een grote Limburgse studie onder leiding van het Jessa Ziekenhuis en UHasselt onderzoekt de impact van COVID-19 op kankerpapiënten. Vandaag al weten we dat de kans om aan corona te sterven dubbel zo groot is bij kankerpatiënten dan bij gezonde mensen. Een studie moet nu nagaan wat de nevenwerkingen zijn bij coronapositieve kankerpatiënten. Doel is de ondersteunende kankerzorg aan te passen aan de pandemie.
  [naar artikel]
 25. Vrouw uit Heusden-Zolder maakt prentkaarten om kankerpatiënten te steunen tijdens behandeling (03/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kanker bespreekbaar maken, dat is het doel van Kristien Tielens uit Heusden-Zolder. Zij tekent vogeltjes op kaartjes met een humoristische quote eronder om mensen met kanker een hart onder de riem te steken.
  [naar artikel]
 26. Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: “Alle redenen die ik had om te vechten, vielen de voorbije maanden één voor één weg” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alledrie strijden ze tegen kanker, en alledrie vertellen ze hoe corona hun vechtlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. “Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen. Op deze manier hoeft het voor ons niet meer.” De drie vrouwen staan niet alleen. Hadi Waelkens, diensthoofd psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken door corona. “Hun leven is door de corona-ellende al zodanig beperkt, dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zitten en met hun behandeling stoppen.”
  [naar artikel]
 27. Had Kris zijn zaad niet laten invriezen, waren Juni en Merlo er nooit geweest (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  GenkHet afgelopen jaar lieten 524 kankerpatiënten hun zaad- of eicellen invriezen voor ze aan de behandeling van hun ziekte begonnen. Opmerkelijk: in het Ziekenhuis Oost-Limburg, het enige Limburgse centrum waar ‘oncofreezing’ mogelijk is, lieten in 2018 slechts vijf mannen en geen enkele vrouw de behandeling uitvoeren.
  [naar artikel]
 28. Deze bouwput geeft honderden kankerpatiënten hoop (28/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het universitaire ziekenhuis in Leuven stelt vrijdag het eerste centrum voor protontherapie voor in ons land. De bouw van twee ondergrondse bunkers – waarin patiënten met moeilijk bereikbare tumoren bestraling zullen krijgen – is zopas gestart. Midden 2019 volgt de eerste behandeling. “Het werd tijd dat België op de kar van deze revolutionaire behandeling sprong.”
  [naar artikel]
 29. Ook met een steunverband mag je pronken (30/10/2017 - De Morgen)
  Lymfoedeem treft 15 procent van alle kankerpatiënten. Die hebben dan last van dikke armen of benen. Archilelijke steunkousen zijn een deel van de behandeling. 'Maar schoonheid is net het medicijn.'
  [naar artikel]
 30. Ook met een steunverband mag je pronken (07/04/2019 - De Morgen)
  Lymfoedeem treft 15 procent van alle kankerpatiënten. Die hebben dan last van dikke armen of benen. Archilelijke steunkousen zijn een deel van de behandeling. 'Maar schoonheid is net het medicijn.'
  [naar artikel]
 31. De Block breidt terugbetaling oncofreezing uit naar sommige niet-kankerpatiënten (02/11/2018 - Metro)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block breidt de terugbetaling van oncofreezing, het invriezen van voortplantingsmateriaal, uit. Naast kankerpatiënten zullen twee nieuwe groepen patiënten kunnen rekenen op terugbetaling. Het gaat met name om vrouwen met een borderline ovariumtumor en patiënten met een zeldame bloedziekte (bijvoorbeeld thalassemie of sikkelcelanemie) waarbij een stamceltransplantatie nodig is. Minister De Block rekent op zo’n 70 bijkomende patiënten op jaarbasis. Oncofreezing is een techniek waarbij bijvoorbeeld sperma, eicellen of eierstokweefsel wordt ingevroren en bewaard om op een later moment te kunnen gebruiken. De techniek wordt toegepast bij patiënten die voor een zware behandeling staan die hun vruchtbaarheid kan aantasten. Denk bijvoorbeeld aan kankerpatiënten die een zware behandeling moeten ondergaan. Dankzij oncofreezing kunnen die patiënten na hun behandeling alsnog hun kinderwens vervullen. Maar het hele proces is wel duur. Zo kost het invriezen van sperma, testikelweefsel of eierstokweefsel 1.300 euro en oncofreezing van eicellen zelfs 3.400 euro. Om de financiële drempel weg te nemen, wordt oncofreezing sinds 2017 volledig terugbetaald voor kankerpatiënten. Die terugbetaling breidt minister De Block nu uit naar twee groepen patiënten: vrouwen met een borderline ovariumtumor en patiënten met een hematopoëtische aandoening (bijvoorbeeld thalassemie of sikkelcelanemie) die een stamceltransplantatie noodzakelijk maakt. “Naar schatting zullen respectievelijk 50 en 20 patiënten per jaar hier gebruik van kunnen maken”, aldus De Block. In het totaal trekt minister De Block 4 miljoen euro uit voor de terugbetaling van de maatregel. De uitbreiding naar de twee nieuwe groepen patiënten valt binnen dit budget. bron: Belga Het bericht De Block breidt terugbetaling oncofreezing uit naar sommige niet-kankerpatiënten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. “Ik moest tegen de volgende dag 3000 euro vinden, anders geen kankeronderzoek” (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Honderden kankerpatiënten krijgen een behandeling, een medicijn of een implantaat dat ze volledig zelf moeten betalen. “Ik moest tegen de volgende dag 3000 euro neertellen als ik een belangrijke chemo-test wou laten uitvoeren”, klaagt een borstkankerpatiënt. Andere kankerpatiënten hebben geen geld meer over om na een mondkankeroperatie hun verwijderde tanden te vervangen. Kom Op Tegen Kanker roept de overheid en de zorgverstrekkers op om nieuwe therapieën sneller te onderzoeken zodat ze kunnen terugbetaald worden.
  [naar artikel]
 33. “Ik moest tegen de volgende dag 3000 euro vinden, anders geen kankeronderzoek” (30/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Honderden kankerpatiënten krijgen een behandeling, een medicijn of een implantaat dat ze volledig zelf moeten betalen. “Ik moest tegen de volgende dag 3000 euro neertellen als ik een belangrijke chemo-test wou laten uitvoeren”, klaagt een borstkankerpatiënt. Andere kankerpatiënten hebben geen geld meer over om na een mondkankeroperatie hun verwijderde tanden te vervangen. Kom Op Tegen Kanker roept de overheid en de zorgverstrekkers op om nieuwe therapieën sneller te onderzoeken zodat ze kunnen terugbetaald worden.
  [naar artikel]
 34. Wat een prestatie: 21 (ex-)kankerpatiënten trainen voor kwarttriatlon (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat bewegen - en bij uitbreiding een gezonde levensstijl - belangrijk is voor de preventie, het herstel en de behandeling van kanker, daar zijn
  [naar artikel]
 35. Carrièreswitch: van job in banksector tot schoonheidsspecialist voor kankerpatiënten (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Leslie Meeus (42) verloor eind 2015 haar vader aan kanker. Daarop gaf ze haar job in de banksector op en werd ze schoonheidsspecialiste. Dinsdag studeerde ze af als zorgspecialiste voor kankerpatiënten. “Mijn vader kan ik er niet meer mee helpen, maar andere kankerpatiënten wel.”
  [naar artikel]
 36. Mogelijk nieuwe behandeling voor kaalheid gevonden (09/05/2018 - Knack)
  Een medicijn dat oorspronkelijk ontwikkeld was voor de behandeling van onder meer osteoporose blijkt ook een mogelijke behandeling voor haarverlies te zijn.
  [naar artikel]
 37. AZ Sint-Maarten leert kappers omgaan met noden van kankerpatiënten (26/01/2017 - De Standaard)
  Twintig professionele kappers worden opgeleid om tegemoet te komen aan de specifieke noden van kankerpatiënten: welke producten ze kunnen gebruiken, welke nevenwerkingen er kunnen optreden en hoe ze kankerpatiënten ook psychosociaal kunnen bijstaan.
  [naar artikel]
 38. 'Tsunami aan facturen op komst' (12/04/2019 - De Morgen)
  Immuuntherapie is dé hoop op genezing voor duizenden kankerpatiënten, maar ook peperduur. De behandeling van één patiënt kost 100.000 tot 120.000 euro per jaar. Er is dus meer overheidsgeld nodig, klinkt het unaniem bij de experts.
  [naar artikel]
 39. Hoe Big Farma Russische roulette speelt met Egyptische kankerpatiënten (28/07/2016 - Apache)
  Wanhopige patiënten die anders geen behandeling krijgen, lage kosten en weinig toezicht maken van Egypte een proeftuin voor de farmaceutische industrie.
  [naar artikel]
 40. Kom op tegen Kanker: "Betaal behandeling voor vruchtbaarheid terug" (04/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de hoge kostprijs van vruchtbaarheidsbehandelingen komt de kinderwens van jonge kankerpatiënten nog al te vaak in het gedrang. Dat staat in
  [naar artikel]
 41. Kankerpatiënten leven langer dankzij hun telefoon (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gedaan met tweewekelijks doktersadvies. Binnenkort worden kankerpatiënten dagelijks opgevolgd met behulp van een app die de KU Leuven heeft...
  [naar artikel]
 42. Het inspirerende verhaal van 12 ex-kankerpatiënten die elkaar naar de meet van de Zwintriatlon stuwen (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die een zware behandeling tegen kanker hebben ondergaan, kunnen evenveel als anderen. Dat bewijst deze inspirerende reportage van
  [naar artikel]
 43. Ruim 300 kankerpatiënten lieten eicellen of spermacellen invriezen (03/04/2018 - Metro)
  De voorbije negen maanden hebben 303 kankerpatiënten eicellen, spermacellen of ander voortplantingsmateriaal laten invriezen en bewaren, zodat ze ook na hun behandeling nog aan kinderen kunnen beginnen. Onder hen ook 30 patiënten die nog geen 16 jaar zijn, zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv). Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bekijkt of ze de terugbetaling van “oncofreezing”, zoals de techniek heet, kan uitbreiden naar andere patiënten. Bij oncofreezing wordt er bij de patiënt voortplantingsmateriaal afgenomen, ingevroren en bewaard om het op een later moment te kunnen gebruiken. Het kan gaan over eicellen, spermacellen, testikelweefsel of eierstokweefsel. Dat gebeurt bij patiënten die voor een zware behandeling staan die hun vruchtbaarheid kan aantasten, zoals chemotherapie. Omdat het proces duur is (1.300 tot 3.400 euro), wordt oncofreezing sinds midden april vorig jaar volledig terugbetaald voor kankerpatiënten die voor een zware behandeling staan en voor vrouwen die hun eierstokken preventief laten wegnemen, bijvoorbeeld bij een hoog risico op borst- en/of eierstokkanker. Tussen midden april en midden januari lieten 303 patiënten voortplantingsmateriaal invriezen: 209 mannen en 94 vrouwen. De Block trekt voor de maatregel 4 miljoen euro uit per jaar. Omdat er nog budget over is, overweegt de minister de terugbetaling uit te breiden, in de eerste plaats naar vrouwen met een borderline eierstoktumor en naar patiënten die omwille van een zeldzame niet-oncologische bloedziekte een bloedstamceltransplantatie moeten ondergaan. “Een kankerdiagnose is ongelooflijk zwaar om dragen. Als je daarbij ook je kinderwens in rook ziet opgaan, word je dubbel getroffen. Door oncofreezing terug te betalen, willen we die extra zorg wegnemen. Patiënten moeten zich voor 100 procent kunnen focussen op hun genezing. Als ze daarna hun kinderwens opnieuw willen opnemen, kan dat nog perfect”, stelt de minister van Volksgezondheid. bron: Belga Het bericht Ruim 300 kankerpatiënten lieten eicellen of spermacellen invriezen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Drie doden na peperdure kankerbehandeling (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drie kankerpatiënten zijn overleden na een peperdure behandeling door een Duitse dokter in Brüggen, vlakbij de Nederlandse grens. De patiënten
  [naar artikel]
 45. Drie doden na peperdure kankerbehandeling (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drie kankerpatiënten zijn overleden na een peperdure behandeling door een Duitse dokter in Brüggen, vlakbij de Nederlandse grens. De patiënten
  [naar artikel]
 46. President Trump moet persmoment even onderbreken wegens schietpartij nabij Witte Huis (11/08/2020 - VRT NWS)
  In het Witte Huis in Washington heeft de Amerikaanse president Donald Trump een persbriefing abrupt moeten onderbreken. De ordediensten hadden in de buurt van het Witte Huis een verdachte persoon neergeschoten, waarna Trump in veiligheid werd gebracht. "Alles is onder controle", kon president Trump even later melden.
  [naar artikel]
 47. Veel kankerpatiënten bezorgd over versoepeling coronamaatregelen: Kom op Tegen Kanker heeft 10 aanbevelingen  (30/04/2020 - VRT NWS)
  Heel wat kankerpatiënten maken zich zorgen over de versoepeling van de coronamaatregelen. Ze zijn bang om besmet te raken wanneer familieleden en mensen uit hun omgeving binnenkort weer buiten mogen komen. Kom op tegen Kanker komt daarom met 10 aanbevelingen voor de overheid om kankerpatiënten extra te beschermen tijdens de exitstrategie.
  [naar artikel]
 48. Psychedelische paddenstoelen verlichten depressie bij kankerpatiënten (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerpatiënten ervaren onmiddellijke, significante en langdurige verlossing van hun existentiële angst en depressie wanneer ze worden behandeld
  [naar artikel]
 49. Psychedelische paddenstoelen verlichten angst bij kankerpatiënten (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerpatiënten ervaren onmiddellijke, significante en langdurige verlossing van hun existentiële angst en depressie wanneer ze worden behandeld
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.