Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
00:24 uur

Steeds meer en steeds zwaardere overstromingen

Apache

15/10/2020 - 11:50

De voorbije dagen kreeg een groot deel in Zuidoost-Azië te maken met hevige regens en overstromingen. Daarnaast zorgde de storm Alex de voorbije weken voor ongeziene ravage in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië. Nog steeds zijn daar mensen vermist door het noodweer. Decennialang al stijgt het aantal overstromingen over de hele wereld. Meer en meer onderzoek toont


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oostkust VS zal getroffen worden door steeds zwaardere overstromingen (11/09/2017 - Metro)
  De oostkust van de Verenigde Staten zal getroffen worden door steeds zwaardere overstromingen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van wetenschappers aan de universiteiten van Bonn, South Florida en Rhode Island, dat in het vakblad Scientific Report werd gepubliceerd. Vooral de staten Virginia, North Carolina en South Carolina zouden zwaar getroffen worden. De overstromingen zouden niet veroorzaakt worden door tropische stormen en orkanen zoals Katrina, Harvey of Irma, die door de overvloedige regen en wind die ze met zich meebrengen hevige schade hebben veroorzaakt. Het probleem ligt bij de kustgebieden zelf, die elk jaar om en bij de 3 millimeter dieper in de zee zakken. Dat komt onder meer door menselijke ingrepen, zoals het overmatig gebruik van grondwater in de regio. Daarnaast zorgt de opwarming van de aarde ervoor dat de zeespiegel stijgt. De wetenschappers gebruikten onder meer gps-gegevens en satellietbeelden, en concludeerden dat de steden in de regio op 300 jaar tijd al 60 centimeter zijn gezakt. “Zelfs al wordt er minder grondwater opgepompt, dan nog zal het aantal overstromingen stijgen”, aldus Makan A. Karegar van de University of South Florida volgens de wetenschappelijke nieuwswebsite Phys.org. “De geldsommen die uitgegeven zullen moeten worden om de schade door die overstromingen te herstellen, zal eveneens significant stijgen. Men zou dan ook denken dat de VS alle mogelijke middelen zou inzetten voor het bestrijden van de klimaatopwarming.” President Donald Trump staat bekend als een scepticus als het over klimaatopwarming gaat, en het door hem aangestelde hoofd van het milieuagentschap EPA gelooft niet dat de mens een invloed heeft op de opwarming van de aarde. bron: Belga
  [naar artikel]
 2. Postpunten blijven dicht: “Wasmachines en zelfs volledige IKEA-badkamers, het loopt de spuigaten uit” (08/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De postpunten van de Delhaize langs de Herentalsebaan in Deurne en aan de Carrefour van het Pulhof in Berchem houden de deuren woensdag gesloten. De socialistische vakbond BBTK voert er actie omdat er steeds meer en steeds zwaardere pakjes te verwerken zijn.
  [naar artikel]
 3. VN waarschuwt in klimaatrapport voor 2018: "We zien steeds zwaardere gevolgen van de opwarming van de aarde" (28/03/2019 - VRT NWS)
  "De impact van de klimaatverandering wordt groter. We zien steeds zwaardere gevolgen voor mens en milieu door de opwarming van de aarde." Dat staat in het jaarrapport voor 2018 van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), een agentschap van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 4. Biodiversiteit in Europa wordt steeds meer bedreigd (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De biodiversiteit in Europa komt onder steeds zwaardere druk te staan. Vooral landbouw, bosbouw, de verdere verstedelijking en vervuiling dragen daartoe bij, zo blijkt uit het rapport "Stand van de natuur in de EU (2012-2018)" van het Europees Milieu Agentschap (EEA).
  [naar artikel]
 5. Door het ongeziene inferno in zijn land, krijgt ‘steenkoolpremier’ Scott Morrison steeds zwaardere kritiek (24/12/2019 - De Morgen)
  Als er te weinig regen valt, moeten de boeren ‘bidden’. En als de bosbranden verwoestender zijn dan ooit, mogen Australiërs ‘zich niet laten opjutten door de politieke agenda van de groenen’. Maar door het ongeziene inferno in zijn land, krijgt ‘steenkoolpremier’ Scott Morrison steeds zwaardere kritiek.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Steeds meer mensen hebben last van allergieën (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije jaren hebben steeds meer mensen last van een allergie. Hooikoorts maakt nog steeds de grootste groep uit, maar steeds meer mensen hebben ook een voedselallergie. Of denken dat tenminste.
  [naar artikel]
 7. Dierenasielen vangen steeds meer dieren op en krijgen ook steeds meer geld (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse dierenasielen vangen steeds meer geplaatste dieren op en ontvangen dus ook steeds meer geld van de overheid. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld).
  [naar artikel]
 8. Belg nog steeds vermist na onweer in Catalonië, truck teruggevonden in rivier (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf mensen, onder wie een Belg, worden nog steeds vermist na de felle regenval en overstromingen in Catalonië. Dat hebben de regionale...
  [naar artikel]
 9. Belg nog steeds vermist na onweer in Catalonië, vrachtwagen teruggevonden in rivier (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf mensen, onder wie een Belg, worden nog steeds vermist na de felle regenval en overstromingen in Catalonië. Dat hebben de regionale...
  [naar artikel]
 10. Nog meer regen in overstroomde gebieden in Wales en Engeland (20/02/2020 - VRT NWS)
  In de geteisterde gebieden op de grens tussen Wales en Engeland, zijn opnieuw meer dan 100 plaatsen met zware overstromingen bedreigd. Zes van die berichten waarschuwen zelfs voor levensgevaar. Op nog eens 150 andere plaatsen kan de regen nieuwe overstromingen veroorzaken. De situatie is ernstig. De Britse regering Johnson krijgt intussen steeds meer kritiek om haar aanpak van de weerramp.
  [naar artikel]
 11. "35 keer meer mobiele data dan 5 jaar geleden" (03/05/2017 - De Redactie)
  Dat blijkt uit cijfers van Telenet. We sturen vooral steeds meer zwaardere bestanden door naar elkaar, zoals foto's en video's.
  [naar artikel]
 12. U went maar beter aan overstromingen: “Het is bijna onmogelijk om ze te voorkomen” (25/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  We kunnen maar beter wennen aan de hevige regenval en de daarbij horende overstromingen en miserie van de voorbije dagen. Door de opwarming van de aarde zullen ‘uitzonderlijke’ onweders steeds vaker voorkomen. “En het is bijna onmogelijk om overstromingen te voorkomen”, klinkt het bij de Vlaamse Milieumaatschappij.
  [naar artikel]
 13. Ogen van de wereld gericht op Hongkong: hoe is het zover kunnen komen en grijpt het leger straks in? (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Hongkong is opnieuw een massale betoging aan de gang. Het is al de elfde week op rij dat mensen er op straat komen en zich - ondanks steeds harder optreden van de politie - kanten tegen het gebrek aan democratie in de regio. Het dagelijks leven is er compleet verstoord, en dat heeft steeds zwaardere gevolgen. Maar hoe is het zover kunnen komen? En zal de overheid de roep naar meer vrijheid inwilligen of staat het leger klaar om met nog meer geweld in te grijpen?
  [naar artikel]
 14. Ogen van de wereld gericht op Hongkong: hoe is het zover kunnen komen en grijpt het leger straks in? (18/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Hongkong is opnieuw een massale betoging aan de gang. Het is al de elfde week op rij dat mensen er op straat komen en zich - ondanks steeds harder optreden van de politie - kanten tegen het gebrek aan democratie in de regio. Het dagelijks leven is er compleet verstoord, en dat heeft steeds zwaardere gevolgen. Maar hoe is het zover kunnen komen? En zal de overheid de roep naar meer vrijheid inwilligen of staat het leger klaar om met nog meer geweld in te grijpen?
  [naar artikel]
 15. Twintigtal doden bij overstromingen in Vietnam (12/08/2019 - Metro)
  Bij overstromingen in Vietnam zijn in augustus 24 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten vandaag gemeld. Verschillende delen van het land werden zwaar getroffen. Zo vielen onder andere in het noorden, waar tyfoon Wipha op 2 augustus aan land ging, bij de overstromingen 13 doden. Zes mensen worden nog steeds vermist. In het zuiden liepen bijna 3.900 huizen en meer dan 22.000 hectare landbouwground onder. De wateroverlast zorgde ook voor meer dan 30 kilometer aan beschadigde wegen. De totale schade wordt geschat op ruim een miljard Vietnamese dong (zo’n 38 miljoen euro). Dodelijke overstromingen zijn geen zeldzaamheid in Vietnam. Volgens de autoriteiten kwamen vorig jaar alles samen 181 mensen om bij natuurrampen. Ze werden bijna allemaal het slachtoffer van stormgerelateerde incidenten zoals overstromingen en aardverschuivingen. Bron: Belga   Het bericht Twintigtal doden bij overstromingen in Vietnam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Werkgevers maken zich steeds meer zorgen om de gezondheid van werknemers (09/08/2017 - Knack)
  Belgische bedrijfsleiders doen naar eigen zeggen steeds meer inspanningen om hun personeel gemotiveerd te houden en goed te laten voelen op het werk. Toch vrezen ze dat steeds meer werknemers uit zullen vallen.
  [naar artikel]
 17. Japan zet zich schrap voor nieuwe overstromingen (09/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het zuidwesten van Japan zijn zondag nog steeds zowat 12.000 reddingswerkers in de weer om overlevenden te evacueren uit de gebieden die door de zware overstromingen van de voorbije dagen geïsoleerd raakten. De recentste balans spreekt van 18 doden en 27 vermisten.
  [naar artikel]
 18. [VIDEO] - Mee op patrouille in de terreurgevoelige PArijse banlieue (14/11/2016 - De Redactie)
  De Franse politie vraagt meer middelen door de aanhoudende terreurdreiging. Vooral de gemeentepolitie wil zwaardere wapens en beter beveiligingsmateriaal. Sinds de aanslagen van vorig jaar in Parijs krijgt de politie steeds meer taken.
  [naar artikel]
 19. Overstromingen in Japan eisen levens: nog eens 15 mensen komen om (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De overstromingen in het zuidwesten van Japan hebben aan nog eens 15 mensen het leven gekost. Reddingswerkers zijn nog steeds in de weer om
  [naar artikel]
 20. CEO's steeds meer bewust van mogelijke gezondheidsproblemen bij werknemers (09/08/2017 - De Redactie)
  Belgische bedrijfsleiders doen naar eigen zeggen steeds meer inspanningen om hun personeel gemotiveerd te houden en goed te laten voelen op het werk. Toch vrezen ze dat steeds meer werknemers uit zullen vallen met - vooral mentale - gezondheidsklachten. Dat blijkt uit een bevraging.
  [naar artikel]
 21. Steeds meer West-Vlaamse kinderen in pleegzorg (18/08/2020 - VRT NWS)
  In 2015 waren er in onze provincie ongeveer 6.500 pleegkinderen, nu zijn dat er 8.800. Dat is een stijging met ruim 30 procent. Dat is zowel goed als slecht nieuws. Het is jammer dat steeds meer kinderen nood hebben aan een opvanggezin, maar het toont ook aan dat steeds meer gezinnen openstaan om een kind op te vangen.
  [naar artikel]
 22. Belg leent steeds meer voor tweede verblijf (09/07/2019 - De Morgen)
  De Belg sluit steeds meer leningen af voor een tweede verblijf en het ontleend bedrag wordt steeds groter. Vorig jaar leenden we gemiddeld 199.500 euro, tegenover 155.000 in 2016, zo blijkt uit cijfers van BNP Paris Fortis. “De Belg steekt zijn geld nog steeds liever in bouwstenen.”
  [naar artikel]
 23. Al-Baaj heroverd: IS steeds meer in het defensief in Syrië en Irak (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) komt in Syrië en Irak steeds meer in de verdrukking te staan. Terwijl Koerdische strijders steeds
  [naar artikel]
 24. Al-Baaj heroverd: IS steeds meer in het defensief in Syrië en Irak (04/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) komt in Syrië en Irak steeds meer in de verdrukking te staan. Terwijl Koerdische strijders steeds
  [naar artikel]
 25. 152 miljoen dagelijkse Twittergebruikers, steeds meer opbrengsten uit advertenties (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter slaagt erin om het dagelijkse aantal actieve gebruikers steeds verder op te krikken en krijgt steeds meer geld binnen uit advertenties. Dat...
  [naar artikel]
 26. Vlaming ziet eigen bouwvergunning steeds minder zitten (09/08/2018 - De Tijd)
  18:45 Woonprojecten wordt steeds groter en complexer. Steeds meer het werk van specialisten. Slechts drie op de tien bouwvergunningen worden nog afgeleverd aan private personen.
  [naar artikel]
 27. Kwart werkverlet gevolg van fietsongevallen (30/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Uit de statistieken van verzekeraar Axa blijkt dat er steeds meer ongevallen gebeuren met fietsende pendelaars. De oorzaak is uiteraard dat er steeds meer fietsers zijn. De letsels zijn ook steeds erger, en dat komt door de opmars van - al dan niet opgefokte of supersnelle - elektrische fietsen.
  [naar artikel]
 28. Steeds meer Vlamingen thuis as van overledene (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De verstrooiing van de as van de overledene is nog steeds de meest gekozen asbestemming in Vlaanderen. Dat zegt het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria (VNOC vzw) met Allerheiligen dinsdag in het vooruitzicht. Steeds meer mensen kiezen er bovendien voor om de as van de overledene thuis te bewaren.
  [naar artikel]
 29. Pensioenspaarders kiezen steeds meer voor veiligheid (12/04/2019 - De Morgen)
  Belgen kiezen steeds meer voor een verzekering om te sparen voor hun pensioen, en steeds minder voor een beleggings-fonds. Traditioneel zijn de fondsen veel populairder dan de verzekeringen.
  [naar artikel]
 30. Steeds meer zelfstandigen langdurig ziek (01/08/2016 - De Standaard)
  Steeds meer zelfstandigen zijn langdurig ziek en steeds vaker is dat te wijten aan psychische problemen. ‘De regering moet dringend investeren in preventie en re-integratie’, stelt Kamerlid Griet Smaers (CD&V).
  [naar artikel]
 31. Steeds meer autodiefstallen door gekraakte toegangscode (17/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer auto’s worden gestolen door het kraken van de toegangscode tot het voertuig. In de eerste drie maanden van vorig jaar waren op die manier al half zoveel wagens ontvreemd als in heel 2015. Toch gaat het nog steeds om een laag aantal diefstallen.
  [naar artikel]
 32. Steeds meer autodiefstallen door gekraakte toegangscode (17/01/2017 - De Standaard)
  Steeds meer auto’s worden gestolen door het kraken van de toegangscode tot het voertuig. In de eerste drie maanden van vorig jaar waren op die manier al half zoveel wagens ontvreemd als in heel 2015. Toch gaat het nog steeds om een laag aantal diefstallen.
  [naar artikel]
 33. Daarom kopen de Belgen steeds meer tweedehandsspullen (18/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Tweedehands is uitgegroeid tot een maatschappelijke vaste waarde. Steeds meer Belgen kopen niet alleen tweedehandsartikelen, maar diegene die het al een tijdje doen, kopen ook méér tweedehandsspullen. En ze doen dat ook steeds meer uit financiële overwegingen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van iVox in opdracht van De Kringwinkel, Troc.com en 2dehands.be.
  [naar artikel]
 34. We lenen steeds meer voor een tweede verblijf (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belg sluit steeds meer leningen af voor een tweede verblijf en het ontleend bedrag wordt steeds groter. Vorig jaar leenden we gemiddeld 199.500 euro, tegenover 155.000 in 2016. Dat blijkt uit cijfers van marktleider BNP Paribas Fortis.
  [naar artikel]
 35. Steeds meer pogingen tot zelfdoding in Australisch vluchtelingenkamp (21/11/2018 - Knack)
  Steeds meer asielzoekers en vluchtelingen die vastzitten op het eiland Manus in Papoea-Nieuw-Guinea verminken zichzelf of ondernemen pogingen tot zelfdoding. Het is een teken van de steeds slechtere gezondheidszorg voor de vluchtelingen, stellen Amnesty International en de Australische Vluchtelingenraad.
  [naar artikel]
 36. Steeds meer mensen vragen aan huisarts om een vrijstelling voor mondmasker (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen vragen aan hun dokter of ze een vrijstelling kunnen krijgen om een mondmasker te dragen. Steeds meer dokters schrijven daar ook...
  [naar artikel]
 37. OPROEP. 'Ongeneeslijke' kankerpatiënten hebben steeds grotere overlevingskans (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dokters krijgen uitzaaiingen bij kanker steeds beter onder controle, dat blijkt uit cijfers die Het Nieuwsblad kon inkijken. Hierdoor wordt kanker in steeds meer gevallen een chronische in plaats van een dodelijke ziekte.
  [naar artikel]
 38. Fabriekssluitingen autosector ook steeds meer buiten Europa (22/03/2020 - Express)
  De activiteit in de wereldwijde autosector komt steeds meer tot stilstand. Door de uitbraak van het coronavirus was eerder in... The post Fabriekssluitingen autosector ook steeds meer buiten Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aan (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds...
  [naar artikel]
 40. Steeds meer Belgen vliegen groen (21/04/2019 - De Tijd)
  08:42 Steeds meer mensen storten spontaan een klimaatbijdrage als ze een vliegreis boeken. Dat bericht De Zondag.
  [naar artikel]
 41. Gaan de onderhandelaars de nacht in? Vivaldi-partijen nog steeds volop aan begroting bezig (29/09/2020 - De Morgen)
  De zeven partijen die een nieuwe federale regering willen vormen, vergaderen dinsdagmiddag nog steeds over de begroting. Het ziet er steeds meer naar uit dat er opnieuw nachtwerk aan te pas zal komen.
  [naar artikel]
 42. Iedereen allergisch? Steeds meer Belgen hebben last van een overgevoelige huid (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Allemaal goed en wel, die zomerkriebels, maar als het ook gaat jeuken en er rode vlekken ontstaan, is er toch iets meer aan de hand. Steeds meer...
  [naar artikel]
 43. Steeds meer twintigers in therapie (12/04/2019 - De Morgen)
  Dat ze verwend zijn. En zelfs een beetje slap. Omdat ze te snel te veel willen en, als dat niet lukt, ongelukkig worden. Die verwijten krijgen twintigers wel eens. Niet dat ze zelf altijd zo tevreden zijn met wie ze zijn. 'Studerende jongvolwassenen kampen steeds meer met een verlaagd zelfbeeld.' En dus gaan ze steeds meer in therapie.
  [naar artikel]
 44. 13-jarigen betrokken bij steekpartij in Antwerpen: "Jongeren plegen steeds zwaardere feiten" (27/07/2018 - De Morgen)
  Twee van de verdachten van een steekpartij in Antwerpen waarbij een man zwaar verwond werd, zijn slechts 13 jaar oud. Volgens advocaten komt het steeds vaker voor dat jonge kinderen bij zware feiten betrokken raken. "Als jonge gasten vroeger snoep gingen pikken, overvallen ze nu een hotel."
  [naar artikel]
 45. Steeds meer regio's met huisartsentekort (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer Vlaamse gemeenten kampen met een tekort aan huisartsen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In 204
  [naar artikel]
 46. Steeds meer knipperlichten in de Vlaamse bouw (13/08/2020 - De Tijd)
  19:26 Steeds meer bouwbedrijven dreigen zonder werk te vallen. Vooral in de niet-woningbouw en de renovatie is de evolutie zorgwekkend.
  [naar artikel]
 47. Met de auto op reis? Dit zijn de grootste blunders (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbijstandsorganisatie Touring moet steeds meer te hulp schieten in het buitenland door onoplettendheid van vakantiegangers. Steeds meer
  [naar artikel]
 48. Met de auto op reis? Dit zijn de grootste blunders (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbijstandsorganisatie Touring moet steeds meer te hulp schieten in het buitenland door onoplettendheid van vakantiegangers. Steeds meer
  [naar artikel]
 49. Met de auto op reis? Dit zijn grootste blunders (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbijstandsorganisatie Touring moet steeds meer te hulp schieten in het buitenland door onoplettendheid van vakantiegangers. Steeds meer
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.