Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Daarom eet je een kiwi beter met de schil op

12/01/2017 - 21:33
"Het mag dan misschien niet erg aantrekkelijk klinken toch eet je een kiwi beter in zijn geheel op. En dat wil zeggen mét de bruine schil. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Het is blijkbaar gezond om een kiwi met schil te eten, en wel om deze reden (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]


2. Waarom je moet overwegen kiwi mét schil op te eten (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Supergezond, kiwi's. Ze barsten van de vitamine C, B en E. En verschillende gezondheidssites moedigen je aan om hem met huid en haar te verorberen.... [naar artikel]


3. Eet je groenten en fruit best met de schil of niet? (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]


4. Krijg je echt meer voedingsstoffen binnen als je groenten en fruit met de schil opeet? (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]


5. Fruitslaatje met kiwi, peer en munt (28/10/2017 - Metro)

Fruit is het ultieme gezonde tussendoortje: het is minstens even lekker als snoep, maar bevat honderd keer meer vitaminen. Met dit recept geef je je doorsnee fruitsalade een upgrade. Ingredienten (Voor 4 personen) 3 kiwi’s 3 peren 12 verse muntblaadjes 2 takjes koriander 4 mooie basilicumblaadjes 1 limoen ½ l water 2,5 g korianderzaadjes ½ […] [naar artikel]


6. Video van dansende kiwi wordt nog veel beter met muziek en herhalingen (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Medewerkers van het Nieuw-Zeelandse dierenpark Orokonui Ecosanctuary hebben een grappig 'dansje' gefilmd van een kiwi die blijkbaar geen zin had [naar artikel]


7. Nooit meer pellen: deze bananen eet je mét hun schil (24/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]


8. Het dansje van deze kiwi is het schattigste wat je vandaag zal zien (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Deze kiwi was duidelijk nog niet moe, ook al was het bedtijd. De beelden werden gemaakt door een opvangcentrum voor dieren in Nieuw-Zeeland. Het ‘dansje’ gebeurde vlak voor zonsopgang, wat vreemd is aangezien de kiwi een nachtdier is en op dat moment meestal alweer gaat slapen. [naar artikel]


9. Van deze Japanse bananen mag je de schil gewoon mee opeten (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan... [naar artikel]


10. Kiwi’s eisen met ludieke actie plaats op de wereldkaart op (03/05/2018 - Metro)

De Nieuw-Zeelandse bevolking, beter bekend als Kiwi’s, heeft er genoeg van dat ze geen plaats krijgen op de vele wereldkaarten. Premier Jacinda Ardern heeft zich daarom achter #getNZonthemap geschaard, een campagne met een knipoog van de toeristische dienst van Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland mag dan geen groot land zijn, toch heeft al heel wat bereikt. Zo was […] Het bericht Kiwi’s eisen met ludieke actie plaats op de wereldkaart op verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Wel gele maar amper groene kiwi’s in de rekken: hoe komt dat? En hoelang duurt de schaarste nog? (05/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Wie de voorbije weken groene kiwi’s wou kopen, stond in menige supermarkt voor een leeg rek. Gele daarentegen waren er in overvloed. Maar er is beterschap op komst voor wie zweert bij de groene vitamine C-bom: de Italiaanse kiwi’s zijn onderweg. [naar artikel]


12. Waarom kiwi's blind worden (13/04/2019 - De Morgen)

De Nieuw-Zeelandse kiwi wordt langzaam blind. De Britse koolmees krijgt dan weer een langere snavel. De evolutietheorie toont zich nog elke dag in de praktijk. [naar artikel]


13. Breng nog even de zomervakantie terug met deze gezonde watermeloen-kiwi ijsjes (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met watermeloen, kiwi's en limoen maak jij dit gezond en lekker tussendoortje. Leuk om na de eerste schooldagen weer even de warme zomerdagen [naar artikel]


14. Mag je de zeste van een gewone citroen gebruiken in je maaltijden of is het schadelijk? (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Af en toe bots je in een recept op zeste van citroen als ingrediënt. Gebruik je om die zeste te maken dan best een schil van een biologische citroen of kan een niet-biologische schil geen kwaad voor ons lichaam? Voedingsexperte Marlies Huysentruyt duidt hoe het zit en legt uit hoe je die zeste met veel smaak in gerechten verwerkt. “Het is een misverstand dat je de schil van biologische citroenen niet moet wassen voor gebruik.” [naar artikel]


15. Citroen in je gin-tonic? Het venijn zit in de schil (14/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Jan Tytgat, de bekendste toxicoloog van ons land, raadt af om een schijfje citroen toe te voegen aan je gin-tonic. “De schil zit vol pesticiden en die kunnen zelfs kankerverwekkend zijn”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


16. Vergeet appels: twee kiwi’s per dag houden de dokter weg (13/02/2024 - Het Belang van Limburg)

“An apple a day keeps the doctor away” luidt de algemene wijsheid, maar nieuw onderzoek werpt een ander licht op de zaak. Geen appel, maar een kiwi per dag zou voorkomen dat je slecht in je vel zit. [naar artikel]


17. Wat is gezonder: je fruit schillen of niet? “Vitamines zitten niet alleen net onder de schil, maar in heel de vrucht” (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Eet je fruit en groenten het best me?t of zonder schil? De meningen zijn verdeeld. Wij vroegen raad aan Michae?l Sels, hoofddie?tist van het UZA.... [naar artikel]


18. Ooit waardeloze schil van koffiekersen kost nu vijf keer meer dan bonen zelf (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]


19. Waarom voelt de schil van een appel soms zo vettig aan na een paar dagen in de fruitmand en wat kun je daaraan doen? (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene een mooie blinkende appel verkiest, is de andere eerder wantrouwig tegenover een fel blinkend exemplaar waarvan de schil vettig aanvoelt. Na een paar dagen in de fruitmand voelt die schil alleen nog vettiger aan. Zegt dat iets over hoe lekker of gezond de appel is? Bart Nicolai, professor binnen de faculteit bio-ingenieur aan de KU Leuven, legt uit hoe het laagje ontstaat en wat je er tegen kunt doen: “Het is een beschermingslaagje dat alle fruitsoorten hebben.” [naar artikel]


20. Maori’s volgen ‘hun’ kiwi’s helemaal tot in Zeebrugge (en ze zijn onder de indruk) (25/05/2019 - Het Nieuwsblad)

In Zeebrugge zijn de eerste Nieuw-Zeelandse kiwi's van het seizoen aangekomen. Met in hun kielzog enkele speciale gasten: de Maorische kwekers van het groene goud. “Indrukwekkend hoe men hier met ons fruit omgaat.” [naar artikel]


21. Ooit waardeloze schil van koffiekersen kost nu bijna vijf keer meer dan bonen zelf (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]


22. Hoe krijg je aardappelen perfect gaar? En schil je ze best voor het koken of niet? Chef-kok legt uit hoe je de meest gemaakte fouten vermijdt (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]


23. Ongelooflijk maar waar: enveloppe met kiwi-sticker komt sneller aan dan die met priorzegel (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)

MENEN / REKKEM - Wie wil dat zijn kerstkaartjes op tijd aankomen, kleeft best stickers van Nieuw-Zeelandse kiwi’s op zijn briefomslagen. Althans dat blijkt toch uit een test die Gino Vanterwijngen uit Rekkem deze week deed. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!