Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
06:46 uur

Wetenschappers bevestigen geurhinder in Noorderkempen

Apache

14/10/2020 - 00:21

Een studie naar de luchtkwaliteit in Wuustwezel en Hoogstraten bevestigt in cijfers waar inwoners dagelijks mee moeten leven: geurhinder. “Het stinkt voortdurend en ‘s nachts nog het hevigst”, getuigen verschillende inwoners van Wuustwezel. “We moeten onze vensters vaak sluiten”, klinkt het. Anderen wijzen op de stijgende overlast: “Sinds een jaar of twee, drie moet ik


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ondanks alle inspanningen klagen buren opnieuw over geurhinder stort: “Het stinkt hier naar rotte eieren” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uit de wijken Lillo in Houthalen-Helchteren en Lindeman in Heusden-Zolder komen er weer klachten over geurhinder van het Remostort. De beheerder van het stort zegt de meldingen ernstig te nemen, maar de controlesystemen bevestigen het probleem niet.
  [naar artikel]
 2. Weer klachten over geurhinder Remostort: “Stank is niet te houden” (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds vorige woensdag komen uit de wijken Lillo in Houthalen-Helchteren en Lindeman in Heusden-Zolder weer klachten over geurhinder van het Remostort binnen. De beheerder van het Remostort zegt de meldingen ernstig te nemen, maar dat de verschillende controlesystemen dit niet bevestigen.
  [naar artikel]
 3. Betalende parking station Noorderkempen: “Al het mogelijke doen om plannen NMBS terug te draaien” (22/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Het station Noorderkempen verdient een parkeerbeleid op maat”, antwoordt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) op de plannen van de NMBS om het station Noorderkempen betalend te maken.
  [naar artikel]
 4. NMBS legt pendeldienst in om uitvallen Beneluxtrein in Noorderkempen op te vangen (05/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Beneluxtrein die op 9 april feestelijk werd onthaald in station Noorderkempen kampt met problemen. De trein is allesbehalve stipt en valt zelfs soms uit. Het Brechtse gemeentebestuur heeft haar ongenoegen geuit aan de NMBS. Die erkent het probleem en legt onder meer een pendeldienst in tussen Noorderkempen en Antwerpen-Centraal.
  [naar artikel]
 5. Waterlink onderzoekt geurhinder in Antwerps kraantjeswater (03/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Watermaatschappij Waterlink onderzoekt geurhinder in het Antwerpse kraantjeswater. Sinds donderdagochtend krijgt de watermaatschappij heel wat klachten binnen. De oorzaak van de geurhinder is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 6. Van Italiaanse pizzeria met Griekse zuilen naar PVDA-secretariaat in Noorderkempen (15/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De PVDA-afdelingen van de Noorderkempen openden het voorbije weekend hun partijsecretariaat aan de Hoogboomsesteenweg in de Brasschaatse wijk Kaart. Het kreeg de naam “’t Frank Blad”.
  [naar artikel]
 7. Lek bij petroleumbedrijf haven veroorzaakt dagenlange geurhinder (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In het Antwerpse havengebied hebben buurtbewoners van Gunvor Petroleum sinds 19 september enkele dagen last gehad van geurhinder. Het bedrijf stelde een onderzoek in en kwam naar eigen zeggen tot de conclusie dat er een lek was ontstaan in het vlottende dak van een van de naftatanks. De schade wordt hersteld en buiten de geurhinder was er geen enkele nadelige impact voor het milieu of de omgeving, stelt Gunvor Petroleum Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. Regio Noorderkempen bundelt contactopsporing: “We gaan ook helpen waar nodig” (05/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeenten van de eerstelijnszone Noorderkempen, Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel slaan de handen in elkaar om samen een lokale contactopsporing op poten te zetten.
  [naar artikel]
 9. Politie pakt vandalen op aan station Noorderkempen (03/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het station Noorderkempen in Brecht zijn vrijdagnacht twee vandalen opgepakt. Het duo beschadigde er verschillende fietsen met een wapenstok en werden op heterdaad betrapt.
  [naar artikel]
 10. Minister Demir weigert bijkomende kippenstal in Wuustwezel (22/10/2020 - Apache)
  In Wuustwezel in de Noorderkempen, de gemeente met het op één na hoogste aantal kippen in Vlaanderen, trekt minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) een streep door een bijkomende pluimveestal. De minister volgt het argument dat de bestaande geurhinder veel groter is dan in het aanvraagdossier wordt aangenomen. Het afgelopen decennium verdriedubbelde het aantal kippen in
  [naar artikel]
 11. Metrostations De Brouckère en Rogier ontruimd door geurhinder: 8 mensen onwel geworden (03/10/2018 - VRT NWS)
  De metrostationq De Brouckère en Rogier zijn vanmiddag afgesloten en geëvacueerd vanwege geurhinder. In De Brouckère waren acht personen onwel geworden, zij werden uit voorzorg overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis. De oorzaak van de geurhinder ligt bij de aanleg van een fietsparking op het De Brouckèreplein. Door het incident was het metroverkeer een tijdlang onderbroken.
  [naar artikel]
 12. Wetenschappers waarschuwen voor slaaptekort bij jongeren (10/10/2017 - VRT NWS)
  Jongeren slapen te weinig. En dat is nefast voor hun gezondheid. Die boodschap valt te horen op het Wereldslaapcongres dat momenteel gehouden wordt in de Tsjechische hoofdstad Praag.  Wetenschappers bij ons bevestigen het probleem.  
  [naar artikel]
 13. Probleem in tankcleaningbedrijf veroorzaakt geurhinder in Zwijndrecht en omgeving (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van de gemeente Zwijndrecht hebben deze ochtend een sterke geurhinder waargenomen die na metingen en onderzoek van de brandweer Zone
  [naar artikel]
 14. Politie Noorderkempen voert parkeerverbod in door Pokémonjagers (20/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Geparkeerde wagens van Pokémonjagers hinderen soms het verkeer op de Looiweg. Daarom heeft de politie Noorderkempen er een tijdelijk parkeerverbod ingesteld.
  [naar artikel]
 15. Politie Noorderkempen zorgt voor hilariteit met bijzondere foto (28/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Lokale Politie Noorderkempen heeft maandag voor een hilarisch bericht op Facebook gezorgd. Toen een loslopend schaap werd gemeld, vroegen ze zich af hoe het dier in godsnaam is kunnen ontsnappen.
  [naar artikel]
 16. Geurhinder in Antwerps kraantjeswater: “Drink flessenwater” (03/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse watermaatschappij Water-link heeft donderdagochtend heel wat klachten binnengekregen over geurhinder in het Antwerpse kraantjeswater.
  [naar artikel]
 17. Geurhinder Aalst te wijten aan lozing (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De geurhinder uit de riolen in Aalst is vermoedelijk het gevolg van een onnatuurlijke vervuiling of lozing. Dat blijkt uit analyses van een
  [naar artikel]
 18. Klachtenregen over geurhinder Remo (31/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds twee weken lopen bij de politie weer heel wat klachten binnen over geurhinder afkomstig van het Remo-stort in Houthalen-Helchteren. De buren spreken van een indringende gasgeur en eisen onafhankelijke metingen.
  [naar artikel]
 19. Everzwijnkadaver zorgt voor zware geurhinder in Bokrijk (23/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondag hebben natuurinspecteurs een kadaver van een everzwijn gevonden in Bokrijk. Dat gebeurde nadat bezoekers zware geurhinder gemeld hadden.
  [naar artikel]
 20. Buurt op straat tegen geurhinder APL (12/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele tientallen buren van APL hebben gisteravond gedemonstreerd tegen de geurhinder die het asfaltbedrijf volgens hen veroorzaakt. “We lezen in de pers dat de geur weg is”, zegt Gerard Schouten, een van de actievoerders. “Maar dat is helemaal niet waar.”
  [naar artikel]
 21. Gevangenispersoneel Noorderkempen uit ongenoegen in open brief en vraagt beschermingsmiddelen (14/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Militanten van ACV Openbare Diensten van de vier gevangenissen in de Noorderkempen uiten in een open brief hun ongenoegen. Ze voelen zich een vergeten groep in het coronatijdperk en vragen de nodige beschermingsmiddelen om hun job veilig te kunnen blijven uitoefenen.
  [naar artikel]
 22. Stad Aalst: "Vermoeden dat we weten wie er achter geurhinder zit" (11/05/2017 - De Redactie)
  "We hebben de afgelopen dagen met man en macht gezocht naar de oorzaak van de geurhinder", vertelt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) aan VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 23. Bezorgdheid om toenemende parkeerdruk nu parking station Noorderkempen betalend is (28/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De parking aan het station Noorderkempen is betalend geworden. Treinreizigers parkeren daarom vaker in Wuustwezel om met de bus naar het station te rijden.
  [naar artikel]
 24. Geurhinder in Antwerps kraantjeswater door algen (03/01/2019 - De Standaard)
  Watermaatschappij Water-link heeft sinds donderdagochtend heel wat klachten binnengekregen over geurhinder in het kraantjeswater. Het probleem is voelbaar in een heel brede regio, van Kontich tot in Borgerhout
  [naar artikel]
 25. Heidebrand op schietterrein in Leopoldsburg: geurhinder mogelijk (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag in de late namiddag woedt er een brand op het schietterrein in Leopoldsburg. De hulpverleningszone Noord-Limburg waarschuwt voor mogelijke geurhinder in de regio rond Kerkhoven en Leopoldsburg.
  [naar artikel]
 26. Geurhinder in Tessenderlo nadat gassen vrijkomen bij chemiebedrijf Vynova (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij Vynova Belgium in Tessenderlo zijn vrijdag rond 10.30 uur zoutzuur en chloor vrijgekomen. Hoewel er geen gevaar was voor de omwonenden, was er wel tijdelijk geurhinder. Er werd dan ook een Be-Alert uitgestuurd.
  [naar artikel]
 27. Nederlanders botsen op grenscontrole in Noorderkempen: “Ik had gehoord dat de grenzen gesloten zijn, maar wilde het toch proberen” (21/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De politie controleert volop onze landsgrens om te beletten dat Nederlanders zonder geldige reden naar België komen. Onze reporter trok zaterdagvoormiddag op pad om poolshoogte te nemen aan enkele grensovergangen in de Noorderkempen.
  [naar artikel]
 28. Geurhinder bij Agfa Gevaert: "Hou ramen en deuren dicht" (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Mortsel zijn er problemen bij het bedrijf Agfa Gevaert. Een probleem met de schouw veroorzaakt momenteel geurhinder. De rampencoordinator van
  [naar artikel]
 29. Uitbater varkensstal pakt geurhinder Boskant aan (11/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbater van een varkensstal die geurhinder veroorzaakt aan Boskant in Vosselaar, heeft beloofd om op korte termijn maatregelen te nemen tegen de overlast.
  [naar artikel]
 30. Geurhinder bij Agfa Gevaert: omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Mortsel zijn er momenteel problemen bij het bedrijf Agfa Gevaert. Een probleem met de schouw veroorzaakt momenteel geurhinder. De
  [naar artikel]
 31. Hevige bedrijfsbrand in Tessenderlo veroorzaakte rook- en geurhinder (21/05/2020 - De Standaard)
  Ramen en deuren moesten donderdagochtend gesloten worden in Tessenderlo. Door een hevige brand bij afvalwerkend bedrijf Containers Maes was er een felle rook- en geurhinder.
  [naar artikel]
 32. Parking station Noorderkempen vanaf maandag betalend (04/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De parking aan station Noorderkempen in Brecht is vanaf morgen betalend. Tot nu toe kon daar gratis geparkeerd worden.
  [naar artikel]
 33. Niet duidelijk of geurhinder Aalst gevolg is van milieumisdrijf (06/05/2017 - De Redactie)
  Het blijft zoeken naar de precieze oorzaak van de geurhinder in Aalst. Evenmin is duidelijk of sprake is van een milieumisdrijf. Burgemeester Christoph Dhaese heeft het parket ingeschakeld en vraagt een onderzoek.
  [naar artikel]
 34. Ook Blue-bikes doen intrede in station Noorderkempen (15/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een dag na het nieuws dat de Beneluxtrein vanaf 9 april effectief het station Noorderkempen zal aandoen, is het nu ook zeker dat er vanaf dan Blue-bikes aan het station zullen staan. Het ziet er steeds meer naar uit dat de site in de Oudaenstraat tot een verkeersknooppunt kan uitgroeien.
  [naar artikel]
 35. NMBS twijfelt aan nieuwe parking station Noorderkempen, gemeente gaat reizigers bevragen (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dit jaar komt er geen uitbreiding meer van de parking aan station Noorderkempen. Dat blijkt uit een overleg tussen de NMBS en het gemeentebestuur. De NMBS werkt aan verkeersstrategiestudie rond al haar stations. Die moet eind september klaar zijn.
  [naar artikel]
 36. Algen veroorzaken geurhinder in Antwerps kraantjeswater (03/01/2019 - VRT NWS)
  Heel wat Antwerpenaren klagen over reukhinder als ze leidingwater gebruiken. De Antwerpse watermaatschappij Water-link krijgt er heel wat klachten binnen over de geurhinder en ook over een grond- of metaalsmaak. De klachten komen vooral uit Antwerpen, Edegem, Hove, Mortsel en Zwijndrecht.
  [naar artikel]
 37. CD&V voert actie aan station Noorderkempen: “Betalend parkeren? Maak de parking gewoon groter” (10/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V-kopstukken uit de regio hebben maandagmorgen actie gevoerd aan station Noorderkempen. Ze deelden wenskaarten uit aan pendelaars. Daarmee protesteerden ze tegen de NMBS, die in 2020 de parking aan het station betalend wil maken.
  [naar artikel]
 38. Trein rijdt rood sein voorbij: geen treinen tussen Antwerpen en Noorderkempen (11/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal en het station Noorderkempen in Brecht is maandagochtend onderbroken nadat een trein er een rood sein voorbijreed. Dat meldt de NMBS.
  [naar artikel]
 39. Trein rijdt rood sein voorbij tussen Antwerpen en Noorderkempen (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal en het station Noorderkempen in Brecht is maandagochtend onderbroken nadat een trein er een rood sein voorbijreed. Dat meldt de NMBS.
  [naar artikel]
 40. Geurhinder Heusden-Zolder verdwijnt als windmolens worden stilgelegd (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gisteren zaten de gemeente Heusden-Zolder, de milieu-inspectie, het bedrijf APL en de buurtbewoners van de Dellestraat samen om een oplossing te vinden voor de geurhinder. Het tijdelijk stilleggen van de windmolens zou een mogelijkheid zijn.
  [naar artikel]
 41. Dode wolf is wel degelijk aangereden, autopsie en DNA bevestigen vermoedens (23/03/2018 - VRT NWS)
  De wolf die op zondag 11 maart dood is gevonden in Opoeteren, in Limburg, is onderzocht. De autopsie en DNA-analyse bevestigen de vermoedens dat de wolf wel degelijk is aangereden, zeggen wetenschappers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek die de wolf hebben onderzocht.
  [naar artikel]
 42. Metrostations De Brouckère en Rogier weer open na geurhinder (04/10/2018 - De Standaard)
  De metrostation De Brouckère en Rogier zijn woensdagmiddag geëvacueerd en enkele uren afgesloten omwille van geurhinder. In metrostation De Brouckère waren 8 personen onwel geworden.
  [naar artikel]
 43. Burgemeesters roepen directie Remo op het matje over aanhoudende geurhinder (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeesters van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren dringen bij de directie van het Remo-stort aan op een verklaring voor de opstoot van geurhinder de voorbije dagen en willen duidelijkheid over de toekomst van Remo.
  [naar artikel]
 44. CD&V Zoersel blijft zich verzetten tegen betaalparking aan station Noorderkempen (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V Zoersel vindt dat het Zoersels schepencollege krachtdadiger moet optreden tegen het voornemen van de NMBS om de parking aan het station Noorderkempen betalend te maken. De motie die op voorstel van CD&V in december unaniem werd goedgekeurd, bleek op de jongste gemeenteraad nog niet overgemaakt aan de NMBS.
  [naar artikel]
 45. Geurhinder in Aalst waarschijnlijk gevolg van vervuiling (05/05/2017 - Knack)
  De geurhinder uit de riolen in Aalst is vermoedelijk het gevolg van een onnatuurlijke vervuiling of lozing. Dat blijkt uit analyses van een gespecialiseerd lab, meldt het stadsbestuur vrijdagavond. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) wil een intensief onderzoek en heeft het Oost-Vlaamse parket ingeschakeld.
  [naar artikel]
 46. Cellencomplex in Antwerps hof van beroep ontruimd door geurhinder (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het cellencomplex van het hof van beroep in Antwerpen is vrijdag ontruimd. Een verstopte leiding zorgt voor sterke geurhinder, waardoor sommige aangehoudenen moesten kokhalzen. Er werd daarom beslist om hen terug over te brengen naar de gevangenis.
  [naar artikel]
 47. Buurtbewoners ondervinden irritatie en geurhinder: “Soms voelt het alsof ze onze keel dichtknijpen” (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een buurtbewoner heeft gisternamiddag geprotesteerd tegen de hinder die omwonenden ondervinden van het bedrijf Impextraco in Bruggeneinde (Heist-op-den-Berg). De productieprocessen zorgen soms voor irritatie en geurhinder.
  [naar artikel]
 48. Cellencomplex in Antwerps hof van beroep ontruimd door geurhinder (20/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het cellencomplex van het hof van beroep in Antwerpen is vrijdag ontruimd. Een verstopte leiding zorgt voor sterke geurhinder, waardoor sommige aangehoudenen moesten kokhalzen. Er werd daarom beslist om hen terug over te brengen naar de gevangenis.
  [naar artikel]
 49. Parking station Noorderkempen mag niet uitgebreid worden (09/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De langverwachte verdubbeling van de parking aan station Noorderkempen stuit op een Vlaamse njet. Vlaanderen weigert een vergunning aan de NMBS af te leveren. Verrassend, want in maart van dit jaar trok federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) hiervoor nog 501.188 euro uit. Ook de gewenste naamsverandering naar station ‘Brecht’ komt er niet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.