Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
20:25 uur

KU Leuven schakelt vanaf maandag over naar code oranje

De Morgen

13/10/2020 - 17:40

Vanaf maandag 19 oktober geldt op alle dertien KU Leuven-campussen code oranje: auditoria met meer dan 150 plaatsen mogen dan voor maximum 20 procent bezet zijn. Tot nu toe verliep het onderwijs op nagenoeg alle KU Leuven-campussen in code geel. De universiteiten van Gent, Antwerpen en Hasselt zijn het academiejaar volledig gestart in code oranje.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook KU Leuven en VUB schakelen naar code oranje (13/10/2020 - De Morgen)
  Vanaf maandag 19 oktober geldt op alle dertien KU Leuven-campussen code oranje: auditoria met meer dan 150 plaatsen mogen dan voor maximum 20 procent bezet zijn. Ook VUB schakelt naar code oranje. De universiteiten van Gent, Antwerpen en Hasselt zijn het academiejaar volledig gestart in code oranje.
  [naar artikel]
 2. Alle 13 campussen van KU Leuven vanaf maandag naar code oranje (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus, schakelt de KU Leuven vanaf maandag 19 oktober over naar code oranje. Dit geldt voor alle dertien campussen. Daarnaast neemt de universiteit bijkomende maatregelen om het campus- en studentenleven zo veilig mogelijk te laten verlopen.
  [naar artikel]
 3. Vanaf maandag code oranje op alle KU Leuven-campussen (13/10/2020 - De Standaard)
  Door het toenemende aantal besmettingen van het coronavirus, schakelt de KU Leuven vanaf maandag 19 oktober over naar code oranje. Dit geldt voor alle dertien campussen. Daarnaast neemt de universiteit bijkomende maatregelen om het campus- en studentenleven zo veilig mogelijk te laten verlopen.
  [naar artikel]
 4. LUCA School of Arts schakelt overal naar code oranje (behalve in Genk) (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  LUCA School of Arts schakelt vanaf maandag 19 oktober naar code oranje in de grote studentensteden. Het gaat om de campussen in Brussel (Sint-Lukas en Narafi), Gent (Sint-Lucas) en Leuven (Lemmens). De campus in Genk blijft in code geel.
  [naar artikel]
 5. KU Leuven start op in code geel (16/09/2020 - De Standaard)
  De KU Leuven start de onderwijsactiviteiten dit academiejaar op in code geel. De UGent, UAntwerpen en UHasselt beslisten eerder om in code oranje op te starten. Ook de VUB schakelt na één week naar code oranje. Enkel op de campus in Diepenbeek zal code oranje gelden.
  [naar artikel]
 6. UGent schakelt naar code rood: UHasselt blijft oranje, PXL en UCLL blijven bij geel (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Universiteit Gent schakelt vanaf maandag 26 oktober over naar code rood voor de onderwijsactiviteiten. In Limburg verandert er voorlopig niets: Universiteit Hasselt blijft bij code oranje, hogescholen PXL en UCLL blijven bij code geel.
  [naar artikel]
 7. KU Leuven schakelt naar code rood (26/10/2020 - De Tijd)
  18:38 De KU Leuven stapt over naar een regime van voornamelijk afstandsonderwijs. Eerstejaars blijven in code oranje, de rest schakelt naar code rood.
  [naar artikel]
 8. Thomas More schakelt vanaf maandag over naar code oranje (13/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag zal op alle campussen van Thomas More de organisatie aangepast worden volgens code oranje. Dat heeft de hogeschool laten weten in een mail aan studenten en medewerkers. Thomas More spreekt van een stijging in het aantal besmettingen bij zowel medewerkers als studenten.
  [naar artikel]
 9. VUB schakelt vanaf maandag over naar code rood (21/10/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel schakelt vanaf maandag over naar code rood, al wil ze die benaming niet hanteren. Zelf spreekt de universiteit over ‘de code van het gezond verstand’.
  [naar artikel]
 10. VUB schakelt vanaf maandag over naar code rood (maar wil het zo niet noemen) (21/10/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel schakelt vanaf maandag over naar code rood, al wil ze die benaming niet hanteren. Zelf spreekt de universiteit over ‘de code van het gezond verstand’.
  [naar artikel]
 11. Sportwereld naar code oranje: indoorsporten waar afstand van 1,5 meter niet mogelijk is verboden vanaf woensdag (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje, kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts aan. Concreet betekent dit dat...
  [naar artikel]
 12. Sportwereld naar code oranje: indoorsporten waar afstand van 1,5 meter niet mogelijk is verboden vanaf woensdag (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vandaag aan. Concreet betekent...
  [naar artikel]
 13. Alle campussen van de KU Leuven schakelen naar code oranje: "Hebben impact in de steden waar we aanwezig zijn"  (13/10/2020 - VRT NWS)
  Na de universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt stapt ook de Associatie KU Leuven vanaf maandag over naar code oranje, als gevolg van de snel stijgende coronacijfers. Dat betekent dat er nog altijd lessen zullen doorgaan op de campussen de Leuvense universiteit en 5 hogescholen, maar dan wel met een mindere bezetting.
  [naar artikel]
 14. Sportsector moet naar code oranje: contactsporten uit den boze (12/10/2020 - Express)
  Vanaf komende woensdag schakelt de Vlaamse sportsector over op code oranje, waardoor contactsporten verboden worden voor mensen ouder dan 12... The post Sportsector moet naar code oranje: contactsporten uit den boze appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. KU Leuven schakelt op 3 november bijna volledig over naar online onderwijs (26/10/2020 - Knack)
  In een interne mail kondigt rector Luc Sels aan dat de KULeuven naar een vorm van code rood gaat vanaf 3 november tot Kerst. Dat schrijft het Leuvens studentenweekblad Veto. De lessen van de eerste bachelorfase zouden wel nog in code oranje blijven doorgaan.
  [naar artikel]
 16. Sportwereld naar code oranje: kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje, kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts aan. De kleedkamers blijven gesloten,...
  [naar artikel]
 17. Kinderopvang naar code oranje: wat verandert er? (13/10/2020 - De Standaard)
  De kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolkinderen schakelt over op code oranje. Alle kinderen blijven welkom zoals in code geel.
  [naar artikel]
 18. KU Leuven naar “werkwijze à la code rood” vanaf 3 november tot Kerst (26/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een interne mail kondigt rector Luc Sels aan dat de KU Leuven naar een vorm van code rood gaat vanaf 3 november tot Kerst. Dat schrijft het Leuvens studentenweekblad VETO. De lessen van de eerste bachelorfase zouden wel nog in code oranje blijven doorgaan.
  [naar artikel]
 19. Weyts: ‘Ook secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje’ (18/10/2020 - De Morgen)
  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Hierover wordt samengezeten. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 20. Sportwereld naar code oranje: dit is vanaf woensdag verboden (12/10/2020 - De Morgen)
  De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vandaag aan. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden.
  [naar artikel]
 21. UGent schakelt over naar code rood: geen hoorcolleges meer op de campus (15/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De UGent schakelt voor haar onderwijsactiviteiten vanaf maandag 26 oktober over naar code rood, dat staat te lezen op de website van de universiteit.
  [naar artikel]
 22. Hoger onderwijs naar code oranje (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het hoger onderwijs schakelt over op code oranje. In de loop van het weekend wordt met het onderwijsveld afgetoetst wanneer die nieuwe situatie van start kan gaan. UHasselt zat al in code geel, PXL en UCLL nog niet.
  [naar artikel]
 23. Weyts: ‘Secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje’ (18/10/2020 - De Morgen)
  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 24. Kinderopvang naar code oranje: wat verandert er? (13/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolkinderen schakelt over op code oranje. Wat betekent dat concreet?
  [naar artikel]
 25. Kinderopvang naar code oranje: wat verandert er? (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolkinderen schakelt over op code oranje. Wat betekent dat concreet?
  [naar artikel]
 26. Universiteit Gent schakelt over naar code rood (15/10/2020 - De Standaard)
  De universiteit van Gent schakelt vanaf maandag 26 oktober over naar code rood voor de onderwijsactiviteiten. Dat meldt de UGent donderdagochtend in een persbericht. Het is de eerste hogeronderwijsinstelling die dat doet.
  [naar artikel]
 27. Minister van onderwijs Ben Weyts: “Ook secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Hierover wordt samengezeten. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 28. Minister van Onderwijs Ben Weyts: “Ook secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Hierover wordt samengezeten. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 29. Kinderopvang naar code oranje: babbel met ouders moet digitaal of op veilige afstand gebeuren (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als gevolg van het stijgende aantal besmettingen schakelt de kinderopvang morgen over op code oranje. Dat laat Vlaams minister van Welzijn Wouter...
  [naar artikel]
 30. Kinderopvang naar code oranje: alle kinderen blijven wel welkom (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als gevolg van het stijgende aantal besmettingen schakelt de kinderopvang morgen/woensdag over op code oranje. Dat laat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke weten.
  [naar artikel]
 31. UCLL en PXL vanaf woensdag in code oranje: wat betekent dat? (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse hogescholen UCLL en PXL schakelen vanaf woensdag over naar code oranje. Dat hebben beide hogescholen maandag samen beslist.
  [naar artikel]
 32. VUB bereidt zich al voor op code rood (14/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Weken nadat de andere universiteiten dat al deden, besliste de Vrije Universiteit Brussel (VUB) dinsdag net als de KU Leuven om vanaf komende maandag over te schakelen naar code oranje, in de strijd tegen het coronavirus. De VUB bereidt zich nu zelfs al voor op code rood, zegt rector Caroline Pauwels.
  [naar artikel]
 33. Code oranje voor hitte komende dagen: wat betekent dat? (23/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag is in heel het land een hittewaarschuwing van kracht, aldus het KMI. Code oranje. Maar wat houdt dat precies in? En - vooral - wat moet je dan doen?
  [naar artikel]
 34. VUB schakelt vanaf maandag over op code rood (21/10/2020 - De Morgen)
  De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat opnieuw een stap verder in de strijd tegen het coronavirus en schakelt maandag 26 november over op code rood. Daarnaast komen er extra begeleidingsmaatregelen voor eerstejaarsstudenten, internationale studenten en kwetsbare studenten en personeel. Dat schrijft Bruzz en VUB-woordvoerder Sicco Wittermans bevestigt het.
  [naar artikel]
 35. Volledige hoger onderwijs naar code oranje (16/10/2020 - De Standaard)
  Het hoger onderwijs schakelt over op code oranje. In de loop van het weekend wordt met het onderwijsveld afgetoetst wanneer die nieuwe situatie van start kan gaan.
  [naar artikel]
 36. KU Leuven begint academiejaar in code geel: waarom UGent, UAntwerpen en UHasselt met code oranje fors strenger starten (17/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De start van het academiejaar zal op iedere campus verschillend verlopen. De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt starten niet zoals gepland in code geel, maar kiezen nu al voor strengere maatregelen en beginnen in code oranje. De KU Leuven volgt niet en blijft bij code geel.
  [naar artikel]
 37. Hoger onderwijs naar code oranje (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het hoger onderwijs schakelt over op code oranje. Dat zegt Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts in de nasleep van het overlegcomité. In de loop van het weekend wordt met het onderwijsveld afgetoetst wanneer die nieuwe situatie van start kan gaan.
  [naar artikel]
 38. VUB schakelt naar code rood: zo weinig mogelijk les op de campus, behalve voor eerstejaars (21/10/2020 - Express)
  De Brusselse universiteit VUB gaat vanaf maandag naar code rood. Dat kondigt ze woensdag aan. De fysieke lessen worden geschrapt,... The post VUB schakelt naar code rood: zo weinig mogelijk les op de campus, behalve voor eerstejaars appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Sportwereld naar code oranje: indoorsporten waar afstand van 1,5 meter niet mogelijk is verboden (12/10/2020 - De Morgen)
  De sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vandaag aan. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden.
  [naar artikel]
 40. Thomas More hogeschool schakelt over op code oranje vanaf volgende week (13/10/2020 - VRT NWS)
  De Thomas More hogeschool voert vanaf volgende week code oranje in voor al haar campussen. Dat betekent dat weer meer studenten thuis les moeten volgen via de computer. De school doet dat omdat er meer en meer studenten en medewerkers positief testen op corona. De campussen blijven wel nog open.
  [naar artikel]
 41. Kans op regen en onweer vandaag: nu al code geel, straks mogelijk code oranje (26/06/2020 - VRT NWS)
  Het wordt vandaag tropisch warm, maar vanaf de namiddag worden plaatselijk regen- en onweersbuien verwacht. Die kunnen fel zijn. Het KMI kondigt code geel af vanaf 14 uur. Mogelijk wordt dat nog opgetrokken naar code oranje.
  [naar artikel]
 42. Hoger onderwijs gaat naar code oranje, maar met versoepelingen voor eerstejaars (16/10/2020 - Express)
  Het hoger onderwijs schakelt volledig over op code oranje. Dat kondigt bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) aan via Twitter. Er... The post Hoger onderwijs gaat naar code oranje, maar met versoepelingen voor eerstejaars appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Alle scholen naar ‘light-versie’ van code oranje: wat was er mis met het oorspronkelijke plan? En hoe reageren scholen? (20/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle scholen krijgen tien dagen tijd om over te schakelen van code geel naar oranje. Dat heeft de minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), met het onderwijsveld afgesproken. Die code oranje is wel minder drastisch geworden dan oorspronkelijk voorzien. Ook de leerlingen vanaf het derde middelbaar blijven in principe voltijds naar school gaan.
  [naar artikel]
 44. Code oranje in Limburgse natuurgebieden (07/08/2020 - VRT NWS)
  Het is al enkele dagen heet en het heeft al weken nauwelijks geregend. Daardoor is het ook erg droog in de natuurgebieden met heide en graslanden. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) schakelt daarom over op code oranje. De brandtorens worden bemand.
  [naar artikel]
 45. Minister van onderwijs Ben Weyts: “code oranje voor hoger onderwijs, behalve voor eerstejaars” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje. Het secundair onderwijs gaat voorlopig verder onder code geel. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts, die studiogast is bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 46. Ook UHasselt schakelt over naar code rood (27/10/2020 - VRT NWS)
  Op 1 november schakelt Universiteit Hasselt over naar code rood. Dat wil zeggen dat de lessen vanaf 1 november maximaal online zullen plaatsvinden.
  [naar artikel]
 47. Eerste school schakelt over op code oranje, leerlingen besmet in Hasselt en Kortrijk: “Dit was onvermijdelijk” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nee, de tweede week van het schooljaar zal er al niet meer hetzelfde uitzien als de eerste. Al zeker één Vlaamse school schakelt maandag over op...
  [naar artikel]
 48. Code oranje in Limburgse natuurgebieden (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag geldt code oranje in de Limburgse natuurgebieden, zo meldt Noodplanning en Crisisbeheer Limburg. Het KMI waarschuwde donderdag ook al voor code oranje in de provincie Limburg, door het erg warme weer.
  [naar artikel]
 49. Code oranje in verschillende Antwerpse natuurparken (07/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In verschillende Antwerpse natuurparken was maandag code oranje van kracht, dat meldt het Agentschap Natuur en Bos. Bijvoorbeeld in de Kalmthoutse Heide. Code oranje duidt op hoog brandgevaar.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.